Kışa Yönelik Tedbirler 4 Isı Bandı Kullanımı

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 4 окт 2024
  • Solucan üreme ve üretme hızını yaz aylarındaki seviyede tutmak için Star Solucan olarak yeni uygulamaya koyduğumuz tedbir: Isı Bandı Uygulaması.
    Kışa yönelik aldığımız tedbirler kapsamında, solucan havuzlarımıza (yaşam alanlarına) Isı Bandı uygulaması yaptık. Isı bandı elektrikli battaniyelerinin de içinde kullanılmakta olan bir ısıtıcı türüdür. Bu bandı solucan havuzumuzda yüzeyden bir karış aşağıda ve havuzun her iki yanını da ısıtacak şekilde gömerek, solucanlarımızın yaşam alanlarını 22-23 C civarında tutmayı hedefliyoruz.

Комментарии • 36

  • @mtomto2370
    @mtomto2370 4 года назад

    en guzeli hazir soba yaniyor o sabanin kalerifer sistemli olanlari var onu kurun araya bi su pompasi solucan yataginada su borusunu doseyin istediginiz dereceyede ayarlayin sicak su dolastirin kombi gibi yerden isitma borularini doseyin gidsin dolacacak suyun sicakligini istediginiz derecedede ayarlardaniz ornegin su 22 derceye gelince sistemde dolasir ust derecelere cikamaz bunun icin guzineli kalifer sobalari var yada kat kaliferide on numara olur onu bi yaktinizmi iki hafta yanar komurunu kendi alir kulunu kendi doker isitma sistemi icin bence on numara bi cozum olur

  • @emrahbicakcioglu2965
    @emrahbicakcioglu2965 2 года назад

    Isı bandı yerine sobaya bir sıcak su kazanı ilave edin. bu kazana ek bir kazan daha ilave ediniz. 2. kazan su sıcaklığını dengelemek için 1 devirdam 1 termostat ile 1. kazandan sıcak suyu 2. kazana çevirsin. 2. Devirdaim ile pex boruları havuzların alt kısmında dolaştırın 2. kazandan elde ettiğiniz istenilen sıcaklıktaki suyu 2. devrdaim ile. Isıyı kontrol etmek içinde devirdaim motorunu durdur kalk yapacak termostat ekleyin . Ayrıca sobanın sönmesinide göz önünde bulundurarak bu 1. sıcak su tankına rezistans takınız istenilen ısı değerinin altında olması durumunda rezistans devreye girsin. ısıtma konusunda otomatikleşmiş bir sisteme sahip olursunuz.

  • @StarStar-gp1ob
    @StarStar-gp1ob  6 лет назад

    Arkadaşlar,
    Mehmet Acar kardeşimiz bu bantlarla ilgili kötü bir tecrübeyi bizimle paylaştı. Kendisine teşekkür ediyorum.
    Sorunun yanlış tesisat bağlantısından kaynaklanmış olabileceğini ya da ortamdaki nemden dolayı sistemin kısa devre yapmış olabileceğini düşünüyorum. Bu nedenle;
    1- Sistemi ehil kişilere kurdurun ve kaliteli malzeme kullanın lütfen. Özellikle ince ve ucuz kablo kullanmamaya özen gösterin. Zira bu belirli bir düzeyde devamlı akım çeken bir hat. 2 lamba kadar akım çekiyor diye hafife almayın sistemi.
    2- Bantların başlangıç ve son kısmındaki başlık kısımlarını gübrenin üzerinde bırakın ki nemden etkilenip kısa devre yapmasın sistem. Çünkü tek çıplak tel bağlantıları bu başlık kısmının içinde ve nemden etkilenmeye karşı hassas.
    Hayırlı Kazançlar
    Star Solucan
    www.starsolucan.com
    0 (542) 675 06 00

  • @StarStar-gp1ob
    @StarStar-gp1ob  6 лет назад

    Arkadaşlar,
    Sistemin Kurulumu ile İlgili Tavsiyemiz: Kablo Sistemini bilen birine kurdurun. Çektiğiniz kablo hattınız ucuz, adi sistemlerden olmasın (TSE tercih edilebilir). Kurulum esnasında ısı bantlarının baş ve son kısımlarındaki kafaları mutlaka gübrenin üzerinde bırakın. Çünkü sistemde tek çıplak kablo bu kafaların içerisinde yer alıyor, sistemin gerisi zaten komple silikon. Kafalar nem içerisinde kalırsa kısa devre yapıp sistemin zarar görmesine neden olabilirler. Bu şekilde dikkatli kullanırsanız sorun olmayacağı kanaatindeyiz.

  • @StarStar-gp1ob
    @StarStar-gp1ob  6 лет назад

    Arkadaşlar, sistemi kurarken ısı bantlarının uçlarını dışarıda bırakmayı unutmayın.

  • @Osman-ef5zj
    @Osman-ef5zj 6 лет назад

    Seramik ısıtıcıların üzerine bu kadar yüksek çadır yapmanıza gerek yok bence. Isı kaybı daha fazla olur. Şerit ısıtıcıları her yemlemede üste mi çıkartıyorsunuz? Şerit ısıtıcıları sistemin alt tarafına koysak ve sürekli orada kalsa sistem doluluğu arttığında ısıtma etkisini gösterir mi acaba? Deneyiminiz oldu mu?

