Çok büyük bir müzik adamı. Kayahan'ın "İçimden Geldiği Gibi" şarkısında Kayahan'ın çaldığı gitar ile harmanladığı klavyedeki synt pad akoru yakıcı bir hüzün veriyor, insanı alıp götürüyor. Yaşayan efsanelerden biri.
Detonasyon: istenilen sesin daha aşağıda okunmasıdır.(Genelde 1-2-3 komalı olur tam 4 koma olmaz. Onu yapan batı müziğine göre yarım ses pestte kaymış olur) Sürtonaston: İskender Paydaş’ın gösterdiği tizleşmek sürtonasyondur. Detone değildir detone pest sese doğru bozuk ses verirken sürtone tizleşip bozuk ses vermek demektir.
@SONER BABA isimli kullanıcının yorumuna tamamen katılıyorum. Zaten teknolojik alanlarda maalesef geri bir milletiz. Türkçe internet siteleri ya çöplük gibi, kırık dökük, eskiden kalma güncel olmayan bilgilere sahip ya da bilgilerin çoğu yurt dışındaki sitelerden direkt alıntı. Buna paralel diğer alanlar da öyle. TV programları olsun, bilgisayar yazılımları olsun... En azından müzik konusunda, deneyimli iyi hoş güzel sanatçı ve prodüktörlerimiz var ki İskender Paydaş bunlardan bir tanesi. Bu sebeple, hiç olmazsa bu alanda biraz daha insan yetişse yurdumda, güzel olur. Mesela "aranjesi mükemmel" bir parça ne demektir? Neden mükemmel olmuştur? Evet bu belki çok göreceli bir şeydir ve kişinin kulak tadına göre değişebilir ama mesela zayıf aranjeli bir çalışma ile güçlü olan arasındaki fark nedir gibi örneklemeler olsa, miks, mastering gibi önemli prodüksiyon kalemleri ele alınsa çok güzel olur. Hem de dijital dünyadaki olanaklar ve "home studio" kavramı bu kadar gelişmişken. Zaten internette 2-3 harfli aramalara, boş işlere, "takipçi" sayısı ve suni şöhrete bu kadar kanalize olmuş olan insanımıza da biraz daha güzel şeyler aşılanıp arz-talebin çirkin yüzünü kırsak pek bir güzel olur diye düşünüyorum ben de. Şahsen; evde kayıt, beste yazımı, film müziği yapımı gibi konularda kendi imkanlarımla yol almaya çalışan biri olarak, Türk müzik piyasasındaki hatırı sayılır kişilerden(Garo Mafyan, İskender Paydaş, Özkan Uğur, Aykut Gürel, Ozan Çolakoğlu vb) bu konularda daha çok veri sahibi olmayı isterim.
Bu video olmuş. Seri halinde devamını yapabilir ya da İskender bey ile Motto Müzikde yeni formatlar yapabilirsiniz ama mümkünse İskender Paydaş videolari gelmeye devam etsin. Başarılı güzel içerik.
Çok güzel müziğin Türkçesini anlatıyor ve Ruslar ve biz. Azerilwr muzikde hep İtalyanca konuşuruz atiyorum pauza siz. S diyosunuz))keşke sizinle kontakta keçe bilseydim bir kaç sorum olurdu muziyin Türkçesinde dolayı))
iskender paydaş! lütfen piyano klavyede vuruşları ve çift el çalarken püf noktası varsa anlatır mısın? özellikle solaklar ne yapmalı? Lütfen Lütfen!!!!
8:58 "bizim la'miz buysa la ile sibemol arasina kaymis ses" (tizlesen ses kaymasi) detone olmaz, surtone olur. la ile labemol arasina ses kayarsa (pestlesmis ses kaymasi) detone olur. Iskender Hoca iyi hos da boyle bir kanal ve videoya keske daha iyi hazirlansaydi.
