Koskoca ucak gemisi yerine denizin altindan ucak getirmek farkedilmesi cok zor saldirilar yapmaya imkan saglardi ne yuzeyde bisey yokken bi anda 8 ucagin ciktigini dusunun gercekten enteresan bi proje
radar emici malzeme Radar emici malzemeler (RAM), genellikle bir matris malzemesi ve bir dolgu maddesinden oluşur. Matris malzemesi, düşük kayıplı bir dielektrik malzeme olurken, dolgu malzemesi elektriksel kayıpları absorplamak için kullanılır. Karbon ve manyetik malzemeler sıkça kullanılan dolgu malzemeleridir. RAM tasarımı, yansıma miktarını minimize etmek ve emilimi maksimize etmek için yapılan bir dengeleme işlemidir. Malzemelerin elektromanyetik özellikleri frekansa bağlı olarak değişebilir, bu nedenle farklı radar bantlarında farklı malzemeler kullanılabilir. Manyetik RAM, yüksek geçirgenlik özelliği sayesinde düşük derinlikte çalışabilir ve özellikle faz iptali yoluyla radar dalgalarını soğurur. Ancak bu tür malzemelerin soğurma bant genişliği sınırlı olabilir. Çeyrek dalga boyu etkisi: Malzeme, çeyrek dalga boyu (quarter-wavelength) derinliğindeyse, metal destekten gelen yansıma, yüzey yansımasını kısmen iptal edebilir. Bu, yansıma miktarını azaltabilir. Geometrik geçiş soğurucuları: Bu tür soğurucular, dalgalara dik olarak yönlendirilmiş sivri nesneler kullanarak yüksek frekansta dalga enerjisinin kaybını sağlar. Yansıma miktarını 60 dB'e kadar azaltabilirler, ancak büyük yapılar ve yüksek ağırlık gerektirirler Çeyrek Dalga Boyu Nedir?: Bir dalga boyu, bir dalga tarafından tamamlanan bir dalganın tekrarlayan döngülerinin uzunluğunu ifade eder. Çeyrek dalga boyu, bir dalga boyunun dörtte biri kadar bir uzunluğu temsil eder Çeyrek Dalga Boyu Etkisi: Bir malzeme, çeyrek dalga boyu derinliğindeyse, bu, malzeme yüzeyinin bir çeyrek dalga boyu uzunluğunda bir dalga ile aynı fazda olduğu anlamına gelir. Metal bir destek veya yüzey ile bu tür bir malzeme etkileşimde bulunduğunda, gelen ve yansıyan dalgaların fazları birbirini tamamlayabilir veya neredeyse tamamen iptal edebilir.
Reis eline koluna sağlık güzel video yapmışsın yine. Sovyetler zamanında nükleer enerjili destroyerler yapılmış sanırım ismi project 1199 olması lazım lütfen bununla ilgili bir video yapabilir misin?
Aslında zorlama bir proje ama video çok güzel olmuş. Hocam Tartarian medeniyeti ile Atlantis medeniyeti hakkındaki videolarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz saygılar.
Bir belgeselde (ingilizce) Japonlar bunu denediğini ancak kullanamadan savaş bittiği için inşa edemediklerini anlatmıştı. Amerikalılar bunu denemiş olabilirler.
Aslında Çox iyi fikir Səssiz İçərisində Uçaqlar Bir Düşünün Nükler enerji ilə çalışan Uçaq Daşıya bilən Dənizaltın da 50+ Uçaq var 6-Cı Nəsil Otonom Qırıcı Təyyarə Çox Super olar
Daha futuristik bir tasarım geldi aklıma, deniz altında giden uçak fikri nasıl olur.. Yukarı çıkarken dikey konuma gelip deniz altından fırlatılan roketler gibi yüzeye çıkıp havalanacak.. Roket iticiler devre dışı bırakılıp, Jet kapakları açılıp jetler devreye girecek. Görevi bitince tekrar dalacak denize. Taşıyıcıya da gerek yok.
Evet haklısın, bu tasarım, detaylar düşünülmeden, yapilabilirliği, verimliliği, teknik zorlukları, maliyeti ve gerekliliği düşünülmeden aklima geldigi gibi söyledim. Askeri araçların, Radar görünmezlik, termal, akustik, optik görünmezlik özellikleri çözülmeyi bekleyen önemli konular. Bu konularda da hali hazırda yoğun çalışmalar yapılıyordur. Zaman içinde, gelecekte hepsi için bir cözüm bulunacaktır.
