Για άλλη μια φορά υπέροχο το βίντεο, Ανδρόνικε. Σε ένα από τα πρώτα σου βιντεάκια, που έχεις κατεβάσει, είχα αναφέρει κι εγώ διάφορα λάθη που έχω προσέξει. Ένα πολύ χαρακτηριστικό είναι από την ταινία ''Η θεία από το Σικάγο'', στην παραλία με Μακρή και Ζαφειρίου που υπολογίζουν τις ηλικίες των κοριτσιών τους και λένε ότι είναι 26, 23, 20 και 15 χρόνων αντίστοιχα. Μετά υπολογίζουν πόσο θα είναι ένα χρόνο μετά και λέει ο Μακρής ότι θα είναι 27, 24, 22 και 16!! Η τρίτη κόρη δηλαδή, σε ένα χρόνο θα έχει μεγαλώσει 2 χρόνια μαζεμένα...
χαχαχαχαχα!!!😁😄😄 Απειρα τα...λαθάκια στις αγαπημένες μας ελληνικές ταινίες...και όχι μόνο...πάντα μαθαίνουμε πολύ περισσότερα...λεπτομέρειες που εμπλουτίζουν τις γνώσεις μας και διεγείρουν την παρατηρικοτητα μας.... Θα αναφέρω κι εγώ ένα...λαθάκι...στην λατρεμένη...Madame Pelagie de Paris... Στην σκηνή όπου ετοιμάζεται να κατέβει στο λόμπι του ξενοδοχείου φορά κολιέ...κατεβαίνει και καυγαδιζει με τον...Georges..χωρίς αυτό...όταν ανεβαίνει πάλι επάνω...νάτο πάλι το κολιέ!!.. Εξοχο το Χολιγουντιανο λαθάκι...συμβαίνει τελικά και...στις καλύτερες οικογένειες!!..😁😁 Εγραψες για άλλη μια φορά Κασταλία!!! Ευχες για ένα όμορφο ανοιξιάτικο βράδυ!!💎💎💎👌👍🎬🎞📽🎭🎭🎭💞💖🌻🌹🪻
Εξαιρετική δουλειά. Δεν μπορώ να ξεχάσω επίσης τον κότσο της Ματίνας Καρρά στην ταινία "Θα σε κάνω βασίλισσα" στις πρώτες σκηνές του έργου όταν βγαίνει για ψώνια την ώρα που έρχεται η Χατζηλαζάρου (Κωνσταντάρα), μέσα στο σπίτι έχει κότσο που γίνεται καρέ όταν επιτρέφει, τα δυο καπέλα κρεμασμένα στην κρεμάστρα στο σπίτι του Πότη (Λογοθετίδη) στην ταινία "Ο ζηλιαρόγατος" πριν ακόμα μπει με τον Μάρκο (Πρωτόπαππας) για πρώτη φορά στο σπίτι και τα έβγαλαν έπειτα, και τέλος στο "Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται" όπου ο Δαδινόπουλος αποκαλείται Νίκος αντί Γιάννης από την Καζιάνη σε μια από τις τελευταίες σκηνές του έργου κατά την απολογία της για την εγκυμοσύνη της.
Θαυμασιο και πολυ ευχαριστο το αποψινο βιντεο.εχω δει παρα πολλες φορες ελληνικες ταινιες αλλα δεν ειχα προσεξει.τα λαθακια που υπηρχαν.ομως τις αγαπαμε και τος βλεπουμε σαν να γυριστηκαν χτες.
Καλησπέρα ,μόλις γράφτηκα στο κανάλι σου.Μου αρέσουν οι ελληνικές ταινίες και έχω εντυπωσιαστεί με όλα αυτά που μας δείχνεις!!!Να είσαι καλά!!Μπράβο σου!!
Ανδρόνικε για ακόμη μία φορά μία εξαιρετική δουλειά! Ταινίες που τις έχουμε δει διψήφιο αριθμό φορών, τις ξαναβλέπουμε με ευχαρίστηση μέσα από μία νέα οπτική χάρη σε εσένα και τους συνεργάτες σου. Σε ευχαριστούμε!!!
Πέρα απ' την καταπληκτική δουλειά που κάνεις, την οποία πατακολουθώ φανατικά, νομίζω στο συγκεκριμένο βίντεο έχω μια ένσταση! Όσες φορές πήγα πισω το βίντεο στη σκηνή του Φωτόπουλου με τον Λογοθετίδη, δεν άκουσα ποτέ να λέει Χατζηκώστα. Και τις δύο φορές λέει Μακρυκώστα, απλώς την πρώυη το λέει πιο χαμηλόφωνα.
Το πόσο απολαμβάνουμε αυτά τα λάθη, δε λέγεται!! Για τον Ατσίδα και τις διαφορές ηλικιών ..ο Ηλιόπουλος δείχνει τόσο φρέσκος και ζωηρός που δεν τον είχα με τίποτα πολύ μεγαλύτερο της Λάσκαρη.
Τέλειο βίντεο. Μπράβο στην παρατηρητικότητα σας. Απλά να προσθέσω πως πέρα από το ρολόι είναι πολύ εύκολο να καταλάβει κανείς την διάρκεια και από το μέγεθος του τσιγάρου σε παρά πολλές σκηνές που καπνίζουν οι ηθοποιοί.
Α,χα χα χα!!!Το πρώτο με την Ρωξάνη! Σας το είχα επισημανει εγώ καθώς και το όνομα στην ταινία"Ο φίλος μου ο Λευτεράκης"Περιμένω να το δω. Να είστε καλά.Καλό Σαββατοκύριακο!!!
Καλά τέτοια (λάθη) γίνονται ανέκαθεν αλλά όταν τα βλέπουμε μαζεμένα σε αυτά τα υπέροχα βιντεάκια το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!... Πάντως αυτό με τις πινακίδες στο ταξί ούτε η τροχαία τότε δεν θα το είχε παρατηρήσει 😉
Ανδρονικε μπράβο για τα ωραία βίντεο!! απλά να επισημάνω ότι το αμάξι στην ταινία η δε γυνή με τον Κωνσταντίνου είναι εντελώς διαφορετικά αυτοκίνητα!!το ένα είναι μοντέλο 1951 και το δεύτερο 1957
Καλησπερα μαιτρ! Υποκλινομαι ξανα γιατι δεν ειναι μονο η εξαιρετικη δουλεια που κανεις, αλλα και Ο ΤΡΟΠΟΣ που τα παρουσιαζεις!!! ΑΨΟΓΟΣ! Μας κρατας το ενδιαφερον αμειωτο! Τελος ας μου επιτραπει να πω και για την καταπληκτικη χροια της φωνης σου και την " αιθερια" αισθηση καλογουστου χιουμορ που διαθετεις! Στοιχεια που θα ηθελα να τα δω στην τηλεοραση σε δικη σου αποκλειστικα εκπομπη! - Μιας και οι ακαδημαϊκοι αυτης της χωρας, αντι να σου προσφερουν μιαν εδρα στο Πανεπιστημιο-, περι αλλα τυρβαζουν !! Γιατι απλουστατα ΠΑΡΑΓΕΙΣ και ΠΡΟΩΘΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, με ολα τα προαναφερθεντα στοιχεια- προσοντα σου και ασφαλως και με τους εξαιρετικους συνεργατες που διαθετεις! Και ...last but not least, ΤΟ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ, ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΕΡΑΚΙ ΣΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΕ!! ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΞΑΝΑ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ! ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ!
Σ' ευχαριστώ πολύ. Οσο με ακολουθείτε θα προσπαθώ προς το καλύτερο και κυρίως με ένα ... δεύτερο κανάλι που ετοιμάζω. Μια χαρά είμαι στο καναλάκι μου. Θα κάνω οσονούπω μία πρόταση για ένα θέμα αντίστοιχο της θεματολογίας του καναλιού. Αν το αρπάξουν, το άρπαξαν, αλλιώς... δεν τρέχει κάστανο. Υπάρχουν σχέδια πολλά, με αφετηρία το κανάλι, που αρχίζω να τα βάζω ένα ένα μπρος. Λίγη υπομονή και ευχαριστώ πολύ.
Ένα μεγάλο μπράβο στην ομάδα σας για την παρατηρικοτητα και την υπομονή για να ανακαλυφθούν αυτες οι μικρές αστοχίες. Μιας και αναφέρατε και στο θέμα των ηλικιών, οι αντίστοιχες σε κάποιες περιπτώσεις είναι τρομακτικες. Εγώ έπαθα ένα σοκ όταν είδα τη διανομή της πρώτης μεταφοράς του "ξύπνα Βασίλη" στο θέατρο. Μητέρα του "Βασίλη" Ντίνου Ηλιόπουλου η Κατερίνα Γιουλάκη. Δηλαδή γυναίκα περίπου 20 χρόνια μικρότερη του κάνει τη μητέρα του. Δε λέω φαντάζομαι ότι θα την είχαν ντύσει κατάλληλα για να δείχνει μεγάλη αλλά πάλι...
Πολυ ωραία δουλειά! Και κάτι που πρόσεξα στην ταινία "ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται": στη σκηνή που η Τονια Καζιανη δικαιολογειται μετά την αποκάλυψη της σχέσης της με τον Λευτέρη Βουρνά απευθύνεται στο Δαδινοπουλο λέγοντας "πιστεψε με Νικο" που είναι το κανονικό ονομα του Δαδινοπουλουκαι όχι Γιάννη που είναι το όνομα του ρόλου😉. Δεν το είδα στα βίντεο και είπα να συνεισφέρω😂
Μια μικρή διόρθωση, Ανδρόνικε. Στην ταινία του Χίτσκοκ "Στη Σκιά Των Τεσσάρων Γιγάντων", δεν παίζει η Γκρέις Κέλι δίπλα στον Κάρι Γκράντ, αλλά η Εύα Μαρί Σέντ.
Υπεροχη Αναρτηση αλλο ενα Εξαιρετικο Μαθημα για τα λαθη απο της Ελληνικες Ταινιες Μα πως τα προσεχετε ολα αυτα ; Εσεις και οι συνεργατες Σας κανετε Υπεροχη Δουλεια Δινετε και συμβουλες για τους νεους που θελουν να γυρισουν ταινιες
Είσαι γλύκας!!!!Σαν σήμερα γεννήθηκε κ ο μεγάλος Λάμπρος Κωνσταντάρας....Τα δεκατριαρια της ζωής του που τελικά δεν του έφεραν κ τόσο γούρι....Να είσαι καλά....
Άλλη μια υπέροχη δουλειά. Μπράβο. Με αφορμή την αναφορά σου στο έργο του Χίτσκοκ, θα έλεγα Ανδρονικε να ασχοληθείς και λίγο με τον παγκοσμιο κινηματογράφο μέχρι και τη δεκαετία του 70.
Υπέροχη δουλειά αγαπητέ Ανδρονηκε όπως πάντα. Μόνο μια υποσημείωση, στην ταινία του Χίτσκοκ με τον Κάρυ Γκραντ δεν είναι η Γκρέις Κελυ όπως αναφέρεις, αλλά Ευα Μαρυ Σαιντ.
