Sütleğengiller, Süt Ağacı, Sütleğen Euphorbia Ailesi Bakımı ve İdeal Yaşam Şartları

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 18 сен 2024
  • Büyük bir özenle kendi üretim seramızda ürettiğimiz satışta olan bitkilerimize ulaşmak için veya sitedeki bitki bakım önerilerini görüntülemek için www.balbazarkaktus.com adresimizi ziyaret etmeniz yeterli :)
    Sütleğenlerin 300 tane cinse ve 7500 türe sahip oldukça geniş bir ailesi vardır. Adına Sütleğen denilmesinin sebebi; bitkinin içerisindeki sıvının süt renginde olmasıdır. Fakat bu sizi yanıltmasın, türlerin büyük çoğunluğunda sütler zehirlidir bilhassa sukulent olanlar ve evlerimizde bakımını gerçekleştirdiğimiz sütleğenlerimiz, evcil dostlarımızdan ve çocuklarımızdan elimizden geldiğince korumaya özen göstermeliyiz.
    Gelin sizlerle bu güzel bitkimizin detaylarını konuşalım.

Комментарии • 9

  • @ibrahimcandurmus270
    @ibrahimcandurmus270 2 года назад +1

    Mükemmel

  • @anil8785
    @anil8785 2 года назад

    Harika bilgilendirme için teşekkürler, web sitenizi de ziyaret edeceğim.

  • @lezzetli_mutfagm3957
    @lezzetli_mutfagm3957 2 года назад +1

    Çok faydalı bilgiler teşekkürler

    • @balbazarkaktus
      @balbazarkaktus  2 года назад

      Biz teşekkür ederiz efendim 🙏🍀☺️

  • @Bglm.0kk
    @Bglm.0kk 2 года назад +1

    Bende de Kızıl kaktüs vardı asla suyu sevmiyor ve hemen çürümüş bakamadım ama süt kaktusum sağlıklı sevdi evi

    • @balbazarkaktus
      @balbazarkaktus  2 года назад

      Sulama kaktüs ve Sukulent ailelerinde oldukça önemlidir. Kaynamış ve bekletilmiş sularda çok daha mutlu olurlar. Çeşme sularındaki klor ve ilaçlar bitkilerimize pek iyi gelmiyor. Kızıl kaktüs gibi özel türlerde bu duruma sık sık rastlıyoruz efendim. ☺️🙏

  • @snkaraca8257
    @snkaraca8257 2 года назад +1

    Emeğinize sağlık ama Npk’ yı nasıl kullanacağımızı da anlatsaydınız keşke…ayrıca kimsayal gübre kullandığımız bitkilerde, 6 ayda, en geç yılda bir toprak değişimi yapmazsak öleceklerini dinledim bir yerden…sizce bu doğru bilgi mi? Doğal gübre niyetine sadece yağmur suyu, oksijenli su ve/ veya epsom tuzu kullanabilir miyiz? Yeterli olur mu? Ne şekilde kullanabiliriz? Teşekkürler🌿

    • @balbazarkaktus
      @balbazarkaktus  2 года назад

      Merhaba Işın hanım, NPK gübrelerini ve kullanım şekillerini paylaşımlarımızda çok sık anlattık bu nedenle siz değerli bitki sever dostlarımızı sıkmamak adına detayına inmedim ama sonraki videolarda mutlaka dikkat edeceğim.
      Kimyasal gübreler kullanıldığında hangi içeriğe sahip olduğunu bilmemiz oldukça önemlidir. Kaktüs, sukulenletler için ayrı tropik bitkiler için ayrı gübreler kullanmamız gerekir. Tabi bunların miktarı oldukça önemlidir ve bitkimizin ihtiyacına göre vermemiz gerekmektedir.
      Toprak değişimi ise en kaliteli topraklarda bile en fazla 2 yılda bir olmalıdır çünkü saksı içerisinde doğal mineraller toprağın ve diğer materyallerin niteliği zamanla azalmakta ve bitkimize yetmemektedir.
      Kullanılan kimyasal gübreler miktarı dozu aşırıya kaçarsa eğer bitkiyi öldürme riski oldukça yüksektir bu nedenle elimizden geldiğince az miktarda vermek en garanti yol olacaktır. Gübrelerin üzerindeki doz talimatlarına uyarsak 6 ayda bir değişim yapmamıza gerek kalmayacaktır, toprağın kalitesi bitkinin ihtiyacına göre ortalama 1,5/2 yılda bir değişim yeterli olacaktır.