3 ses lazım araştırırsanız bulursunuz 2 ses aralık olur
6 лет назад+5
25 yıldır müziğin içindeyim. Konservatuvar bilgisi gibi, ses aralığı olarak düşünürseniz adı aralık olur, adına duruma göre küçük ikili yada büyük ikili denir. Ama iki farklı her sesin birlikte tınlaması her zaman akordur. (Birinde iki nota arasındaki mesafe, birinde iki farklı notanın aynı anda tınlamasından bahsediyoruz) Örneğin Rock müzikte minör yada majör sesi içermeyen 1 ve 5. sesler birlikte kullanılarak powerchord akorlar sıklıkla kullanılır, daha birçok örnek mevcut.. Bence siz iyi araştırın.
Merhaba hocam türk sanat müziği konservatuvar hazırlanıyorum ayrıca özel ders almaktayım, müziğimi nasıl daha iyi geliştirme yaparım kısaca açıklarsanız çok memnun olurum saygılarımla
Müzisyenliğini, aranjörlüğünü takdir ederim ancak verdiği bazı bilgiler maalesef doğru değildir. Arpej: Akorları oluşturan seslerin bir düzen içinde ayrı ayrı, sıralı çalınmasıdır. Videoda çaldıkları doğrudur ama sözle yaptığı ifade yanlıştır. Akorları (yani en az 3 sesin oluşturduğu ses gruplarını) belli bir tempo içinde aşağı ve yukarı çalmak daha çok chord melody olarak adlandırılabilir belki ama arpej yapmak kesinlikle değildir. Arpej kelimesi zaten arp enstrumanından gelir. Arp gibi çalmak anlamında yani... Akor: En az üç sesin oluşturduğu tınıdır. İki ses bir araya geldiğinde akor değil, aralık (interval) olarak adlandırılır. Dört sesli akorların daha çok cazda kullanıldığı doğru değildir. Evet, cazda da kullanılır ama Türkçe pop parçalarının birçoğunda dört sesli akorları görürüz. Flamenkoya, blues'a, Latine falan hiç girmiyorum. Dominant yedili olmayan parça çok nadirdir Türk pop müziğinde. MFÖ, Levent Yüksel, Sertap Erener, Bülent Ortaçgil, Sezen Aksu, Kenan Doğulu parçalarında 4 sesli akorlar sıklıkla kullanılmıştır. Do majör yedili diye bastığı akor Do dominant yedili akorudur. Dominant yedili akoru tansiyon akorudur, soru sorar ve genelde dörtlüsünün majörü ya da minörü bu soruya cevap şeklinde basılır. İçinde bulundurduğu diminished triad'ından dolayı dominant yedilinin gergin bir etkisi vardır. Majör yedili ise majör triad kadar kararlı, dominant yedili kadar gergin değil, daha ferah hissiyatta bambaşka bir akordur. Orada si bemol yerine si naturel bassaydı, akorun adı do majör yedi olacaktı.
Küçük önemsiz denecek farkları ortaya koymussunuz.. Ama buradaki tanımların genel bir kitleye hitap ettiğini unutmayın. Genel kitleye hitap ederken kitabın ortasından konuşursanız muhatap zihin ürker ve bilgi karşıya geçmeyebilir.. Sonucta kavramlar yine bilinmedik kalır. Muhtemelen Paydas'ta, bu sadeliği korumaya çalışmış.
@@yusuftekin4255 Cümlemin başında İskender Paydaş'ın müzisyenliğini ve aranjörlüğünü beğendiğimi yazdım. Sadece anlattığı bazı ifadelerin doğru olmadığını belirttim. Bu yazdıklarım müzisyenler, enstruman dersi alan öğrenciler için kesinlikle çok önemli farklardır.
