Kardeşlerim bir diğer method ise imkanı olan kardeşlerimizin bahçelerinde derin sürüm(40-50 cm) yaptırmaları ve bu canavar otu tohumlarını derine gömmeleridir. Yapılan bir araştır ada 12 cm ve altında kalan canavar otu tohumlarının filizlenmesi derinlikle doğru orantılı olarak azalmaktadır. Ve derin sürümden sonra 10 yıla kadar derin sürüm yapılmaması gerekli yoksa tohumlar tekrar yüzeye çıkar ve sorun başa döner.. iyi seyirler
Gecen yil yaptigim mucadele ile tek tuk ciktilar. Allah rizasi icin paylasayim 1-fideleri ekmeden once cukurlara tarim kireci attim 2-fide cukurlarina ve yanlarina 1-2 adet nohut attım 3-dometes fidelerini ekmeden once tarcinli suda beklettim 4-Donates aralarina sogan ektim 6-Ufak tefek cikanlarin canavar otlarinin tepesine benzin doktum kurudular 7_Daha sonra cikanlara benzin degil az sulandırarak seker gubresi doktum tepelerinden bu da cok iyi kuruttu.
Ellerinize emeğinize sağlık. Ben bir ilavede bulunmak isterim. Yolarak değil,capa ile köküne zarar vermeden sökülmesi gerekli. Çünkü kökten de çoğalıyor.
Çok dogru belle alınması gerekiyor çünkü görünmeyen sülalesi toprak altında. Ben Bahaus dan belin alternatifi değil ama işini kolaylaştıran beldanata benzeyen fakat dişleri düz olan (ben adını beldenat koydum)bu aleti aldım herkesede tavsiye ederim insanı yormuyor, kanser otunu kökünden 🤬 sökmek için çok uygun.
Benim bahçemde de bu sene çıktı. Geçen sene yoktu. Ama fidelere yakın değillerdi. Bu sayede ben bel ile köküne girerek yavaşça topraktan ayırdım. En son 3 hafta önce bir tane çıkardım. Bendekilerin kökü yumru şeklindeydi. Daha saçaklanmamıştı.
Ben de küsküt belasından kurtulmak için naylon malc yapıyorum (cileklere serilen naylon gibi ama tek yilllik ince ve daha ucuz) küsküt u yüzde doksan önledi . Herhalde bunuda önler. Ayrıca naylon malc capa yapmaktan da kurtarıyor ve en az yarı yarıya su tasarrufu sağlıyor. Toprağı sürup ekime hazırlayınca damlama hortumu ortada olacak şekilde naylonu serip kenarlarını toprakla kapatıyorum. Fidan dikerken damlamayi açıp toprağın yumuşatıyor um sonra fidanın kokunun sigacagi kadar kalınlıkta bir sopayla bir delik açıp fidanı dikiyorum, tüplü fidanların toprağını biraz azaltarak delikten geçmesini sağlıyorum. Delik ne kadar küçük olursa okadar iyi oluyor. Değişik kalınlık ve genişlikte satılıyor.
Hayırlı günler sizi takip ediyorm cok güzel bilgiler veriyorsunuz Allah razı olsun ara tohumlarından bende istiyorum az da olsa gonderebilrmisiniz ekerek cogaltirim kolaylık diliyorum Allah razı olsun kardeşim
Merhaba, sizi tesadüfen gördüm ve izledim. Video sonunda begenmeyene ve abone olmayana gönül oyarım dediniz ya, işte bu cümle çok samimi geldi bana. Ve hemen söylediklerinizi yaptım. Kolay gelsin. Teşekkür ederim.
Aleykümselam emeğinize sağlık başımızın belası otu üç yıl evvel ilk gördüğüm de çiçek sandım sadece bir kök vardı zararlı olduğunu öğrendiğim günden beri her çıkanı bel ile derinden toprağı ile beraber alıp imha ediyorum hazor fide almıyorum kendim ekiyorum büyük ihtimal fide için aldığım torf toprağı ile bahçeye bulaşdı size uzun zamandır aboneyim hep takipteyim verdiğiniz bilgiler için çok Teşekkür ederim
Vermiş olduğunuz bilgiler için öncelikle çok teşekkür ederim. Keyfle takip ediyorum. Malç olarak kullandığınız naylonun/kumaşın özelliği nedir? Nasıl temin edilir. Bilgi verirseniz sevinirim. Ayrık otu mücadelesinde kullanmak istiyorum. Teşekkürler.
