Αρχές επισκευής ηλεκτρονικών (PART3) Δίοδος - Εισαγωγή στο ΑC ρεύμα

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 24 янв 2025

Комментарии • 13

  • @michalispapadopoulos8209
    @michalispapadopoulos8209 19 дней назад +1

    Ευχαριστούμε!!!

  • @amorianos
    @amorianos 19 дней назад

    Ευχαριστούμε πολύ!!!!!

  • @nikolaskallianiotis8622
    @nikolaskallianiotis8622 14 дней назад +1

    Συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Βλέποντας τα ημίτονα το μυαλό μου πήγε λίγο πιο μπροστά, στα παλμοτροφοδοτικά και συγκεκριμένα στο PFC. Καλό θα ήταν κάποια στιγμή στη σειρά των μαθημάτων που ελπίζω να συνεχιστεί να εξηγηθεί η λειτουργία του, γιατί είναι απαραίτητο κυρίως σε τροφοδοτικά μεγάλης ισχύος και τι συμπτώματα παρατηρούμε όταν υποστεί βλάβη.

    • @EmmanouilKaramalakis
      @EmmanouilKaramalakis  14 дней назад +1

      Ευχαριστώ για τα σχόλια! Έχω κάνει μια εισαγωγή στη δομή των παλμό τροφοδοτικών και στο pfc εδώ: ruclips.net/video/gCIDDblqeag/видео.htmlsi=Y_SNsIXroV-6YiCt πιστεύω να μπορέσω να συνεχίσω τα μαθήματα και να φτάσω σε βάθος αυτή τη περιβόητη υσχης σε διαφορά φάσης τάσης ρεύματος.

  • @davidbodo8233
    @davidbodo8233 20 дней назад +1

    Καλή Χρονιά! Υπέροχο!!!! Σε ευχαριστούμε

  • @polihronispolizois6672
    @polihronispolizois6672 20 дней назад +1

    Καλή χρονία να έχεις με υγεία και ευτυχεία.
    Σε ευχαριστώ πολύ

  • @panagiotisharos9625
    @panagiotisharos9625 20 дней назад +1

    Καλη χρονιά....❤ Ευγε...😊

  • @nikikonomi4472
    @nikikonomi4472 20 дней назад +1

    👍👍👍👍👍👍👍

  • @hatzisn
    @hatzisn 18 дней назад

    Καλή χρονιά. Συγχαρητήρια για τα βίντεο που ανεβάζετε. Θα ήταν ίσως επίσης χρήσιμο να δημιουργήσετε μία playlist και να προσθέσετε τα βίντεο αυτής της σειράς (τα τρία που κάνατε μέχρι τώρα σε αυτή την playlist για εύκολη εύρεση). Ευχαριστούμε και πάλι.

  • @iammynick21
    @iammynick21 19 дней назад +1

    Εμμανουήλ το συνεχές ρεύμα είναι πιο ασφαλές από το εναλλασσόμενο. Τα ασφαλή όρια είναι 50 volt για το εναλλασσόμενο και 120 volt Για το συνεχές.

    • @EmmanouilKaramalakis
      @EmmanouilKaramalakis  19 дней назад +1

      Πρωτα από όλα ευχαριστώ που είδες όλο το βίντεο και εξέφρασες την απορία σου 👍👍👍👍 όμως το ρεύμα AC (εναλλασσόμενο ρεύμα) θεωρείται γενικά ασφαλέστερο σε σχέση με το DC (στρατηγικό ρεύμα) για διάφορους λόγους:
      1. Η αντίληψη του σώματος στον ηλεκτρισμό: Ο ανθρώπινος οργανισμός αντιδρά πιο επικίνδυνα στο DC ρεύμα, καθώς προκαλεί μια στατική σύσφιξη στους μύες, κάτι που δυσκολεύει την απελευθέρωση από την πηγή του ρεύματος. Αντίθετα, το AC ρεύμα αλλάζει κατεύθυνση συνεχώς, κάτι που επιτρέπει στον οργανισμό να απελευθερωθεί πιο εύκολα.
      2. Ευκολότερη διακοπή του ρεύματος: Το AC ρεύμα είναι ευκολότερο να διακοπεί από τους διακόπτες και τις ασφάλειες λόγω των αλλαγών στην κατεύθυνση του ρεύματος. Στο DC, η διακοπή μπορεί να είναι πιο δύσκολη, αφού το ρεύμα ρέει συνεχώς στην ίδια κατεύθυνση.
      3. Χρησιμοποιούμενες τάσεις: Το AC μπορεί να διαχειριστεί σε υψηλότερες τάσεις με μεγαλύτερη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, γι' αυτό και χρησιμοποιείται για τη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας σε μεγάλες αποστάσεις. Το DC, από την άλλη, συχνά απαιτεί πιο ακριβές και εξελιγμένα συστήματα για τον έλεγχό του.
      Αυτοί οι παράγοντες καθιστούν το AC πιο ασφαλές για τη γενική χρήση και την ευρεία εφαρμογή του στην καθημερινή ζωή.

    • @iammynick21
      @iammynick21 19 дней назад

      1. Μελέτες δείχνουν ότι το AC είναι περίπου πέντε φορές πιο επικίνδυνο. Το ανθρώπινο σώμα είναι απο την φύση του πιο ανθεκτικό στο DC από το AC.
      2.Σύμφωνα με τα πειράματα του Charles Dalziel σε άνδρες και γυναίκες, η μυϊκή σύσπαση είναι συνεχής σε περίπτωση ηλεκτροπληξίας με συνεχές ρεύμα. Ενώ στην περίπτωση του εναλλασσόμενου ρεύματος, ένα άτομο που υφίσταται ηλεκτροπληξία υφίσταται μια σειρά μυϊκών συσπάσεων. Μια σειρά από μυϊκές συσπάσεις προκαλούν πολύ σοβαρή βλάβη στους μύες.
      3.Λόγω της χωρητικής συμπεριφοράς του δέρματος που έρχεται σε επαφή με τον αγωγό που μεταφέρει ρεύμα, περισσότερο ρεύμα μπορεί να περάσει μέσα από το σώμα εάν η τάση αλλάζει γρήγορα. Μελέτες έχουν δείξει ότι μια διπλάσια αύξηση της τάσης αυξάνει μια επταπλάσια αύξηση του ρεύματος.