Καταργήστε τα συρόμενα-χωνευτά κουφώματα γιατί δεν λειτουργούν το καλοκαίρι!

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 1 окт 2024
  • Κάνοντας μια απλή μέτρηση των θερμοκρασιών ενός τοίχου με συρόμενο χωνευτό κούφωμα, καταγράφω τις θερμοκρασίες και καταλήγω στο συμπέρασμα ότι το συρόμενο χωνευτό κούφωμα ως τεχνική αποτελεί μια ενεργειακή τρύπα στο κτίριο και επιβαρύνει ενεργειακά τους ιδιοκτήτες.

Комментарии • 92

  • @spiroszachariadis6085
    @spiroszachariadis6085 Год назад +14

    Μπραβο φιλε μου. Εχω εταιρεία με κούφωματα στη Θεσσαλονίκη και σχεδον καθημερινά δινω "μαχη" με τους πελατες να "αποχωριστουν" τα εξωτερικά τους κούφωματα και να βαλουν ανοιγομενα. Σε ολους βολευαν τοσα χρόνια αυτα τα συρόμενα δε τους πιαναν χωρο μεσα στο σπίτι. Ειναι εντελώς ομως σωστα οπως το λες Ελληνικη πατέντα και το καλύτερο συστημα συρομενο να βαλεις εξωτερικα ,χανει καθε θερμομονωση που εχει. Απο δω και περα θα τους βαζω να βλεπουν το βίντεο σου!

    • @fuvchannel
      @fuvchannel  Год назад +6

      Ευχαριστώ αγαπητέ, χαίρομαι που βοηθάνε τα βίντεο, θα ακολουθήσουν και άλλα επεισόδια με τη χειμερινή μέτρηση και τη σημασία της αεροστεγανότητας η οποία πιστοποιείται πάνω στο κούφωμα αλλά την ακυρώνουμε όταν το τοποθετούμε συρόμενο.

    • @sirusthevirus6879
      @sirusthevirus6879 Год назад

      Διαφωνώ κάθετα σαν μηχανολόγος ψυκτικος ξέρω πολύ καλά ότι η διαφυγή ψυχρού αέρα σε ζεστό περιβάλλον (αέρας κλιματιστικου) επιτυγχάνεται μόνο με ελεύθερη διαφυγή και όχι μέσω διαδρομής από κενά που έστω και λίγο προστατευονται από υλικά όπως βουρτσάκια κουφωμάτων!!! Εάν τα κουφώματα είναι καινούργια με χοντρό τζάμι και μεταλλικό παστουρι δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα,,ακόμα τα ανοιγομενα έχουν και αυτά με τα χρόνια τα δικά τους πρόβληματα αφού με τις μεταβολές τις θερμοκρασίας και τις φθορές στα λάστιχα έχουν απώλειες (πετσικαρισμα και όχι σωστή εφαρμογή στην κάσα κατά το κλείσιμο)

  • @vabasil
    @vabasil Год назад +11

    Δυστυχώς έχετε απόλυτο δίκιο. Το έχω διαπιστώσει στην πράξη, στα δυο από τα κουφώματα της οικίας μου. Έπρεπε οι Αρχιτέκτονες και Μηχανικοί να το έχουν επισημάνει και να συμβουλεύουν τους αδαείς.

    • @fuvchannel
      @fuvchannel  Год назад +6

      Όταν το ίδιο το υπουργείο επιδοτεί εδώ και χρόνια την αντικατάσταση των συρόμενων, όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι θύματα μιας κακής νοοτροπίας. Πολλοί μηχανικοί δεν τολμούν να προτείνουν μια τόσο ανατρεπτική επιλογή γιατί δεν είναι κατανοητό και δεν υπάρχουν ακόμα πολλές φωνές που να μιλάνε για το αυτονόητο. Έγιναν προτάσεις από συλλόγους μηχανικών για να μην επιδοτηθεί μέσω του εξοικονομώ αυτή η τεχνολογία αλλά τελικά δεν πέρασε...

  • @dimitrisfanos3188
    @dimitrisfanos3188 Год назад +10

    Θόδωρε πολλά συγχαρητήρια... Πραγματικά είναι έτσι όπως το λες, και τα λες τέλεια. Χαίρομαι πραγματικά για αυτή τη σωστή προσπάθεια που κάνεις. Θα χαρώ ιδιαίτερα και σε άλλους τομείς, να δω ανθρώπους σαν και σένα !!!

    • @fuvchannel
      @fuvchannel  Год назад +1

      Ευχαριστώ πολύ αγαπητέ, να είσαι καλά!

