Salutare, vin și eu cu un rezultat după 1 an de folosire a centralei pe gaz propan, montata în 20 noiembrie 2022 am mers toată iarna pana în 01.05.2023, încălzesc doar parterul la casa cu încălzire în pardoseala undeva la 100mp, 23° mereu în Casa, casa izolata cu polistiren de 10 exterior și pardoseala lucrata ca la carte, având în vedere ca locuiesc în Suceava unde iarna trecuta au fost și -15° centrala a mers foarte bine dar foloseam exact o butelie de propan la săptămâna, calculul îți faceți voi, asta timp de 3 luni de iarna plina, când a fost mai spre primăvara deja consumul a scăzut la o butelie la doua săptămâni, butelia fiind la 370 de lei una, sper ca am dat câteva informații bune pentru cei ce sunt nehotărâți 😁
@@DoItYSFo mica întrebare! Unde încărcați buteliile??? Mai ales acum când la stațiile gpl nu se mai permite exploatarea pentru butelii! Am dori sa ne montam tot pe gpl dar, nu știm unde sa le încărcam!
Foarte scump, iarna. Până acum nu au fost temperaturi sub zero grade. Dar, în lipsa alternativelor... Și, gazul așteaptă în Marea Neagră, iar incompetenții de primari nu aduc conductele la poartă.
Salut si scuze pentru comentariu.Instalatia de gaz este gresit facută.In butelia de gaz presiunea este de 7sau 8 bari in functie de temperatura camerei .In butelie se afla gaz in stare lichidă inclusiv pe furtun pîna la regulatorul de presiune.Dupa regulator ai gpl in stare gazoasă la o presiune de 37 milibari.Un bar are 1000 de milibari.Deci presiunea pe furtunul de la regulator pîna la centrală este aproximativ de 2000 de ori mai mică.Pe fiecare butelie , la robinet , TREBUIE să pui regulator de presiune pentru siguranta.Astfel pe furtune presiunea va fi 37 milibari nu 7 sau 8 bari.Riscul ca un furtun să cedeze in acest caz este foarte mic.Acum ce ai tu acolo este o bombă cu ceas.Te rog sa nu te superi pe mine.Nu te cunosc dar nu am putut ramîne indiferent la pericolul la care te expui pe tine si familia.Dacă nu ai înteles unde e greseala in instalatie,ma poti contacta la tel 0723 296 347.Numele meu este Constantin Pislă.Nu ma deranjezi pt explicatii mai amanuntite.In rest numai de bine si sărbători fericite.
Salut mersi de sfaturi Da asa este nu recomand nimanui sa le monteze in interior Furtunul care leaga butelia de centralina si regulator rezista la 30 bari , deci nu imi fac probleme . Orice este un risc . Probabil sezonul urmator am sa scot buteliile afara sa fie mai sigur .
Nici o butelie de presiune care conține lichid sub presiune și care este utilizată ulterior în forma gazoasă , nu se umple până la refuz . Punct. Întotdeauna are spatiu de gazeificare . Punct . Așa că furtunul care este cuplat la butelie nu are cum să conțină gaz in forma lichidă. Punct . Problema cu presiunea mare din furtun este adevărată , dar nu 7-8 bari . Afirmația despre montarea regulatorului de gaz pe butelie este foarte adevărată pentru că menține presiunea mare in butelie . Montatul buteliilor in afara spațiului locuibil este adevărat și foarte important . De exemplu în SUA , in locațiile fără gaz la conductă se montează butelii cu gaz . De obicei mai multe butelii , dar întotdeauna în afara spațiului locuibil și într-o locație umbroasă , ferite de razele directe ale soarelui . Într-adevăr , acest lucru este foarte important in cazul scăpărilor accidentale de gaz .
In germania am lucrat la un magazin cu mâncare și aveau doua butelii de acestea mari dar erau afara cu robineți și conducta metalica pana in clădirea,poate că furtunele ar fi bine sa le schimbi pe conducte
Salut, am o întrebare, se reduce cumva consumul dacă folosești o centralina pentru 4 butelii de exemplu ? adică sa legi 4 butelii deodată, in loc de 2 butelii ? sau consumul rămâne același indiferent câte buteliii sunt legate in același timp ?? Va mulțumesc și aștept răspunsurile voastre. numai bine
@ eu intr-o luna am consumat undeva la 9 butelii 23-24 grade in casa non stop și afara au fost noapte cam -4 grade C. deci i-am dat sa meargă nu m-am uitat. pe lângă asta baie in vama non stop ( apa calda tot prim centrala ) deci alt consum in plus. eu de obicei merg cam o luna iarna acasă și ca consum in plus sau in minus nu tare ma interesează. cei ce îmi livrează buteliile cu propan mi-au făcut un calcul și mi-ai spus ca din cauza debitului eu consum undeva la 7 litri in plus in fiecare zi ( eu având 2 buteliile legate / încărcate cu 67 litri fiecare ). ei miau recomandat sa leg 4 butelii sau 6 pentru cei 200 metri locuibile ce ii am și atunci consum se va reduce cu cei 7 litri pe zi. totuși, ținând cont ca am consumat 9 butelii și atâta apa calda la asemenea suprafața și o temperatura mereu foarte ridicată / baie in vana nom stop eu zic ca e bun consumul. daca era sa apelez la dus și o temperatura de 22 grade in casa eu zic ca consumam 5 butelii in loc de 9. chiar sunt mulțumit de acest consum și mai alea de confort! aștept niște păreri de la toți. numai bine !
Te salut ✌️ Vreau să aud părerea ta: care ar fi consumul la 50 mp , camere izolate aproape ca ale tale, singura diferență fiind aceea că am calorifere , și mari și mai mici
Bună ziua! Am și eu o întrebare: la o centrală Vaillant 232/3-3, dacă vreau să folosesc decât apă menajeră, cum procedez cu mufele de apă? Se pun dopuri pe tur, retur și admisie apă?
Buna ziua, îmi puteți spune va rog ce modificări i ați adus centralei pentru a merge pe GPL, eu am un motan condens plus 100 și nu pornește flacăra, încearcă să pornească de 3 ori și după da eroare e20. Mulțumesc
Tineti cont ca e interzis montarea buteliilor in interior este foarte periculos . Presiunea de la o butelie probabil nu ajunge Dar daca montati 2 sau mai multe in serie o sa ajunga .
@@Emil258 Se golesc total cele cu propan care se achizitioneaza de la distribuitorul de buteli din zona dumneavoastra Cele cu GPL alimentate de la statiile unde se incarca masini daca nu sunt intrun mediu cald nu se golesc .
Salut Incearca ce a mentionat Ciprian . Idea e in felul urmator bruma acea se formeaza in momentul cand se consuma mult gaz si Gpl-ul lichid se tranforma in gaz (in butelie ). Aici au loc schimburile de termperatura Mie nu mia aparut niciodata bruma deoarece folosesc aceasta centrala cu modulatie 1 la 10 ( adica are 10 trepte de putere )si o folosesc pe putere mica cu incalzire in padoseala . Centrala foloseste foarte putin gaz pentru a incalzi apa la 30 de grade si pe perioada lunga . Acuma nu stiu dumneavoastra aveti calorifere sau nu. Deoarece la calorifere necesita temperatura mare si consum mult de gaz (pe perioada scurta ) pana ajunge la temperatura setata. Puteti incerca sa scadeti temperatura agentului termic si sa lasati centrala sa functioneze mai mult dar cu o temperatura mai joasa . In acest fel consumul de gpl nu va fi asa " violent" si pe mai multa durata . Si posibil ca transferul termic odata ce Gpl-ul se transforma in gaz sa se faca mai treptat si sa permita mentinerea constanta a temperaturii buteliei . Dar nu este sigur ca va functiona .
