Arkadaşlar bu süreç tatlı bir heyecandan ibaret. Gözünüzde fazla büyütmeyin. Adaylık kaldırma sınavından da korkmayın. Ona çalışırken öğrenecekleriniz size meslek hayatınız boyunca gerekli olacak şeyler. Özellikle idarecilere karşı haklarınızı ve sorumluluklarınızı bilmek çok önemli. Zaten sınavda yanlış doğruyu götürmüyor artık. (Ahmet hoca eklemeyi unutmuş.) Yani rahat bir sınav. Hayallerinizdeki mesleğe kavuşmuşsunuz keyfini çıkarın.
Gerçekten böyle mi? Çünkü bunları öğrendikten sonra oturup ağlamak istedim. KPSS + EĞİTİM BİLİMLERİ + ÖABT + MÜLAKAT bunlar zaten bizi perişan ediyor iken bu Aday Öğretmenlik beni daha çok korkuttu
Öğretmenlik sürecini daha ne kadar zorlayabilirler ve uzatabilirler diye hayretle izliyorum.. Önceden sınavdan sonra birkaç ay içinde açıklanır atanırdı öğretmenler şimdi atama için en az 1 yıl bekleniliyor + atanınca da bitmiyor.. hala öğrenci olarak görünüyor atanan öğretmenler (maaşlı öğrenci)
Atama sürecinin uzatılması konusunda çok haklısınız. Ama atandıktan sonra bu eğitimler illaki verilmeli. E sınav yapılmazsa bizim millet de belli. Seminere ya katılır, ya katılmaz. Katılsa da ya dinler, ya dinlemez. Ben AKS'yi gerekli görüyorum.
@@benresha Neden illaki verilmeli? Öğretmenler atanana kadar birçok zorlu aşamadan geçiyor zaten yeterli bilgi birikime ve donanıma sahip oluyorlar ki atama hakkı elde ediyorlar. o nedenle atanmış öğretmeni atadıktan sonra bile yetersiz gözüyle bakıp hem de daha mesleğinin ilk yılında böyle bir sınav getirilmesi ve ADAY unvanı verilmesi doğru değil bence.
@@benresha e zaten öğretmenlik yapabilecek eğitim formasyonumuz ve alan bilgimiz var bu yeterliliğimiz yoksa üniversitelerden mezun olmamamız gerekiyor
Yok yok hocam öyle değil; ilk degerlendirme puanlarınızı 2.ayın sonunda alacaksınız; yani bastan itibaren bir süreç içine giriyorsunuz hocam, malesef çok dinamik bir süreç hocam danışmanınızın gözetiminde, müdürünüzün gözetiminde olacaksınız sürekli baştan itibaren.
Öncelikle zaman ayırıp bizleri bu kadar detaylı ve güzel bir şekilde bilgilendirdiiğiniz için teşekkür ederim. Engelli öğretmenlerle ilgili de bir bilgilendirme videosu çekebilirseniz biz engelli meslektaşlarınızı çok sevindirirsiniz. Çünkü bizler hakkında yeterli bilgiye ulaşamıyoruz. Bizi unutmayacağınızı umuyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Çok sağolun hocam, yok hocam hiç unuturmuyum ben her yazılan soruyu not alıyorum zaten hiçbirini atlamıyorum aslında :) Ama işte bizim çocuk falan olunca günde bir video atabiliyorum, ama çok yakında gelecek hocam sizin videonuz aklımdasınız.
Cahilliğime verin hocam ilk defa aday öğretmen diye bişey duyuyorum yani daha doğrusu stajerlik sanıyodum atandıktan sonra da mı rahat yok demek yani, atandıktan sonra artık daha neyi ispatlamamız gerekiyor üç sınava girip üstüne bi de mülakata giriyoruz daha neyine ikna olamıyorlar canımızı mı alacaklar anlamıyorum yetti artık canımıza 😟
Estağfurullah hocam olur mu ne cahilliği olabilir bilmeyebilirsiniz tabiki işin icine girdikce daha iyi anlıyor insan. Yani ilk sene aday ogretmensiniz; ilk 3 sene de sözleşmelisiniz hocam. Sonra bidaha bitiyor. Bununla alakali bir video yapmıştım izlerseniz daha açıklayıcı olacaktır: ruclips.net/video/HQuKbwKFYfc/видео.html
Hocam bilgiler için teşekkürler cok faydalı oluyor,bir sorum olacak benim ek atamada nasipse atamam olacak inşallah yani😊 ama Eylülün ilk haftasında dogum yapmış yada yapmak üzere olacağım, görev alacağım okula evrak teslimi, sözleşme imzalama,(vekaletle halledilebilir mi) 8haftalik doğum izni, goreve basladiktan sonraki süt izni hakkinda bilgi verebilir misiniz.
Hocam yeni tanıştım kanalinizla yeni abone oldum tek tek izlemeye basladim videoları, sonra hepsine bakinca farkettim İlknur hocamın videosunu sorumu oraya taşıyorum 😊
Sayın hocam çok sağolun :) hocam simdi mücbir sebep olayı var. 657 devlet memurları kanunu MADDE 63 ü çok dikkatli okuyun hocam. Orada diyor ki: "belge ile isbatı mümkün zorlayıcı sebepler nedeniyle göreve başlamama hali iki ayı aştıği takdirde atama işlemi atamaya yetkili makamlarla iptal edilir." Yani bu demek oluyorki ispatı mümkün sebep varsa göreve baslama islemini en fazla 2 ay erteleme imkanı var, atandığınız il neresi olursa orayı arayıp söyleyin hocam atama tarihi gelmeden raporunuzla gelmenizi isterler muhtemelen. Daha sonrada uygun zamanda gider goreve başlarsınız diye düşünüyorum hocam ama kanunda bu var. Vekaletle olabilir belki hocam ama sonuçta sağlık raporu falan da isteniyor imza atmanız falan lazım bilemiyorum yani hocam vekalet olayi...
Öncelikle verdiğiniz kıymetli bilgilerden ötürü teşekkürler. Bir sorum olacaktı. Ben hali hazırda yüksek lisans öğrencisiyim. Eylülde inşallah göreve başlayıp aday öğretmen sürecine girmiş olacağım. Haftanın 5 günü 8 saat okulda bulunma durumu da var. Yüksek lisansımı çok etkiler mi? Yanıtlarsanız çok mutlu olurum hocam.
Ahmet Hocam detaylı bir şekilde anlatmışsınız ama ben gene teyit etmek için soruyorum çünkü ona göre sınava hazırlanmaya başlıcam hocam şimdi Eylül ayında atandık diyelim bir sonraki sene sınav Temmuz ayında olursa biz o sınava giremeyecek miyiz ? Giremezsek bir Sonraki sınav mı girecez hocam .
Hocam merhabalar nasılsınız iyisinizdir umarım ? Hocam pdrciler içinde branş öğretmenin dışında farklı uygulamalar hakkında bilgi verir mısınız acaba adaylik süresi planları vs.
performans değerlendirme için günlerimiz yetmezse ne olur? seneye her şey en baştan mı başlar?aldığımız seminerler, kurslar, formlar vs yeniden mi başlatılır? kadroya geçiş bir sene ertelenmiş mi olur?
Hocam, engelli öğretmen olarak atanan bireyler KADROLU olarak işe alınıyorlar. Bu durumda nasıl bir yol izlenir? Yine aday öğretmenlik söz konusu mu? Saçma olacak belki ama o kadar çok bilinmesi gereken konu var ki... Bunu öğrenmek isterim.
Peki bu bahsettiğiniz adaylık süreci pandemi şartlarında nasıl işleyecek? İdari izinli(kronik rahatsız) bir öğretmen için? Okula gidemiyorum. Atandığım ilde adaylık eğitimleri henüz başlamadı. Adaylık eğitimleri yüzyüze yapılırsa kronik rahatsızlığı olan bir öğretmen fiziki olarak seminerlere katılmak zorunda mıdır?
Şuan yönetmelik hala bu şekilde hocam. Tabiki siz şu durumda katılamazsınız muhtemelen seminerlere. Ancak adaylık süreciniz bu durumda nasıl devam eder; yani hocam bu durumda olan öğretmen arkadaşlarımız vardır daha fazla, size özel uzaktan falan yaparlar belki hocam. Ama yüzyüze eğitimde gözlenme olayı nasıl olacak bu yıl bilmiytoruz okullarda kapalı yüzyüze eğitime. Sıkıntı genel yani hocam.
Korkmayın korkmayın hocam olabildiğince korkutmadan anlatmaya çalıştık :) rahat olun hocam biraz yorucu olacak ilk yıl ama sonrası adaylık kalkınca rahatsınız hocam bidaha
Öğretmenim eğer size ilk yılınızda ders vermezseler ve siz sadece adaylık süreci ile ilgilenseniz aslında güzel sistem. Zaten ilk öyle planlanmıştı. Ancak daha sonra hem sizi derse sokup hem de adaylık eğitimini aynı anda yapınca sıkıntı oldu. Ahmet hocamız göreve başlayalı epey olmuş. Ama ben bu yollardan geçtim 3.senem. Zor birşey yok. Adaylık kaldırma sınavı da bence gerekli. Profesyonel olarak bu mesleği yapmak için haklarınızı ve sorumluluklarınızı bilmeniz şart. Yani hiçbişey boşuna değil..
@@AhmetAyazhoca abi kadir geceniz mübarek olsun Allahıma emanet olunuz rabbim bu gece ve bu mübarek ay hürmetine cümle ümmeti Muhammedi sizleri bizleri affeylesin. Allaha emanet olunuz. Sizleri gerçekten seviyoruz. Hayırlı geceler. Peygamber efendimiz Allahümme inneke afüvvün tuhibbul affe fağfu anni ve Allahümme afüvvün tuhibbul affe fağfu anna diye dua etmiş sizler de bu
Merhaba hocam 2021 Şubat atamasinda atansak bir yıl sonra yani 2022 Şubat'ta bir yıl dolmuş oluyor mu ayrıca yazın seminerler oluyormuş sanırım aday öğretmene tatil yokmuş dogrumudur?Doğruysa Eylül gibi doğum yapan aday öğretmen yazın(Temmuz- Ağustos) fiilen çalışmış kabul edilip beş haftalık doğum izni doğum sonrasına aktarılıyor mu ?Bilgilendirirseniz çok çok sevinirim şimdiden teşekkürler
Öğretmen olan biri girdiği universite sınavını kazanıp başka bir şehirde üniversite tercihi yaparsa bunu kullanarak şehir değişimi isteyebilir mi? Bu konuda bilgisi olan var mı? Sağlıkçılar da bu yapılıyormuş aynı şey mebde var mı merak ediyorum.
Sayın hocam danışman öğretmeninizi ve okuldaki diğer dersleri izlemeniz gerekmektedir. Normal öğretmenlerde danışman aday öğretmenin dersini izlemektedir. Rehberlik öğretmenleri derse girmediği için danışman öğretmenler dersini izleyememektedir. Danışman öğretmen aday öğretmenin dersiniz izlerken danışman öğretmen tarafından Form doldurulması gerekmektedir. Yıllık plan anlamında sınıf düzeyinde yıllık planlarınız var hocam sizinde. 9.sınıf rehberlik planı mesela. 10. sınıf rehberlik planı gibi. Okul Kurum Rehberlik Programı var mesela hocam. Bunlar tabi sınıf rehberleri tarafından kullanılıyor devamında siz adeta yönlendirici gibi oluyorsunuz okulda diğer öğretmenler için rehberlik hususunda. Bunun dışında işte bulunduğunuz okula göre çocuklara rehberlik servisini tanıtmanız, mesleki rehberlik yapmanız gibi şeyler istenebilir; bunlarda izlenebilirsiniz. Okul rehberlik komisyonu oluyor mesela. Disiplin komisyonunda göreviniz var gibi.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler hocam. Köy okulundayım branşımda tek benim galiba. Okul 6-7yıllık, diğer öğretmenler 10yılı doldurmamış ise benim durumum nasıl olur?Kararnameler gitmediği için aramadım.Bu konular için okulla iletişime geçmeme gerek varmıdır sizce?
Sayın hocam illaki danışman öğretmenin 10 yılı doldurması zorunlu değil. Sözleşmeli ve ucretli ogretmenler danışman olamıyor sadece onun dışındakiler olabiliyor. Okulunuzda kadrolu öğretmen yoksa yakın biryerden de gorevlendirilebiliyor size danışman. Diğer taraftan hocam herzaman atandığınız veya tayin olduğunuz okullarınızı aramanızı tavsiye ederim, hem tanışır bilgi alırsınız hem de onların geleceğinizden haberleri olur sayın hocam.
Hocam Merhaba ben şu an Kadrolu 9 yıllık memurum öğretmenliğe geçmeyi düşünüyorum bizde bu adaylık sürecinden geçiyor muyuz? 1. Yılda olan asalet tasdik gibi mi?
Hocam okulda kılık kıyafet saç sakal ile ilgili bir bilgi verilmedi bu konudaki bilgilerinizi paylaşabilir misiniz acaba? Özellikle aday öğretmenler için.
Hocam benim haftalik 8 saat dersim olacakmis 15 saati tamamlamiyor brans ogretmeniyim ingilizce o egitim bolgesindeki tek okuldayim bu durumda nasil bir yol izlemem gerekiyor stajyer oldugum icin beni etkilemezmi yoksa butun gun okulda bosbos duracak miyim cok kafam karisti bu durumu ilce meme bildirmem gerekiyor mu mudur bey gerek yok 8 saat girersin ekders vermicem ama dedi kafam karisti
Hocam böyle bişey olmaz diye düşünüyorum bu maaş karşılığını doldurmaz çünkü, illaki herbirimiz 15 saat dersi doldurmak zorundayız maaş karşılığı olarak. Bişeyler düşünmüştürler hocam yani ya seçmeli ders falan çıkar bişeyler yaparlar.