  • @ΑναστάσιοςΚανελλόπουλος

    Συγχαρητήρια για το κατατοπιστικό βίντεο.Ησασταν σαφής κατατοπιστικός και έχετε απόλυτο δίκιο .Τεκμηριώσετε απόλυτα τα λεγόμενά σας χωρίς να θιγετε κανένα

  • @Cncholic
    @Cncholic Год назад +2

    Πολυ ωραιο το βιντεο αλλα θα πρεπει να μας πειτε τα στοιχεια στα οποια εγιναν οι μετρησεις π.χ αν ο τοιχος ειναι μονωμενος εσωτερικα,αν το συρομενο σφραγιζει ικανοποιητικα ετσι ωστε να μην υπαρχουν απωλειες και γενικοτερα αν οι μετρησεις εγιναν σε καινουριο κτηριο η σε παλαιοτερο που δεν υπηρχε η εννια της εξικονομησης ενεργειας.
    Ευχαριστω

  • @xristost4182
    @xristost4182 Год назад +3

    Συμφωνώ με αυτό το αρνητικό στοιχείο που έχουνε τα συρόμενα αλλά πιστεύω ότι δεν είναι τόσο τραγικό όσο τα παρουσιάζεται είναι μειονέκτημα συμφωνώ, αλλά υπάρχουν και κάποια μικρά πλεονεκτήματα όπως αναπνέει ο εσωτερικός χώρος καταλαβαίνετε τι θέλω να πω και έχουμε και εξοικονόμηση εσωτερικού χώρου

    • @fuvchannel
      @fuvchannel  Год назад

      Λογικός ο προβληματισμός σας αλλά εμείς έχουμε μετρήσει τις απώλειες και σε επόμενα βίντεο θα δείτε πόσο τραγικό είναι τόσο για την οικονομία όσο και την υγιεινή του χώρου ένα συρόμενο κούφωμα. Σχετικά με την εξοικονόμηση του χώρου, έχουμε αφιερώσει ένα ολόκληρο επεισόδιο για να αποδείξουμε ότι πρόκειται για μύθο.

  • @ankon754
    @ankon754 2 месяца назад +1

    Θερμα συγχαρητηρια κωστας κανελλιδης απο πειραια

  • @c.r.t.
    @c.r.t. Год назад +3

    Οι μετρήσεις φαίνοντε σωστές και τα αποτελέσματα λογικά. Συγκρίνουμε δύο περιπτώσεις χωρίς όμως να έχουμε τα δεδομένα για τη δεύτερη περίπτωση, πώς μπορούμε λοιπόν να δείξουμε ότι κερδίσουμε με τα ανοιγόμενα χωρίς μετρησεις; Μπορεί να ίσχύει, αλλά δεν θα ήταν καλό να υπάρχουν και τα δεδομένα για τα ανοιγόμενα;

    • @fuvchannel
      @fuvchannel  Год назад +2

      Ακολουθούνε κι άλλα επεισόδια που εξηγούμε όλες τις περιπτώσεις. Απλά προσπαθούμε να μην ξεπερνάμε τα 6 λεπτά βίντεο για να μην γινόμαστε κουραστικοί. Διαφορετικά μπορούμε να μιλάμε για μέρες ολόκληρες…

  • @ΛυγερηΤαμπαογλου
    @ΛυγερηΤαμπαογλου Год назад +2

    Καλα τα λες αλλα τι να κανουμε τωρα να γρεμισουμε τους τοιχους?

  • @PlanetIscandar
    @PlanetIscandar Год назад +1

    Η προηγούμενη πολυκατοικία είχε συρόμενα κουφώματα και ΕΒΡΑΖΕ το διαμέρισμα, παρότι είχα 2 ορόφους από πάνω μου. Με προβληματίζει όμως ότι η προ-προηγούμενη δεν είχε τέτοιο ακραίο βράσιμο, ενώ αυτή την έβλεπε από παντού ο ήλιος (κι αυτή συρόμενα είχε).

  • @ΕύαΟικονόμου-χ3ζ
    @ΕύαΟικονόμου-χ3ζ Год назад +2

    Έχετε δίκιο, αλλά πολλές φορές δεν βολεύουν στον χώρο.

  • @lefterisfishing1482
    @lefterisfishing1482 Год назад +3

    Ωραίο βίντεο εξαιρετική μελέτη. Ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται στην περίπτωση που στο εξωτερικό τούβλο υπάρχει εσωτερική μόνωση (5άρι) ή όταν όλη η εξωτερική πλευρά είναι μόνωση (10άρι). Θα ήταν ωραίο να βλέπαμε την θερμοκρασία σε αυτή τη περίπτωση που υπάρχει στο διάκενο και την επίδραση που θα έχει στο υπόλοιπο σύστημα.

    • @fuvchannel
      @fuvchannel  Год назад +4

      Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια, σε επόμενο επεισόδιο θα παρουσιάσουμε αυτά που αναφέρετε για να εξηγήσουμε τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

  • @kontosnikos7
    @kontosnikos7 Год назад +2

    Ωραιος. Την καλημερα μου και τα σέβη μου. Δεν τα ηξερα αυτα και φενονται λογηκα.

  • @ariskazis4663
    @ariskazis4663 Год назад +9

    Θοδωρή πολύ κατατοπιστικό! Τί προτείνουμε σε αντικατάσταση τέτοιου είδους κουφώματος που υπάρχει στα περισσότερα σπίτια λοιπόν, για θερμο- και ηχο-μόνωση; Τί επιλογές έχουμε;
    Ειδικά όσον αφορά μεγάλα ανοίγματα;

    • @fuvchannel
      @fuvchannel  Год назад +3

      Από τη στιγμή που επιλέξουμε να καταργήσουμε την "πληγή" στο κέλυφος, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τυπολογίες συρόμενων κουφωμάτων που σφραγίζουν και προσφέρουν αεροστεγανότητα όπως τα VW ή με μηχανισμούς πτώσης. Αρκεί να μην τρέχουν μέσα στους τοίχους. Όσοι πελάτες μας έχουν καταργήσει τα συρόμενα είδαν τεράστια διαφορά σε θερμική προστασία και ήχο. Βέβαια το επόμενο βήμα είναι ο μηχανικός αερισμός...

