Amerika'da Türklerin İngilizce ile İmtihanı
HTML-код
- Опубликовано: 1 дек 2024
- 2024 yılını Seyahat Ruhu olarak 'İngilizce Yılı' ilan ediyoruz :)
Her sene başı yapılacaklar listesinin 'Spor salonuna yazılacağım' ile birinciliği paylaşan temennisi olan 'İngilizce öğreneceğim' konusunu bu hafta masaya yatırıyoruz. Gerçekçi bir gözlem ile ve yine 3 başlık altında İngilizcenin Amerika'da geçirdiği evrimi tartışıyor ve buna nasıl ayak uyduracağınız konusunda fikirlerimizi paylaşıyoruz.
Kendi deneyimlerinizi, yaşadıklarınızı ve tabii her zaman olduğu gibi sorularınızı bize buradan ve seyahatruhu@gmail.com - Instagram @seyahatruhu adresinden iletmeyi unutmayın. Ayrıca profesyonel olarak Amerika'da yaşam ve hukuki statü için avukatlık hizmeti almak amacı ile yine bize aynı kanallardan Spirit Consultancy LLC olarak da ulaşabilirsiniz. (info@spiritconsultancy.org)
Çarşambanın çarşafa dolanmadığı tek çarşamba olan bir başka Seyahat Ruhu çarşambasında görüşmek üzere, sevgi ile kalın.
Gonca “Sarı Kuş” & Sushi “Sarı Uyku” & Eren
Seyahat Ruhu
Tesekkurler, yine izlemesi keyifli paylasiminiz icin. 🙏
Arkadaşlar binlerce kişi izlemiş, beğeni sayısı daha 100 olmamış. Onca işin arasında bizi bilgilendirmek ve motive etmek için bu güzel videoları çeken Eren ve Gonca'ya en azından bir beğeni bırakalım, haa bir de suşiye 😅😅
Harikasınız 🎉🎉🥳
New Jersey, Oakland'da lise yılını okuyan ful burslu bir exchange öğrencisiyim ve kanalı takip etmememe/bilmememe rağmen videoyu görünce çok garip hissettim, keyifli bir video olmuş. Teşekkürler.
Dil öğrenmenin en temel kuralı,kendi dilinizin dilbilgisi kurallarini iyi bilmektir.Ornegin belirteç nedir ,ne ise yarar bilmezseniz İngilizce öğrenmeye calisirken zorlanisiniz Annem beni sevgiyle kucakladi veya patron bana nefretle bakti bunun gibi ifadeler dilinizi zenginlestirir, ayrica İngilizceye ait deyimler,sokak jargonunu bilmek gerekir.En az 500 deyim ve sokak jargonu hayat kurtarir.Bunun ötesinde biraz legal/business ifadeleri bilmek, lokanta/havalimani ifadelerini bilmek ise yarar Naçizane düşüncem bu yönde.
Güzel insanlar selamlar! Mutlu günler! 👋🍀
Mantıklı ve Birleşik Devletler'e taşınacak çoğu yurttaşımızın endişe ettiği ama aslında endişe edilmeye değer bir konu olmayan konuya değinmişsiniz.
