1:28:55 CİMER üzerinde idareye başvuraların kabul edileceğine dair karar; DANIŞTAY 12. DAİRE E 2019 / 267 K 2019 / 2375 "Yukarıda belirtilen mevzuat hükümleri birlikte değerlendirildiğinde, Başbakanlık İletişim Merkezine yapılan başvurunun İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 11. maddesi kapsamında yapılan bir başvuru olduğunun kabulü gerektiği, bu kapsamda davacının dava açma süresi içinde yaptığı 28.04.2017 tarihli başvurusunun dava açma süresini durduracağı açık olmakla birlikte..." İYUK'ta uzman arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim. 1) İdarenin, naklen atama işlemine dair neticeyi ilgililerin başvuru formunda belirttikleri adreslerine tebliğ etmek yerine, resmi internet adresinde yayımlaması ve birkaç gün sonra sonuç evrakını kaldırması usulen uygun mudur? 2) Bu işleme karşı dava açma süresi ne zaman başlar? (Aynı gün, izleyen gün, 7 gün,15 gün) 3) Dava açılan/idare itiraz edilen gün, dava açma süresine dahil edilir mi? Örneğin 1 Ocak'ta dava açma süresi başlayan bir işleme karşı 5 Ocak'ta ilgili idareye işlemin iptal edilmesi talebi iletilirse dava açma süresi üzerinden 4 gün mü yoksa 5 gün mü geçmiş kabul edilir? 4) İdare tarafından, işlemin iptali istemine red cevabının tebliğ edildiği gün mü, yoksa sonraki gün mü dava açma süresi kaldığı yerden devam eder? 5) CİMER üzerinden idareye işlemle ilgili iptal isteminde bulunabiliniyor. Ancak dava açma süresi hesaplanırken CİMER'e başvuru tarihi mi esas alınır, yoksa CİMER tarafından istemin ilgili idareye ulaştırılma tarihi mi esas alınır? 6) İdarenin, işlemin iptali istemine yönelik red kararını yine CİMER üzerinden yanıtlaması durumunda dava açma süresi hesaplanırken idarenin CİMER'e tebliği mi esas alınır, yoksa CİMER'in kararı ilgili başvurucuya tebliği mi esas alınır?
idari yargılamada tam yargı davasında istinaf aşamasında davayı geri alabilirmiyim. feragatten bahsetmiyorum. geri alma. hmk 123 burada uygulanabilirmi
Hocam merhabalar. Hukuka aykırı işleminden dolayı vergi dairesini idare mahkemesine verdim ve temyiz ve istinafa kapalı olmak üzere kesin karar verildi ve ödeme emri iptal edildi... Sorularım şöyle: Şimdi ben vergi dairesine mahkeme kararıyla kesinleşmiş hukuka aykırı bu işleminden dolayı ve bana bu sıkıntı stresi ve bir o kadar da maddi kayıp yaşattığı için tam yargı davasını ne zaman açabilirim? Mahkeme kararını dün uyap tan gördüm 15 kasımda sonuçlanmış. Karar tebligatı elime geçince mi mahkeme kararı tarihi mi baz alınır süre kaybı yaşamamam için? Süresi ne kadar tam yargı davası açabilmem için? En fazla ne kadar maddi ve manevi tazminat talep edebilirim? Maddi ve manevi olarak ayrı ayrı mı dava dilekçesi vermeliyim? Maddi kayıplarımı ispatlamam mı gerekiyor yoksa farazi olarak dilekçemde benim beyanım mı esas alınır şunun için şu kadar bunun için bu kadar harcamalarım kaybım oldu v.s diye? Çünkü harcamalarımın hiçbir belge ve fişi yok...yani fotokopi evrak yol paraları gibi...Hangi merciye dava dilekçesi verilir? Ne kadar sürede sonuçlanır? Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Su gibi akıp giden çok değerli bir sunumdu... Sayın hocamıza ve TBB'ye teşekkür ederim.
Bir ara tarkan’ın girdiği mağaralardan birindeyim zannettim
😂😂😂 xjxjdkxkwsj 8.09 sehdjejs
🤣
Faydalı bir programdı, başta anlatıcı hocamız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederiz 👍
Sayın hocama ve Türkiye Barolar Birliğine bu değerli eğitim için çok teşekkür ederim.
idare hukukuna babaaaa avukat yakısır. efsaneydi. mukemmel anlattı.
Çok faydalı ve açıklayıcı bir programdı, istifade ettik.
