Homemade wood-fired heating plant - Introduction - Episode 1

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 28 сен 2024
  • I decided to present you a wood / coal thermal power plant, built 7 years ago. The differences between a successful homemade heating plant and a commercial heating plant are great, and the important factor is the tar, which is deposited on the register walls. That black liquid or solid matter in the form of a brittle film, which gives headaches to everyone who owns a thermal plant.
    It is now at version 3.0, meaning it has undergone 3 major changes, finally reaching the best version that I was very happy with the performance.
    The footage was taken for my own use, I didn't think I'd post it, so there are only a few steps of the build filmed, but for those interested, I'll detail the rest of the gaps.
    Find more information here - elycriss.ro/ce...
    #central
    #centralthermica
    #register
    If you like this kind of content a - LIKE - helps me more than you think. And if you have the perfect inspiration to subscribe, also press the bell - bit.ly/3dClTBA
    Website: elycriss.ro

Комментарии • 33

  • @elycriss
    @elycriss  Год назад +5

    Dacă vă place acest gen de conținut un - LIKE - mă ajută mai mult decât crezi. Iar dacă aveți perfectă inspirație să va abonați, apăsăți și clopoțelul - bit.ly/3dClTBA
    Mai multe informații găsiți aici - elycriss.ro/centrala-termica-pe-lemne-homemade-introducere-episodul-1/

  • @alingrigore666
    @alingrigore666 Год назад

    Avind experiență f mare in sobarit am făcut și eu acum 12ani o termo soba cu plita și cuptor serpentina din țeavă groasa de 4mm am pus-o in focar cu mici dificultăți.a funcționat f bine .12 m de țeavă la 150 m de casa.casa f bine izolata.in primăvară a decedat 8 martie😂 .a ținut binișor... Daca nu bagi serpentina in foc nu ai randament.cu cît o depărtezi de foc consumi mai mult.fa experiență cu un ibric la flacără,daca îl ridici de pe flacără se încălzește mult mai greu..la instalație ar trebui sa pui o vana cu trei cai între tur și retur la ieșire din soba și nu mai face gudron.nu îți intră apa rece direct din instalație in soba .spor

    • @elycriss
      @elycriss  Год назад +2

      Daca ai fi vizionat si episodul 2 sau 3, ai fi observat ca am vana de amestec. Gudron se face la orice centrală. Timpul de la pornirea focului si pana la 70 de grade se depune gudron, in măsură de condițiile combustibilului. Nu exista 0 la suta.
      In legatura cu modul de asezare a registrului in foc, am ajuns la concluzia ca deasupra focului este un compromis bun. Daca il pui de jur împrejurul focului, acesta va arde la temperaturi joase și va depune gudron. Daca pui prea departe, exact cum ai zis, nu extragi suficientă căldură.
      Raman la ideea ca deasupra focului si marirea registului pe traseu, pentru o captare suplimentara, cred ca este un balans ideal.

  • @luciansilivestru2637
    @luciansilivestru2637 7 месяцев назад +1

    aveti un proiect? as dori sa construiesc si eu una.Multumesc.

    • @elycriss
      @elycriss  7 месяцев назад

      Sunt 4 clipuri in una ai masurile aproximative a registrului. Te sfatuiesc sa pui acele bazine doar orizontal. Oricum ai face orizontal captează foarte bine.

    • @elycriss
      @elycriss  7 месяцев назад

      Daca ai alte intrebari sau nelamuriri, la ce nu gasesti in clipuri, iti raspund cu plăcere.

    • @elycriss
      @elycriss  7 месяцев назад

      Mai gasesti si pe elycriss.ro anumite informații in plus.

  • @adigrs4566
    @adigrs4566 Год назад

    Ardere normala clasică nu are randament de care spui

    • @elycriss
      @elycriss  Год назад +1

      Arderea este relativa, tot ceea ce tine de ardere este sa ajunga la o temperatura adecvată pentru a excipienți, gen gudroane, ca asta ne omoara.
      Daca vorbesti de randament in ardere, atunci cand arzi un lemn care generează 1kw caloric, oricum l-ai arde tot atata putere dă.
      Deci mai multă atenție spre randamentul de captare decat cum arde focul. Fie el lumanare, natural sau gazeificare.

    • @alingrigore666
      @alingrigore666 Год назад

      Vorbești strict de soba ta .de acumulare căldură din soba nu tii cont nu vei avea randament niciodată la fel că o soba făcută în casă .cînd soba e afara poți să o modifici la fiecare luna pina la 20 de ani 😂😂😂

    • @elycriss
      @elycriss  Год назад

      Alin, tin cont de acumularea caldurii in soba, de aceea eu am facut-o doar din caramizi de samota, ca sa acumulez cat mai multa caldura pe care ulterior pe timpul noptii sa o preiau prin termosifonare.
      Intradevar soba pe care o detin este facuta afara, un motiv imens, o pot modifica oricand, dar am scapat si de mizerie si fum in casa.
      Daca soba ar fi in casa in afara de inconvenientele enumerate, tot ar trebui sa o izolez, pentru a nu ceda caldura excesiv in camerele din jur, iar regimul de termosifonare ar scadea dramatic. Deci as avea o casa cu diferente mari de temperaturi zonale. Adica in jurul centralei foarte cald, iar in extremitati mult mai frig.
      Nici conditiile tehnice pentru termosifonare nu ma lasa sa fac soba in casa, decat daca as renunta la compromisul estetic de a pune tevile pe langa tavan, sau prin pod. Ceea ce nu as face niciodata, poate prin pod, dar nu concep cu tevile ridicate langa tavan.
      As renunta subit la acest mod de realizare a instalatiei.

