Hocam beni kanalınızda ağırladığınız ve gençlere yardımcı olmaya çalıştığınız için tekrar çok teşekkürler🙏🏻 Lütfen videolara devam edin, özellikle akademi konusunda hiç bilmediğimiz gerçekleri su yüzüne çıkarıyor ve yol gösterici oluyorsunuz❤️
Bu videoyu çekme teklifini kabul ettiğiniz için ben teşekkür ederim. Eminim ihtiyaç duyanlar için çok yararlı olacaktır. Bu güzel bilgiler ve samimi payaşımlarınız için bir kez daha teşekkürler.
Kanada'ya Göç kanalından gelip kanalınıza göz gezdirdim. İyi bir kanal olduğunu düşünüyorum eğitim konusunda bilgilendirici içerikler çekiyorsunuz.Başarılarınızın devamını diliyorum. @kanadayagöç #kanadayagöç
Hocam üniversite öğrencileri için çok bilgilendirici ve işleri kolaylaştırıcı videolar çekiyorsunuz, çok yararlanıyoruz teşekkürler. Şu ana kadar çektiğiniz lisansüstü eğitim röportajlarınıza ek olarak bir mühendislik öğrencisiyle de yurtdışı lisansüstü eğitim videosu çekebilirseniz çok iyi olacaktır. Tekrar teşekkürler.
Üniversite yıllarımda direk Amerika'da öğretim üyesi olan Türk bir hocamız bize anlatmıştı, TOEFL, IELTS, Niyet mektubu, Referans mektubu vs. Ama gel gör ki bizim o zamanlar bu konuları araştırma, yurt dışında yüksek lisans yapma gibi düşüncelerimiz hiç yoktu. Olamazdı da. Bize çok uzak şeyler gibi geliyordu. Gayemiz atanmaktı bir an önce. Şimdi ise aslında yapılabilirmiş duygusu oluşuyor, hem maddi hem mesleki olarak geliştikçe. Emeğinize sağlık. :)
Merhabalar ben de Amerika'da ve ODTÜ'de eğitim aldım. maalesef ODTÜ'deki seviye her ne kadar dolu gözüksede öğrencinin psikolik sağlığı açısından kötü etkileyen bir yer olarak görüyorum. Amerika'da Öğrenciler bilgi olarak daha eksik olabilir ama akademisyenler tarafından aşırı destekleniyor. Belge evrak işlerinde çok kolaylaştırıcı ve öğrenciyi teşvik edici şekilde yollar ile destek oluyorlar. Bunu maalesef ODTÜ'de hiç göremedim. Hatta daha ziyade aldığımız eğitime layık olmadığımız şekilde yorumlar alıyorduk. Yaptığımız projeler çok sert eleştiriliyordu. Amerika'daki okulda ise hem hocalar çok sıcakve yönlendirici idi hem de her bölümün öğrenci işleri ayrıca kariyer süreci için destekleyici etkinlikler hazırlayıp yol gösteriyorlardı. International Student olsak bile sıcaklıkları ile bizi evde hissettiriyorlardı.
Yuksek lisans icin burs yok demeyelim de az. Burs olanaklari sozkonusu bolumun sahip oldugu funding'e burslara ayirabilecegi miktarlara falan gore degisiyor. Dolayisiyla butun bolumler ve universiteler esit degil. Bunlari hep o bolumlerin sayfalarindan incelemek gerek.
Sanırım ilgili miktarlar oldukça az olduğu için (yok denecek kadar az sanırım:) bu şekilde bir açıklama yapmış olduk. Ancak dediğiniz gibi başvuru aşamasına gellmiş bir öğrenci mutlaka her bir üniversitenin sayfasından kendisi bu bilgileri kontrol edip o şekilde başvurmalı.
Arkadaşlar uzun lafın kısası paranız varsa her kapı açılır, paranız yoksa her kapı size kapalıdır. Ne kadar başarılı olursanız olur, ne kadar yüksek hedefleriniz olursa olsun, bunları destekleyebilecek maddi gücünüz yoksa gerisinin hiçbir önemi kalmıyor.
Guzel videolarınız icin sonsuz teşekkürler.. Bu videonun iceriginden de yola cikarak, referans mektubu almanin incelikleri hakkinda da, bir akademisyen gozuyle başka bir videoda fikirlerinizi paylasirsaniz cok guzel olur.. Mesela Özge hanımın yaşadığı zorlukları yaşayan çok kişi var.. Ben de mezuniyetim uzerinden belli bir süre geçtikten sonra akademik bir yol izleme kararı almıştım ve referans mektubu isterken ciddi zorluklarla karşılaştım.. Sonuçta insan birtakım hedeflerinin farkına çok sonra varabiliyor.. Yoksa bu zorluklar akademiden uzak kalanları eleyip sistem dışı bırakmak için mi oluşturulmuş?? Kanalınız hep büyüsün :) Teşekkürler ve çok selamlar..
