Περί Ηρακλείτου - ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΜΠΟΧΟΛΗ

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 5 окт 2024
  • Δείτε την τηλεοπτική εκπομπή "ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ"
    με τον Γιώργο Λεκάκη, στο Focus web tv:
    Περί Ηρακλείτου
    Στην εκπομπή καλεσμένη η Αγγελική Κομποχόλη, φιλόλογος, δρ του Πανεπιστημίου Αθηνών
    Η εκπομπή μεταδόθηκε την Τετάρτη 20.1.2021
    c+p
    ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
    και FOCUS web TV 2021

Комментарии • 21

  • @angelikispatoula4410
    @angelikispatoula4410 3 года назад +13

    Κάποιο βράδυ που ηταν δύσκολο για μένα, πέτυχα τυχαία στο You tube μια εκπομπή των Φρυκτωριών, με καλεσμένη , την Κυρία Κομποχόλη και οικοδεσπότες τους, κυρίους Μαζαράκη και Λεκάκη. Απο τότε, άλλαξε η ζωή μου, άλλαξε η σκέψη μου , άλλαξα και εγώ! Έμαθα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω και να… ετυμολογώ! Ευχαριστώ για το καλό που μου κάνατε! Ερρωσθε και ευδαιμονείτε!

  • @elle18174
    @elle18174 3 года назад +9

    Γιώργο οι εκπομπές σου είναι αληθινό φως στην καταχνιά που υπάρχει γύρω μας ειδικά αυτόν τον καιρό.Η Αγγελική όπως πάντα υπέροχη.

  • @Ευνομία
    @Ευνομία 3 года назад +7

    Ειστε εκπληκτικοί,παρακαλώ συνεχίστε να διαδιδετε το Ελληνικό μεγαλείο,είστε μια αχτίδα φωτός μέσα στο βαθυ σκοτάδι της εποχής μας,σας ευχαριστώ πολύ για τον ωραίο αγώνα που δίνετε.

  • @ΒασιλικήΚυρίτση-ε9δ
    @ΒασιλικήΚυρίτση-ε9δ 3 года назад +8

    Εξαίρετοι και οι δυό!Εύγε!

  • @ΜανώληςΚοντοπίδης-κ6ω

    Δεν μπορώ να συγκρατήσω τα δάκρυα μου όταν ακούω αυτά πού λένε αυτοί οι τεράστιοι πρόγονοί μας, ειδικά ο Ηράκλειτος που του έχω αδυναμία! Συνέχισε κ.Λεκακη το θεάρεστο έργο σου!

  • @ΜαριαΤσαγκαρακη-ε6η

    Τροφή ψυχής αυτήν την εποχή ευχαριστούμε για την γνώση

  • @evangelosvarelidis4205
    @evangelosvarelidis4205 3 года назад +2

    Ένα εξαίρετο γνωμικό του Ηράκλειτο λέγε επίσης. {Αυτοί που κοιμούνται είναι εργάτες και συνεργοί σε όσα γίνονται στον Κόσμο μας}. Συγχαίρω και τους δυο σας, να είστε καλά και ότι αγαπάτε να είναι υγειές και χαρούμενο.

  • @ΓεωργιαΑτσαλη-χ9ψ
    @ΓεωργιαΑτσαλη-χ9ψ 3 года назад +1

    Μπράβο Κύριε Λεκάκη!!!
    Συνεχίστε να μας φωτίζετε!!
    Ευχαριστούμε!

  • @hliassamaras3611
    @hliassamaras3611 3 года назад +1

    Εκτός από τα ευχαριστώ, θα πώ κάτι τεχνικό για τον ήχο. Η καλίτερη ηχογράφηση γίνεται με τα μικρόφωνα που χρησιμοποιούν καί οι ηθοποιοί καί είναι δίπλα στο στόμα του ομιλητού, ή όταν το κρατάει το μικρόφωνο στο χέρι δίπλα στό στόμα. Διότι όταν είναι έστω καί στο στήθος , η φωνή διαχαίεται καί στο περιβάλον καί δημιουργεί αντήχηση με αποτέλεσμα το μικρόφωνο να δέχεται δύο ή περισσότερες φωνές, που αντανακλώνται καί έχουμε χασμωδία. Είναι κρίμα να μην ακούγονται αυτές οι σοφίες.