Όπως πάντα εξαιρετική δουλειά κύριε Ανδρόνικε και ένα πολύ μεγάλο μπράβο. Επιτρέψτε μου όμως μία μικρή διόρθωση: Στην ταινία "Στη σκιά των τεσσάρων γιγάντων" δεν έπαιζε η Γκρέις Κέλι αλλά η Έβα Μαρί Σέντ.
Καλησπερα.Καλη Ανασταση..ο Ζερβος ειναι ...52..αρα ο Ηλιοπουλος δεν μπορει να ειναι..46...αλλα..43...χαχαχα..σευχαρθστω για τα ωραια βιντεο..Τα βλεπω πολλες φορες...
Στην ταινία ''Ένα τανκς στο κρεβάτι μου'' στο 55:05 της ταινίας είναι ο Βουτσάς σε εξωτερικό χώρο και μιλάει με κάποιον. Πίσω του βλέπουμε κάποιον να βγαίνει από την πολυκατοικία μη γνωρίζοντας ότι γίνεται γύρισμα. Και αμέσως μόλις συνειδητοποιεί τι γίνεται, κρύβεται στην είσοδο.
Αγαπητέ μου Ανδρονικε καλή σου μέρα. Επί τη ευκαιρία, θα ήθελα να αναφέρω κι εγώ ένα λαθάκι, που εντόπισα στην ταινία "Ο κυρ-Γιωργης Εκπαιδευεται." Στη σκηνή που αποκαλυπτεται το ποιόν του Βουρνά, η Τονια Καζιανη αρχίζει την απολογία της αποκαλώντας τον Δαδινοπουλο Νίκο, ενώ το όνομα του ρόλου του είναι Γιάννης. Προφανώς η σκηνή ήταν τόσο επιτυχημένη, που προσπερασαν το λαθάκι. Με εκτίμηση Κατερίνα.
Καλημέρα. Το έχω εντάξει σε κάποιο από τα πρώτα βίντεο που έκανα με λάθη. Εκεί έχω βάλει κι άλλα παρόμοιο λάθη που γίνονται στα ονόματα, όπως στην σαραντάρα και στον Φίλο μου τον Λευτεράκη.
Δεν ξέρω αν το έχετε αναφέρει αλλού, αλλά υπάρχει μία σκηνή στο "ένα αστείο κορίτσι " , όπου Βουγιουκλάκη κ Γαλανός βρίσκονται στο Λονδίνο και παρακολουθούν κάποια εκδήλωση έξω απ' το Μπάκιγχαμ , ανάμεσα σε πραγματικό πλήθος θεατών. Ένας ανυποψίαστος θεατής μπαίνει μπροστά τους , η Αλίκη του λέει κάτι χαμογελαστά (προφανώς ότι γυρίζουν) και ο άνθρωπος εμφανώς σαστισμένος , σκύβει και βγαίνει από το πλάνο .
παρέλειψα να πω ότι ο λόγος που μου εντυπώθηκε η παραπάνω σεκάνς είναι ότι εκεί για μια στιγμή βλέπουμε την πραγματική Βουγιουκλάκη , έμπειρη , γοητευτική και με αυτοπεποίθηση να σώζει την κατάσταση και όχι την κάπως αδέξια , συνεσταλμένη ηρωίδα που υποδύεται . επίσης παρέλειψα να πω συγχαρητήρια , διότι πάντα ξεχνάω να πω τα ...προφανή !😀
Σχετικά με τις ηλικίες που αναφέρονται στις ταινίες Θυμάμαι την ταινία "Δεσποινίς ετών 39". Εκεί αναφέρεται ότι η Σμάρω Στεφανίδου είναι μεγαλύτερη από το Βασίλη Λογοθετίδη. Αλλά στην πραγματικότητα ο Λογοθετίδης είχε γεννηθεί το 1898 ενώ η Στεφανίδου το 1913!
3:57 Σιγουρα οπως λες προκειται για 2 διαφορετικα μοντέλα (της ίδιας μάρκας) αυτοκινητα και οχι μόνο με διαφορετικες πινακιδες. Το κοκκινο εμβλημα πανω απο το τεραστιο V δεν υπηρχε στο αρχικο, παρα μόνο καποια γραμματα του μοντελου προφανως. Επίσης τα στρογγυλα ακροφυσια πανω στον προφυλακτηρα του δευτερου αυτοκινητου είναι σαφως μεγαλύτερα και ογκοδεστερα του πρωτου.
Στον "Στριγγλο που εγινε Αρνακι" προς το τέλος της ταινίας, οταν η Κοντού πηγαίνει στη "Σχολή", ο Κωνσταντάρας εχει στο μανίκι του σειρήτια και απο πάνω δυο αγκυρες χιαστί. Μπαινουν στο αυτοκινητο της Κοντού να πανε για καφέ και οταν φθανουν στο καφενείο, οι άγκυρες έχουν εξαφανισθεί,. Επίσης, στην αρχη της ταινίας όταν μαλώνει τα παιδιά του στο σπίτι, στο μανίκι υπάρχουν μόνο τα σειρίτια, πάλι χωρίς τις άγκυρες.
@@letagavri5317 καλησπέρα σας,ναι ξέρουμε τι απέγινε με τον αδελφό Γιάννη Χατζηθωμα,καθώς ο Κωνσταντάρας προσπαθούσε για κάμποση ώρα να πει με πλάγιο τρόπο στην Κοντού "για τα παιδιά του γείτονα,του απέναντι..." κλπ. ώσπου κι εκείνη να καταλάβει πως φυσικά ΔΕΝ θα τον αποβάλλει από την σχολή και μάλιστα,βλέπουμε το αδελφό Χατζηθωμα να συνοδεύει και να παραδίδει την νύφη Κοντού στον γαμπρό Κωνσταντάρα,που περίμενε στην εκκλησία μαζί με τα 3" ρεμαλια" παιδιά του και καθώς άρχιζε κιόλας να χιονίζει...
Την απάντηση για την ιστορία του Χατζηθωμά, ποιος ήταν, τι έκανε και το ποιος ήταν ο κύριος Πετρόχειλος, θα τη βρείτε εδώ : filmiconjournal.com/blog/post/11/mia-kyria-atyxhsasa
Το ίδιο συμβαίνει και με το πηλίκιό του. Στη περίπτωση της στολής όπου φαίνονται τα σειρήτια, στο πηλίκιο έχει κλάρα ανάγλυφη, ενώ μετά η κλάρα αντικαθίσταται με άσπρη λωρίδα.
Και η Τονια Καζανη αποκαλει το Δανδινοπουπο Νικο δηλαδη νε το πραγματικό του ονομα στο Ο κυρ Γιωργης εκπαιδευεται στη σκηνη που του εξομολογηται οτι ειχε σχεση με τον Βουρνα κ παρουσια του Παπαγιαννοπουλου. Μπραβο για τη δουλεια σας !
Καλησπέρα σας. Πολύ ενδιαφέρον έχει η παρατήρηση λαθών. Να σας πούμε κι ένα που έχουμε προσέξει εμείς: στον Ηλία του 16ου, στη σκηνή όπου ο Χατζηχρήστος έχει μείνει μόνος του με τον Τζενεράλη στο αστυνομικό τμήμα και ο Χατζηχρήστος εξηγεί πως αυτό που του έκανε εντύπωση είναι πως η Θεοχάρη δεν έδειξε να ανησυχεί για την τσιμινιέρα - φρουτιέρα - μπιζουτιέρα ενώ η Κρεββατά χάλασε τον κόσμο, πάνω αριστερά φαίνεται καπνός από τσιγάρο, πιθανώς από μέλος του συνεργείου. Καλή συνέχεια!!!
"North by Northwest" ή "Στην σκιά των τεσσάρων γιγάντων" Cary Grant και Eva Marie Saint. Grace Kelly και Cary Grant έπαιζαν στο "To Catch A Thief", επίσης του Hitchcock.
Ένα λάθος σκηνικό θα το έλεγα ανακάλυψα μόλις χτες στην ταινία οικογένεια Χωραφά.Στην σκηνή μέσα στο βανακι που πάνε όλοι για να παραδώσουν το μωρό ντυμένα ναυτικά κάποια στιγμή σταματούν το αμάξι.Μπροστα κάνετε η Μάρω Κοντού κρατοντας το μωρό που όταν γυρίζει πίσω να μιλήσει στα παιδιά φαίνεται καθαρά πως κρατάει κούκλα!Στην επόμενη σκηνή κρατάει το κανονικό μωρό όταν βγαίνουν από το αμάξι.
πολύ καλό βίντεο, ότι ωραιότερο για Σαββατόβραδο. μια επισήμανση έχει καταλάβει κανείς πιο είναι το φινάλε στο "ο κυρ-Γιώργης εκπαιδεύεται" τελικά ποιανού είναι το παιδί, δίνεται καμιά εξήγηση;
11:19 υποθέτω ότι ο Σταυρίδης αποκάλεσε Θωμά τον Αυλωνίτη αντί για Σαράντη είτε επειδή θα έπαιζαν παράλληλα και σε άλλο έργο (κινηματογραφικό ή θεατρικό) όπου τον Αυλωνίτη τον λένε Θωμά είτε επειδή κάποιος από το συνεργείο θα λεγόταν Θωμάς και θα είχε μία συνομιλία πριν από το γύρισμα με τον Σταυρίδη, οπότε μπερδεύτηκε.
Όπως αναφέρει φίλος, λάθος που δεν φίνεται αντιληπτό μετά από φορές θέασης, δεν μπορεί να θεωρηθεί ουσιώδες. Από την άλλη, χοντράδες του Garbagewood σε παραγωγές εκατομμυρίων ντόλλαρς είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ. Η παρουσίαση του θέματος, πάντως, είναι πολύ καλή.
Υπέροχο βίντεο, όπως όλα τα προηγούμενα! Τώρα για τις ηλικίες... ντάξει, πιο πολλή σημασία έχει πώς τους φτιάχνουν ή πώς δείχνουν, όχι η αληθινή ημ/νία γέννησης. Και η Βουγιουκλάκη έκανε τη μαθήτρια 30 χρονών, κι ο Παπαμιχαήλ την περνούσε και καλά 20 χρόνια στα χτυποκάρδια, και η Λάσκαρη έκανε την κόρη της Χρονοπούλου σε άλλη ταινία
όντως Ανδρόνικε στην σκηνή με το ρολόι έβλεπα πόσες ώρες σχεδόν τους πήρε για 5 η 10 λεπτά γυρίσματα...στο τι 30 τι 40 τι 50 φτάνει ο Γιωργάκης με την μηχανή να χαιρετισει την Τετα και την παρκάρει έξω απ το κτίριο Σε λίγο φτάνει και ο Λάμπρος με το αμάξι αλλά πουθενά η μηχανή εξαφανίστηκε..και κάτι άλλο που το είδαμε πρόσφατα στον ζηλιαρογατο ο Ποτης και ο Μάρκος λείπουν απ το διαμέρισμα αλλά τα καπέλα τους είναι κρεμασμένα...