Üniversite sıralamaları eğitim kalitesi ile ilgili değil. Türkiyede tepe okullar hatta birçok okul avrupa ve amerika kıtasındaki okullardan daha iyi eğitim veriyor, bu okullardan gidenler o ülkelerin tepe okullarında bile çok daha kolay başarılı oluyor. Bu listeler hazırlanırken bakılan şeyler çok çeşitli o yüzden bizim ilk 100 değil algısı değişmeli.
4 yıl olmuş videoyu yayınlanalı 😅acaba cevaplanır mı bilemedim ama kendi mesleğini orada yapmak isteyenler için süreçleri anlatan bir video da iyi olurdu.
Avrupa'da ücretsiz yüksek lisans seçenekleri varken Kanada için 20 bin dolar vermek biraz gereksiz gibi geldi.Yüksek lisans esnasında ve sonrasında çalışma iznini bütün ülkeler veriyor zaten. Ha illa akademik planlamalar söz konusu ise Kuzey Amerika ülkelerine doktora için gidilebilir
Dediginiz yanlis degil ancak dil ingilizce oldugu icin is bulma daha kolay ve kulturel bariyer daha az diye dusunuyorum bircok kisinin ingilizce bildigini ancak almanca, norvecce falan bilmedigini varsayarak.
@@jaws8234 okullarin egitimi ingilizce de, ben mezun olunca o ulkede is bulmak acisindan yazdim onu. Bir cok meslek o ulkenin dilini bilmeyi gerektiriyor.
@@Creamy_Goodness hollanda , irlanda , ingilterede ingilizce kullanılıyor. Teknoloji ve IT alanındaysanız zaten çoğu firma ve okul ingilizce oluyor. Tabi yüksek lisanstan sonra orda kalmak isteyeceksiniz yani en az hayatınızın 5-6 senesi o ülkede geçecek. Sosyal çevre açısından zor olabilir finlandiya isveç gibi ülkeler.
@@Creamy_Goodness peki sadece ingilizcesi iyi olan birisi için 10bin euro civarlarında It sektöründe yüksek lisans yapılacak en mantıklı ülke neresi sence
Hocam bu konular çok güzel yalnız sizden bir ricam olacak. Ülkemizin en iyi üniversitelerinden değil de daha ortalama üniversitelerden mezun olmuş fakat yine de çok iyi yerlere gelmiş yurtdışında yüksek lisans veya doktora yapmış veya büyük şirketlere girip başarılar elde etmiş insanları konuşturabilir misiniz? Hayatı boyunca başarılı olmuş insanlar bize ilham vermekten çok istemese dahi umutlarımızı yıkıyor. Ben Sakarya Üniversitesi elektrik elektronik mühendisliğinden mezun oldum. Ortalamam da iyi sayılmaz. ODTÜ'lüleri Boğaziçilileri gördüğüm zaman ve onların girdiği yerlerin alım şartlarını gördüğüm zaman biz ölelim o zaman diyorum. Hiç mi ortalama bir üniversiteden mezun olup sonra çok güzel yerlere gelen insan yok? Lütfen, rica ediyorum bizlere ilham kaynağı olması açısından böyle insanlara daha çok yer verin. Çünkü bahsi geçen okullardan mezun olanlar zaten ilhamını her yerde bulabiliyor. Zaten onlar için açılan büyük kapılar var ve bizim gibi ortalama bir üniversite mezunu olup da başarmak isteyen iyi yerlere gelmek isteyen çoğunluğun önünde hep okul ve ortalama engeli oluyor. Saygılarımı sunarım.
Ortalama üniversiteden mezun olan kişi daha fazla çalışarak başarılı olur, önemli olan tembellik etmeden çalışmak. Odtü'den mezun olup ama bu süreci Özge Hanım'ın dediği gibi çimlerde yatarak geçirirsen, not ortalamana önem vermezsen yine yurtdışında iyi okullarda master yapamazsın. Okuldan ziyade ortalama, ielts/toefl, gre/gmat ve referans mektubu önemli, yani hocalarla iletişimin. Iyi okullarda master yapmak istiyorsan ve ortalaman iyi sayılmazsa başka şekilde kendini kanıtlaman gerekir. Belki GRE ya da GMAT full çekiceksin ya da IELTS ve TOEFL da istenen puandan daha fazlasını vereceksin, niyet mektubunu 2 ayda yavaş yavaş yazacaksın gibi. Kısa yolu, hapı ya da ilhamı yok maalesef, tek şart çalışmak.