@@AhmetAyazhoca hocam merkeze bagli bir koy okulundayim ama koydeki tek okul ortaokul ilkokul birlesik ortaokulda 2 ingilizce ogretmeni daha var beni basks okula alma ihtimalleri var mi senin ek dersin olmicak vermicem 8 saatte kalacaksin dedi isterse boyle yapabilir mi ilce meme bildirsem duzelir biseyler dusunulur mu aday ogretmen oldugum icin mudurden korkuyorum
Hocam merhabalar ben 18 Mart atamasıyım nişanlımla Agustos sonu Eylül başı nikah yapmayı düşünüyoruz seminerler başladığında ya da okullar başlayıp aday öğretmen olduğumda nikah iznim bir sorun teşkil eder mi cevaplarsanız çok mutlu olurum teşekkür ederim
Hocam merhaba cevap verirseniz çok sevinirim ben Eylülde başladm göreve ama iki hafta sonra ücretli doğum iznine ayrılacağım bu durumda benim adaylık süreci değerlendirmem yapılmayacak mı seneye en baştan mi başlayacağım
Hocam merhaba ilk senem okulumdaki müdür yetkili öğretmen gittiği için müdür yetkililigi bana verdiler. Adaylık sürecim nasıl olur? Uzar mi durur mu ? Aks ye giremem mi nasıl olur hocam net bilgi verir mısınız acaba
hocam çok güzel bir video olmuş emeklerinize sağlık allah razı olsun. ben şunu merak ettim haftaiçi 5 gün 8 saat okulda kalmak dediniz ders programında boş günümüz varsa veya son 2 dersimiz boşsa yine de okulda bulunmamız mı gerekecek
Hocam öncelikle çok teşekkür ederim çok bilgilendirici videolar çekiyorsunuz bir sorum olacaktı. 15 saatin üstü ek ders olarak geçiyor ve ücreti alınıyor ya normalde. Bizim haftanın 5 günü 8 saat okulda kalmamıza bi ek ücret eklenmeyecek mi?
HOCAM LÜTFEN BİLGİNİZ ALLAH RIZASI İÇİN VARSA CEVAP VERİR MİSİNİZ ben 28 aralıkta göreve başladım [ek yerlştirme ile] , ama mebbis girişimi yapan kişi beni kadrolu kaydetmiş, sistem de sözleşmeli kabul ettiğinden kadro ve aylık derecem -1 görünüyor. Ayrıca atanalı 2 ay olmasına rağmen mebbis girişim yeni yapıldı, bu sefer de dediğim şekilde yanlış bir giriş yapılmış. şimdi sorun şu hocam ; bana danışman atanamıyor. danışman atanamadığı için hiçbir şekilde adaylık işlemlerim başlamadı. İl-ilçe mem hepsine gittim,dys ile dilekçe verdim hala sorun çözülmedi. beni sürekli esgeçiyorlar Gece gündüz ağlamaya başladım, adaylığa dair tek bir işlemim olmadı 2 aydır görevde olmama rağmen. 60 gün sonra not dediniz ya benim 60 günüm dolmak üzere not alamayınca atılacak mıyım şimdi? hocam ne yapabilirim bu durumda ben
Hocam sakin olun aman üzülmeyin bu kadar atanmissiniz ne güzel hallolur hepsi. Hocam tekrar gidin. İlçe MEM e gidin hocam düzeltirler. Önce okul vasıtasıyla dilekcenizi verin. Sonra ilçe MEM e gidin orada tek tek sorun personel dede şube müdürlerine de illaki düzeltilir hocam siz ilçe MEM de çözersiniz isinizi
@@AhmetAyazhoca hocam en azından sorun belli oldu, beni sisteme kaydederken aday değil normal öğretmen olarak kaydetmişler, o yüzden aday öğretmen listesinde çıkmıyormuşum. Bakanlıktan çözüleceği söylendi bugün, ama atanılan yer çok önemli hocam 2 aydır ilçe MEM bişey yapmadı bugün il MEM e dilekçe verildi. İnşallah hallolur hocam, teşekkür ederim cevabınız için 🌼
Hocam bir sorum var. Hafta içi beş gün sekiz saat okulda bulunmamız kesin olarak gerekiyorsa adaylık sürecinde yüksek lisans yapmamız imkansız gibi değil mi?
Hocam diyelim ki bu süreçte girişimiz yapıldı ve 2.ayın sonunda değerlendirme yapılması gerekiyor dediniz nasıl olacak o durum çünkü daha danışman öğretmenini bile bilmiyor olacaz bu konuda bir bilginiz var mı acaba ?
Sayın hocam Bakanımızın açıklamasına göre kararnameleriniz okullar başlayınca gelecek dendi. Zaten girişleriniz siz gitmeden yapılamaz belgeler falan var hocam halletmeniz gereken SGK girişleri vs. Dolayısıyla böyle bir sıkıntı olmaz hocam rahat olun.
Peki hocam, benim 4 aylık bebeğim var. 5 gün 8 saat bulunmak zorunlu ama günde 1.5 saat de süt izni hakkım var. Bu ayarlabilir mi, yani bebeğim için erken çıkabilirim herhalde değil mi? Bir de pandemi sürecinde yani uzaktan eğitime denk gelen bir kademede öğretmen olursak bu işlemler ders izleme ve performans değerlendirme ya da hizmet içi eğitimler ya da seminerler nasıl olacak?
Evet hocam süt izni hakkınız yönetmelikte var idareyle konusarak ayarlamalari yapabilirsiniz. Sıkıntı olmaz sizin icin hocam sonucta bebeginiz var kim ne diyebilir.
Hocam eş durumu tayini hakkını 1 yıl sonra kazanıyoruz ya bu süreç atandığım tarihten başlayıp 1 yıl mı? Aday öğretmenlik bu 1 yıla dahil mi yoksa sadece adaylık bittikten sonraki 1 yıl sonunda mı eş durumu tayini olabilir
Hocam ikisi de sözleşmeli öğretmen olan eşler 1 yıl görev yaptıktan sonra eş durumu tayini isteyebilirler. Tayin duyurusu yazısında şöyle "1. Yer değiştirme başvurusunda bulunabilmek için görev yapılan ilde 30 Eylül 2019 tarihi itibarıyla sözleşmeli öğretmen olarak en az bir yıl fiilen görev yapılması gerekmektedir."
Mehmet Şerif VARLIK Yani aday olarak 1 yıl çalıştıktan sonra. Atanıp normal öğretmen olarak çalışmaya başladıktan 1 yıl sonra mı eş durumu tayini oluyor? Yani 2 yıl çalışma zorunluluğu gibi oluyor yanlış anlamadım değil mi hocam?
Mehmet Şerif VARLIK Teşekkür ederim hocam cevabınız için. Eş durumunda 1 yıl şartı eşlerin ikisi de öğretmense mi oluyor peki? Mesela biri sağlıkçıysa öğretmen 1 yıl sonra mı yanına gider 3 yıl sonra mı biliyor musunuz?
@@e.dolunayy2266 Ahmet AYAZ hocamız Nisan ayında bu konuda bir video hazırlamış. Detaylı olarak anlatılmış. Bu videoyu seyretmeniz iyi olur. Videonun linki şudur: ruclips.net/video/wi4PYzM1ORQ/видео.html
Hayır hocam özlük dosyasına sizin etkiniz yok siz hazırlamıyorsunuz o sizin hakkınızda tutulan devletin dosyasıdır. Aday Öğretmen Dosyası ile ilgili videomuz: ruclips.net/video/OGwZ-VXAvIg/видео.html
Hocam, aday süreci içerisinde askerlik görevimi yapabilir miyim? Eğer saparsak döndüğümüzde kaldığımız yerden devam mo ediyoruz, süreç nasıl oluyor. Teşekkür ederim 😊
Hocam yani bence adaylıkta yapmamanız daha mantıklı adaylıktan dolayı 1 yıl erteletme hakkınız var. Daha sonra adaylık kalkınca bedelli falan ayarlarsınız. Adayken giderseniz fiilen 1 yıl süresine kesinti oluyor hocam dolayısıyla sizinle atananların gireceği adaylik kaldırma sınavını kaçırabilirsiniz nezaman olacağı belirsiz.
Günlük planınız olursa çok iyi olur. Müfettişiniz bunu soracaktır. Yıllık planı İnternetten indirebilirsiniz ancak okulunuzun fiziksel şartlarını göz önünde bulundurarak düzenleme yapmalısınız. Örneğin bir köy okuluna atandıysanız akıllı tahta yoktur fakat yıllık planda akıllı tahtadan işlenir yazıyordur. Bunu düzenlemeniz gerekir.
Sayın hocam kanunda günlük plan hazırlanması gerektiği geçiyor, yani dersinize müdür bey veya müfettiş geldiğinde ilk soracağı şeylerden biri olacaktır. Yıllık planı zaten hocam neredeyse her okul sene başında internetten indirip şartlara göre düzenlemesini yapıyor. Şuanda da bitirmiş olduğumuz yılınkileri nette bulabilirsiniz.
Hocam bu yaz tatilinde günlük ve yıllık planlarınızı hazırlayabilirsiniz. Daha sonra okul çevresine göre gerekli düzenlemeleri yaparsınız. Bilgisayarınızın olması ve klavyeyi on parmak kullanmak işlerinizi kolaylaştıracaktır. Tecrübeli öğretmenler de dahil tüm öğretmenlerin bir günlük plan hazırlayacak derse girmesi dersin verimini artıracaktır. Yıllık planı da kendiniz hazırladığınız zaman daha verimli nasıl anlatabilirim sorusuna da cevap vermiş olursunuz. Ben kendi branşımla ilgili yıllık ve günlük plan hazırlıyorum. Günlük planın biçiminin nasıl olacağı yönetmeliklerde var. Öğretmen kılavuz kitabı varsa o dersle ilgili günlük plan hazırlanması gerekmiyor diye biliyorum. Ama bir çok dersin öğretmen kılavuz kitabı yok. eba üzerinden ders kitaplarına ve kılavuz kitaplarına bakma imkanı var. Ne kadar çok uğraşırsanız o kadar dersiniz daha verimli geçer ve bir yılda on yılı devirmiş kişiden ileride olursunuz.
Sayın hocam meslekte 5 ci yılımdayım eşim yeni atandı şırnağa ilk görevi benimde ikinci doğu tecrübem olacak tayin olduğum okulda yeni arapça öğretmenine danışman olma durumum var mı yoksa illa 10 yıl mı olması gerekiyor
@@emrecan5716 hocam yönergeye göre 10 yılllık öğretmen olursa iyi olur diyor ama zorunlu değil sadece sözleşmeli öğretmenler olamıyor danışman. Aynı kurumdaki aynı branş olan bir öğretmene yine verilmeye çalışılır adayın danışmanlığı. Ancak yonetmelikte gormedim ama eşimle de konuştuk ta her şart oluşsa bile size vermezler eşinizin danışmanlığını hocam çünkü danışman adaya not veriyor. Müdür sizi atamaz danışman olarak yani hocam eşinize.
Ahmet hocam benim sorum şu eşimin danışmanlığı değil zaten eşimin okuluna atanmam mümkün değil okuluna 1 arapça norm açılmış benim asıl öğrenmek istediğim şu okula tayin oldum tayin olduğum okulda bana yeni atanan arapça hocasının danışmanlığını verirler mi bunu hizmet süre yetiyor mu
Verebilirler hocam ama vereceklerini sanmam çünkü muhtemelen branşınızda daha fazla yılı olan vardır. Ancak bir engel de yok hocam yani 10 yıl tecrube sart değil tavsiye gibi verilmis. Hatta bransta hoca yoksa baska branstan bile danisman olabiliyor hocam ama muhtemelen istemezseniz verileceğini sanmam hocam.
adaylık kaldırma sınavına illa ilk sene girmek zorundamıyız bu sınava girmeye hak kazandıktan sonra 2 sene girsekolur mu yada hak kaybı olur mu yani 2 kere sınava girme hakkımızın biri yanar mı ne çok merak ettiğim durum var
Sayın hocam sınava girmeye hak kazandığınız durumdaki ilk sınava girmeniz gerekiyor. Eğer mazeretsiz olarak girmezseniz hakkınızı kaybetmiş olursunuz ve tekrar yeni performans değerlendirme süreci başlar. Geçerli mazeretiniz varsa o zaman yapılacak ilk sınava alınırsınız. Zaten toplamda 2 hakkınız bulunmakta. Bunlarla alakalı yönetmeliklerde bulduğum hükümler aşağıdaki gibi hocam: -Sınava girmeye hak kazandığı halde kabul edilebilir belge ile ispatı mümkün mazeretleri nedeniyle sınava katılamayanlar, göreve başlamalarından sonraki ilk sınava alınır. -(2) Yalnızca yazılı sınav yapılması halinde sınavdan altmış ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılır. -(2) Sınavda başarılı olamayan aday öğretmenler, il içinde aynı hizmet alanında başka bir eğitimkurumunda görevlendirilerek bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden performans değerlendirmesi ve sınava tabi tutulur. Bu kapsamdaki aday öğretmenlerden performans değerlendirmesinde veya sınavda başarısız olanlar öğretmenlik unvanını kaybeder ve memuriyetle ilişikleri kesilir. Ancak bunlardan aday öğretmenliğe başlamadan önce ilgili mevzuatına göre devlet memurluğunda adaylıkları kaldırılarak asıl memurluğa atanmış olanlar, Bakanlıkta kazanılmış hak aylık derecelerine uygun memur kadrolarına atanır -Sınavda başarılı olamayan aday öğretmenler (sözleşmeli/kadrolu), Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri gereği il içinde aynı hizmet alanında başka bir eğitim kurumunda görevlendirilerek yeniden performans değerlendirmesi ve sınava tabi tutulur. Bu kapsamdaki aday öğretmenlerden; ikinci kez sınavda başarısız olanlar öğretmenlik unvanını kaybeder.
Dersinize danışman öğretmeniniz; müdürunuz ve mufettisiniz ayrı ayrı gelip değerlendiriyor hocam bikac defa. Bunun kriterleri var ilerleyen süreçte bahsederiz şimdi keyfinize bakın :)
ÖĞRETMENİM adaylık dosyasını başka kişilere hazırlatabiliyor muyuz ,bide 15 satin yarısı kadar başka bi yerde çalışabiliyorsunuz dediniz mesela ben okuldan sonra diyelim ki özel plates dersi veriyorum ama haftalık 15 saati yarısı değil mesela 10 saat ders verebilir miyim
Hocam internette adaylık dosyası satılıyor ama bence gerekli değil, zaten ilk yıl işiniz bu neden para veresiniz ki? ilk sorunuza gelirsek kanunda şöyle geçiyor hocam; Ek ders görevi MADDE 41 (1) Resmî okullarda görevli rehber öğretmen ve aday öğretmenler dışındaki öğretmenlere, ihtiyaç hâlinde asıl görevlerini aksatmamak ve aylık karşılığı okutmakla yükümlü bulundukları haftalık ders saati sayısını doldurmaları kaydı ve çalıştıkları kurumların izni ile sadece okullarda, aylık karşılığı okutmakla yükümlü bulundukları haftalık ders saati sayısının yarısı kadar ücretli ders verilebilir. Bu öğretmenlerin toplam ders saati sayısı haftada 30 saati geçemez. Yani hocam buna istinaden dediğimiz gibi aylık karşılığı olan 15 saatin yarısı kadar özelde derse girebilirsiniz. Madde metni sadece okullarda görev alamaya izin vermiştir. Okul ile dersane tanımı yönetmeliğin dördüncü maddesinde ayrı ayrı yapılmıştır.
