Tarkoittaako "Yhteistyössä Mandatum" nyt siis, että tämä Mandatum-video on Mandatumin tilaamaa ja maksamaa sisältöä? Onko yhteistyö kaupallista vaiko kaverien kesken? En usko, että kanava täyttää KKV:n linjauksia mainonnan tunnistettavuudesta.
Hei! Kiitos viestistäsi! Karon Grilli on journalistinen ohjelma, joka ilmestyy videona, audiona ja tekstinä (Taloustaito). Karon Grilli -haastattelu on tehty yhteistyössä Mandatumin kanssa. Mandatum maksaa osallistumisesta ohjelmaan mutta ei vaikuta siinä esitettyihin kysymyksiin. Karon Grilli -ohjelmaan sisältyvän Marinadi-osio on tehty yhteistyössä S-Pankin kanssa. Merkintätapa on sama kuin Kauppalehden Markkinaraati-ohjelmassa.
@@KarongrilliSelvä, kiitos tiedosta. Kaikella kunnioituksella Karon(kin) uralle, en itse osaa pitää tätä ilmaisua täysin suoraselkäisenä. Vaikka yritys ei välttämättä tilaa kysymyksiä, ei se myöskään maksa näkyvyydestä, jonka laatu ei ole ennalta hyvinkin tiedossa. Videon otsikko ja kuvaus ovat sentimeltintään mainos. Yhteistyö on tällöin ei vain osanen laajempaa sijoittajaviestintää, vaan kaupallista. Mitä ikinä access journalism nyt olisikaan suomeksi, "journalistinen ohjelma" kuulostaa sopivalta sanakukkaselta. Ymmärrän toki, että jonkun nämä lystit pitää maksaa, ja harmaalla alueella liikkuvat melkein kaikki, jotka eivät ole saaneet siitä näpeilleen. Kaippa se on tätä somea ja digiä jossa influenssataan, ja näin.
@@icsxKaippa, mutta ei siitä kukaan mitään ole sanonutkaan. Jos journalistisen ohjelman maksava asiakas on viime kädessä itselleen näkyvyyttä ostava yritys, ja kaupattavana oleva tuote onkin viime kädessä videosisällön sijaan sen katsoja, niin tällöin asiaan liittyy esimerkiksi kuluttajansuojalain 2 luvun 4 § mainonnan tunnistettavuudesta. Sanotaan nyt vielä etten ole saati tahdo juristiksi, joten oma ymmärrykseni ympäröivästä laintulkinnasta on lähempänä maallikkoa. Näen kuitenkin, että jos pörssiyritykset maksavat minulle toimittamastani sisällöstä, on yhteistyön laatu hyvinkin erilaista kuin mikäli Jare tekee Ville Gallen kanssa bileräppiä. Yhteistyö viittaa siis yhdenvertaiseen, ei toimittajan ja tilaajan väliseen suhteeseen. Mainosostokseksi sinäkin taisit tätä kutsua, joten olemme siitä ehkä samaakin mieltä :) (Itse käyttäisin sanaa "kaupallinen yhteistyö", mikä on mainosta sopivampi ja pehmeämpi kategoria, ja jota mutuna kuulen yleisimmin sijoituskanavillakin.)
Tarkoittaako "Yhteistyössä Mandatum" nyt siis, että tämä Mandatum-video on Mandatumin tilaamaa ja maksamaa sisältöä? Onko yhteistyö kaupallista vaiko kaverien kesken? En usko, että kanava täyttää KKV:n linjauksia mainonnan tunnistettavuudesta.
Hei! Kiitos viestistäsi!
Karon Grilli on journalistinen ohjelma, joka ilmestyy videona, audiona ja tekstinä (Taloustaito).
Karon Grilli -haastattelu on tehty yhteistyössä Mandatumin kanssa. Mandatum maksaa osallistumisesta ohjelmaan mutta ei vaikuta siinä esitettyihin kysymyksiin. Karon Grilli -ohjelmaan sisältyvän Marinadi-osio on tehty yhteistyössä S-Pankin kanssa.
Merkintätapa on sama kuin Kauppalehden Markkinaraati-ohjelmassa.
@@KarongrilliSelvä, kiitos tiedosta. Kaikella kunnioituksella Karon(kin) uralle, en itse osaa pitää tätä ilmaisua täysin suoraselkäisenä. Vaikka yritys ei välttämättä tilaa kysymyksiä, ei se myöskään maksa näkyvyydestä, jonka laatu ei ole ennalta hyvinkin tiedossa. Videon otsikko ja kuvaus ovat sentimeltintään mainos. Yhteistyö on tällöin ei vain osanen laajempaa sijoittajaviestintää, vaan kaupallista. Mitä ikinä access journalism nyt olisikaan suomeksi, "journalistinen ohjelma" kuulostaa sopivalta sanakukkaselta.
Ymmärrän toki, että jonkun nämä lystit pitää maksaa, ja harmaalla alueella liikkuvat melkein kaikki, jotka eivät ole saaneet siitä näpeilleen. Kaippa se on tätä somea ja digiä jossa influenssataan, ja näin.
@@supine2491 Eikös se ole firman asia mihin mainosbudjettinsa käyttäävät.
@@icsxKaippa, mutta ei siitä kukaan mitään ole sanonutkaan. Jos journalistisen ohjelman maksava asiakas on viime kädessä itselleen näkyvyyttä ostava yritys, ja kaupattavana oleva tuote onkin viime kädessä videosisällön sijaan sen katsoja, niin tällöin asiaan liittyy esimerkiksi kuluttajansuojalain 2 luvun 4 § mainonnan tunnistettavuudesta.
Sanotaan nyt vielä etten ole saati tahdo juristiksi, joten oma ymmärrykseni ympäröivästä laintulkinnasta on lähempänä maallikkoa. Näen kuitenkin, että jos pörssiyritykset maksavat minulle toimittamastani sisällöstä, on yhteistyön laatu hyvinkin erilaista kuin mikäli Jare tekee Ville Gallen kanssa bileräppiä. Yhteistyö viittaa siis yhdenvertaiseen, ei toimittajan ja tilaajan väliseen suhteeseen. Mainosostokseksi sinäkin taisit tätä kutsua, joten olemme siitä ehkä samaakin mieltä :) (Itse käyttäisin sanaa "kaupallinen yhteistyö", mikä on mainosta sopivampi ja pehmeämpi kategoria, ja jota mutuna kuulen yleisimmin sijoituskanavillakin.)