Dediklerinde sende haklısın ama inan bu videou izleyenler dominant akoru, triad akori, vs. Vs. Bilen kişiler değil. Ya hiç bir şey bilmeyen ya da bi kaç şeyi enstrümanında tınlatan kişiler. Dediğim gibi dediklerinde haklısın ama video zaten temel bilgileri bilmek isteyen ve bu işte henüz yeni olan kişilere hitap ediyor.
ek olarak Entonasyon da akortla ilgili değil performansla ilgili kullanılır :) intonation kelimesinin türkçeleştirilmiş halidir. ton içinde kalmak gibi düşünebiliriz. Özellikle vokallerin söylerken ve perdesiz enstrümanların çalarken tüm notaları doğru frekansta çıkarmalarına doğru entonasyon denir. Bozuk entonasyon da detone ya da sürtone sesler çıkaranlar için kullanılır. bence aksine çok önemli detaylar bunlar
C(do) - E(mi) - G(sol) (do majör akorunu oluşturur) C - E veya C - G sesleri birlikte bir akor oluşturmaz!. C - G - C veya C - E - C - E de akor değildir. Herhangi bir makam, dizi veya gamın 1-3-5. dereceleri temel 3 sesli armoniyi oluşturur akor dediğimiz. Powerchord 1-5 veya 1-5-1. Umarım birilerine faydası olur burdaki tartışmalara istinaden yazıyorum.
5li akorları es geçmemek gerek bence eğer gitar çalıyor isen 1-5-8 gibi düşünüyor olabilirsin ama asıl içeriği 1-5 tir 8. Ses yani oktav süsleme için kullanılır
@@oguzhantosun5687 21 yıldır gitar çalıyorum,1.5. sesler akor değildir.Power Chords diye geçer ama akorun karakterini 3.ses verir.Tabi her akor 3.ses olarak oluşmaz sus akorlar gibi ama sus akorlarda bile 3 ses vardır.
do 13'lü dediği akor do mi sol si re fa seslerinden oluşmuyor mu hocam ama iskender hocamız 5 sesten oluşuyor dedi :/ orda da bi karışıklık oldu sanırım @@muzikogretmeni2872
Kelime Latince kökenlidir (intonātiōn) ve Fransızcadan dilimize gecmistir.Ayrıca İngilizcede tonation diye bir kelime yok.Ton içinde manasına alınabilecek to intone(in-tone) dediğin şekilde düşünülebilir.
ASLINDA HAKLISIN BURAK AMA ÖZELLİKLE BAZI AMERİKAN CAZCILARI VE FUSION MÜZİK YAPANLAR ( ÖRNEK CHICK COREA ) BUNUN AKSİNİ SAVUNUR...TEMELDE SENİNLE AYNI KANIDAYIM...
Iskender Paydasi bulup nasi bi kafayla boyle sacma sorular sorabildiniz . yani bunu bi muzik hocasina sorsaniz daha iyi olmazmiydi . bu adami bulursaniz Uzayi sorun , Sezeni sorun , calsimalarini sorun ... allah allah yaaa
@@mirhatx "Entonasyon bozukluğu" belki bahsettiğin genel kavram olarak tanımlanabilir. Tondan aşağı kaymaya detone, tondan yukarı kaymaya ise sürtone denilir. Bozuk entonasyon ve detone, sürtone bir arada olabilir. Sürtone diye birşey yoktur yanılgısına nasıl kapıldın hiç anlam veremedim.
@@suphimafizer detone zaten ton dışı demek, tonun pesi tizi demek değil, sürtone kavramı tamamen piyasa ağzında uydurulmuş bir şey. Detone ton dışı, yani tize de Kaya bilir pese de
@@mirhatx Ne demek istediğini çok iyi anladım. Bazı kavramlar kullanıldıkları kelimeler ile tam örtüşmez ama genel kabul görmüşlükle bir kurala dönüşebilir. Belki ilk zamanlarda senin dediğin gibiydi, ancak sonrasında ses kaymasının hangi yöne doğru olduğunu tarif edebilmek amacıyla sürtone kelimesini de literatüre soktular. Ama konu işin tarihi değil. İstediğin kaynağa bak, istediğin siteden araştır, bu terim kullanılır, konservatuarlarda öğretilir, sınav sorusu olarak da sorulur.
sen çık makedonya dan pers ordusunu yen sonrada mısıra gir çölü geç babile gir bütün iran topraklarını ele geçir sonra indus vadisine dayan.Hakkaten 8 yılda bunu nasıl başardın anlatsana 😂
Ülkemizde bir çok esere farklı imzalar atmış, değerli bir müzik adamı.. iyi ki varsın güzel insan...