Merhabalar hocam dönüş yaptığınız için çok çok teşekkür ederim...Aslında yöntem olarak içerik analizini kullanmaktayım. Size sorum kodlayıcılar arası güvenirliği ortaya koymak için Cohen's Kappa testini kullanacağım bunun için araştırmacı ile birlikte iki farklı kodlayıcının verileri ayrı ayrı SPSS'e girildi ancak bu durumda bu testin nasıl yapılacağı ile ilgilidir. Tekrar teşekkürler...
ilgili test aslında basit bir oran orantıdan ibaret, spss'e ihtiyaç duymadan internet üzerinden bulacağınız formül ile rahatlıklar yapabilirsiniz. şu linkte ilgili formül nasıl yapacağınız belirli oranda anlatılmış: tr.wikipedia.org/wiki/Cohen%27in_kappa_katsay%C4%B1s%C4%B1 kolaylıklar dileirm.
Hocam çok paraymış yüksek lisans olayı Kanada da yavvv. Ben erasmus ile Çek cumhuriyetindeydim. Yillik 2000€ ya yüksek lisans yapip, okuyabiliyorsunuz arkadaşlar
@@mehmet.gullmez ay gotumluk bir durum yok. Cek cumhuriyeti geri kalmis bir dogu avrupa ulkesi, egitimi de ona gore iste. Zaten mezuniyetten sonra ne is bulabilirsin (e.g. vermezler, hem de zaten cekce calisacak kadar ne zaman nasil ogreneceksin) ne de gocmen olarak kalabilirsin (yasal). Yani bu videodaki durumun tam tersi. Cek cumhuriyetine 2 bin avro verecegime digerine 20 bin dolar veririm.
@@Creamy_Goodness 2 yil sap gibi kalirsan bir yerlerde, zaten hic birsey yapamazsın. Çeklilerin bir çoğu Ingilizceyi çok iyi bilmektedir. Bu da iyi eğitim aldiklari anlamina gelmektedir. Ben yaklasik 5 ay kaldim, bu süreçte Almanya, Avusturya vb. Komşu ülkelere uğradim. Ufak farkliliklar konusunda, buyuk bir fark göremedim. Bu arada çek doğu avrupa da değil, Avrupanin tam ortasindadir. Her neyse çekce öğrenirsen ve çeşitli baglantilar yakalarsan, çok buyuk imkanlar seni beklemektedir. Kanada da illaki öyledir fakat, o kadar parayi ben oraya verecegime farkli seyler yapmayi tercih ederdim.
Merhabalar Hocam Bir konuda fikrinizi almak istiyorum Yüksek lisans tez dönemi öğrencisiyim Tez konusu olarak E-ticaret sistemlerinde B2B ve B2C yi ele almak istiyorum, konu ile ilgili yönlendireceğiniz bir yer ve öneriniz olur mu?
Merhabalar Gülden hocam, Bu konularda en iyi yol bence google scholar üzerinden konuya ilişkin inceleme yapmak. Eğer izlemedi iseniz literatür taraması nasıl yapılır isimli videoda işinize yarayacak bilgiler olabilir.
Odtünün iyi bir okul olduğuna maalesef inanmıyorum, öğrenci kalitesi nispeten iyi diye okul iyi denmez... Öğrenci iyiyse zaten burada değil yurtdışında parlıyor. Okul ise yerinde sayıyor... Durum maalesef böyle gibi...
Harikasınız gerçekten, şuanda sınav sorularını okurken bir taraftan da sizi ve deneyimlerinizi dinliyorum. Doktora tez aşamasına geçeceğim ve bir yurt dışı deneyimim olsun istiyorum (Proje vs). Bunun için alternatif önereceğiniz bir durum var mı?
Hocam ben meslek lisesinde okuyorum bi kaç sorum olucak cevaplarsanız teşekkür ederim 1- Hocan 0.18 katsayisi ile yerlesebildigim bolumleri biliyorum bu bolumlere yerlesenlerin yök atlastaki net verilerine baktığımda0.18 ile yerlesenlerin 0.12 yle ayni bolume yerlesen duz lise ogrencilerinden 8 9 net az yapip yerlesmisler ve siralamarai 1m yu gecik sorum şu 0.18 katsayisi ile yerlesenler için kontenjanmi aciyorlar, oncelikmi taniyorlar, veya katsayi sayesinde puanlari yuksek oldugu icin puana gore mi yerlestirme yapiyolar.