Ben kalanla karşılaşmadım kardeşim ama tabi o bir yıllık süreç insanı yoruyor, sürekli değerlendirmedesiniz bu da insanı strese sokabiliyor. Tabi geçememe riski herzaman var.
Değerli hocam, aklıma takılan iki yeri sormak istiyorum. Ben de sizin gibi lisanstan sonra hemen yüksek lisansa başladım. İkinci dönem bitmek üzere şu an ama hala alacak derslerim var ve yine sene içerisinde okula (Diyarbakır'dan Ankara'ya) gitmek zorunda olacağım. Yukarıda bahsettiğiniz üzere haftanın her beş günü okulda vakit geçirmek gerekiyorsa, yani bu bir aday öğretmen için zorunluysa, "Kusura bakmayın, siz henüz adaysınız size şu şu gün izin veremeyiz, okula gelmek zorundasınız" minvalinde bir durumla karşılaşır mıyım acaba? Şu an İstanbul'da çalıştığınız okulda hem aday öğretmen olup hem de ders programını yüksek lisans programına göre ayarlayabilen bir arkadaşınız oldu mu? Yüksek lisans ders programımı isterlerse idareyle paylaşabilirim elbette ama tez aşamasında aktif olarak işlenen ders yokken de ders programımı iki yarım günüm boş olacak şekilde ayarlamalarını isteyebilir miyim ilgililerden? Bunlar aklımı çok kurcalıyordu, belki siz yardımcı olabilirsiniz. Olumlu veya olumsuz, teşekkürler şimdiden :)
Sayın hocam öncelikle azminiz çok güzel. Hocam bu şekilde kararlı olursanız bir yol mutlaka bulunur karşımızdakiler de insan ve pekçogu bu yoldan geçmiş. Hocam şimdi konuya dönersek ben size benim de muşta yaptigim bir yol soyliyim bulundugunuz ildeki veya cevre illerdeki universitelerden derslerin yarsisindan azıni alabilirsiniz ben de boyle yapmıştım yalniz icerikler cok uyumlu olmali ve bunu donem basinda hemen halletmelisiniz zamani kacirmamalisiniz. Ankaraya gutmeniz gerekirse illaki en once müdürünüzle görüşün hocam ogrenci belgenizle gidin direk durumu anlatın mutlaka anlayacaklardir mudurlerimiz bu konuda genelde anlayışlı. Olmazsa ilçe milli egitim ve sendikaya gidin görüşün mutlaka orta yol bulunur hocam. Çok guzel bir yoldasınız kendinizi gelistirmeyi birakmayın hocam. Ben de istanbuldayken dr derslerim devam ediyordu her hafta balıkesire git gel yaptım, muştayken de bitlise git gel yaptım. Engel tanımayın hocam bir yol mutlaka vardır... Aday öğretmen arkadaşlarım oldu hocam ama bu durumda olan gormedim hep ileride yüksek yapicam diye plan yapan arkadaslarla karşılaşıyorum genelde :) Mutlaka surecin devamini bana da iletin hocam sorunuz olursa çekinmeyin yolunuzdan vazgecmeyin
AHMET AYAZ HOCA Değerli hocam, önerileriniz ve fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler! Ben de programı bırakmamak ve sizin gibi doktora çalışmalarıma da devam etmek istiyorum. Uygun bir dille durumumu anlatmaya çalışacağım 😊 Olmazsa da başka yöntemler deneyeceğim dediğiniz gibi. Çok teşekkürler tekrardan değerli hocam, sağlıklı günler diliyorum sizlere 😌
@@heviengin8602 Hocam öncelikle tebrik ederim. Yüksek lisansı kazanmak ve bu yorucu yolda ilerlemek öyle kolay değil ve siz bu zorluğu göze almışsınız. İyi bir müdürle karşılaşsanız da eğer kendinizi ifade ederken eksik ifade ederseniz sorun çıkabilir. İfade etmek sadece sözlü de olmaz. Çünkü kimi insan sözlü ifadeden etkilenmez. Mesela bir ortama gittiğiniz zaman elinizde bir evrak çantası olur ise orada olan kişiler sözleriniz etkisiz bile olsa sizi ciddiye alır. Bu nedenle bir çok müfettişin bir yere giderken elinde çantayla gittiğini görmüşümdür. Size de tavsiyem elinizde bir çanta olsun okula giderken. Çantanızda evraklarınız poşet dosyalı bir klasörde olsun ve içinde tabletiniz olsun. Kalemleriniz bile kalem kutusu gibi bir şeyin içinde olsun çantada. Bu şekilde karşıdaki müdüre düzenli olduğunuzu ve yüksek lisans öğrenciliği yaparken ekmeğinizi kazandığınız öğretmenliği aksatmayacağınıza dair düşüncenizi görsel olarak göstermiş olursunuz. Bir holding sahibi kişi olan kişinin de belinde silahı olan güvenlik gücünün de karşıdaki kişide tesir bırakmak için kıyafetine ne kadar önem verdiğini görüyoruz. Kişi patron olduğu halde çalışanları üzerinde olumlu etki bırakmak için kendisini zengin değil düzenli/bilgili gösterecek kıyafetleri tercih ettiğini görüyoruz. Kıyafet, çanta ve benzeri görüntülerin de söylenecek sözler kadar etkili olduğunu siz zaten biliyorsunuz ve ben de sadece hatırlatmak istedim. Ben kendi yaşadıklarım üzerinden dış görünüşü şöyle anlatayım: Velilerin ve öğrencilerin beni sakalsız olduğum zamanlar çocuk gibi gördüklerine şahit oldum. Ama sakal bıraktığım zaman benimle konuşurken sanki her an özür dileyecek şekilde davrandıklarını gördüm. Sakal tabi ki kısa değildi şöyle din hocası gibi sakaldı. Hatta herhangi bir işyerine gittiğim zamanlarda insanların hemen sorunlarımı çözerek bir hayır duamı almaya çalıştığını hissederim. Tatlı dil çok önemli bu nedenle "teşekkür ederim" sözünü çokça seslendirmeye başladım. Eskiden içimden teşekkür ederdim ama şimdi sesli söylüyorum. Bana teşekkür edilmesini sevmezdim çünkü "Allah rızası için yaptım neden teşekkür ediyorlar" derdim ama sonra anladım ki iyi işlerde aracı olanlara teşekkür etmek nezaketin işaretiymiş. Sınıfa giderken çantayla gittiğim için okul yönetiminin beni çok çalışkan bir hoca olarak gördüklerini de hissettim. Öğrenciler de sınıfa girdiğim zaman hemen çantama bakıyorlardı. Bu çanta nelere kadirmiş yaşayarak görmüş oldum. Önceleri "neden bir tek ben bu çantayı taşıyorum bu okulda 30 öğretmen var bir tek ben çanta taşıyorum" diyordum. Sonra okul yönetimi bana yaptığım öğretmenliği bir müfettişin ciddiyetiyle gördüğüm için çanta taşıdığımı söylemesi beni şaşırtmıştı ve o zaman anladım ki işini ciddiye almayan öğretmenler var. Gerçi ben bir iş olarak değil bir görev olarak görüyorum. İş olarak görsem böyle heyecanlı bir şekilde okula gidemezdim. Okula gidiyorum diyoruz işe gidiyoruz demiyoruz içimizden ve iş yapıyorum değil görevimi yapıyorum diyoruz yine içimizden. Ben şuan müdür yardımcısıyım ve müdür olma adayıyım. Mevzuatta yüksek lisans yapana bir hak verilmiş ise kullanması gerektiğine inanırım. Eğer mevzuat o hakkı vermemiş olsaydı da kendisini geliştirmek isteyen insanların çevremde olması beni daha huzurlu edeceği için onların kendilerini geliştirmelerine fırsat verirdim. Sendikalı olmanız da iyi bir şeydir. Ben bunun faydasına inandığım için Diyarbakır'daki Memursen'in kurucu üyesi olmuştum tüm tehditlere rağmen. Hepimiz insanız ve tabi ki insan olduğumuz için eksi yönlerimiz var ve bu eksik insanların kurduğu sendikaları çokça eleştiriyoruz. Sendikaların dört dörtlük olmasını tabi ki beklememeliyiz. Ama bu tür başımızın sıkıştığı süreçlerde faydası çok oluyor. Örneğin "kıyafet ayrımcılığı ve nöbet ücretini alamama" sorunlarını sendikalar sayesinde aşmış olduk. Bir öğretmen ısrarcı olur ise bunu müdür de hisseder ve bu ısrarcı kişiyle uğraşmak istemez. Çünkü müdür de bilir ki üst amirleri var ve bu öğretmen onun amirlerine çıkarak derdini anlatabilir. Örneğin şube müdürü var ilçe milli eğitim müdürü var kaymakam var üst amir olarak bir müdürün. Bir okul müdür eğer ki kötü bir kişiyse bile üst amirleriyle karşı karşıya gelmek istemez. Haklarınızı karşıdaki kişiyi tehdit etmeden anlatırsanız ve sorun çıkaran kişiye sorunların çözümü için gerektiğinde dilekçe haklarınızı kullanacağınızı ifade ederseniz sizinle uğraşmak istemeyecektir. Ankara'da askerlik yaparken bir astsubay benle uğraşmak istemişti Diyarbakırlı olduğum için. Ben de astsubaya laf taşıyan birisine "bu astsubayı ilk iş günü amirine şikayet edeceğim" dedim. Hemen ertesi gün tatil olduğu halde gelip beni gördü ve özür dilemek için bana bir şeyler ısmarlamak istedi ve bana "beni yanlış anladın" dedi. Her gün bana kötü davranan kişi gitti her gün hatrımı soran kişi geldi. Bazen okuldaki düzensizliğe müdahale ettiğim zaman ailem bana "seni işten atarlar karışma her şeye" diyor. Ben de "keşke bir müdür çıksa da beni işten atsa veya bir süre görevden maaşsız olarak uzaklaştırsa" diyorum. Şaşırıyorlar, "neden işten atılmak istiyorsun" diyorlar. Ben de "İşten atan veya görevden uzaklaştıran kişiler bunu hukuksuz şekilde yapar ve ben de mahkeme giderek bu kararı iptal ettiririm, mahkeme bir yıl sürer ve bu süreçte biraz evde oturarak dinlenmiş olurum, bir yılın sonunda mahkeme kararıyla geri döner ve maaşımı da toplu olarak alarak birikimimi yapmış olurum." diyorum. Şimdiye kadar aklıma gelen şeyleri özetlersem: 1-) Sendikalı olmak, 2-) Evrak çantası kullanmak, 3-) Kıyafet, 4-) Üst amire dilekçe verileceğinin tatlı dille söylenmesi.
Yani sizde tabi ders anlatma kısmı olmaz herhalde hocam bilemiyorum tabiki farklı olur, gördüğüm diğer branşlara göre biraz daha rahat geçiyor sanki ama hocam
O mentollü hocamı not verecek üç mü kişi yok artık ya kpss var zaten mülakat var zaten mentollü hoca aksi olursa napcaz bu ne ya doğuda sıkı değil dir oralara gitmek lazım 60 puan lık sınav da ne çıkıyor hocam soruları var mı örnek olarak atın lütfen pdf yokdur ama sizde yeni uygulama bu var mı..?
%15- 657 devlet memurları ve 4483 kamu gorevlilerinin yargilanmasi kanunları %30- bakanlıkla alakalı yönetmelik kanun ve kararnameler %50- öğretmenlikle alakalı yani strateji yöntem teknik ölçme planlama vs. %5- inkılap tarihi ve Atatürkçülük Dağılım bu şekilde hocam son 4 5 yılın sorularına da internetten bakabilirsiniz ADAYLIK KALDIRMA SINAVI hocam piyasada bununla alakalı test kitaplari bile var hocam.
Merhaba hocam özelde çalışıp adaylık kaldırmış uzman öğretici olmuş birisi içind e yine aday öğretmenlik süreci 2.kez oluyor mu .10 yıllık dersane ve kolejde çalışmış bir öğretmenim. Bunu gösteren bir belge ne götürebilirm .adayligimin kalktığına dair bir belge goturmelimiyim yoksa sistemde görebiliyorlar mi ?
Aday öğretmenlere yetiştirme sürecinde, Toplam: 654 saat eğitim verilecektir. Özel öğretim kurumlarında adaylığı kaldırılan öğretmenlere ise uyum programı sürecinde 42 saat okul içi faaliyetleri,90 saat okul dışı faaliyetleri; 180 saat hizmetiçi eğitim faaliyetleri olmak üzere, Toplam: 312 saat eğitim verilecektir. Hocam sizin adaylığınız kalkmış durumda olduğuna dair yazıyı okul idaresine hemen teslim edersiniz, daha onayları alınacak vs vs. söylersiniz onlar gerekli işlemleri hallederler. Bu durumda siz sadece 312 saat uyum programına tabi olursunuz.
@@fatmademir9316 merhabalar hocam yeni atandım eylül atamasiyla sizin gibi daha önce özelde çalıştım yıllarca bu adaylık kaldırma konusunda belgeyi nerden aldınız yada siz halledebildiniz mi?Bu konuda yardımcı olursaniz çok makbule geçer hocam şimdiden teşekkür ederim
Merhaba hocam. Her ay 1 kitap ve 2 film izleyip rapor hazırlayacağımızı söylemişsiniz. Bu kitap ve filmleri kendimiz mi seçiyoruz yoksa onlar mı (bu arada kimler) seçiyor?
Hayır hocam il milli eğitim size belirli bir liste veriyor, muhtemelen onlara da bakanlıktan geliyordur; bu listeden takip ediyorsunuz hocam, sonrada rapor hazırlıyorsunuz.
Malesef hocam... Hatta gün geçtikçe daha da ciddi bir hal aldı. Bizim dönemimizde çok daha hafifti adaylık. Baska kurumlarda daha da ağır olabiliyor... bizde gene olabildiğince genel mantık kimse kimsenin ekmeğiyle oynamak istemiyor havasında sayın hocam.