Çok büyük bir müzik adamı. Kayahan'ın "İçimden Geldiği Gibi" şarkısında Kayahan'ın çaldığı gitar ile harmanladığı klavyedeki synt pad akoru yakıcı bir hüzün veriyor, insanı alıp götürüyor. Yaşayan efsanelerden biri.
Gayet sade ve net acıklamalar 👍ufak bir ilave VİRTÜÖZ sadece enstürmanistler için değil vokalistler icinde gecerli.
Faydalı video.Bu arada İskender Paydaş ortaçağ filmlerindeki ingiliz krallarına benziyor :D
Her zaman aynı manayı düşünüyorum 😂
iskender abim çok büyük aranjör. eline ağzına sağlık. Allah iş güç sağlık mutluluk versin inşallah kendisine
bizde İskender Paydaş'ı severiz.
Dahi anlamındaki de'yi ayıranları da severiz :(
Değerli bir beyin ve düzgün bir müzik insanı. Tebrikler ve teşekkürler.
müzik yapmaya ilgisi olanların beyninde ki kilitleri tek tek açan bi çalışma olmuş emeğinize sağlık
çok faydalı ve keyifli bir video olmuş. biz de motto müzik ve iskender paydaş'ı severiz.
Detonasyon: istenilen sesin daha aşağıda okunmasıdır.(Genelde 1-2-3 komalı olur tam 4 koma olmaz. Onu yapan batı müziğine göre yarım ses pestte kaymış olur)
Sürtonaston: İskender Paydaş’ın gösterdiği tizleşmek sürtonasyondur. Detone değildir detone pest sese doğru bozuk ses verirken sürtone tizleşip bozuk ses vermek demektir.
çok büyük bir sanatçısın İskender Abim saygılar sevgiler
Büyüksün üstad.. Ancak bu kadar güzel anlatılırdı..
Çok iyi olmuş, İskender Paydaş her hafta bize klavye ve müzik dersi verse iyi olmaz mı?
Bizde severiz müziği ve üzerine emek verenleri.Tesekkurler.
İskender Paydaş diyince aklıma ilk gelen Mirkelamın her gece şarkısında ki davullarrrr ❤️
Eline sağlık usta iyiki yapmışsın böyle bir video
Çok sade ve güzel anlatmış
cok faydali bilgiler olmus. keske hatta bu ilk video olsada burdan daha da derinlere inilen bir egitici seri haline gelse ne guzel olur.
kim montajladı lan bunu.. Beste'yi Aranje'nin önüne koyun.
Evet
Güzel video.. Teşekkürler
@SONER BABA isimli kullanıcının yorumuna tamamen katılıyorum.
Zaten teknolojik alanlarda maalesef geri bir milletiz. Türkçe internet siteleri ya çöplük gibi, kırık dökük, eskiden kalma güncel olmayan bilgilere sahip ya da bilgilerin çoğu yurt dışındaki sitelerden direkt alıntı.
Buna paralel diğer alanlar da öyle. TV programları olsun, bilgisayar yazılımları olsun...
En azından müzik konusunda, deneyimli iyi hoş güzel sanatçı ve prodüktörlerimiz var ki İskender Paydaş bunlardan bir tanesi.
Bu sebeple, hiç olmazsa bu alanda biraz daha insan yetişse yurdumda, güzel olur.
Mesela "aranjesi mükemmel" bir parça ne demektir? Neden mükemmel olmuştur?
Evet bu belki çok göreceli bir şeydir ve kişinin kulak tadına göre değişebilir ama mesela zayıf aranjeli bir çalışma ile güçlü olan arasındaki fark nedir gibi örneklemeler olsa, miks, mastering gibi önemli prodüksiyon kalemleri ele alınsa çok güzel olur. Hem de dijital dünyadaki olanaklar ve "home studio" kavramı bu kadar gelişmişken.
Zaten internette 2-3 harfli aramalara, boş işlere, "takipçi" sayısı ve suni şöhrete bu kadar kanalize olmuş olan insanımıza da biraz daha güzel şeyler aşılanıp arz-talebin çirkin yüzünü kırsak pek bir güzel olur diye düşünüyorum ben de.