Katsayıları yüksek olduğu için puan temelli yerleşmede daha az netler ile öne geçebiliyorlar dolayısıyla puan temelli bir yerleştirme yapılıyor. Başarılar dileirm.
Diyetisyenlik okuyorum Erzincan'da okulum bana bu dersleriniz Avrupa sistemine uygun erasmus falan yapabilirsiniz dedi . Ben de okulu burada bitirip yüksek lisans vb. yapmak istiyorum ne zamn başvurmam lazım 4.sinifin başında mi ya da uni bittikten hemeb sonra basvuracagim bir yıl sonra mi gideceğim . Ayrıca EBYÜ ile hacettepe diyetisyenlik arasında fark var mı kabul değerlendirmesinde
Videonun o kısmına gelmeden bu yorumu gördüm. Ben de yurtdışında devam etmek istiyorum, şu anda ODTÜ'de okuyorum. Kabul alırsam yorumu düzenleyip ODTÜ etkisini yazacağım (çünkü o kadar etkili olduğuna inanasım gelmedi).
Türkiyedeki eğitim gerçekten zorlayıcı ama zorladıklar yerler genelde çok da anlamlı olmadığı için verimli eğitim oluşmuyor. Genelde Odtü , itü gibi üniversiteden mezunlar yurt dışındaki zorluğu daha hafif bulur.
Hocam beni kanalınızda ağırladığınız ve gençlere yardımcı olmaya çalıştığınız için tekrar çok teşekkürler🙏🏻
Lütfen videolara devam edin, özellikle akademi konusunda hiç bilmediğimiz gerçekleri su yüzüne çıkarıyor ve yol gösterici oluyorsunuz❤️
Bu videoyu çekme teklifini kabul ettiğiniz için ben teşekkür ederim. Eminim ihtiyaç duyanlar için çok yararlı olacaktır. Bu güzel bilgiler ve samimi payaşımlarınız için bir kez daha teşekkürler.
mağdem odtü daha iyi ve orası sana yeterli gelmiyor e geri git geçişini yap master education'ı odtü de tamamla :D
@@homelander-b Ay götüm :D
@@tolunaybas227 çok mu acıttılar sokarken :)
Merhaba ben size birşey sormak istiyorum siz özel bir Üniversiteside mi yüksek lisans yapıyorsunuz yoksa devlet üniversitesinde mi yapıyorsunuz ?
En çok sevdiğim 2 youtuber bir arada süpersiniz teşekkürler
Muhteşem ikili olmuş. Hayatımda sanal alemde beğendiğim iki insan bir arada çok şaşırdım gerçekten çok mutlu oldum. Özge selamlar .Cem'e selamlar.
Özge ve Cem neredesiniz, kanalda kapanmış, özledik valla sizleri, cansınız,,,
Özge hanıma da size de sonsuz teşekkürler
B.Y Hocam çok teşekkürler. Gerçekten çok isabetli olmuş.
Harika bi video olmuş. İkinize de çok teşekkürler 👏🏻
Karşıma Özge çıkınca ailemden birini görmüş gibi hissediyorum🤗
Kanada'ya Göç kanalından gelip kanalınıza göz gezdirdim. İyi bir kanal olduğunu düşünüyorum eğitim konusunda bilgilendirici içerikler çekiyorsunuz.Başarılarınızın devamını diliyorum. @kanadayagöç #kanadayagöç
Özge'yi görüp tıkladım :)
Hocam üniversite öğrencileri için çok bilgilendirici ve işleri kolaylaştırıcı videolar çekiyorsunuz, çok yararlanıyoruz teşekkürler. Şu ana kadar çektiğiniz lisansüstü eğitim röportajlarınıza ek olarak bir mühendislik öğrencisiyle de yurtdışı lisansüstü eğitim videosu çekebilirseniz çok iyi olacaktır. Tekrar teşekkürler.
Bu konuda da ilerleyen zamanda videolar ekleyeceğim mutlaka.
Teşekkürler hocam iyi çalışmalar kolaylıklar diliyorum...