@@AhmetAyazhoca öncelikle geri dönüşünüz için teşekkür ederim hocam :) Ama yine de 1 sene kpss'ye hazırlanır gibi dosya hazırlayacak mıyız o kadar yoğun olmaz diye umuyorum ama yine de bunu da cevaplarsanız sevinirim
@@Ferhmat Dosya hazırlamak işin en angarya kısmı. Onun dışında zevkli bir dönem. Gözünüzde büyütmeyin. Aks gerekli bir sınav. Her meslek gurubunda var. Haklarınızı ve işleyişi öğrenmeniz sizin için de çok faydalı olur hocam.
@FERHMAT Yani malesef hocam zaten dedim ya videoda da yani muhtemelen kalmazsınız ama yorucu olacak biraz hocam :) yani bir de günde 8 saat okulda kalmak ve cesitli verilecek gorevler var vs. Ama bu bir sene hocam yeni ogretmenlerle tanışın kaynaşın, işi işleyişi öğrenmeye çalışın iyi tarafından bakın hocam yani atandınız artık sonrası rahat :) ne demek hocam yardımcı olabiliyorsam ne mutlu sorularınız olursa herzaman beklerim.
Hocam sınav konularınız şöyle olacak: 657 ve 4483 sayılı Kanunlar (%15) Bakanlık teşkilatı, görevleri ve mevzuatı (%30), Öğretmenlik uygulamaları (%50), (Eğitim öğretimin planlanması, Öğrenme ortamları, Sınıf yönetimi, Öğretim yöntem ve teknikleri, Ölçme ve değerlendirme.) T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük (%5)
Hocam üyesi olduğunuz sendikadan ücretsiz olarak adaylık sınavına hazırlık kitabı temin edebilirsiniz. Bazı sendikalar dijital ortamda videolu eğitim hizmetini de üyelerine sunmaktadır. Biz insanlar ne kadar günahkar olsak da sendikalarımız da bizim gibi olsa da yine de sendikalı olmak iyidir. Bir gün başımıza bir sıkıntı gelince sendikalı olmak zorunda kalmadan üye olmak daha faydalı olur. Bu arada sendikalı olmanın önemini hatırlatmış oldum.
Derse girip dinleyecekler hocam 3 defa not verecekler size yıl boyu ve 3. Notta müfettiş te dahil olacak, korkmayın hocam sadece biraz yorucu olacaktır geçersiniz hepsinden rahat olun
Özel kolejde olduğumdan yoğunluğa aliskinim hocam onda problem yokta derste dinlenme konsuunda düşündürüyor resim öğretmeniyim çünkü agirlikli olarak yarışı gibi bir sürede konu ve diğer kisimlari uygulama
Evet hocam olsun ona göre sizin branşınızda biri verilecek hocam size zaten dersinizi bilir nasılsa hocam. Rahat olun hocam bu sıkıntı sadece adaylıkta var daha sonra rahatsınız.
Hocam hafta içi 30 saatten fazla çalıştırabilirler mi? Eğer öyle bir hakları varsa fazladan yaptığımız derslerin parasını alabiliyor muyuz?Ayrıca hocam kurslara katılmak isteğe bağlı mı aday öğretmenlikte?
Hocam 30 saatten fazla derse giremezsiniz, ben illaki gireceğim deseniz parasını alamazsınız. Kursla beraber ise en fazla 40 saat ders yapabilirsiniz. Kurslar isteğe bağlıdır hocam herzaman. Kimse sizi zorunlu tutamaz ama tabiki müdürünüz size rica edince reddetmek için sebebiniz olması iyi olur.
@@AhmetAyazhoca Hocam aslında istediğim 25 saatten fazla derse girmemek ama bunu ilk senemizde biz belirleyemiyoruz anladığım kadarıyla. Aday öğretmenlikle ilgili izlediğim başka bir videoda müdürün ricası ile 33 saat derse girildiğini ve 3 saatin parasının alınmadığını gördüm.Buna itiraz ediyor muyuz böyle bir hakkımız var mı bunu merak ettim o yüzden sordum hocam.Ayrıca cevabınız ve videolarınız için teşekkür ederim hocam.Sayenizde bilinçli bir şekilde öğretmenliğe başlayacağız.
Çok sağolun sayın Hocam çok kritik sorular :)) şöyle söliyim hocam siz bana bu sene boyu 3 sınav yapacaksınız ve bana not vermek size bırakılmış ben size kolay kolay itiraz edebilirmiyim? Cevap belli hocam malesef... Şimdi hocam size müdür, danışman ve müfettiş not verecek ve bu notun 50 üstü olması gerekiyor toplamda. Kolay kolay düşük vermezler zaten ama işte kolay kolayda ricalara hayır diyemezsiniz bu durumda. Hocam normalde size 21 saate kadar zorunlu olarak ders verebilirler 21 saatin üstüne "istemiyorum" diyebilirsiniz. Ancak iste adaylık süreci. Geldik 30+3 olayına. Hocam bu haksızlık olur yani ben olsam buna itiraz ederdim herhalde yani tamam kendimizden verelim cok çalışalım vs ama ücretsiz de çalışmayalım yani.
Sayın hocam patron olarak açamaz veya herhangi birşekilde çalışamaz yönetemezsiniz. Ancak; anonim şirket, limited sirket, komandit sirket kurulabilir ve bunlar üzerinden açılabilir, öğretmen de kanunen bu sirketlere ortak olup bu sekilde patron olabilir. Ancak yine sirketi temsil edemez ve yonetsel ve denetsel gorev alamazsınız.
Hocam ek gelire ihtiyaç var ise ek dersler ve kurslara katılmak faydalı olur. Ayrıca bir özel okulda kaymakamlıktan alınan izinle haftalık 8 saate kadar çalışma imkanı var. Ama bir ticari işiniz var ve o işinizi de yapmak istiyorsanız resmi olarak o işi yapamayacağınız için o işi bir başkasına resmiyette devretmeniz gerekir. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olduğunuz için ticari faaliyete katılamıyorsunuz.
Sayın hocam Okulun müdürüyle iletişime geçmek en önemlisi. O da muhtemelen her gün okula gitmiyordur. Mus merkezde halledersiniz göreve başlamayı falan muhtemelen. En önemlisi müdürle iletişime geçmek hocam.
Her yokuşun bir inişi vardır. Adaylık eğitiminde yorulacaksınız ama sonrasındaki süreçte rahatlayacaksınız. Aldığınız eğitimler haklarınızı bilmenizi sağlayacak. Ayrıca dersin daha verimli olmasını da sağlayacaktır. Müdürü bağlayan bir mevzuat var ve uymak zorunda olduğu bu mevzuata göre hareket edecektir. Kimsenin ekmeği ile oynama hakkı olmadığı gibi kişinin zorluk çıkarabilmesi için elinde bir mevzuat hükmünün olması gerekir. Aday öğretmenin işini kolaylaştıracak şekilde çözümler üretmek o okulun verimi için de gerekli olduğunu müdürün bilmesi gerekir. Okul idaresi içinde kötüler de vardır ve okulla ilgili bir durum değil çünkü öğretmenliğe kişilik testiyle değil ezberi ölçen bir sınavla alım yapılıyor. Ama inansın inanmasın herkesi koruyan bir Allah var. Allah'tan başka kimseden korkmamak gerekiyor. Okul idaresinin kışkırtmasıyla öğretmeni şikayet eden veliler olduğunu gördüm. Müfettiş gelir ve öğretmenin yaptıkları iyi işleri görünce teşekkür eder giderdi. Birisini suçlamanız için ve zorluk çıkarmanız için elinizde bir mevzuat hükmünün olması gerekir. Dersiniz olduğu günden bir gün önce dersinize hazırlık yapmanız sizi yeterince güçlü yapacak ve iyi sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Müdür çalışmıyor ise size de çalışmayın diyecektir. Müdür çalışkan ise sizden de çalışkan olmanızı bekler. Sonuçta maaşınızı müdür değil devletin hazinesi yani halk veriyor.
%15- 657 devlet memurları ve 4483 kamu gorevlilerinin yargilanmasi kanunları %30- bakanlıkla alakalı yönetmelik kanun ve kararnameler %50- öğretmenlikle alakalı yani strateji yöntem teknik ölçme planlama vs. %5- inkılap tarihi ve Atatürkçülük Dağılım bu şekilde hocam son 4 5 yılın sorularına da internetten bakabilirsiniz ADAYLIK KALDIRMA SINAVI hocam.
Arkadaşlar bu süreç tatlı bir heyecandan ibaret. Gözünüzde fazla büyütmeyin. Adaylık kaldırma sınavından da korkmayın. Ona çalışırken öğrenecekleriniz size meslek hayatınız boyunca gerekli olacak şeyler. Özellikle idarecilere karşı haklarınızı ve sorumluluklarınızı bilmek çok önemli. Zaten sınavda yanlış doğruyu götürmüyor artık. (Ahmet hoca eklemeyi unutmuş.) Yani rahat bir sınav. Hayallerinizdeki mesleğe kavuşmuşsunuz keyfini çıkarın.
Teşekkürler 🌼
Sağolun hocam 🌻
Aynen aynen baya tatlı:)
Gerçekten böyle mi? Çünkü bunları öğrendikten sonra oturup ağlamak istedim. KPSS + EĞİTİM BİLİMLERİ + ÖABT + MÜLAKAT bunlar zaten bizi perişan ediyor iken bu Aday Öğretmenlik beni daha çok korkuttu
Başta sevinip ortaya doğru ağlayasım geldi, meslekten atılmak Allah kimseye yaşatmasın
Öğretmenlik sürecini daha ne kadar zorlayabilirler ve uzatabilirler diye hayretle izliyorum..
Önceden sınavdan sonra birkaç ay içinde açıklanır atanırdı öğretmenler şimdi atama için en az 1 yıl bekleniliyor + atanınca da bitmiyor.. hala öğrenci olarak görünüyor atanan öğretmenler (maaşlı öğrenci)
Atama sürecinin uzatılması konusunda çok haklısınız.
Ama atandıktan sonra bu eğitimler illaki verilmeli. E sınav yapılmazsa bizim millet de belli. Seminere ya katılır, ya katılmaz. Katılsa da ya dinler, ya dinlemez. Ben AKS'yi gerekli görüyorum.
@@benresha Neden illaki verilmeli? Öğretmenler atanana kadar birçok zorlu aşamadan geçiyor zaten yeterli bilgi birikime ve donanıma sahip oluyorlar ki atama hakkı elde ediyorlar. o nedenle atanmış öğretmeni atadıktan sonra bile yetersiz gözüyle bakıp hem de daha mesleğinin ilk yılında böyle bir sınav getirilmesi ve ADAY unvanı verilmesi doğru değil bence.
@@benresha e zaten öğretmenlik yapabilecek eğitim formasyonumuz ve alan bilgimiz var bu yeterliliğimiz yoksa üniversitelerden mezun olmamamız gerekiyor
Karı koca çok tatlı çok samimisiniz maşallah 😊emeğinize sağlık.
hayatımızın çoktan seçmeli test üzerine olması ne acı, sürekli sınav...
Zaman ayırıp bizlerle güzel bilgileri paylaştığınız için teşekkür ederiz hocam emeğinize sağlık ikinizinde 😊 çok faydalı oluyor.
Rica ederiz hocam :)
Hocam belirsizlikten kurtardığınız için daha rahatlıyoruz teşekkür ederim. Bir video arasında proje performans ödevlerinden bahsederseniz seviniriz...
Rica ederim tabi hocam olur yakın zamanda yaparız onu da
Niye isim adaylık süreci o kadar sınava giriyoruz hala öğretmen olarak gorulmuyoruz
Özel okul ve dersanede çalışıyorum birkaç yıldır. Özel sektöründen onca zorluğundan sonra bunlar vız gelir hocam 😊 emeğinize sağlık
Allah razı olsun sizden ve eşinizden. Bu süreçle ilgili bilgilendirmeye çok ihtiyacı oluyor insanın. Teşekkür ederiz hocalarım.
Hocam çokk fazlaymış ya bu kadar olduğunu bilmiyordum.2 ay dediniz ilk 2 ay değerlendirme olmayacak o zaman. Valla helal olsun bunları geçenlere.:)
Yok yok hocam öyle değil; ilk degerlendirme puanlarınızı 2.ayın sonunda alacaksınız; yani bastan itibaren bir süreç içine giriyorsunuz hocam, malesef çok dinamik bir süreç hocam danışmanınızın gözetiminde, müdürünüzün gözetiminde olacaksınız sürekli baştan itibaren.
@@AhmetAyazhoca Anladım hocam 2 aylık yaptıklarımızdan not alacağız o zaman. Zor bir süreç inşallah hayırlı olur, sağolun hocam
Malesef biraz yorucu hocam, once 2.ayda, sonra 6.ayda sonrada 12.ayda not alacaksınız sayın hocam...
Öncelikle zaman ayırıp bizleri bu kadar detaylı ve güzel bir şekilde bilgilendirdiiğiniz için teşekkür ederim. Engelli öğretmenlerle ilgili de bir bilgilendirme videosu çekebilirseniz biz engelli meslektaşlarınızı çok sevindirirsiniz. Çünkü bizler hakkında yeterli bilgiye ulaşamıyoruz. Bizi unutmayacağınızı umuyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Çok sağolun hocam, yok hocam hiç unuturmuyum ben her yazılan soruyu not alıyorum zaten hiçbirini atlamıyorum aslında :)
Ama işte bizim çocuk falan olunca günde bir video atabiliyorum, ama çok yakında gelecek hocam sizin videonuz aklımdasınız.
Hocam videolar çok bilgilendirici ve eğlenceli teşekkür ederiz :)
Sağolun hocam :)
Cahilliğime verin hocam ilk defa aday öğretmen diye bişey duyuyorum yani daha doğrusu stajerlik sanıyodum atandıktan sonra da mı rahat yok demek yani, atandıktan sonra artık daha neyi ispatlamamız gerekiyor üç sınava girip üstüne bi de mülakata giriyoruz daha neyine ikna olamıyorlar canımızı mı alacaklar anlamıyorum yetti artık canımıza 😟
Estağfurullah hocam olur mu ne cahilliği olabilir bilmeyebilirsiniz tabiki işin icine girdikce daha iyi anlıyor insan.
Yani ilk sene aday ogretmensiniz; ilk 3 sene de sözleşmelisiniz hocam. Sonra bidaha bitiyor.