Şahsen; evde kayıt, beste yazımı, film müziği yapımı gibi konularda kendi imkanlarımla yol almaya çalışan biri olarak, Türk müzik piyasasındaki hatırı sayılır kişilerden(Garo Mafyan, İskender Paydaş, Özkan Uğur, Aykut Gürel, Ozan Çolakoğlu vb) bu konularda daha çok veri sahibi olmayı isterim.
Videonun her saniyesinden karizma akıyor...
Mükemmel bir müzisyen İskender Paydaş'ı severim ☺️
Slm emeğinize sağlık abi
Bu video olmuş. Seri halinde devamını yapabilir ya da İskender bey ile Motto Müzikde yeni formatlar yapabilirsiniz ama mümkünse İskender Paydaş videolari gelmeye devam etsin. Başarılı güzel içerik.
Çok güzel müziğin Türkçesini anlatıyor ve Ruslar ve biz. Azerilwr muzikde hep İtalyanca konuşuruz atiyorum pauza siz. S diyosunuz))keşke sizinle kontakta keçe bilseydim bir kaç sorum olurdu muziyin Türkçesinde dolayı))
şu severiz/sevmeyiz olayı çok iyi olmuş ahahskdflw
Tebrikler, motto farkını konuşturdu yine👍👍👍👍👍
iskender paydaş! lütfen piyano klavyede vuruşları ve çift el çalarken püf noktası varsa anlatır mısın? özellikle solaklar ne yapmalı? Lütfen Lütfen!!!!
müthişşşş
8:58 "bizim la'miz buysa la ile sibemol arasina kaymis ses" (tizlesen ses kaymasi) detone olmaz, surtone olur. la ile labemol arasina ses kayarsa (pestlesmis ses kaymasi) detone olur. Iskender Hoca iyi hos da boyle bir kanal ve videoya keske daha iyi hazirlansaydi.
10:23 mi derken hocam
ne koleksiyon vardır sende be abi.. :)
Sevgili Motto Müzik,Berkcan Güven Ne Zaman Yayına Başlayacak?
Abi beste olarak çaldığınız müziğin ismi nedir acaba?
Stüdyo harika :)
Akorlar da çok güzel şeylerdir ☺️ Sen daha güzelsin be adam...
Hasan Cihat Orter hocayi ne zaman konuk edeceksiniz
adam adamm
6:23 nolur evet de
İskender abi senle müzik yapmak gibi imkansız bir hayalim var
Ben bunların hepsini biliyorum.müzik eğitimim var.Müzik akademiyasinda okuyorum..
ne güzel anlatmış hz. isa
Çok iyi aranjör...
2 sesin aynı anda basılması aralık olmaz mı akor için 3 ses gerekir
Nevin İ 5li akorları nasıl açıklıyorsun o zaman
kerem tatar e tamam 5li akor için de öyle 3 ses lazım
En az 2 ses akor oluşturur.
3 ses lazım araştırırsanız bulursunuz 2 ses aralık olur
25 yıldır müziğin içindeyim. Konservatuvar bilgisi gibi, ses aralığı olarak düşünürseniz adı aralık olur, adına duruma göre küçük ikili yada büyük ikili denir. Ama iki farklı her sesin birlikte tınlaması her zaman akordur. (Birinde iki nota arasındaki mesafe, birinde iki farklı notanın aynı anda tınlamasından bahsediyoruz) Örneğin Rock müzikte minör yada majör sesi içermeyen 1 ve 5. sesler birlikte kullanılarak powerchord akorlar sıklıkla kullanılır, daha birçok örnek mevcut.. Bence siz iyi araştırın.
Merhaba hocam türk sanat müziği konservatuvar hazırlanıyorum ayrıca özel ders almaktayım, müziğimi nasıl daha iyi geliştirme yaparım kısaca açıklarsanız çok memnun olurum saygılarımla
Aklıma takıldı hocam saçma da gelebilir. 'Kanto' uvertür olarak geçer mi acaba yoksa sadece kanto diye mi geçer. Benzerlik gösteriyor gibi geldi.
hocam serdar ortacın topu topu 8 tane nota var kac farklı parca yapılabilir demecine yorumunuz nedir
hahahahaha
koma'nın tanımı neden yok.?
