Üniversitede Kalmak---Araştırma Görevlisi (Asistan) Nasıl Olunur??

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 18 ноя 2024

Комментарии • 228

  • @derscalsankz1686
    @derscalsankz1686 6 лет назад +73

    Torpili atlamışsınız hocam :)

  • @fatmakaragoz2691
    @fatmakaragoz2691 5 лет назад +9

    Hocam öncelikle bilgilendirici videonuz için çok teşekkür ederim, okuduğumuz okullar bile yeterince bu kadar bilgilendirmedi bu konuda

  • @derscalsankz1686
    @derscalsankz1686 6 лет назад +11

    Teşekkür ederiz çok güzel bilgiler vermişsiniz. Emeğinize sağlık

  • @willyywilliam4562
    @willyywilliam4562 6 лет назад +7

    Allah razı olsun kaç gündür aradığım bütün sorulara cevap var bu videoda lütfen devamını da bekleriz☺

  • @leyliferercan6277
    @leyliferercan6277 6 лет назад +8

    Cok guzel bir konuya deginmissiniz hocam☺️bunu bizim bolumdeki arkadaslara tavsiye edicem cunku bu konu hakkinda cok sorulari var ve kimse dogru durust bilgi vermiyor☺️cok tesekkurler🍀boyle guzel videolarin devamini diliyorum👍

  • @muzaffererenler8914
    @muzaffererenler8914 3 года назад +1

    Hocam merhabalar ben sınıf öğretmenliği okuyorum ilk hedefim öğretim görevlisi olmak ama ben kpss girip atanmakta istiyorum mesela ben atandım ama hem mesleğimi yaparken hem de yüksek lisans yapabilir miyim? (yani benim hedefim ilk önce atanıp öğretmenlik yaparken yüksek lisans yaptıktan sonra sınavlara girip öğretim görevlisi olmak bu mümkün mü?)

  • @ikbalozdemir2569
    @ikbalozdemir2569 6 лет назад +1

    Hocam çok teşekkür ederim ancak bu kadar açık anlatılabilirdi bu konu emeğinize sağlık .

  • @enisegenc1254
    @enisegenc1254 6 лет назад +4

    Yararlı bir video olmuş teşekkürler

  • @deniztasral8882
    @deniztasral8882 5 лет назад +1

    Hocam agziniza saglik bununla ilgili cok az video var youtube da

  • @asl7382
    @asl7382 6 лет назад +9

    Öğretim görevlileri hakkında da bir video çekebilir misiniz?

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  6 лет назад +7

      Müsait olduğum zaman çekeceğim yorumunuz için teşekkür ederim. Not alıyorum.

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  6 лет назад +4

      Müsait olduğum zaman çekeceğim yorumunuz için teşekkür ederim. Not alıyorum.

  • @serhatergun5758
    @serhatergun5758 6 лет назад +3

    Faydalı bilgiler için çok teşekkür ederim hocam benim de sorum şu şekilde itü inşaattan henüz bu sene mezun oldum henüz ales ve yds ye giremedim ama kendi üniversitemde yüksek lisansa başvurmak ve aynı anda araştırma görevlisi olmak istiyorum. Ales ve YDs ye girmeden yüksek lisansa başvurabiliyor muyuz ? ve sonrasında araştırma görevlisi olmak için MEB i takip etmemiz gerektiğini söylemişsiniz video da kadrolar ne zaman belli olacak ben sadece orayı mı takip edeyim yoksa öncesinde gidip okulda ki hocalarımla konuşmalı mıyım yani bilmediğimden soruyorum. kafamda epey karışık hiç bilmediğim konularda fikir edinmeye çalışıyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz ?

    • @FizyoDentSaglk
      @FizyoDentSaglk 6 лет назад

      Yüksek lisans bölümünüzde bilgi bakımından kendinizi geliştirmeniz ve sonunda alanlarda değişmekle birlikte ''uzman'' ünvanı almanızı sağlar. Araştırma görevlisi olursanız bunu ayrıca iş edinirsiniz kamu görevlisi olup maaş alırsınız. Her yüksek lisans yapan araştırma görevlisi değildir ancak her araştırma görevlisi yüksek lisans yapıyor veya yapmıştır. Bu bağlamda yüksek lisans yapmak içinde araştırma görevlisi olmak içinde ALES ve YDS şartı vardır. (yds şartı bazı YL programlarında yoktur değişebilir). Kadrolar ile ilgili uzun süredir sessizlik devam ediyor. Herkesin beklemekten başka çaresi yok maalesef. Okulunuzdaki hocalar ile de konuşun tabiki akıl akıldan üstündür mutlaka tecrübelerinden faydalanmanızı tavsiye ederim.

  • @Almilahoca
    @Almilahoca 2 года назад

    Hocam merhaba ben 35 yaşımı doldurdum ikinci üniversitemi bitiriyorum son sınıfım ilk üniversitem açık öğretimdi akademisyen olmak istiyorum ama yaş şartı var mı ? Nasıl bir yol izlemeliyim ? lütfenn yardımcı olursanız çok büyük bir iyilik yapmış olucaksınız

  • @fc9573
    @fc9573 4 года назад

    Hocam ben yurt dışında tezli yüksek lisans yapmak tezli yüksek lisansi iki yıl tecrübeden sayiyorlar diye biliyorum bunun haricinde üç yıl da deneyimin iş tecrübem olsa kendi ülkemde alese girmeden devlet üniversitesinde öğretim görevlisi olabilirmiyim

  • @kbrkk0206
    @kbrkk0206 4 года назад +1

    Merhaba ben de ftr bölümü mezunuyum. Not ortalamam çok yüksek değil. Anatomi alaninda araştırma görevlisi olmak istiyorum ama farklı bölüm olmasi sıkıntısı yaşar mıyım ya da kadro için bu bana sıkıntı yaşatır mı?

    • @kbrkk0206
      @kbrkk0206 4 года назад

      Aslında kendi bölümümde de yapmayı isterim ancak ortalamamın rakiplerimden düşük olması YL bitince ar.gor. olmamda sıkıntı olabilir mi?

    • @FizyoDentSaglk
      @FizyoDentSaglk 4 года назад +1

      Merhabalar. Meslektaşız sizinle yani. Lisans not ortalamasının düsük olmasını göz kamaştırıcı bir Ales ile kapatabilirsiniz. Yanına da ingilizce katarsanız güzel olur. Anatomi alanında alım yapan üniversitelerin sartlarında fizik tedavi ve Rehabilitasyon mezunu olmak olduğu sürece problem olmayacaktır.

  • @user-vv7yd1vw9f
    @user-vv7yd1vw9f Год назад

    Merhaba, Ben lisans mezunuyum henüz yüksek lisans başlangıcım yok. Hoca asistanı olabilir miyim?

  • @savaskulturu5650
    @savaskulturu5650 3 года назад

    Tezli yüksek lisansı bitiren yani tezini de yazan bir kimse araştırma görevlisi olabiliyor mu ? İlanların çoğunda yüksek lisans yapıyor olmak yazıyor

  • @halilibrahimyldrm3450
    @halilibrahimyldrm3450 5 лет назад +1

    Çok teşekkür ederiz,emeklerinize sağlık.

  • @meryemeralp1295
    @meryemeralp1295 4 года назад +1

    Hocam merhaba. Özel üniversitede yl yaparsak ve yl yaptığımız üniversite araştırma görevlisi kadrosu açmazsa devlet üniversitelerine başvuru yaptığımız zamam özel üni de yl yaptığımız için bir dezavantajı olur mu ?

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  4 года назад

      Merhabalar Meryem. Kanunen vs hiçbir sorun olmaz. Özelde veya devlette yüksek lisans yapmanın bir farkı yoktur. Normal şartlarda dezavantaj olmaması gerekir.

  • @hemsirekocum
    @hemsirekocum 6 лет назад +6

    Merhaba hocam böyle bir kanal açarak bu alandaki büyük y eksiği giderdiğiniz için teşekkür ederim.
    Benim sorum yüksek lisans yapılan okul gelecekte ki kariyer açısından önemli mıdır. Degilse önemli olanlar nelerdir.