Αυτή την σκηνή σου έλεγα στο 6 :14 το συγκεκριμένο κομμάτι είναι το. Ίδιο το σπίτι (σκηνικό) με αυτό του πατέρα της βαλασμη εκεί που τσακώνονται και εισέρχονται υποτίθεται στο σπίτι
Δεν έχω καταλάβει σε ποια ταινία της Βαλσάμη αναφέρεσαι. Ωστόσο, ο Ατσίδας είναι γυρισμένος το 1962 ενώ η Βαλσάμη βγήκε στο σινεμά μετά το 1967. Συνεπώς να διατηρούν ανέπαφο το σκηνικό τόσα χρόνια, δεν υπάρχει περίπτωση. Υπάρχουν διάφορα τελάρα, καφασωτά, σκαλιστά διακοσμητικά κ.λπ που τα βάζουν σε όλα τα σκηνικά και γι'αυτό οι ταινίες του Φίνου δίνουν την εντύπωση ότι έχουν γυριστεί όλες σε δύο τρία σπίτια.
Καλησπέρα εξαιρετική δουλειά στα video .Αυτό με τα λάθος ονόματα δε θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι μέσα στο ρόλο; Δλδ ο ήρωας πράγματι να μπερδεύει το όνομα ειδικά στη σκηνή του Φωτόπουλου και στη σκηνή της Ρενας;
Οχι. Δεν εξυπηρετεί τίποτα, δραματουργικά. Αν το έκανε επίτηδες θα του έδιναν συνέχεια. Εδώ έχουμε να κάνουμε με καθαρό λάθος του ηθοποιού και μάλιστα δεν το πήρε χαμπάρι ποτέ κανείς.
Αγαπητέ κύριε,συγχαρητήρια για τη δουλειά σας.Θελω να επισημάνω ότι στην "Σκιά των τεσσάρων γιγαντων" παίζει ο Κάρυ Γκραντ αλλά με την Εύα Μαρί Σαιντ και οχι με την Γκρέις Κελλυ.Ευχαριστω.
Καλησπέρα σας, υπάρχει κι άλλο λάθος στην ταινία το πρόσωπο της ημέρας...στην σκηνή που ο Βουτσάς είναι στο σιδηροδρομικό σταθμό Κατερίνης για να φύγει για Αθήνα μπαίνει στο τρένο( με μηχανή diesel ALCO A302)που ......έρχεται από αντίθετη κατεύθυνση.. από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη
Όντως πρέπει να γνωρίζεις το μέρος για το κατάλαβεις.....το τρένο σταματάει στην πρώτη γραμμή με κατεύθυνση Θεσσαλονίκη (που σήμερα χρησιμοποιείται ως γραμμή καθόδου προς Αθήνα) ξεπερνώντας το κτήριο του σταθμού και σταματάει δίπλα στο υδραγωγείο του σταθμού που υπάρχει ακόμα.
Ένα παρόμοιο λάθος υπάρχει και στην ταινία "Νυμφίος Ανύμφευτος" στο σταθμό Λιανοκλαδίου αλλά εδώ ενώ ο Γκιωνάκης με τη "γυναίκα του" Νόρα Κατσέλη και την Άννα Φόνσου πάνε Θεσσαλονίκη με το τρένο, το τρένο, το οποίο σταθμεύει στο Λιανοκλάδι που κατεβαίνουν για εισιτήριο και τελικά το χάνουν ο Γκιωνάκης με τη Φόνσου φεύγει με κατεύθυνση...... Αθήνα.
Για την ταινία "Ο Ατσίδας". Τα εξ/κά γυρίσματα προφανώς είναι στη Θεσσαλονίκη. Το "εξοχικό κέντρο" του "Θρασύβουλα", να είναι στο Πανόραμα; Ρωτάω γιατί η εικόνα που έχω από τη Θεσσαλονίκη είναι από το 1987 και μετά, που πήγα να υπηρετήσω. Αν δεν έχεις πάει στη Θεσσαλονίκη δεν έχω την απαίτηση να το ξέρεις. Προθυμοποιούμαι όμως το καλοκαίρι, που ίσως να πάω, να το ψάξω. Σε προσκαλώ μάλιστα, αν θέλεις να πάμε να το ψάξουμε μαζί.
@@kastalia8812 Εδώ είμαι, να βοηθήσω τους φίλους μου, τον Ανδρόνικο φυσικά, αλλά και τον Victor Paparos . Η ταινία ΄΄ Ο ΑΤΣΙΔΑΣ ΄΄ είναι πράγματι θησαυρός - διαμάντι ανεκτίμητο, για τους λάτρεις της εξερεύνησης, τόσο του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου, όσο και για όλους εμάς που θέλουμε να μάθουμε για την παλιά Θεσσαλονίκη που χάθηκε οριστικά, εδώ θα με καταλάβει πάρα πολύ ο καλός μου φίλος Ανδρόνικος, διότι και η Αθήνα η πανέμορφη πόλη με τα νεοκλασικά, έχει χαθεί οριστικά. Ξεκινάμε λοιπόν, πρώτα από τη βίλα - σπίτι της οικογένειας Καρούζου, βρισκόταν επί της σημερινής οδού Μαρία Κάλλας - Νέα Παραλία - Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, φυσικά η περιοχή έχει αλλάξει ριζικά σήμερα. Το εξοχικό κέντρο που τραγουδά ο Ντίνος Ηλιόπουλος με Μανώλη Χιώτη και Μαίρη Λίντα (Με κυνηγούν τα αδέρφια σου), είναι η ΄΄ ΡΕΜΒΗ ΄΄ στη περιοχή της Νέας Κρήνης - Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Βρισκόμαστε στο τέλος της οδού Νικολάου Πλαστήρα, όπου καταλήγει και βρίσκει τις οδούς, Θέτιδος και Κωνσταντίνου Κανάρη. Το κατάστημα λειτουργεί έως σήμερα με το ίδιο όνομα, με πολύ καλό φαγητό, και φυσικά καλό κρασί. Γυρίσματα έχουμε επίσης και στην ΄΄ ΠΛΑΖ ΑΡΕΤΣΟΥ ΄΄ του Ε.Ο.Τ. στην ίδια περιοχή Νέα Κρήνη - Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Σήμερα η πλαζ, λόγω ρύπανσης - μόλυνσης του θαλάσσιου χώρου, δεν λειτουργεί, αλλά στη θέση της είναι το καλοκαιρινό μας ραντεβού, με την έβδομη τέχνη, καθώς έχει διαμορφωθεί ένα τέλειος χώρος του ΄΄ ΣΙΝΕ ΑΥΡΑ ΄΄ θερινού κινηματογράφου του Δήμου Καλαμαριάς. Επίσης στο χώρο της πλαζ λειτουργεί και ταβέρνα - αναψυκτήριο, πάλι με ευθύνη του Δήμου Καλαμαριάς. Το εξοχικό κέντρο με καφετζή τον καλό μας άνθρωπο, τον Θανάση Βέγγο , όντως είναι στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, και ναι τότε ήταν όλα χωράφια και χωματόδρομοι. Μην ξεχνάμε ότι η ταινία γυρίστηκε τον Ιούλιο κ Αύγουστο του 1962, μην το συγχέετε με το σήμερα , όπου είναι με μεγάλες επαύλεις, ιδιωτικά σχολεία, ιδιωτικές κλινικές, κ.α. Συνεχίζουμε, γυρίσματα έχουμε στην Λεωφόρο Νίκης(πρώην Βασιλέως Κωνσταντίνου - σε ανάμνηση για την θριαμβευτική νίκη και απελευθέρωση της πόλης του Αγίου Δημητρίου, από τον τουρκικό ζυγό, στις 26 Οκτωβρίου 1912), εκεί είναι και το σπίτι της Μαρίας Βούλγαρη - Βαγγέλη Πρωτοπαππά(αδελφικού φίλου του τιτανομέγιστου Βασίλη Λογοθετίδη), στην οδό Παύλου Μελά - Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης - Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών - Κινηματοθέατρο Αριστοτέλειον - Λευκός Πύργος, Πλατεία Αριστοτέλους, στη συμβολή των οδών Εγνατία κ Ελευθερίου Βενιζέλου. Θα σας έγραφα και άλλες λεπτομέρειες, αλλά νομίζω ότι ήδη σας κούρασα, ελπίζω να βοήθησα. Γιώργος από Κιλκίς
@@ΓιώργοςΘεοδωρίδης-ζ1χ Πρέπει να υπάρχει γύρισμα και στο "Ντορέ", νυν "Ντορέ-Ζύθος". Παλιά, τότε που δεν υπήρχαν κινητά, έλεγαν: "Αν ψάχνεις κάποιο γνωστό σου, πήγαινε στο 'Ντορέ'. Αν δεν είναι εκεί, κάποια στιγμή θα περάσει". Την 1η φορά που πήγα Θεσσαλονίκη, το 1986, πέρασα από εκεί και βρήκα κάποιο συμφοιτητή μου. Δεν με κουράσατε καθόλου. "Σφουγγάρι" είμαι για κάτι τέτοια. Θα τα κάνω Copy-Paste και την επόμενη φορά που θα πάω επάνω, λέω να τα αναζητήσω και -γιατί όχι- να στείλω και φωτό στο κανάλι σας!
Σήμερα είδα λίγο από σωφερίνα στην τηλεόραση και στο σπίτι που υποτίθεται ότι μένουν οι πρωταγωνιστές κυματίζει αγέρωχη μια ξένη σημαία αγνώστου εθνικότητος. Πρεσβεία; κατοικία πρέσβεως σε Ψυχικό ή Φιλοθέη; Ποιος ξέρει.. Ισως αντικείμενο μελλοντικού "που γυρίστηκε"...
Μία επισήμανση: Στο "Ούτε γάτα ούτε ζημιά", δεν υπάρχει λάθος στη συγκεκριμένη σκηνή. Ο Φωτόπουλος επαναλαμβάνει το όνομα, δεν τον λέει Χατζηκώστα. Το "Μ" είναι ξεκάθαρο στην αρχή. Εάν, δε, μειωθεί η ταχύτητα αναπαραγωγής και τα λόγια ακουστούν πιο αργά γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρο.
Γιά το ρολόι: στο ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΙΛΙ το ρολόι στην Πτέρυγα των Μελλοθανατων είναι ψηφιακό, εν ετει 1936. Όσο γιά την ηλεκτρονική καρέκλα, εκεί εφαρμόστηκε από το 1941, μέχρι τότε η εκτέλεση γινόταν διά απαγχονισμου, σε αυτήν την Πολιτεία.
Ενδιαφέρον! Ωστόσο, το πράσινο μίλι είναι νουβέλα του Στέφεν Κινγκ. Οπότε ποιος απ' τους δυο έκανε το λάθος; Ο συγγραφέας ή ο σκηνοθέτης-σεναριογράφος, σε σχέση με την ηλεκτρική καρέκλα.
