AVUKATLIKTA BAŞARININ SIRLARI VE İŞ İNSANLIĞI/Konuklar:Av.Tufan Baytan-Av. Veysel Kırıcı

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 26 авг 2024

Комментарии • 25

  • @mertalitahtal3674
    @mertalitahtal3674 10 месяцев назад +3

    4 tarafı sivri kesmeşeker stajyer avukat meslektaşınızım, yuvarlana yuvarlana leblebi olmayı amaçlıyorum :)
    Sohbetiniz hiç bitmesin istedim.
    Hukuk, doktrin, yüksek mahkeme kararları...
    Bunlar her yerde bulunur, öğrenilir, fakat bu sohbeti, mesleğin inceliklerine ilişkin bu güzel deneyimleri bulmak inanın o kadar zor ki.
    Sadece üstat Tufan bey ile değil her birinizle tek tek tanışmak isterim, ilginize çok teşekkürler, iyi ki bu kıymetli deneyimlerinizi bizimle paylaştınız.
    NOT: Kız arkadaşımla 6. yıl dönümümüz yaklaşıyor, ona böyle güzel bir sürpriz yapmayı çok isterim :) Selamlar, saygılar.

  • @merveozbudak4237
    @merveozbudak4237 10 месяцев назад +1

    Hukuk camiasına giriş yaparken sizler gibi değerli büyüklerimizden bu tecrübe ve nasihatları almak çok değerliydi. Sizleri böyle özverili ve heyecanlı görmek bizleri daha çok heyecanlandırıyor ve umut yeşertiyor. Emeklerinize sağlık, çok başarılı 👏

  • @okanntatarr
    @okanntatarr 10 месяцев назад +1

    Öğrenciliğin sonuna yaklaşmış biri olarak siz değerli üstadların başarı hikayelerini ve tecrübelerini keyifle izledim. Emeğinize sağlık..

  • @efal321
    @efal321 10 месяцев назад +1

    Üstad, altın nitelikte ama yaşam değerinde özel ve özet bigiler edindik. Mesleğe Başkaca yönleriyle bakmak gerektiğini kibar bir dille anlattılar. Vide genelinde Okula başladığımız yıllarda hukukun temel kavramlarından önce bir saat dahi olsa dinlenilmesi gereken özetler yer almakta. Kanal hukuk Akademisi niteliğinde .... Elinize emeğinize yüreğinize sağlık .

  • @ahmetrecephalil6719
    @ahmetrecephalil6719 10 месяцев назад +1

    Abi kardeş iki hukuk fakültesi öğrencisi ve Avukat adayı olarak bir yandan merakla diğer yandan heyecanla siz değerli üstatlarımızı dinledik ve unutamayacağımız bir anekdotu da hafızamıza kazıyarak mesleğimizin temelini evvela ahlaklı ve karakterli bir duruş sonrasında ise mesleki bilginin oluşturduğu dersini çıkardık. Çok müteşekkiriz. Bir kez daha dile getirecek olursak; gerisi şu kara kitaplarda yazıyor. Selamlar...

  • @halilibrahimaktas9638
    @halilibrahimaktas9638 10 месяцев назад

    Savunma yapan adam ezik olamaz!
    Savunma yapan adam istemeyi bilmeli!
    Savunma yapan adam kararlılığından vazgeçmez!
    Harika tespitler 🙏🏻

  • @gokturkcetin4141
    @gokturkcetin4141 10 месяцев назад

    Sizlere değerli üstatlarla bizi bir araya getirdiğimiz için teşekkür ederim. Meslekte sadakatin büyük bir öneme sahip olduğu görüşünü kesinlikle paylaşıyorum. Avukatlık gibi güvenin çok önemli olduğu bir alanda, sadakat ve dürüstlük hem müvekkillerimiz hem de adalet sistemi için kritik öneme sahiptir. Üstünün hukuku değil, hukukun üstünlüğü ilkesi gereğini yerine getirmek toplumun daha adil ve düşünce özgürlüğünün korunduğu bir yer olmasına bu denli ihtiyacımız olan günlerde hukukçuların geleceğe bir umut olması adına durmadan ve pes etmeden çalışmaya devam...

