The Mineral Waters of BORSEC (Harghita County, Romania)

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 14 дек 2024

Комментарии • 7

  • @mereunetulburat8022
    @mereunetulburat8022 5 лет назад +3

    Minunile şi darurile planetei Pământ...
    Aş vrea ca fiecare om să devină conştient de frumuseţea şi de miracolul ce ni se oferă prin intermediul naturii şi, prin urmare, să nu o mai pângărească / batjocorească, lăsând mizerie şi prăpăd în urma lui.
    Mulţumiri pentru film!

    • @LucianIonescu
      @LucianIonescu  4 месяца назад +1

      Vă mulțumesc și eu pentru comentariu și apreciere. Aveți dreptate. Din fericire, poate nu știați, apele minerale carbogazoase au o capacitate mare de autoprotecție.

  • @stefaniabican2690
    @stefaniabican2690 3 года назад +1

    🤭🤑🥰😇

  • @pavelpeter2870
    @pavelpeter2870 5 лет назад +1

    apa minerala borsec nu e apa minerala !!! e apa plata adica de foraj si inbunatatita cu bioxid de carbon !!!

    • @LucianIonescu
      @LucianIonescu  4 месяца назад

      Este absolut greșit să considerați (deși această situație este larg răspândită) că apă minerală înseamnă doar apă carbogazoasă (cu bule). Mineralizarea se referă la cantitatea de substanță minerală dizolvată în apă și rămasă după evaporarea integrală a apei (pe etichetele sticlelor de apă minerală apare sub denumirea de „reziduu sec” sau „reziduu fix” la 180°C) și pentru apele minetale, de regulă, depășește 800 mg/l și ajunge la unele ape foarte mineralizate la peste 2.000 mg/l. Și apa din fântână, din rețeaua publică este o apă minerală, dar gradul de mineralizre este foarte redus, în general de câteva zeci de miligrame la litru. Numai apa distilată nu este apă minerală. Deci dacă apa minerală are CO2, atunci este o apă minerală carbogazoasă. Apele minerale plate sunt ape minerale fără CO2 și, de regulă, au un grad de mineralizare redus, de câteva sute de miligrame la litru. Absolut greșit să spui că din forajele de la Borsec, iese apă plată. Așa cum se întâmplă și din izvoarele prezentate în videoclip, și ele, și forajele debitează ape minerale carbogazoase. Dacă spuneți că nu, înseamnă că nu ați fost niciodată la Borsec. Desigur, la apa carbogazoasă extrasă din foraje se adaugă CO2., dar nu-i obligatoriu. Sunt fabrici care lasă CO2 așa cum iese el natural din foraj și asta se specifică pe eticheta sticlei. Cum apa plată (deci apă minerală fără CO2) este la modă, mai toți producătorii de apă minerală carbogazoasă au săpat alte foraje din care exploatează aceste ape fără CO2.