Saygı Değer Administer Ayhan Bey Şahsen Japon Uçak Denizaltında Ruslarında Denemelerinden Bahsedeceğiz Hatırlatmak İstedim Yayın Hazırlayacağınızın Sözünü Verdinizdi ... Şimdiden Emeklerinize Sağlık Her Daim Bilgilendirici Ve Çarpıcı İçerikli Yayınların Devamını Dört Gözle Bekliyoruz ...
polonya yeni askeri alımları ile video yapar mısınız adamlar bizi geçecek nerdeyse kafayı yemişler 1300 tane abrams nedir arkadaş biz tekerleğini alamayız
Yani aklıma kamikaza ıhları geldi filoya yaklaşmış ve yüzlerce kamikaze ihası bir koca filoya cehennemi yaşatır Türk devleti bunu deneyebilir aslında mükemmel bir değiştirici olur
Aslında var. "Chaff ve flare" denen yöntemlerle şimdiki uçaklarda da arkadan gelecek saldırılar önlenmeye çalışılıyor zaten. "Eski ve özellikle de büyük uçaklarda" arkaya dönük olarak yerleştirilen ve arkadan gelen uçakları avlamak yada caydırmak için konulan uçak savarlar vardı fakat artık uçaklar çok uzak mesafelerden atış yapabiliyorlar ve çok hızlılar. Yani bu "arkaya konulan uçak savarlar" artık işe yaramıyorlar genellikle.
Hayırdır Ayhan Tarakçı en son ne zaman TÜRK SAVUNMA SANAYİ ürünlerini video yaptın? Bir yıl,iki yıl oldu mu? Ne değişti Türk Savunma Sanayi başalı ürünleri ilgini çekmiyor herhalde!!!!!!
Belki biraz aptalca bir soru olacak ama ben denizaltı daldığında uçakların denizaltının içinde mi yoksa dış gövde üzerinde dikey pozisyonda mı taşınacağını anlayamadım.Yardımcı olursanız sevinirim.
Yan odada dikkat dağıtan bir aslan parçası olunca kafa gitmiş ister istemez :D
Scp 1981 ilgili video yaparmıs lütfen
Dr. k.d.r
Keyifle neşeyle samimiyetle her haliyle izleriz. Yeriniz ayrı. Aslan parçasına sevgiler hocam.
Ufak bi korktum abi senin için😅
Hocam senin kusurun olur mu hic sen bizim bilgi cesmemizsin allah yolunu acik etsin 😁
Matrix de sandım kendimi
Hocam anlik bi ufak Parkinson gecirdin sandım ama çok epik bir andi 😂sen çok yaşa emi
Nerede oldu kaçırdım ben?😁
4:17 abi kesmeyi unutmuşsun :D
özlemişim askeri teknoloji videolarını
4:18den sonraki teklemeyi mehmet ali birand gibi toplamış öz abim.
Hocam Sovyetlerin DSB LK isimli bombardıman uçağı ile ilgili bir video yaparmısınız. bence gözden kaçırdığınız efsane bir uçak
Kesinlikle katılıyorum. Ayhan hocamdan bunu da bekliyoruz :)
Ellerine sağlık Ayhan abim
Kalkın beyler Ayhan Tarakçı askeri video attı sonunda
Çok şükür askeri video geldi her salı kontrol ediyorum❤
En güzeli denizaltı dan atılan füzeler dir
Emeğine sesine sağlık Ayhan hocam...
emeğine sağlık abi
ellerine sağlık hocam
Videonun belli bi 4:17 kısmı düzeltilmemiş
Yine buradayız .❤
Koskoca ucak gemisi yerine denizin altindan ucak getirmek farkedilmesi cok zor saldirilar yapmaya imkan saglardi ne yuzeyde bisey yokken bi anda 8 ucagin ciktigini dusunun gercekten enteresan bi proje
Hocam yine çok güzel bir vidyoydu, m 48 patton tankı ile ilgili video gelirse sevilir bence, öyle yada böyle seviliyorsunuz hocam, sevgiler
radar emici malzeme
Radar emici malzemeler (RAM), genellikle bir matris malzemesi ve bir dolgu maddesinden oluşur.
