Ne güzel bir anlatim, nasil dingin bir ses tonu, çok etkilendim. Tüm videolarinizi izlemek için simdiden heyecanliyim. Emeginize tesekkurler , basarilarinizin devamini diliyorum 😊
Müthiş bir yeni sezon bizi bekliyor belli oldu. Emeklerinize sağlık efenim bu şekilde çok daha akıcı ve takip edilesi olmuş. Tanrıların Arabaları ne kadar uydurma olsa da okuduğumuz dönem itibarıyla çok eğlenceliydi. Yedi Kocalı Hürmüz'de Zihni Göktay'ın dediği gibi "Yalan da olsa söyle hoşuma gidiyor at martini debreliyi anlat" şeklinde okuyorduk.
Yeni sezon hayırlı, uğurlu olsun sevgili Madalyon bey! Çocukken babamın kütüphanesinden alıp okuduğum Tanrıların Arabaları, büyük bi heyecana kapılmama sebep olmuştu. Gerçeği öğrendiğimde de büyük bir hüsran :D Harika bi sezon başlangıcı ve aşırı keyifli bi bölümdü, emeklerinize sağlık! ⭐
Sonrasında ne kadar tırt bir adam olduğu ortaya çıksa da Erich Von Daniken bizim kuşak için mühim adam. O vakitler Tanrıların Arabaları'nı okumayan yoktu sanırım. Bir de üzerine ciddi ciddi saatlerce konuşurduk:) Kanalın yeni formatı hayırlı olsun. Çok daha fazla ilgiyi hak ediyor. Kanalı yeni keşfedenler çok şanslısınız:)
Rasyonel bakış açısının ve gerçeklerin sıkıcı olduğuna katılmıyorum. Aksine gerçekler safsataları geçersiz kıldıkça ben daha fazla keyif alıyorum. Güzel bir kanala denk geldim. Ayrıca Pink Floyd💯
Hz Musa'nın ve Hz. Yusuf'un hangi Mısır kralılar ve hangi Firavunları zamanında yaşadığını merak edenler için Bülent Şahin Erdeğer çalışmalarını tavsiye ederim.
yazıda görülen modern araçların bir paradolia efekti olması elbette mümkün, (ancak konunun hiç bir yerde geniş ikna edici bir açıklamasına rastlamadım), aynı satıra (veya alana) tersten yazma esnasında tüm harflerin veya satırın bozulması gerekmez mi, aynı alanda sadece bir kaç harf ya da kelimenin tesadüf çok belirgin bir şeye benzemesi bu benzerliklerin de bir arada olma olasılığını değerlendirmek lazım. Acaba tüm Mısırda bu şekilde üs üste tersten yazılmış kaç yazı var birde o araç resimlerinin olduğu yazının bütünü ne anlatıyor? (bu çerçevede bu şekillere tesadüf demek ne kadar doğruysa büyük piramidin zadece bir yerinde 'Kufu' ismi yazısının olması piramidi onun yaptırdığına işaret etmesi de o kadar bilimsel bir yaklaşımdır) O dönemin yontama malzemeleriyle veya teknolojisiyle açıklanamayan (pervene şekilli granit vb.) objeler ve içinde kesi izleri bulunan dairesel delikler henüz açıklığa kavuşmamıştır. "Geçmiş gelecekten daha belirsizdir"
Öncelikle "tatmin edici açıklamalar" dediğimiz mevzular, tamamen izafi bir durum olduğu için, beni tatmin eden sizi tatmin etmeyebilir pek tabii. Fakat Töre Sivrioğlu'nun "Kayıp Uygarlıklar ve Diller: Büyük Arkeolojik Keşiflerin Öyküsü" isimli kitabı, ziyadesiyle tatminkar ve bilimsel açıklamaları olan bir eserdir. İlginizi çekerse, incelemenizi tavsiye ederim. Mısır piramitleri ile ilgili olarak "Henüz açıklığa kavuşmamıştır" denilen pek çok şey, tam da işte bu "beni tatmin etmedi" fikri ile ilgili hadiseler olduğunu düşünüyorum. Hal böyle olunca konuyu, "görecelik" kavramından arındırmak adına, hakemli dergilerin ve akademik çevrelerin görüşleri, "beni