Vergi Hukuku Alanında Avukatlık |

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 24 янв 2025

Комментарии • 7

  • @hanifipolater2819
    @hanifipolater2819 4 года назад

    Avukat Hakları Grubuna teşekkürler. İlk defa sorulan soruları net olarak anlayıp cevaplandıran bir konuk ağırladınız. 👍

  • @Muhammed-zn8gw
    @Muhammed-zn8gw 11 месяцев назад

    Çok teşekkürler Oğuzhan bey

  • @muratpakgun8196
    @muratpakgun8196 9 месяцев назад

    Sayın üstadım , mali müşavirlerin vergi konularında bilirkişi statüsünde olmalarını ve bu durum nezdinde göz önünde olup rağbet görmelerinin nedenini iğneyi kendi sektörünüze batırıp güzel özetlemişsiniz. Ancak bu özet sadece avukatların vergi konularındaki akademik veya pratik eksiklikleri ile açıklanırsa zannımca eksik kalır. Bir mali müşavirin boşanma davası ile ilgili bir aksiyon alması ile , bir avukatın bir vergi mükellefinin ödediği verginin doğruluğu hususunda , BAŞINDAN SONUNA kadar işin merkezinde olması aynı abesliktedir. Kıymetli beyanatlarınızdan anladığım kadarıyla basitçe özetlersek ; vergi incelemesi geçiren bir vergi mükellefi niye bir avukata değil de bir mali müşavire gidiyor ? onlarca neden sayarak vaktinizi almayayım ama şu iki tanesini arz edelim.
    1 - o vergi mükellefinin zaten hali hazırda , gecenin 12-1 inde dahi aradığında telefonuna baktığı , bayramda hastalıkta tatilde her zaman yanında olup hizmet veren , gecesi gündüzü olmadan çalışan ve bu ülkedeki en çileli serbest meslek sektöründe angaryalara boğulan ve tüm bunlara rağmen sizlerin bir danışma ücretinizin belki daha azına tüm bu saydıklarımı yapan bir mali müşaviri VAR. ve o müşavir tüm bu vergi konularında hem alaylı hem mektepli. hem teorik hem pratik olarak donanımlı. Avukat bulundurma zorunluluğu olan bir A.Ş. değilse bu adam neden avukata gitsin ? SMMM zaten her şeyi halletiği gibi olası bir dava durumu hasıl olurda avukata ihtiyaç olursa SMMM onu da çözüyor. Yani size kazanç kapısı da açıyor. Ama kıymetli hocam , siz istiyorsunuz ki bu pastanın büyük payı bize aksın.
    Meslek onurum bu tutumun yanlış olduğunu söylememi emreder. ( 3568 'e tabiiyim. )
    2- Kusura bakmayın üstadım ama , mükelleflerimize 'avukata başvurmak gerekir ' dediğimiz zaman adamlara inme iniyor. 'Ben avukatın masrafını nasıl çıkartayım ? ' diye nerdeyse bizi başından atma ile suçlayıp üzerimize yürüyorlar. Maalesef mesleki camianızın toplumun kahir ekseriyetinde menfi bir imajı var. Bu imaja hak verdiğinizi de 'iğneyi kendinize batırma' metaforunuzdan anlamak mümkün.
    Cümle işlerinizde başarılar diler , saygılar sunarım.
    ( Yetiştirmem gereken ve eğer yetiştiremezsem cezai müeyyidelere maruz kalacağım beyannameler var. :) )

  • @tarikerdur
    @tarikerdur 4 года назад +3

    1:12:18

  • @nurisahin8832
    @nurisahin8832 2 года назад

    ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL PROGRAM OLMUŞ. İSTANBULDA VERGİ HUKUKU KONUSUNDA UZMAN AVUKAT TAVSİYE EDEBİLİR MİSİNİZ?

  • @ismegerekyok8621
    @ismegerekyok8621 4 года назад

    Merhaba, (X) Ltd. Şti. hakkında düzenlenen vergi inceleme raporlarına dayalı olarak şirket hakkında 2017 yılının nisan, haziran, ekim,kasım ve aralık dönemlerine ilişkin cezalı katma değer vergisi, 2017 yılı dönemine ilişkin cezalı kurumlar vergisi tarhiyatı yapılmış. Ayrıca firmaya 2016 yılında sebep oldukları vergi kaybı nedeniyle kesilen ve açmış oldukları davanın reddedilmesi üzerine 2018 yılında kesinleşen bir cezaları bulunduğu gerekçesiyle tekerrür hükümleri uygulanmış ve ceza. %50 oranında artırımlı olarak uygulanmıştır. Bu Tekerrür hükmünün uygulanması ile ceza artırımı yapılması hukuka uygun mudur?? 🙏🏻 cevaplarsanız çok mutlu olurum

    • @enesdurmus6391
      @enesdurmus6391 4 года назад +1

      Bir vergi hükmünün tekerrür hükmü sebebiyle artırımlı olarak uygulanabilmesi icin, tekerrur hükmüne esas alinacak sonraki fiilin her halükarda önceki fiilden sonra işlenmiş VE kesinleşmiş olması gerekir.