    • @ΜαριοςΧρονης-σ4σ
      @ΜαριοςΧρονης-σ4σ 4 месяца назад +1

      Η τοιχοποιία είχε μόνωση; Δεν νομίζω ότι έχετε δίκιο... Είμαι υπέρ τον συρόμενες πόρτες...

  • @anvas848
    @anvas848 Месяц назад +1

    Πές τα !!!

  • @PireotisPontios
    @PireotisPontios 4 месяца назад

    Δεν είναι σωστή η ανάλυση που κάνετε, υπάρχουν παράμετροι που δεν υπολογίζετε.
    Η μεταφορά θερμότητας και η ροϊκή του ρευστοδυναμικού μέσου, εν προκειμένω του αέρα είναι πολύπλοκη διαδικασία και οι απλουστεύσεις και υποθέσεις που πρέπει να γίνουν είναι σημαντικές για την ορθότητα.
    Το πειραματικό μοντέλο που χρησιμοποιείτε είναι απλοϊκό και δεν έχει την απαιτούμενη επιστημονική βαρύτητα.

    • @fuvchannel
      @fuvchannel  4 месяца назад

      Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την αεροστεανότητα στις έρευνες που έχω κάνει ως μέλος του Ευρωπαϊκού φορέα Tightvent Europe tightvent.eu/taac/taac-participants και μετά να μου πείτε ότι η προσέγγισή μου είναι απλοϊκή. Μιλάω απλοϊκά για να γίνει κατανοητό ότι στην Ελλάδα έχει κυριαρχήσει η βλακεία ως κανόνας στην κατασκευή και ακόμα όταν αποδυκνείουμε ότι ξοδεύονται απίστευτοι πόροι σε άτοπες και άεργες τεχνικές, θα υπάρξουν πάντα κάποιοι που θα υποστηρίξουν ότι η γη είναι επίπεδη! Συστήνω να μελετήσετε το βιβλίο του Carlo Cipolla: Οι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας!

  • @147gtm
    @147gtm 2 месяца назад

    Οκ συμφωνούμε. Άμα θέλει κάποιος να αλλάξει τα παραθυρα και να βάλει pvc πχ πως γεμίζει το κενό η μάλλον με τι το γεμίζει;;;

    • @fuvchannel
      @fuvchannel  2 месяца назад +1

      Ξεκινώντας από την πιο φτηνή στην πιο ακριβή λύση έχουμε: 1) απλά κλείνει τους λαμπάδες και βάζει νέα κουφώματα. Αυτό από μόνο του προσφέρει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα συγκριτικά με οποιαδήποτε αντικατάσταση συρόμενου με συρόμενο. 2) σπρώχνετε με τα χέρια κάποιο μονωτικό υλικό, ιδανικά διαπνέων. Είναι μια "μπακαλίστικη" λύση καθώς δεν έχει συνοχή το μονωτικό υλικό και στην ουσία το πετάτε μέσα στο κενό. Μια λύση που προσφέρει κάτι καλύτερο από το τίποτα του απόλυτου κενού. 3) κάνετε πλήρωση με παρθένο ορυκτοβάμβακα Supafil οπότε το κενό γεμίζει με ιδανική πυκνότητα ακόμα και στο τελευταίο εκατοστό. Το αποτέλεσμα είναι το ιδανικότερο καθώς το μονωτικό υλικό είναι συμπαγές και προσφέρει όλες τις ιδιότητές του στο μέγιστο. Υπάρχει σε αυτή την περίπτωση και η εναλλακτική λύση να χρησιμοποιήσετε πολυουρεθάνη αλλά εμείς συστήνουμε άκαυστα και φυσικά υλικά.

  • @sotirisps9173
    @sotirisps9173 9 месяцев назад +1

    Ευχαριστούμε για το βίντεο. Θα θέλατε να μας πείτε τί κανουμε στην περίπτωση που θέλουμε μεν να αντικαστήσουμε το χωνευτο παραθυρο με ανοιγόμενο αλλα να διατηρήσουμε το χωνευτο παντζούρι?

    • @fuvchannel
      @fuvchannel  9 месяцев назад

      Πολύ ωραία ερώτηση, σας ευχαριστούμε για την ωραία πάσα που μας δίνετε. Ήδη ετοιμάζουμε το επόμενο βίντεο που θα απαντήσουμε αναλυτικά.

  • @nikosgarloftis6339
    @nikosgarloftis6339 Год назад +2

    Φίλε μου αν στο εσωτερικό κάνουμε μόνωση με φελιζολ 5 πόντους και ο οδηγός είναι στην ίδια ευθεία με το δάπεδο και η γωνιά που καλύπτει το κενό έχει λάστιχο δεν ισχύουν αυτά που λες και αν η βεράντα είναι μικρή πως θα άνοιγει το παντζούρι;