tatmin etmedi" fikrinden daha evlâdır diye düşünüyorum. Bundan 150 yıl önce yaşamış birinin, bahsi geçen hiyeroglife bakıp da "burada helikopter var" demesi mümkün değildi. Henüz icadı gerçekleşmemiş bir objeye benzetemezdi pek tabii. Fakat günümüzde birisi kalkıp bu sembolleri helikoptere rahatlıkla benzetebiliyor. (ve evet katılıyorum kesinlikle benziyor) İşte bu tamamen algılarımızla ve tatmin eşiklerimizle ilgili bir durum. Bakın mesela İran devrimi yapılırken İranlılar, aya baktığında "İşte Humeyni orada, bizi izliyor" diye ifadeler vermişlerdi. Gerçekten de ayda, yüz ifadesine benzer bir hal vardır. İşte bu işler, bakınca ne görmek istediğimizle alakalıdır biraz. Doğa üstü güçler ya da gelişkin medeniyetlere dair bir şeyler görmeyi uman birisi, emin olun basit bir kibrit kutusundan bile çok fazla anlam çıkarabilir. Değerli yorumunuz ve katkılarınız için çok teşekkür ederiz. Sevgiler
Hocam bugün amişler videonuzla keşfettim sizi veee tüm videoları izlemeye başlayarak buraya kadar geldim 😊 ama harflerin üst üste yazılarak top, tüfek, tank, helikopter vs oluşturması bana çok zorlama geldi açıkcası. Bir değil iki değil bir sürü şey benziyor günümüz taşıtlarına vs bilemiyorum 🤷🏻♀️ bunu bir düşünün derim.
Öncelikle katkınız ve nezaketiniz için çok teşekkür ederim. Videoda Töre Sivrioğlu'nun kitabından aldığım bölümler, tamamen akla yatkın geliyor bana. Yani keşke bir animasyonu olsa da bu iki yöne yazılan yazıların oluşturduğu şekilleri, çok daha anlaşılır bir halde görebilsek. Bunların dışında evet, gizemini koruyan başkaca şekiller, semboller konusunda kesinlikle haklısınız. Zaten bu yüzden açık kapılar bırakarak anlattım bu konuyu; ama en azından videoda, fotoğraflarını gösterdiklerimden neredeyse eminim diyebilirim.
Akhenaton ve onu tek tanrı konusunda etkileyen Mısır rahibi konusu ilginç gerçekten. Başka bir yerde de Akhenaton'u tek tanrılı dine döndüren kişinin evlendiği Luvi bir kadın olduğu da söyleniyor. Bana göre en ilginç kısım Mısır'daki rahip sınıfının brakisefal olduğu iddiasıydı. Mısırlılar dolikosefal bir millet, firavunları zaten anlatmaya gerek yok, mumyalardaki kafataslarında dolikosefal hatta hiperdolikosefale yakın oldukları belli oluyor. Bu elit azınlığın Mısırlıların aksine brakisefal olması ilginç bir iddia. Yahudilerin ve Anadoluların büyük kısmının brakisefal olduğunu da düşünürsek konu daha da çetrefilli bir hale geliyor. Dediğim gibi bu sadece bir iddia, gerçek olsa bile yine de tesadüf olma ihtimali yüksek.
Merhabalar, öncelikle yorumunuz ve katkınız için çok teşekkür ederim. Çeşitli genetik faktörler neticesinde oluşan kafatası yapıları olabiliyor tabii. Bunu belli milletlere, ırklara atfeden araştırmacılarda mevcut. İnsanların kafataslarının ölçülerine göre sınıflandırılmaları fikri bana pek hoş gelmiyor. O yüzden meseleye bu açıdan pek bakamıyorum. Pek çok ırkçı doktrinin temel direklerini oluşturan böylesi faktörlerin bizi, doğru çıkarımlara ya da fikirlere ileteceği konusunda da şüphelerim var. Gerçi siz de bunların iddia olarak ortaya atıldığını belirtmişsiniz. Tüm iddiaları hemen reddetmeden cebimizde tutmamız , iyi bir şey tabii.