Eksik olma çok şey de yardımcı oluyorsunuz yalnız bu ayrıkotu sonra üstümüze şimdi yapışıp bütün kıyafetleri giydiklerimizi maf eden uyu yapışkan notlar nasıl olur nasıl çıkar bilmiyoruz perişan etti bu sene bize onlar hakkında da bir bilgi verirsen çok seviniriz sağ ol zaten size aboneyiz sizi izliyoruz çıktığınız zaman eksik olmayın kolay gelsin
Merhabalar, bahsettiğiniz otu çıkmaya başladığı andan itibaren büyümesine ve tohuma kalmasına kesinlikle izin vermeyin, büyüyüp üstünüze yapışacak hale gelincede kuruyup tohum olmadan yolun ki topraga yayılmasın ancak küçükken çare olunur malesef,bende çok nefret ediyorum, kolay gelsin.
Veysel bey.izmit kandırada Adana.lı bir emekli ögretmen küçuk yasta mwrakli oldugu icin 6.yaşından bwri yapiyormus ..fabrika kurmuş Ata tohum .adını bilmiyorum .kandıraya gidince bulunur. T.G.R.TV.gördüm.kendisini.
Tek çaresi nadas ve yanmış bir yıllık hayvan gübresi inek tavuk koyun keçi gibi çünkü topraktaki azot ve bazı minarelerin eksikliğinden kaynaklanan bir sorun topraktan alamadığı zaman direk bitkiye musallat olur. Nadas ve gübre önemli…
Teşekkürler, biraz daha açarmısınız, hayvan gübresi nasıl olmalı ne kadar bekleyeni,yanmış olmalı, topraktaki eksiklikleri dogal yöntemle nasıl gideririz, iyiki varsınız sizin gibi ehil insanlar bilgi paylaşımında bulunanlar sayesinde bilinçli olarak toprakla bütünleşmek gerçekten çok güzel, Allah işinizi rast getirsin.
Bu canavar otu (kanser otu) tamamen yurt dışından geldi.Tıpkı köpeklerin gençlik kuşların french molt hastalığı gibi.Yerli tohuma yerli fideye yerli hayvanlarımıza güvenmeyenler ülkemize yeni hastalıklar getirdiler.Umarım milletimiz kendi değerlerimize uygun yaşamayı öğrenip dışarıya özenti yapmayı bırakır.
Yabani ot değil bu ustam malç kar etmiyor çünkü bir tür mantar. Fotosentez yapmıyor. Tohumları o kadar ufakki sporlaşarak uçuyor fideden değil yan bahçelerden geliyor genelde. Tek çare var hızlıca domatesi geliştirip o canavarlar gelmeden güçlendirmek
Benimde 7 dekar gül tarlamın her yerini ayrık otu sardı. Bir avuçtu pullakla heryere yayılmış şu an tarla yemyeşil ayrık otu. Ne yapmalıyım onunla ilgili bir çalışman var mı hocam
ilac vermwyin topraga zarar veriyor.elinizle toplayın biraz zahmetli ama.bahcemizin bir tarafina döktuk ilac kurusun diye .dökmedigimiz taraf farklı toprak verimsiz oluyor. Sakınnn ilaç dökmeyin.biz topladık yaktık..