Bununla alakali bir video yapmıştım izlerseniz daha açıklayıcı olacaktır:
ruclips.net/video/HQuKbwKFYfc/видео.html
@@AhmetAyazhoca teşekkür ederim
Hocam pandemi sürecinde aday öğretmenlik ve dosyasıyla ilgili bir video çekebilir misiniz 🙏🙏
1 eylülde atandim güya ama sanki asil zorlu sinav basliycakmis gibi hissettim 😔 bu ders izlemeler beni korkuttu
Yok ya rahat oılun hocam öyt, ölçme falan da var normal bir çalışmayla geçersiniz kpss ler geçip geldiniz rahat olun :)
Rehber öğretmemler için nasıl bir puanlama yapılıyor
Hocam bilgiler için teşekkürler cok faydalı oluyor,bir sorum olacak benim ek atamada nasipse atamam olacak inşallah yani😊 ama Eylülün ilk haftasında dogum yapmış yada yapmak üzere olacağım, görev alacağım okula evrak teslimi, sözleşme imzalama,(vekaletle halledilebilir mi) 8haftalik doğum izni, goreve basladiktan sonraki süt izni hakkinda bilgi verebilir misiniz.
Hocam yeni tanıştım kanalinizla yeni abone oldum tek tek izlemeye basladim videoları, sonra hepsine bakinca farkettim İlknur hocamın videosunu sorumu oraya taşıyorum 😊
Sayın hocam çok sağolun :) hocam simdi mücbir sebep olayı var.
657 devlet memurları kanunu MADDE 63 ü çok dikkatli okuyun hocam. Orada diyor ki: "belge ile isbatı mümkün zorlayıcı sebepler nedeniyle göreve başlamama hali iki ayı aştıği takdirde atama işlemi atamaya yetkili makamlarla iptal edilir."
Yani bu demek oluyorki ispatı mümkün sebep varsa göreve baslama islemini en fazla 2 ay erteleme imkanı var, atandığınız il neresi olursa orayı arayıp söyleyin hocam atama tarihi gelmeden raporunuzla gelmenizi isterler muhtemelen.
Daha sonrada uygun zamanda gider goreve başlarsınız diye düşünüyorum hocam ama kanunda bu var.
Vekaletle olabilir belki hocam ama sonuçta sağlık raporu falan da isteniyor imza atmanız falan lazım bilemiyorum yani hocam vekalet olayi...
@@AhmetAyazhoca cok teşekkür ederim hocam, 1eylülde ilk iş atandığım okulu ve il/ilce MEM aramaliyim demekki🙏🏻
Teşekkürleerr öğretmenlerim
Öncelikle verdiğiniz kıymetli bilgilerden ötürü teşekkürler. Bir sorum olacaktı. Ben hali hazırda yüksek lisans öğrencisiyim. Eylülde inşallah göreve başlayıp aday öğretmen sürecine girmiş olacağım. Haftanın 5 günü 8 saat okulda bulunma durumu da var. Yüksek lisansımı çok etkiler mi? Yanıtlarsanız çok mutlu olurum hocam.
Ahmet Hocam detaylı bir şekilde anlatmışsınız ama ben gene teyit etmek için soruyorum çünkü ona göre sınava hazırlanmaya başlıcam hocam şimdi Eylül ayında atandık diyelim bir sonraki sene sınav Temmuz ayında olursa biz o sınava giremeyecek miyiz ? Giremezsek bir Sonraki sınav mı girecez hocam .
Hocam merhabalar nasılsınız iyisinizdir umarım ? Hocam pdrciler içinde branş öğretmenin dışında farklı uygulamalar hakkında bilgi verir mısınız acaba adaylik süresi planları vs.
Hocam pandemi dönemindeki aday öğretmenler için dosya hazırlama videosu çekecek misiniz. Kafamız çok karışık
performans değerlendirme için günlerimiz yetmezse ne olur? seneye her şey en baştan mı başlar?aldığımız seminerler, kurslar, formlar vs yeniden mi başlatılır? kadroya geçiş bir sene ertelenmiş mi olur?
Hocam, engelli öğretmen olarak atanan bireyler KADROLU olarak işe alınıyorlar. Bu durumda nasıl bir yol izlenir? Yine aday öğretmenlik söz konusu mu? Saçma olacak belki ama o kadar çok bilinmesi gereken konu var ki... Bunu öğrenmek isterim.
Hocam aday öğretmenken refakatçi raporu alanlar icin sürec nasıl olaxak
Henüz atanmadim ama dinliyorum neden bilmiyorum
Ben de kpss ye çalışacağıma aday öğretmenlik videosu izliyorum
Peki bu bahsettiğiniz adaylık süreci pandemi şartlarında nasıl işleyecek? İdari izinli(kronik rahatsız) bir öğretmen için? Okula gidemiyorum. Atandığım ilde adaylık eğitimleri henüz başlamadı. Adaylık eğitimleri yüzyüze yapılırsa kronik rahatsızlığı olan bir öğretmen fiziki olarak seminerlere katılmak zorunda mıdır?
Şuan yönetmelik hala bu şekilde hocam. Tabiki siz şu durumda katılamazsınız muhtemelen seminerlere. Ancak adaylık süreciniz bu durumda nasıl devam eder; yani hocam bu durumda olan öğretmen arkadaşlarımız vardır daha fazla, size özel uzaktan falan yaparlar belki hocam. Ama yüzyüze eğitimde gözlenme olayı nasıl olacak bu yıl bilmiytoruz okullarda kapalı yüzyüze eğitime. Sıkıntı genel yani hocam.
Hocam merhaba öğretmenlik uygulaması öz değerlendirme raporu nasıl yazılır nelerden bahsedilir yardımcı olur musunuz. Şimdiden teşekkür ederim
Yaaa abi atanmadan korktuk valla.bunlar hep ismet yılmazın başından çıktı allaha havale ediyorum
Korkmayın korkmayın hocam olabildiğince korkutmadan anlatmaya çalıştık :) rahat olun hocam biraz yorucu olacak ilk yıl ama sonrası adaylık kalkınca rahatsınız hocam bidaha
Öğretmenim eğer size ilk yılınızda ders vermezseler ve siz sadece adaylık süreci ile ilgilenseniz aslında güzel sistem. Zaten ilk öyle planlanmıştı. Ancak daha sonra hem sizi derse sokup hem de adaylık eğitimini aynı anda yapınca sıkıntı oldu. Ahmet hocamız göreve başlayalı epey olmuş. Ama ben bu yollardan geçtim 3.senem. Zor birşey yok. Adaylık kaldırma sınavı da bence gerekli. Profesyonel olarak bu mesleği yapmak için haklarınızı ve sorumluluklarınızı bilmeniz şart. Yani hiçbişey boşuna değil..
@@AhmetAyazhoca abi kadir geceniz mübarek olsun Allahıma emanet olunuz rabbim bu gece ve bu mübarek ay hürmetine cümle ümmeti Muhammedi sizleri bizleri affeylesin. Allaha emanet olunuz. Sizleri gerçekten seviyoruz. Hayırlı geceler. Peygamber efendimiz Allahümme inneke afüvvün tuhibbul affe fağfu anni ve Allahümme afüvvün tuhibbul affe fağfu anna diye dua etmiş sizler de bu
Merhaba hocam 2021 Şubat atamasinda atansak bir yıl sonra yani 2022 Şubat'ta bir yıl dolmuş oluyor mu ayrıca yazın seminerler oluyormuş sanırım aday öğretmene tatil yokmuş dogrumudur?Doğruysa Eylül gibi doğum yapan aday öğretmen yazın(Temmuz- Ağustos) fiilen çalışmış kabul edilip beş haftalık doğum izni doğum sonrasına aktarılıyor mu ?Bilgilendirirseniz çok çok sevinirim şimdiden teşekkürler
Öğretmen olan biri girdiği universite sınavını kazanıp başka bir şehirde üniversite tercihi yaparsa bunu kullanarak şehir değişimi isteyebilir mi? Bu konuda bilgisi olan var mı?
Sağlıkçılar da bu yapılıyormuş aynı şey mebde var mı merak ediyorum.
Malesef hocam bizde eğitim durumu tayini bulunmuyor. Lisans yüksek lisans veya doktora farketmez hiçbiri malesef buna sebep olmuyor
hocam tesekkuler😊, reh ogretmenin yillik plani oluyor mu, dersimiz vs yok puanlamalar daha cok evrak üzerinden mi
Sayın hocam danışman öğretmeninizi ve okuldaki diğer dersleri izlemeniz gerekmektedir. Normal öğretmenlerde danışman aday öğretmenin dersini izlemektedir. Rehberlik öğretmenleri derse girmediği için danışman öğretmenler dersini izleyememektedir. Danışman öğretmen aday öğretmenin dersiniz izlerken danışman öğretmen tarafından Form doldurulması gerekmektedir. Yıllık plan anlamında sınıf düzeyinde yıllık planlarınız var hocam sizinde. 9.sınıf rehberlik planı mesela. 10. sınıf rehberlik planı gibi. Okul Kurum Rehberlik Programı var mesela hocam. Bunlar tabi sınıf rehberleri tarafından kullanılıyor devamında siz adeta yönlendirici gibi oluyorsunuz okulda diğer öğretmenler için rehberlik hususunda.
Bunun dışında işte bulunduğunuz okula göre çocuklara rehberlik servisini tanıtmanız, mesleki rehberlik yapmanız gibi şeyler istenebilir; bunlarda izlenebilirsiniz. Okul rehberlik komisyonu oluyor mesela. Disiplin komisyonunda göreviniz var gibi.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler hocam. Köy okulundayım branşımda tek benim galiba. Okul 6-7yıllık, diğer öğretmenler 10yılı doldurmamış ise benim durumum nasıl olur?Kararnameler gitmediği için aramadım.Bu konular için okulla iletişime geçmeme gerek varmıdır sizce?
Sayın hocam illaki danışman öğretmenin 10 yılı doldurması zorunlu değil. Sözleşmeli ve ucretli ogretmenler danışman olamıyor sadece onun dışındakiler olabiliyor. Okulunuzda kadrolu öğretmen yoksa yakın biryerden de gorevlendirilebiliyor size danışman.
Diğer taraftan hocam herzaman atandığınız veya tayin olduğunuz okullarınızı aramanızı tavsiye ederim, hem tanışır bilgi alırsınız hem de onların geleceğinizden haberleri olur sayın hocam.
AHMET AYAZ HOCA anladım hocam teşekkür ederim...
Hocam Merhaba ben şu an Kadrolu 9 yıllık memurum öğretmenliğe geçmeyi düşünüyorum bizde bu adaylık sürecinden geçiyor muyuz? 1. Yılda olan asalet tasdik gibi mi?
Hocam okulda kılık kıyafet saç sakal ile ilgili bir bilgi verilmedi bu konudaki bilgilerinizi paylaşabilir misiniz acaba? Özellikle aday öğretmenler için.
Bu konuda bir video yapmıştık hocam buyrun:
ruclips.net/video/8iNnInWCnas/видео.html
@@AhmetAyazhoca sağolun hocam izledim 👍🏻
Hocam benim haftalik 8 saat dersim olacakmis 15 saati tamamlamiyor brans ogretmeniyim ingilizce o egitim bolgesindeki tek okuldayim bu durumda nasil bir yol izlemem gerekiyor stajyer oldugum icin beni etkilemezmi yoksa butun gun okulda bosbos duracak miyim cok kafam karisti bu durumu ilce meme bildirmem gerekiyor mu mudur bey gerek yok 8 saat girersin ekders vermicem ama dedi kafam karisti
Hocam böyle bişey olmaz diye düşünüyorum bu maaş karşılığını doldurmaz çünkü, illaki herbirimiz 15 saat dersi doldurmak zorundayız maaş karşılığı olarak. Bişeyler düşünmüştürler hocam yani ya seçmeli ders falan çıkar bişeyler yaparlar.
@@AhmetAyazhoca hocam merkeze bagli bir koy okulundayim ama koydeki tek okul ortaokul ilkokul birlesik ortaokulda 2 ingilizce ogretmeni daha var beni basks okula alma ihtimalleri var mi senin ek dersin olmicak vermicem 8 saatte kalacaksin dedi isterse boyle yapabilir mi ilce meme bildirsem duzelir biseyler dusunulur mu aday ogretmen oldugum icin mudurden korkuyorum
İyi güzel anlatıyorsunuz ama baslayamadık be hocam..😂
Çoğu gitti azı kaldı hocam azcık daha sabır :)
@@AhmetAyazhoca eyvallah hocam teşekkürler bu değerli bilgiler için 🙏
Hocam merhabalar ben 18 Mart atamasıyım nişanlımla Agustos sonu Eylül başı nikah yapmayı düşünüyoruz seminerler başladığında ya da okullar başlayıp aday öğretmen olduğumda nikah iznim bir sorun teşkil eder mi cevaplarsanız çok mutlu olurum teşekkür ederim
Sorun olmaz hocam 7 günlük nikah izniniz var, bunu tercihen düğünde de kullanabilirsiniz.
@@AhmetAyazhoca Teşekkür ederim hocam içimi rahatlattınız
Hocam merhaba cevap verirseniz çok sevinirim ben Eylülde başladm göreve ama iki hafta sonra ücretli doğum iznine ayrılacağım bu durumda benim adaylık süreci değerlendirmem yapılmayacak mı seneye en baştan mi başlayacağım
Hocam merhaba ilk senem okulumdaki müdür yetkili öğretmen gittiği için müdür yetkililigi bana verdiler. Adaylık sürecim nasıl olur? Uzar mi durur mu ? Aks ye giremem mi nasıl olur hocam net bilgi verir mısınız acaba
Hocam bu sadece sözleşmeli öğretmenlik için mi KPSS'den atanıp direkt kadroya geçemiyormuyuz?
Mrb hocam listedeki 50 kitap 50 filmin hepsininmi raporu tutulacak yoksa belli Bi sayımı var?
Bölüm sonu canavarını nasıl geçeceğiz :)
Hahahah hocam artık kılıcınız var KPSS canavarını geçmişiniz o ne ki :)
Hocam adaylık süreci zorunlu hizmete dahil mi yoksa ayrı mı sayılıyor?
hocam çok güzel bir video olmuş emeklerinize sağlık allah razı olsun. ben şunu merak ettim haftaiçi 5 gün 8 saat okulda kalmak dediniz ders programında boş günümüz varsa veya son 2 dersimiz boşsa yine de okulda bulunmamız mı gerekecek
Hocam size ne derseler onu yapacaksınız muhtemelen size ilk yıl boşluk vermezler zaten evet hocam hizmetici egitim olur vs vs
@@AhmetAyazhoca anladım hocam teşekkür ederim
Aday öğretmen ve sözleşmeli öğretmen nasıl olunuyor acaba hocam
Hocam öncelikle çok teşekkür ederim çok bilgilendirici videolar çekiyorsunuz bir sorum olacaktı. 15 saatin üstü ek ders olarak geçiyor ve ücreti alınıyor ya normalde. Bizim haftanın 5 günü 8 saat okulda kalmamıza bi ek ücret eklenmeyecek mi?