    • @fuvchannel
      @fuvchannel  Год назад +3

      Είμαστε θετικοί σε κάθε πρόταση ή τεκμηριωμένη διαφορετική άποψη και πολύ ευχαρίστως να μετρήσουμε μια τέτοια περίπτωση και να συγκρίνουμε τα αποτελέσματα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν γνωρίζουμε τι θα βρούμε καθώς αυτά που παρουσιάζουμε δεν είναι απόψεις αλλά επιβεβαιωμένοι κανόνες φυσικής εφαρμοσμένοι στα κτήρια. Δείτε και τα επόμενα επεισόδια σχετικά με την αεροστεγανότητα, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλα σχετικά με τη χρήση φορμαλδεΰδης στο εσωτερικό των σπιτιών. Συμφωνούμε στο πρόβλημα τον παντζουριών, ίσως να μπορούν να υπάρξουν λύσεις (πχ τα ρολά) αλλά εκεί υπάρχουν άλλα προβλήματα με αλλαγή όψης, σύμφωνη γνώμη πολυκατοικίας κλπ. Δεν λέμε ότι είναι εύκολα τα πράγματα, αντιθέτως είναι πολύ περίπλοκα. Απλά πρέπει να μην αποδεχόμαστε ως φυσιολογική λύση μια λανθασμένη τακτική. Αν για παράδειγμα έχουμε υδρορροές μέσα στις κολώνες, πρέπει να καταργηθούν και να γίνει ενίσχυση, τέλος! Δεν θα προβληματιστούμε αν θα χρειαστεί να τρέξουν έξω από το κτήριο και θα φαίνονται άσχημες. Αντίστοιχα σε ενεργειακό επίπεδο χρειαζόμαστε σφραγισμένα κτήρια για να ελέγχουμε τις εσωτερικές συνθήκες και μέσα σε αυτά να έχουμε μόνο φυσικά υλικά, εκτός της κόκκινης λίστας υλικών (Red List) την οποία σας προτείνουμε να αναζητήσετε.

    • @steliosanastasopoulos6137
      @steliosanastasopoulos6137 Год назад

      Συμφωνώ με τον Νίκο. Έχει δίκιο

  • @ththeod2538
    @ththeod2538 Год назад

    Ωραια τα λες, προωθεις και τα προιοντα της Εταιριας σου (supafil και εξαερισμος), αλλα λες ανεφιτκα πραγματα: τα επιπλα μας ειναι για συρομενα κουφωματα και δεν τα αλλαζουμε ευκολα. Εγω εβαλα παλι ενεργειακα συρομενα κουφωματα, τα οποια εχουν αεροστεγανοτητα σε σχεση με τα παλια (εμπαζαν αρκετα το χειμωνα, κλπ). Ειναι ανεφικτο σε Πολυκατοικια. Κανεις και μια εξωτερικη θερμομονωση. Η αποσβεση της επενδυσης θα γινει σε 10 χρονια?

  • @ranialio2438
    @ranialio2438 Год назад

    Εγώ είχα παλαιά συρόμενες πόρτες και έβαλα πάλι συρόμενες αλουμινίου και είμαι απόλυτα ευχαριστημένη γιατί είναι καινούριας τεχνολογίας και επίσης επειδή έχω και άλλα σπίτια πού νοικιάζω και εκεί έχω ανοιγόμενα δεν υπάρχει διαφορά καμία. Θεωρώ ότι παίζει ρόλο και ή ποιότητα τού κουφώματος αν είναι συνθετικό η αλουμινίου.

  • @dimitrisoulis3913
    @dimitrisoulis3913 6 месяцев назад

    Τα κουφώματα ειναι απο σίδερο, η απο αλουμινιο;. Και δεύτερο οταν εχει ζεστη το κούφωμα βρίσκεται μεσα στο διάκενο η ειναι κλειστό.

  • @mihmouz
    @mihmouz Год назад +2

    Σωστός

  • @vittoriam.513
    @vittoriam.513 Год назад

    σας παρακαλώ δείξτε μας εναλλακτικούς τύπους κουφωματων.Τα συρόμενα μου χωνευτά είναι για πέταμα αλλά δεν θα ήθελα να τα αντικαταστήσω με τον ίδιο τύπο κουφωμάτων

  • @ΕύαΟικονόμου-χ3ζ

    Δεν μπορώ να βάλω ανοίγω ένα. Οπότε η συντηρώ τα παλιά μου αλουμίνια η επιλέγω πιο φθηνά υλικά αν θέλω πάλι συρωμενα

  • @Theo2482
    @Theo2482 Год назад +3

    Ευχαριστούμε για το βίντεο!
    Πως μπορούμε να κλείσουμε το κενό που έχει ο τοίχος αν βάλουμε ανοιγόμενα; Χωρίς πολλά έξοδα.

    • @fuvchannel
      @fuvchannel  Год назад +3

      Το κλείσιμο είναι ιδιαίτερα οικονομική εργασία, χτίζετε με τούβλα ή πορομπετόν Ytong το πλαϊνό, το κενό παραμένει άδειο, σοβατίζετε και μετά βάζετε το νέο κούφωμα στη θέση που θέλετε (συνήθως στο εσωτερικό τούβλο ή στη μέση). Το ιδανικότερο είναι να γεμίσετε στη συνέχεια το κενό με παρθένο ορυκτοβάμβακα, διαφορετικά μπορείτε πριν χτίσετε το πλαϊνό, να σπρώξετε μέσα στο κενό με κάποιο τρόπο, όποιο υλικό επιλέξετε, κάτι θα προσφέρει αλλά δεν θα είναι το ίδιο αποτέλεσμα με την ολοκληρωτική πλήρωση του διακένου. Θα ακολουθήσουν βίντεο που θα δείχνουμε τέτοιες εφαρμογές. Ευχαριστούμε

    • @Theo2482
      @Theo2482 Год назад +3

      @@fuvchannel Ευχαριστώ πολύ για την λεπτομερή απάντηση. Με σώσατε από το να ξαναβάλω συρόμενα!