@@kastalia8812 μου είναι άγνωστο, αλλά δεν μπορεί ο κάθε Σκηνοθέτης να μην ελέγχει την ιστορική αλήθεια του τόπου του. Αυτό συμβαίνει και με την τηλεοπτική σειρά ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ, με το να δείχνουν τους Παπαδόπουλους να φεύγουν από τη Σαμψούντα το 1919 γιά τη Θεσσαλονίκη και μάλιστα σε Γαλλικό Πολεμικό πλοίο, ενώ έφυγε χωρίς τον Σύζυγό της, μαζί με τα παιδιά της το 1922 από την Κωνσταντινούπολη γιά τη Μασσαλία κι έμειναν στον Πειραιά, γιά να διαδώσουν τα μπισκότα, που ήταν άγνωστα στην τότε Ελληνική Κοινωνία. Το πρώτο Εργοστάσιο στήθηκε, μετά από πολλές οικονομικές δυσκολίες, στην Αθήνα, μετά από πολλά χρόνια έκτισαν επιπλέον Εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη. Είναι λοιπόν προκλητικό να παρουσιάζονται ανιστόρητοι να κάνουν δήθεν ιστορικού περιεχομένου διηγήματα και να παρουσιάζονται από διακεκριμένους Σκηνοθέτες αυτούσια τα ανιστόρητα σενάρια. Το ίδιο λάθος έκανε κι ο Ρώμας στη σειρά ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ, όταν ανάφερε ότι το ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΕΣ το έγραψε ο Γκιουζέπε Βέρντι, ενώ είναι σε λιμπρέτο του Βόλφανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, εμπνευσμένο από την Όπερά του ΟΙ ΓΑΜΟΙ ΤΟΥ ΦΙΓΚΑΡΟ, από το ανάλογο σχόλιο του Ντον Μπαζίλιο.
@@VasileiosGikasathens06061953 Είναι πολλά θέματα που θέσατε, διαφορετικά. Πρώτα για το ρολόι. Σε ό,τι αφορά στον σκηνικό διάκοσμο μιας ταινίας (σηριαλ) είναι αρμοδιότητα του σκηνογράφου, Αν ο σκηνογράφος δηλώσει ανεπαρκής απευθύνονται σε ειδικούς. Πάντως ο σκηνοθέτης δεν υποχρεούται να έχει "τέτοιες" γνώσεις, δεν είναι στα πλαίσια της εργασίας του. Στο τρίτο - που αφορά μία λάθος πληροφορία. Οταν έχεις να κάνεις με μία σειρά (της σειράς) ή με ένα βίντεο στο RUclips (σαν το δικό μου) το να δώσεις μία λάθος πληροφορία, δεν είναι έγκλημα. Καλό είναι να μη γίνονται λάθη, αλλά δεν τρέχει και τίποτα, αν βέβαια το λάθος είναι τέτοιου βαθμού και όχι ότι ο ΑΠΠ έγινε το 1850 π.χ. Αναφέρω τα δικά μου βίντεο, διότι κι εγώ στο παρόν, δήλωσα λανθασμένα, παρασυρόμενος από άλλη ταινία του Χίτσκοκ με τον Κ.Γκραντ, ότι παίζει η Γκρέις Κέλι, ενώ πρόκειται για την Ευα Μαρί Σαιντ (Το λιμάνι της αγωνίας). Οπως και νά 'χει, ούτε τη σειρά του Ρώμα, ούτε και τα δικά μου βίντεο εντάσσονται στο πλαίσιο "ιστορικά" για να του ζητήσει κανείς το λόγο. Τέλος, στο δεύτερο. Οταν κάνεις ιστορικό μυθιστόρημα, κατ' επέκταση μυθοπλασία μέσα σ' ένα αυστηρά καθορισμένο ιστορικό πλαίσιο (βιβλίο - σενάριο κ.ο.κ.) νομιμοποιείσαι (αν είναι απαραίτητο για την νέα μυθοπλασία που πλέκεις) να αλλάξεις κάποιες μικρές ιστορικές λεπτομέρειες που δεν βολεύουν στην πλοκή - οι οποίες βεβαίως είναι τέτοιου βαθμού που δεν αλλοιώνουν την γενική ιστορική εικόνα και σημασία της εποχής ή του γεγονότος στην οποία αναφέρεσαι. Είναι πολύ μεγάλο το θέμα.
@@kastalia8812 επειδή υπάρχει , γιά πολλούς λόγους, άγνοια σε κάποια θέματα, από αρκετά νέα σε ηλικία, άτομα, η κάθε είδους διαστρέβλωση οδηγεί σε λάθος δρόμους, γι' αυτό τα επισήμανα. Πάντως, σας ευχαριστώ που πήρατε θέση στα όσα σας ανάφερα. Όσο γιά τον Βέρντι και τον Μότσαρτ είναι στη Μουσική Παιδεία τραγικά τα λάθη, όπως στη Γεωγραφία να τοποθετήσουμε είτε εσκεμμένα είτε από άγνοια, οροσειρές, ποταμούς, πόλεις σε λάθος μέρη ή και Κράτη σε λάθος ήπειρο. Δεν αντιδικώ, βεβαίως, μαζί σας, το αντίθετο, μου αρέσουν όλα τα βίντεό σας, είναι πολύ ωραία και προσεγμένα τα κείμενα και τα περιεχόμενα. Μακάρι να ήταν όλοι σαν εσάς.
Δεν είναι μόνο η καταπληκτική δουλειά που έχει κάνει ο Ανδρόνικος είναι και εξαίρετη παρουσίαση του θέματος. Τα θερμά μου συγχαρητήρια
Σ' ευχαριστώ πολύ.
Θέλουμε και άλλα βιντεα τα έχουμε δει όλα!
Μπράβο φίλε, δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλες αυτές τις ταινίες που έχω δει αμέτρητες φορές,δεν μπορώ να παρατηρήσω όλα αυτά τα λάθη. Συγχαρητήρια...
Ευχαριστούμε πολύ!!! Είστε η ευχάριστη ώρα κάθε φορά!!💯
Για άλλη μια φορά υπέροχο το βίντεο, Ανδρόνικε. Σε ένα από τα πρώτα σου βιντεάκια, που έχεις κατεβάσει, είχα αναφέρει κι εγώ διάφορα λάθη που έχω προσέξει. Ένα πολύ χαρακτηριστικό είναι από την ταινία ''Η θεία από το Σικάγο'', στην παραλία με Μακρή και Ζαφειρίου που υπολογίζουν τις ηλικίες των κοριτσιών τους και λένε ότι είναι 26, 23, 20 και 15 χρόνων αντίστοιχα. Μετά υπολογίζουν πόσο θα είναι ένα χρόνο μετά και λέει ο Μακρής ότι θα είναι 27, 24, 22 και 16!! Η τρίτη κόρη δηλαδή, σε ένα χρόνο θα έχει μεγαλώσει 2 χρόνια μαζεμένα...
τέλειος όπως πάντα μπράβο
Ευχαριστούμε για τα βίντεο που ανεβάζεις Ανδρονικε
Γειά σου Ανδρόνικε με τα ωραία σου!!! Μας ταξιδεύεις και μας φτιάχνεις το Σαββατόβραδο 😀👏👏👏
χαχαχαχαχα!!!😁😄😄
Απειρα τα...λαθάκια στις αγαπημένες μας ελληνικές ταινίες...και όχι μόνο...πάντα μαθαίνουμε πολύ περισσότερα...λεπτομέρειες που εμπλουτίζουν τις γνώσεις μας και διεγείρουν την παρατηρικοτητα μας....
Θα αναφέρω κι εγώ ένα...λαθάκι...στην λατρεμένη...Madame Pelagie de Paris...
Στην σκηνή όπου ετοιμάζεται να κατέβει στο λόμπι του ξενοδοχείου φορά κολιέ...κατεβαίνει και καυγαδιζει με τον...Georges..χωρίς αυτό...όταν ανεβαίνει πάλι επάνω...νάτο πάλι το κολιέ!!..
Εξοχο το Χολιγουντιανο λαθάκι...συμβαίνει τελικά και...στις καλύτερες οικογένειες!!..😁😁
Εγραψες για άλλη μια φορά Κασταλία!!!
Ευχες για ένα όμορφο ανοιξιάτικο βράδυ!!💎💎💎👌👍🎬🎞📽🎭🎭🎭💞💖🌻🌹🪻
Εξαιρετική δουλειά όπως πάντα!!
Τώρα που βλέπουμε τα λάθη απλά γελάμε περισσότερο και τις αγαπάμε ακόμα πιο πολύ.
Άψογο άψογο !!!!
Θερμές ευχαριστίες 🙏για ακόμη μια φορά.
Τεράστιο μπράβο για την δουλειά που έχει πέσει σε όλα τα βίντεο που έχω δει μέχρι τώρα. Φαίνεται η αγάπη που έχεις στο κάθε βίντεο.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!
Εξαιρετική δουλειά. Δεν μπορώ να ξεχάσω επίσης τον κότσο της Ματίνας Καρρά στην ταινία "Θα σε κάνω βασίλισσα" στις πρώτες σκηνές του έργου όταν βγαίνει για ψώνια την ώρα που έρχεται η Χατζηλαζάρου (Κωνσταντάρα), μέσα στο σπίτι έχει κότσο που γίνεται καρέ όταν επιτρέφει, τα δυο καπέλα κρεμασμένα στην κρεμάστρα στο σπίτι του Πότη (Λογοθετίδη) στην ταινία "Ο ζηλιαρόγατος" πριν ακόμα μπει με τον Μάρκο (Πρωτόπαππας) για πρώτη φορά στο σπίτι και τα έβγαλαν έπειτα, και τέλος στο "Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται" όπου ο Δαδινόπουλος αποκαλείται Νίκος αντί Γιάννης από την Καζιάνη σε μια από τις τελευταίες σκηνές του έργου κατά την απολογία της για την εγκυμοσύνη της.
ΠΟΥ τα βρίσκετε ΒΡΕ παιδί μου! μπράβο! Γελασα με την καρδιά μου! Εξαιρετική δουλειά πάνω στις λατρεμενες ταινιες από γενιές και γενιες ....
Θαυμασιο και πολυ ευχαριστο το αποψινο βιντεο.εχω δει παρα πολλες φορες ελληνικες ταινιες αλλα δεν ειχα προσεξει.τα λαθακια που υπηρχαν.ομως τις αγαπαμε και τος βλεπουμε σαν να γυριστηκαν χτες.
Όλα τα βίντεο πολύ προσεγμένα ευχαριστούμε
Υπέροχη δουλειά . Τα βίντεο σας είναι πάντοτε απολαυστικά . Τα συγχαρητήρια μου σε όλη την ομάδα .
Ότι αγαπάς, το βλέπεις, το αφουγκράζεσαι, το παρατηρείς, στην κάθε του λεπτομέρεια!!
Μπράβο Ανδρόνικε τέλειο και αυτό το αφιέρωμα στα λάθη των ελληνικών ταινιών μπράβο 👏🏻👏🏻👏🏻🇬🇷
Το ταξί που μετέφερε τον Αντωνάκη και την Ελενίτσα, δεν είχε μόνο διαφορετικές πινακίδες αλλά είναι και διαφορετική μάρκα. Όντως μοιάζει το μοντέλο 😊
Καλησπέρα ,μόλις γράφτηκα στο κανάλι σου.Μου αρέσουν οι ελληνικές ταινίες και έχω εντυπωσιαστεί με όλα αυτά που μας δείχνεις!!!Να είσαι καλά!!Μπράβο σου!!