  • @eliassamaras9284
    @eliassamaras9284 3 года назад +2

    Επειδη οι εκπομπές τού Αρχείου είναι το Ελληνικό Φώς, πρέπει η ηχογράφηση να τό διασώζει. Όταν ο χώρος δεν έχει ηχητική προετοιμασία δηλαδή ηχητική επικάληψη που εμποδίζει την αντίχηση, όπως αίθουσες, δωμάτια όπως τώρα, τότε πρέπει το μικρόφωνο να είναι δίπλα στο στόμα, αλλιώς δέχεται την ηχώ από τούς τοίχους, τα έπιπλα, κ.λ.π. με αποτέλεσμα να έχουμε χασμωδία. Το μικρόφωο στο στίθος, ή στό τραπέζι, μόνο σε συνθήκες αποκλεισμού της αντιχησης, όπως στούντιο. Ευχαριστώ.

  • @ΓιώταΝούλα-ρ8ο
    @ΓιώταΝούλα-ρ8ο 3 года назад +2

    Σας αγαπώ!!!!!!!!!!!!!!

  • @xristinafilippou4940
    @xristinafilippou4940 5 месяцев назад

    Σας ευχαριστώ πολύ ❤

  • @evangelosvarelidis4205
    @evangelosvarelidis4205 3 года назад

    32.40 Κυρία Κομποχόλη, πολύ σωστά ερμηνεύσατε τους λοξούς χρησμούς του Μαντείου, μόνον οι άξιοι μπορούσαν να τους ερμηνεύσουν. Όπως π.χ. ο Θεμιστοκλής στον χρησμό των ξύλινων τειχών. Να είστε καλά. Ευχαρίστως προσφέρω το βιβλίο μου σε μια κυρία που μπορεί εύκολα να ερμηνεύσει και τους δικούς μου χρησμούς. Varelidis.gr/downloads/EROS_2019.pdf

  • @ΙφιγένειαΠαραστατίδου
    @ΙφιγένειαΠαραστατίδου 5 месяцев назад

    Σας ευχαριστώ εγκάρδια!

  • @evangelosvarelidis4205
    @evangelosvarelidis4205 3 года назад +1

    35.00 Κύριε Λεκάκη και κυρία Κομποχόλη. Σχετικά με το νόημα και πράξη του Δόγματος.
    Έχουμε δυο διαφορετικά μυθολογικά περιστατικά που δείχνουν δυο σημαντικές στιγμές στην ιστορική, ψυχολογική και νοητική εξέλιξη του Ανθρώπου. Τον Μύθο του Κύκλωπα και τον Μύθο του Γολιάθ, με δυο διαφορετικούς πρωταγωνιστές, τον Οδυσσέα πρώτο και τον Δαυίδ δεύτερο.
    Ο Οδυσσέας, ανώνυμος, συναντά τον Κύκλωπα και αφού του καρφώσει με ένα πυρωμένο παλούκι το ενορατικό κέντρο, εντός του οποίου καθρεπτίζεται ο Κόσμος, φωνάζει!! Εγώ, Εγώ, Εγώ ο Οδυσσέας ο γιός του Λαέρτη από την Ιθάκη είμαι. Μυθολογικά και ιστορικά είναι η στιγμή που το ΕΓΩ ως οντολογικά υπαρξιακή παρουσία εμφανίζεται στον Κόσμο.
    Η δεύτερη παρουσία στην εξελικτική διαδικασία, απορρέουσα από ένα ισχυρό Εγώ το οποίο επιθυμεί να κυριαρχήσει στον Κόσμο εμφανίζετε στον Μύθο του Δαυίδ και του Γολιάθ που στην αριθμοσοφία συμβολίζει το Έλλην. Ο Δαυίδ προκειμένου να καταβάλει τον Γολιάθ τον κτυπά με έναν μονόλιθο στο ενορατικό του κέντρο, στο μέτωπο, εντός του οποίου το Εγώ του ευφυούς Οδυσσέα διαχειρίζεται τον Κόσμο. Ο Μονόλιθος του Δαυίδ είναι η Δογματική σκέψη που απολιθώνει το Έργο της Ευφυίας και το κάνει διαχειρίσημο.
    Αγαπητέ Γεώργιε, εξελίχθηκα λίγο περισσότερο από την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε.
    Να είστε και οι δυο καλά, χάρηκα πολύ την ανταλλαγή των Λόγων σας.

  • @ioannispoullas3376
    @ioannispoullas3376 3 года назад

    👍

  • @2019-n4p
    @2019-n4p 3 года назад

    Δύο αρχαία ελληνικά σπαθιά,
    που βρέθηκαν
    στην… βόρεια Σερβία…διάβασα το άρθρο σας και μου λύθηκε μια απορία για μια απεικόνιση του Χριστού κρατώντας σπαθί σε ναό στη Σερβία

  • @dimitriskostoglou2640
    @dimitriskostoglou2640 3 года назад +1

    ΕλληνεςςςςςΕγερθητιιιιιι