Öncelikle çok uluslu bir devlet yapısına sahip olan, göçmenlerin oluşturduğu bir ülkede, biz dahil hiç bir ülke vatandaşının kendi ingilizcesini sorgulamamalı. Dil'in var oluş amacı iletişim kurmaktır. Dolayısıyla A1 seviyesinde kurduğun bir iletişimle C2 seviyesinde kurduğun iletişim temelde aynıdır. Tabi ki seviye farkı var bu da kişinin kendi gelişimiyle alakalı. Amerika'lılar ingilizceyi nasıl konuştuğunuza çok dikkat etmiyorlar. Beyaz yaka değilseniz, ya da prezantabl bir ingilizce isteyen işiniz yoksa ortalama hep sokak ağızı (Slang) konuşursunuz. Sosyal olmanız gerekiyor. Mümkünse ingilizce'ye sürekli halde maruz kalmanız gerekiyor. Maruz kaldığınız her şeyi beyin otomatik olarak zaten kodluyor. Bu konuyla ilgili endişesi olanlar varsa çok fazla düşünmesinler. Rahat olun, her şey çok güzel olacak. Sevgiler. ❤
Cem Harika bir bakış açısı. Buralara gel artık, bekliyoruz 😀
Coming soon buddy. lol.@@SeyahatRuhu
Istanbul'dan selamlar
❤❤ süpersiniz, sevgiler
Teşekkürler Sinan
Amerikaya taşınalı 9 ay oldu. Ders çalışayım diyorum daha bismillah hemen bıkkınlık geliyor bundan kurtulmanın yolu varmı😂 komşularımla konuşmaya çalışırken akrobasi esnemelerimi görmeniz lazım aman yarabbim böyle bir şey olamaz🥸😂teşekkür ederim yine harika bir video olmuş sevgiler 😘👋
Aynı ben 😅
Teşekkürler Sevgili Avukat ailesi🧿45 seneyi geçen uluslararası profesyonel iş yaşamım da görüp yaşadıklarımdan net olarak şunu söyleyebilirim; doğru,net/açık ve dakik olduğunuzda en kolay iş yapılacak ülke ABD'dir.Yetersiz lisan seviyesi ile bile iletişim kurmakta zorlanmazsınız.Bir de ABD'den mal alıp (ithalat) kendi ülkenizde ve&veya başka yerlere satacaksanız "hiç merak etmeyin "çoğunluk" Amerika'lı ticaret erbabı size her konuda yardımcı olacaktır".Sistem;hukuk,adalet ve doğruluk üzerine kurulduğu için (bunun tersi,hatalı kötü amaçlı davrananların ciddi cezalar almasına sebep olmakta).Lisan,ana dili olan kişilerle devamlı temasta bulunarak gelişir.Akademik lisan seviyesine sahip olmayanların yapabilecekleri "akıcı bir lisan" seviyesine ulaşmaktır.Bunun içinde sosyal yaşamın içinde bulunmak,o lisanda kitap okumak,çeşitli görsel yayınları izlemek vb çabalarla gelişir merak etmesin kimse:))))Son olarak beğendiğim bir söz; bir Amerika'lı ile bir İngiliz'in (buna Avustalya'lı,Y.Zelanda'lı ne bileyim İrlanda'lı,İskoç,Galli,Malta'lı yı da ekleyebilirsiniz:))))) anlaşabilmesi için en sağlıklı yol "bir tercümandır"!!!! Emeklerinize sağlık.Sağlık ve neşeyle kalın.
Oraya gelmeyi düşünen biri olarak en çok korktuğum mevzu bu, çözüm olarak 6 ay 1sene sürekli dil kursu aktivite etkileşim yapacağım. İnşallah çözerim…
Filmleri ing altyazı izleyin demişsiniz, bilmediğim çok kelime olacak, durup çözüp devammı edicez nasıl olacak o iş. Tr altyazılı izlemek daha iyi değilmi?
Selamlar . devlet kurumlarında bir evrak işiniz oldugunda ya hemen size tercüman baglanıyor yada nereli oldugunuz ogrenıldıgınde translate den çalısan sizin ıle konuyu yürütüyor..
Katkınız için teşekkürler. Siz de takdir edersiniz ki on binlerce devlet kurumunda yapılan işlemlerde her zaman özellikle Türkçe gibi daha az resmi tercümana sahip bir dilde size destek verecek birini bulmak mümkün olmuyor dolayısıyla bir çok dostumuz ehliyet almaktan vergi işlerine kadar herhangi bir süreç için başvuru yaptığında problemini İngilizce çözmek durumunda kalıyor
@@SeyahatRuhu aynen bazı yerlerde tercuman yok olsada mesgul olunıyor ama calısan personele translate gostersın hemen cozerler
Bizim ailemize “aklınca laf sokan” otursun sondan eklemeli Türkçeyi öğrensinde görelim. Ben gitmek Çultanahmet diye dolaşır
👏❣
İngiltere’de ortaokulda öğrendiğim İngilizceyle idare ettiysem sanırım Amerika nın köylüleriyle iyi anlaşırım sanırım 😂
👏👏👏
Sushi ❤
💪🏻🤌🏻👏🏻🍻