  • @muratsuzgun6622
    @muratsuzgun6622 10 месяцев назад

    Öncelikle yüreğinize emeğinize sağlık. Günümüzde, mesleki dayanışmanın ve usta çırak ilişkisinin zayıfladığı bu günlerde biz genç hukukçulara yol göstericiliğiniz takdire şayan. Kanımca mesleki başarının en önemli sırlarından birisi de tarihsel süreçte oluşmuş olan meslek onuruna sahip çıkmak ve bu bilince sahip olmaktır. Çünkü bu bilince sahip olmayan bir avukatın müvekkilinden itibar görmesi oldukça zordur. Avukat uyandırdığı intibayla toplumdan saygı görmelidir. Müvekkil adayı ofise geldiğinde buranın ciddi bir işyeri olduğunu amiyane tabirle lak lak edilemeyecek bir yer olduğunu kavramalıdır. Bu iş kuşkusuz danışma ücreti gibi avukatın ana sütü gibi ak birçok kavrama da dokunmaktadır. Avukat mesleğin gerektirdiği vakarı taşır, iş ilişkilerinde gerekli dengeyi sağlayabilmelidir. Fazla samimiyetin karşı taraf açısından bedava işgücü anlamına geldiğini lakin tam zıt kutbu olarak kibirin de insanlarda antipati oluşturacağı unutulmamalı. Bazen duyarız bazı meslektaşlardan tanıdık bir müvekkil geldi, durumla her şeyi anlattım ama gidip davayı başka avukata verdi. İşte bunun sebebi kuşkusuz baştan dengenin yanlış kurulmasıdır. Velhasılıkelam bu kişilik özellikleri doğrudan doğruya meslek ilkeleri ve meslek onuruyla doğrudan ilintilidir. Avukatlığın toplum nezdinde değerinin artması da buna bağlıdır. Sevgi ve saygılarımla.

  • @mesutozdemir9680
    @mesutozdemir9680 10 месяцев назад

    Teşekkürler üstad her şey için, avukat kendini yazılı ve sözlü olarak iyi ifade edebilen kişidir.

  • @BeytullahAzizoglu-gv9ro
    @BeytullahAzizoglu-gv9ro 10 месяцев назад

    Gayet keyifli ve bir o kadar da deneyimlerle dolu bir video olmuş öncelikle emeğinize sağlık. İyi bir avukat nasıl olmalı sorusuna çok sayıda cevap verilebilir elbette ama önemli olan en temel özelliklere yer verebilmek zaten yapmış olduğunuz açıklamalarda bu hususta çok kıymetli noktalara değinmişsiniz onlara ilave olarak bir kaç özelliği de ben eklemek isterim.
    İyi bir Avukat;
    -Herşeyden önce iyi bir hatip olmalı doğru bildiklerini herkesin anlayabileceği şekilde yalın bir dille ifade edebilmeli.
    -Mesleğimizle ilgili güncel gelişmeleri iyi takip edebilmeli (RG, Yargıtay Kararları,Makale vb.)
    -Mevcut bir uyuşmazlıkla karşılaştığında kendine özgü hukuki yorum yapabilmeli (muhakeme yeteneğini geliştirmeli)
    -Networkunu olabildiğince geniş tutmalı, gelişen teknolojiye ve çağa ayak uydurmalı ( yapay zeka,sosyal medya kullanımı vb.)
    -Mesleğimizin saygınlığına halel getirecek şeylerden uzak durup bu konuda asla ödün vermemeli
    -Ülkemizdeki ekonomik darboğaz, hukuk fakültelerindeki eğitimin niteliği ve avukat enflasyonu mesleğimizde belli alanlarda uzmanlaşmamıza pek olanak tanımasa da en kısa sürede belli bir alana yönelip o alanda uzmanlaşmaya çalışımalı.

  • @ismetkocak6619
    @ismetkocak6619 10 месяцев назад

    Çok değerli bir sohbetti. Devamını ısrarla bekliyoruz👏

  • @YM-mb7bc
    @YM-mb7bc 10 месяцев назад

    Keyifli ve eğitici bir sohbet olmuş, emeğinize sağlık

  • @sedaaslan161
    @sedaaslan161 10 месяцев назад

    Çok verimli ve ilham verici bir paylaşım olmuş emekleriniz için öncelikle çok teşekkür ederim. Bence iyi bir hukukçu olabilmek için , iyi bir lider olmak gerekir. Yani toplumu tanımak ve insanların menfatlerine saygı duyabilme yetisini kazanmayı gerektirir.