Hocama teşekkürlerimi sunarım. Kafa karıştırmayan, açıklayıcı bir anlatımla faydalanmış bulunduk.
çok yararlandığım bir program . teşekkürler.
Bence güncel bilgilerle tekrar yeni bir yayin yapılmalı ses sorunu da olmasa çok çok iyi olur teşekkürler
1:28:55 CİMER üzerinde idareye başvuraların kabul edileceğine dair karar;
DANIŞTAY
12. DAİRE
E 2019 / 267
K 2019 / 2375
"Yukarıda belirtilen mevzuat hükümleri birlikte değerlendirildiğinde, Başbakanlık İletişim Merkezine yapılan başvurunun İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 11. maddesi kapsamında yapılan bir başvuru olduğunun kabulü gerektiği, bu kapsamda davacının dava açma süresi içinde yaptığı 28.04.2017 tarihli başvurusunun dava açma süresini durduracağı açık olmakla birlikte..."
İYUK'ta uzman arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim.
1) İdarenin, naklen atama işlemine dair neticeyi ilgililerin başvuru formunda belirttikleri adreslerine tebliğ etmek yerine, resmi internet adresinde yayımlaması ve birkaç gün sonra sonuç evrakını kaldırması usulen uygun mudur?
2) Bu işleme karşı dava açma süresi ne zaman başlar? (Aynı gün, izleyen gün, 7 gün,15 gün)
3) Dava açılan/idare itiraz edilen gün, dava açma süresine dahil edilir mi? Örneğin 1 Ocak'ta dava açma süresi başlayan bir işleme karşı 5 Ocak'ta ilgili idareye işlemin iptal edilmesi talebi iletilirse dava açma süresi üzerinden 4 gün mü yoksa 5 gün mü geçmiş kabul edilir?
4) İdare tarafından, işlemin iptali istemine red cevabının tebliğ edildiği gün mü, yoksa sonraki gün mü dava açma süresi kaldığı yerden devam eder?
5) CİMER üzerinden idareye işlemle ilgili iptal isteminde bulunabiliniyor. Ancak dava açma süresi hesaplanırken CİMER'e başvuru tarihi mi esas alınır, yoksa CİMER tarafından istemin ilgili idareye ulaştırılma tarihi mi esas alınır?
6) İdarenin, işlemin iptali istemine yönelik red kararını yine CİMER üzerinden yanıtlaması durumunda dava açma süresi hesaplanırken idarenin CİMER'e tebliği mi esas alınır, yoksa CİMER'in kararı ilgili başvurucuya tebliği mi esas alınır?
idari yargılamada tam yargı davasında istinaf aşamasında davayı geri alabilirmiyim. feragatten bahsetmiyorum. geri alma. hmk 123 burada uygulanabilirmi
Kıyasen HMk uygulanır.
Hocam merhabalar. Hukuka aykırı işleminden dolayı vergi dairesini idare mahkemesine verdim ve temyiz ve istinafa kapalı olmak üzere kesin karar verildi ve ödeme emri iptal edildi...
Sorularım şöyle:
Şimdi ben vergi dairesine mahkeme kararıyla kesinleşmiş hukuka aykırı bu işleminden dolayı ve bana bu sıkıntı stresi ve bir o kadar da maddi kayıp yaşattığı için tam yargı davasını ne zaman açabilirim? Mahkeme kararını dün uyap tan gördüm 15 kasımda sonuçlanmış. Karar tebligatı elime geçince mi mahkeme kararı tarihi mi baz alınır süre kaybı yaşamamam için? Süresi ne kadar tam yargı davası açabilmem için?
En fazla ne kadar maddi ve manevi tazminat talep edebilirim? Maddi ve manevi olarak ayrı ayrı mı dava dilekçesi vermeliyim?
Maddi kayıplarımı ispatlamam mı gerekiyor yoksa farazi olarak dilekçemde benim beyanım mı esas alınır şunun için şu kadar bunun için bu kadar harcamalarım kaybım oldu v.s diye? Çünkü harcamalarımın hiçbir belge ve fişi yok...yani fotokopi evrak yol paraları gibi...Hangi merciye dava dilekçesi verilir? Ne kadar sürede sonuçlanır? Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Hocam , videodaki hocaya 1-2 soru sorulur , siz onlarca soru sormuşsunuz , bunların cevabını bir avukattan alabilirsiniz.
zımni red süresi 30 gün, 60 değil.
arkadaki çocuk çok komikti