Benimde bahçemde fazlasıyla çıktı. Belki bir işe yarar diye gözlemlerimi yazmak istiyorum. Çünkü bu canavar otundan nefret ettim, çok bela bir şeymiş. Sadece üstte görünen çiçekli kısımdan ibaret değil maalesef tutunduğu bitkinin kökünde yumru şeklinde bir kısımı daha var. Onları temizlemek çok zor, çünkü ister istemez ektiğimiz sebzenin köklerine zarar veriyoruz. Bu sebepten çok sebzemi telef ettim. Domates, dolma biber ve patlıcanları mahvetti ama ilginç bir şekilde biberleri fazla etkilemedi. Hatta patlıcanın yanında salatalık dikmiştim, onuda etkilemedi. Bahçede iki çeşit domatesim var. Biri ayaş diğeri salkım. Ayaş domateslerini tabiri caizse yedi bitirdi ama salkım domatesleri ( yaprakları sarardı ama yinede meyve verdi) nedense pek etkilemedi. Ben hepsini bir poşete koyup ağzını bağlayıp çöpe atıyorum yada ateşte yakıyorum. Yan bahçeye yada toprağa atmıyorum çünkü koparılsa bile gelişimini tamamlayıp, tohum saçabiliyormuş. Bundan kurtulmak için kesin bir çözüm sanırım yok çok araştırdım ama kesin bir bilgi edinemedim. Çünkü kimi diyor görünce sök at kimi diyor sakın koparma kopardıkça çoğalır, sizin de dediğiniz gibi toprağa derin sürüm yaptırmak lazımmış, birde suyu sevmezmiş çürümesi için çok sulamak lazımmış. Hangisi doğru bilemiyorum, sanırım hepsini deneyip gözlemlemek lazım. Ben kopartıyorum kökünden. Bu işe yaramazsa diğer yöntemlere geçerim. Allah yardımcımız olsun, emeklerimizi zayi etmesin.
Çok güzel bir yazı olmuş muhakkak fayda sağlar. Kesinlikle sökün atın sökmeziseniz bahçeye tohumları binlerce yeni canavar otu oluşturabilir. Derin sürüm çok etkili Bol su diğer arkadaşlarda söylüyor benim bunda endişem bol suyun bitkide mantar vs yapması
@@GelecekToprakta evet bende sökmenin daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Size Instagramdan yazmıştım fotoğraf göndereceğim diye. Ama bahçeye gitme fırsatım henüz olmadı o yüzden gönderemedim, sizin videoya bir katkı sağlayamadım. Kusura bakmayın. Yayınlarınızı çok beğeniyor ve takip ediyorum. Çok faydalı bilgiler paylaşıyorsunuz Allah razı olsun
Buradaki yorumların birinde bir arkadaş diyor toprağı nadasa bırakın bir de toprağa bolca yanmış gübre atın çıkmaz. Mineral eksikliğinden çıkıyormuş bana çok mantıklı geldi. Bizim tarlayada aynı uygulamayı tesadüfen yapmıştım bu sene sadece 2 adet canavar otu gördüm. Daha önce bir sürü çıkıyordu.
Bol sulayınca çürüyor suyu fazla sevmiyor birde sulamanın arkasınndan bahçeyi geziyorum yumuşadığı için çekince geliyor benimde köy domatesine zarar vermedi Ayaş domateslerimi mahvetti birde hibrit olunca fideler pek etkileyemiyor derin sürüm işe yarıyor lakin tamamen bitmiyor
Selamınaleykum kardeşim. Zatıaliniz in, abone olun çağrısına gerek yok . Siz öyle bir iş yapıyor sunuz ki bizler toprak sevdalıları ancak dua ederiz. Allah sizden ve sizin gibi işine aşık olanlardan razı olsun. Emeğinize sağlık zatıaliniz e teşekkür ederim. Rabbim yolunuzu açık etsin. Kolaygelsin.
Merhaba kardeşim. Siz elinizde canavar otunu tutarken bile sporları dökülüyor ve rüzgâr ile birlikte etrafa dağılıyor. Yolarken bile bir poşet içerisine hemen atın. Çünkü umduğumuzdan daha tehlikelidir. Selam ve dua ile.