  • @sevgidemir4935
    @sevgidemir4935 4 года назад

    Teşekkür ederiz.Çok güzel bilgiler verdiniz 😊

  • @kubraustalar
    @kubraustalar 6 лет назад +2

    Gerçekten çok güzel bi konuya değinmişsiniz ve açıklayıcı bi video olmuş teşekkürler. Mesela alese ve yds ye kendimizi denemek için girdik diyelim aynı sene içinde bi daha girdik en son girdiğimiz sınav mı geçerli oluyor yoksa puanı yüksek olan sınav mı geçerli oluyor, şimdiden teşekkürler

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  6 лет назад

      Merhabalar ilginiz için teşekkür ederim. Geçerlilik süresi içinde kaç kere sınava girerseniz girin en yüksek aldığınız puanı kullanabilirsiniz. Bu hem ales sınavı için hemde yds sınavı için geçerlidir. Ayrıca ALES sınavı ile ilgili nasıl çalışmalı şeklinde videomdan da faydalanabilirsiniz. İyi günler size.
      ruclips.net/video/AEioieVgouM/видео.html

  • @raifvet
    @raifvet 3 года назад +1

    Doktora yaparken başka üniversitede araştırma görevlisi olabilir miyim?

  • @bittinhoca5124
    @bittinhoca5124 4 года назад +1

    Hocam internette öyp 2020 başvuruları diye ilan gördüm; şu an öyp var mı yok mu

  • @yasinackgoz7519
    @yasinackgoz7519 5 лет назад

    Hocam ben yurtdısında okudum mısırda . Arapca dil puanım şükür iyi alesi yükseltmeye çalışıyorum ama lisans ortalaması düşük çünkü anadilimde okumadım sonuçta. Ne tavsiye edersiniz ? Ne yapayım ?

  • @ramazanallis8179
    @ramazanallis8179 5 лет назад +1

    Hocam merabalar diyelm ki asistan olduk doktor unvani alana kadar asistanlkta çalışıyorz degilmi yada yüksek lisans yapmak zorundamyiz asistan olarak kalabilir miyiz

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  5 лет назад +1

      Doktora tezi verip doktor ünvanını alana kadar asistansınız. Hatta eskiden yardımcı doçent kadrosu şimdi dr öğretim üyesi kadrosuna atanana kadar asistan sayılırsınız. Akademik olarak yükselmek için yüksek lisans ve doktora yapmalısınız yasal süreler var çünkü.

  • @mesutsahin512
    @mesutsahin512 4 года назад +1

    Hocam oncelikle cok tesekkur ederim bu guzel video icin. 3.5 ortalamam ve B2 ingilizcem var ve universite de kalmayi cok istiyorum. Dogru anlayip anlamadigimi tespit etmek icin soruyorum; ayni anda hem yuksek lisans yapip hemde arastirma gorevlisi olunabiliyor mu yani?
    Iyi günler dilerim..

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  4 года назад +1

      Merhabalar. Ortalamanız güzelmiş ancak ingilizce için YDS veya YÖKDİL den puan alarak somut hale getirmenizi tavsiye ederim size.
      Evet aynı anda hem yüksek lisans yapıp hem ar. gör. olabilirsiniz. Mesela Hacettepe üniversitesinde yüksek lisans yaptığınızı düşünün ve Hacettepe sizin alanınızla ilgili araştırma görevlisi kadrosu açar ve yüksek lisans yapıyor olma şartı koyarsa sizde kazandığınız zaman bu gerçekleşecektir.
      Mesela Konya'da anatomide yüksek lisans yapıyorsunuz diyelim ve Karaman'da bir üniversite 2 yıllık bölümlerden birisine anatomi alanında yüksek lisans yapıyor olmak şartı ile ilana çıkarsa siz o ilana başvurup kazanırsanız aynı anda hem ar gör hemde yüksek lisans yapıyor olursunuz. Böyle örnekler çok var. Nasıl her rakam bir sayı ama her sayı bir rakam değilse her ar. gör. yüksek lisans yapar ama her yüksek lisans yapan ar. gör. değildir.

    • @mesutsahin512
      @mesutsahin512 4 года назад +1

      @@fatihkurtoglu3620 cok tesekkur ederim hocam.

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  4 года назад +1

      @@mesutsahin512 Özellikle ALES puanınızı olabildiğince yüksek tutmaya gayret edin.

    • @mesutsahin512
      @mesutsahin512 4 года назад

      @@fatihkurtoglu3620 Teşekkür ederim öncelikle. Pamukkale Üniversitesinde yuksek lisans yapip örneğin Ege Üniversitesinde arastima gorevlisi olmak istersek nasil olucak? Bazi sorular var bunla alakali okudum cevaplarinizi ama yine emin olmak icin soruyorum. Cok fazla sorabilecegimiz insan olmadigi icin hocam takdir edersiniz sizde her seyi dogru anlamak icin soruyorum bu sekil.

  • @bahaduralizade4176
    @bahaduralizade4176 6 лет назад +1

    Merhaba hocam. Öncelikle güzel bilgi için teşekkür ederim. Peki yabancı uyruklu öğrencilerin araştırma görevlisi olması için hangi şartlar gerekli? Cevap verirseniz memnun olurum.

    • @FizyoDentSaglk
      @FizyoDentSaglk 6 лет назад

      Bu konuda maalesef hiç bilgim yok. Bilgi edinirsem sizinle paylaşmak isterim.

  • @fc9573
    @fc9573 4 года назад

    Her devlet üniversitesi her sene bir tanede olsa öğretim görevlisi kadrosu açıyor mu yani çok iyi puanlar alsakta açıkta kalmamız söz konusu mu

  • @Benrefika
    @Benrefika 5 лет назад

    Yararlı bir video olmuş teşekkürler🌸

  • @yamalpijama1573
    @yamalpijama1573 5 лет назад

    merhaba video icin tesekkurler. Hocam 2.85 not ortalamasi , yuksek lisans ve arstrma gorevlisi olmk icin dùşùk mù ? ales puanida 77

  • @seninanonim2086
    @seninanonim2086 4 года назад +1

    Yüksek lisansta sabır edip bitirirsek tezli yüksek lisanstan bahsediyorum. Bitirirsek araştırma görevlisi olarak kalma durumumuz mümkün mü

  • @matizhanm7996
    @matizhanm7996 5 лет назад

    Merhaba , öncelikle teşekkür ederim böyle bir video için . Bi sorum olacaktı, okuduğumuz üniversitesiden başka bir üniversitede olabiliyor muyuz

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  5 лет назад

      Merhabalar. Gerekli şartları sağlamanız halinde Edirne'den Kars'a ülkenin her üniversitesinde araştırma görevlisi olabilirsiniz.

  • @leyliferercan6277
    @leyliferercan6277 6 лет назад +1

    Bir de bir sorum olacakti ☺️ arastirma gorevlisi olabilmenin yas sinirlamasi var midir hocam? Yoksa not ortalamasi cok iyi olan ama yasi biraz buyuk olanlar da universitelerde kalabilir mi arastirma gorevlisi olabilir mi? Tesekkur ederim simdiden🤗

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  6 лет назад

      Araştırma görevlisi olmak için en az lisans mezunu olmak ve 35 yaşını doldurmamış olmak şeklinde yaş sınırı vardır. Yani mevcut haliyle 35 yaşından büyük olanlar hali hazırda araştırma görevlisi olamaz ülkemizde.

    • @leyliferercan6277
      @leyliferercan6277 6 лет назад +1

      FizyoDent Eğitim cok tesekkur ederim.. ben o zaman hic hayal filan kurmayayim belki olurum diye okul birincisi de olsam unide kalamam yani😋

  • @mansuryavas9710
    @mansuryavas9710 3 года назад

    Hocam araştırma görevlisi sadece tezi bitirene kadar olunuyor değil mi ?

  • @fatmapolat4392
    @fatmapolat4392 4 года назад +1

    hocam merhaba. A üniversitesinde yüksek lisans yaparken b üniversitesinin açtığı araştırma görevlisi kadrosuna başvurabilir miyiz ?

