Meet #2 - Mătușa și COVID-ul - Mitul localizării exacte a proprietății imobiliare - by IMOPEDIA.ro

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 3 авг 2024
  • Din ciclul "Mituri imobiliare" - Este sau nu este o idee bună să publici adresa exactă a proprietății atunci când ești agent imobiliar și ai un contract de reprezentare cu clauză exclusivă?
    Află de la IGOR POSTOVANU, agent imobiliar cu peste 20 de ani de experiență, invitatul lui Răzvan Muntean în emisiunea ZAI la o Cafea.
    Timecodes
    0:00 - Context. Definirea mitului
    1:00 - Context. Definirea mitului
    3:21 - Mătușa și COVID-ul - Experienta lui Igor ca agent si gazda, deopotriva
    12:05 - Cumparatorii iritati de experienta cu agenții
    15:55 - Cumpărătorii sar agentul ca sa economiseasca bani
    20:27 - Cumpărătorii pot fi comozi
    21:37 - Proprietarii sunt deranjați de Cumpărătorii care vin neanunțați
    22:37 - Cum îți pregătești Proprietarul
    26:02 - Cumpărătorii se întorc la Proprietar după ce au plecat de la vizionare
    28:40 - Uneori Proprietarii nu vor să fie menționată adresa
    29:58 - Ce pierzi dacă nu pui locația exactă
    "Am și o statistică foarte interesantă: din 25 de potențiali cumpărători, 14 au ajuns direct la proprietate însemnând că fie au bătut direct la ușă, fie l-au sunat pe proprietar sau pe administrator după care au bătut la ușă" povestește Igor Postovanu.

Комментарии • 6

  • @florinplesca7771
    @florinplesca7771 4 месяца назад +1

    Un alt motiv pentru care cumpărătorii încearcă să ajungă la vânzător profitând de menționarea exactă a adresei este că mulți dintre ei au gândul acesta că acel comision pe care îl plătește doar vânzătorul, de fapt e o marjă pusă peste prețul vânzătorului.

  • @StefanTolos
    @StefanTolos 5 месяцев назад +2

    Confirm. Așa este.🙃 De regulă cei care procedează așa vor să propună vânzătorului să scadă din prețul de vânzare comisionul agentului imobiliar.

  • @nicolaesalinschi3657
    @nicolaesalinschi3657 Месяц назад

    Exista situații când vrei sa plătești un agent, și anume atunci când simți ca lucrează,pentru tine. Îți înțelege nevoia, cunoaște în detaliu proprietățile promovate, este un bun negociator cu vânzătorul mai ales dacă cunoaște prețul minim acceptat de acesta etc. Problema e atunci când nu cunoaște proprietatea, e unul din cei 10 agenti care promoveaza aceiasi proprietate, e rigid si nu reușește sa negocieze pt tine, comisionul agentului de-asemenea e corect sa fie negociabil.

  • @mazdaretrocars
    @mazdaretrocars 4 месяца назад

    Nu e ok sa suni la usa.. eventual incerci sa iei legatura cu seful de scara sau lasi o reclama tip pizza in clanta usi cu un contact. Un om care este investitor si este pe piata chiriilor si stie notari, avocati, negociere, alegere chirias, zone, nu are nevoie de agent , nu pentru ca il judeca neaparat dar cunoaste cam toate acele elemenete. Ceea ce pentru un client end -user e util pentru un investitor poate fi redundant pe bani grei.. iar investitorul nu cumpara emotional.. vede doar randamentul maximizat cat mai bine si gradul de ocupare maximal posibil.

  • @mazdaretrocars
    @mazdaretrocars 4 месяца назад

    de ce nu agenti de intermediere (90% sunt putin spuns neprofesionisi, samsari de cea mai joasa speta de buticari din anii 90) - Sunt oamni (mici investitori) pentru care timpul nu e atata de valoros incat sa le convina sa dea comisionul si chiar se descurca singuri fiind la a x-a achizitie..de ce nu agenti de reprezentare? - unul din motive e solidaritate cu un proprietar si lehamitea de a mai da indirect bani la stat... prefer ca acei 3000 euro sa ramana in buzunarul proprietarului care poate fi un om simplu nu un samsar si doar 1% la stat nu 10 % cum ajung de la agent.. un intermediar chiar si cu comision 0 % pentru cumparator ajuta statul iar solidaritatea sociala e o realitate.