Hocam Ellerinize Ve Emeklerinize Sağlık Çok Güzel bir video olmuş fakat marçlama sistemi dedinizde Ben kendim ziraat mühendisi öğrencisiyim bu yaz ziraai ilaç bayisinde(özelde) staj yapıyorum yayla tarafındaki domates eken çiftcilerimizdede bu sıkıntı var dediğiniz marçlamayı yapmışlar ama gene sıfır etki çok fazla canavar otu çıkmaya devam etmişti yani pek etkili değil gibi ama duyduğuma göre yanlışta olabilir tam bilmiyorum serayı örtmeden önce şeker gübresi atmak etkili olabilirmiş yada çok fazla hayvan gübresi yani(sarmada) çıkmasına engel oluyormuş diye duydum
Kardeşlerim bir diğer method ise imkanı olan kardeşlerimizin bahçelerinde derin sürüm(40-50 cm) yaptırmaları ve bu canavar otu tohumlarını derine gömmeleridir. Yapılan bir araştır ada 12 cm ve altında kalan canavar otu tohumlarının filizlenmesi derinlikle doğru orantılı olarak azalmaktadır. Ve derin sürümden sonra 10 yıla kadar derin sürüm yapılmaması gerekli yoksa tohumlar tekrar yüzeye çıkar ve sorun başa döner.. iyi seyirler
Evet çok haklısın tarla boşken görünmüyor domates biber ekince dillerinden çıkıyor yola yola bitiremedim
Allah razı olsun emeğinize sağlık
Gecen yil yaptigim mucadele ile tek tuk ciktilar. Allah rizasi icin paylasayim
1-fideleri ekmeden once cukurlara tarim kireci attim
2-fide cukurlarina ve yanlarina 1-2 adet nohut attım
3-dometes fidelerini ekmeden once tarcinli suda beklettim
4-Donates aralarina sogan ektim
6-Ufak tefek cikanlarin canavar otlarinin tepesine benzin doktum kurudular
7_Daha sonra cikanlara benzin degil az sulandırarak seker gubresi doktum tepelerinden bu da cok iyi kuruttu.
Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ediyorum
Güzel ve faydalı bilgiler için teşekkürler. Kolay gelsin.
Emeğinize sağlık teşekkürler 👍
Ellerinize emeğinize sağlık.
Ben bir ilavede bulunmak isterim. Yolarak değil,capa ile köküne zarar vermeden sökülmesi gerekli. Çünkü kökten de çoğalıyor.
Çok dogru belle alınması gerekiyor çünkü görünmeyen sülalesi toprak altında.
Ben Bahaus dan belin alternatifi değil ama işini kolaylaştıran beldanata benzeyen fakat dişleri düz olan (ben adını beldenat koydum)bu aleti aldım herkesede tavsiye ederim insanı yormuyor, kanser otunu kökünden 🤬 sökmek için çok uygun.
Ağzına sağlık, güzel bilgiler
ve aleyküm selam açıklama ve bilgilendirme için teşekküler elinize kolunuza emeğinize nefesinize sağlık
AÇIKLAMA KISMIDA MUHTEŞEM OLMUŞ...ELLERİNİZE SAĞLIK...
Benim bahçemde de bu sene çıktı. Geçen sene yoktu. Ama fidelere yakın değillerdi. Bu sayede ben bel ile köküne girerek yavaşça topraktan ayırdım. En son 3 hafta önce bir tane çıkardım. Bendekilerin kökü yumru şeklindeydi. Daha saçaklanmamıştı.
Maşallah kardeşime teşekkürler
Ben de küsküt belasından kurtulmak için naylon malc yapıyorum (cileklere serilen naylon gibi ama tek yilllik ince ve daha ucuz) küsküt u yüzde doksan önledi . Herhalde bunuda önler. Ayrıca naylon malc capa yapmaktan da kurtarıyor ve en az yarı yarıya su tasarrufu sağlıyor. Toprağı sürup ekime hazırlayınca damlama hortumu ortada olacak şekilde naylonu serip kenarlarını toprakla kapatıyorum. Fidan dikerken damlamayi açıp toprağın yumuşatıyor um sonra fidanın kokunun sigacagi kadar kalınlıkta bir sopayla bir delik açıp fidanı dikiyorum, tüplü fidanların toprağını biraz azaltarak delikten geçmesini sağlıyorum. Delik ne kadar küçük olursa okadar iyi oluyor. Değişik kalınlık ve genişlikte satılıyor.
Hayırlı günler sizi takip ediyorm cok güzel bilgiler veriyorsunuz Allah razı olsun ara tohumlarından bende istiyorum az da olsa gonderebilrmisiniz ekerek cogaltirim kolaylık diliyorum Allah razı olsun kardeşim
MAŞALLAH... HARİKA BİR VİDEO OLMUŞ...
ALLAH RAZI OLSUN SAĞOLUN...ELLERİNİZE SAĞLIK...