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  4 года назад +1

      Başvurabilirsiniz. Hacettepe Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Fakültesinde yüksek lisans yaparken Kırıkkale Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü araştırma görevlisi ilanına çıkarsa sizde şartları sağlarsanız başvurabilirsiniz.

  • @denizsu3110
    @denizsu3110 6 лет назад +1

    Hocam merhaba ben hem yuksek lisansı yapmak hem de araştırma görevlisi olmak için(ikisini bi arada) ne yapmalıyım yds sınavına girmeden boyle birşey olabilir mi acaba

    • @FizyoDentSaglk
      @FizyoDentSaglk 6 лет назад +2

      İngilizce puanı olmadan araştırma görevlisi olamazsınız. Araştırma görevlisi kadrosunda da akademik olarak yüksek lisans ve doktora yapmanız gerek zaten.

  • @aycainci3374
    @aycainci3374 5 лет назад

    Merhaba hocam bu güzel video için teşekkürler. Yeni gördüm videonuzu . Ben de ODTÜ de araştırma görevlisi olmak istiyorum. 2. Sınıfım daha sosyoloji bölümünde. Bunun için diyelim ortalamamız pek iyi olmasa bile dil ve ales puanımız iyi olursa seçilme gibi bir şansımız olabilir mi ?

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  5 лет назад +1

      Merhabalar. Evet araştırma görevlisi olabilirsiniz Ales ve Dil puanını yüksek tutmak kaydıyla. Not ortalamasından olan dezavantajı kapatırsınız. Geri kalan 2 yılda maksimum not ortalama için çalışın. Güz döneminde yapılacak olan Ales e mutlaka girmenizi tavsiye ederim.

    • @aycainci3374
      @aycainci3374 5 лет назад

      @@fatihkurtoglu3620 çok teşekkür ederim . Bende zaten hem 3.sınıfta hemde 4.sınıfta alese girip kendimi denemek istiyorum ve notlarımı da inşallah yükseltirim. 😊

    • @sorubankas582
      @sorubankas582 4 года назад

      @@aycainci3374 bende sosyoloji okuyup akademisyen olmak istiyorumda zorluğu nedir

    • @aycainci3374
      @aycainci3374 4 года назад

      @@sorubankas582 neyin zorluğu akademisyen olmanın mı?

    • @sorubankas582
      @sorubankas582 4 года назад

      @@aycainci3374 hayır sosyoloji alanında akademisyen olmak

  • @revganrevgan
    @revganrevgan 6 лет назад +1

    merhaba hocam :) hemşirelik mezunuyum..kpss den düşük aldım atanmam ise son atama da belki..eylül ayında alese gireceğim lakin hiç hazırlanmadım..çünkü okuldur intörnlüktür kpss dir hiç nefes olmadan yorucu yıl geçti artık dersin d harfini dahi duymak istemiyordum..aşırı stres ve kaygı nedeniyle kpss den istediğim sonucu alamadım zaten..yüksek lisans yapmak isitorum lakin eylül ayındakine hiç hazır değilim kasım ayındakine mi yoksa gelecek sene bahar ayında mı gireyim kararsız kaldım..ya bahar ayında girersem geç kalırsam çoğu şeyler için die tedirginim..ama bahar ayında daha iyi hazırlanacagımı düşünüyorum..sizin fikrinizi ve önerilerini almak isterim..şimddien teşekkür ederim :)

    • @sedanurgultekin7235
      @sedanurgultekin7235 6 лет назад

      Bölümden memnun değil misinuz

    • @revganrevgan
      @revganrevgan 6 лет назад

      bölümümden memnunum tabiki..her meslekte olduğu gibi bizim meslekte çok zor ve yorucu.. :) buna rağmen mesleğimden memnunum..kendimi bu konuda geliştirmek istiyorum sadece :)

    • @socialworker6828
      @socialworker6828 6 лет назад

      @@revganrevgan temelin varsa kasımdaki alese kadar olan süre yeterli

    • @FizyoDentSaglk
      @FizyoDentSaglk 6 лет назад

      Merhabalar. Bu kasım ayında veya bahar döneminde de girseniz yine stres kaygı yaşamayacağınızın garantisi yok. Derse tahammül edemeyecek kadar irrite olduğunuzu söylüyorsunuz. Stres sizin sınavlarda başarınızın düşmesine her zaman sebep olabilir. Dolayısıyla aşırı stres ve kaygı konusuna profesyonel destek almanızı tavsiye ederim önce. Bundan sonra sağlıklı şekilde sınavlara hazırlanmanızı tavsiye ederim.

    • @edadogan7634
      @edadogan7634 6 лет назад

      @@socialworker6828 teşekkür ederim bakalım inşallah 😊

  • @metehandogan5626
    @metehandogan5626 5 лет назад

    Çok teşekkürler hocam

  • @duygucoskun2930
    @duygucoskun2930 5 лет назад

    Hocam merhaba yl yapmayı düşünüyorum.Bilecik İşletme mezunuyum.Bana bölüm veya kendi okulum dışında bir öneriniz var mı?Teşekkür ederim şimdiden. :)

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  5 лет назад

      Merhabalar. Açık konuşmak gerekirse ben sayısalcıyım yani sizin alanınıza pek hakim değilim. Ancak YL mutlaka yapın derim. Bakın şimdi öğretmenlere de yüksek lisans zorunluluğu getirilmesi konuşuluyor. Her yere üniversite açtıkları için artık herkes üniversite mezunu oluyor elemek için bir nevi şartları zorlaştırıyorlar. YL içinde temel şart ALES umarım mayısta yapılacak sınava başvurmuşsunuzdur. ALES ve DİL PUANI almak için çalışmalara başlayın derim. Eğer bunlardan puanınız yok ise.

  • @stew9942
    @stew9942 6 лет назад +2

    Hocam bitirme tezi nasıl yazılır? Nasıl kaynak taranır videosu çeker misiniz?

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  6 лет назад +4

      Müsait olduğumda çekeceğim bunları not alıyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için.

    • @stew9942
      @stew9942 6 лет назад +1

      @@fatihkurtoglu3620 Ben teşekkür ederim hocam. Araştırma görevlisi olmak artık çok daha fazla torpile döndü diyebilir miyiz? Ümidimizi kaybetmeye başladık. Lisans son sınıf öğrencisiyim.

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  6 лет назад +1

      @@stew9942 Açık konuşmak gerekirse hiç torpil yok desekte yalan olur. Hepsi torpil ile oluyor desek yine yalan olur. Ancak öyp sisteminin kaldırılması objektif atamaya vurulmuş bir darbedir. Lisans son sınıfta ales ve ingilizce puanlarınızı almaya çalışın.

  • @halimekaraman159
    @halimekaraman159 6 лет назад

    Merhabalar 😊 araştırma görevlisi olmak için illa yüksek lisans yapıyor ya da yapmış olma şartı aranıyor mı lisans mezunları da ales ve yds puanı yeterli olduğunda bu pozisyona başvurabiliyolar mi ? Ya da kabul edildikten sonra mı yüksek lisans yapıyorlar? çünkü kendi üniversitemde hem araştırma görevlisi olup hem de yüksek lisansını yapan hocam var. Araştırma görevlisi olmak ve yüksek lisans yapmak arasındaki bağlantıyı açıklayabilir misiniz?

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  6 лет назад

      Merhaba... İlana çıkılan kadronun şartı ile ilgili bir durum bu. İsterse sadece lisans mezunu olsun yeter de. Buna lisans mezunu dahil yüksek lisans yapan doktora yapanlar başvurabilir. İsterse aynı alanda yüksek lisans yapıyor olmak şartı koyar ve sadece lisans mezunları başvuramaz. Bu üniversitenin talebine bağlı olarak değişir. Eğer üniversitenin yüksek lisans programı varsa aynı üniversitede hem araştırma görevlisi hemde yüksek lisans öğrencisi olunabilir. Üniversitenin yüksek lisans programı varlığı önemli burada. Yoksa başka bir üniversitede yüksek lisans yapıp yine araştırma görevlisi de olunabilir. Araştırma görevlisi olmak yüksek lisansı kapsıyor gibi düşünün. Ama her yüksek lisans yapan araştırma görevlisi değildir.