    • @iondedu6568
      @iondedu6568 11 месяцев назад

      ​@@elycrissEu am în cap o idee ca pe lângă focarul propriu-zis de șamotă care acoperă registrul să vin cu o dublură de cărămidă normală,la...5-10 cm de cea de șamotă,creând un spațiu în care ar rămâne căldura care s-ar putea pierde la exterior.
      E doar o părere a mea.Dacă poți să comentezi asupra ei...mulțumesc!

    • @elycriss
      @elycriss  11 месяцев назад

      Ideea este bună, eu nu am avut spatiu. Prin acesta galerie ai putea aduce aer secundar preancalzit. Adica undeva la 30-35% de sus in jos adica de la primul bazin in jos, sa faci gauri in samota. o linie de gauri de 8mm la 6-8cm distanță intre ele.
      La partea de jos a acestui perete dublu sa iesi cu o țeavă de 1 tol, cu capac reglabil, pentru a ajusta fluxul aerului secundar. Indicat ar fi sa ai in ambele părți.
      Dacă reușești si primarul să-l duci preincalzit ar fi si mai bine. Dar macar secundarul.
      Apoi indicat ar fi sa izolezi cu vata gen Silan, depinde de denumiri, ma refer la cea presată, tare in stil panou, de 50x100 cm. Macar un 5 cm grosime. Asta daca vrei sa faci in camera tehnica. Daca o faci in casa nu e nevoie.

  • @adigrs4566
    @adigrs4566 9 месяцев назад

    Arderea clasica este cea mai ordinară și nerentabilă ardere dacă vrei îți trimit o schemă de centrala cu gazeificare

    • @elycriss
      @elycriss  9 месяцев назад +1

      Scuza mă dar nu-mi trebuie. Fiecare are ideile si preconcepțiile sale. Mergi doar pe gazeificare. Mai minimalist dar arunci bani periodic pentru piese, intretinere. Ardere normală, mai multe fumuri acelasi randament. Fără costuri.

    • @elycriss
      @elycriss  9 месяцев назад

      La ce spui tu gazeificare. La gazeificarea naturala, sa la cea prin ventilator, la care este impropriu spus gezeificare, este doar marketing. Nu am auzit pe nimeni sa zica wow.
      Stiu poti aruca cu zicala, nu stiu sa le folosească, tu ai școală, te recomandă experiență.
      Sa inveti si tu ceva de la mine principiul de gazeificare nu are nimic de a face cu ce se întâmplă in centralele cu asa zise cu gazeificare.

  • @adigrs4566
    @adigrs4566 9 месяцев назад

    Măi omule nu se fac mai mult de 2 sau 3 zone de captare a căldurii

    • @elycriss
      @elycriss  9 месяцев назад

      Mai omule.... 1. Este un exemplu. 2. Daca tu faci in 2-3 trepte pentru 45-55 de grade, cum ai zis in alt comentariu, altul are 200-250 grade. Face mai multe zone.

  • @adigrs4566
    @adigrs4566 Год назад

    Poduri în ascensiune nui ok

    • @elycriss
      @elycriss  Год назад

      Explica, de ce, avioane pe cer nu e ok.

  • @adigrs4566
    @adigrs4566 9 месяцев назад

    Eu construiesc centrale de înaltă performanță cu 2 cai de captare a căldurii la evacuare am 45 maxim 55 de grade

    • @elycriss
      @elycriss  9 месяцев назад

      Scoatele pe piața, ca sunt numai de joasa performanță, foarte scumpe si
      Extrem de consumatoare.

    • @Liviu-lu4yt
      @Liviu-lu4yt Месяц назад

      Ce înseamnă două căi de captare a căldurii?

    • @elycriss
      @elycriss  Месяц назад

      Nu mai știu discuția dar cred că este vorba despre captarea in focar, fumuri și / sau captare pe evacuare. Că să ajungi sa ai apa in calorifere la un 80de grade dar doar 45-55 pe evacuare, trebuie sa captezi căldură din evacuare. Pe care o poți folosi in boiler ACM sau într-un storcător. Cu anumite condiții în stocator.

    • @Liviu-lu4yt
      @Liviu-lu4yt Месяц назад

      @@elycriss La o centrală pe gaz sau instant se poate reduce consumul de gaz la jumătate fără a afecta parametrii din cartea tehnică. Am făcut o eu.

    • @elycriss
      @elycriss  Месяц назад

      Știu că la cele noi se poate face, regla, din setări pentru un consum mai mic, dar la cele vechi nu știu dacă funcționează. La ce te referi mai exact ?