Καλως ήρθες. Σ' ευχαριστώ.
Ανδρόνικε για ακόμη μία φορά μία εξαιρετική δουλειά! Ταινίες που τις έχουμε δει διψήφιο αριθμό φορών, τις ξαναβλέπουμε με ευχαρίστηση μέσα από μία νέα οπτική χάρη σε εσένα και τους συνεργάτες σου. Σε ευχαριστούμε!!!
Τελευταία έχω αρχίσει να το κάνω κι εγώ...
Πέρα απ' την καταπληκτική δουλειά που κάνεις, την οποία πατακολουθώ φανατικά, νομίζω στο συγκεκριμένο βίντεο έχω μια ένσταση! Όσες φορές πήγα πισω το βίντεο στη σκηνή του Φωτόπουλου με τον Λογοθετίδη, δεν άκουσα ποτέ να λέει Χατζηκώστα. Και τις δύο φορές λέει Μακρυκώστα, απλώς την πρώυη το λέει πιο χαμηλόφωνα.
Εμένα γιατί μου ακούγεται Χατζηκώστα; Ισως να φταίει ότι έχω παλιά κόπια με άθλιο ήχο - τι να πώ!
Μακρυκωστα ειπε και τις δύο φορές
Το πόσο απολαμβάνουμε αυτά τα λάθη, δε λέγεται!! Για τον Ατσίδα και τις διαφορές ηλικιών ..ο Ηλιόπουλος δείχνει τόσο φρέσκος και ζωηρός που δεν τον είχα με τίποτα πολύ μεγαλύτερο της Λάσκαρη.
δεν μπορώ να παρατηρήσω όλα αυτά τα λάθη. Συγχαρητήρια
Καταπληκτική δουλειά μπράβο!! συνεχίστε έτσι!!
Μπραβο...πολύ ωραίο το βιντεο....μας δείχνεται τα λάθη των ταινιών που εμείς αδυνατούμε να δούμε....
Τέλειο βίντεο. Μπράβο στην παρατηρητικότητα σας. Απλά να προσθέσω πως πέρα από το ρολόι είναι πολύ εύκολο να καταλάβει κανείς την διάρκεια και από το μέγεθος του τσιγάρου σε παρά πολλές σκηνές που καπνίζουν οι ηθοποιοί.
Α,χα χα χα!!!Το πρώτο με την Ρωξάνη! Σας το είχα επισημανει εγώ καθώς και το όνομα στην ταινία"Ο φίλος μου ο Λευτεράκης"Περιμένω να το δω. Να είστε καλά.Καλό Σαββατοκύριακο!!!
Πολλά είναι δικά σας.
Καλά τέτοια (λάθη) γίνονται ανέκαθεν αλλά όταν τα βλέπουμε μαζεμένα σε αυτά τα υπέροχα βιντεάκια το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!... Πάντως αυτό με τις πινακίδες στο ταξί ούτε η τροχαία τότε δεν θα το είχε παρατηρήσει 😉
Ανδρονικε μπράβο για τα ωραία βίντεο!! απλά να επισημάνω ότι το αμάξι στην ταινία η δε γυνή με τον Κωνσταντίνου είναι εντελώς διαφορετικά αυτοκίνητα!!το ένα είναι μοντέλο 1951 και το δεύτερο 1957
Καλησπερα μαιτρ! Υποκλινομαι ξανα γιατι δεν ειναι μονο η εξαιρετικη δουλεια που κανεις, αλλα και Ο ΤΡΟΠΟΣ που τα παρουσιαζεις!!! ΑΨΟΓΟΣ! Μας κρατας το ενδιαφερον αμειωτο! Τελος ας μου επιτραπει να πω και για την καταπληκτικη χροια της φωνης σου και την " αιθερια" αισθηση καλογουστου χιουμορ που διαθετεις! Στοιχεια που θα ηθελα να τα δω στην τηλεοραση σε δικη σου αποκλειστικα εκπομπη! - Μιας και οι ακαδημαϊκοι αυτης της χωρας, αντι να σου προσφερουν μιαν εδρα στο Πανεπιστημιο-, περι αλλα τυρβαζουν !! Γιατι απλουστατα ΠΑΡΑΓΕΙΣ και ΠΡΟΩΘΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, με ολα τα προαναφερθεντα στοιχεια- προσοντα σου και ασφαλως και με τους εξαιρετικους συνεργατες που διαθετεις! Και ...last but not least, ΤΟ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ, ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΕΡΑΚΙ ΣΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΕ!!
ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΞΑΝΑ.
Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ! ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ!
Σ' ευχαριστώ πολύ. Οσο με ακολουθείτε θα προσπαθώ προς το καλύτερο και κυρίως με ένα ... δεύτερο κανάλι που ετοιμάζω. Μια χαρά είμαι στο καναλάκι μου. Θα κάνω οσονούπω μία πρόταση για ένα θέμα αντίστοιχο της θεματολογίας του καναλιού. Αν το αρπάξουν, το άρπαξαν, αλλιώς... δεν τρέχει κάστανο. Υπάρχουν σχέδια πολλά, με αφετηρία το κανάλι, που αρχίζω να τα βάζω ένα ένα μπρος. Λίγη υπομονή και ευχαριστώ πολύ.
Ένα μεγάλο μπράβο στην ομάδα σας για την παρατηρικοτητα και την υπομονή για να ανακαλυφθούν αυτες οι μικρές αστοχίες.
Μιας και αναφέρατε και στο θέμα των ηλικιών, οι αντίστοιχες σε κάποιες περιπτώσεις είναι τρομακτικες. Εγώ έπαθα ένα σοκ όταν είδα τη διανομή της πρώτης μεταφοράς του "ξύπνα Βασίλη" στο θέατρο. Μητέρα του "Βασίλη" Ντίνου Ηλιόπουλου η Κατερίνα Γιουλάκη. Δηλαδή γυναίκα περίπου 20 χρόνια μικρότερη του κάνει τη μητέρα του. Δε λέω φαντάζομαι ότι θα την είχαν ντύσει κατάλληλα για να δείχνει μεγάλη αλλά πάλι...
Πολυ ωραία δουλειά! Και κάτι που πρόσεξα στην ταινία "ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται": στη σκηνή που η Τονια Καζιανη δικαιολογειται μετά την αποκάλυψη της σχέσης της με τον Λευτέρη Βουρνά απευθύνεται στο Δαδινοπουλο λέγοντας "πιστεψε με Νικο" που είναι το κανονικό ονομα του Δαδινοπουλουκαι όχι Γιάννη που είναι το όνομα του ρόλου😉. Δεν το είδα στα βίντεο και είπα να συνεισφέρω😂
Κάνεις πολύ καλή δουλειά φίλε, συνέχισε έτσι, θέλουμε και άλλα βιντεο
Επιστροφή στην κλασική συνταγή των ωραίων λαθών. Και σύντομα. Δηλαδή εξασφαλισμένη επιτυχία και ευχάριστο διάλειμμα.
Ρε παιδια εισται ΦΟΒΕΡΟΙ το ξερετε ;;;;;;;;;;;; Μπραβο συγχαρητηρια !!!!!!!!!
Μια μικρή διόρθωση, Ανδρόνικε. Στην ταινία του Χίτσκοκ "Στη Σκιά Των Τεσσάρων Γιγάντων", δεν παίζει η Γκρέις Κέλι δίπλα στον Κάρι Γκράντ, αλλά η Εύα Μαρί Σέντ.
Ναι , την πάτησα
@@kastalia8812 Μπορείς να ισχυριστείς ότι το έκανες επίτηδες για να είναι στο πνεύμα του βίντεο με τα λάθη.
@@sakaridis 😂😂
Υπεροχη Αναρτηση αλλο ενα Εξαιρετικο Μαθημα για τα λαθη απο της Ελληνικες Ταινιες
Μα πως τα προσεχετε ολα αυτα ;
Εσεις και οι συνεργατες Σας κανετε Υπεροχη Δουλεια
Δινετε και συμβουλες για τους νεους που θελουν να γυρισουν ταινιες
Καλά δεν υπάρχεις, συγχαρητήρια για την παρατηρητικότητα
Είσαι γλύκας!!!!Σαν σήμερα γεννήθηκε κ ο μεγάλος Λάμπρος Κωνσταντάρας....Τα δεκατριαρια της ζωής του που τελικά δεν του έφεραν κ τόσο γούρι....Να είσαι καλά....
τέλειο βίντεο για ένα ωραίο σαββατόβραδο. στη σκηνή με τη γραβάτα του κυρίου Ηλιόπουλου 0:36 νομίζω ότι και τα παντελόνια έχουν άλλο χρώμα
Το κοίταξα. Εχω την εντύπωση ότι στο στούντιο, με το λιγότερο φως, βγάζει σκούρο, αλλά μάλλον είναι το ίδιο μπλε.
Άλλη μια υπέροχη δουλειά. Μπράβο. Με αφορμή την αναφορά σου στο έργο του Χίτσκοκ, θα έλεγα Ανδρονικε να ασχοληθείς και λίγο με τον παγκοσμιο κινηματογράφο μέχρι και τη δεκαετία του 70.
Το επόμενο βίντεο.
Πάντως, στὴ σκηνὴ ποὺ μᾶς παρουσιάζετε, ἐγὼ ἀπ’ τὸν Φωτόπουλο ἀκούω δύο φορὲς ν’ ἀποκαλεῖ τὸν Λογοθετίδη, "κύριε Μακρυκώστα". Δὲν ξέρω πῶς καὶ πότε σεῖς ἀκοῦτε "Χατζηκώστα"...
Ἐν πάσῃ περιπτώσει κάνετε ἐξαιρετικὴ ἔρευνα μ’ ἐπίπονη προσπάθεια καὶ ἀξίζετε συγχαρητήρια. Πολὺ καλὴ καὶ ἡ ἐκφορὰ τοῦ λόγου σας στὴν ἑλληνικὴ γλῶσσα, ποὺ τόσο πολὺ ὑποφέρει στὶς μέρες μας.
Τελειο βιντεο δεν ειχα προσεξει κανενα λαθος
πολύ ωραία !
Υπέροχη δουλειά αγαπητέ Ανδρονηκε όπως πάντα. Μόνο μια υποσημείωση, στην ταινία του Χίτσκοκ με τον Κάρυ Γκραντ δεν είναι η Γκρέις Κελυ όπως αναφέρεις, αλλά Ευα Μαρυ Σαιντ.
Όπως πάντα εξαιρετική δουλειά κύριε Ανδρόνικε και ένα πολύ μεγάλο μπράβο. Επιτρέψτε μου όμως μία μικρή διόρθωση: Στην ταινία "Στη σκιά των τεσσάρων γιγάντων" δεν έπαιζε η Γκρέις Κέλι αλλά η Έβα Μαρί Σέντ.
Καλησπερα.Καλη Ανασταση..ο Ζερβος ειναι ...52..αρα ο Ηλιοπουλος δεν μπορει να ειναι..46...αλλα..43...χαχαχα..σευχαρθστω για τα ωραια βιντεο..Τα βλεπω πολλες φορες...