    • @StarStar-gp1ob
      @StarStar-gp1ob  6 лет назад

      Osman Sökmen biz en alta koymayı denemedik. Kışın kullandığımız için tüketim ve seviye yükselmesi nispeten azdı. O nedenle yüzeyden bir karış alta derdik ve nisan sonunda söktük. Bence en alta koyulabilir ama kışa yakın zamanda kuracaksanız öyle yapın.

  • @velikurt875
    @velikurt875 4 года назад

    Aylık elektirik nekadar geliyor bunları kullandığınızda?

  • @StarStar-gp1ob
    @StarStar-gp1ob  6 лет назад

    ARKADAŞLAR,
    BİZ STAR SOLUCAN OLARAK BU SİSTEMİ SATMIYORUZ. YANİ TİCARİ BİR AMAÇ GÜTMÜYORUZ. BİZ BU SİSTEMİ DENİYORUZ VE ŞU AN GAYET GÜZEL DE VERİM ALMAKTAYIZ. KIŞIN SOLUCAN YAŞAM ALANLARINI BELİRLİ BİR SEVİYEDE (22-23 C) TUTMAK İSTEYEN ARKADAŞLARA YOL GÖSTERMEK AMACIYLA BU VİDEOYU ÇEKTİK.
    ÜZERİNE BASARAK SÖYLÜYORUM: STAR SOLUCAN BU SİSTEMİN KULLANIMINDAN DOĞACAK PROBLEMLERDEN SORUMLU DEĞİLDİR.

  • @egemencelik6774
    @egemencelik6774 6 лет назад

    Öncelikle bilgilendirici video için teşekkürler. Geçtiğimiz günlerde ben de ısı bandı alarak termostat bağlantısıyla birlikte kurdum ancak kendini dahi ısıtamıyor, bir fayda sağlamayacak gibi duruyor. 10 metrelik 200 watt gücündeki banda 5 metrelik ek yaptım ve 0-40 lık termostat ile kasaya gömdüm. Nerede hata yapmış olabilirim?

    • @StarStar-gp1ob
      @StarStar-gp1ob  6 лет назад

      Merhaba,
      Şunu bilin ki; bu ısı bantları anında ısı sağlamıyor, öbeği, havuzu ya da her nerede besliyorsanız solucan yatağının ısısını yavaş yavaş yükseltiyor (günde 1 C gibi). Böyle olması da iyi oluyor zaten.
      Şöyle bir yol izleyebilirsiniz:
      1. Bantın sağlam olduğundan emin olun, gerekiyorsa işten anlayan bir arkadaşınızdan ya da uzmanından yardım alın.
      2. Ürün sağlamsa; birkaç gün geçsin ve bu sırada sıcaklık durumunu gözleyin.
      3. Olmuyorsa termostatı sökebilirsiniz, bir de bu şekilde deneyin.
      Ayrıca, kış aylarında sıcaklığı belirli bir seviyede tutabilmek için mamayı yarı fermente olarak vermek de bir yöntem. Ancak, bunun kontrollü olarak tecrübeli biri gözetiminde yapılması gerekir, aksi taktirde solucanlarınıza zarar verebilirsiniz.
      Star Solucan
      www.starsolucan.com
      0 (542) 675 06 00

    • @egemencelik6774
      @egemencelik6774 6 лет назад

      Ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ederim. Dün tekrar baktığımda ısı bandı ve yakın çevresinde 1-2 derecelik ısı artışı gördüm, sonuç verecek gibi görünüyor. Isı bandı boyuna değil de enine uygulanırsa daha homojen bir ısı artışı olur gibi duruyor. Termostatın ölçüm probunu da bandın hemen yanına saplamakta da fayda var sanırım. Kullanılan kablo, termostat vs herşeyi doğru yaptım sanıyorum ancak akşamüstü üretim yerimin kapısını kapatıp o ısı bandını çalışır halde bırakmak hiç içime sinmiyor, o arkadaşın yanan kablosu bende ciddi korku yarattı;)

    • @StarStar-gp1ob
      @StarStar-gp1ob  6 лет назад +1

      Prob konusu çok doğru bir tespit. Biz de öyle yapıyoruz zaten. Isı bandı konusundaki endişeniz (yanma konusu) de yersiz değil. Aşağıdaki yorumlarda da bahsettik; başlık kısmı yukarıda kalsın ve kaliteli kablo kullanın.

  • @aydogdukadir06
    @aydogdukadir06 6 лет назад

    Selâmün aleyküm. Isı bandındaki anlık sıcaklık değeri nekadar acaba. Solucanları rahatsız edecek sıcaklıkta olur mu?

    • @StarStar-gp1ob
      @StarStar-gp1ob  6 лет назад

      Merhaba,
      Isı bandındaki sıcaklık değeri solucanları rahatsız etmiyor. Zaten solucan havuzunun sıcaklığı günden güne 1-2 derece olacak şekilde iyileşiyor. 25 C civarına gelince sistemi termostat ile kapatırsanız iyi olur. Biz bunu bir termostat bağlayarak çözdük. Diğer deneyen arkadaşlardan gördüğümüz tek olumsuz husus bandın etrafını kurutması. Bunu da bu bölgeleri nemlendirerek halledebilirsiniz.