NCSF! Doar schimbând principiile fizicii, sau încălzind butelia (să nu faci așa ceva!). Ai consumul instantaneu mai mare decât poate genera butelia gaz. Din acest motiv se pot utiliza mai multe butelii simultan. Dar nu mai mult de 4. Dânsele se montează numai în spații deschise! Fără ferestre de preferat.
Cum sa mai mentionat. De ce nu lasi buteliile afara. De ce nu montezi o teava de la butelii la regulator? Si marea intrebare este? de ce folositi coturi si nu curbe in instalatia de incalzit?
Anul viitor o sa le scot afara . Nu necesita teava , de la regulator la centrala presiunea gazului e foarte mica . Nu am folosit curbe deoarece acolo este un spatiu tehnic si nu conteaza cum arata , oricum e foarte putina teava doar ce se vede 1 metru de teava .
la 140mp folosesc iarna cam o butelie pe luna si aprox 4-6 butelii in total pe an pt incalzire si apa calda pt 3 persoane. casa de lemn, nu caramida. cu 15cm vata in perete si 15cm polistiren afara. iarna pornim incalzirea uneori o ora la 24 ore alteori o ora la 48 ore pt 21-23 grade cu temp apa la 40 grade
Mersi de detalii . Wow aveti un consum foarte mic . Inseamna ca aveti casa foarte bine izolata . Mai poti da detalii ce izolatie ai in tavan si pardosea ? Si butelia de cați litri este ?
@@DoItYSF butelie de 31kg (cred că la fel ca cele din video) Sub încălzirea în pardoseala am pus 20cm polistiren și în tavan 30cm vată minerală. La intrare am pus 2 uși (formand un hol mic de 1.5 metri) Am orientat acoperișul și ferestrele după soare. Dacă afară sunt 5-6 grade dar e senin, crește de la 21 la 22 grade doar de la soare.
@@florinhaiduc9239 nu, deși recomand modelele descentralizate. Fiind încălzire în pardoseală (ce înmagazinează energie/căldură în beton, având densitate mare) nu calorifere care încălzesc doar aerul, după ce aerisesc, noul aer se încălzește din ce degajă sapa. Durează și 6 ore de când opresc încălzirea până când nu mai creste temperatura in cameră (ca la hotelurile cu pompă de căldură unde scrie sa nu uiți geamul deschis deoarece caldura pornește o dată pe zi sau la doua zile, dar dacă aerisești , betonul din podea îți reîncălzește aerul) Se numește defazaj termic și se calculează la proiectare
am o casa de 70 m2 cu izolație de 10 și tripan și pod izolat cu vata 10 și rigips ,prețul actual al gpl la mine zona București este undeva la 3.9 lei ,crezi că o să depășesc un consum de 200 litri la luna iarna,unde sunt maxim 4 sapt cu -5/-7 grade?
Eu am 50 m2 Izolatie 15 vata bazaltica Pod 15 vata minerala Luna asta Decembrie consum 175 litri GPL Posibil sa depasesti umpic unele luni Depinde si cata Apa calda menajera folosesti si pentru cate persoane Pe ACM se consuma destul de mult
@@DoItYSF super.daca nu sar de 250 la luna in lunile cu ger ar fi bine ,oricum ies mai ieftin decât pe peleți unde consuma cam 1.5 saci la 24 ore adică vreo 45 lei la zi
E o varianata extrem de scumpa, sa nu mai precizam ca f putine statii mai incarca butelii cu GPL fara o instalatie omologata sau butelii cu ISCIR facut. Cunosc persoane care la 3-4 saptamani vine cu 3 astfel de ''bombe'' la incarcat si plateste peste 900 lei.
E o varianta la fel de scumpa ca si lemnele 400 lei metru ster la noi in zona , ca si peleti . Gazul natural este mai ieftin dar nu avem in zona . Pompa de caldura costa 10000 de euro (aer apa). E o solutie de moment Nu ai treaba daca statiile nu iti incarca cu GPL ,cauti distribuitorul din zona si cumperi direct propan cu butelie goala la schimb .(exact ca si buteliile de aragaz)
@@DoItYSF Ha, păi așa cum zici tu la schimb e și mai costisitor și nu îmi dau eu buteliile noi pt altele vechi și pline de rugină și apă la interior, robineții rezistă la sute de umpleri, lucrez în domeniul și știu despre ce vb 😜
@@paraschivtoni9374 Da asta este . Eu nu am cumparat butelie nouă , pe ale lor le folosesc deci nu imi bat capu . Dacă vreau incarc cu GPL daca nu le schimb cu alta plina .
@@paraschivtoni9374Nu vrei custodie pe butelie te tărăgănesti toată ziua la încărcat cu ea.Eu îi sun când am nevoie și mi-o aduc plină și le dau goală.Cea plina vine și verificată așa că mai bine nici nu se poate
Salut Exact aceiași centrala , genus one , gpl 100 mp locuibil 6 calorifere dormitor 23.5 grade noaptea ziua il tin pe 21 ( fiimea de aproape 2 ani nu vrea sa doarmă învelita...) , termostatul e in dormitor Izolat cu polistiren de 10 , pod vata de 10 deasupra dormitorului iar restul casei 5 cm ( urmeaza cand o sa am fonduri sa il fac de 15-20 ) Consum aprox 150 lei la 4-5 zile , o sa mai scadă cand o sa fie podul izolat corect Concluzia , scump scump Nu spargi lemne nu faci mizerie Bafta
Nu e scump deloc.noi avem pompa de caldura la 80 mp si total consum kw e în jur de 1000 pt o luna.cu 1,70 kw eu zic ca e un preț mult mai bun pe gpl.si pompa de caldura e f scumpa, instalarea ei..
Salut! Încep prin a-ți trimite felicitări, rareori am văzut un videoclip tehnic mai compact și mai concret (și complet) explicat. Ca o mică paranteză cred că nu ești de meserie ci autodidact (probabil totuși că mă înșel) ceea ce consider un lucru foarte bun. Meseriașii întotdeauna capătă un aer de superioritate și o aroganță față de muritorii de rând, omițând să le dea chiar toate detaliile... Sistemul e foarte bun, l-am luat și eu în considerare ca back-up atunci când am schimbat centrala și am luat un Ferolli care se schimbă automat la gpl dar eu având gaze nu am mers mai departe deocamdată. Părerea mea este că tot secretul stă în izolație și cu cât investești mai mult în acest aspect cu atât contează mai puțin ce sursă altetnativă folosești. Eu construiesc o casă pe care o vreau pasivă iar abia când am s-o termin am vă văd ce necesar are și ce sursă am să aleg. Oricum, deși am și acolo gaze vreau să fac un mix de alternative: un ac performant dacă mai ține treaba cu prosumatorii, o centrală pe gpl mai ales pe partea de apă caldă menajeră și un termoșemineu pe lemne cu puffer și panouri solare pentru pardoseală (ceva lemne găsești mai totdeauna). Dar, încă o dată o zic, izolația bună e de aur iar în locul tău(ce simplu e să vorbim pentru altul!😀) aș începe cu foile de sticlă de la ferestre. Eu personal am să pun două rânduri de ferestre, este locul unde se pierde cea mai multă căldură dacă ai în rest o izolație decentă. Încă o dată felicitări!👍
Salut Multumesc mult Sunt de acord cu dumneavoastra cel mai important lucru este izolatia , de acolo pleacă tot . Si eu imi doresc sa construiesc alta casa mult mai eficienta energetic .