Malesef eklenmeyecek hocam soru cevap videolarımızı izlemenizi tavsiye ederim
SORU CEVAP MARATONU :) 34 SORU cevapladık.Seminer nasıl, 22sinde Başlama, Okula gitme, PDRci ekdersi
ruclips.net/video/pt9jU_0pOTs/видео.html
HIZLI SORU CEVAP; Seminer Zorunlu mu- Promosyon Meselesi- Norm Fazlası Olursam (17 SORU)
ruclips.net/video/AME5wLNS0RM/видео.html
AHMET AYAZ HOCA izlerim hocam sağolun
Aday ögretmenken günde 8 saat haftalık 40 saat derse girecegiz ve girdigimiz ek dersin ücretini alamayacak miyiz yani
HOCAM LÜTFEN BİLGİNİZ ALLAH RIZASI İÇİN VARSA CEVAP VERİR MİSİNİZ
ben 28 aralıkta göreve başladım [ek yerlştirme ile] , ama mebbis girişimi yapan kişi beni kadrolu kaydetmiş, sistem de sözleşmeli kabul ettiğinden kadro ve aylık derecem -1 görünüyor. Ayrıca atanalı 2 ay olmasına rağmen mebbis girişim yeni yapıldı, bu sefer de dediğim şekilde yanlış bir giriş yapılmış. şimdi sorun şu hocam ; bana danışman atanamıyor. danışman atanamadığı için hiçbir şekilde adaylık işlemlerim başlamadı. İl-ilçe mem hepsine gittim,dys ile dilekçe verdim hala sorun çözülmedi. beni sürekli esgeçiyorlar Gece gündüz ağlamaya başladım, adaylığa dair tek bir işlemim olmadı 2 aydır görevde olmama rağmen. 60 gün sonra not dediniz ya benim 60 günüm dolmak üzere not alamayınca atılacak mıyım şimdi? hocam ne yapabilirim bu durumda ben
Hocam sakin olun aman üzülmeyin bu kadar atanmissiniz ne güzel hallolur hepsi.
Hocam tekrar gidin. İlçe MEM e gidin hocam düzeltirler. Önce okul vasıtasıyla dilekcenizi verin. Sonra ilçe MEM e gidin orada tek tek sorun personel dede şube müdürlerine de illaki düzeltilir hocam siz ilçe MEM de çözersiniz isinizi
@@AhmetAyazhoca hocam en azından sorun belli oldu, beni sisteme kaydederken aday değil normal öğretmen olarak kaydetmişler, o yüzden aday öğretmen listesinde çıkmıyormuşum. Bakanlıktan çözüleceği söylendi bugün, ama atanılan yer çok önemli hocam 2 aydır ilçe MEM bişey yapmadı bugün il MEM e dilekçe verildi. İnşallah hallolur hocam, teşekkür ederim cevabınız için 🌼
Hocam bir sorum var. Hafta içi beş gün sekiz saat okulda bulunmamız kesin olarak gerekiyorsa adaylık sürecinde yüksek lisans yapmamız imkansız gibi değil mi?
İdarenizle görüşerek bir çözüm üretebilirsiniz inşallah hocam diye umuyorum...
Hocam diyelim ki bu süreçte girişimiz yapıldı ve 2.ayın sonunda değerlendirme yapılması gerekiyor dediniz nasıl olacak o durum çünkü daha danışman öğretmenini bile bilmiyor olacaz bu konuda bir bilginiz var mı acaba ?
Sayın hocam Bakanımızın açıklamasına göre kararnameleriniz okullar başlayınca gelecek dendi. Zaten girişleriniz siz gitmeden yapılamaz belgeler falan var hocam halletmeniz gereken SGK girişleri vs. Dolayısıyla böyle bir sıkıntı olmaz hocam rahat olun.
Peki hocam, benim 4 aylık bebeğim var. 5 gün 8 saat bulunmak zorunlu ama günde 1.5 saat de süt izni hakkım var. Bu ayarlabilir mi, yani bebeğim için erken çıkabilirim herhalde değil mi?
Bir de pandemi sürecinde yani uzaktan eğitime denk gelen bir kademede öğretmen olursak bu işlemler ders izleme ve performans değerlendirme ya da hizmet içi eğitimler ya da seminerler nasıl olacak?
Evet hocam süt izni hakkınız yönetmelikte var idareyle konusarak ayarlamalari yapabilirsiniz.
Sıkıntı olmaz sizin icin hocam sonucta bebeginiz var kim ne diyebilir.
@@AhmetAyazhoca teşekkürler hocam. Peki uzaktan eğitim olursa aday öğretmeni değerlendirme işlemleri nasıl olacak acaba?
Hocam eş durumu tayini hakkını 1 yıl sonra kazanıyoruz ya bu süreç atandığım tarihten başlayıp 1 yıl mı? Aday öğretmenlik bu 1 yıla dahil mi yoksa sadece adaylık bittikten sonraki 1 yıl sonunda mı eş durumu tayini olabilir
Hocam ikisi de sözleşmeli öğretmen olan eşler 1 yıl görev yaptıktan sonra eş durumu tayini isteyebilirler. Tayin duyurusu yazısında şöyle
"1. Yer değiştirme başvurusunda bulunabilmek için görev yapılan ilde 30 Eylül 2019 tarihi itibarıyla sözleşmeli öğretmen olarak en az bir yıl fiilen görev yapılması gerekmektedir."
Mehmet Şerif VARLIK Yani aday olarak 1 yıl çalıştıktan sonra. Atanıp normal öğretmen olarak çalışmaya başladıktan 1 yıl sonra mı eş durumu tayini oluyor? Yani 2 yıl çalışma zorunluluğu gibi oluyor yanlış anlamadım değil mi hocam?
Mehmet Şerif VARLIK Teşekkür ederim hocam cevabınız için. Eş durumunda 1 yıl şartı eşlerin ikisi de öğretmense mi oluyor peki? Mesela biri sağlıkçıysa öğretmen 1 yıl sonra mı yanına gider 3 yıl sonra mı biliyor musunuz?
@@e.dolunayy2266
Ahmet AYAZ hocamız Nisan ayında bu konuda bir video hazırlamış.
Detaylı olarak anlatılmış.
Bu videoyu seyretmeniz iyi olur.
Videonun linki şudur:
ruclips.net/video/wi4PYzM1ORQ/видео.html
Hocam özlük dosyası ile aday öğretmenlik dosyası ayrı şeyler mi? İkisini ne zaman edinmeliyiz aralarındaki fark nedir?
Hayır hocam özlük dosyasına sizin etkiniz yok siz hazırlamıyorsunuz o sizin hakkınızda tutulan devletin dosyasıdır.
Aday Öğretmen Dosyası ile ilgili videomuz:
ruclips.net/video/OGwZ-VXAvIg/видео.html
hocam merhaba yüksek lisans yaparsak aday öğretmenlik kalkar mı ?
Hocam, aday süreci içerisinde askerlik görevimi yapabilir miyim? Eğer saparsak döndüğümüzde kaldığımız yerden devam mo ediyoruz, süreç nasıl oluyor. Teşekkür ederim 😊
Hocam yani bence adaylıkta yapmamanız daha mantıklı adaylıktan dolayı 1 yıl erteletme hakkınız var. Daha sonra adaylık kalkınca bedelli falan ayarlarsınız. Adayken giderseniz fiilen 1 yıl süresine kesinti oluyor hocam dolayısıyla sizinle atananların gireceği adaylik kaldırma sınavını kaçırabilirsiniz nezaman olacağı belirsiz.
AHMET AYAZ HOCA anladım hocam, çok teşekkür ederim 🙏🏻
bide günlük plan hazırlamak mecburimi ,yıllık planı illa kendimiz mi yazmalıyız internette hazır var onu kullanamaz mıyız
Günlük planınız olursa çok iyi olur. Müfettişiniz bunu soracaktır. Yıllık planı İnternetten indirebilirsiniz ancak okulunuzun fiziksel şartlarını göz önünde bulundurarak düzenleme yapmalısınız. Örneğin bir köy okuluna atandıysanız akıllı tahta yoktur fakat yıllık planda akıllı tahtadan işlenir yazıyordur. Bunu düzenlemeniz gerekir.
@@busra7990 lise öğretmeniyim
Sayın hocam kanunda günlük plan hazırlanması gerektiği geçiyor, yani dersinize müdür bey veya müfettiş geldiğinde ilk soracağı şeylerden biri olacaktır.
Yıllık planı zaten hocam neredeyse her okul sene başında internetten indirip şartlara göre düzenlemesini yapıyor. Şuanda da bitirmiş olduğumuz yılınkileri nette bulabilirsiniz.
Hocam bu yaz tatilinde günlük ve yıllık planlarınızı hazırlayabilirsiniz.
Daha sonra okul çevresine göre gerekli düzenlemeleri yaparsınız.
Bilgisayarınızın olması ve klavyeyi on parmak kullanmak işlerinizi kolaylaştıracaktır.
Tecrübeli öğretmenler de dahil tüm öğretmenlerin bir günlük plan hazırlayacak derse girmesi dersin verimini artıracaktır.
Yıllık planı da kendiniz hazırladığınız zaman daha verimli nasıl anlatabilirim sorusuna da cevap vermiş olursunuz.
Ben kendi branşımla ilgili yıllık ve günlük plan hazırlıyorum.
Günlük planın biçiminin nasıl olacağı yönetmeliklerde var.
Öğretmen kılavuz kitabı varsa o dersle ilgili günlük plan hazırlanması gerekmiyor diye biliyorum.
Ama bir çok dersin öğretmen kılavuz kitabı yok.
eba üzerinden ders kitaplarına ve kılavuz kitaplarına bakma imkanı var.
Ne kadar çok uğraşırsanız o kadar dersiniz daha verimli geçer ve bir yılda on yılı devirmiş kişiden ileride olursunuz.
@@mehmetserifvarlik tarih branşım öğretmen klavuz kitabı va mı
Hocam 1 yıllık adauligivvasariyla tamamlayinca okulumuzu değiştirecekler mi?
Yok hocam bulunduğunuz okulda asil öğretmen olarak devam ediyorsunuz tabi daha güvende hissediyor insan kendini.
Sayın hocam meslekte 5 ci yılımdayım eşim yeni atandı şırnağa ilk görevi benimde ikinci doğu tecrübem olacak tayin olduğum okulda yeni arapça öğretmenine danışman olma durumum var mı yoksa illa 10 yıl mı olması gerekiyor
Hocam eşinizin branşı nedir acaba?
Benim gibi arapça hocam ama ben daha tayin olmadı hala samsunda çalışıyorum ağustosta olacak tayin inşallah okullar açılırsa
@@emrecan5716 hocam yönergeye göre 10 yılllık öğretmen olursa iyi olur diyor ama zorunlu değil sadece sözleşmeli öğretmenler olamıyor danışman. Aynı kurumdaki aynı branş olan bir öğretmene yine verilmeye çalışılır adayın danışmanlığı. Ancak yonetmelikte gormedim ama eşimle de konuştuk ta her şart oluşsa bile size vermezler eşinizin danışmanlığını hocam çünkü danışman adaya not veriyor. Müdür sizi atamaz danışman olarak yani hocam eşinize.
Ahmet hocam benim sorum şu eşimin danışmanlığı değil zaten eşimin okuluna atanmam mümkün değil okuluna 1 arapça norm açılmış benim asıl öğrenmek istediğim şu okula tayin oldum tayin olduğum okulda bana yeni atanan arapça hocasının danışmanlığını verirler mi bunu hizmet süre yetiyor mu
Verebilirler hocam ama vereceklerini sanmam çünkü muhtemelen branşınızda daha fazla yılı olan vardır. Ancak bir engel de yok hocam yani 10 yıl tecrube sart değil tavsiye gibi verilmis. Hatta bransta hoca yoksa baska branstan bile danisman olabiliyor hocam ama muhtemelen istemezseniz verileceğini sanmam hocam.
Hocamm ben de muş malazgirte atandım 😄😄
Hocam bu video eski olduğu için bazı bilgiler değişti, o yüzden yanıltıcı olabilir.
Hocam bu eski yenisini de yaptık yönetmelik değiştiğinde bu videoyu Atalı 2 seneden fazla oldu
adaylık kaldırma sınavına illa ilk sene girmek zorundamıyız bu sınava girmeye hak kazandıktan sonra 2 sene girsekolur mu yada hak kaybı olur mu yani 2 kere sınava girme hakkımızın biri yanar mı ne çok merak ettiğim durum var
Evet aks ye ilk sene girmeniz gerekiyor. 😊 Girmezseniz 1 hakkınız yanar.
Sayın hocam sınava girmeye hak kazandığınız durumdaki ilk sınava girmeniz gerekiyor. Eğer mazeretsiz olarak girmezseniz hakkınızı kaybetmiş olursunuz ve tekrar yeni performans değerlendirme süreci başlar. Geçerli mazeretiniz varsa o zaman yapılacak ilk sınava alınırsınız. Zaten toplamda 2 hakkınız bulunmakta. Bunlarla alakalı yönetmeliklerde bulduğum hükümler aşağıdaki gibi hocam:
-Sınava girmeye hak kazandığı halde kabul edilebilir belge ile ispatı mümkün mazeretleri
nedeniyle sınava katılamayanlar, göreve başlamalarından sonraki ilk sınava alınır.
-(2) Yalnızca yazılı sınav yapılması halinde sınavdan altmış ve üzerinde puan alanlar başarılı
sayılır.
-(2) Sınavda başarılı olamayan aday öğretmenler, il içinde aynı hizmet alanında başka bir eğitimkurumunda görevlendirilerek bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden performans değerlendirmesi ve sınava tabi tutulur. Bu kapsamdaki aday öğretmenlerden performans değerlendirmesinde veya sınavda başarısız olanlar öğretmenlik unvanını kaybeder ve memuriyetle ilişikleri kesilir. Ancak bunlardan aday öğretmenliğe başlamadan önce ilgili mevzuatına göre devlet memurluğunda adaylıkları kaldırılarak asıl memurluğa atanmış olanlar, Bakanlıkta kazanılmış hak aylık derecelerine uygun memur kadrolarına atanır
-Sınavda başarılı olamayan aday öğretmenler (sözleşmeli/kadrolu), Millî Eğitim Bakanlığı
Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri gereği il içinde aynı hizmet
alanında başka bir eğitim kurumunda görevlendirilerek yeniden performans
değerlendirmesi ve sınava tabi tutulur. Bu kapsamdaki aday öğretmenlerden; ikinci kez
sınavda başarısız olanlar öğretmenlik unvanını kaybeder.