İnanılmaz yardımcı ve gerçekçi olmuş teşekkürler 🙏🏻
Üniversite yıllarımda direk Amerika'da öğretim üyesi olan Türk bir hocamız bize anlatmıştı, TOEFL, IELTS, Niyet mektubu, Referans mektubu vs. Ama gel gör ki bizim o zamanlar bu konuları araştırma, yurt dışında yüksek lisans yapma gibi düşüncelerimiz hiç yoktu. Olamazdı da. Bize çok uzak şeyler gibi geliyordu. Gayemiz atanmaktı bir an önce. Şimdi ise aslında yapılabilirmiş duygusu oluşuyor, hem maddi hem mesleki olarak geliştikçe. Emeğinize sağlık. :)
Harika bir video olmuş. ❤
Merhaba,
Özge ve Cem çiftinden haber alıyor musunuz?
(Kanada'ya Göç kanalını kapattıkları için sormak istedim.)
Harika video teşekkürler
Teşekkürler❤️❤️
Challenge accepted diyip Kanada'da yaşamak. Barney bunu sevdi😀. Çok faydalı bir video olmuş.
Ülkemizde eğitimin ücretsiz olması büyük şans. Faydalı video olmuş teşekkürler
en faydalı kanallardan 2si bir arada
aaaaa özgee her yerde sen varsın kız
Ikinizide çok iyi tanıyorum ve cok seviyorum
Merhabalar ben de Amerika'da ve ODTÜ'de eğitim aldım. maalesef ODTÜ'deki seviye her ne kadar dolu gözüksede öğrencinin psikolik sağlığı açısından kötü etkileyen bir yer olarak görüyorum. Amerika'da Öğrenciler bilgi olarak daha eksik olabilir ama akademisyenler tarafından aşırı destekleniyor. Belge evrak işlerinde çok kolaylaştırıcı ve öğrenciyi teşvik edici şekilde yollar ile destek oluyorlar. Bunu maalesef ODTÜ'de hiç göremedim. Hatta daha ziyade aldığımız eğitime layık olmadığımız şekilde yorumlar alıyorduk. Yaptığımız projeler çok sert eleştiriliyordu. Amerika'daki okulda ise hem hocalar çok sıcakve yönlendirici idi hem de her bölümün öğrenci işleri ayrıca kariyer süreci için destekleyici etkinlikler hazırlayıp yol gösteriyorlardı. International Student olsak bile sıcaklıkları ile bizi evde hissettiriyorlardı.
Supersiniz, sevgiler.
Keşke kanallarını yeniden acsalar😔
Keşke 😢
İkinizi bir arada görmek mükemmel
Hocam merhaba, bu tarz bir videoyu Finlandiya ve diğer Avrupa ülkeleri için de yapabilir misiniz? Teşekkürler
Eğer etrafımda ulaşabileceğim birleirni bulursam yaparım tabi ki
Çok da farklı değil en büyük fark Fince öğrenmen gerekmesi Finlandiya için
Başka bölümlerdende öğrencileride getirin
Yuksek lisans icin burs yok demeyelim de az. Burs olanaklari sozkonusu bolumun sahip oldugu funding'e burslara ayirabilecegi miktarlara falan gore degisiyor. Dolayisiyla butun bolumler ve universiteler esit degil. Bunlari hep o bolumlerin sayfalarindan incelemek gerek.
Sanırım ilgili miktarlar oldukça az olduğu için (yok denecek kadar az sanırım:) bu şekilde bir açıklama yapmış olduk. Ancak dediğiniz gibi başvuru aşamasına gellmiş bir öğrenci mutlaka her bir üniversitenin sayfasından kendisi bu bilgileri kontrol edip o şekilde başvurmalı.
mesela Stem için hangi uniller ?
Cok guzel
Arkadaşlar uzun lafın kısası paranız varsa her kapı açılır, paranız yoksa her kapı size kapalıdır. Ne kadar başarılı olursanız olur, ne kadar yüksek hedefleriniz olursa olsun, bunları destekleyebilecek maddi gücünüz yoksa gerisinin hiçbir önemi kalmıyor.
Hocam Tarkan'a benziyosunuz bu videoda 😄
Aynen Kuzu Kuzu Dudu Dudu donemleri.
Gerçekten ya
Guzel videolarınız icin sonsuz teşekkürler.. Bu videonun iceriginden de yola cikarak, referans mektubu almanin incelikleri hakkinda da, bir akademisyen gozuyle başka bir videoda fikirlerinizi paylasirsaniz cok guzel olur.. Mesela Özge hanımın yaşadığı zorlukları yaşayan çok kişi var.. Ben de mezuniyetim uzerinden belli bir süre geçtikten sonra akademik bir yol izleme kararı almıştım ve referans mektubu isterken ciddi zorluklarla karşılaştım.. Sonuçta insan birtakım hedeflerinin farkına çok sonra varabiliyor.. Yoksa bu zorluklar akademiden uzak kalanları eleyip sistem dışı bırakmak için mi oluşturulmuş??