  • @cografialem
    @cografialem 6 лет назад

    Basvurursun ama tüm puanların 90 olsada torpilin yoksa giremezsin mülakatta her türlü eliyorlar.ön degerlendirmede 1. Sırada olup mülakatta en sondaki adami aliyorlar

  • @sudeszn9566
    @sudeszn9566 4 года назад +1

    Hocam 33a ile araştırma görevlisi olan bir kişi emekli olana kadar o görevde kalabilir mi yoksa belli bir süresi mi var

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  4 года назад

      Böyle bir örnek yoktur sanırım. Yani yaşıtlarınız tabiri caiz ise akademik olarak yükselirken sizin aynı seviyede kalmanız bir kere sizi moral olarak etkiler. Ayrıca 33/a da olsa 3 yılda bir sözleşme yenileme durumu sözkonusu. Bölüm başkanınızdan size dair bir dilekçe isterler. Sizin bölüm içinde performansınıza dair. Büyük oranda formalite de olsa eğer bölüm başkanınız sizin hakkınızda olumsuz şeyler yazarsa sözleşme yenilemeyip işinizden olabilirsiniz.

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  4 года назад

      Böyle bir örnek yoktur sanırım. Yani yaşıtlarınız tabiri caiz ise akademik olarak yükselirken sizin aynı seviyede kalmanız bir kere sizi moral olarak etkiler. Ayrıca 33/a da olsa 3 yılda bir sözleşme yenileme durumu sözkonusu. Bölüm başkanınızdan size dair bir dilekçe isterler. Sizin bölüm içinde performansınıza dair. Büyük oranda formalite de olsa eğer bölüm başkanınız sizin hakkınızda olumsuz şeyler yazarsa sözleşme yenilemeyip işinizden olabilirsiniz.

    • @sudeszn9566
      @sudeszn9566 4 года назад

      FizyoDent Eğitim yani eğer olursa o anki durumu bilemem ama kendimi tanıdığım için bi meseleğe sahip olursam orda kalırım düşüncesinde oldugum icin sordum:) yani bir garantisi yok

  • @tugcesimsek3300
    @tugcesimsek3300 6 лет назад

    Merhaba peki yüksek lisansı bitirince öğretim görevlisi olma imkanımız yok mu?
    Yani diyelim ki yüksek lisansı bitirdik ne olarak başvurabiliriz ?

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  6 лет назад

      Öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi olarak başvurabilirsiniz yine...

  • @buketdurak8302
    @buketdurak8302 6 лет назад +1

    Ben de ALES ve YDS hazırlığındayım. Ama bir şeyi anlayamıyorum. Araştırma görevlisi ders veremiyor mu?

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  6 лет назад +3

      Resmî olarak bir dersin sorumlusu olamaz. Zaten doğru olanda bu çünkü adı üstünde araştırma görevlisi daha akademik kariyerin başında kendisi de öğrenci ve öğrenmeli. Direk bir dersin sorumlusu olup işlemesi beklenemez hemde lisans öğrencisine yazık. Ama dersin sorumlusu hoca olupta tüm derslerine asistanları sokan sınavlarını dahil asistanlarına yaptıran hocalar var tabiki. Ama bu demek değil ki dönemde kolay bir dersin bölümü olur hoca hazırlan sen anlat diyebilir. Staj dersi varsa anlatabilir vs vs.

  • @yusuftoksoy1984
    @yusuftoksoy1984 6 лет назад

    Merhabalar, bir soru sormak istiyorum. ALES sınavında sayısal 1, 2 ve sözel 1,2 olmak üzere her bölümden ikişer test var. Bu testlerden hangisini çözmemiz gerekiyor? Hepsini mi çözeceğiz yoksa birinden birini seçerek mi çözeceğiz? Bu seçim bize mi ait oluyor ve arada ne farklılık var? Teşekkürler.

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  6 лет назад

      Merhabalar size de. Ales sınavında sayısal ve sözel olmak üzere artık 2 bölüm var. Sayısal, Eşit Ağırlık ve Sözel herkes bu iki bölümü çözmek zorundadır. Alanlara göre puan getirme yüzdeleri farklı.
      Sayısal: sözel bölüm (%25)+ sayısal bölüm (%75)
      Eşit Ağirlık: sözel bölüm(%50)+Sayısal bölüm(%50)
      Sözel: sözel bölüm(%75)+Sayısal bölüm(%25)
      Yüzdelerde bu şekildedir.
      50+50 olmak üzere toplamda 100 soru var.

    • @churgstrauss5899
      @churgstrauss5899 6 лет назад +1

      Hocam arkadaşın sormak istediği: Ales sınavında sayısal-1 ve sayısal-2 diye iki tane matematik testi var. Bunlardan hangisini çözmemiz gerekiyor? Neye göre belirliyoruz hangisini çözeceğimizi?

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  6 лет назад +1

      Soruyu anladım ancak o eski sistemde idi. Yeni sistemde sadece Sayısal Test ve Sözel Test olmak üzere 50'şer sorudan 2 test bulunmaktadır. Süre olarak ise 150dk verilmiştir. Artık her öğrenci alanı ne olursa olsun 2 testi de çözmek zorundadır. Bunun haricinde bir soru mu soruluyor? Ben bu sorudan bunu anladım da.

  • @mammamia5546
    @mammamia5546 6 лет назад +3

    Aradığım video

  •  5 лет назад

    Hocam bazı merak ettiğim soruların cevabını aldım emeğinize sağlık

  • @tugbaince5073
    @tugbaince5073 6 лет назад

    Hayırlı akşamlar hocam ben uluslararası Afrika üniversitesi islami bilimler fakültesi tefsir bölümü mezunuyum Arapça pratiğim çok iyi ama dilbilgisi eksikliğim var . KPSS atamaları benim bölümüm de nasıl ? Yada üniversite de kalmamı mı önerirsiniz? Ve üniversite de uzman okutman öğretim görevlisi gibi alanlar da var bu alanlarda görev yapma şartları nelerdir? Bilgilendirme yapabilirseniz çok sevinirim hocam yada video çekme imkânınız varsa memnun olurum kanalnızı kutluyorum sağlıcakla kalın .

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  6 лет назад

      Merhabalar. Sırayla bilgim dahilinde sorularınıza cevap vereyik.
      Öncelikle şu an Türkiye de misiniz? Değilseniz ne zaman geleceksiniz?
      Dil konusunda ise genelde öğrenenlerden farklı durumdasınız. Genelde dil bilgisi ıyidir insanların pratik yoktur sizde tam tersi imiş. Ama dil bilgisini konuşmaya göre daha kolay halledebilirsiniz diye düşünüyorum bu bağlamda avantajlısınız.
      Kpss konusunda ise alanınızla ilgili bilgim yok atama durumları ile ilgili ancak ülkemiz ekonomik olarak kötü durumda ve kötü gidişatın derinleşip uzun süre devam edeceğini söylüyor ekonomistler ayrıca Başkan Erdoğan da kamu da ciddi şekilde tasarrufa gidileceğini bahsetti. Maalesef bizim ülkemizde tasarruf deyince kamuda israf kültürünün önlenmesi değilde kamuya alımların azalması ilk akla gelendir. Her bölümden alımları maalesef olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum bu durumun.
      Üniversite alımları da etkilenecektir ancak siz bu azalan alımlarda diliniz ve ALES puanı gibi alım şartlarında öne geçebilirsiniz. Yurtdışı tecrübesi olan biri üst düzey kamu kurumlarında çalışması da olabilir üniversite istersenizde mümkün olduğunca büyük illerde köklü üniversitelere girmeye çalışın derim ben.
      Bahsettiniğiz diğer akademik ünvanlar ile ilgili bilgiyi 2547 sayılı yök kanunundan edinebilirsiniz. Ancak bende hazırlık yapayım bu alanlarla ilgili bir video hazırlayayım. Fikir verdiğiniz için tşk ederim.