Bize neye göre notlandırma yapılıyor
Dersinize danışman öğretmeniniz; müdürunuz ve mufettisiniz ayrı ayrı gelip değerlendiriyor hocam bikac defa. Bunun kriterleri var ilerleyen süreçte bahsederiz şimdi keyfinize bakın :)
@@AhmetAyazhoca Hocam çok sağ olun.
ÖĞRETMENİM adaylık dosyasını başka kişilere hazırlatabiliyor muyuz ,bide 15 satin yarısı kadar başka bi yerde çalışabiliyorsunuz dediniz mesela ben okuldan sonra diyelim ki özel plates dersi veriyorum ama haftalık 15 saati yarısı değil mesela 10 saat ders verebilir miyim
yani 15 saatin yarısını geçebilir miyim kanunen yaptırım uygulanır mı sizi dinleyince aklıma çok fazla soru takılmaya başladı
hocam haflalık özelde 8 saat çalışmak az değil mi çalışma saati olarak
adaylık dosyasını para ile hazırlatanlar varmış duydum da
Hocam internette adaylık dosyası satılıyor ama bence gerekli değil, zaten ilk yıl işiniz bu neden para veresiniz ki?
ilk sorunuza gelirsek kanunda şöyle geçiyor hocam;
Ek ders görevi
MADDE 41 (1) Resmî okullarda görevli rehber öğretmen ve aday öğretmenler dışındaki öğretmenlere, ihtiyaç hâlinde asıl görevlerini aksatmamak ve aylık karşılığı okutmakla yükümlü bulundukları haftalık ders saati sayısını doldurmaları kaydı ve çalıştıkları kurumların izni ile sadece okullarda, aylık karşılığı okutmakla yükümlü bulundukları haftalık ders saati sayısının yarısı kadar ücretli ders verilebilir. Bu öğretmenlerin toplam ders saati sayısı haftada 30 saati geçemez.
Yani hocam buna istinaden dediğimiz gibi aylık karşılığı olan 15 saatin yarısı kadar özelde derse girebilirsiniz. Madde metni sadece okullarda görev alamaya izin vermiştir. Okul ile dersane tanımı yönetmeliğin dördüncü maddesinde ayrı ayrı yapılmıştır.
adaylıkta kitap okuma ve fim izleme hala devam edıyor mu
Hocam, aday öğretmenlerin yüzde kaçı başarıyla çıkıyor??? Veya gördüklerinizden kaçı geçti adaylığı ??
Ben kalanla karşılaşmadım kardeşim ama tabi o bir yıllık süreç insanı yoruyor, sürekli değerlendirmedesiniz bu da insanı strese sokabiliyor. Tabi geçememe riski herzaman var.
Değerli hocam, aklıma takılan iki yeri sormak istiyorum. Ben de sizin gibi lisanstan sonra hemen yüksek lisansa başladım. İkinci dönem bitmek üzere şu an ama hala alacak derslerim var ve yine sene içerisinde okula (Diyarbakır'dan Ankara'ya) gitmek zorunda olacağım. Yukarıda bahsettiğiniz üzere haftanın her beş günü okulda vakit geçirmek gerekiyorsa, yani bu bir aday öğretmen için zorunluysa, "Kusura bakmayın, siz henüz adaysınız size şu şu gün izin veremeyiz, okula gelmek zorundasınız" minvalinde bir durumla karşılaşır mıyım acaba? Şu an İstanbul'da çalıştığınız okulda hem aday öğretmen olup hem de ders programını yüksek lisans programına göre ayarlayabilen bir arkadaşınız oldu mu? Yüksek lisans ders programımı isterlerse idareyle paylaşabilirim elbette ama tez aşamasında aktif olarak işlenen ders yokken de ders programımı iki yarım günüm boş olacak şekilde ayarlamalarını isteyebilir miyim ilgililerden? Bunlar aklımı çok kurcalıyordu, belki siz yardımcı olabilirsiniz. Olumlu veya olumsuz, teşekkürler şimdiden :)
Sayın hocam öncelikle azminiz çok güzel. Hocam bu şekilde kararlı olursanız bir yol mutlaka bulunur karşımızdakiler de insan ve pekçogu bu yoldan geçmiş.
Hocam şimdi konuya dönersek ben size benim de muşta yaptigim bir yol soyliyim bulundugunuz ildeki veya cevre illerdeki universitelerden derslerin yarsisindan azıni alabilirsiniz ben de boyle yapmıştım yalniz icerikler cok uyumlu olmali ve bunu donem basinda hemen halletmelisiniz zamani kacirmamalisiniz.
Ankaraya gutmeniz gerekirse illaki en once müdürünüzle görüşün hocam ogrenci belgenizle gidin direk durumu anlatın mutlaka anlayacaklardir mudurlerimiz bu konuda genelde anlayışlı. Olmazsa ilçe milli egitim ve sendikaya gidin görüşün mutlaka orta yol bulunur hocam. Çok guzel bir yoldasınız kendinizi gelistirmeyi birakmayın hocam. Ben de istanbuldayken dr derslerim devam ediyordu her hafta balıkesire git gel yaptım, muştayken de bitlise git gel yaptım. Engel tanımayın hocam bir yol mutlaka vardır...
Aday öğretmen arkadaşlarım oldu hocam ama bu durumda olan gormedim hep ileride yüksek yapicam diye plan yapan arkadaslarla karşılaşıyorum genelde :)
Mutlaka surecin devamini bana da iletin hocam sorunuz olursa çekinmeyin yolunuzdan vazgecmeyin
AHMET AYAZ HOCA Değerli hocam, önerileriniz ve fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler! Ben de programı bırakmamak ve sizin gibi doktora çalışmalarıma da devam etmek istiyorum. Uygun bir dille durumumu anlatmaya çalışacağım 😊 Olmazsa da başka yöntemler deneyeceğim dediğiniz gibi. Çok teşekkürler tekrardan değerli hocam, sağlıklı günler diliyorum sizlere 😌
Allah yardımcınız olsun yolunuz açık olsun sayın hocam...
@@heviengin8602
Hocam öncelikle tebrik ederim.
Yüksek lisansı kazanmak ve bu yorucu yolda ilerlemek öyle kolay değil ve siz bu zorluğu göze almışsınız.
İyi bir müdürle karşılaşsanız da eğer kendinizi ifade ederken eksik ifade ederseniz sorun çıkabilir.
İfade etmek sadece sözlü de olmaz.
Çünkü kimi insan sözlü ifadeden etkilenmez.
Mesela bir ortama gittiğiniz zaman elinizde bir evrak çantası olur ise orada olan kişiler sözleriniz etkisiz bile olsa sizi ciddiye alır.
Bu nedenle bir çok müfettişin bir yere giderken elinde çantayla gittiğini görmüşümdür.
Size de tavsiyem elinizde bir çanta olsun okula giderken.
Çantanızda evraklarınız poşet dosyalı bir klasörde olsun ve içinde tabletiniz olsun.
Kalemleriniz bile kalem kutusu gibi bir şeyin içinde olsun çantada.
Bu şekilde karşıdaki müdüre düzenli olduğunuzu ve yüksek lisans öğrenciliği yaparken ekmeğinizi kazandığınız öğretmenliği aksatmayacağınıza dair düşüncenizi görsel olarak göstermiş olursunuz.
Bir holding sahibi kişi olan kişinin de belinde silahı olan güvenlik gücünün de karşıdaki kişide tesir bırakmak için kıyafetine ne kadar önem verdiğini görüyoruz.
Kişi patron olduğu halde çalışanları üzerinde olumlu etki bırakmak için kendisini zengin değil düzenli/bilgili gösterecek kıyafetleri tercih ettiğini görüyoruz.
Kıyafet, çanta ve benzeri görüntülerin de söylenecek sözler kadar etkili olduğunu siz zaten biliyorsunuz ve ben de sadece hatırlatmak istedim.
Ben kendi yaşadıklarım üzerinden dış görünüşü şöyle anlatayım:
Velilerin ve öğrencilerin beni sakalsız olduğum zamanlar çocuk gibi gördüklerine şahit oldum.
Ama sakal bıraktığım zaman benimle konuşurken sanki her an özür dileyecek şekilde davrandıklarını gördüm.
Sakal tabi ki kısa değildi şöyle din hocası gibi sakaldı.
Hatta herhangi bir işyerine gittiğim zamanlarda insanların hemen sorunlarımı çözerek bir hayır duamı almaya çalıştığını hissederim.
Tatlı dil çok önemli bu nedenle "teşekkür ederim" sözünü çokça seslendirmeye başladım.
Eskiden içimden teşekkür ederdim ama şimdi sesli söylüyorum.
Bana teşekkür edilmesini sevmezdim çünkü "Allah rızası için yaptım neden teşekkür ediyorlar" derdim ama sonra anladım ki iyi işlerde aracı olanlara teşekkür etmek nezaketin işaretiymiş.
Sınıfa giderken çantayla gittiğim için okul yönetiminin beni çok çalışkan bir hoca olarak gördüklerini de hissettim.
Öğrenciler de sınıfa girdiğim zaman hemen çantama bakıyorlardı.
Bu çanta nelere kadirmiş yaşayarak görmüş oldum.
Önceleri "neden bir tek ben bu çantayı taşıyorum bu okulda 30 öğretmen var bir tek ben çanta taşıyorum" diyordum.
Sonra okul yönetimi bana yaptığım öğretmenliği bir müfettişin ciddiyetiyle gördüğüm için çanta taşıdığımı söylemesi beni şaşırtmıştı ve o zaman anladım ki işini ciddiye almayan öğretmenler var.
Gerçi ben bir iş olarak değil bir görev olarak görüyorum.
İş olarak görsem böyle heyecanlı bir şekilde okula gidemezdim.
Okula gidiyorum diyoruz işe gidiyoruz demiyoruz içimizden ve iş yapıyorum değil görevimi yapıyorum diyoruz yine içimizden.
Ben şuan müdür yardımcısıyım ve müdür olma adayıyım.
Mevzuatta yüksek lisans yapana bir hak verilmiş ise kullanması gerektiğine inanırım.
Eğer mevzuat o hakkı vermemiş olsaydı da kendisini geliştirmek isteyen insanların çevremde olması beni daha huzurlu edeceği için onların kendilerini geliştirmelerine fırsat verirdim.
Sendikalı olmanız da iyi bir şeydir.
Ben bunun faydasına inandığım için Diyarbakır'daki Memursen'in kurucu üyesi olmuştum tüm tehditlere rağmen.
Hepimiz insanız ve tabi ki insan olduğumuz için eksi yönlerimiz var ve bu eksik insanların kurduğu sendikaları çokça eleştiriyoruz.
Sendikaların dört dörtlük olmasını tabi ki beklememeliyiz.
Ama bu tür başımızın sıkıştığı süreçlerde faydası çok oluyor.
Örneğin "kıyafet ayrımcılığı ve nöbet ücretini alamama" sorunlarını sendikalar sayesinde aşmış olduk.
Bir öğretmen ısrarcı olur ise bunu müdür de hisseder ve bu ısrarcı kişiyle uğraşmak istemez.
Çünkü müdür de bilir ki üst amirleri var ve bu öğretmen onun amirlerine çıkarak derdini anlatabilir.
Örneğin şube müdürü var ilçe milli eğitim müdürü var kaymakam var üst amir olarak bir müdürün.
Bir okul müdür eğer ki kötü bir kişiyse bile üst amirleriyle karşı karşıya gelmek istemez.
Haklarınızı karşıdaki kişiyi tehdit etmeden anlatırsanız ve sorun çıkaran kişiye sorunların çözümü için gerektiğinde dilekçe haklarınızı kullanacağınızı ifade ederseniz sizinle uğraşmak istemeyecektir.
Ankara'da askerlik yaparken bir astsubay benle uğraşmak istemişti Diyarbakırlı olduğum için.
Ben de astsubaya laf taşıyan birisine "bu astsubayı ilk iş günü amirine şikayet edeceğim" dedim.
Hemen ertesi gün tatil olduğu halde gelip beni gördü ve özür dilemek için bana bir şeyler ısmarlamak istedi ve bana "beni yanlış anladın" dedi.
Her gün bana kötü davranan kişi gitti her gün hatrımı soran kişi geldi.
Bazen okuldaki düzensizliğe müdahale ettiğim zaman ailem bana "seni işten atarlar karışma her şeye" diyor.
Ben de "keşke bir müdür çıksa da beni işten atsa veya bir süre görevden maaşsız olarak uzaklaştırsa" diyorum.
Şaşırıyorlar, "neden işten atılmak istiyorsun" diyorlar.
Ben de "İşten atan veya görevden uzaklaştıran kişiler bunu hukuksuz şekilde yapar ve ben de mahkeme giderek bu kararı iptal ettiririm, mahkeme bir yıl sürer ve bu süreçte biraz evde oturarak dinlenmiş olurum, bir yılın sonunda mahkeme kararıyla geri döner ve maaşımı da toplu olarak alarak birikimimi yapmış olurum." diyorum.
Şimdiye kadar aklıma gelen şeyleri özetlersem:
1-) Sendikalı olmak,
2-) Evrak çantası kullanmak,
3-) Kıyafet,
4-) Üst amire dilekçe verileceğinin tatlı dille söylenmesi.
Hocam selamlar, aday öğretmenim ve tez döneminde olacağım, boş gün isteme hakkım var mı acaba
Malesef yok hocam ama müdürünüzle yüzyüze konuşun durumu anlatın güzelce, bu konularda anlayışlı oluyor müdürlerimiz genelde hocam
@@AhmetAyazhoca teşekkür ederim 🤗
Hocam şuan adaylık sınavı vb diye bir şey var mı?
hocam pdrcinin aday öğretmenliğinin ne gibi farkları var
Yani sizde tabi ders anlatma kısmı olmaz herhalde hocam bilemiyorum tabiki farklı olur, gördüğüm diğer branşlara göre biraz daha rahat geçiyor sanki ama hocam
O mentollü hocamı not verecek üç mü kişi yok artık ya kpss var zaten mülakat var zaten mentollü hoca aksi olursa napcaz bu ne ya doğuda sıkı değil dir oralara gitmek lazım 60 puan lık sınav da ne çıkıyor hocam soruları var mı örnek olarak atın lütfen pdf yokdur ama sizde yeni uygulama bu var mı..?