Στην ταινία ''Ένα τανκς στο κρεβάτι μου'' στο 55:05 της ταινίας είναι ο Βουτσάς σε εξωτερικό χώρο και μιλάει με κάποιον. Πίσω του βλέπουμε κάποιον να βγαίνει από την πολυκατοικία μη γνωρίζοντας ότι γίνεται γύρισμα. Και αμέσως μόλις συνειδητοποιεί τι γίνεται, κρύβεται στην είσοδο.
01:16 δυνατος💪 ο πιτσιρικας 🤣😂👍!
Αγαπητέ μου Ανδρονικε καλή σου μέρα. Επί τη ευκαιρία, θα ήθελα να αναφέρω κι εγώ ένα λαθάκι, που εντόπισα στην ταινία "Ο κυρ-Γιωργης Εκπαιδευεται." Στη σκηνή που αποκαλυπτεται το ποιόν του Βουρνά, η Τονια Καζιανη αρχίζει την απολογία της αποκαλώντας τον Δαδινοπουλο Νίκο, ενώ το όνομα του ρόλου του είναι Γιάννης. Προφανώς η σκηνή ήταν τόσο επιτυχημένη, που προσπερασαν το λαθάκι. Με εκτίμηση Κατερίνα.
Καλημέρα. Το έχω εντάξει σε κάποιο από τα πρώτα βίντεο που έκανα με λάθη. Εκεί έχω βάλει κι άλλα παρόμοιο λάθη που γίνονται στα ονόματα, όπως στην σαραντάρα και στον Φίλο μου τον Λευτεράκη.
Δεν ξέρω αν το έχετε αναφέρει αλλού, αλλά υπάρχει μία σκηνή στο "ένα αστείο κορίτσι " , όπου Βουγιουκλάκη κ Γαλανός βρίσκονται στο Λονδίνο και παρακολουθούν κάποια εκδήλωση έξω απ' το Μπάκιγχαμ , ανάμεσα σε πραγματικό πλήθος θεατών.
Ένας ανυποψίαστος θεατής μπαίνει μπροστά τους , η Αλίκη του λέει κάτι χαμογελαστά (προφανώς ότι γυρίζουν) και ο άνθρωπος εμφανώς σαστισμένος , σκύβει και βγαίνει από το πλάνο .
παρέλειψα να πω ότι ο λόγος που μου εντυπώθηκε η παραπάνω σεκάνς είναι ότι εκεί για μια στιγμή βλέπουμε την πραγματική Βουγιουκλάκη , έμπειρη , γοητευτική και με αυτοπεποίθηση να σώζει την κατάσταση και όχι την κάπως αδέξια , συνεσταλμένη ηρωίδα που υποδύεται .
επίσης παρέλειψα να πω συγχαρητήρια , διότι πάντα ξεχνάω να πω τα ...προφανή !😀
Επί της σωφερίνας: εντυπωσιακό το ότι όποιος ξεκινήσει από το σπίτι του για την τρύπια βάρκα, βρίσκει αμέσως ταξί, σε δρόμους όχι και τόσο κεντρικούς.
Σχετικά με τις ηλικίες που αναφέρονται στις ταινίες Θυμάμαι την ταινία "Δεσποινίς ετών 39". Εκεί αναφέρεται ότι η Σμάρω Στεφανίδου είναι μεγαλύτερη από το Βασίλη Λογοθετίδη. Αλλά στην πραγματικότητα ο Λογοθετίδης είχε γεννηθεί το 1898 ενώ η Στεφανίδου το 1913!
3:57 Σιγουρα οπως λες προκειται για 2 διαφορετικα μοντέλα (της ίδιας μάρκας) αυτοκινητα και οχι μόνο με διαφορετικες πινακιδες. Το κοκκινο εμβλημα πανω απο το τεραστιο V δεν υπηρχε στο αρχικο, παρα μόνο καποια γραμματα του μοντελου προφανως.
Επίσης τα στρογγυλα ακροφυσια πανω στον προφυλακτηρα του δευτερου αυτοκινητου είναι σαφως μεγαλύτερα και ογκοδεστερα του πρωτου.
ποση υπομονη,πραγματικα,αλλα και ποη εμπειρια!
Στον "Στριγγλο που εγινε Αρνακι" προς το τέλος της ταινίας, οταν η Κοντού πηγαίνει στη "Σχολή", ο Κωνσταντάρας εχει στο μανίκι του σειρήτια και απο πάνω δυο αγκυρες χιαστί. Μπαινουν στο αυτοκινητο της Κοντού να πανε για καφέ και οταν φθανουν στο καφενείο, οι άγκυρες έχουν εξαφανισθεί,. Επίσης, στην αρχη της ταινίας όταν μαλώνει τα παιδιά του στο σπίτι, στο μανίκι υπάρχουν μόνο τα σειρίτια, πάλι χωρίς τις άγκυρες.
Σε αυτή την ταινία μήπως ξέρουμε τι έκανε επιτέλους ο αδελφός της Κοντού? μήπως αυτό βγαίνει από το αρχικό σενάριο που εμείς δεν ξέρουμε?
@@letagavri5317 καλησπέρα σας,ναι ξέρουμε τι απέγινε με τον αδελφό Γιάννη Χατζηθωμα,καθώς ο Κωνσταντάρας προσπαθούσε για κάμποση ώρα να πει με πλάγιο τρόπο στην Κοντού "για τα παιδιά του γείτονα,του απέναντι..." κλπ. ώσπου κι εκείνη να καταλάβει πως φυσικά ΔΕΝ θα τον αποβάλλει από την σχολή και μάλιστα,βλέπουμε το αδελφό Χατζηθωμα να συνοδεύει και να παραδίδει την νύφη Κοντού στον γαμπρό Κωνσταντάρα,που περίμενε στην εκκλησία μαζί με τα 3" ρεμαλια" παιδιά του και καθώς άρχιζε κιόλας να χιονίζει...
Την απάντηση για την ιστορία του Χατζηθωμά, ποιος ήταν, τι έκανε και το ποιος ήταν ο κύριος Πετρόχειλος, θα τη βρείτε εδώ : filmiconjournal.com/blog/post/11/mia-kyria-atyxhsasa
Το ίδιο συμβαίνει και με το πηλίκιό του. Στη περίπτωση της στολής όπου φαίνονται τα σειρήτια, στο πηλίκιο έχει κλάρα ανάγλυφη, ενώ μετά η κλάρα αντικαθίσταται με άσπρη λωρίδα.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!! σας παρακολουθώ με πολύ προσοχή πάντα!!!
Και η Τονια Καζανη αποκαλει το Δανδινοπουπο Νικο δηλαδη νε το πραγματικό του ονομα στο Ο κυρ Γιωργης εκπαιδευεται στη σκηνη που του εξομολογηται οτι ειχε σχεση με τον Βουρνα κ παρουσια του Παπαγιαννοπουλου. Μπραβο για τη δουλεια σας !
Καλησπέρα σας. Πολύ ενδιαφέρον έχει η παρατήρηση λαθών. Να σας πούμε κι ένα που έχουμε προσέξει εμείς: στον Ηλία του 16ου, στη σκηνή όπου ο Χατζηχρήστος έχει μείνει μόνος του με τον Τζενεράλη στο αστυνομικό τμήμα και ο Χατζηχρήστος εξηγεί πως αυτό που του έκανε εντύπωση είναι πως η Θεοχάρη δεν έδειξε να ανησυχεί για την τσιμινιέρα - φρουτιέρα - μπιζουτιέρα ενώ η Κρεββατά χάλασε τον κόσμο, πάνω αριστερά φαίνεται καπνός από τσιγάρο, πιθανώς από μέλος του συνεργείου. Καλή συνέχεια!!!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂⁸😂
"North by Northwest" ή "Στην σκιά των τεσσάρων γιγάντων" Cary Grant και Eva Marie Saint.
Grace Kelly και Cary Grant έπαιζαν στο "To Catch A Thief", επίσης του Hitchcock.
Ναι, από αυτήν παρασύρθηκα.
Χθες εκατσα να δω το περυσινο spencer. Στην αρχη η νταιανα οδηγει( υποτιθεται) μια πορσε που τα κοντερ της ενκινησει ειναι στο μηδεν.
👍👍👍👍👍
😮😮😮😮😂😂😂😂❤❤❤❤❤❤
Ένα λάθος σκηνικό θα το έλεγα ανακάλυψα μόλις χτες στην ταινία οικογένεια Χωραφά.Στην σκηνή μέσα στο βανακι που πάνε όλοι για να παραδώσουν το μωρό ντυμένα ναυτικά κάποια στιγμή σταματούν το αμάξι.Μπροστα κάνετε η Μάρω Κοντού κρατοντας το μωρό που όταν γυρίζει πίσω να μιλήσει στα παιδιά φαίνεται καθαρά πως κρατάει κούκλα!Στην επόμενη σκηνή κρατάει το κανονικό μωρό όταν βγαίνουν από το αμάξι.
Αδρονικε ο Ηλιοπουλος ηταν γεννημενος το 1905 , ο λογος που αλλαξε την ημερομηνια ηταν ο στρατος , το γνωριζω απο πρωτο χερι
Και σήμερα ακόμα λάθη γίνονται στο Χόλιγουντ ταινίες της Marvel , εκατομμύρια δολάρια έχουν κοστίσει .
Τώρα με τις ψηφιακές κάμερες και τα μόνιτορ που βλέπουν αμέσως ό,τι έχουν γυρίσει, δεν επιτρέπεται να κάνουν τέτοια λάθη. Κι όμως, κάνουν!
Ωραια τα λαθοι😂
Σύντροφε ...λάθηηηηηηηηηηηη....RIP Μίμαρε,...Καλό Παράδεισο παιχταρά μου.
πολύ καλό βίντεο, ότι ωραιότερο για Σαββατόβραδο. μια επισήμανση έχει καταλάβει κανείς πιο είναι το φινάλε στο "ο κυρ-Γιώργης εκπαιδεύεται" τελικά ποιανού είναι το παιδί, δίνεται καμιά εξήγηση;
Στο έργο εννοείς; Της Καζιάνη και του εραστή
Και τότε γιατί στο φινάλε ο κυρΓιωργης περιμένει στην πόρτα το εγγόνι του;
Δεν υπάρχει αυτή η σκηνή στο πρωτότυπο. Δαλιανίδης, Φίνος φιλμ και χάπυ έντ.
@@kastalia8812 και έτσι με ένα χάπυ έντ γράφετε το τέλος του "παλιού καλού ελληνικού σινεμά"
Αν δεις το ¨ο μπαμπας εκπαιδευεται¨ που ειναι του 1950 με το Πετρο Κυριακό θα δεις ποιο ειναι το πρωτοτυπο σεναριο.
11:19 υποθέτω ότι ο Σταυρίδης αποκάλεσε Θωμά τον Αυλωνίτη αντί για Σαράντη είτε επειδή θα έπαιζαν παράλληλα και σε άλλο έργο (κινηματογραφικό ή θεατρικό) όπου τον Αυλωνίτη τον λένε Θωμά είτε επειδή κάποιος από το συνεργείο θα λεγόταν Θωμάς και θα είχε μία συνομιλία πριν από το γύρισμα με τον Σταυρίδη, οπότε μπερδεύτηκε.