Foarte corect . Idea principală este : Cum să avem o casă sau o proprietate ( casă , curte , grădină ) independentă de intrările sau consumurile externe . Independentă energetic , și în măsura posibilităților , independentă total , sau dacă nu se poate , măcar independentă într-un procentaj cât mai mare , dar bineînțeles cu asigurarea unui confort sporit. Acest lucru este foarte important atunci , când dintr-o oarecare cauză , se va întâmpla , să nu mai dispui nici de curent electric și nici de gaze la conductă . Așa trebuie să te gândești să-ți planifici viața , ca să te poți descurca fără prea multe intrări sau consumuri externe in caz de inundații , cutremur sau Doamne ferește de război ( din păcate avem un exemplu în vecini) . Problema mare este că marea majoritate a oamenilor nu se gândește la așa ceva . Păcat . Mare păcat . Eu de exemplu , de cel puțin 30 de ani de zile le umplu capul tuturor neamurilor , colegilor și cunoștințelor cu așa ceva și cu asemenea idei , dar degeaba pentru că indiferent ce argumente am scos , efectiv erau nuci pe pereți . Și atunci am zis că nu are rost . O să învețe ei treburile astea pe viu , pe pielea lor , numai că atunci deja o să fie prea târziu . Așa că din partea mea , jos pălăria față de cineva care gândește așa și în măsura posibilităților le și implementează . Așa că Toată Stima Domniilor , Sănătate și Numai Bine la toată lumea.
De ce nu o centrală electrică? Pe lângă faptul că e scump pe GPL, siguranța în exploatare e net inferioară - dacă toate îmbinările traseului de GPL îmi sunt în casă, la o eventuală scurgere de gaz un senzor de gaz cum și-ar face treaba? - electrovalva se pune tot timpul în spațiu aerisit - pentru că și electrovalva are îmbinări care ar putea cauza scurgeri și n-ar mai închide oricum.
Pentru ca centrala electrica ar consuma mai mult decât pe centrala pe GPL. Senzorul de gaz te avertizeaza , tot timpul e cineva acasa si la orice mica alerta se inchide butelia manual .
Chiar și cu electrovalvă...nu știi niciodată când îmbinarea dintre electrovalvă și butelie poate scăpa gaz, situație în care electrovalva degeaba mai închide, butelia tot va scăpa gaz - mai ales că taman acea îmbinare este desfăcută cel mai des (pentru mobilitatea buteliei). Eu cu prezența electrovalvei în cameră neaerisită aș avea o problemă - oriunde, electrovalva se pune în spațiu ventilat sau direct în mediu exterior (tocmai din acest motiv - îmbinare sursă/electrovalvă în spațiu neventilat permanent - cu atât mai mult pentru butelii GPL care sunt des demontate și remontate la loc - risc crescut de remontare neconformă). Cei de la gaze naturale fac probe de presiune la montaj și inspecții periodice pentru o instalație care nu suferă intervenții cu anii.....iar cei pe GPL zic că pot monta/demonta periodic buteliile fără verificări de siguranță în spații închise, măcar în măsura în care se fac verificări la instalațiile de gaz natural? Mie îmi pare utopic. Era conform să stai cu butelia în casă pe vremea când era tâmplăria de lemn, nu pvc termopan....așa că, ori aerisire permanentă în camera buteliilor, ori scoase afară și protejate cu ceva deschis de intemperii.
Ai spus ca o butelie goala are 35 kg.si 35kg gpl.asta inseamna in total 70 kg.impartit la 370 lei,rezulta 10,5 lei pe litru gpl,comform a ceea ce tu ai zis.dar zici si ca o butelie are 70 litri gpl la 370 lei. Practic care din variante e coecta?
@@nykysor1 Nu puneți si greutatea buteliei cand o cumperi platesti doar 370 lei pentru 35 kg gpl Te-ai incurcat in calcule ai impartit kg si ți-o dat litri cum vine asta? 370 : 35 kg=10.5 lei kg de gpl 1litru GPL = 0.505 kg 35 : 0,505= 69,3 litri
@@DoItYSF mult peste recomandările mUE. Sper să te prindă poliția să te amendeze maxim, să nu mai depășești tu 15 F! 😁 Acum serios, buteliile de propan nu se montează la interior. Numărul lor nu poate fi nelimitat, normativul limitându-te la max. 8 butelii. Dar în exterior. Prețul e hoție de-a dreptul ca la orice produs energetic și nu numai. Spor!
@@DoItYSF nu-ți recomand să vezi personal ce se poate întâmpla în cazul unei acumulări de gaze în spațiu închis. Oricât de bine ventilat este spațiul respectiv, scurgerea de gaz poate depăși viteza de înlocuire a aerului. Ai ideie ce proporție de popan în aer formează amestec exploziv? Dacă ți la tine, copil, soție, nu te juca cu focul. Arde!
Dragi mei tot aud de geamuri aici ca vor uni sa pună geamuri duble. Dece va complicat când de fapt un englez din Regat nea explicat foarte clar ce sa facem iarna pentru oprirea călduri în interior. Și ca să nu fie sticla de la geam rece lipiți pe geam nailon cu bule este la 10 m sulul. Tai cât este sticla la geam apoi cu un burete muiat în apă cu zahăr. 100 gr apa și o linguriță de zahăr mestecați bine apa cu zaharul apoi ștergi geamul. Apoi ei folia o lipești pe geam și ai rezolvat problema. Ai sa vezi ca pui mana pe geam și simți palma caldă. Vara dacă vrei dezlipește dai jos iarna iar pui napoi. Eu las continu ca vara este invers nu îmi Inferbanta sticla și am răcoare în casă. De 13 an am aceasta treaba făcută și sunt super mulțumit. Vam dat sugestia vreți faceți nu vreți nu faceți scoateți mai mulți bani din buzunar pentru căldură de care aveți nevoie iarna.
În situația ta am fost eu: 130-140 mp (parter și etaj), casa izolata cu 10 cm de polistiren expandat, 5 cm extrudat la fundație și soclu, 3 cm extrudat pardoseala și 20 cm vata minerala la pod, 19 grade ziua și 20 noaptea, incalzire cu calorifere. Consum de 3-4 butelii pe luna în perioadele geroase (minimele au coborât rareori pana la -6 sau -7 grade, majoritatea perioadelor mai geroase fiind in jurul temperaturii de -2, -3 sau -4 grade), zona sud-estica a tarii. Sunt o soluție bună temporara. Dacă în orizontul apropiat nu ajung gazele la tine (max. 3-4 ani), mergi pe centrala pe lemne, sunt cea mai ieftina varianta de încălzire.
Va spun si eu consumurile, la o casa de 150 MP, incalzire in pardoseala, temperatura agent termic 40 grade, temperatura ambientala 21 grade casa situata in judetul Timis, consumul mediu iarna este de aproximativ 1 butelie pe saptamana, cand e mai frig trece de o butelie pe saptamana, 3 persoane. Deci scump, dar asta e, nu avem gaz tras, iar lemnul, vecinii cu centrala pe lemn incep sa regrete.
@@bogdangurau6278 o butelie are 80 de litrii, ce iti mai pot spune e ca iarna trecuta am consumat undeva in medie la 5 butelii pe luna dar a fost o iarna foarte blândă
La cat sau scumpit lemnele , prefer GPL . Peleți sunt scumpi si ei . Pompa de caldura ar fi cea mai buna solutie , dar e destul de costisitoare . Gazul e mai ieftin dar nu e disponibil in zona .
@@iulianbibica3551 , alea ie diacritice, si nu se foloseste pt ca...rapiditate! Nu e greseli gramaticale daca nu e folosite! PS: m-am chinuit sa scriu! PPS: sper sa aprecieziiii
@@DoItYSF Ei ai gresit cu microfonul, esti la inceput si vrei sa nu gresesti in exprimare etc, de aceea ai un debit mai mic, in timp vei fi mai cursiv ;)
@@marianatorac34 Normal ca ai voie, cei de la tara sau bloc care folosesc buteliile la aragaz, le tin cumva afara, schimbi garniturile mereu si ai grija ca furtunul sa nu fie copt sau fisurat, strans cu coliere profesionale, nu sarma,etc, indicat sa ai ceva aerisire, hota sau doua gauri (sus-jos)pt admisia de aer de ai termopan.