Abi saçlar uzayınca harika olmuş
Abi niye David Lynch gibi bi ordan bi ordan montaj yapmışınız
Hocam email edres varmı senin bilgilerinden faydalanmak istiyorum piyonuyla ilgili
Abi sen niye heryerdesin kendini klonladın mı ? Neden her sanatçıyla sen çalışıyorsun? Gibi sorular sormak isterdim kendisine 😂
aranj kısmındakki parçaın dı ne
👏
Dizzy reed abi seviliyorsun
2:55 bestenin ismini bilen varmı
Love story, Andy Willams
Reiz su sacini bi geriye at kulaginin arkasina tara darlattin bizi
Müzisyenliğini, aranjörlüğünü takdir ederim ancak verdiği bazı bilgiler maalesef doğru değildir.
Arpej: Akorları oluşturan seslerin bir düzen içinde ayrı ayrı, sıralı çalınmasıdır. Videoda çaldıkları doğrudur ama sözle yaptığı ifade yanlıştır. Akorları (yani en az 3 sesin oluşturduğu ses gruplarını) belli bir tempo içinde aşağı ve yukarı çalmak daha çok chord melody olarak adlandırılabilir belki ama arpej yapmak kesinlikle değildir. Arpej kelimesi zaten arp enstrumanından gelir. Arp gibi çalmak anlamında yani...
Akor: En az üç sesin oluşturduğu tınıdır. İki ses bir araya geldiğinde akor değil, aralık (interval) olarak adlandırılır.
Dört sesli akorların daha çok cazda kullanıldığı doğru değildir. Evet, cazda da kullanılır ama Türkçe pop parçalarının birçoğunda dört sesli akorları görürüz. Flamenkoya, blues'a, Latine falan hiç girmiyorum. Dominant yedili olmayan parça çok nadirdir Türk pop müziğinde. MFÖ, Levent Yüksel, Sertap Erener, Bülent Ortaçgil, Sezen Aksu, Kenan Doğulu parçalarında 4 sesli akorlar sıklıkla kullanılmıştır.
Do majör yedili diye bastığı akor Do dominant yedili akorudur. Dominant yedili akoru tansiyon akorudur, soru sorar ve genelde dörtlüsünün majörü ya da minörü bu soruya cevap şeklinde basılır. İçinde bulundurduğu diminished triad'ından dolayı dominant yedilinin gergin bir etkisi vardır. Majör yedili ise majör triad kadar kararlı, dominant yedili kadar gergin değil, daha ferah hissiyatta bambaşka bir akordur. Orada si bemol yerine si naturel bassaydı, akorun adı do majör yedi olacaktı.
Küçük önemsiz denecek farkları ortaya koymussunuz.. Ama buradaki tanımların genel bir kitleye hitap ettiğini unutmayın. Genel kitleye hitap ederken kitabın ortasından konuşursanız muhatap zihin ürker ve bilgi karşıya geçmeyebilir.. Sonucta kavramlar yine bilinmedik kalır. Muhtemelen Paydas'ta, bu sadeliği korumaya çalışmış.
@@yusuftekin4255 Cümlemin başında İskender Paydaş'ın müzisyenliğini ve aranjörlüğünü beğendiğimi yazdım. Sadece anlattığı bazı ifadelerin doğru olmadığını belirttim. Bu yazdıklarım müzisyenler, enstruman dersi alan öğrenciler için kesinlikle çok önemli farklardır.