    • @Theo2482
      @Theo2482 Год назад

      @@fuvchannel Υπάρχει κάποιος στην Αχαϊα που εφαρμόζει την εμφύσηση Supafil;

    • @mcelaris
      @mcelaris Год назад

      ​@@fuvchannelμπορώ να γεμίσω το κενό με αφρό, θα κάνει δουλειά;

    • @fuvchannel
      @fuvchannel  Год назад +1

      Αν καταργήσετε το συρόμενο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο υλικό σας συμφέρει@@mcelaris

  • @paulcr6676
    @paulcr6676 Год назад +1

    Δηλαδη αν εχουμε συρόμενα και στο κενο υπάρχει ηδη μόνωση και κανουμε και θερμοπρόσοψη δε κερδίζουμε τίποτα? Η θερμοπροσοψη παλι πεταμενα λεφτα θα είναι?

    • @fuvchannel
      @fuvchannel  Год назад +2

      Δυστυχώς ναι, το εξηγούμε σε αυτό το βίντεο: ruclips.net/video/8p8AV_z1T5I/видео.html&ab_channel=F.U.V.Channel

    • @asklipieionvita8736
      @asklipieionvita8736 2 месяца назад

      Ti μονωση εχετε βαλει στο κενο?

  • @delta9324
    @delta9324 4 месяца назад

    Γεια σας Κύριε και ευχσριστώ για την ενημέρωση. Ερώτηση: Μπορώ να βάλω ανοιγόμενα κουφώματα και να αφήσω τα χωνευτά συρώμενα *πατζούρια*? Θα έχω απώλεια?
    Κάνω ανακαίνιση αυτή την στιγμή και αν μπορείτε σας παρακαλώ να μου απαντήσετε...
    Ευχαριστώ!

    • @fuvchannel
      @fuvchannel  4 месяца назад

      Ευχαριστούμε για την επικοινωνία. Σε πρώτη φάση με το σφράγισμα του κελύφους στην εσωτερική τοιχοποιία, θα σταματήσετε τις απώλειες από αέρα, πράγμα αρκετά σημαντικό. Στη συνέχεια όμως, το κενό μέσα στο οποίο θα κινείται το πατζούρι, θα είναι ουσιαστικά εξωτερικός χώρος οπότε δεν θα έχετε καμία θερμική προστασία από τον τοίχο στο συγκεκριμένο σημείο. Αν επιθυμείτε να κρατήσετε το συρόμενο πατζούρι για διάφορους λόγους, θα πρέπει να κάνετε εσωτερική θερμομόνωση. Ελπίζω να βοήθησα. Καλή συνέχεια! Στη χειρότερη των περιπτώσεων μην κάνετε τίποτα άλλο, αρκούν τα ανοιγόμενα. Μια εξωτερική θερμοπόσοψη στο συγκεκριμένο σημείο είναι τελείως αναποτελεσματική λύση.

  • @vaggelisathanasiou
    @vaggelisathanasiou Год назад

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ. ΜΠΡΑΒΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

  • @perimano1
    @perimano1 Год назад

    Στο σπίτι μου έχω εξωτερική θερμοπρόσοψη με καινούρια ενεργειακά συρόμενα κουφώματα αλλά χωρις καμία εσωτερική θερμομόνωση, δηλαδή όλα τα διάκενα είναι σε άμεση επαφή με τους εσωτερικούς τοίχους. Δεν θέλω να βάλω ανοιγόμενα κουφώματα, τι μόνωση προτείνετε να γινει στους εσωτερικούς τοιχους που εφάπτονται με τα διάκενα των κουφωμάτων έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις θερμικές απώλειες;

    • @fuvchannel
      @fuvchannel  Год назад

      Θα απαντήσουμε σε επόμενο επεισόδιο που εξηγούμε τη συμπεριφορά των συρόμενων τον χειμώνα.

  • @michgolov
    @michgolov Год назад

    Συμφωνώ σε όλα με μια ερώτηση μόνο. Το χειμώνα λειτουργεί ενεργειακά αναποτελεσματικά αντίστροφα?

    • @emmo106
      @emmo106 Год назад +1

      Ναί,βγάζοντας τη θερμότητσ που πληρώνεις για να ζεστάνεις το χώρο σου,στο μπαλκόνι σου.

  • @ΣπυροςΠαπουτσης-υ8δ

    Πολυ σωστα τα λεει ο φιλος.σαν κατασκευαστης κουφωματων θα ηθελα να πω οτι οι πραδιαγραφες των χωνευτων συστηματων ειναι για τοιχους με εξωτερικη θερμοπροσοψη 7αρα και ανω

    • @asklipieionvita8736
      @asklipieionvita8736 2 месяца назад

      Εγω εβαλα 5αρα το 2016 γιατι εχω μικρα μπαλκονια και ειδα μεγαλη διαφορα (ειδικα το χειμωνα).Φετος αν επιλεγώ στο εξοικονομηση κατ'οικον θα αλλαξω τα αλουμινια.Δεν ξερω αν εχω επιλογη μεταξυ συρομενων και χωνευτων?