Ma gandeam sa imi bag o centrala din asta in dormitor cu buteliile sub pat... Nu le vede nici dracu... Banuiesc ca un calorifer de 2m il duce o luna cu o butelie.
Interesanta postare , dar de ce vorbesti in soapta omule , cum naiba sa inteleg ceva, daca tu vorbesti doar pt tine ? Explica-le de exemplu oamenilor , de ce toate filetele conectorilor sunt pe stanga , caci unii nu stiu si se vor uita mirati ! Exceptand sunetul , felicitari pentrun realizare , dar ai grija sa nu te prinda pompierii cu asa ceva , ca dai de belea , cred ca stii ca-ti trebuie o gramada de aprobari , ca sa pui o asemena instalatie in functiune .
Salut , asa am patit si eu daca am incarcat gpl de la statia auto . Acuma cumpar cu butelii de schimb de la distribuitori de propan si se golesc total .!
ok mulțumesc pentru ca mai luminat, la mn in cartea technica specifica ca merge pe GPL (G30 și G31) și propan comercial G31. Tot am căutat pe net și numa nu înțelegeam ce înseamnă acest G31 😁. deci pana la urma trebuie sa fie propan fără alt amestec. Chiar la cei de la gaspeco ma uitam mai devreme pe site însă acolo nu specifica nimic despre acest G. Bănuiesc ca ei îți livrează și la domiciliu ?! ceva garanție pe butelii trebe ? mersi mult încă o data !
Imi cer scuze pentru sunet , am facut o greseala cu microfonul .
E primul meu video .
Buna ziua. Folositi hidrofor sau cum asigurati presiunea apei in centrala?
Maahaama... noroc ca e prima ta incercare*, ca eram chitit sa fac cateva glume.. 🤣🤣
Salutare, vin și eu cu un rezultat după 1 an de folosire a centralei pe gaz propan, montata în 20 noiembrie 2022 am mers toată iarna pana în 01.05.2023, încălzesc doar parterul la casa cu încălzire în pardoseala undeva la 100mp, 23° mereu în Casa, casa izolata cu polistiren de 10 exterior și pardoseala lucrata ca la carte, având în vedere ca locuiesc în Suceava unde iarna trecuta au fost și -15° centrala a mers foarte bine dar foloseam exact o butelie de propan la săptămâna, calculul îți faceți voi, asta timp de 3 luni de iarna plina, când a fost mai spre primăvara deja consumul a scăzut la o butelie la doua săptămâni, butelia fiind la 370 de lei una, sper ca am dat câteva informații bune pentru cei ce sunt nehotărâți 😁
Multumim de informații,
Ajuta pe cei care se gandesc la sistem.
@@DoItYSFo mica întrebare! Unde încărcați buteliile??? Mai ales acum când la stațiile gpl nu se mai permite exploatarea pentru butelii! Am dori sa ne montam tot pe gpl dar, nu știm unde sa le încărcam!
Și s-ar merita dacă nu am casa izolata?
@@oanamarcu8024 nimic nu se merita
Dar ar fi comod si foarte scump in funtie de suprafață
Adica 370 lei x 4 săptămâni? Asa mult? 1480 lei / luna în iarna? Și 740 lei în primavara?
Foarte scump, iarna. Până acum nu au fost temperaturi sub zero grade. Dar, în lipsa alternativelor... Și, gazul așteaptă în Marea Neagră, iar incompetenții de primari nu aduc conductele la poartă.
Așa este , dar nu avem ce face .
Salut si scuze pentru comentariu.Instalatia de gaz este gresit facută.In butelia de gaz presiunea este de 7sau 8 bari in functie de temperatura camerei .In butelie se afla gaz in stare lichidă inclusiv pe furtun pîna la regulatorul de presiune.Dupa regulator ai gpl in stare gazoasă la o presiune de 37 milibari.Un bar are 1000 de milibari.Deci presiunea pe furtunul de la regulator pîna la centrală este aproximativ de 2000 de ori mai mică.Pe fiecare butelie , la robinet , TREBUIE să pui regulator de presiune pentru siguranta.Astfel pe furtune presiunea va fi 37 milibari nu 7 sau 8 bari.Riscul ca un furtun să cedeze in acest caz este foarte mic.Acum ce ai tu acolo este o bombă cu ceas.Te rog sa nu te superi pe mine.Nu te cunosc dar nu am putut ramîne indiferent la pericolul la care te expui pe tine si familia.Dacă nu ai înteles unde e greseala in instalatie,ma poti contacta la tel 0723 296 347.Numele meu este Constantin Pislă.Nu ma deranjezi pt explicatii mai amanuntite.In rest numai de bine si sărbători fericite.
Am ceva de genul, și presiune este de maxim 3 bari la fiecare butelie, nu de 7, 8
Salut mersi de sfaturi
Da asa este nu recomand nimanui sa le monteze in interior
Furtunul care leaga butelia de centralina si regulator rezista la 30 bari , deci nu imi fac probleme .
Orice este un risc .
Probabil sezonul urmator am sa scot buteliile afara sa fie mai sigur .
Nici o butelie de presiune care conține lichid sub presiune și care este utilizată ulterior în forma gazoasă , nu se umple până la refuz . Punct. Întotdeauna are spatiu de gazeificare . Punct . Așa că furtunul care este cuplat la butelie nu are cum să conțină gaz in forma lichidă. Punct . Problema cu presiunea mare din furtun este adevărată , dar nu 7-8 bari . Afirmația despre montarea regulatorului de gaz pe butelie este foarte adevărată pentru că menține presiunea mare in butelie . Montatul buteliilor in afara spațiului locuibil este adevărat și foarte important . De exemplu în SUA , in locațiile fără gaz la conductă se montează butelii cu gaz . De obicei mai multe butelii , dar întotdeauna în afara spațiului locuibil și într-o locație umbroasă , ferite de razele directe ale soarelui . Într-adevăr , acest lucru este foarte important in cazul scăpărilor accidentale de gaz .
@@motomania5985Buteliile pot fi puse in exterior in pozitia culcat?
In germania am lucrat la un magazin cu mâncare și aveau doua butelii de acestea mari dar erau afara cu robineți și conducta metalica pana in clădirea,poate că furtunele ar fi bine sa le schimbi pe conducte
Salut, f frumos explicat.
Multumesc
Salut, am o întrebare, se reduce cumva consumul dacă folosești o centralina pentru 4 butelii de exemplu ? adică sa legi 4 butelii deodată, in loc de 2 butelii ? sau consumul rămâne același indiferent câte buteliii sunt legate in același timp ?? Va mulțumesc și aștept răspunsurile voastre. numai bine
@@KidsGames23169 Consumul este acelasi !
@ eu intr-o luna am consumat undeva la 9 butelii 23-24 grade in casa non stop și afara au fost noapte cam -4 grade C. deci i-am dat sa meargă nu m-am uitat. pe lângă asta baie in vama non stop ( apa calda tot prim centrala ) deci alt consum in plus. eu de obicei merg cam o luna iarna acasă și ca consum in plus sau in minus nu tare ma interesează. cei ce îmi livrează buteliile cu propan mi-au făcut un calcul și mi-ai spus ca din cauza debitului eu consum undeva la 7 litri in plus in fiecare zi ( eu având 2 buteliile legate / încărcate cu 67 litri fiecare ). ei miau recomandat sa leg 4 butelii sau 6 pentru cei 200 metri locuibile ce ii am și atunci consum se va reduce cu cei 7 litri pe zi. totuși, ținând cont ca am consumat 9 butelii și atâta apa calda la asemenea suprafața și o temperatura mereu foarte ridicată / baie in vana nom stop eu zic ca e bun consumul. daca era sa apelez la dus și o temperatura de 22 grade in casa eu zic ca consumam 5 butelii in loc de 9. chiar sunt mulțumit de acest consum și mai alea de confort! aștept niște păreri de la toți. numai bine !
Salut! Sistemul e cu antigel? Ma refer la lichid din radiatoare.