Είτε επειδή ο Σταυρίδης όταν συγχυζόταν, έστω και για τις ανάγκες του ρόλου, μπερδευόταν κιόλας.
Όπως αναφέρει φίλος, λάθος που δεν φίνεται αντιληπτό μετά από φορές θέασης, δεν μπορεί να θεωρηθεί ουσιώδες.
Από την άλλη, χοντράδες του Garbagewood σε παραγωγές εκατομμυρίων ντόλλαρς είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ.
Η παρουσίαση του θέματος, πάντως, είναι πολύ καλή.
Υπέροχο βίντεο, όπως όλα τα προηγούμενα! Τώρα για τις ηλικίες... ντάξει, πιο πολλή σημασία έχει πώς τους φτιάχνουν ή πώς δείχνουν, όχι η αληθινή ημ/νία γέννησης. Και η Βουγιουκλάκη έκανε τη μαθήτρια 30 χρονών, κι ο Παπαμιχαήλ την περνούσε και καλά 20 χρόνια στα χτυποκάρδια, και η Λάσκαρη έκανε την κόρη της Χρονοπούλου σε άλλη ταινία
όντως Ανδρόνικε στην σκηνή με το ρολόι έβλεπα πόσες ώρες σχεδόν τους πήρε για 5 η 10 λεπτά γυρίσματα...στο τι 30 τι 40 τι 50 φτάνει ο Γιωργάκης με την μηχανή να χαιρετισει την Τετα και την παρκάρει έξω απ το κτίριο Σε λίγο φτάνει και ο Λάμπρος με το αμάξι αλλά πουθενά η μηχανή εξαφανίστηκε..και κάτι άλλο που το είδαμε πρόσφατα στον ζηλιαρογατο ο Ποτης και ο Μάρκος λείπουν απ το διαμέρισμα αλλά τα καπέλα τους είναι κρεμασμένα...
Αυτή την σκηνή σου έλεγα στο
6 :14 το συγκεκριμένο κομμάτι είναι το. Ίδιο το σπίτι (σκηνικό) με αυτό του πατέρα της βαλασμη εκεί που τσακώνονται και εισέρχονται υποτίθεται στο σπίτι
Δεν έχω καταλάβει σε ποια ταινία της Βαλσάμη αναφέρεσαι. Ωστόσο, ο Ατσίδας είναι γυρισμένος το 1962 ενώ η Βαλσάμη βγήκε στο σινεμά μετά το 1967. Συνεπώς να διατηρούν ανέπαφο το σκηνικό τόσα χρόνια, δεν υπάρχει περίπτωση. Υπάρχουν διάφορα τελάρα, καφασωτά, σκαλιστά διακοσμητικά κ.λπ που τα βάζουν σε όλα τα σκηνικά και γι'αυτό οι ταινίες του Φίνου δίνουν την εντύπωση ότι έχουν γυριστεί όλες σε δύο τρία σπίτια.
Δεαν είναι η Γκρέις Κέλι !
Ο "τυπάς" με το κουτί "αχρείαστο νάναι" λέγεται Κώστας Σταυριανουδάκης, μόνιμος στις ταινίες του Βέγγου
Ναι, νομίζω πως είναι από το τεχνικό του προσωπικό. Ηλεκτρολόγος, κάτι τέτοιο.
🍿🎬🍿🎬🍿🎬🍿
Καλησπέρα εξαιρετική δουλειά στα video .Αυτό με τα λάθος ονόματα δε θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι μέσα στο ρόλο; Δλδ ο ήρωας πράγματι να μπερδεύει το όνομα ειδικά στη σκηνή του Φωτόπουλου και στη σκηνή της Ρενας;
Οχι. Δεν εξυπηρετεί τίποτα, δραματουργικά. Αν το έκανε επίτηδες θα του έδιναν συνέχεια. Εδώ έχουμε να κάνουμε με καθαρό λάθος του ηθοποιού και μάλιστα δεν το πήρε χαμπάρι ποτέ κανείς.
Αγαπητέ κύριε,συγχαρητήρια για τη δουλειά σας.Θελω να επισημάνω ότι στην "Σκιά των τεσσάρων γιγαντων" παίζει ο Κάρυ Γκραντ αλλά με την Εύα Μαρί Σαιντ και οχι με την Γκρέις Κελλυ.Ευχαριστω.
Ναι, διορθώθηκε. Παρασύρθηκα από το "κυνήγι του κλέφτη".
👍
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΣ ΠΑΡΙΣΙΟΥΣ!!!
καταρχήν πολλές ταινίες είναι μεταποιημένες απο ασπρόμαυρες δηλαδή τα όποια λάθη δεν φαίνονταν
Γκραίης Κέλλυ στὸ North by Northwest?
οοοοὄχι!
Εεεεεεενταξειιιιι
Στην "Σκια των 4 γιγάντων" παίζει η Eva Marie Saint και όχι η Grace Kelly
Καλά όχι μόνο η γραβατούλα του Ηλιόπουλου, αλλά και το παντελόνι άλλαξε, αλλά παρακάτω εγώ γιατί ακούω και τις δύο φορές "Μακρυκώστα"; 📢
Καλησπέρα σας, υπάρχει κι άλλο λάθος στην ταινία το πρόσωπο της ημέρας...στην σκηνή που ο Βουτσάς είναι στο σιδηροδρομικό σταθμό Κατερίνης για να φύγει για Αθήνα μπαίνει στο τρένο( με μηχανή diesel ALCO A302)που ......έρχεται από αντίθετη κατεύθυνση.. από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη
Αυτό φαίνεται στην ταινία ή το ξεχώρισες επειδή γνωρίζεις το μέρος;
Όντως....Έχω ταξιδέψει με τρένο.....και το μέρος το γνωρίζω.......ο σιδηροδρομικός Σταθμός Κατερίνης είναι έξω από την πόλη όχι μακριά ομως
Ναι, αλλά φαίνεται το λάθος στην ταινία, ή το διαπιστώνουν μόνο όσοι γνωρίζουν το μέρος; Εγώ που δεν το ξέρω, θα το δω;
Όντως πρέπει να γνωρίζεις το μέρος για το κατάλαβεις.....το τρένο σταματάει στην πρώτη γραμμή με κατεύθυνση Θεσσαλονίκη (που σήμερα χρησιμοποιείται ως γραμμή καθόδου προς Αθήνα) ξεπερνώντας το κτήριο του σταθμού και σταματάει δίπλα στο υδραγωγείο του σταθμού που υπάρχει ακόμα.
Ένα παρόμοιο λάθος υπάρχει και στην ταινία "Νυμφίος Ανύμφευτος" στο σταθμό Λιανοκλαδίου αλλά εδώ ενώ ο Γκιωνάκης με τη "γυναίκα του" Νόρα Κατσέλη και την Άννα Φόνσου πάνε Θεσσαλονίκη με το τρένο, το τρένο, το οποίο σταθμεύει στο Λιανοκλάδι που κατεβαίνουν για εισιτήριο και τελικά το χάνουν ο Γκιωνάκης με τη Φόνσου φεύγει με κατεύθυνση...... Αθήνα.
Για την ταινία "Ο Ατσίδας". Τα εξ/κά γυρίσματα προφανώς είναι στη Θεσσαλονίκη. Το "εξοχικό κέντρο" του "Θρασύβουλα", να είναι στο Πανόραμα; Ρωτάω γιατί η εικόνα που έχω από τη Θεσσαλονίκη είναι από το 1987 και μετά, που πήγα να υπηρετήσω. Αν δεν έχεις πάει στη Θεσσαλονίκη δεν έχω την απαίτηση να το ξέρεις. Προθυμοποιούμαι όμως το καλοκαίρι, που ίσως να πάω, να το ψάξω. Σε προσκαλώ μάλιστα, αν θέλεις να πάμε να το ψάξουμε μαζί.
Δεν την ξέρω την Θεσσαλονίκη σχεδόν καθόλου. Ο συνεργάτης όμως, νομίζω πως τά'χει ξετρυπώσει. Θα περιμένουμε τα φώτα του.
@@kastalia8812 Εδώ είμαι, να βοηθήσω τους φίλους μου, τον Ανδρόνικο φυσικά, αλλά και τον Victor Paparos . Η ταινία ΄΄ Ο ΑΤΣΙΔΑΣ ΄΄ είναι πράγματι θησαυρός - διαμάντι ανεκτίμητο, για τους λάτρεις της εξερεύνησης, τόσο του παλιού καλού
ελληνικού κινηματογράφου, όσο και για όλους εμάς που θέλουμε να μάθουμε για την παλιά Θεσσαλονίκη που χάθηκε
οριστικά, εδώ θα με καταλάβει πάρα πολύ ο καλός μου φίλος Ανδρόνικος, διότι και η Αθήνα η πανέμορφη πόλη με τα
νεοκλασικά, έχει χαθεί οριστικά.
Ξεκινάμε λοιπόν, πρώτα από τη βίλα - σπίτι της οικογένειας Καρούζου, βρισκόταν επί της σημερινής οδού Μαρία Κάλλας - Νέα Παραλία - Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, φυσικά η περιοχή έχει αλλάξει ριζικά σήμερα.
Το εξοχικό κέντρο που τραγουδά ο Ντίνος Ηλιόπουλος με Μανώλη Χιώτη και Μαίρη Λίντα (Με κυνηγούν τα αδέρφια
σου), είναι η ΄΄ ΡΕΜΒΗ ΄΄ στη περιοχή της Νέας Κρήνης - Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Βρισκόμαστε στο τέλος της
οδού Νικολάου Πλαστήρα, όπου καταλήγει και βρίσκει τις οδούς, Θέτιδος και Κωνσταντίνου Κανάρη. Το κατάστημα
λειτουργεί έως σήμερα με το ίδιο όνομα, με πολύ καλό φαγητό, και φυσικά καλό κρασί.
Γυρίσματα έχουμε επίσης και στην ΄΄ ΠΛΑΖ ΑΡΕΤΣΟΥ ΄΄ του Ε.Ο.Τ. στην ίδια περιοχή Νέα Κρήνη - Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Σήμερα η πλαζ, λόγω ρύπανσης - μόλυνσης του θαλάσσιου χώρου, δεν λειτουργεί, αλλά στη θέση
της είναι το καλοκαιρινό μας ραντεβού, με την έβδομη τέχνη, καθώς έχει διαμορφωθεί ένα τέλειος χώρος του
΄΄ ΣΙΝΕ ΑΥΡΑ ΄΄ θερινού κινηματογράφου του Δήμου Καλαμαριάς. Επίσης στο χώρο της πλαζ λειτουργεί και
ταβέρνα - αναψυκτήριο, πάλι με ευθύνη του Δήμου Καλαμαριάς.
Το εξοχικό κέντρο με καφετζή τον καλό μας άνθρωπο, τον Θανάση Βέγγο , όντως είναι στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης,
και ναι τότε ήταν όλα χωράφια και χωματόδρομοι. Μην ξεχνάμε ότι η ταινία γυρίστηκε τον Ιούλιο κ Αύγουστο του
1962, μην το συγχέετε με το σήμερα , όπου είναι με μεγάλες επαύλεις, ιδιωτικά σχολεία, ιδιωτικές κλινικές, κ.α.