    • @tugbaince5073
      @tugbaince5073 6 лет назад

      @@fatihkurtoglu3620 merhabalar hocam halen yurtdışında bulunmaktayim diploma işlemlerim ile meşgulüm . Üst düzey kamu kurumlarında çalışma imkanını nasıl elde edebilirim hocam? Yanıtlarıniz için teşekkür ederim ☺️

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  6 лет назад

      @@tugbaince5073 yani kpss sınavlarına girmeniz gerek önce ama bunun için araştırma yapın bölümünüz ile ilgili hangi kurumlar sınav ile alıyor diye zira hakim değilim ben. Ayrıca bu kurumlar illaki dil de ister sizinde dil puanınız olması gerek. Mutlaka dil puanı alın sizi asıl öne taşıyacak olan ise pratiğiniz olacaktır. Ama üniversitelerde akademisyen olmakta güzel bir tercih olur sadece hedefiniz yüksek olsun. Iyi üniversiteler olsun hedefiniz. Eğer kasım gibi ülkede olacaksanız mutlaka kasımda ales yapılacak ales sınavına girin. Şimdiden hemen de Ales e çalışmaya başlayın derim. Akademisyen olmak için önemli basamak ales sınavı. Kanalda ales ile ilgili video var mutlaka izleyin derim.

    • @tugbaince5073
      @tugbaince5073 6 лет назад

      @@fatihkurtoglu3620 hocam peki burada yüksek lisansima devam etme gibi bir durumum da var üniversitem kabul ediyor iki yıl sonunda denklik alma işlemleri vs var . denkliği var üniversitemin fakat denkligi aldıktan sonra üniversitelere başvurma durumunda nasıl değerlendirilirim tabiki gene ALES ve YDS sınavlarına girmeden herhangi birşey yapamıyorum bunu biliyorum.bu konuda öneriniz ne olur hocam?

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  6 лет назад

      @@tugbaince5073 üniversitenizin uluslararası kabul gören master programı varsa ve Türkiye'de denkliği varsa gelmemenizi orada devam etmenizi tavsiye ederim. Bunun birçok sebebi var en basit örnek şu an ülke ekonomik kriz içerisinde ve uzun soluklu olacağı söyleniyor. En basit sebeplerden birisi bu. Siz kendinize göre + ve - leri yazıp bir analiz yapın ona göre karar verin mutlaka.

  • @АруужанАруужан-с2у

    Merhaba, Turkiye'de yabanci uyruklu birisinin ( yuksek lisansi yapmis) arastirma gorevlisi olma ihtimali var mi?

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  5 лет назад

      Merhabalar. Üniversitelerin enstitü sayfalarında yüksek lisans ilanlarını takip ederseniz yabancı öğrenci kontenjanları oluyor. Bölümden bölüme sayıları değişmekle birlikte tabi ki. Yine aynı şekilde araştırma görevlisi olma durumu var tabiki. Kontenjanlar ve şartları sağladıktan sonra.

    • @АруужанАруужан-с2у
      @АруужанАруужан-с2у 5 лет назад

      @@fatihkurtoglu3620 ilk once tesekkur ederim. Bu sene Ankaradaki universitelerin birinden Yuksek lisansimi tamamlamaktayim. Direkt doktoraya basvurmayi dusunmuyorum. Yoksa arastirma gorevlisin olacak birisinin mutlaka o universitede doktora yada yuksek lisansa kayt olmasi mi sart?

  • @kirazmevsimi6836
    @kirazmevsimi6836 4 года назад +1

    Hocam şimdi heryer 50d kadrosuna göre alıyor.
    Diyelim ki hemşireyim atandım sonra araştırma görevlisi olarak girdim yüksek lisansım bitince beni işten çıkarırlarsa kadro açmazlarsa ne olcak.
    Hastene ki hemşirelik mesleğine geri dönebilirniyim

  • @mustafaak4927
    @mustafaak4927 5 лет назад

    merhaba hocam diyelimki yuksek lisans basvurusu yaptik ve universite kabul etti basvuru ve egitime baslama suresi arasinda ne kadar zaman var?

    • @FizyoDentSaglk
      @FizyoDentSaglk 5 лет назад

      Merhabalar. Bu süreler üniversiteden üniversiteye göre değişir. En güzeli ilgili enstitü sayfasından takip etmektir. Mesela bir örnek vereyim Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü
      1-12 temmuz arası başvuru demiş.
      Arada sınavları yapıp.
      4 eylül sonuç açıklama demiş.
      5-6 eylül kesin kayıt demiş.
      Ders başlama ise 23 eylül demiş.
      Siz kazandıktan sonrasını sorduğunuz için burada 18 gün var arada.
      Ama başta dediğim gibi değişkendir bu süreler.

    • @mustafaak4927
      @mustafaak4927 5 лет назад +1

      FizyoDent Sağlık çok teşekkü ettim 😊

    • @mustafaak4927
      @mustafaak4927 5 лет назад

      FizyoDent Sağlık bi sorum daha var hocam yarim donem uzadı diyelim okul her universiteye şubat gibide basvuru yapıp egitime basliyabiliyor muyuz?

    • @FizyoDentSaglk
      @FizyoDentSaglk 5 лет назад +1

      @@mustafaak4927 Asıl kontenjanlar yaz ayında olur. Şubat döneminde her üniversite alım yapacak diye bir şey yok açmayadabilir yada az açar kontenjan.

  • @buradamatematik4674
    @buradamatematik4674 6 лет назад

    Hocam yüksek lisansın hangi aşamasında asistanlık için
    başvuruda bulunabiliyoruz*?

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  6 лет назад

      Üniversitenin şartlarına bağlı olarak değişir. Direk lisans mezunu olur olmazda araştırma görevlisi olabilirsiniz şartları sağlamanız halinde. Aynı şekilde yüksek lisans ders dönemi yada tez döneminde de araştırma görevlisi olabilirsiniz.

  • @tylerdurden4846
    @tylerdurden4846 4 года назад

    Hocam merhaba isterse dersin ilgili hocası kadro açıp yanına asistan olarak alabiliyor mu

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  4 года назад +1

      Normal şartlar altında zor hatta çok zor. Hoca bölüm başkanı vs olursa olabilir.

  • @bilgeprlkavak410
    @bilgeprlkavak410 5 лет назад +1

    Merhaba ales puaninin gecerlilik süresi bildigim kadariyla 5 yila cikarildi ve ben suan universite 2.sinif ogrencisiyim kasim da yapilacak alese girip bu puani 5 yil icerisinde mezun olarak kullanabiirim degil mi ? Yani universite ogrencileri girebilir mi

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  5 лет назад

      Evet üniversite öğrencileri girebilirler. Bende yıllar önce üniversite 3. sınıfta iken girmiştim o zaman geçerlilik süresi 3 yıl idi.

  • @mustafaak4927
    @mustafaak4927 5 лет назад

    hocam aleste dil bilgisi sorusu var mı yoksa tamamen okuma anlama uzerine mi?

    • @sorubankas582
      @sorubankas582 4 года назад

      Ales Türkçe ve matematik soruları var

  • @sunaat3852
    @sunaat3852 6 лет назад

    Hocam yokdil gecerliligi 5 sene fakat bazi soylentiler var. Yokdil hakkindaki yorumunuz alabilir miyim

    • @FizyoDentSaglk
      @FizyoDentSaglk 6 лет назад

      İnternetten araştırdığım kadarıyla ''Yüksek lisans ve doktora başvurularında kullanılacak puanın geçerlik süresi 5 yıldır. Öğretim üyeleri ile doçentlik başvurularında YÖKDİL puanının aynen YDS gibi belirli bir zaman sınırlaması bulunmamaktadır. '' böyle bir ifade var. YÖK açıklamalarını takip etmekte fayda var geçerlilik süreleriyle ilgili.