  • @talhakarakus7715
    @talhakarakus7715 10 месяцев назад

    merhabalar, keyifli bir sohbetti iyi bir avukatın olmazsa olmazı insani ilişkileri ve disiplinidir.

  • @user-sy9fl5nq3o
    @user-sy9fl5nq3o 10 месяцев назад

    Çok değerli ve bir o kadar keyifli bir sohbet. Teşekkürler

  • @user-bz6ox5so9o
    @user-bz6ox5so9o 10 месяцев назад

    Bu keyifli sohbet için sizlere teşekkür etmekle birlikte genç meslektaşınız olarak meslekte en önemli hususun sadakat olduğu görüşüne kesinlikle katılıyorum. Yalnızca mesleğimiz için değil tüm faaliyet kollarında dürüst ve çalışkan insanların güzel yerlere geleceğine ve en önemlisi mutlu olacağına inancım sonsuz :)

  • @hukukcu2443
    @hukukcu2443 10 месяцев назад

    Video boyunca dikkatimi çeken en önemli şey, Av. Tufan Abi'nin Türkçe'yi çok güzel kullanmasıydı, iyi bir hukukçu olmak için bence her şeyden önce dili çok iyi kullanmak gerekiyor. Siyasetçiler çok sözle az şey anlatır, hukukçular az sözle çok şey anlatır.

  • @user-jq9zb4vg2e
    @user-jq9zb4vg2e 10 месяцев назад

    Keyifli bir sohbet olmuş. Teşekkür ederiz.

  • @Benguhendek
    @Benguhendek 10 месяцев назад

    Merhaba, bu bilgilendirici sohbet için teşekkür ederiz. Videolarınızı takip ediyorum. İyi bir avukat olmak için her alana dair biraz da olsa bilgi sahibi olmakla beraber bir alan seçip ona yoğunlaşmanın daha sağlıklı olacağı düşüncesindeyim. Teşekkür ederim.

  • @haticehafezturkey628
    @haticehafezturkey628 10 месяцев назад

    Her ailenin bir doktor, bir hukukçu ve bir kasap lazım

  • @tolgacayrc8389
    @tolgacayrc8389 10 месяцев назад

    Bir avukatın yeri geldiği zaman ne kadar girişimci olabileceğini izah etmiş üstadım

  • @enescelik5033
    @enescelik5033 10 месяцев назад

    Hukuk fakültesinden yeni mezun, komedyenlik ve yazarlık ile ilgilenen bir meslektaş adayınız olarak; "iyi avukat" olmak için öncelikle "iyi" ardından "avukat" olmak gerektiğini söylemeliyim. "Avukatlık" fakültede, kitaplarda öğretilendir "İyi" ise kanımca, tıpkı iyi bir yazar gibi, iyi hikayelerin iki haklı arasında olduğu bilincine ve cevap vermekten çok yeni soru sorma amacına sahiplik ile ölçülebilir. Son dokunuş olarak ise iyi avukat, "Ya masumsa?" yahut, "Ya öyle değilse?" sorularını inci bir kolye gibi boynuna iliştirmelidir.
    Ve iyi bir avukat; benim yaptığımın aksine, henüz avukat olmamışken, dahası stajını dahi başlatmamışken, iyi bir avukatın nasıl olacağına dair ahkam kesmekten imtina etmelidir.

  • @Factoid4Central
    @Factoid4Central 10 месяцев назад

    👏👏👏

  • @yunusemreerol944
    @yunusemreerol944 5 месяцев назад

    belli oldumu talihliler üstadım

  • @ismailgokmen3173
    @ismailgokmen3173 10 месяцев назад

    İyi avukat:
    Avukat müvekkilinden hakkını, hak ettiği ücreti alacak.
    Gerektiğinde müvekkilini reddedecek, o masadan kovacak.
    Gerisi kara kitaplarda yazıyor zaten.