  • @Georgos-L
    @Georgos-L Год назад +2

    Είναι λίγο χειρότερα στη θερμομόνωση και την ηχομόνωση, αλλά έχει τόσα άλλα πλεονεκτήματα που δεν τα αλλάζω με τίποτα για την Ελλάδα. Αν έμενα στη Σουηδία θα έβαζα ανοιγόμενα.
    Εσείς μήπως εισάγετε κουφώματα από την Ευρώπη που δεν έχουν συρόμενα, για αυτό μας τα λέτε αυτά.😄

    • @fuvchannel
      @fuvchannel  Год назад +8

      Ο κάθε ένας μπορεί να επιλέξει την τυπολογία που του ταιριάζει Αν επιλέξει καποιος τα συρόμενα-χωνευτά γιατί του αρέσουν και θεωρεί ότι λειτουργούν καλύτερα, είναι αποδεκτό. Το να νομίζει όμως ότι κάνει μια επένδυση για να εξοικονομήσει ενέργεια είναι μη αληθινό και παραπλανητικό, για αυτό τον λόγο εμείς μετράμε αριθμούς και καταλήγουμε σε συμπεράσματα που κοινοποιούμε. Τώρα αν είδατε κάπου ότι εμείς εισάγουμε κουφώματα, είναι καλό να μας το δείξετε για να το μάθουμε. Εμείς μοιραζόμαστε τη γνώση και την εμπειρία μας για να βοηθήσουμε τον κόσμο να μην κάνει λανθασμένες επιλογές. Δυστυχώς, θα δείτε πολύ σύντομα ότι το πρόβλημα δεν είναι το κρύο αλλά η υπερβολική ζέστη σε όλο τον πλανήτη και όταν τετραπλασιαστεί το ενεργειακό κόστος, ίσως να χρειαστεί να επανεξετάσετε την θέση σας. Εμείς προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε...

    • @phanispal5069
      @phanispal5069 Год назад

      @@fuvchannel Πάντως είπατε ότι σε επόμενο βίντεο θα αποδείξετε ότι είναι μύθος πως τα συρόμενα είναι πιο βολικά.
      Αναμένω με ενδιαφέρον λοιπόν, γιατί πας σε σπίτια και βλέπεις τα ανοιγόμενα να πέφτουν πάνω σε καναπέδες κ.λπ..
      Και δεν είναι όλα τα σπίτια μεγάλα να σου δίνουν πολλά περιθώρια διαρρύθμισης.

  • @Giorgos2Chatzigeorgiou
    @Giorgos2Chatzigeorgiou Год назад

    Μια ερώτηση είναι το τι συμβαίνει όταν τα συρόμενα κουφώματα είναι τελείως εξωτερικά.
    Δεν θα υπάρχει αυτό το φαινόμενο αλλά δε γνωρίζω αν θα υπάρχει κάποιο άλλο μειωνεκτημα. Γνωρίζει κανείς;

    • @fuvchannel
      @fuvchannel  Год назад

      Το πρόβλημα που θέλουμε να υποδείξουμε, βρίσκεται στην αεροστεγανότητα, δηλαδή στην χαραμάδα γύρω από το κούφωμα που μένει πάντα ανοιχτό. Μέσα, έξω ή ενδιάμεσα, αν το συρόμενο κούφωμα δεν σφραγίζει, δεν λειτουργεί γιατί με τις διαφορές πίεσης και θερμοκρασίας, θα έχουμε μια συνεχόμενη απώλεια!

  • @Tina92535
    @Tina92535 Год назад

    Τι προτείνετε;;;;

  • @pg8605
    @pg8605 Год назад +3

    Γενικά ειναι δυσκολο πολυ. Οι περισσότεροι αλουμινάδες αλλα και καποιοι μηχανικοι ειναι υπερ των συρομενων. Οσες φορες εχω πει απλα σε αλουμινάδες ακομα και μεγάλα μαγαζια οτι θελω να αλλαξω τα συρόμενα μου λενε κατι σαν αυτο που μου ειπε ενας. "πας καλα; Αυτα ειναι τα καλύτερα, οχι γιατι να τα αλλαξεις. Ειναι απάτη αυτα που λενε"

    • @pg8605
      @pg8605 Год назад +2

      Ακόμα και μηχανικοι πολιτικοί κτλ που ξέρω προσωπικά στο σπιτι τους ιδιοκτητο δεν αλλαζουν τα συρομενα τα θεωρουν μια χαρα.

    • @fuvchannel
      @fuvchannel  Год назад +2

      @@pg8605 Για αυτό τον λο΄γο προσπαθούμε να εξηγήσουμε με πειράματα ότι πρόκειται για λανθασμένη τακτική με την οποία έχουμε γαλουχηθεί εδώ και 40 χρόνια. Υπάχουν επαγγελματίες αλουμινάδες που τα βάζουν στο ίδιο τους το σπίτι γιατί είναι πεπεισμένοι ότι είναι η καλύτεροι επιλογή και δεν καταλαβαίνουν τη ζημιά που κάνουν στο ίδιο τους το σπίτι.