%15- 657 devlet memurları ve 4483 kamu gorevlilerinin yargilanmasi kanunları
%30- bakanlıkla alakalı yönetmelik kanun ve kararnameler
%50- öğretmenlikle alakalı yani strateji yöntem teknik ölçme planlama vs.
%5- inkılap tarihi ve Atatürkçülük
Dağılım bu şekilde hocam son 4 5 yılın sorularına da internetten bakabilirsiniz ADAYLIK KALDIRMA SINAVI hocam piyasada bununla alakalı test kitaplari bile var hocam.
@@AhmetAyazhoca teşekkürler hocam çok iyi siniz kpss yi gecen onları haydi hayli geceriz inşallah
@@muratbulut8237 tabiki hocam ya isin zor kismi bitti hic dert etmeyin bunları
Merhaba hocam özelde çalışıp adaylık kaldırmış uzman öğretici olmuş birisi içind e yine aday öğretmenlik süreci 2.kez oluyor mu .10 yıllık dersane ve kolejde çalışmış bir öğretmenim. Bunu gösteren bir belge ne götürebilirm .adayligimin kalktığına dair bir belge goturmelimiyim yoksa sistemde görebiliyorlar mi ?
Aday öğretmenlere yetiştirme sürecinde, Toplam: 654 saat eğitim verilecektir.
Özel öğretim kurumlarında adaylığı kaldırılan öğretmenlere ise uyum programı sürecinde 42 saat okul içi faaliyetleri,90 saat okul dışı faaliyetleri; 180 saat hizmetiçi eğitim faaliyetleri olmak üzere, Toplam: 312 saat eğitim verilecektir.
Hocam sizin adaylığınız kalkmış durumda olduğuna dair yazıyı okul idaresine hemen teslim edersiniz, daha onayları alınacak vs vs. söylersiniz onlar gerekli işlemleri hallederler. Bu durumda siz sadece 312 saat uyum programına tabi olursunuz.
Yani bu sınav işlevleri tekrar işliyor mu acaba bizim içinde. Bu arada Teşekkür ederim detaylı açıklamalar için hocam
@@mehmetserifvarlik teşekkürler
@@fatmademir9316
Rica ederim Hocam
@@fatmademir9316 merhabalar hocam yeni atandım eylül atamasiyla sizin gibi daha önce özelde çalıştım yıllarca bu adaylık kaldırma konusunda belgeyi nerden aldınız yada siz halledebildiniz mi?Bu konuda yardımcı olursaniz çok makbule geçer hocam şimdiden teşekkür ederim
Merhaba hocam. Her ay 1 kitap ve 2 film izleyip rapor hazırlayacağımızı söylemişsiniz. Bu kitap ve filmleri kendimiz mi seçiyoruz yoksa onlar mı (bu arada kimler) seçiyor?
Hayır hocam il milli eğitim size belirli bir liste veriyor, muhtemelen onlara da bakanlıktan geliyordur; bu listeden takip ediyorsunuz hocam, sonrada rapor hazırlıyorsunuz.
AHMET AYAZ HOCA teşekkürler hocam. Keşke listeyi bilseydik de şu boş vaktimizi değerlendirip hazırlasaydık.
Hocam hangi ile atandınız?
AHMET AYAZ HOCA ek alımda gidicem inş. Hocam.
Hocam illerin sitelerinde görüyorum kitap ve film tavsiyeleri ama ayni mi diye bakmadım il milli eğitim sitelerinde var hocam.
Hocam atandığım gibi aklıma bu süreç geldi ve sizce bu durum adaylık grubu en azından yazılı sınavı kalkar mı?
Malesef hocam... Hatta gün geçtikçe daha da ciddi bir hal aldı. Bizim dönemimizde çok daha hafifti adaylık. Baska kurumlarda daha da ağır olabiliyor... bizde gene olabildiğince genel mantık kimse kimsenin ekmeğiyle oynamak istemiyor havasında sayın hocam.
@@AhmetAyazhoca öncelikle geri dönüşünüz için teşekkür ederim hocam :) Ama yine de 1 sene kpss'ye hazırlanır gibi dosya hazırlayacak mıyız o kadar yoğun olmaz diye umuyorum ama yine de bunu da cevaplarsanız sevinirim
@@Ferhmat Dosya hazırlamak işin en angarya kısmı. Onun dışında zevkli bir dönem. Gözünüzde büyütmeyin. Aks gerekli bir sınav. Her meslek gurubunda var. Haklarınızı ve işleyişi öğrenmeniz sizin için de çok faydalı olur hocam.
@FERHMAT Yani malesef hocam zaten dedim ya videoda da yani muhtemelen kalmazsınız ama yorucu olacak biraz hocam :) yani bir de günde 8 saat okulda kalmak ve cesitli verilecek gorevler var vs.
Ama bu bir sene hocam yeni ogretmenlerle tanışın kaynaşın, işi işleyişi öğrenmeye çalışın iyi tarafından bakın hocam yani atandınız artık sonrası rahat :) ne demek hocam yardımcı olabiliyorsam ne mutlu sorularınız olursa herzaman beklerim.
@@AhmetAyazhoca idare isterse 8 saat değilde daha az saate göz yumar mi
Hocam yazılı sınav derken kendi branşımızla ilgili sorular mı olacak ?
Hocam sınav konularınız şöyle olacak:
657 ve 4483 sayılı Kanunlar (%15)
Bakanlık teşkilatı, görevleri ve mevzuatı (%30),
Öğretmenlik uygulamaları (%50),
(Eğitim öğretimin planlanması, Öğrenme ortamları, Sınıf yönetimi, Öğretim yöntem ve teknikleri, Ölçme ve değerlendirme.)
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük (%5)
Hocam üyesi olduğunuz sendikadan ücretsiz olarak adaylık sınavına hazırlık kitabı temin edebilirsiniz.
Bazı sendikalar dijital ortamda videolu eğitim hizmetini de üyelerine sunmaktadır.
Biz insanlar ne kadar günahkar olsak da sendikalarımız da bizim gibi olsa da yine de sendikalı olmak iyidir.
Bir gün başımıza bir sıkıntı gelince sendikalı olmak zorunda kalmadan üye olmak daha faydalı olur.
Bu arada sendikalı olmanın önemini hatırlatmış oldum.
Atanacagim için korkuyorum şuan 🤭🤣 hocam danışman ve müdürler derse girip dinliyor mu yoksa evraklarima mi bakacak
Derse girip dinleyecekler hocam 3 defa not verecekler size yıl boyu ve 3. Notta müfettiş te dahil olacak, korkmayın hocam sadece biraz yorucu olacaktır geçersiniz hepsinden rahat olun
Özel kolejde olduğumdan yoğunluğa aliskinim hocam onda problem yokta derste dinlenme konsuunda düşündürüyor resim öğretmeniyim çünkü agirlikli olarak yarışı gibi bir sürede konu ve diğer kisimlari uygulama
Evet hocam olsun ona göre sizin branşınızda biri verilecek hocam size zaten dersinizi bilir nasılsa hocam.
Rahat olun hocam bu sıkıntı sadece adaylıkta var daha sonra rahatsınız.
İnşallah hocam🤲☺️
İnşallah hocam çok sağolun herseyde çok güzel esinizle birlikte bizim gibi yeni ogretmenlere bilgi birikiminizle destek olduğunuz icin
Hocam hafta içi 30 saatten fazla çalıştırabilirler mi? Eğer öyle bir hakları varsa fazladan yaptığımız derslerin parasını alabiliyor muyuz?Ayrıca hocam kurslara katılmak isteğe bağlı mı aday öğretmenlikte?
Hocam 30 saatten fazla derse giremezsiniz, ben illaki gireceğim deseniz parasını alamazsınız. Kursla beraber ise en fazla 40 saat ders yapabilirsiniz.
Kurslar isteğe bağlıdır hocam herzaman. Kimse sizi zorunlu tutamaz ama tabiki müdürünüz size rica edince reddetmek için sebebiniz olması iyi olur.
@@AhmetAyazhoca Hocam aslında istediğim 25 saatten fazla derse girmemek ama bunu ilk senemizde biz belirleyemiyoruz anladığım kadarıyla. Aday öğretmenlikle ilgili izlediğim başka bir videoda müdürün ricası ile 33 saat derse girildiğini ve 3 saatin parasının alınmadığını gördüm.Buna itiraz ediyor muyuz böyle bir hakkımız var mı bunu merak ettim o yüzden sordum hocam.Ayrıca cevabınız ve videolarınız için teşekkür ederim hocam.Sayenizde bilinçli bir şekilde öğretmenliğe başlayacağız.
Çok sağolun sayın Hocam çok kritik sorular :)) şöyle söliyim hocam siz bana bu sene boyu 3 sınav yapacaksınız ve bana not vermek size bırakılmış ben size kolay kolay itiraz edebilirmiyim? Cevap belli hocam malesef...
Şimdi hocam size müdür, danışman ve müfettiş not verecek ve bu notun 50 üstü olması gerekiyor toplamda. Kolay kolay düşük vermezler zaten ama işte kolay kolayda ricalara hayır diyemezsiniz bu durumda.
Hocam normalde size 21 saate kadar zorunlu olarak ders verebilirler 21 saatin üstüne "istemiyorum" diyebilirsiniz. Ancak iste adaylık süreci.
Geldik 30+3 olayına. Hocam bu haksızlık olur yani ben olsam buna itiraz ederdim herhalde yani tamam kendimizden verelim cok çalışalım vs ama ücretsiz de çalışmayalım yani.
@@AhmetAyazhoca Haklısınız hocam umarım çok fazla rica işin içine girmeden bir seneyi tamamlarız.Fazla soru sordum zamanınızı ayırdınız.Çok sağ olun.
Yok ne demek hocam faydası oluyorsa ne mutlu. İnşallah iyi insanlarla karşılaşırsınız bu yılı mutlu mesut atlatırsınız zaten sonrası rahat hocam.
Hocam konuyla pek alakası yok ama öğretmen restaurant, Cafe gibi birşey açablirmi?
Sayın hocam patron olarak açamaz veya herhangi birşekilde çalışamaz yönetemezsiniz.
Ancak; anonim şirket, limited sirket, komandit sirket kurulabilir ve bunlar üzerinden açılabilir, öğretmen de kanunen bu sirketlere ortak olup bu sekilde patron olabilir. Ancak yine sirketi temsil edemez ve yonetsel ve denetsel gorev alamazsınız.
Hocam ek gelire ihtiyaç var ise ek dersler ve kurslara katılmak faydalı olur.
Ayrıca bir özel okulda kaymakamlıktan alınan izinle haftalık 8 saate kadar çalışma imkanı var.
Ama bir ticari işiniz var ve o işinizi de yapmak istiyorsanız resmi olarak o işi yapamayacağınız için o işi bir başkasına resmiyette devretmeniz gerekir.
657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olduğunuz için ticari faaliyete katılamıyorsunuz.
hocam seminer dönemine katılamazsak adaylık süreci uzar mı
Hocam eger göreve baslarsaniz seminerlere katilmak zorundasınız; siz ne zaman atandınız veya atanacaksiniz?
Hocam diyelim ki köy okuluna atandık , buradaki süreçler nasıl oluyor ?
Sayın hocam Okulun müdürüyle iletişime geçmek en önemlisi. O da muhtemelen her gün okula gitmiyordur. Mus merkezde halledersiniz göreve başlamayı falan muhtemelen. En önemlisi müdürle iletişime geçmek hocam.
@@AhmetAyazhoca teşekkürler hocam , iyi çalışmalar diliyorum.
Hocam bu anlattıklarınıx özel eğitim öğretmenliği için de bu kadar zor mu yaaa bu nasıl iştir. Müdürün gırtlağına bakarım gibime geliyor
Sayın hocam zorluk derken uğraştırıcı malesef ilk yıl yoksa sinavdan kalmazsınız da ıste malesef adaylık süreci ıste...
Her yokuşun bir inişi vardır.
Adaylık eğitiminde yorulacaksınız ama sonrasındaki süreçte rahatlayacaksınız.
Aldığınız eğitimler haklarınızı bilmenizi sağlayacak.
Ayrıca dersin daha verimli olmasını da sağlayacaktır.
Müdürü bağlayan bir mevzuat var ve uymak zorunda olduğu bu mevzuata göre hareket edecektir.
Kimsenin ekmeği ile oynama hakkı olmadığı gibi kişinin zorluk çıkarabilmesi için elinde bir mevzuat hükmünün olması gerekir.
Aday öğretmenin işini kolaylaştıracak şekilde çözümler üretmek o okulun verimi için de gerekli olduğunu müdürün bilmesi gerekir.
Okul idaresi içinde kötüler de vardır ve okulla ilgili bir durum değil çünkü öğretmenliğe kişilik testiyle değil ezberi ölçen bir sınavla alım yapılıyor.
Ama inansın inanmasın herkesi koruyan bir Allah var.
Allah'tan başka kimseden korkmamak gerekiyor.
Okul idaresinin kışkırtmasıyla öğretmeni şikayet eden veliler olduğunu gördüm.
Müfettiş gelir ve öğretmenin yaptıkları iyi işleri görünce teşekkür eder giderdi.
Birisini suçlamanız için ve zorluk çıkarmanız için elinizde bir mevzuat hükmünün olması gerekir.
Dersiniz olduğu günden bir gün önce dersinize hazırlık yapmanız sizi yeterince güçlü yapacak ve iyi sonuçlar almanızı sağlayacaktır.
Müdür çalışmıyor ise size de çalışmayın diyecektir.
Müdür çalışkan ise sizden de çalışkan olmanızı bekler.
Sonuçta maaşınızı müdür değil devletin hazinesi yani halk veriyor.
hocam son sınavda ne soruluyor
%15- 657 devlet memurları ve 4483 kamu gorevlilerinin yargilanmasi kanunları
%30- bakanlıkla alakalı yönetmelik kanun ve kararnameler
%50- öğretmenlikle alakalı yani strateji yöntem teknik ölçme planlama vs.
%5- inkılap tarihi ve Atatürkçülük
Dağılım bu şekilde hocam son 4 5 yılın sorularına da internetten bakabilirsiniz ADAYLIK KALDIRMA SINAVI hocam.
Çok gerildim yaaaa 😫
Rahat olun hocam zaten 1 yıl, sonrasında kadro , atandınız keyfini çıkarın :)
Hocam bu formlar her hafta mı dolacak ya da bazıları her hafta bazıları 1 kere mi dolacak
Hocam fiilen 1 yıl çalışacaksınız dediniz ya. Yaz tatili sayılıyor mu?
Sayılıyor hocam ücretsiz izinler sayılmaz