Merhaba, sizi tesadüfen gördüm ve izledim. Video sonunda begenmeyene ve abone olmayana gönül oyarım dediniz ya, işte bu cümle çok samimi geldi bana. Ve hemen söylediklerinizi yaptım. Kolay gelsin. Teşekkür ederim.
Ne güzel bir yorum. Günümüzü güzelleştirdi
Harikasın kardeş
Benim bahçemde sadece domates ektiğim bölgelerde çıkıyor. verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
Verdiğiniz bu bilgi doğrultusunda inşallah bu canavar oyundan kurtuluruz. Emeğine sağlık
teşekkürler
GELECEK TOPRAKTA FARKIYLA MUHTEŞEM BİR ANLATIM OLMUŞ...YÜREĞİNİZE SAĞLIK...
Teşekkürler eksik olmayın lütfen
Allah razı olsu
Çok faydalı bildiler icin teşekkür ederiz.
Sağ olun kardeş, kolay gelsin.
Emeğine sağlık
Selamün Aleyküm, MaşaAllah ne güzel anlatıyorsunuz. Desene Bitki alemindede sünepe Bitkiler var, kurtulmasıda baya zor.
takipteyim
Emeğinize sağlık
VALLAHİ BU GÜZEL İNSANI TANIMIYORUM FAKAT ÇOK SAMİMI DÜRÜST
Aleykümselam emeğinize sağlık başımızın belası otu üç yıl evvel ilk gördüğüm de çiçek sandım sadece bir kök vardı zararlı olduğunu öğrendiğim günden beri her çıkanı bel ile derinden toprağı ile beraber alıp imha ediyorum hazor fide almıyorum kendim ekiyorum büyük ihtimal fide için aldığım torf toprağı ile bahçeye bulaşdı size uzun zamandır aboneyim hep takipteyim verdiğiniz bilgiler için çok Teşekkür ederim
Vermiş olduğunuz bilgiler için öncelikle çok teşekkür ederim. Keyfle takip ediyorum. Malç olarak kullandığınız naylonun/kumaşın özelliği nedir? Nasıl temin edilir. Bilgi verirseniz sevinirim. Ayrık otu mücadelesinde kullanmak istiyorum. Teşekkürler.
Ata tohumu bende istiyorum
Malçlama için ekin sapı ile kapatmayı düşünüyorum. Canavar otunu temizleyip yakıyorum. Umarım başedebilirim. Teşekkür ederim kardeşim. Emeğinize sağlık.
Teşekkürler hocam.
ALLAH RAZI OLSUN SAĞOLUN...ELLERİNİZE SAĞLIK
hocam tursuluk biberlere de zarar verirmi ?
Emeğine saygı duyuyorum
Emeğinize yüreğinize sağlık 💚
Hep destek tam destek 👍
Teşekkürler Beyfendi Rabbim emeklerini zayi etmesin inşallah
Aynı yer üç yıl günaşık çekirdek ekdinmi çıkar
Domatesi malç naylonu ile eksek bu otu kesebilir mi
Dometesin Ata tohumu varmıdır varsa satın almak isterim
Eksik olma çok şey de yardımcı oluyorsunuz yalnız bu ayrıkotu sonra üstümüze şimdi yapışıp bütün kıyafetleri giydiklerimizi maf eden uyu yapışkan notlar nasıl olur nasıl çıkar bilmiyoruz perişan etti bu sene bize onlar hakkında da bir bilgi verirsen çok seviniriz sağ ol zaten size aboneyiz sizi izliyoruz çıktığınız zaman eksik olmayın kolay gelsin
Merhabalar, bahsettiğiniz otu çıkmaya başladığı andan itibaren büyümesine ve tohuma kalmasına kesinlikle izin vermeyin, büyüyüp üstünüze yapışacak hale gelincede kuruyup tohum olmadan yolun ki topraga yayılmasın ancak küçükken çare olunur malesef,bende çok nefret ediyorum, kolay gelsin.
Yapışkan ot , yoğurt otu çok şifalı bir ot neden kurulmak istiyorsunuz
Ata tohumu hangi sebze varsa ki nasıl temin ederiz bilgi verirmisiniz
Veysel bey.izmit kandırada Adana.lı bir emekli ögretmen küçuk yasta mwrakli oldugu icin 6.yaşından bwri yapiyormus ..fabrika kurmuş Ata tohum .adını bilmiyorum .kandıraya gidince bulunur. T.G.R.TV.gördüm.kendisini.
