Recep Kaymak, seslendirdiği "Suzan Suzi" türkü ile Diyarbakır’ın derin duygularını ve kültürel zenginliğini bir araya getiriyor. Kaymak’ın etkileyici yorumu, dinleyicilere sadece bir müzik deneyimi sunmakla kalmayıp, aynı zamanda Diyarbakır’ın sıcak misafirperverliği ,atmosferini ve Anadolu’nun samimi hikayelerini de hissettiriyor. "Suzan Suzi", halkın sevgisini ve özlemini dile getiren bir ezgi olarak, Kaymak’ın sesiyle adeta hayat buluyor. Recep Kaymak’ın türküye kattığı içtenlik, dinleyicileri derin bir yolculuğa çıkarıyor. Bu eser, sadece bir türkü değil; aynı zamanda Diyarbakır’ın ruhunu, insanlarının duygularını ve yaşadığı coğrafyanın güzelliklerini yansıtan bir anlatım aracı. Kaymak’ın güçlü sesi ve duygusal yorumu, "Suzan Suzi"yi dinlerken, dinleyicileri içten bir melodiyle sarıp sarmalıyor ve Anadolu’nun kadim ezgilerinde kaybolmaya davet ediyor.Teşekkürler,Sn.R.Kaymak.
Radyo günlerimin sanatçıları,şu an sabah saat 05:00 benim aklıma recep kaymak geldi açtım dinliyorum.Ağzına sağlık Recep Kaymak ustam.Bu videoyu yükleyen kardeşimize de teşekkürler.
Bu şarkıyı hikayesini bilip dinlemek çok daha anlamlı kılıyor hikaye şudur ah benim güzel suzan'ım. anne-baban çocuğu olmayınca son umut müslüman ziyaretine gitti de sen doğdun. neden seni ziyarete saygı diye getirmeye ve her yıl doğum gününde kurban kesmeye devam etti suzan? diyarbakır'ın en yerlisi olan zengin süryani ailelerinden birinin şanşsız kızı suzan. sen neden seversin ki sünni ailenin ziyareti temizleyen çocuğunu? ilahi dinler, ilahı olmayan kişiler ve dünyalar size karşıyken ziyarette neden aşık olasın yağız delikanlıya, adil'e? kör olasın suzan suzi de ziyaretin dışında halvet olaydın aşığınla. ailelerden kaçmak için başka şansınız olsaydı keşke! saçlarıma kumlar doldu da tarak getir sen tara demeseydi adil. adil ziyaret çarptı bizidemeseydi keşke ardından. sen amansız, adı bilinmeyen hastalığa yakalanıp atmayaydın kendini sulara, duymasaydık hikayenizi de siz mutlu olaydınız. ah suzan ah! kırklar dağının düzünü her yıl ailesinin adağı için arşınlayan körpecik suzan! sen bize aşk nedir öğretmek için mi feda ettin de attın kendini diclenin karanlık sularına. adil, sana bu türküyü yaksın da biz dinleyelim hikayeni diye mi yoksa? ah suzan, köprüaltı kapkara. aradım bulamadım seni der aşığın ve kendini atar sulara. bu dünyada bulamadığı saadeti öbür dünyada senle yaşamak için batar sulara ardından. oysa ki bulunur cesediniz bir durgun suda ve saçlarınızda kumlarla. kim tarar saçlarınızı?
Recep Kaymak... Büyük usta... 70'li, 80'li ve 90'lı yıllarda ne çok dinlerdik.
COCUKLUGUMDA RECEP KAYMAK USTAYI COK DINLEDIM
Recep Kaymak, seslendirdiği "Suzan Suzi" türkü ile Diyarbakır’ın derin duygularını ve kültürel zenginliğini bir araya getiriyor. Kaymak’ın etkileyici yorumu, dinleyicilere sadece bir müzik deneyimi sunmakla kalmayıp, aynı zamanda Diyarbakır’ın sıcak misafirperverliği ,atmosferini ve Anadolu’nun samimi hikayelerini de hissettiriyor. "Suzan Suzi", halkın sevgisini ve özlemini dile getiren bir ezgi olarak, Kaymak’ın sesiyle adeta hayat buluyor.
Recep Kaymak’ın türküye kattığı içtenlik, dinleyicileri derin bir yolculuğa çıkarıyor. Bu eser, sadece bir türkü değil; aynı zamanda Diyarbakır’ın ruhunu, insanlarının duygularını ve yaşadığı coğrafyanın güzelliklerini yansıtan bir anlatım aracı. Kaymak’ın güçlü sesi ve duygusal yorumu, "Suzan Suzi"yi dinlerken, dinleyicileri içten bir melodiyle sarıp sarmalıyor ve Anadolu’nun kadim ezgilerinde kaybolmaya davet ediyor.Teşekkürler,Sn.R.Kaymak.
Radyo günlerimin sanatçıları,şu an sabah saat 05:00 benim aklıma recep kaymak geldi açtım dinliyorum.Ağzına sağlık Recep Kaymak ustam.Bu videoyu yükleyen kardeşimize de teşekkürler.
Ağzına sağlık türküler birbaşka herzaman dinlesek bıkmıyoruz
simdiki turkuculerin feyz alsada ulasamayacagi ses selam olsun muzaffer guzeyden sana
Türkü.dinlerkenaglayaninsanlar.gördüm.
Bende ağlarımmm
Bu şarkıyı hikayesini bilip dinlemek çok daha anlamlı kılıyor hikaye şudur
ah benim güzel suzan'ım.
anne-baban çocuğu olmayınca son umut müslüman ziyaretine gitti de sen doğdun. neden seni ziyarete saygı diye getirmeye ve her yıl doğum gününde kurban kesmeye devam etti suzan?
diyarbakır'ın en yerlisi olan zengin süryani ailelerinden birinin şanşsız kızı suzan. sen neden seversin ki sünni ailenin ziyareti temizleyen çocuğunu? ilahi dinler, ilahı olmayan kişiler ve dünyalar size karşıyken ziyarette neden aşık olasın yağız delikanlıya, adil'e?
kör olasın suzan suzi de ziyaretin dışında halvet olaydın aşığınla. ailelerden kaçmak için başka şansınız olsaydı keşke! saçlarıma kumlar doldu da tarak getir sen tara demeseydi adil.
adil ziyaret çarptı bizidemeseydi keşke ardından. sen amansız, adı bilinmeyen hastalığa yakalanıp atmayaydın kendini sulara, duymasaydık hikayenizi de siz mutlu olaydınız. ah suzan ah!
kırklar dağının düzünü her yıl ailesinin adağı için arşınlayan körpecik suzan! sen bize aşk nedir öğretmek için mi feda ettin de attın kendini diclenin karanlık sularına. adil, sana bu türküyü yaksın da biz dinleyelim hikayeni diye mi yoksa?
ah suzan, köprüaltı kapkara. aradım bulamadım seni der aşığın ve kendini atar sulara. bu dünyada bulamadığı saadeti öbür dünyada senle yaşamak için batar sulara ardından.
oysa ki bulunur cesediniz bir durgun suda ve saçlarınızda kumlarla. kim tarar saçlarınızı?
Rica etsem hikayesini yazabilirmisin
@@sezgin_toscali yazdım