Nu doar apă.
multumesc pt informatii
Mulțumim de informații!!
Mersi pentru informați!
Cu placere
Te salut ✌️
Vreau să aud părerea ta: care ar fi consumul la 50 mp , camere izolate aproape ca ale tale, singura diferență fiind aceea că am calorifere , și mari și mai mici
Salut
Probabil cu 20 la suta mai scump
Deci eu daca am cheltuit 800 lei in decembrie pe GPL, la calorifere ar fi undeva la 1000 lei
Încă ceva: poți să mi spui dimensiunile camerelor?
@@alexandru696
In video-ul ăsta la minutul 3:00 e planul casei cu dimensiuni .
ruclips.net/video/YmQQEFb2-eU/видео.html
Mulțumesc
Bună.
Nu am înțeles bine la butelii.
Dacă are încărcătură de 35 de litri atunci e 35*5,4 lei nu ?
Nu 70*5,4 adică cu tot cu butelie...
Sau......
Bună ziua!
Am și eu o întrebare: la o centrală Vaillant 232/3-3, dacă vreau să folosesc decât apă menajeră, cum procedez cu mufele de apă? Se pun dopuri pe tur, retur și admisie apă?
Trebuie sa aveti minim un calorifer ca sa functioneze . Pentru a avea presiune in centrală si a fi funcțională
@@DoItYSF, am înțeles. Mulțumesc frumos!
Buna ziua, îmi puteți spune va rog ce modificări i ați adus centralei pentru a merge pe GPL, eu am un motan condens plus 100 și nu pornește flacăra, încearcă să pornească de 3 ori și după da eroare e20. Mulțumesc
La aceasta Centrală nu trebuie modificari
Doar din setari se selecteaza GPL
Nu stiu cum este la Motan
Sint curios unde încarci, cu propan,pentru ca nu egzista propan curat .
@@AlexandruCerat Nu incarc ,
Le dau la schimb si primesc una identica sigilată, cu propan de la Gaspeco
Salut ! Spune-mi te rog de unde pot cumpăra sistemul centralinei
Salut eu lam achiziționat de la distribuitorul de butelii din zona mea ,gaspeco.
aceasta metota este foarte buna pentru blocurile din orasele unde nu este gaz si se incalzesc cu lemne
Nu e bine , la bloc nu ai unde sa așezi buteliile .
Atunci ce alternativă ai recomanda de încălzire
O casa bine termoizolata , si pompa de căldură!
Salut la câte grade se recomandă pe calorifere
Cat mai jos posibil
Faceti teste incepand cu 40 grade si daca nu face față tot cresteto cu 5 grade temperatura in trepte
Salut! Centrala dvs de câți kw este? Ce firma este centrala? Consumul este pe GPL sau propan? Consumul pare ok...
Salut
24 kw , Ariston , Propan
@@DoItYSF Ce diferența este intre propan și gpl? Consuma la fel sau e una dintre ele care consuma mai mult și alta mai puțin ? Nu înțeleg ...🤔
@@DoItYSF Eu am calorifere ...nu am nimic in pardoseala și aș vrea să fac pe gpl sa nu mai cumpăr lemne
Iarna trecuta
4500 lei tot propanul consumat
Cu specificatiile casei din video pe 50 mp !
Aproximativ 800 lei luna
Salut! Asta continea si ACM? Multi inainte!
Salut! O întrebare... Aveți idee dacă am centrala la etajul 1 aproximativ 3 m și dacă montez buteliile la parter urca presiuenea? Mulțumesc anticipat
Tineti cont ca e interzis montarea buteliilor in interior este foarte periculos .
Presiunea de la o butelie probabil nu ajunge
Dar daca montati 2 sau mai multe in serie o sa ajunga .
@@DoItYSF dar se golesc total? Dacă pun 2 în serie?
@@Emil258 Se golesc total cele cu propan care se achizitioneaza de la distribuitorul de buteli din zona dumneavoastra
Cele cu GPL alimentate de la statiile unde se incarca masini daca nu sunt intrun mediu cald nu se golesc .
Salut am asa ceva dar imi brumeaza buteliile indiferent ca le tin afara sau in casa. Ce sa ii fac?
Tine robinetul la butelie deschis la u sfert și așează butelia pe un polistiren și pentru o golire completa ține o la 5 grade +
@@ciprianvicovanu5631 am sa incerc, multumesc
Salut
Incearca ce a mentionat Ciprian .
Idea e in felul urmator bruma acea se formeaza in momentul cand se consuma mult gaz si Gpl-ul lichid se tranforma in gaz (in butelie ).
Aici au loc schimburile de termperatura
Mie nu mia aparut niciodata bruma deoarece folosesc aceasta centrala cu modulatie 1 la 10 ( adica are 10 trepte de putere )si o folosesc pe putere mica cu incalzire in padoseala .
Centrala foloseste foarte putin gaz pentru a incalzi apa la 30 de grade si pe perioada lunga .
Acuma nu stiu dumneavoastra aveti calorifere sau nu.
Deoarece la calorifere necesita temperatura mare si consum mult de gaz (pe perioada scurta ) pana ajunge la temperatura setata.
Puteti incerca sa scadeti temperatura agentului termic si sa lasati centrala sa functioneze mai mult dar cu o temperatura mai joasa .
In acest fel consumul de gpl nu va fi asa " violent" si pe mai multa durata . Si posibil ca transferul termic odata ce Gpl-ul se transforma in gaz sa se faca mai treptat si sa permita mentinerea constanta a temperaturii buteliei .
Dar nu este sigur ca va functiona .
Incaperea unde le tin nu este incalzita deloc .
NCSF! Doar schimbând principiile fizicii, sau încălzind butelia (să nu faci așa ceva!). Ai consumul instantaneu mai mare decât poate genera butelia gaz. Din acest motiv se pot utiliza mai multe butelii simultan. Dar nu mai mult de 4. Dânsele se montează numai în spații deschise! Fără ferestre de preferat.
Cum sa mai mentionat. De ce nu lasi buteliile afara. De ce nu montezi o teava de la butelii la regulator? Si marea intrebare este? de ce folositi coturi si nu curbe in instalatia de incalzit?
Anul viitor o sa le scot afara .
Nu necesita teava , de la regulator la centrala presiunea gazului e foarte mica .
Nu am folosit curbe deoarece acolo este un spatiu tehnic si nu conteaza cum arata , oricum e foarte putina teava doar ce se vede 1 metru de teava .
la 140mp folosesc iarna cam o butelie pe luna si aprox 4-6 butelii in total pe an pt incalzire si apa calda pt 3 persoane. casa de lemn, nu caramida. cu 15cm vata in perete si 15cm polistiren afara. iarna pornim incalzirea uneori o ora la 24 ore alteori o ora la 48 ore pt 21-23 grade cu temp apa la 40 grade
Mersi de detalii .
Wow aveti un consum foarte mic .
Inseamna ca aveti casa foarte bine izolata .
Mai poti da detalii ce izolatie ai in tavan si pardosea ?
Si butelia de cați litri este ?
@@DoItYSF butelie de 31kg (cred că la fel ca cele din video)
Sub încălzirea în pardoseala am pus 20cm polistiren și în tavan 30cm vată minerală.
La intrare am pus 2 uși (formand un hol mic de 1.5 metri)
Am orientat acoperișul și ferestrele după soare. Dacă afară sunt 5-6 grade dar e senin, crește de la 21 la 22 grade doar de la soare.
Felicitari ați facut o treaba buna cu termoizolarea .
Facturile sunt pe masura .
Cum aerisesti in casa? Ai ventilatie sau recuperatoare de caldura?
@@florinhaiduc9239 nu, deși recomand modelele descentralizate.