@@MadalyonunBilinenYuzu İnsanların, milletlerin kafataslarına göre sınıflandırılması bana da mantıklı gelmiyor ama biraz sinekten yağ çıkarmaya çalışıyorum. Antik milletlerin oluşumunu ve kökenlerine merak ediyorum ama bu konularda ilerlenecek daha çok yol var.
Şöyle düşünebiliriz; on binlerce satır yazının, bir yerlerinde böyle şekillere denk gelmek pek tabii bir olasılıktır ve mümkündür. Bunlar biraz da hayal güçlerimizle ilgili durumlardır. Bulutlu bir günde, bir banka oturup üç saat gökyüzünü izlersek onlarca yüz, obje, hareket görebiliriz. Aynı gökyüzünü on üç saat izlersek, yüzlercesini görürüz. Yani böylesi sembollerle dolu bir yazının içerisinde, çözümlendiğinde anlamlı parçalara dönüşen harfler görüyorsak eğer; hayal gücümüzü biraz dizginlemekte fayda olacağını düşünüyorum.
Bilimsel olarak anlatan açıklayan şu adamı dinleyen sayısı 1500-2000 kişi. Salak saçma yusuf güney gibi hikayeler anlatanlar milyon izleniyor. Ulan bu milleti kandıran yaranıyor valla.
Hiyerogliflerin çözümlenmesini takip eden yıllarda, piramitlerin yapım tarihleri belirlenebiliştir. Pek tabii Herodot'un döneminde henüz böyle bir durum olmadığı için, tarihlendirme konusunda hataya düşmüştür.
@@MadalyonunBilinenYuzuabi sen bunlara uuu uzaylılar gelmiş yaşamış mısırda allah bu bilgileri ordaki insanlara vermiş falan dersen inanırlar boşver. Uydurulara inanmak isteyen insana ne anlatsan fayda etmez firavunlar kendisi gelip açıklasa inanmaz bunlar
Yeni keşfettim kanalınızı. 2 gundur cok keyifle izliyorum. Arkeoloğum ben de. Mormon videosundan buraya kadar geldim. Sevgiler 🎉
Teşekkürler:)
Yeni sezonun başlamasına sevindim. Harika bilgiler, harika anlatım. Teşekkürler!
Biz teşekkür ederiz:)
Ne güzel bir anlatim, nasil dingin bir ses tonu, çok etkilendim. Tüm videolarinizi izlemek için simdiden heyecanliyim. Emeginize tesekkurler , basarilarinizin devamini diliyorum 😊
Teşekkürler 🙏🏻
Mükemmel bilgiler teşekkür ederim ❤
Biz teşekkür ederiz:)
Müthiş bir yeni sezon bizi bekliyor belli oldu. Emeklerinize sağlık efenim bu şekilde çok daha akıcı ve takip edilesi olmuş.
Tanrıların Arabaları ne kadar uydurma olsa da okuduğumuz dönem itibarıyla çok eğlenceliydi. Yedi Kocalı Hürmüz'de Zihni Göktay'ın dediği gibi "Yalan da olsa söyle hoşuma gidiyor at martini debreliyi anlat" şeklinde okuyorduk.
Oyy oyy gene cok harikaydı. Bayıldım. . Emeginize, ağzıniza saglik ...Erich Van Daniken abiye teessufler 😅
Tanrilarin Arabaları taca cikti ...
Teşekkürler:)
Sanırım 4. videonuz bu izlediğim. Hepsi de bilimsel bakış ve güzel bir anlatım ile. Güzel kanal. Yolunuz meşakkatli ama güzel. Tebrikler.
Yolumuz gerçekten zor ama sizin gibi insanlar sayesinde bir o kadar da keyifli. Güzel yorumlarınız için teşekkürler.
Harika bir video, teşekkürler
Biz teşekkür ederiz:)
Harika bir anlatım her dakikası emek dolu mükemmel
Teşekkürler
Yeni sezon hayırlı, uğurlu olsun sevgili Madalyon bey! Çocukken babamın kütüphanesinden alıp okuduğum Tanrıların Arabaları, büyük bi heyecana kapılmama sebep olmuştu. Gerçeği öğrendiğimde de büyük bir hüsran :D Harika bi sezon başlangıcı ve aşırı keyifli bi bölümdü, emeklerinize sağlık! ⭐
Alttaki podcast-5 dosyası... Emekler için teşekkürler. Böyle devam lütfen :)
Teşekkürler, çok dikkatlisiniz:)
Teşekkür ediyorum
Yeni keşfettim bu kanalı çok güzel çok beğendim. Başarılarının devamını dilerim
Teşekkürler:)
Teşekkürler ❤
Emeğinize sağlık, çok teşekkürler...