Kanalınız hep büyüsün :) Teşekkürler ve çok selamlar..
Öncelikle güzel sözleriniz için teşekkürler. Konuya ilişkin bir video eklemeye çalışacağım mutlaka.
Üniversite sıralamaları eğitim kalitesi ile ilgili değil. Türkiyede tepe okullar hatta birçok okul avrupa ve amerika kıtasındaki okullardan daha iyi eğitim veriyor, bu okullardan gidenler o ülkelerin tepe okullarında bile çok daha kolay başarılı oluyor. Bu listeler hazırlanırken bakılan şeyler çok çeşitli o yüzden bizim ilk 100 değil algısı değişmeli.
4 yıl olmuş videoyu yayınlanalı 😅acaba cevaplanır mı bilemedim ama kendi mesleğini orada yapmak isteyenler için süreçleri anlatan bir video da iyi olurdu.
25:10 tavsiye
👏👏👏👏
Doktoraya Kanada'ya gitmek istiyorum.Nasıl bir yol beni bekliyor?
Herşey ayrı hocam ayrıı
Avrupa'da ücretsiz yüksek lisans seçenekleri varken Kanada için 20 bin dolar vermek biraz gereksiz gibi geldi.Yüksek lisans esnasında ve sonrasında çalışma iznini bütün ülkeler veriyor zaten. Ha illa akademik planlamalar söz konusu ise Kuzey Amerika ülkelerine doktora için gidilebilir
Dediginiz yanlis degil ancak dil ingilizce oldugu icin is bulma daha kolay ve kulturel bariyer daha az diye dusunuyorum bircok kisinin ingilizce bildigini ancak almanca, norvecce falan bilmedigini varsayarak.
@@jaws8234 okullarin egitimi ingilizce de, ben mezun olunca o ulkede is bulmak acisindan yazdim onu. Bir cok meslek o ulkenin dilini bilmeyi gerektiriyor.
@@Creamy_Goodness hollanda , irlanda , ingilterede ingilizce kullanılıyor. Teknoloji ve IT alanındaysanız zaten çoğu firma ve okul ingilizce oluyor. Tabi yüksek lisanstan sonra orda kalmak isteyeceksiniz yani en az hayatınızın 5-6 senesi o ülkede geçecek. Sosyal çevre açısından zor olabilir finlandiya isveç gibi ülkeler.
@@delidivane1616 Hollanda'da Ingilizce degil Hollandaca kullaniliyor. Gunluk hayattan bahsediyorum. Bir de buradaki ornek ITci degil.
@@Creamy_Goodness peki sadece ingilizcesi iyi olan birisi için 10bin euro civarlarında It sektöründe yüksek lisans yapılacak en mantıklı ülke neresi sence
Kanada da doktora yapmak ile ilgili bir video gelirse çok mutlu olurum. (Bunun için gerekli şartlar nelerdir vs.)
Hocam bu konular çok güzel yalnız sizden bir ricam olacak. Ülkemizin en iyi üniversitelerinden değil de daha ortalama üniversitelerden mezun olmuş fakat yine de çok iyi yerlere gelmiş yurtdışında yüksek lisans veya doktora yapmış veya büyük şirketlere girip başarılar elde etmiş insanları konuşturabilir misiniz? Hayatı boyunca başarılı olmuş insanlar bize ilham vermekten çok istemese dahi umutlarımızı yıkıyor. Ben Sakarya Üniversitesi elektrik elektronik mühendisliğinden mezun oldum. Ortalamam da iyi sayılmaz. ODTÜ'lüleri Boğaziçilileri gördüğüm zaman ve onların girdiği yerlerin alım şartlarını gördüğüm zaman biz ölelim o zaman diyorum. Hiç mi ortalama bir üniversiteden mezun olup sonra çok güzel yerlere gelen insan yok? Lütfen, rica ediyorum bizlere ilham kaynağı olması açısından böyle insanlara daha çok yer verin. Çünkü bahsi geçen okullardan mezun olanlar zaten ilhamını her yerde bulabiliyor. Zaten onlar için açılan büyük kapılar var ve bizim gibi ortalama bir üniversite mezunu olup da başarmak isteyen iyi yerlere gelmek isteyen çoğunluğun önünde hep okul ve ortalama engeli oluyor. Saygılarımı sunarım.