  • @panopticonsinema8072
    @panopticonsinema8072 6 лет назад

    Sinema bölümü (uşak) son sınıf öğrencisiyim. Araştirma gorevlisi olmak için basamaklar nelerdir

  • @mahmutates5467
    @mahmutates5467 6 лет назад

    hocam merhaba. Araştırma görevlisi alımında sadece yazılı sınav mı yapılıyor? Sözlü sınav yok mu?

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  6 лет назад

      Merhabalar. Sadece yazılı sınav yapılmıyor sözlü olarak mülakatta yapılıyor ama etkisi yazılı sınav kadar değil. Bir üniversitede şahit olmuştum mülakat sadece adayları tanımak içindi. Asıl sonucu diğer puanlar ve yazılı sınav sonucu belirledi. Ama her üniversite böyle mi bilemiyorum tabi ki.

    • @mahmutates5467
      @mahmutates5467 6 лет назад +1

      Hocam öncelikle cevabınız için teşekkürler. Önümde bir yılım var kpss a ya ya da ales ve ingilizce ye çalışmayı planlıyorum. Kpss a da hem alımlar az hem de torpil olayı malum biliyorsunuz sıkıntı acaba araştırma görevliliğinde de dönüyor mu diye sordum. Bu bir yılı iki seçenekten biriyle doldurmalıyım ama kararı veremiyorum. Karar verememe nedenim zor olmalarından değil emeklerimin karşılığını nerede daha rahat alabilirim onu öğrenmek istiyorum. Yardımcı olur musunuz? Tavsiyeleriniz var mıdır?

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  6 лет назад

      @@mahmutates5467 kendi alanınız ile ilgili alımları vs en iyi siz bilirsiniz. Şu anda uzun zamandır akademisyen alımı için ilana çıkılmıyor ve ilanlar için ocak ayı söylentileri var. Ekonomik gidişat iyi olmadığı için kamuya alımlar azalacaktır birde dediginiz mülakat işleri girince işin içine şans düşüyor. Akademisyenlik içinde alanınızda alımlar nasıl takip edin. Araştırma görevlisi alımlarında hiç torpil olmuyor desem de yalan olur her alımda torpilli desem de yalan olur. En nihayetinde şöyle bir cümle vardır "" önce adam bulunur sonra kadro açılır "" diye. Aslında ales e çalışarak biraz kpss de çalışmış oluyorsunuz. Evli değilseniz yada başka meşguliyetiniz yoksa 2 tarafa da yoğunlaşın derim. Çünkü zaman bunu gerektiriyor ve karşınıza ne zaman ne fırsat çıkacak bilemeyiz. O fırsat geldiğinde sizin hazır olmanız gerek. Çok iyi bir planlama ile 2sine de çalışmanızı tavsiye ederim. Teke düşürmek istenilse bu sizin isteğiniz tercihiniz ve yukarıda saydığımız sebeplere göre karar işidir. Bugün hemen başlayın mesela çalışmaya.

    • @mahmutates5467
      @mahmutates5467 6 лет назад

      Hocam çok teşekkür ederim. Hemen başlıyorum inşallah.

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  6 лет назад

      @@mahmutates5467 ülkede şartlar eskisi gibi değil. Arz azalıyor. Talep ise her sene artıyor mezun sayısı arttığı için. Haliyle birkaç işi bir arada yapan. Fark oluşturan öne geçer. Kolay gelsin...

  • @onderbilalgelgor9394
    @onderbilalgelgor9394 6 лет назад +1

    Hic arastirma gorevlisi ilani yok bu donem. Sebebiyle ilgili bir bilginiz var mi?

    • @FizyoDentSaglk
      @FizyoDentSaglk 6 лет назад

      Araştırma görevlisi alım ilanları ile ilgili yeni düzenlemeler var. Bu yüzden uzun bir süredir ilana çıkılmıyor.

  • @esra8712
    @esra8712 4 года назад

    Yuksek lisansa başladığımız andan itibaren puanlarımız varsa ilanlara başvurabilir miyiz ?

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  4 года назад

      Evet yüksek lisans yapıyor olmak şartını sağlıyor olursunuz.

  • @huseyinbodur9652
    @huseyinbodur9652 5 лет назад

    Yurt dışında yüksek lisans yapmanın faydası var mıdır ? yurt dışı yüksek lisans yapmış birisi hangi aşamalara tabidir akademik personel olmak için ??

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  5 лет назад

      Merhabalar. İlk olarak dil konusunda baya yol almış olunacak. Farklı bir ülke farklı bir kültür göreceksiniz. Farklı bir çalışma disiplini ve uluslararası öğrenciler ile çalışma imkanı bulacaksınız. Yüksek Lisansa göre değişmekle birlikte daha iyi araştırma ortamına sahip olabilirsiniz ama değişkendir bu haliyle.
      Yurtdışı masterı saydırdıktan sonra yine Türkiye'deki aşamalara tabi olacaktır diye düşünüyorum. Doktora ve sonrası süreç. Bu konuda net bilgileriminde olmadığı söyleyeyim.

  • @deli_kafa-1
    @deli_kafa-1 6 лет назад

    Hocam 2 senelik sağlık mezunuyum dgs aöf ile işletme lisansa tamamlayıp yüksek lisans ederek akademisyen olmak istiyorum önerileriniz

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  6 лет назад

      Tabiki teknik olarak böyle bir imkanınız var. 4 yıllık lisans mezunu olmanız gerek önce. Sonra Ales ve Dil puanlarına sahip olmanız gerek. Bana göre tek dezavantajınız bölümünüz yani işletme mezunu çok kişi var. Hâlâ okuyan çok kişi var ama ales ve Dil puanınızı yüksek tutarsanız neden olmasın. Önünüzde çok zorlu bir süreç var bunun bilincinde olup çalışmanızı tavsiye ederim.

    • @deli_kafa-1
      @deli_kafa-1 6 лет назад

      FizyoDent Eğitim yönetim bilişim sistemlerinde yüksek lisans hedefim hocam 3 sene boyunca ales vs yds kasacam umarım edebilirim aöf okuyanlara iyi bakmıyorlar denildiğinden sordum

  • @abdurrahmanklc2751
    @abdurrahmanklc2751 6 лет назад

    hocam merhaba arada dönemde de yüksek lisansa başvurabiliyor muyuz?

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  6 лет назад

      Evet başvurabilirsiniz. Bunun için ilgili enstitü sayfalarını takip etmeniz gerekiyor. Yaz dönemi kadar fazla kontenjan açılmaz ama bazıları da hiç açmaz. Değişiyor üniversiteden üniversiteye.

    • @abdurrahmanklc2751
      @abdurrahmanklc2751 6 лет назад

      @@fatihkurtoglu3620 teşekkürler hocam 😊

  • @emineatalay3205
    @emineatalay3205 6 лет назад

    Hocam araştırma görevlisi olmak için ondan önce yüksek lisans yapmak gerekiyor mu?

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  6 лет назад

      Önceden illa öyle bir şart yoktu. Üniversiteler direk mezun halde bile alabiliyordu. Tabi ki aldıktan sonra siz master ve doktora yapıyorsunuz. Yada master yapıyor olmak. Bitirmiş olmak gibi şartlar koyabiliyorlardı kendi ihtiyaçlarına göre ancak uzun süredir akademik personel ilanı yayınlanmıyor. Şartlar değişir mi neler olabilir zaman gösterecek.

  • @hikmetiziya
    @hikmetiziya 5 лет назад

    x üniversitesinde yüksek lisans yapıyorken y üniversitesinde araştırma görevliliğine kabul edilme nasıl olacak ?

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  5 лет назад

      Merhabalar. Aslında bu şekilde yapan çok kişi var ülkede yeni açılan ve akademik kadrosu eksik çok üniversite var. Dersleri yada asistanlıkları ayarladıktan sonra dekanlık izin veriyor. Aksi takdirde hiçbir üniversite akademisyen bulamazdı her üniversite de yüksek lisans ve doktora eğitimi yok. Mesela Kırıkkale olanlar Ankara'daki büyük üniversitelerde yapıyor. Atıyorum Karaman da olanlar Konya'da yapıyor gibi.