Her zamanki gibi çok başarılı bir çalışma tebrikler Cüneyt
Teşekkürler 🙏🏻
Teşekkürler.
Sonrasında ne kadar tırt bir adam olduğu ortaya çıksa da Erich Von Daniken bizim kuşak için mühim adam. O vakitler Tanrıların Arabaları'nı okumayan yoktu sanırım. Bir de üzerine ciddi ciddi saatlerce konuşurduk:)
Kanalın yeni formatı hayırlı olsun. Çok daha fazla ilgiyi hak ediyor. Kanalı yeni keşfedenler çok şanslısınız:)
Tirt diye duymadım
Hep farklı şeyler üretenler birileri tarafından karalanir
🇹🇷⛵👨✈️ TEŞEKKÜRLER EMEĞİNİZ İÇİN MÜTHİŞ ANALİZ SAYIN HOCAM⛵🇹🇷👨✈️
Teşekkürler 🙏🏻
🙏🙏🙏🙏
Yaşasın yeni sezon🎉🎉🎉
Daha da yaşarsak.. uğraşmam Cüneyt. Sil baştan filmine dönüyoruz gitgide. 😂 teşekkürler Yağmur , Cüneyt güzel bilgileri komprime eden
16:29 👍
Antik kazılarda rastlanan gizemli el çantaları hakkında da bir video hazırlar mısınız lütfen.
Evet bu videoda değinmedik ama o çantalar da ayrı bir konu. Başka bir Mısır bölümünde konuşalım bu konuyu.
Emegine saglik. Bilgilerimizi yenilemis olduk ❤
16:50 deki görüşleriniz için pelin çift ile gündem ötesi 444. Bölümü izlemenizi tavsiye ederim
Teşekkürler
Rasyonel bakış açısının ve gerçeklerin sıkıcı olduğuna katılmıyorum. Aksine gerçekler safsataları geçersiz kıldıkça ben daha fazla keyif alıyorum. Güzel bir kanala denk geldim. Ayrıca Pink Floyd💯
Teşekkürler. Pink Floyd and many more... :)
Hocam mükemmel bi kanal ve sunum❤
Teşekkürler 🙏🏻
Hz Musa'nın ve Hz. Yusuf'un hangi Mısır kralılar ve hangi Firavunları zamanında yaşadığını merak edenler için Bülent Şahin Erdeğer çalışmalarını tavsiye ederim.
Tavsiyeniz için teşekkürler.
yazıda görülen modern araçların bir paradolia efekti olması elbette mümkün, (ancak konunun hiç bir yerde geniş ikna edici bir açıklamasına rastlamadım), aynı satıra (veya alana) tersten yazma esnasında tüm harflerin veya satırın bozulması gerekmez mi, aynı alanda sadece bir kaç harf ya da kelimenin tesadüf çok belirgin bir şeye benzemesi bu benzerliklerin de bir arada olma olasılığını değerlendirmek lazım. Acaba tüm Mısırda bu şekilde üs üste tersten yazılmış kaç yazı var birde o araç resimlerinin olduğu yazının bütünü ne anlatıyor? (bu çerçevede bu şekillere tesadüf demek ne kadar doğruysa büyük piramidin zadece bir yerinde 'Kufu' ismi yazısının olması piramidi onun yaptırdığına işaret etmesi de o kadar bilimsel bir yaklaşımdır)
O dönemin yontama malzemeleriyle veya teknolojisiyle açıklanamayan (pervene şekilli granit vb.) objeler ve içinde kesi izleri bulunan dairesel delikler henüz açıklığa kavuşmamıştır.