  • @mahokasli5702
    @mahokasli5702 6 лет назад

    Bu bandı nereden alırız fiyatı nekadar ve ayda nekadarlik bı elektrik harciyor

    • @StarStar-gp1ob
      @StarStar-gp1ob  6 лет назад

      Maho Kasli
      www.yapitaskablo.com/
      Web sayfası, 10 mt 50 TL civarı. 200 watt elektrik sarfiyatı var. 2 adet 100 watt.lık lamba gibi yani. Termostat kullanırsanız daha ekonomik olur.biz öyle yapıyoruz.

  • @mj-jb6eq
    @mj-jb6eq 6 лет назад

    peki bu isi bandını nerda bulacaz ??

    • @StarStar-gp1ob
      @StarStar-gp1ob  6 лет назад

      xesleand xesland internette PVC ısı bandı yazın bulursunuz.

    • @StarStar-gp1ob
      @StarStar-gp1ob  6 лет назад

      xesleand xesland biz şurdan almıştık, memnun kaldık
      shop.yapitaskablo.com/PVC-Isi-Bandi-14438-200Watt-5-Adet-x-10metre,PR-1341.html

    • @mj-jb6eq
      @mj-jb6eq 6 лет назад

      @@StarStar-gp1ob teşekkür ederim findik sobasi nerden bulabilirim aceba

    • @StarStar-gp1ob
      @StarStar-gp1ob  6 лет назад

      xesleand xesland atlı fındık sobası. Mudurnu da

  • @AN-tt5rw
    @AN-tt5rw 6 лет назад

    Selamun aleykum abi. Abi ben de bu ise baslamak istiyorum. Ben Azeriyim. Bu ise baslamak icin koliforniya solucanini nerden satin ala bilirim? Sizin uretdiyiniz koliforniya solucanimi? Yardimci olursaniz cok sevinirim ki, yardim edeceyinize eminim abicigim.

    • @StarStar-gp1ob
      @StarStar-gp1ob  6 лет назад

      AN 56811 Türkiye de misiniz

    • @AN-tt5rw
      @AN-tt5rw 6 лет назад

      Hayir abicigim. Azerbaycandayim.

    • @AN-tt5rw
      @AN-tt5rw 6 лет назад

      Bir de abi, ozur dilerim vaktinizi aliyorum. Abi ben baslangicta 200-400 solucanla baslamak istiyorum. Ama bilmiyorum ki, gubre uretdikden sonra gubreyi satin alacak kimseler olcak mi?

    • @AN-tt5rw
      @AN-tt5rw 6 лет назад

      Onceden tesekkur ederim.

    • @StarStar-gp1ob
      @StarStar-gp1ob  6 лет назад

      Merhaba,
      Öncelikle satın alma konusunda; Azerbaycan'da bu işi yapan mutlaka vardır. Google'a "solucan gübresi" ya da "kaliforniya solucanı" diye yazarsanız satan kişileri ya da firmaları bulabilirsiniz. Zira Türkiye'den Azerbaycan'a satış yapmak zor olur.
      200-400 solucanla başlamak sizi yorar. Şöyle bir örnek ile açıklayayım: 100.000 solucan yılda 3 - 3,5 ton gübre üretir ki bu da yaklaşık olarak 6.000 - 7.000 TL demektir. Bu kadar küçük bir rakam ile başlarsanız 2,5 sene sonra ancak 100.000 rakamına ulaşır ve 4.senenin sonunda da 3 - 3,5 ton gübre üretmiş olursunuz. Kendi hesabınızı buna göre yapın.
      Azerbaycan'daki durumu bilemiyorum fakat Türkiye'de gübre satışı konusunda sıkıntı olmuyor lakin kendi pazarınızı oluşturmanız gerek. Devletin bu konudaki politikaları da bundan sonraki süreçte bu işi hızlandıracak gibi gözüküyor, siz de Azerbaycan'daki durumu inceleyin.
      Umarım yardımcı olmuştur. Yazarak daha fazlası olmuyor.
      Star Solucan
      www.starsolucan.com
      0 (542) 675 06 00

  • @Mehmetacr159
    @Mehmetacr159 6 лет назад

    Abi o bantların yandigiyla ilgili videolar mevcut dikkatli ol derim
    m.facebook.com/story.php?story_fbid=1986077768075736&id=1179942318689289

    • @StarStar-gp1ob
      @StarStar-gp1ob  6 лет назад

      Merhaba,
      Yanma yanlış tesisat bağlantısından kaynaklanmış olabilir mi? Ya da nemden dolayı kısa devre yapmış olabilir. Zira biz baş ve son kısmındaki bağlantı kafasını gübrenin üzerinde bıraktık nemden etkilenip kısa devre yapmasın diye.
      İyi Günler
      Star Solucan
      www.starsolucan.com
      0 (542) 675 06 00