Fiind încălzire în pardoseală (ce înmagazinează energie/căldură în beton, având densitate mare) nu calorifere care încălzesc doar aerul, după ce aerisesc, noul aer se încălzește din ce degajă sapa. Durează și 6 ore de când opresc încălzirea până când nu mai creste temperatura in cameră (ca la hotelurile cu pompă de căldură unde scrie sa nu uiți geamul deschis deoarece caldura pornește o dată pe zi sau la doua zile, dar dacă aerisești , betonul din podea îți reîncălzește aerul)
Se numește defazaj termic și se calculează la proiectare
Ionuț stefan de unde esti ma poți ajuta cu punerea în funcțiune a centralei contra cost bineînțeles
Nu vă pot ajuta , apelati la un instalator din zona dumneavoastra
am o casa de 70 m2 cu izolație de 10 și tripan și pod izolat cu vata 10 și rigips ,prețul actual al gpl la mine zona București este undeva la 3.9 lei ,crezi că o să depășesc un consum de 200 litri la luna iarna,unde sunt maxim 4 sapt cu -5/-7 grade?
Eu am 50 m2
Izolatie 15 vata bazaltica
Pod 15 vata minerala
Luna asta Decembrie consum 175 litri GPL
Posibil sa depasesti umpic unele luni
Depinde si cata Apa calda menajera folosesti si pentru cate persoane
Pe ACM se consuma destul de mult
@@DoItYSF super.daca nu sar de 250 la luna in lunile cu ger ar fi bine ,oricum ies mai ieftin decât pe peleți unde consuma cam 1.5 saci la 24 ore adică vreo 45 lei la zi
E o varianata extrem de scumpa, sa nu mai precizam ca f putine statii mai incarca butelii cu GPL fara o instalatie omologata sau butelii cu ISCIR facut. Cunosc persoane care la 3-4 saptamani vine cu 3 astfel de ''bombe'' la incarcat si plateste peste 900 lei.
E o varianta la fel de scumpa ca si lemnele 400 lei metru ster la noi in zona , ca si peleti .
Gazul natural este mai ieftin dar nu avem in zona .
Pompa de caldura costa 10000 de euro (aer apa).
E o solutie de moment
Nu ai treaba daca statiile nu iti incarca cu GPL ,cauti distribuitorul din zona si cumperi direct propan cu butelie goala la schimb .(exact ca si buteliile de aragaz)
@@DoItYSF Ha, păi așa cum zici tu la schimb e și mai costisitor și nu îmi dau eu buteliile noi pt altele vechi și pline de rugină și apă la interior, robineții rezistă la sute de umpleri, lucrez în domeniul și știu despre ce vb 😜
@@paraschivtoni9374 Da asta este .
Eu nu am cumparat butelie nouă , pe ale lor le folosesc deci nu imi bat capu .
Dacă vreau incarc cu GPL daca nu le schimb cu alta plina .
Da foarte adevarat, cînd afara este sub 5grade se consuma ca. 2 buteli pe saptamîna .
@@paraschivtoni9374Nu vrei custodie pe butelie te tărăgănesti toată ziua la încărcat cu ea.Eu îi sun când am nevoie și mi-o aduc plină și le dau goală.Cea plina vine și verificată așa că mai bine nici nu se poate
Foarte interesant!
Salut. La cât te-a ajuns toată lucrarea? Fără centrala. Vreau sa fac și eu(centrala o am). Doar instalația cu butelii,centralina,etc
Salut 2000 lei
800 lei centralina cu furtune si regulator
600 lei o butelie goala
@@DoItYSF unde ai găsit butelii la 600 lei ?
@@razvanrazvan4968 la distribuitorul Gas peco , practic am platit o garantie pe buteie .
Daca vreau la final le returnez si primesc bani in apoi .
Salutare cum reglez centrala sa functioneze pe GPL nu stiu sa intru in setari ma poti ajuta?
Salut
Reglarea se face in momentul cand se porneste centrala
Salut.
Nu se mai poate face după setarea pe gpl?
@@giorgianaluca5407se poate la meniu 234 și 0 este gaze naturale și 1 pentru gpl.
Ai schimbat duzela la centrala ?
Nu trebuie schimbate la aceasta centrala .
Se regleaza din setari .
Întreabă ! Se schimbă !
Salut
Exact aceiași centrala , genus one , gpl
100 mp locuibil 6 calorifere dormitor 23.5 grade noaptea ziua il tin pe 21 ( fiimea de aproape 2 ani nu vrea sa doarmă învelita...) , termostatul e in dormitor
Izolat cu polistiren de 10 , pod vata de 10 deasupra dormitorului iar restul casei 5 cm ( urmeaza cand o sa am fonduri sa il fac de 15-20 )
Consum aprox 150 lei la 4-5 zile , o sa mai scadă cand o sa fie podul izolat corect
Concluzia , scump scump
Nu spargi lemne nu faci mizerie
Bafta
Apa calda pe 42 calorifere pe 55
Da e foarte comod si curat .
Nu avem ce face decat sa speram ca se va ieftini GPL-ul .
Nu e scump deloc.noi avem pompa de caldura la 80 mp si total consum kw e în jur de 1000 pt o luna.cu 1,70 kw eu zic ca e un preț mult mai bun pe gpl.si pompa de caldura e f scumpa, instalarea ei..
@@marcelauilacan1858 buna
Ai incercat sa muti la hidroelectrica ?
Am înțeles ca e pretul plafonat indiferent de consum ( pe pers fizica)
Scump ?doamne ajuta sa consum și eu așa...as da și 250 pt 5 zile..dar să nu fie cum spun alții cu 1000 pe săptămână
Salut! Încep prin a-ți trimite felicitări, rareori am văzut un videoclip tehnic mai compact și mai concret (și complet) explicat. Ca o mică paranteză cred că nu ești de meserie ci autodidact (probabil totuși că mă înșel) ceea ce consider un lucru foarte bun. Meseriașii întotdeauna capătă un aer de superioritate și o aroganță față de muritorii de rând, omițând să le dea chiar toate detaliile... Sistemul e foarte bun, l-am luat și eu în considerare ca back-up atunci când am schimbat centrala și am luat un Ferolli care se schimbă automat la gpl dar eu având gaze nu am mers mai departe deocamdată. Părerea mea este că tot secretul stă în izolație și cu cât investești mai mult în acest aspect cu atât contează mai puțin ce sursă altetnativă folosești. Eu construiesc o casă pe care o vreau pasivă iar abia când am s-o termin am vă văd ce necesar are și ce sursă am să aleg. Oricum, deși am și acolo gaze vreau să fac un mix de alternative: un ac performant dacă mai ține treaba cu prosumatorii, o centrală pe gpl mai ales pe partea de apă caldă menajeră și un termoșemineu pe lemne cu puffer și panouri solare pentru pardoseală (ceva lemne găsești mai totdeauna). Dar, încă o dată o zic, izolația bună e de aur iar în locul tău(ce simplu e să vorbim pentru altul!😀) aș începe cu foile de sticlă de la ferestre. Eu personal am să pun două rânduri de ferestre, este locul unde se pierde cea mai multă căldură dacă ai în rest o izolație decentă. Încă o dată felicitări!👍
Salut
Multumesc mult
Sunt de acord cu dumneavoastra cel mai important lucru este izolatia , de acolo pleacă tot .
Si eu imi doresc sa construiesc alta casa mult mai eficienta energetic .
Eu nu aș merge pe atâtea surse la casa pasiva , doar una care face incalzire si ACM .
Deoarece va consuma puțin .
Succes in realizarea casei !!!