Dediklerinde sende haklısın ama inan bu videou izleyenler dominant akoru, triad akori, vs. Vs. Bilen kişiler değil. Ya hiç bir şey bilmeyen ya da bi kaç şeyi enstrümanında tınlatan kişiler. Dediğim gibi dediklerinde haklısın ama video zaten temel bilgileri bilmek isteyen ve bu işte henüz yeni olan kişilere hitap ediyor.
ek olarak Entonasyon da akortla ilgili değil performansla ilgili kullanılır :) intonation kelimesinin türkçeleştirilmiş halidir. ton içinde kalmak gibi düşünebiliriz. Özellikle vokallerin söylerken ve perdesiz enstrümanların çalarken tüm notaları doğru frekansta çıkarmalarına doğru entonasyon denir. Bozuk entonasyon da detone ya da sürtone sesler çıkaranlar için kullanılır. bence aksine çok önemli detaylar bunlar
@@yusuftekin4255 Ne alakası var ya... Genel kitleye hitap ediyor diye yanlış ve eksik bilgiler vermesi arasında nasıl bağlantı var!!!
Çok iyi
baba derya baba idol
3n1k dan kalma sanırım güzel video
3:17 den sonra uykum geldi
10:42 Serdar Ortaç aslında 7 nota derken 7 oktav demek istemiş 😅
İskender reis
10:26 şu sesi seçeriz de mi'yideki ses la aslında :)
Mi dostum :)
@@omerdaglix la, piyano la ile başlar zaten ve ilk tuşa basıyor
@@omerdaglix la :) bir piyano görseline bakın. ilk notayı görürsünüz la olduğunu. hiç bir piyano zaten mi ile başlamaz :)
bu abiyi görünce kayahanın saçma şarkıları aklıma geliyor. sen her şeyimsin canımı canına katabilirsin asdcefcrgrteaaaasferc
C(do) - E(mi) - G(sol) (do majör akorunu oluşturur) C - E veya C - G sesleri birlikte bir akor oluşturmaz!. C - G - C veya C - E - C - E de akor değildir. Herhangi bir makam, dizi veya gamın 1-3-5. dereceleri temel 3 sesli armoniyi oluşturur akor dediğimiz. Powerchord 1-5 veya 1-5-1. Umarım birilerine faydası olur burdaki tartışmalara istinaden yazıyorum.
şu kıymetli yoruma şapkamı çıkarıp kaçarım Bilal Beyciğim :)
2 sesle akor olmaz iskender abim o anda karııştırmışsın,keza çok iyi bildiğine eminim.
5li akorları es geçmemek gerek bence eğer gitar çalıyor isen 1-5-8 gibi düşünüyor olabilirsin ama asıl içeriği 1-5 tir 8. Ses yani oktav süsleme için kullanılır
@@oguzhantosun5687 👏👏👍aynen katılıyorum
2 sesle olanlara genellikle aralık deriz. katılıyorum.
@@oguzhantosun5687 21 yıldır gitar çalıyorum,1.5. sesler akor değildir.Power Chords diye geçer ama akorun karakterini 3.ses verir.Tabi her akor 3.ses olarak oluşmaz sus akorlar gibi ama sus akorlarda bile 3 ses vardır.
do 13'lü dediği akor do mi sol si re fa seslerinden oluşmuyor mu hocam ama iskender hocamız 5 sesten oluşuyor dedi :/ orda da bi karışıklık oldu sanırım @@muzikogretmeni2872
Abi 10. Dakikada la ya basıyo ama mi diyo onu napçaz
👍
Abi çocukken filmde gazino sahnesinde şişeye işeyen çocuk senmisin gerçekten yaw 😂
entonasyon ingilizceden gelir intonasyon gibi düşünürsek eğer ton içinde anlamına gelir
Kelime Latince kökenlidir (intonātiōn) ve Fransızcadan dilimize gecmistir.Ayrıca İngilizcede tonation diye bir kelime yok.Ton içinde manasına alınabilecek to intone(in-tone) dediğin şekilde düşünülebilir.
Iskender abi çok fena jinekomastin var
o subbass a kim yumruk atmış acaba
Detaya kadar inmiş,buyük muzisyen
Kuple giriş sazı :))))
helpful
Klavye tıklamaları geliyor 🙂
NS10 lere hep odaklandm
Akor için en az üç ses gerekir, iki ses aralıktır.