Matris malzemesi, düşük kayıplı bir dielektrik malzeme olurken, dolgu malzemesi elektriksel kayıpları absorplamak için kullanılır.
Karbon ve manyetik malzemeler sıkça kullanılan dolgu malzemeleridir.
RAM tasarımı, yansıma miktarını minimize etmek ve emilimi maksimize etmek için yapılan bir dengeleme işlemidir.
Malzemelerin elektromanyetik özellikleri frekansa bağlı olarak değişebilir, bu nedenle farklı radar bantlarında farklı malzemeler kullanılabilir.
Manyetik RAM, yüksek geçirgenlik özelliği sayesinde düşük derinlikte çalışabilir ve özellikle faz iptali yoluyla radar dalgalarını soğurur. Ancak bu tür malzemelerin soğurma bant genişliği sınırlı olabilir.
Çeyrek dalga boyu etkisi: Malzeme, çeyrek dalga boyu (quarter-wavelength) derinliğindeyse, metal destekten gelen yansıma, yüzey yansımasını kısmen iptal edebilir. Bu, yansıma miktarını azaltabilir.
Geometrik geçiş soğurucuları: Bu tür soğurucular, dalgalara dik olarak yönlendirilmiş sivri nesneler kullanarak yüksek frekansta dalga enerjisinin kaybını sağlar. Yansıma miktarını 60 dB'e kadar azaltabilirler, ancak büyük yapılar ve yüksek ağırlık gerektirirler
Çeyrek Dalga Boyu Nedir?: Bir dalga boyu, bir dalga tarafından tamamlanan bir dalganın tekrarlayan döngülerinin uzunluğunu ifade eder. Çeyrek dalga boyu, bir dalga boyunun dörtte biri kadar bir uzunluğu temsil eder
Çeyrek Dalga Boyu Etkisi: Bir malzeme, çeyrek dalga boyu derinliğindeyse, bu, malzeme yüzeyinin bir çeyrek dalga boyu uzunluğunda bir dalga ile aynı fazda olduğu anlamına gelir. Metal bir destek veya yüzey ile bu tür bir malzeme etkileşimde bulunduğunda, gelen ve yansıyan dalgaların fazları birbirini tamamlayabilir veya neredeyse tamamen iptal edebilir.
abi öyle iştahlı anlatıyorsun ki .. videoyu kapatmak için videonun bitmesini bekliyoruz.
ikinci dünya savaşında görüntü işleme için kullanılan güvercinler varmış. Bununla ilgili bir video bekleriz
Bir Kızılelma bir Tb3 olmadı Hürjet, hatta Atak 2 ağırsınıf taarruz helikopteri videosu ne güzel olur
Sırp ordusu hakkinda bilgi verirmisin lutfen🥰
Gene efsane bir video😂❤
Videoların çok kaliteli, emeğine sağlık 👍
Çok güzel bir video olmuş teşekkürler ederim sana kardeşim
Şöyle bir Kağan videosu yapta keyfimiz yerine gelsin ( F110 motoruna takılma!)
Hocam uzay evren galaksiler gezegenler yıldızlar vs. hakkında video bekliyoruz.
Çok güzel bir video olmuş,eline-emeğine salık...👍🙌👏
Cl 1201 hakkında video yapar mısın abi 😊
Scp 1981 ilgili video yaparmıs lütfen
Dr. k.d.r
lütfen hocam şişme uçaklar konusu bir zamanlar tribün testlerine kadar gelmişti ve bu konuda video hazırlayan kimse yok
Reis eline koluna sağlık güzel video yapmışsın yine.
Sovyetler zamanında nükleer enerjili destroyerler yapılmış sanırım ismi project 1199 olması lazım lütfen bununla ilgili bir video yapabilir misin?
Yapılmışı var. Supreme Commander oyununda UEF'in Atlantis adında bir denizaltı uçak gemisi var.
4:19 yoksa Ayhan hocam uzaylımı 😮😮🤨🤨😂😂
Zveno projesi nedir?