Συνεχίζουμε, γυρίσματα έχουμε στην Λεωφόρο Νίκης(πρώην Βασιλέως Κωνσταντίνου - σε ανάμνηση για την θριαμβευτική νίκη και απελευθέρωση της πόλης του Αγίου Δημητρίου, από τον τουρκικό ζυγό, στις 26 Οκτωβρίου
1912), εκεί είναι και το σπίτι της Μαρίας Βούλγαρη - Βαγγέλη Πρωτοπαππά(αδελφικού φίλου του τιτανομέγιστου Βασίλη Λογοθετίδη), στην οδό Παύλου Μελά - Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης - Εταιρεία Μακεδονικών
Σπουδών - Κινηματοθέατρο Αριστοτέλειον - Λευκός Πύργος, Πλατεία Αριστοτέλους, στη συμβολή των οδών
Εγνατία κ Ελευθερίου Βενιζέλου.
Θα σας έγραφα και άλλες λεπτομέρειες, αλλά νομίζω ότι ήδη σας κούρασα, ελπίζω να βοήθησα.
Γιώργος από Κιλκίς
Ορίστε - έτοιμο το βίντεο. Τα κρατάω.
@@ΓιώργοςΘεοδωρίδης-ζ1χ Πρέπει να υπάρχει γύρισμα και στο "Ντορέ", νυν "Ντορέ-Ζύθος".
Παλιά, τότε που δεν υπήρχαν κινητά, έλεγαν: "Αν ψάχνεις κάποιο γνωστό σου, πήγαινε στο 'Ντορέ'. Αν δεν είναι εκεί, κάποια στιγμή θα περάσει". Την 1η φορά που πήγα Θεσσαλονίκη, το 1986, πέρασα από εκεί και βρήκα κάποιο συμφοιτητή μου.
Δεν με κουράσατε καθόλου. "Σφουγγάρι" είμαι για κάτι τέτοια. Θα τα κάνω Copy-Paste και την επόμενη φορά που θα πάω επάνω, λέω να τα αναζητήσω και -γιατί όχι- να στείλω και φωτό στο κανάλι σας!
Στὸ "αρχόντισσα κι ἀλήτης" ὑπάρχει πρόβλημα , να παριστάνει ἡ Ἀλίκη ἕνα ἀγὀρι, πράγμα καθόλου πιστευτό. Στὸ "It Happened One Night" (1934 Clark Gable Claudette Colbert), δὲν ὑπάρχει τέτοια ἀκροβασία καὶ ἡ ταινία εἶναι φυσιολογικότερη.
Εννοείται. Αλίκη είναι αυτή.
Ανδρόνικε θα ηθελα την άποψή σου για τα remake παλιών ελληνικών ταινιών. πχ, οι γαμπροί της ευτυχίας, ο θησαυρός του μακαρίτη.
Πανάθλια!
@@kastalia8812 χαίρομαι που συμφωνώ
Οι ταινιες αυτες ειναι εποχης, δεν γινεται να μεταφερθουν στο σημερα...
Σήμερα είδα λίγο από σωφερίνα στην τηλεόραση και στο σπίτι που υποτίθεται ότι μένουν οι πρωταγωνιστές κυματίζει αγέρωχη μια ξένη σημαία αγνώστου εθνικότητος. Πρεσβεία; κατοικία πρέσβεως σε Ψυχικό ή Φιλοθέη; Ποιος ξέρει.. Ισως αντικείμενο μελλοντικού "που γυρίστηκε"...
Στο κορόιδο γαμπρέ, ίσως ο Σταυρίδης λέει τον Αυλωνίτη Θωμά εννοώντας τον άπιστο/δύσπιστο. Με προβληματίζει χρόνια το ότι τον είπε Θωμά.
Μία επισήμανση: Στο "Ούτε γάτα ούτε ζημιά", δεν υπάρχει λάθος στη συγκεκριμένη σκηνή. Ο Φωτόπουλος επαναλαμβάνει το όνομα, δεν τον λέει Χατζηκώστα. Το "Μ" είναι ξεκάθαρο στην αρχή. Εάν, δε, μειωθεί η ταχύτητα αναπαραγωγής και τα λόγια ακουστούν πιο αργά γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρο.
Και βέβαια στην σκιά των τεσσάρων γιγάντων δεν έπαιζε η Γκρεις Κελί,αλλά η Εύα Μαρί Σειντ..
Ναι, από βιασύνη!
🎬
Για τη Σωφερίνα να σημειωθεί πως ο Κωνσταντίνου στο ιατρείο δεν έχει τραύμα από την πέτρα...
Γιά το ρολόι: στο ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΙΛΙ το ρολόι στην Πτέρυγα των Μελλοθανατων είναι ψηφιακό, εν ετει 1936. Όσο γιά την ηλεκτρονική καρέκλα, εκεί εφαρμόστηκε από το 1941, μέχρι τότε η εκτέλεση γινόταν διά απαγχονισμου, σε αυτήν την Πολιτεία.
Ενδιαφέρον! Ωστόσο, το πράσινο μίλι είναι νουβέλα του Στέφεν Κινγκ. Οπότε ποιος απ' τους δυο έκανε το λάθος; Ο συγγραφέας ή ο σκηνοθέτης-σεναριογράφος, σε σχέση με την ηλεκτρική καρέκλα.
@@kastalia8812 μου είναι άγνωστο, αλλά δεν μπορεί ο κάθε Σκηνοθέτης να μην ελέγχει την ιστορική αλήθεια του τόπου του. Αυτό συμβαίνει και με την τηλεοπτική σειρά ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ, με το να δείχνουν τους Παπαδόπουλους να φεύγουν από τη Σαμψούντα το 1919 γιά τη Θεσσαλονίκη και μάλιστα σε Γαλλικό Πολεμικό πλοίο, ενώ έφυγε χωρίς τον Σύζυγό της, μαζί με τα παιδιά της το 1922 από την Κωνσταντινούπολη γιά τη Μασσαλία κι έμειναν στον Πειραιά, γιά να διαδώσουν τα μπισκότα, που ήταν άγνωστα στην τότε Ελληνική Κοινωνία. Το πρώτο Εργοστάσιο στήθηκε, μετά από πολλές οικονομικές δυσκολίες, στην Αθήνα, μετά από πολλά χρόνια έκτισαν επιπλέον Εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη. Είναι λοιπόν προκλητικό να παρουσιάζονται ανιστόρητοι να κάνουν δήθεν ιστορικού περιεχομένου διηγήματα και να παρουσιάζονται από διακεκριμένους Σκηνοθέτες αυτούσια τα ανιστόρητα σενάρια. Το ίδιο λάθος έκανε κι ο Ρώμας στη σειρά ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ, όταν ανάφερε ότι το ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΕΣ το έγραψε ο Γκιουζέπε Βέρντι, ενώ είναι σε λιμπρέτο του Βόλφανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, εμπνευσμένο από την Όπερά του ΟΙ ΓΑΜΟΙ ΤΟΥ ΦΙΓΚΑΡΟ, από το ανάλογο σχόλιο του Ντον Μπαζίλιο.
@@VasileiosGikasathens06061953 Είναι πολλά θέματα που θέσατε, διαφορετικά. Πρώτα για το ρολόι. Σε ό,τι αφορά στον σκηνικό διάκοσμο μιας ταινίας (σηριαλ) είναι αρμοδιότητα του σκηνογράφου, Αν ο σκηνογράφος δηλώσει ανεπαρκής απευθύνονται σε ειδικούς. Πάντως ο σκηνοθέτης δεν υποχρεούται να έχει "τέτοιες" γνώσεις, δεν είναι στα πλαίσια της εργασίας του. Στο τρίτο - που αφορά μία λάθος πληροφορία. Οταν έχεις να κάνεις με μία σειρά (της σειράς) ή με ένα βίντεο στο RUclips (σαν το δικό μου) το να δώσεις μία λάθος πληροφορία, δεν είναι έγκλημα. Καλό είναι να μη γίνονται λάθη, αλλά δεν τρέχει και τίποτα, αν βέβαια το λάθος είναι τέτοιου βαθμού και όχι ότι ο ΑΠΠ έγινε το 1850 π.χ. Αναφέρω τα δικά μου βίντεο, διότι κι εγώ στο παρόν, δήλωσα λανθασμένα, παρασυρόμενος από άλλη ταινία του Χίτσκοκ με τον Κ.Γκραντ, ότι παίζει η Γκρέις Κέλι, ενώ πρόκειται για την Ευα Μαρί Σαιντ (Το λιμάνι της αγωνίας). Οπως και νά 'χει, ούτε τη σειρά του Ρώμα, ούτε και τα δικά μου βίντεο εντάσσονται στο πλαίσιο "ιστορικά" για να του ζητήσει κανείς το λόγο. Τέλος, στο δεύτερο. Οταν κάνεις ιστορικό μυθιστόρημα, κατ' επέκταση μυθοπλασία μέσα σ' ένα αυστηρά καθορισμένο ιστορικό πλαίσιο (βιβλίο - σενάριο κ.ο.κ.) νομιμοποιείσαι (αν είναι απαραίτητο για την νέα μυθοπλασία που πλέκεις) να αλλάξεις κάποιες μικρές ιστορικές λεπτομέρειες που δεν βολεύουν στην πλοκή - οι οποίες βεβαίως είναι τέτοιου βαθμού που δεν αλλοιώνουν την γενική ιστορική εικόνα και σημασία της εποχής ή του γεγονότος στην οποία αναφέρεσαι. Είναι πολύ μεγάλο το θέμα.
@@kastalia8812 επειδή υπάρχει , γιά πολλούς λόγους, άγνοια σε κάποια θέματα, από αρκετά νέα σε ηλικία, άτομα, η κάθε είδους διαστρέβλωση οδηγεί σε λάθος δρόμους, γι' αυτό τα επισήμανα. Πάντως, σας ευχαριστώ που πήρατε θέση στα όσα σας ανάφερα. Όσο γιά τον Βέρντι και τον Μότσαρτ είναι στη Μουσική Παιδεία τραγικά τα λάθη, όπως στη Γεωγραφία να τοποθετήσουμε είτε εσκεμμένα είτε από άγνοια, οροσειρές, ποταμούς, πόλεις σε λάθος μέρη ή και Κράτη σε λάθος ήπειρο. Δεν αντιδικώ, βεβαίως, μαζί σας, το αντίθετο, μου αρέσουν όλα τα βίντεό σας, είναι πολύ ωραία και προσεγμένα τα κείμενα και τα περιεχόμενα. Μακάρι να ήταν όλοι σαν εσάς.
Ο Ηλιόπουλος εκτός από γραβάτα που έχει αλλάξει έχει αλλάξει κ παντελόνι
Στον κοκοβικο δεν είναι το ίδιο αυτοκίνητο από σήμα και άλλα φανάρια πίσω παιδια
Φοβερά βίντεο τέλεια δουλειά μπραβο
Στην ταινια η νυφη τοσκασε στο αυτοκινητο του Βεγγουν ειναι διαφορετικη η πινακιδα στη μουρη του αυτοκινητου και αλλη πησω