Foarte corect . Idea principală este : Cum să avem o casă sau o proprietate ( casă , curte , grădină ) independentă de intrările sau consumurile externe . Independentă energetic , și în măsura posibilităților , independentă total , sau dacă nu se poate , măcar independentă într-un procentaj cât mai mare , dar bineînțeles cu asigurarea unui confort sporit. Acest lucru este foarte important atunci , când dintr-o oarecare cauză , se va întâmpla , să nu mai dispui nici de curent electric și nici de gaze la conductă . Așa trebuie să te gândești să-ți planifici viața , ca să te poți descurca fără prea multe intrări sau consumuri externe in caz de inundații , cutremur sau Doamne ferește de război ( din păcate avem un exemplu în vecini) . Problema mare este că marea majoritate a oamenilor nu se gândește la așa ceva . Păcat . Mare păcat . Eu de exemplu , de cel puțin 30 de ani de zile le umplu capul tuturor neamurilor , colegilor și cunoștințelor cu așa ceva și cu asemenea idei , dar degeaba pentru că indiferent ce argumente am scos , efectiv erau nuci pe pereți . Și atunci am zis că nu are rost . O să învețe ei treburile astea pe viu , pe pielea lor , numai că atunci deja o să fie prea târziu . Așa că din partea mea , jos pălăria față de cineva care gândește așa și în măsura posibilităților le și implementează . Așa că Toată Stima Domniilor , Sănătate și Numai Bine la toată lumea.
Eu am pus 3 randuri de geamuri!Arata ca o casa gravida dar stau in maieu si rad de vecini!Nu-i mai suport ! S*au mutat la mine iarna asta!
Salutare la o suprafață de 120 cat ar consuma ...
Salut
Depinde enorm de ce termoizolatie ai .
Salut am văzut că pe propan presiune este de 37 ...pe gaz ai idee cat este
Salut
La acest timp de centrala este intre 17 si 25 milibari
De ce nu o centrală electrică? Pe lângă faptul că e scump pe GPL, siguranța în exploatare e net inferioară - dacă toate îmbinările traseului de GPL îmi sunt în casă, la o eventuală scurgere de gaz un senzor de gaz cum și-ar face treaba? - electrovalva se pune tot timpul în spațiu aerisit - pentru că și electrovalva are îmbinări care ar putea cauza scurgeri și n-ar mai închide oricum.
Pentru ca centrala electrica ar consuma mai mult decât pe centrala pe GPL.
Senzorul de gaz te avertizeaza , tot timpul e cineva acasa si la orice mica alerta se inchide butelia manual .
Bine inteles e mult mai bine montat electrovalva , probabil anul asta o sa montez .
Chiar și cu electrovalvă...nu știi niciodată când îmbinarea dintre electrovalvă și butelie poate scăpa gaz, situație în care electrovalva degeaba mai închide, butelia tot va scăpa gaz - mai ales că taman acea îmbinare este desfăcută cel mai des (pentru mobilitatea buteliei). Eu cu prezența electrovalvei în cameră neaerisită aș avea o problemă - oriunde, electrovalva se pune în spațiu ventilat sau direct în mediu exterior (tocmai din acest motiv - îmbinare sursă/electrovalvă în spațiu neventilat permanent - cu atât mai mult pentru butelii GPL care sunt des demontate și remontate la loc - risc crescut de remontare neconformă). Cei de la gaze naturale fac probe de presiune la montaj și inspecții periodice pentru o instalație care nu suferă intervenții cu anii.....iar cei pe GPL zic că pot monta/demonta periodic buteliile fără verificări de siguranță în spații închise, măcar în măsura în care se fac verificări la instalațiile de gaz natural? Mie îmi pare utopic. Era conform să stai cu butelia în casă pe vremea când era tâmplăria de lemn, nu pvc termopan....așa că, ori aerisire permanentă în camera buteliilor, ori scoase afară și protejate cu ceva deschis de intemperii.
@@bujoradrian-cristian8235 Electrovalva o sa fie montata la exterior si buteliile mutate afara .
@@bujoradrian-cristian8235esti de meserie ?centrala cu curent te rupe și dacă nu esti de meserie nu comenta pemtru gaze și gpl
In decembrie te rupe ,eu consumam la 110m patrati acum 3 ani 20 mil pe luna,
Am consumat de 800 lei in decembrie !
50 mp
Îmi pare rău pt familia ta dar ce ai tu acolo e bombă curata si e scump
Perfect
Condens plus 100 de la Motan funcționează și este mult mai rezistă!
Nu pot sa te contrazic!
Nu cunosc .
Fain și eu am !
Am reuşit să reduc cu 50% consumul unei centrale pe gaz. Funcționează la orice centrală sau instant pe gaz
@FlorinVieru-e7i O adresă de mail?
Ai spus ca o butelie goala are 35 kg.si 35kg gpl.asta inseamna in total 70 kg.impartit la 370 lei,rezulta 10,5 lei pe litru gpl,comform a ceea ce tu ai zis.dar zici si ca o butelie are 70 litri gpl la 370 lei.
Practic care din variante e coecta?
@@nykysor1
Nu puneți si greutatea buteliei cand o cumperi platesti doar 370 lei pentru 35 kg gpl
Te-ai incurcat in calcule ai impartit kg si ți-o dat litri cum vine asta?
370 : 35 kg=10.5 lei kg de gpl
1litru GPL = 0.505 kg
35 : 0,505= 69,3 litri
Ce suprafață încălziți? Ce consum aveți? Ce temperatura aveți în casă? Vă salut
Buna , 50 mp Despre consum aveti detalii in video .
Temperatura in casa 21 grade constant .
@@DoItYSF mult peste recomandările mUE. Sper să te prindă poliția să te amendeze maxim, să nu mai depășești tu 15 F! 😁
Acum serios, buteliile de propan nu se montează la interior. Numărul lor nu poate fi nelimitat, normativul limitându-te la max. 8 butelii. Dar în exterior.
Prețul e hoție de-a dreptul ca la orice produs energetic și nu numai.
Spor!
@@marianb794
Da stiu ca nu se monteaza la interior ,dar spatiul este bine ventilat !
@@DoItYSF nu-ți recomand să vezi personal ce se poate întâmpla în cazul unei acumulări de gaze în spațiu închis. Oricât de bine ventilat este spațiul respectiv, scurgerea de gaz poate depăși viteza de înlocuire a aerului. Ai ideie ce proporție de popan în aer formează amestec exploziv?
Dacă ți la tine, copil, soție, nu te juca cu focul. Arde!
Dragi mei tot aud de geamuri aici ca vor uni sa pună geamuri duble. Dece va complicat când de fapt un englez din Regat nea explicat foarte clar ce sa facem iarna pentru oprirea călduri în interior. Și ca să nu fie sticla de la geam rece lipiți pe geam nailon cu bule este la 10 m sulul. Tai cât este sticla la geam apoi cu un burete muiat în apă cu zahăr. 100 gr apa și o linguriță de zahăr mestecați bine apa cu zaharul apoi ștergi geamul. Apoi ei folia o lipești pe geam și ai rezolvat problema. Ai sa vezi ca pui mana pe geam și simți palma caldă. Vara dacă vrei dezlipește dai jos iarna iar pui napoi. Eu las continu ca vara este invers nu îmi Inferbanta sticla și am răcoare în casă. De 13 an am aceasta treaba făcută și sunt super mulțumit. Vam dat sugestia vreți faceți nu vreți nu faceți scoateți mai mulți bani din buzunar pentru căldură de care aveți nevoie iarna.
Pe interior se lipeste folia?
SALUTARE, TE ROG SA NE TII LA CURENT CU CONSUMUL.EU AM O CASA DE 100m SI VREAU SA BAG SI EU O CENTRALA.Dar am calorifere
Salut
Sigur o sa mai pun la 2 luni , si la final o sa adaug pe toata iarna .
În situația ta am fost eu: 130-140 mp (parter și etaj), casa izolata cu 10 cm de polistiren expandat, 5 cm extrudat la fundație și soclu, 3 cm extrudat pardoseala și 20 cm vata minerala la pod, 19 grade ziua și 20 noaptea, incalzire cu calorifere. Consum de 3-4 butelii pe luna în perioadele geroase (minimele au coborât rareori pana la -6 sau -7 grade, majoritatea perioadelor mai geroase fiind in jurul temperaturii de -2, -3 sau -4 grade), zona sud-estica a tarii. Sunt o soluție bună temporara. Dacă în orizontul apropiat nu ajung gazele la tine (max. 3-4 ani), mergi pe centrala pe lemne, sunt cea mai ieftina varianta de încălzire.