Ortalama üniversiteden mezun olan kişi daha fazla çalışarak başarılı olur, önemli olan tembellik etmeden çalışmak. Odtü'den mezun olup ama bu süreci Özge Hanım'ın dediği gibi çimlerde yatarak geçirirsen, not ortalamana önem vermezsen yine yurtdışında iyi okullarda master yapamazsın. Okuldan ziyade ortalama, ielts/toefl, gre/gmat ve referans mektubu önemli, yani hocalarla iletişimin. Iyi okullarda master yapmak istiyorsan ve ortalaman iyi sayılmazsa başka şekilde kendini kanıtlaman gerekir. Belki GRE ya da GMAT full çekiceksin ya da IELTS ve TOEFL da istenen puandan daha fazlasını vereceksin, niyet mektubunu 2 ayda yavaş yavaş yazacaksın gibi. Kısa yolu, hapı ya da ilhamı yok maalesef, tek şart çalışmak.
Merhabalar hocam dönüş yaptığınız için çok çok teşekkür ederim...Aslında yöntem olarak içerik analizini kullanmaktayım. Size sorum kodlayıcılar arası güvenirliği ortaya koymak için Cohen's Kappa testini kullanacağım bunun için araştırmacı ile birlikte iki farklı kodlayıcının verileri ayrı ayrı SPSS'e girildi ancak bu durumda bu testin nasıl yapılacağı ile ilgilidir. Tekrar teşekkürler...
ilgili test aslında basit bir oran orantıdan ibaret, spss'e ihtiyaç duymadan internet üzerinden bulacağınız formül ile rahatlıklar yapabilirsiniz. şu linkte ilgili formül nasıl yapacağınız belirli oranda anlatılmış: tr.wikipedia.org/wiki/Cohen%27in_kappa_katsay%C4%B1s%C4%B1 kolaylıklar dileirm.
Hocam çok paraymış yüksek lisans olayı Kanada da yavvv.
Ben erasmus ile Çek cumhuriyetindeydim. Yillik 2000€ ya yüksek lisans yapip, okuyabiliyorsunuz arkadaşlar
Iyi de cek cumhuriyeti yani.
@@mehmet.gullmez ay gotumluk bir durum yok. Cek cumhuriyeti geri kalmis bir dogu avrupa ulkesi, egitimi de ona gore iste. Zaten mezuniyetten sonra ne is bulabilirsin (e.g. vermezler, hem de zaten cekce calisacak kadar ne zaman nasil ogreneceksin) ne de gocmen olarak kalabilirsin (yasal). Yani bu videodaki durumun tam tersi. Cek cumhuriyetine 2 bin avro verecegime digerine 20 bin dolar veririm.
@@Creamy_Goodness 2 yil sap gibi kalirsan bir yerlerde, zaten hic birsey yapamazsın.
Çeklilerin bir çoğu Ingilizceyi çok iyi bilmektedir. Bu da iyi eğitim aldiklari anlamina gelmektedir. Ben yaklasik 5 ay kaldim, bu süreçte Almanya, Avusturya vb. Komşu ülkelere uğradim. Ufak farkliliklar konusunda, buyuk bir fark göremedim.
Bu arada çek doğu avrupa da değil, Avrupanin tam ortasindadir.
Her neyse çekce öğrenirsen ve çeşitli baglantilar yakalarsan, çok buyuk imkanlar seni beklemektedir. Kanada da illaki öyledir fakat, o kadar parayi ben oraya verecegime farkli seyler yapmayi tercih ederdim.
@@mehmet.gullmez peki çek c. de ki yüksek lisanslara nasıl başvurabiliriz. bunun için bi site var mı önerebileceğin.
@@brianmoser2738 site yok bütün üniversitelerin sitelerinden tek tek bakman lazim
odtü işletmeyi bitiren kanadaya koşuyor vay arkadaş.
bu arada kızıl saçlı kızın arkada duvarında asılan resimler yeşimçam duvarına asılan resimler misali
Kanada'da yüksek lisans yapmak için her üniversite Gmat Gre sınavlarını istiyor mu?
Her programın şartları farklı oluyor bazıları istemiyor.
25.10 her yol buraya çıkıyor
Merhabalar Hocam
Bir konuda fikrinizi almak istiyorum
Yüksek lisans tez dönemi öğrencisiyim
Tez konusu olarak E-ticaret sistemlerinde B2B ve B2C yi ele almak istiyorum, konu ile ilgili yönlendireceğiniz bir yer ve öneriniz olur mu?