Kara dikenle nasıl mücadele edilir. 😢
Bizimde senelerdir sebzemizin icinde oluyor ben cekiyorum ama bitmiyor hiç
Hergün yoluyorum sabaha gene çıkıyor ilacı yokmu
Sende Allah'a emanet ol kardeş
Tek çaresi nadas ve yanmış bir yıllık hayvan gübresi inek tavuk koyun keçi gibi çünkü topraktaki azot ve bazı minarelerin eksikliğinden kaynaklanan bir sorun topraktan alamadığı zaman direk bitkiye musallat olur. Nadas ve gübre önemli…
Teşekkürler, biraz daha açarmısınız, hayvan gübresi nasıl olmalı ne kadar bekleyeni,yanmış olmalı, topraktaki eksiklikleri dogal yöntemle nasıl gideririz, iyiki varsınız sizin gibi ehil insanlar bilgi paylaşımında bulunanlar sayesinde bilinçli olarak toprakla bütünleşmek gerçekten çok güzel, Allah işinizi rast getirsin.
Malçlamayi ayrık otunda da denediniz mi acaba? Sonucu çok merak ediyorum..
Canavar otunu ben arıyorumsize nasıl ulaşabilirim
Hadi inşallah tohumları bekliyoruz.Bizde yakıyoruz.
Ayyy ben bunu çicek diye dikerimm🤦♀️🤦♀️🤦♀️😃
Selam anlatımınıza ve emeğinize sağlık. Benim bahçemde genelde ayçiçeği çekirdeğinin köklerinin yanında çıkıyor. Acaba neden? Teşekkürler.
Önce geçmiş olsun oglum ben çilek yetiştiremiyorum ve çk üzülüyorum
Bu canavar otu (kanser otu) tamamen yurt dışından geldi.Tıpkı köpeklerin gençlik kuşların french molt hastalığı gibi.Yerli tohuma yerli fideye yerli hayvanlarımıza güvenmeyenler ülkemize yeni hastalıklar getirdiler.Umarım milletimiz kendi değerlerimize uygun yaşamayı öğrenip dışarıya özenti yapmayı bırakır.
Benim bahcemdede var aynısı tomates findesinin birinde yoldum attım tekrar çıktı yoldum tekrar çıktı
Yabani ot değil bu ustam malç kar etmiyor çünkü bir tür mantar. Fotosentez yapmıyor. Tohumları o kadar ufakki sporlaşarak uçuyor fideden değil yan bahçelerden geliyor genelde. Tek çare var hızlıca domatesi geliştirip o canavarlar gelmeden güçlendirmek
yağlık ayçiçeği yetiştiricisiyim,ben çaresini bulamadım,yıllık 200 dekar ekerdim en sununda yenildim.200 dekarı yolmayla falan başa çıkaramazsın. benim için en iyisi ekmemek
Benimde 7 dekar gül tarlamın her yerini ayrık otu sardı. Bir avuçtu pullakla heryere yayılmış şu an tarla yemyeşil ayrık otu. Ne yapmalıyım onunla ilgili bir çalışman var mı hocam
ilac vermwyin topraga zarar veriyor.elinizle toplayın biraz zahmetli ama.bahcemizin bir tarafina döktuk ilac kurusun diye .dökmedigimiz taraf farklı toprak verimsiz oluyor.
Sakınnn ilaç dökmeyin.biz topladık yaktık..
@@gulhanbebe7075 bizimkini toplamaya çalışsan iki senemi rahat alır 7 dekar elle ekilmiş gibi komple ayrık
Ay çekirdek tarlasındada çok olur. Karadenizde yeniyor
Ph regülatör kullananlar var bu parazit için sizce etkilimi
Bunu biz de biliyoruz 😂😂
Kolay gelsin dostum, her konuyu bir öğretmen edasında anlatıyorsun çokda yararlanıyorum. Benim sorum şu;ben hobi bahçesiyle uğraşıyorum, bahçenin tamamını gübreliyeceğime fide çukurlarına bir avuç solucan merhaba gübresi atsam nasıl olur?cevaplarsan sevinirim. Selamlar.
