Necesitatea protecției diferențiale de tip B pentru un sistem fotovoltaic!?
HTML-код
- Опубликовано: 6 фев 2025
- Adrian Chelaru vă supune dezbaterii necesitatea protecției diferențiale DDR de tip B, după invertor, la un sistem fotovoltaic!
Sper ca informațiile sa va fie de folos!
Adrian Chelaru
Electrician autorizat gradul IIA
Electrician autorizat gradul IIB
Administrator Alarm Electric Srl
Alarm Electric Srl, firma atestata ANRE de tip B pentru “proiectare si executare de instalatii electrice exterioare/interioare pentru incinte/constructii civile si industrial, bransamente aeriene si subterane, la tensiunea nominala de 0.4 kV”
Alarm Electric Srl, firma licenta IGPR pentru “ instalare, modificare sau intretinere a componentelor sau sistemelor de alarmare impotriva efractei”
Alarm Electric Srl, firma autorizata IGSU pentru “instalare si intretinere a sistemelor si instalatiilor de semnalizare, alarmare si alertare in caz de incendiu”
Contact:
www.alarmelectricsistem.ro
alarmelectricsistem@gmail.com
Electricianul în Construcții este una dintre cele mai complexe meserii și se ocupă în principal cu montajul instalațiilor de paratrăsnet și a prizei de pământ, măsurarea parametrilor la instalațiile electrice, montajul instalațiilor electrice aferente utilajelor termice și tehnico-sanitare, montajul instalațiilor electrice interioare și exterioare de uz general, remedierea defecțiunilor apărute la instalațiile electrice.
Dacă vrei să devii cel mai bun atunci nu mai sta pe gânduri, acest curs este cel mai potrivit pentru tine!
www.asociatiaroelectric.ro
Felicitări Domnule Chelaru!
Mulțumim pentru prezentare și detalii Adi.
Enphase recomandă expres folosirea protecției diferențiale. Dar da, este un sistem mai puțin folosit la noi deși este cel mai sigur. Bună abordare domnule.
Huawei nu cere, fiind sursa in comutație la baza, o sa sara, Fronius recomanda clar in manual, iar Victron nu cere pe intrare, dar pe ieșire recomanda totuși RCBO, dar cu respectarea selectivității instalației.
👍👍👍👍
👍👍👍👍⚡⚡
Salut! La diferentialul de dupa invertor trebuie sa respectam selectivitatea fata de cel montat in blocul de masura?
Pai depinde de invertor si de ce specificatii are dansul de la producator.Daca in dumnealui invertor nu are separatie simpla trebuie sa pui RCD tip B sau Bplus daca faci masuratori.Greseala domnului Stefan este ca nu citeste tot I7 .
Sa citeasca si 7.11.8 si 7.11.9 si 7.11.10 si apoi sa afirme ca nu trebuie tip B el pune tip A
in primul rand sus la un moment dat poti sa ai peste 300Ghz
Pot spune cum este cu invertoarele Huawei. Fiind fără separare între c.c. și c.a., invertoarele au incluse dispozitiv de măsurare a curentului rezidual. Există un document oficial, "Declaration of RCD Application in HUAWEI Solar Inverter", care spune că se poate monta suplimentar un diferențial tip A (nu menționează deloc B). Pe rezidențial montăm întotdeauna diferențial tip A de 100 mA, conform documentului.
Salut cum se leagă un contactor trifazic cu doua ciuperci și un releu într-un tablou electronic daca poți să ne arăți te rog frumos
salut Adrian, cat dureaza cursul de specializare?
Salut. Două săptămâni!
mersi mult! spor!
Depinde de ce protecții sunt incluse în invertor. Huawei are multe protecții. La fel și Growat.
Daca producatorul zice "made in China" atunci trebuie :D
👍👍👍👍