    • @pg8605
      @pg8605 Год назад

      @@fuvchannel δε ξέρω ποσο εύκολα θα πεισθούν. Εδω αλουμινας που έχει στο μαγαζι του για παθητικό κτηριο διαφήμιση όταν πηγε σε γνωστό που ήμουν μπροστά ελεγε να βάλει απλά χωρις καν θερμοδιακοπη και πως ειναι βλακείες καθως εχει δουλέψει σε παθητικά και κατάλαβε πως δεν έχει διαφορά. Απο ότι έχω καταλάβει ιδιώτης δε μπορεί να πετύχει καλο αποτέλεσμα. Ακόμα και ετιμο καλο κουφωμα να πάρει απο πιστοποιημενο κατασκευαστη ο εγκαταστης θα το βιδωσει οπως να ναι χαλώντας τη γεωμετρία του κουφώματος και απλα βαζοντας λιγο ακρυλικό για σφράγιση.

  • @konstantinosmpotos1114
    @konstantinosmpotos1114 Год назад

    Καλησπέρα!!Σε παλιά πολυκατοικία πως μπορώ να αλλάξω τα χωνευτά κουφώματά μου χωρίς να έχω θέμα με το καταστατικό για ομοιομορφία της πολυκατοικίας?

    • @fuvchannel
      @fuvchannel  Год назад

      Αν δεν το επιτρέπει το καταστατικό, δεν γίνεται τίποτα. Αν δεν επηρεάζεται η όψη, γενικά δεν γίνεται αντιληπτό και δεν ενοχλείται κανένας. Αν όμως αλλάζει η όψη, θα πρέπει νε συμφωνήσουν όλοι οι ιδιοκτήτες και γίνει μετατροπή του καταστατικού παράλληλα με την όποια πολεοδομική διαδικασία. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε μηχανικό γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Γενικά σε πολυκατοικίες τα πράγματα είναι πιο πολύπολοκα ενώ σε μονοκαοικίες οι αλλαγές γίνονται πιο εύκολα.

  • @panos77rcflightadventures69
    @panos77rcflightadventures69 Год назад

    για τα επαλληλα συρομενα ,οχι χωνευτα ,ποια ειναι η γνωμη σου?

    • @fuvchannel
      @fuvchannel  Год назад +1

      Αν περνάνε τον έλεγχο αεροστεγανότητας είναι μια χαρά. Τα παλιά επάλληλα που σέρνονται το ένα δίπλα στο άλλο δεν έχουν καλά αποτελέσματα. Πάντως ακόμα και ένα παλιό επάλληλο είναι καλύτερο από το χωνευτό γιατί η απώλεια περιορίζεται ανάμεσα στο άνοιγμα και δεν συμπαρασύρει τον τοίχο που τουλάχιστον θα είναι θερμικά θωρακισμένος. Ιδανικά είναι τα VW με το ένα σταθερό και το άλλο να ανοίγει πάνω του και μετά να σφραγίζει. Βέβαια αυτά έχουν ψηλό κατωκάσι οπότε κάποιος πρέπει να συνηθίσει στο σκαλοπατάκι. Τέλος, εξαρτάται αν μιλάμε για ανακαίνιση ή για νέα κατασκευή όπου υπάρχουν πολλές εναλλακτικές.

  • @ΣοφίαΛινού-ψ3γ
    @ΣοφίαΛινού-ψ3γ Год назад

    Σωστά αυτά που λέτε όμως αισθητικά, λειτουργικά κτλ είναι πιο καλά τα χωνευτά.
    Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να επιτευχθεί μόνωση στα χωνευτά;;

    • @fuvchannel
      @fuvchannel  Год назад +1

      Το θέμα της αισθητικής είναι υποκειμενικό ενώ της λειτουργικότητας εξαρτάται από τις συνήθειες και τις απαιτήσεις μας. Ο κάθε ένας μπορεί να επιλέξει την τυπολογία που του ταιριάζει Αν επιλέξει καποιος τα συρόμενα γιατί του αρέσουν και θεωρεί ότι λειτουργούν καλύτερα, είναι αποδεκτό. Το να νομίζει όμως ότι κάνει μια επένδυση για να εξοικονομήσει ενέργεια είναι μη αληθινό και παραπλανητικό, για αυτό τον λόγο εμείς μετράμε αριθμούς και καταλήγουμε σε συμπεράσματα που κοινοποιούμε. Σε νέες κατασκευές, με ιδιαίτερα προσεγμένες και απαιτητικές τεχνικές, ίσως να μπορούσαν να υπάρξουν λύσεις καθώς η τεχνολογία των αλουμινίων έχει εξελιχθεί ιδιαίτερα. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει τρόπος μόνωσης σε ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ χωνευτά, δείτε αυτό το παλιότερο βίντεο που το εξηγούμε: ruclips.net/video/8p8AV_z1T5I/видео.html&ab_channel=F.U.V.Channel

    • @ΣοφίαΛινού-ψ3γ
      @ΣοφίαΛινού-ψ3γ Год назад +1

      @@fuvchannel σωστά όλα συμφωνώ
      Σε ΜΗ ΥΠΆΡΧΟΝΤΑ υπάρχει δηλαδή δυνατότητα μόνωσης;;
      Δηλαδή να επιλέξω χωνευτά σε καινούρια κατασκευή.
      Αυτό αφήνεται να εννοηθεί πιστεύω αλλά δεν είναι ξεκάθαρο. Ευχαριστώ.