Ayrık otundan nasıl kurtulacağız Üstad.
Bir kere lehçen bozuk onu düzelt bereketli ekimler bahçenin kapısında bi dua et öyle gir içeri biz o otu yakıyız😂😂❤❤
Lehçe bozuk olmaz dil lehçelerin çokluğuyla güzeldir.🎉🎉🎉❤
Benimde bahçemde fazlasıyla çıktı. Belki bir işe yarar diye gözlemlerimi yazmak istiyorum. Çünkü bu canavar otundan nefret ettim, çok bela bir şeymiş. Sadece üstte görünen çiçekli kısımdan ibaret değil maalesef tutunduğu bitkinin kökünde yumru şeklinde bir kısımı daha var. Onları temizlemek çok zor, çünkü ister istemez ektiğimiz sebzenin köklerine zarar veriyoruz. Bu sebepten çok sebzemi telef ettim.
Domates, dolma biber ve patlıcanları mahvetti ama ilginç bir şekilde biberleri fazla etkilemedi. Hatta patlıcanın yanında salatalık dikmiştim, onuda etkilemedi. Bahçede iki çeşit domatesim var. Biri ayaş diğeri salkım. Ayaş domateslerini tabiri caizse yedi bitirdi ama salkım domatesleri ( yaprakları sarardı ama yinede meyve verdi) nedense pek etkilemedi. Ben hepsini bir poşete koyup ağzını bağlayıp çöpe atıyorum yada ateşte yakıyorum. Yan bahçeye yada toprağa atmıyorum çünkü koparılsa bile gelişimini tamamlayıp, tohum saçabiliyormuş.
Bundan kurtulmak için kesin bir çözüm sanırım yok çok araştırdım ama kesin bir bilgi edinemedim. Çünkü kimi diyor görünce sök at kimi diyor sakın koparma kopardıkça çoğalır, sizin de dediğiniz gibi toprağa derin sürüm yaptırmak lazımmış, birde suyu sevmezmiş çürümesi için çok sulamak lazımmış. Hangisi doğru bilemiyorum, sanırım hepsini deneyip gözlemlemek lazım. Ben kopartıyorum kökünden. Bu işe yaramazsa diğer yöntemlere geçerim. Allah yardımcımız olsun, emeklerimizi zayi etmesin.
Çok güzel bir yazı olmuş muhakkak fayda sağlar.
Kesinlikle sökün atın sökmeziseniz bahçeye tohumları binlerce yeni canavar otu oluşturabilir.
Derin sürüm çok etkili
Bol su diğer arkadaşlarda söylüyor benim bunda endişem bol suyun bitkide mantar vs yapması
@@GelecekToprakta evet bende sökmenin daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Size Instagramdan yazmıştım fotoğraf göndereceğim diye. Ama bahçeye gitme fırsatım henüz olmadı o yüzden gönderemedim, sizin videoya bir katkı sağlayamadım. Kusura bakmayın.
Yayınlarınızı çok beğeniyor ve takip ediyorum. Çok faydalı bilgiler paylaşıyorsunuz Allah razı olsun
Buradaki yorumların birinde bir arkadaş diyor toprağı nadasa bırakın bir de toprağa bolca yanmış gübre atın çıkmaz. Mineral eksikliğinden çıkıyormuş bana çok mantıklı geldi. Bizim tarlayada aynı uygulamayı tesadüfen yapmıştım bu sene sadece 2 adet canavar otu gördüm. Daha önce bir sürü çıkıyordu.
Benimde tek bildiğim yöntem bol sulamak canavar otunu curutuyormuş
Bol sulayınca çürüyor suyu fazla sevmiyor birde sulamanın arkasınndan bahçeyi geziyorum yumuşadığı için çekince geliyor benimde köy domatesine zarar vermedi Ayaş domateslerimi mahvetti birde hibrit olunca fideler pek etkileyemiyor derin sürüm işe yarıyor lakin tamamen bitmiyor
Düşük phlı ortamda bu ot gelişemiyor. Damlamadan düşük phlı su veya gübre verirseniz gelişemez.