"Geçmiş gelecekten daha belirsizdir"
Öncelikle "tatmin edici açıklamalar" dediğimiz mevzular, tamamen izafi bir durum olduğu için, beni tatmin eden sizi tatmin etmeyebilir pek tabii. Fakat Töre Sivrioğlu'nun "Kayıp Uygarlıklar ve Diller: Büyük Arkeolojik Keşiflerin Öyküsü" isimli kitabı, ziyadesiyle tatminkar ve bilimsel açıklamaları olan bir eserdir. İlginizi çekerse, incelemenizi tavsiye ederim.
Mısır piramitleri ile ilgili olarak "Henüz açıklığa kavuşmamıştır" denilen pek çok şey, tam da işte bu "beni tatmin etmedi" fikri ile ilgili hadiseler olduğunu düşünüyorum. Hal böyle olunca konuyu, "görecelik" kavramından arındırmak adına, hakemli dergilerin ve akademik çevrelerin görüşleri, "beni tatmin etmedi" fikrinden daha evlâdır diye düşünüyorum.
Bundan 150 yıl önce yaşamış birinin, bahsi geçen hiyeroglife bakıp da "burada helikopter var" demesi mümkün değildi. Henüz icadı gerçekleşmemiş bir objeye benzetemezdi pek tabii. Fakat günümüzde birisi kalkıp bu sembolleri helikoptere rahatlıkla benzetebiliyor. (ve evet katılıyorum kesinlikle benziyor) İşte bu tamamen algılarımızla ve tatmin eşiklerimizle ilgili bir durum. Bakın mesela İran devrimi yapılırken İranlılar, aya baktığında "İşte Humeyni orada, bizi izliyor" diye ifadeler vermişlerdi. Gerçekten de ayda, yüz ifadesine benzer bir hal vardır.
İşte bu işler, bakınca ne görmek istediğimizle alakalıdır biraz. Doğa üstü güçler ya da gelişkin medeniyetlere dair bir şeyler görmeyi uman birisi, emin olun basit bir kibrit kutusundan bile çok fazla anlam çıkarabilir.
Değerli yorumunuz ve katkılarınız için çok teşekkür ederiz.
Sevgiler
rasyonel açıklamalar gerçekten çok sıkıcı :))
😂
👍
Hocam bugün amişler videonuzla keşfettim sizi veee tüm videoları izlemeye başlayarak buraya kadar geldim 😊 ama harflerin üst üste yazılarak top, tüfek, tank, helikopter vs oluşturması bana çok zorlama geldi açıkcası. Bir değil iki değil bir sürü şey benziyor günümüz taşıtlarına vs bilemiyorum 🤷🏻♀️ bunu bir düşünün derim.
Öncelikle katkınız ve nezaketiniz için çok teşekkür ederim.
Videoda Töre Sivrioğlu'nun kitabından aldığım bölümler, tamamen akla yatkın geliyor bana. Yani keşke bir animasyonu olsa da bu iki yöne yazılan yazıların oluşturduğu şekilleri, çok daha anlaşılır bir halde görebilsek.
Bunların dışında evet, gizemini koruyan başkaca şekiller, semboller konusunda kesinlikle haklısınız. Zaten bu yüzden açık kapılar bırakarak anlattım bu konuyu; ama en azından videoda, fotoğraflarını gösterdiklerimden neredeyse eminim diyebilirim.
Algoritma uyduruk gizemcilerin yanına hemen bu videoyu yerleştirmeli.
Akhenaton ve onu tek tanrı konusunda etkileyen Mısır rahibi konusu ilginç gerçekten. Başka bir yerde de Akhenaton'u tek tanrılı dine döndüren kişinin evlendiği Luvi bir kadın olduğu da söyleniyor. Bana göre en ilginç kısım Mısır'daki rahip sınıfının brakisefal olduğu iddiasıydı. Mısırlılar dolikosefal bir millet, firavunları zaten anlatmaya gerek yok, mumyalardaki kafataslarında dolikosefal hatta hiperdolikosefale yakın oldukları belli oluyor. Bu elit azınlığın Mısırlıların aksine brakisefal olması ilginç bir iddia. Yahudilerin ve Anadoluların büyük kısmının brakisefal olduğunu da düşünürsek konu daha da çetrefilli bir hale geliyor. Dediğim gibi bu sadece bir iddia, gerçek olsa bile yine de tesadüf olma ihtimali yüksek.
