Rozetin tonal etkisi olmasa da, sadece estetik amaçla yapıldığı söylenemez. Ses deliği üst kapakta büyük zayıf bir alan yaratır. Bunun etkilerini engellemek ve ses deliğine dik gelen yumuşak ağaç liflerine sağlam bir dayanak sağlamak için sert ağaçlar, kemik, deniz kabukları belki epoksi gibi dayanıklı malzemelerden yapılır. Orta çizgideki yapıştırma hattını ve lif sonlarını stabilize ederek tel geriliminde ses kapağının çökmemesine yardım eder. Bu yüzden derinliği de önemlidir. Sadece estetik demek bir miktar yanıltıcı olabilir. Bunun dışında faydalı bilgiler, güzel videolar, iyi bir seri elinize emeğinize sağlık. Türk gitar yapımı internette neredeyse yok, bu da enstrüman bilgisinin geri kalmasının sebeplerinden biri maalesef. Bu durumda vakit ayırıp videolar çektiğiniz için teşekkürler. Yalnız, konuşma sesiniz düşükken elektrikli alet sesleri birden yüksek sesli geliyor. Bunu da ayarlayabilirseniz çok daha iyi bir deneyim olur diye düşünüyorum. İyi çalışmalar. Devamını bekliyoruz.
Selam; Ses deliğinin yarattığı güçsüz alanı rozet ve kullanılan sert malzemelerin sağlamlaştıracağı beklentisi yerine kapağın altında balkon sistemi hazırlanırken ses deliğinin çevresinde daha geniş dayanak (soundhole donut) ile güçlendirme yapılmalı. İyi bir konuya da değindiniz; rozetin tona etkisi görüş farklılıklarına sahip. Şöyle ki; kimi lutiyeler rozetin boğuk ses yapısını önleyici etkisini savunsalar da ben tonal etkisini en azından önemsemeyenlerdenim. Bu arada yine görüş farklılıklarından biri olan epoksi meselesi: Deneyimlerimce arka ve yanlıkların cila öncesinde kullanılmasında sorun görmeyen taraftaysam da yüksek ağaç emiciliğine sahip bir malzeme olduğundan ön kapağa rozet gibi ufak bir alan dahi olsa değdirilmemeli. Desteğiniz için teşekkür ederim. Umarım bu seri, daha ileri ve daha gelişmiş görebileceğimiz videolar arasında ilham verici, küçük bir başlangıç olur. Ses konusunda çok eleştiriler alıyorum. Bir kaç farklı deneyimde bulunsam da sorunu çözemedim. Üzerinde duruyorum. Daha da dikkate alacağım. Bol müzikli günler dilerim 👋
Continue bro
Really What a great job
you are a great man....
Very nice bro...
Harika👍👍👍👍👍
Harika anlatımmm teşekkürlerr🙏🙏🙏🙏🥰🥰🥰
Brawo
Perfect.
Uslup ve hitap etkileyici..basarilar dilerim..
Harika
Elinize sağlık, işinizdeki sevginin, sabrın sonundaki emeğin güzelliğini meraklı gözle bekledim
Bir sonraki videoyu sabırsızlıkla bekleyeceğim TEŞEKKÜR ARDA CEYLA 👍
🎼🎼👏👏
ustadım sayende ılk gıtarımı yaptım etkılı anlatımın ıcın cok tesekkur ederım bararılarının devamını dılerım takıpteyız
Gitarı sevdiren adam daha sık video bekliyoruzzz
Rozetin tonal etkisi olmasa da, sadece estetik amaçla yapıldığı söylenemez. Ses deliği üst kapakta büyük zayıf bir alan yaratır. Bunun etkilerini engellemek ve ses deliğine dik gelen yumuşak ağaç liflerine sağlam bir dayanak sağlamak için sert ağaçlar, kemik, deniz kabukları belki epoksi gibi dayanıklı malzemelerden yapılır. Orta çizgideki yapıştırma hattını ve lif sonlarını stabilize ederek tel geriliminde ses kapağının çökmemesine yardım eder. Bu yüzden derinliği de önemlidir. Sadece estetik demek bir miktar yanıltıcı olabilir.
Bunun dışında faydalı bilgiler, güzel videolar, iyi bir seri elinize emeğinize sağlık. Türk gitar yapımı internette neredeyse yok, bu da enstrüman bilgisinin geri kalmasının sebeplerinden biri maalesef. Bu durumda vakit ayırıp videolar çektiğiniz için teşekkürler.
Yalnız, konuşma sesiniz düşükken elektrikli alet sesleri birden yüksek sesli geliyor. Bunu da ayarlayabilirseniz çok daha iyi bir deneyim olur diye düşünüyorum.
İyi çalışmalar. Devamını bekliyoruz.
Selam;
Ses deliğinin yarattığı güçsüz alanı rozet ve kullanılan sert malzemelerin sağlamlaştıracağı beklentisi yerine kapağın altında balkon sistemi hazırlanırken ses deliğinin çevresinde daha geniş dayanak (soundhole donut) ile güçlendirme yapılmalı.
İyi bir konuya da değindiniz; rozetin tona etkisi görüş farklılıklarına sahip. Şöyle ki; kimi lutiyeler rozetin boğuk ses yapısını önleyici etkisini savunsalar da ben tonal etkisini en azından önemsemeyenlerdenim.
Bu arada yine görüş farklılıklarından biri olan epoksi meselesi: Deneyimlerimce arka ve yanlıkların cila öncesinde kullanılmasında sorun görmeyen taraftaysam da yüksek ağaç emiciliğine sahip bir malzeme olduğundan ön kapağa rozet gibi ufak bir alan dahi olsa değdirilmemeli.
Desteğiniz için teşekkür ederim. Umarım bu seri, daha ileri ve daha gelişmiş görebileceğimiz videolar arasında ilham verici, küçük bir başlangıç olur.
Ses konusunda çok eleştiriler alıyorum. Bir kaç farklı deneyimde bulunsam da sorunu çözemedim. Üzerinde duruyorum. Daha da dikkate alacağım.
Bol müzikli günler dilerim 👋