    • @fuvchannel
      @fuvchannel  Год назад +1

      @@ΣοφίαΛινού-ψ3γ Γνωρίζουμε ότι κάποιες εταιρείες, όταν πρόκειται για νέα κατασκευή, έχουν αναπτύξει συστήματα σφράγισης του συρόμενου-χωνευτού με συγκεκριμένες και πολύ αυστηρές προδιαγραφές. Δηλαδή το πάχος του τοίχου μεγαλώνει αρκετά ώστε να συμπεριλάβει τη θερμομόνωση και γίνεται με σύστημα ξηρής δόμησης, όχι με τα παραδοσιακά τούβλα ενώ δεν πρέπει να μπει μέσα η σίτα. Δηλαδή αλλάζει όλη η κατασκευή γύρω από το κούφωμα. Εναλλακτικά, αν επιλέξετε να αποφύγετε τη λύση του χωνευτού, υπάρχουν επιλογές με συρόμενα κουφώματα που η μισή επιφάνεια παραμένει σταθερή. Ελπίζουμε να βοηθήσαμε λίγο περισσότερο, ευχαριστούμε.

    • @ΣοφίαΛινού-ψ3γ
      @ΣοφίαΛινού-ψ3γ Год назад

      ​@@fuvchannelευχαριστώ πάρα πολύ!!

  • @Leogian
    @Leogian Год назад

    Και εμεις που έχουμε ενεργειακά τσαντιρια δηλαδή το 70% της πολης τι κανουμε? Εκτος αν απευθύνετε το βίντεο ΜΟΝΟ για τα καινουργια σπίτια που θα χτιατουν η φτιαχτουν.

    • @fuvchannel
      @fuvchannel  Год назад +1

      Δυστυχώς όλοι εμείς σε τέτοια ενεργειακά σουρωτήρια ζούμε και το ποσοστό από την εμπειρία μας ξεπερνάει το 95%. Για αυτό τον λόγο ενημερώνουμε το κοινό με τεκμηριωμένες θέσεις και πειράματα. Αυτό βέβαι θα έπρεπε να είναι δουλειά επίσημων φορέων, αλλά όπως όλοι βλέπουμε, το υπουργείο εγκληματικής αλλαγής αγνοεί τους νόμους της φυσικής και επιδοτεί την σπατάλη εδώ και πολλά χρόνια καταδικάζοντας τον κόσμο σε ενεργειακή ανέχεια. Επίσης είναι τραγικό το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα χτίζονται νέα κτήρια με τέτοιες τεχνικές. Σε κάθε περίπτωση απευθυνόμαστε σε όλους καθώς τα προβλήματα είναι πολύ περισσότεα και το συρόμενο-χωνευτό είναι μια κορυφή του παγόβουνου.

  • @hliaspetropoylos1013
    @hliaspetropoylos1013 Год назад +2

    πολυ καλα τα λες στη θεωρια στην πραξη δεν ΛΕΣ Τ Ι Π Ο Τ Ε

  • @hliaspetropoulos4310
    @hliaspetropoulos4310 Год назад

    Άσε τα λόγια πολλά λες πράξη χρειάζεστε που ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ τότε να μην ΜΙΛΑΣ

    • @fuvchannel
      @fuvchannel  Год назад +2

      Σεβαστή η άποψή σου, προφανώς δεν γνωρίζεις τι έχουμε κάνει και τι κάνουμε, δεν πειράζει. Αλλάζεις κανάλι και καλή συνέχεια!

  • @ΒΑΣΙΛΕΙΟΣΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ-ζ1ξ

    Τό Ντάου πάει στον εσωτερικό τοίχο καί τό μείον είναι στο αρμοκαληπτο, τά πλεονεκτήματα τών συρόμενων δεν τά γνωρίζεις;

  • @giannhslakiss
    @giannhslakiss Год назад

    Που είναι η πολιτεία να θέσει όρια και προδιαγραφές???
    Μα τι λέω ζούμε σε μια ελεύθερη αγορά 🙈🙉🙊

  • @fotisk9940
    @fotisk9940 Год назад

    Η τοποθέτηση εξωτερικής θερμοπροσοψης, δεν λύνει το πρόβλημα;

    • @fuvchannel
      @fuvchannel  Год назад +2

      Δυστυχώς όχι, αντιθέτως μπορεί να παγιδέψουμε ακόμα μεγαλύτερες θερμοκρασίες μέσα στο διάκενο. Σημαντικό είναι να ακυρώσουμε τη ανοιχτή όδευση μεταξύ εξωτερικού χώρου, διακένου και εσωτερικού.

  • @paulkomn946
    @paulkomn946 Год назад

    εχω ανοιγόμενα σε παλια πολυκατ. . Αν γεμιζα το κενο με διογκοτικη πολυουρεθανη θα εφερνε αποτελεσμα η το αποτελεσμα θαταν ασημαντο?

    • @fuvchannel
      @fuvchannel  Год назад

      Βεβαίως και θα έφερνε πολύ καλό θερμικό αποτέλεσμα η πλήρωση του διακένου με θερμομονωτικό υλικό. Εκτός της γνωστής τεχνικής με έγχυση πολυουρεθάνης, σας προτείνουμε να γνωρίσετε και την τεχνική της εμφύσησης με παρθένο ορυκτοβάμβακα Supafil: ruclips.net/video/H_xtVrCEPLk/видео.html&ab_channel=FUVProducts