Merhabalar, öncelikle yorumunuz ve katkınız için çok teşekkür ederim. Çeşitli genetik faktörler neticesinde oluşan kafatası yapıları olabiliyor tabii. Bunu belli milletlere, ırklara atfeden araştırmacılarda mevcut. İnsanların kafataslarının ölçülerine göre sınıflandırılmaları fikri bana pek hoş gelmiyor. O yüzden meseleye bu açıdan pek bakamıyorum. Pek çok ırkçı doktrinin temel direklerini oluşturan böylesi faktörlerin bizi, doğru çıkarımlara ya da fikirlere ileteceği konusunda da şüphelerim var. Gerçi siz de bunların iddia olarak ortaya atıldığını belirtmişsiniz. Tüm iddiaları hemen reddetmeden cebimizde tutmamız , iyi bir şey tabii.
@@MadalyonunBilinenYuzu İnsanların, milletlerin kafataslarına göre sınıflandırılması bana da mantıklı gelmiyor ama biraz sinekten yağ çıkarmaya çalışıyorum. Antik milletlerin oluşumunu ve kökenlerine merak ediyorum ama bu konularda ilerlenecek daha çok yol var.
@@karayelvids Kesinlikle size katılıyorum. Daha çok yolumuz var.
Aynı tablette üst üste binen bu yazıların hepsinin şeklinin bir araca benzemesi tesadüf mü acaba
Helikoptere benzeyen yazıda kuş sembolünün etkisi olması ilginç bir tesadüf
Şöyle düşünebiliriz; on binlerce satır yazının, bir yerlerinde böyle şekillere denk gelmek pek tabii bir olasılıktır ve mümkündür. Bunlar biraz da hayal güçlerimizle ilgili durumlardır. Bulutlu bir günde, bir banka oturup üç saat gökyüzünü izlersek onlarca yüz, obje, hareket görebiliriz. Aynı gökyüzünü on üç saat izlersek, yüzlercesini görürüz. Yani böylesi sembollerle dolu bir yazının içerisinde, çözümlendiğinde anlamlı parçalara dönüşen harfler görüyorsak eğer; hayal gücümüzü biraz dizginlemekte fayda olacağını düşünüyorum.
Bilimsel olarak anlatan açıklayan şu adamı dinleyen sayısı 1500-2000 kişi. Salak saçma yusuf güney gibi hikayeler anlatanlar milyon izleniyor. Ulan bu milleti kandıran yaranıyor valla.
o dikilitaş efsunlu buna inanmak daha zevkli :)))
konuşurken çok kıpırdıyorsunuz ayrıca yüzünüz kameradan biraz sola bakıyor bu da dikkat dağıtıyor
Anladıkta şimdi unuttum sanki misir tarihinde Musa bir iki yerde geçiyor duydum
Piramitler neden 11000 yaşında olamasın ki
Hiyerogliflerin çözümlenmesini takip eden yıllarda, piramitlerin yapım tarihleri belirlenebiliştir. Pek tabii Herodot'un döneminde henüz böyle bir durum olmadığı için, tarihlendirme konusunda hataya düşmüştür.
' 😅
Rasyonel açıklamalar yapacağım diye çok zorlama yapılmış.
İrrasyonel açıklamalar yapacağım diye uğraşmaktan daha faydalıdır diye düşünmüştüm ama olmamış demek.
@@MadalyonunBilinenYuzuabi sen bunlara uuu uzaylılar gelmiş yaşamış mısırda allah bu bilgileri ordaki insanlara vermiş falan dersen inanırlar boşver. Uydurulara inanmak isteyen insana ne anlatsan fayda etmez firavunlar kendisi gelip açıklasa inanmaz bunlar
Bütün gizemi bitirdin, hiçbir heyecanı kalmadı. Şaka bir yana komplo teorilerine inananlar biraz da bu yüzden bunlara inanıyor sanırım.
.
:)
büyük oyunu göremiyorsunuz😂
Göremiyoruz maalesef :)
Hangi gizemi çözdü şimdi ben anlayamadım.Varsayimlar üzerine konuştu ve hiç bir şeyide çözemedi.