ASLINDA HAKLISIN BURAK AMA ÖZELLİKLE BAZI AMERİKAN CAZCILARI VE FUSION MÜZİK YAPANLAR ( ÖRNEK CHICK COREA ) BUNUN AKSİNİ SAVUNUR...TEMELDE SENİNLE AYNI KANIDAYIM...
Sanmam, dediğin gibi olsa beşli akor diye bir şey olmazdı.
aynen dogru
Burak Demir birden fazla sesin titreşimi akordur, yanlışın var.
Powerchord veya beşli akor denen şeyi nasıl açikliyorsun
Kupleye bir ölçü de geç abi.
Iskender Paydasi bulup nasi bi kafayla boyle sacma sorular sorabildiniz . yani bunu bi muzik hocasina sorsaniz daha iyi olmazmiydi . bu adami bulursaniz Uzayi sorun , Sezeni sorun , calsimalarini sorun ... allah allah yaaa
2 notadan akor olmaz abi yanlış bilgi iskender bey çok sokak ağzıyla anlatmış
Sıkıntı iskenderde değil klavyenin tuş sesini duymak oldukça rahatsiz edici belki daha kaliteli bir klavye seçimi olabilir
abi o mauseyi değiştir baş belasıdır magic' e geç :)
Aranje sıfattır, aranjman ise isim.
abi, kuple couple çift, ikili, iki tekrar, iki dize falandır işte :D
Abi keske senin gibi klavyeyi iyi kullanabilsem :(
bi de detone var bi de sürtone yok muydu? hani pes-tiz uyumsuzluk muhabbeti.
Bu severizler de neyin nesi oldu
armoni aslen sndfsfsdjk trabzonludur ne diyon hacı yav valla nasıl yaptın o kadar müziği şu videodan sonra merak ettim
Detoneyi eksik anlattın İskender Bey'cim... Sürtone diye bir tabir de var hatırlatmak isterim!!!
Sürtone diye bir kelime hiçbir dilde yok detone zaten tondan çıkmak demek tiz i pes i yok bunun
@@mirhatx "Entonasyon bozukluğu" belki bahsettiğin genel kavram olarak tanımlanabilir. Tondan aşağı kaymaya detone, tondan yukarı kaymaya ise sürtone denilir. Bozuk entonasyon ve detone, sürtone bir arada olabilir. Sürtone diye birşey yoktur yanılgısına nasıl kapıldın hiç anlam veremedim.
@@suphimafizer detone zaten ton dışı demek, tonun pesi tizi demek değil, sürtone kavramı tamamen piyasa ağzında uydurulmuş bir şey. Detone ton dışı, yani tize de Kaya bilir pese de
@@mirhatx Ne demek istediğini çok iyi anladım. Bazı kavramlar kullanıldıkları kelimeler ile tam örtüşmez ama genel kabul görmüşlükle bir kurala dönüşebilir. Belki ilk zamanlarda senin dediğin gibiydi, ancak sonrasında ses kaymasının hangi yöne doğru olduğunu tarif edebilmek amacıyla sürtone kelimesini de literatüre soktular. Ama konu işin tarihi değil. İstediğin kaynağa bak, istediğin siteden araştır, bu terim kullanılır, konservatuarlarda öğretilir, sınav sorusu olarak da sorulur.
@@suphimafizer Türkiye'nin en iyi konservatuarında okuyorum tartışmayı bitirelim bence selamlar
İyi bir aranjör ve egosu olmayan bır ınsan..
Videonun kurgusunu yanlış yapmayaydınız eyiydi 🤗
akor ile akord ayrı şeyler de entonasyon ve akord da ayrı şeyler, bilmiyor olması gerçekten garip
1.33 do majör 7 değil, dominant 7
spartacus seyrediyor hahahah
2 ses akor olmaz !!!
Abi niye memen var
Cesur Adam 🤣🤣
sen çık makedonya dan pers ordusunu yen sonrada mısıra gir çölü geç babile gir bütün iran topraklarını ele geçir sonra indus vadisine dayan.Hakkaten 8 yılda bunu nasıl başardın anlatsana 😂