@AyhanTarakci abi birde aircarier için bir video yapabilirmisin yani onunla ilgili bilgi videosu felan
Helicarrier diyecektim yanlış olmuş
Bu sefer de kahveyi bekleyemedin. Arabada bakıyoz artık
Hocam emeğinize sağlık, WW 2 ile ilgili dünyanın en büyük çıkarması olan Normandiya çıkarması ile ilgili video bekliyoruz inşallah…
MİG 23 MİG 27 ÇEKERMİSİN ABİ
Şuan ki falcon 9 roketlerinin kullandığı iniş sistemiyle kuyruk üzerine iniş yapabilirler sanki
Abi hisar sınıfı gemilerle ilgili video çekermisin
abe kuzey kore ordusu hakında video yaparmısın
Aslında zorlama bir proje ama video çok güzel olmuş.
Hocam Tartarian medeniyeti ile Atlantis medeniyeti hakkındaki videolarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz saygılar.
💚💚💚
Nazardır 🧿
Bir belgeselde (ingilizce) Japonlar bunu denediğini ancak kullanamadan savaş bittiği için inşa edemediklerini anlatmıştı. Amerikalılar bunu denemiş olabilirler.
Abi DARPA ‘nın projeleri ‘ni ve amcanı anlatırmısın.
İnternetin atası
UEF Experimental Aircraft Carrier | Supreme Commander. Direk aklıma geldi valla :D Favorimi silahlarımdan biri
De Havilland Mosquito (Moskito) anlatırsan sevinirim
Ben yanlis mı gördüm uçaklar açıkta mı kalıyor dalış esnasında?
4:20 ve 4:25 hayirdir hersey yolunda mi dedirtiyor?
Emeğiniz için teşekkürler. Hocam Rusların bir uzay savunma planı var mıydı? Tıpkı Amerikalıların Star Wars projesi gibi .
Aslında Çox iyi fikir Səssiz İçərisində Uçaqlar
Bir Düşünün Nükler enerji ilə çalışan Uçaq Daşıya bilən Dənizaltın da 50+ Uçaq var 6-Cı Nəsil Otonom Qırıcı Təyyarə Çox Super olar
Daha futuristik bir tasarım geldi aklıma, deniz altında giden uçak fikri nasıl olur..
Yukarı çıkarken dikey konuma gelip deniz altından fırlatılan roketler gibi yüzeye çıkıp havalanacak..
Roket iticiler devre dışı bırakılıp, Jet kapakları açılıp jetler devreye girecek.
Görevi bitince tekrar dalacak denize.
Taşıyıcıya da gerek yok.
@@ahmetk5298 O Çox Çətindir amma Günümüz texnologiyası imkan verir ki uçaq daşıyan dənizaltı yapılsın
@@ahmetk5298 Həmdə Siz deyən kimi Olsa Stealth problemi ortaya çıxır
Evet haklısın, bu tasarım, detaylar düşünülmeden, yapilabilirliği, verimliliği, teknik zorlukları, maliyeti ve gerekliliği düşünülmeden aklima geldigi gibi söyledim.
Askeri araçların, Radar görünmezlik, termal, akustik, optik görünmezlik özellikleri çözülmeyi bekleyen önemli konular.
Bu konularda da hali hazırda yoğun çalışmalar yapılıyordur.
Zaman içinde, gelecekte hepsi için bir cözüm bulunacaktır.
F35 ile yaparlar artik
Nefret ettiğim okul döneminde bile Ayhan abim beni yalnız bırakmıyor XD
Abi ilyuşin-76 yap
Adamsın ayhan abi
Geldik hocam
4.20 de editlenmemiş bölümler var
Sonunda askeri tarih geldi bilimden sıkılmıştım artık 😂
Saygı Değer Administer Ayhan Bey Şahsen Japon Uçak Denizaltında Ruslarında Denemelerinden Bahsedeceğiz Hatırlatmak İstedim Yayın Hazırlayacağınızın Sözünü Verdinizdi ... Şimdiden Emeklerinize Sağlık Her Daim Bilgilendirici Ve Çarpıcı İçerikli Yayınların Devamını Dört Gözle Bekliyoruz ...
La şöyle ucube gibi yorumlar yapmaktan vazgeç
Abi kesmeyi unutmuşsun djfjfkfjfkf
Bu da birsey mi hocam bizim uçan uçak gemilerimiz var naaabeeerrrr😂
bu dikey iniş meselesini SpaceX çözdü acaba tekrar bi denerler mi ?
