Gelu Duminică, despre abandonul școlar și cum poate fi combătut eficient

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 3 окт 2024
  • ✔️ Abonează-te la canalul de RUclips Europa FM: bit.ly/EuropaFM...
    🎙 Ascultă toate înregistrările aici: www.europafm.r...
    📱 Vrei să știi când începe emisiunea ta preferată? Descarcă aplicația gratuită Europa FM și activează notificările 👇
    Terminale Apple ( apple.co/2LezmU5 )
    Terminale ANDROID ( bit.ly/2G6gbrg )

Комментарии • 5

  • @carmencosmescu
    @carmencosmescu 2 месяца назад

    Și înainte oamenii erau săraci dar copiii doreau să învețe și părinții voiau " să fie domn ' . Am citit " Moromeții ' , copilul slăbuț și bolnav luase premiul întîi . Tatăl a fost la premiere , nu știa , a avut emoția aceea de țăran simplu uimit de copilul lui .Acum de ce nici unii nici alții nu vor ? Am citit despre un neurochirurg de excepție a cărui mama nu avea nici o clasă . Se poate cu Voință și drag de Carte . Mulțumesc, o zi frumoasă.

  • @wardeggerrobertmarius144
    @wardeggerrobertmarius144 3 месяца назад +1

    Io m-am pus în pielea copiilor... Ei se uită la părinții lor angajați care au făcut cât de cât un liceu, au învățat câte ceva, au competențe și îi văd că trăiesc chinuit... Iar pe de altă parte ei văd în jurul lor vedete de tot soiul care practic nu fac nimic ci se scălâmbăie în fața camerelor, politicienii și influențării care o ard aiurea, diverși oameni care se laudă cu descurcăreală și așa mai departe... De ce ar fi motivați să își piardă timpul cu mersul la școală și învățatul dacă șansele să le folosească în viață sunt mici? Eu cred că asta e principala cauză... Până la urmă funcționăm în bună măsură pe bază de motivație.
    Șoc și groază 😂 când am realizat că ce înveți în școală nu are de-a face cu realitatea socială, nu pentru că nu ar fi util dar pentru că societatea are alte preocupări 🤷 Știți ce lipsește în țările care sunt cotate că fiind celor cu cei mai fericiți oamenii? Lipsește obsesia îmbogățirii și mai ales obsesia îmbogățirii peste noapte 🤷 În absența acestei obsesii e mult mai puțin probabil să nedreptățești pe cei din jurul tău, cresc semnificativ șansele formări unui echilibru social bazat pe meritocrație în mod real.
    Hai să fim serioși, de unde avem noi după 89 atâția milionarii? Din activități cinstite? Sau din exploatarea, jergmănirea celor din jur? 🤷 Chiar avem noi atât de mulți genii sau suntem infestați de șarlatani?
    Așa CĂ COpiii, majoritatea, încearcă să se adapteze mediului pentru că din poziția lor e aproape imposibil să-l schimbe. 🤷

  • @dianaserban2636
    @dianaserban2636 3 месяца назад +2

    Unul dintre acesti elevi, care este "pe minus" in Romania, asteapta rezultatul la admiterea la cea mai buna universitate din Spania... este fiul meu.

    • @alexandrusumanariu4118
      @alexandrusumanariu4118 3 месяца назад +2

      Felicitari! Este totusi un caz izolat care nu schimba cu nimic statistica la nivel national. Din pacate sunt putini in aceeasi situarie.
      Citeam o stire pe internet ca sunt parinti din mediul rural care ajung la medic cu copii minori si nu sunt in stare sa prezinte un istoric medical catre medicul pediatru. Mai mult unii au aplicat solutii de uz veterinar pe copii ca sa ii scape de purici. Cel mai probabil acesti parinti au fost in statisticile abandonului scolar acum 10 sau 15 ani cand totusi era un fenomen de o anvergura mai mica decat in prezent. Daca extrapolam inseamna ca peste 10 sau 20 de ani mult mai multi adulti vor fi incapabili sa inteleaga si sa exprime idei simple, iar unii dintre ei vor fi poate politicieni, functionari prin primarii, politisti, etc..

    • @dianaserban2636
      @dianaserban2636 3 месяца назад

      @@alexandrusumanariu4118 - Corect!
      Sunt totusi uimita de faptul ca nimeni nu remarca pierderea "pe drum" a acestor copii! Cum de nimeni nu se sesizeaza cand un copil nu mai vine la scoala? Va dau un exemplu din Spania: o familie s-a mutat cu totul din Valencia in Barcelona. Stiti cate zile a avut copilul "bilet de voie" de la scoală pt. a se efectua mutarea? 3 zile! Dupa cele 3 zile, noul colegiu deja incepea sa puna intrebari, de ce copilul nu se prezinta la ore!
      Aici am dus copilul la scoala, chiar daca avea rujeolă!!! Medicul nu a vrut sa-mi dea scutire, fiindca nu avea febra, deci niciun motiv pentru a absenta... De aceea ma intreb iar: de ce nimeni nu incepe sa-si puna intrebari cand un copil nu mai vine la scoala? Parca si in Romania - învățământul este obligatoriu pana la 16 ani! 🤔