    • @hikmetiziya
      @hikmetiziya 5 лет назад

      FizyoDent Anladım, teşekkür ederim. 🙏🏻

  • @zarokzerya9461
    @zarokzerya9461 5 лет назад

    Hocam merhaba ben okul öncesi öğretmenliği okuyorum yüksek lisans benim ne işime yarar neler yapabilirim öğretim üyesi olabilir miyim teşekkürler şimdiden..

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  5 лет назад +1

      Merhabalar. Eğer alanınızda yaparsanız alanınız ile ilgili bilgi birikiminiz artar. Güncel çalışmalar nelerdir takip etmeyi araştırma kültürünü öğrenirsiniz. Benim alanım fizik tedavi ve rehabilitasyon ancak anatomi alanında yüksek lisans yapıyorum. Anatomi benim mesleğim için önemli bir alan. Bu alanda bilgilerimi hem tazeledim hemde derinleştirdim. Hem pratik tecrübe hemde hastaları tedavi anlamında faydası oluyor.
      Yüksek lisans sırasında makale sunumu yapıyorsunuz, seminer sunumu yapıyorsunuz. Sunum hazırlamayı öğreniyorsunuz. Topluluk önünde konuşma becerisi kazanıyorsunuz az çok. Makale çevirisi yaptığınız için ingilizce bilginize katkı sağlıyor.
      öğretim üyesi olmak istiyorsanız ilk basamak yüksek lisans yapmaktır diyebiliriz. Yüksek lisans,doktora,doktor öğretim üyesi, doçent,prof. diye gider akademik ünvanlar. Ayrıca malum ülkenin her yerine mantar gibi üniversite açıldı maalesef kaliteden çok sayıya önem veren eğitim politikaları var. Bir şekilde sıyrılmak farklılık oluşturmak gerek. Bu farklılıkları oluşturmak için seçeneklerden birisidir yüksek lisans. Ayrıca öğretmenler için yüksek lisans yapma şartı getirilmesi konuşuluyordu yakın zamanda. İlk aşamada düşününce aklıma gelenler bunlar.Yayın yaparsınız destek alırsınız üniversiteden,tübitaktan yurtdışına sunuma gidebilirsiniz. Ayrıca yüksek lisans bursları değişim programları var yine.

    • @zarokzerya9461
      @zarokzerya9461 5 лет назад

      @@fatihkurtoglu3620 çok teşekkür ederim hocam değerli vaktinizi ayırdığınız için çok faydalı oldu

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  5 лет назад

      Başarılar dilerim.

  • @Symtroglu
    @Symtroglu 5 лет назад +1

    Dil olarak sadece İngilizce mi? peki ya diğer diller olabilir mi?

  • @ilketosun_Karmelaphotogrf
    @ilketosun_Karmelaphotogrf 6 лет назад

    Akademik kadroda yer almak icin yaş sınırlari önemlimi hukuki şartlar neler engel durumlarinda reddedilen oluyor mu oluyorsa nelerdir kabul görüyorsa neye göre engelli adayların alımı (fiziksel engelli adaylar için)

    • @FizyoDentSaglk
      @FizyoDentSaglk 6 лет назад

      35 yaş üstü araştırma görevlisi olamıyor böyle bir yaş sınırı var elbet. Engelli adaylar ile ilgili ise net bilgi sahibi değilim. Bu alandan alana göre değişir sanırım. Sosyal bilgiler ile sağlık alanında farklılık arzedebilir. En doğru cevap için yök ile irtibata geçmenizi tavsiye ederim bu konuda net bilgimin olmadığı söylemek isterim.

  • @Yemirhann
    @Yemirhann 6 лет назад +1

    hocam merhaba Marmara Üniversitesi Zihin Engelliler Öğretmenliği bölümü son sınıf öğrencisiyim. 3.5 ortalamam var 91.3 ales ve 77.5 yökdil puanım var. bu puanlarla yükseklisansa kabul edilmeye kesin gözüyle bakıyorum desem yalan olmaz. anca bu süreçte hala öğrenci gibi ailemden para beklemek istemiyorum. Bu esnada bir yüksek lisans programıyla araştırma görevlisi olsam, derslerin çoğuna gidememek ve başka bir ilde araştırma görevlisi olmak gibi sorunlarla karşılaşır mıyım ?

    • @FizyoDentSaglk
      @FizyoDentSaglk 6 лет назад +1

      Yüksek lisans yapmak akademik anlamda kendinizi geliştirmekle ilgilidir. Araştırma görevlisi olmak akademik anlamda kendinizi geliştirmenizin yanında bunu bir iş olarakta edinmeniz demektir. A üniversitesinde araştırma görevlisi olup B üniversitesinde yüksek lisans yapıyor olabilirsiniz ama izin alma durumu, asistanlık yapacağınız derslerin ayarlanması vs gibi bir çok soru işaretine cevap bulmanız gerekir. A ve B üniversitesinin bulunduğu şehirler arası mesafede fazla ise izin konusunda da problem yaşamanız muhtemeldir.

    • @burcuuuu8215
      @burcuuuu8215 5 лет назад +1

      Ales'e nasıl çalıştınız ? Bilgi verir misiniz lütfen

    • @sedakarip5175
      @sedakarip5175 3 года назад

      @@FizyoDentSaglk yds için ingilizcemiz hangi seviyede olmalı

  • @inysusea3292
    @inysusea3292 4 года назад

    Toplam kaaç yıl istediğimiz seviyeye gelmek için çile çekicez ?😒😔

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  4 года назад

      Akademik anlamda prof. lüğe kadar yol var. Ancak o zaman bile tez yönetecek ders vereceksiniz.

    • @inysusea3292
      @inysusea3292 4 года назад

      @@fatihkurtoglu3620 Hem eğitim vericez,hem tez üreticez,hem de para mı alıcaz ?

  • @burcukpm
    @burcukpm 6 лет назад

    Ayrıca özel şart olarak isterlerse "yüksek lisans yapıyor" olmak diye bir şey koyamaz. çünkü şu an sadece 50d kadrolu aldıklarından dolayı,50d kadrosunda zaten yüksek lisans şartı zorunlu, isteğe bağlı değil. Sizin dediğiniz şu anki sistem içinde sadece özel şart olarak doktora yapıyor olmak tarzında koyabilir. Şu an yüksek lisans yapmayan ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ OLAMAZ. lütfen yanlış bilgi vermeyin.

  • @mehmetonemli3734
    @mehmetonemli3734 4 года назад +1

    Sismolog olmak için ne yapılmalı?

  • @melekcetinkaya7594
    @melekcetinkaya7594 5 лет назад

    Hocam YDS için İngilizcemizi nasıl geliştirebiliriz

    • @bagetproof7306
      @bagetproof7306 5 лет назад +1

      her gün sabah ve gece yatmadan önce yumurtanın sarısıyla akını ayırın başucunuza koyun. tercihen portakalı da soyabilirsiniz

    • @sorubankas582
      @sorubankas582 4 года назад

      Bazı uygulamalar var çok iyi onlarla geliştirebilirsin

  • @ruzgarege499
    @ruzgarege499 5 лет назад

    Yaş şartıyla ilgili bilgi verebilir misiniz?

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  5 лет назад

      Merhabalar. Araştırma görevlisi olma yaş şartı ilana ilk başvuru tarihi itibariyle 35'tir.

  • @gameofdogs8502
    @gameofdogs8502 5 лет назад

    hocam üniversite ortalamam 2.50 girebilme imkanım varmı

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  5 лет назад +1

      Merhabalar tabi ki var ancak sizde kabul edersiniz ki maksimum seviye 4 olduğu için 2.50 biraz düşük kalıyor. Ancak etkileyici bir ALES ve DİL puanı ile bu açığı kapatırsınız çok rahat şekilde.

    • @gameofdogs8502
      @gameofdogs8502 5 лет назад

      @@fatihkurtoglu3620 teşekkürler hocam

  • @heysen8759
    @heysen8759 5 лет назад

    Peki bu ales sınavı her sene oluyor mu ?

  • @evrimoral2082
    @evrimoral2082 5 лет назад

    Mülakat yok mu?