Rus anakarasının hemen dibinde beliren bir uçak denizlatısı çok büyük bir tehdit.
Japonlar 2. Dünya Savaşı’nda üç uçak taşıyabilen dev bir denizaltı üretmişti
İyi fikir , biz yapabiliriz...
Güzel
Storyden önce gelenler like --->
👏👏
Ya hoca taslağı biraz edit et ya ya. :D hatalarını neden paylaşıyorsun :D
,,,👍👍👍
polonya yeni askeri alımları ile video yapar mısınız adamlar bizi geçecek nerdeyse kafayı yemişler 1300 tane abrams nedir arkadaş biz tekerleğini alamayız
Kardeşim haklısın,ülke natoya üye ama natoya güvenmediği için bukadar askeri harcama yapıyor
Ordusunu küçülten devletler bunun bedelini öder. Ödeyenleri görüyoruz.
486 tane Himars almışlar üstelik
@@warfalcon9568 dünyanın en gereksiz harcamasını yaptılar ukrayna 18 tane himarsla durdurdu rus offensiveni 500 tane fuzuli
Hocam kaç yıldır mig 23 videosu bekliyorum((
Teşekkürler
AYAN ABİ B24 HQAAINDA BİR BİDO HAZIRLADA
Dk kacta bakiyor ya ben görmedim 😂
Ayhan Bey, üzerinizdeki tişört... SS'in yaka işareti gibi duruyor. Eminim farketmemişsinizdir. Asgariden benim hayalimdeki Ayhan Bey, farketseydi, giymezdi onu. 'Kiss the SS' demezdi sanırım.
Tersten okuman gerek. 🙃
Fütiristik savaş makinalari geri geldi
04:17 😁
👍🏼
Ww2 japonya işlevsel olarak kullandı
evet nasıl unutulmuş anlamadım
Yani aklıma kamikaza ıhları geldi filoya yaklaşmış ve yüzlerce kamikaze ihası bir koca filoya cehennemi yaşatır Türk devleti bunu deneyebilir aslında mükemmel bir değiştirici olur
Amerikan uçak gemisine 3bin 4 bin kamikaze iha saldırsa bence hepsini savunamaz gibi geliyor bana
👍👍
4:19 Noldu orda 😂 adam aydınlandı
Bu da fazlaymış be
micro kamikaze drone taşıyan deniz altılar neden olmasın
ayhan kardes 4:19 da kesim hatasi var
❤
Selam, pişi sorabilermim.neden savaş uçaklarında kuyruk kısmında uçak savar Yok, füze savar Yok
Aslında var.
"Chaff ve flare" denen yöntemlerle şimdiki uçaklarda da arkadan gelecek saldırılar önlenmeye çalışılıyor zaten.
"Eski ve özellikle de büyük uçaklarda" arkaya dönük olarak yerleştirilen ve arkadan gelen uçakları avlamak yada caydırmak için konulan uçak savarlar vardı fakat artık uçaklar çok uzak mesafelerden atış yapabiliyorlar ve çok hızlılar.
Yani bu "arkaya konulan uçak savarlar" artık işe yaramıyorlar genellikle.
Slm ustat Azerbaycan silahlı kuvvetleri hakkında bir video yapicakmisiz
Hayırdır Ayhan Tarakçı en son ne zaman TÜRK SAVUNMA SANAYİ ürünlerini video yaptın? Bir yıl,iki yıl oldu mu? Ne değişti Türk Savunma Sanayi başalı ürünleri ilgini çekmiyor herhalde!!!!!!
❤❤
1milyar dolar çok para değil.
Belki biraz aptalca bir soru olacak ama ben denizaltı daldığında uçakların denizaltının içinde mi yoksa dış gövde üzerinde dikey pozisyonda mı taşınacağını anlayamadım.Yardımcı olursanız sevinirim.
5:22
@@cem6944 Teşekkürler
🥇
4:17 abi ne oluyor yahu
O tişört olmamış deep tak
Ayhan başkan bırak şu işleri sende kavga mavga biseyler yap
Bu bir teknoloji kanalı
@@yigit_edit007 teknolojiyi de işin içine sokun çok yaratıcı olur işin kılıcıyla falan kavga edin
Asıl çılgın proje de benden olsun : Uçabilen denizaltı :))))
Ruslar bunun projesini yapmış
Çökkkkkk