Selamınaleykum kardeşim. Zatıaliniz in, abone olun çağrısına gerek yok . Siz öyle bir iş yapıyor sunuz ki bizler toprak sevdalıları ancak dua ederiz. Allah sizden ve sizin gibi işine aşık olanlardan razı olsun. Emeğinize sağlık zatıaliniz e teşekkür ederim. Rabbim yolunuzu açık etsin. Kolaygelsin.
Elinize emeginize saglik sonuna kadar destek helali hos olsun
Canavar otuna nasıl olaşırım
3:15
Günlük yolmaya çalışıyorum ama hergün bahçe uzakta gidip gelmek zor
Değerli kardeşim
Bahçemizdeki meyve ağaçları rüzgardan dolayı tüm çiçeklerini döküyor. Bu yüzden meyve alamıyoruz. Ne tavsiye edersiniz? Teşekkürler
Ancak çapa yapıyorum
Yakından bi gostermemişsiniz ilk defa duydum kökünu gostermissiniz yapragini cicegini goreydik iyiydi
Sulu Kükürt sıkıyorum sıkıyorsa çıksın kurur gider😂
Bugün domateslerde gene gördüm geçen yılda geldi ve ben çok üzgünüm, bir sürü domatesler ölecek,seneye marsclama mantıklı
Kanser otu olarak duydum,domateslerin kökünü sarıp sebze vermesini engelledi
Merhaba kardeşim. Siz elinizde canavar otunu tutarken bile sporları dökülüyor ve rüzgâr ile birlikte etrafa dağılıyor. Yolarken bile bir poşet içerisine hemen atın. Çünkü umduğumuzdan daha tehlikelidir. Selam ve dua ile.
Allah razı olsun, çaresi varmı?
Eda hanım tehlikeli derken, Toprakta çoğalmasını, yada tutundugu fidelerin insan saglıgınımı tehdit ediyor .
Biz çözüm bulamadık tarlayı terkettik sonunda hocam
Ассалому Аллайкум буни давоси бор бизада у́збекистонда мен у́зим дехконман кандай йу́к килишни Нима иш килишни биламен
Nedir çaresi, buraya yazarsanız herkes faydalanır
Cozumunu bekliyoruz lutfen,bilgi alabilir miyiz
Hocam seninle irtibata geçebilirsiniz
İnstagram üzerinden mesaj gönderebilirsiniz hocam
Benim saksımda da cıktı ben söktüm o tekrar çıktı en sonunda toprağı döktüm de ancak kurtuldum
Bizde yorgun otu deriz çok lanet bir bitgi
Hocam Ellerinize Ve Emeklerinize Sağlık Çok Güzel bir video olmuş fakat marçlama sistemi dedinizde Ben kendim ziraat mühendisi öğrencisiyim bu yaz ziraai ilaç bayisinde(özelde) staj yapıyorum yayla tarafındaki domates eken çiftcilerimizdede bu sıkıntı var dediğiniz marçlamayı yapmışlar ama gene sıfır etki çok fazla canavar otu çıkmaya devam etmişti yani pek etkili değil gibi ama duyduğuma göre yanlışta olabilir tam bilmiyorum serayı örtmeden önce şeker gübresi atmak etkili olabilirmiş yada çok fazla hayvan gübresi yani(sarmada) çıkmasına engel oluyormuş diye duydum
Malç yapılan bazı naylonlar çok kötü çıkabiliyor hemen parçalanma oluyor böyle bir durum varsa çıkar hocam
Bu yıl bezelyeleri mi kuruttu emek boşa gidince insan üzülüyor
Domatesi patlicani kuruttu tarlayi berimi durdur 30 bin fasraf ettim 3 dekara beni mahfetti
Canavar demiyelim abi onun adı sümbül otu 😂
Milyonlarca tohumu olan canavar otunu silkelemeyin ki tohumlar dökülmesin. Iyi edeyim derken daha beterini yapmış oldunuz..
💯👍🚀🇹🇷
👍
👍🍀🙏
Şu ata tohumdan Bi göndermedin gitdi
👍👍👍
Sadece yoluyom atıyom!!!
Kökünden çekip bahçe dışına atıyorum
CEHENNEMİN DİBİNE DÖK
😊
20 ömrüm yetmez amabu sen canvar otu ile tanıştım ay çekirdeğinin üretiğini söylediler domatesin içinde 30 yakın büyümüş ay çekirdeğini söküp attım
Teşekkürler