  • @kubranur8960
    @kubranur8960 4 года назад

    2 yıllık bölümlerde araştırma görevlisi olmakta mı ?

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  4 года назад +1

      Tabi ki 2 yıllık bölümlere de hoca olunabilir. Bunun için lisans bitirmeniz gerekiyor ama ilk şart.

    • @kubranur8960
      @kubranur8960 4 года назад

      FizyoDent Eğitim teşekkür ederim şuan 1. Sınıf ön lisans öğrencisiyim dgs için çalışmaya başlayacağım dgs için bir öneriniz varmı çalışma sitili için hedefim yüksek yüksek lisans da istiyorum ileride 🙏

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  4 года назад

      @@kubranur8960 Hangi bölümde okuyorsunuz?

    • @kubranur8960
      @kubranur8960 4 года назад

      FizyoDent Eğitim gıda teknolojisi hocam

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  4 года назад +2

      @@kubranur8960 DGS hedefinizi net koyun. Ayrıca 2 yıl kısa bir süre bir bakmışsınız okul bitmiş. En kısa sürede planlı şekilde çalışmaya başlayın.

  • @rumeysademir7529
    @rumeysademir7529 4 года назад

    lisans ortalaması kaç olmalı

  • @asosyologhnm8058
    @asosyologhnm8058 5 лет назад

    Faydalı ✅

  • @rabiayimaz3598
    @rabiayimaz3598 6 лет назад

    hocam asistan olarak kalabiliyoz mu?

  • @عبدالله-ب7ي2م
    @عبدالله-ب7ي2م 5 лет назад

    Yabancı olan araştırma görevlisi olabilirmi ??

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  5 лет назад

      Şartları sağlamanız gerekiyor.

    • @عبدالله-ب7ي2م
      @عبدالله-ب7ي2م 5 лет назад +1

      @@fatihkurtoglu3620 bir Kaç ay sonra lisanstan mezun olacam inşallah ayırca yds sınavında iyi puan aldım , ales mı kaldı
      İlglendirdiniz için teşekkür ederim

    • @FizyoDentSaglk
      @FizyoDentSaglk 5 лет назад +1

      @@عبدالله-ب7ي2م Mayıs 'ta yapılacak Ales e mutlaka girin ve puan alın. Yeni araştırma görevlisi yönetmeliğini okuyun. Sadece mezun olmak yds ales puanı yetmiyor artık. Yüksek lisans yapıyor olma durumu da isteniyor. Ales ten puan alın. Yaz dönemi açılacak yüksek lisans lar arasında yabancı öğrenci kontenjanı olan bir yeri kazanmanız gerek. Sonra akademik ilanları takip edin.

    • @عبدالله-ب7ي2م
      @عبدالله-ب7ي2م 5 лет назад

      @@FizyoDentSaglk çok teşekkür ederim allah razi olsun

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  5 лет назад +1

      Başarılar dilerim...

  • @MuradCeferov
    @MuradCeferov 5 лет назад

    Merhaba komsu oldum sizi de kanalima beklerim

  • @burcukpm
    @burcukpm 6 лет назад

    Ayrıca doktora programları üniversitelere göre farklılık gösterirken, 2 dönem yani 1 sene ders aşaması olan doktora programları da var. ve tez aşaması bu yüzden 4 seneye tamamlamak için tez aşaması 6 dönem 3 sene sürebiliyor.

    • @FizyoDentSaglk
      @FizyoDentSaglk 6 лет назад

      Bölümden bölüme göre değişebilir. Bütünleşik doktora vs gibi durumlar var. Burada genel baz alınmıştır.

  • @burcukpm
    @burcukpm 6 лет назад +2

    Ayrıca araştırma görevlisi olmanın avantajlarını sıralarken özel sektörde iş bulmak sıkıntılı tarzında bir şeyler söylediniz. Araştırma görevlisi olacak insan ilerinin bilim insanı demektir. ve bilim insanı olacak birisine "özel sektörde iş zor bulunur" diye bir şey söylemek de çok saçma. çünkü esas akademik açıdan yükselmek herkesin yapabileceği bir şey değil. özellikle de özel sektörde iş bulamayıp akademik hayata atılayım denilecek bir meslek türü değildir. bu videonuzu yeniden çekmenizi, doğru bilgiler vermenizi öneririm.

    • @FizyoDentSaglk
      @FizyoDentSaglk 6 лет назад +5

      Sizin bu söyledikleriniz olması gereken. Ortalama bir yüksek lisans yapan, yapmayı düşünen öğrencilere de sorsanız sizin dediğiniz gibi cevap verebilir. Ancak birde ülke gerçekleri var. İnsanların da bu gerçeklere göre talepleri şekilleniyor. Velhasılı kelam ülke gerçeklerini dile getirmek saçma değildir. Özellikle Ahmet Davutoğlu zamanında akademik camiaya verilen ciddi zam ile birlikte insanların akademisyen olmaya ilgisi artmıştır. Bunun temel sebeplerinden birisi ise işsizliktir. Mezun olduktan sonra işsiz kalma korkusudur. Videoyu yeniden çekmeme gerek yok çünkü hayalci değil bilakis gerçekler vardır bu konuda video da.

  • @burcukpm
    @burcukpm 6 лет назад

    2018 itibariyle 33a kadrosu yok, yanlış bilgi vermeyin lütfen

    • @FizyoDentSaglk
      @FizyoDentSaglk 6 лет назад

      33a kadrosu genel bir ifade. 33 a ifadesi 2547 sayılı YÖK kanunun 33. maddesinin a kısmını ifade etmektedir. 2547 sayılı kanunda da hala bu madde geçerlidir.

  • @burcukpm
    @burcukpm 6 лет назад

    AYRICA yardımcı doçentlik yani doktor öğretim üyesi ve profesörlük bir ünvan değil bir kadro tipidir. sadece doktor ve doçentlik ünvandır. LÜTFEN VİDEONUZU YENİDEN DÜZENLEYİP, DOĞRU BİLGİLERLE PAYLAŞIN.

    • @FizyoDentSaglk
      @FizyoDentSaglk 6 лет назад

      Evet bu konuda haklısınz. Akademik tilt olarak doktor ve doçent gibi ünvanlar verilir. Bunlar hayati öneme sahip bilgiler değil. videoyu düzenlemeyi gerek duymuyorum bu konuda.

  • @burcukpm
    @burcukpm 6 лет назад

    Ayrıca akademik teşvik şartları da değişti. onu da araştırın

    • @FizyoDentSaglk
      @FizyoDentSaglk 6 лет назад

      Her yıl talepler gözönünde tutularak yada şartlara göre elbette değişiklik yapılacaktır önemli olan vidonun paylaşım zamanında şartların ne olduğudur. Sizde takdir edersiniz ki her değişiklikte yeni video çekilmez. Akademik teşvikte temel değil tali bir konu diye düşünüyorum.

  • @snnbrk41
    @snnbrk41 3 года назад +1

    mesela kendi mezun olduğumuz üniversitede göreve başladık diyelim. başka bir üniversiteye tayin isteyebiliyor muyuz?

  • @esmanuraltkat2093
    @esmanuraltkat2093 3 года назад

    Yanıtlarsanız çok sevinirim yüksek lisans yaparken araştırma görevlisi olmak mümkün mü? bu kısmı anlayamadım

  • @melihdemir8109
    @melihdemir8109 4 года назад +1

    Hocam yuksek lisans yaparken baska sehirde goreve baslayabilir miyiz?
    Ayni anda nasil yurutuluyor?
    Lutfen yardimci olur musunuz?

    • @fatihkurtoglu3620
      @fatihkurtoglu3620  4 года назад +3

      Merhabalar tabi ki yapabilirsiniz. Mesela Ankara'da yüksek lisans yapıyorsunuz. Kırıkkale üniversitesi ilana çıktı ve siz gerekli şartları sağlayarak ar gör oldunuz. Sizin için yüksek lisans yada doktora olsun gerekli kolaylığı sağlıyorlar ve 1 yada 1.5 gün dersler için ankara'ya gidiyorsunuz. Konya Karaman örneği verilebilir mesela.