Merhabalar Gülden hocam, Bu konularda en iyi yol bence google scholar üzerinden konuya ilişkin inceleme yapmak. Eğer izlemedi iseniz literatür taraması nasıl yapılır isimli videoda işinize yarayacak bilgiler olabilir.
Ben de! ben de istiyorum 😊
Aldirayim seni
Odtünün iyi bir okul olduğuna maalesef inanmıyorum, öğrenci kalitesi nispeten iyi diye okul iyi denmez... Öğrenci iyiyse zaten burada değil yurtdışında parlıyor. Okul ise yerinde sayıyor... Durum maalesef böyle gibi...
Özgeyi görüb izlememek olmaz
Harikasınız gerçekten, şuanda sınav sorularını okurken bir taraftan da sizi ve deneyimlerinizi dinliyorum. Doktora tez aşamasına geçeceğim ve bir yurt dışı deneyimim olsun istiyorum (Proje vs). Bunun için alternatif önereceğiniz bir durum var mı?
Allah razı olsun hocam böyle güzel çalışmalar devamını dilerim birde ben yeni kanal açtım beklerim
Aselsan gibi büyük şirketlerde çalışmadan sadece üni mezunu olarak okullara başvursak kabul alınır mı teşekkürler
Aselsandan gitmesi üzücü.
Hocam ben meslek lisesinde okuyorum bi kaç sorum olucak cevaplarsanız teşekkür ederim
1- Hocan 0.18 katsayisi ile yerlesebildigim bolumleri biliyorum bu bolumlere yerlesenlerin yök atlastaki net verilerine baktığımda0.18 ile yerlesenlerin 0.12 yle ayni bolume yerlesen duz lise ogrencilerinden 8 9 net az yapip yerlesmisler ve siralamarai 1m yu gecik sorum şu 0.18 katsayisi ile yerlesenler için kontenjanmi aciyorlar, oncelikmi taniyorlar, veya katsayi sayesinde puanlari yuksek oldugu icin puana gore mi yerlestirme yapiyolar.
Katsayıları yüksek olduğu için puan temelli yerleşmede daha az netler ile öne geçebiliyorlar dolayısıyla puan temelli bir yerleştirme yapılıyor. Başarılar dileirm.
@@AkademikLink Teşekkürler
Diyetisyenlik okuyorum Erzincan'da okulum bana bu dersleriniz Avrupa sistemine uygun erasmus falan yapabilirsiniz dedi . Ben de okulu burada bitirip yüksek lisans vb. yapmak istiyorum ne zamn başvurmam lazım 4.sinifin başında mi ya da uni bittikten hemeb sonra basvuracagim bir yıl sonra mi gideceğim . Ayrıca EBYÜ ile hacettepe diyetisyenlik arasında fark var mı kabul değerlendirmesinde
Kanadadaki üniversitelerde sınıfta kalma varmı
Kanada bursu bulmak şart :D
İlk 1 dk yağlaşma dakkaları
Hocam her şey ayrı smksksksks
20:10 :d odtülü olmak yine
Videonun o kısmına gelmeden bu yorumu gördüm. Ben de yurtdışında devam etmek istiyorum, şu anda ODTÜ'de okuyorum. Kabul alırsam yorumu düzenleyip ODTÜ etkisini yazacağım (çünkü o kadar etkili olduğuna inanasım gelmedi).
16:50 odtülü olmak :d
.
Zaten hemen hepsi public oldugu onemli bir detay degil ama Carleton ozel universite degil.
Bilgilendirme için teşekkürler.
Kısacası zengin değilseniz nah giderseniz
Benim oğlum Kanada vatandaşı, yüksek lisans ücretsiz mi oluyor ona?
Ücretsiz değil ama yarı fiyatı diye biliyorum
SENİ SEVMEK İBADETİM
Silmişler kanalı
++
Fakirce konusmalar
Odtüde ki lisansla oranın yükseğini kıyaslayıp nasıl odtü daha iyiydi diyebiliyor anlamıyorum. bu odtülülerin suyuna bişey mi atıyolar.
Odtü lisansta cok zorluyor cunku :/
Türkiyedeki eğitim gerçekten zorlayıcı ama zorladıklar yerler genelde çok da anlamlı olmadığı için verimli eğitim oluşmuyor. Genelde Odtü , itü gibi üniversiteden mezunlar yurt dışındaki zorluğu daha hafif bulur.
Kanada'da torpil var mı hocam. Öğrenci işlerinde yüksek puanlilari eksik evrak oyunuyla egale ediyorlarlar mi sınava girmesin diye 😊
B.Y Hocam çok teşekkürler. Gerçekten çok isabetli olmuş.