Va spun si eu consumurile, la o casa de 150 MP, incalzire in pardoseala, temperatura agent termic 40 grade, temperatura ambientala 21 grade casa situata in judetul Timis, consumul mediu iarna este de aproximativ 1 butelie pe saptamana, cand e mai frig trece de o butelie pe saptamana, 3 persoane. Deci scump, dar asta e, nu avem gaz tras, iar lemnul, vecinii cu centrala pe lemn incep sa regrete.
Salut
De cati litri e butelia ?
Ce pret la GPL aveti dumneavoastra ?
@@DoItYSF ca dimensiuni e exact ca cea din videoclip iar pretul 320 lei/butelie
Mersi de detalii.
Așa este si la noi , lemnul sa scumpit , peleți la fel .
Întrebarea mea este cati litri consumi la luna? Am inteles : 4 butelii dar nu vad de cati litri sunt buteliile
@@bogdangurau6278 o butelie are 80 de litrii, ce iti mai pot spune e ca iarna trecuta am consumat undeva in medie la 5 butelii pe luna dar a fost o iarna foarte blândă
Foarte tare !o simpla întrebare am ,la centrala ati schimbat duze sau pur și simplu merge asa ?
La Ariston Genus One nu trebuie schimbate duze , se regleza din setarile centralei .
Iar setările se fac din meniul centralei ?? Mulțumesc!
@@Bogdan2073 Da din meniul centralei .
Și ați întimpinat ceva probleme ,gen bubiala sau alte chestii din astea din cauza gplului ??
@@Bogdan2073 Nu, totul functioneaza normal . Exact ca pe gaz natural .
Ideal ar fi să bagi in butelii butan, este mult mai sigur. Propanul este foarte periculos, ideal ar fi să ții propanul afară nu in casă
Corect anul viitor o sa scot buteliile afara.
Oricum spatiul unde sunt e bine ventilat .
Va rog sa lasa ti un nr de telefon am nevoie urgent
cam scump, recomand incalzire prin panouri solare ! adica grstis
Iarna nu e de ajuns pentru a incalzi o casa .
Dute ma cu panouri😅😅
E foarte periculos dacă o uiți deschisă și un nebun da o scânteie pe akolo sari in aer 5 metri mai bn o fac pe lemne e mai sigur
Intre timp buteliile au fost mutate afara
La cât gaz consumă și cât se pierde de la o încărcare la alta nu e o afacere bună.Costisitor neica.
La cat sau scumpit lemnele , prefer GPL .
Peleți sunt scumpi si ei .
Pompa de caldura ar fi cea mai buna solutie , dar e destul de costisitoare .
Gazul e mai ieftin dar nu e disponibil in zona .
Cat se pierde de la o încărcare la alta? Ai idee despre ce vorbești, sau doar arunci presupuneri?
Vând rezervor GPL de 1650 litri,eu am băgat gaze
Pret ?
Incet mai vorbesti, cu volumul la maxim si tot abia am inteles ce vorbesti...
sefu la 21 de grade umbli cu plapuma in spinare
Nici vorba , e o temperatura decenta
Chiar recomandata pentru sanatate !
Și cât vrei 28 e bine?
Bombă cu ceas!
Pluralul cuvantului LITRU, este LITRI, ci nu LITRII, SAU LITRIII!
Doar LITRI !
Aveti dreptate ! Multumesc !
Cuvant se scrie cuvânt ...mai lasa de la tine
@@iulianbibica3551 , multumes-c!
@@iulianbibica3551 , alea ie diacritice, si nu se foloseste pt ca...rapiditate!
Nu e greseli gramaticale daca nu e folosite!
PS: m-am chinuit sa scriu!
PPS: sper sa aprecieziiii
Urât video...nu ai spus mai nimic....cat costa...detalii etc
Ce detalii va interesează mai exact ?
Vorbeşti parcă te- ai sculat din somn şi încă nu eşti treaz.....
Da scuze , e primul meu video si am gresit cu microfonul .
@@DoItYSF Ei ai gresit cu microfonul, esti la inceput si vrei sa nu gresesti in exprimare etc, de aceea ai un debit mai mic, in timp vei fi mai cursiv ;)
Daca nu ai casa izolata, nu ai termopan si casa e mare...faliment cu butelii!
Da , sunt de aceeași parere !
Buna ,este voie sa aveti Buteliile in interior?
@@marianatorac34 Buna
Nu este voie .
@@marianatorac34 Butelia la aragaz unde se ține?
@@marianatorac34 Normal ca ai voie, cei de la tara sau bloc care folosesc buteliile la aragaz, le tin cumva afara, schimbi garniturile mereu si ai grija ca furtunul sa nu fie copt sau fisurat, strans cu coliere profesionale, nu sarma,etc, indicat sa ai ceva aerisire, hota sau doua gauri (sus-jos)pt admisia de aer de ai termopan.
Abia vorbești, parca vorbești din butelii...
Da scuze de calitatea audio
Multă mormaiala , clip pe mute ?!?
Ò
Mulți bani te sărăcește asta este bună la o cabana mica să-ți faci de mancare
In ziua de azi cam toate sistemele de incalzire sunt costisitoare .
Ma gandeam sa imi bag o centrala din asta in dormitor cu buteliile sub pat... Nu le vede nici dracu...
Banuiesc ca un calorifer de 2m il duce o luna cu o butelie.
Linistit si daca esti aproape e mai cald.
Vorbeste si tu mai tare ca nu esti in Biserica....
ATUNCI ȘTERGE SI FILMEAZĂ, IAR !
Interesanta postare , dar de ce vorbesti in soapta omule , cum naiba sa inteleg ceva, daca tu vorbesti doar pt tine ? Explica-le de exemplu oamenilor , de ce toate filetele conectorilor sunt pe stanga , caci unii nu stiu si se vor uita mirati ! Exceptand sunetul , felicitari pentrun realizare , dar ai grija sa nu te prinda pompierii cu asa ceva , ca dai de belea , cred ca stii ca-ti trebuie o gramada de aprobari , ca sa pui o asemena instalatie in functiune .
Mersi de sfaturi
Scuze pentru sunet
Băi frate, parcă ești la furat, așa încet vorbești!!!
Salut.. am si eu 2 butelii mari... da îmi rămane mult gaz în ele si nu mai merge centrala nare presiune saubse egleaza cumva???
Salut , asa am patit si eu daca am incarcat gpl de la statia auto .
Acuma cumpar cu butelii de schimb de la distribuitori de propan si se golesc total .!
Salut, la mn specifica ca trebuie sa folosesc propan g31. ce înseamnă asta mai exact ?
@@KidsGames23169
Pai simplu
Cumperi buteli de propan .
Nu butan amestecat cu propan
adică propan 100% ? gasesc asemenea butelii in peco sa le cumpăr direct pline și sa dau goale la schimb ?
@@KidsGames23169
Nu cunosc zona ta
Eu le cumparam de la distribuitorul gaspeco din zona mea ,
360 lei o butelie de 31 kg
@@KidsGames23169 nu am cumpărat din peco
ok mulțumesc pentru ca mai luminat, la mn in cartea technica specifica ca merge pe GPL (G30 și G31) și propan comercial G31. Tot am căutat pe net și numa nu înțelegeam ce înseamnă acest G31 😁. deci pana la urma trebuie sa fie propan fără alt amestec. Chiar la cei de la gaspeco ma uitam mai devreme pe site însă acolo nu specifica nimic despre acest G. Bănuiesc ca ei îți livrează și la domiciliu ?! ceva garanție pe butelii trebe ? mersi mult încă o data !