Gràcies, mestre ara ho entenc, així és fàcil. Ara les redaccions.
7 месяцев назад
Bona vesprada, Alberto! En l'apartat de "directes" del canal, pots trobar alguns tallers d'escriptura en els quals explique com estructurar els textos, amb totes les parts del procés de redacció. Salutacions!
Excel·lent. Clar, organitzat i rigorós. Aportacions com aquesta ens ajuden a salvar el nostre idioma. Explicacions Embafadores, pretencioses amb rigor no ens porten a enlloc. Tens seriositat sense deixar de ser amable i carismàtic. Representés a un professional excel·lent. Moltes Gràcies!
3 года назад+1
Moltes gràcies per les teues paraules, de veritat!!
Hola, Alaitz, tens algun vídeo sobre l'ús correcte del "per" i "per a"? L'ús d'aquestes expressionsno és tan senzill com sembla. Moltes gràcies.
Год назад
Bona vesprada! Vos recomane utilitzar el per/per a d'acord amb els usos valencians. És molt més senzill i no heu de pensar en el matís d'intencionalitat davant d'infinitiu. En les pàgines 203-205 de la Gramàtica Normativa Valenciana tens l'explicació de la diferència susdita: Gramàtica normativa valenciana | AVL - UPV www.upv.es/entidades/SPNL/info/U0734521.pdf Salutacions!
Bon dia, Alaitz i companys. És cert que si utilitze sempre "per" davant d'infinitiu és sempre correcte? Independentment de la intencionalitat del subjecte o si hi ha un verb com servir, utilitzar, etc. És a dir, que no m'ho podrien corregir en una redacció? Sé que hi ha algunes opcions amb este tema de per / per a, però trobe que és la més fàcil... Moltes gràcies i salutacions
Год назад+1
@@hicks5828 Bon dia, Hicks! Torne a referir-me al que et vaig dir en el missatge anterior, ja que l'última paraula sempre la té la prescripció de l'AVL. Sí, i tant que pots utilitzar eixa forma. T'assegure que jo mateix, que impartisc formacions a examinadors i correctors, faig molta insistència en això perquè després, en qualsevol revisió o reclamació, és l'organisme estatutari (AVL) qui resol l'ambigüitat en cas que hi haja una mala correcció o una penalització indeguda. En cas contrari, no s'estaria avaluant bé i el procediment no seria l'adequat. Sempre que ens emmarquen en el subestàndard nostre, el valencià, eixa forma és possible. Salutacions!
Ets molt gran. Tinc un problemeta amb la fraseologia. Ben bé que potser perquè jo pense en castellà. Ausades que les teues classes magistrals m'ajuden a montó. Moltíssimes gràcies.
Moltes gràcies per la classe! Jo necessite practicar més els exercicis de l'examen... A veure si les properes setmanes ens poses més material per practicar ;)
4 года назад+1
Hola, Olga! Has vist el meu últim vídeo? En les carpetes del Google Drive teniu material propi de Món de llengua amb exercicis i models d'examen. Ja els has acabat? A banda, pots trobar-ne uns quants al web de la CIEACOVA: www.cieacova.com. En tot cas, a poc a poc aniré penjant-ne més. Salutacions i gràcies per comentar!
Moltes gràcies, per favor podríes penjar un vídeo amb monòleg i diàleg?. Moltes persones hem de fer l' examen de ciacova el Dijous, i ens animaría molt.
2 года назад+1
Hola, Verónica! Aguns vídeos que he fet en el canal han sigut propostes dels subscriptors que em comenten ací mateix. Per tant, per mi no hi ha cap problema, però heu de dir-m'ho amb prou de temps per a poder compaginar-ho amb els meus horaris del treball i preparar el vídeo. Salutacions!
Després de "Bon dia ,Senyor es posa dos punts i no coma, és així?
4 года назад
Després de la salutació es pot posar tant la coma com els dos punts, tot i que l'ús de la coma està més estés en els llibres d'estil i els manuals de documentació administrativa. Te n'adjunte un: www.avl.gva.es/documents/31987/58581/MANUALS_01_AVL_5a-ed.pdf Salutacions!
Bon dia, moltes gràcies pel video. M'ha sorgit un dubte respecte al video i hem faries un favor si me'l pogueres resoldre. En l'oració primera poses una coma davant de l'element de subordinació (Alex m'ha preguntat per l'examen, ja que no tenia ni idea). En canvi, no poses coma davant de l'element de subordinació quan expliques les CASUALS (Julián esta content ja que ha rebut un sou...). No entenc perquè no és així: "Julián esta contet, ja que ha rebut un sou..." Moltes gràcies una altra vegada pels teus videos!
3 года назад
Hola! Eixa és una coma estilística i no sintàctica, de manera que es pot posar o no. Salutacions!
Quins graus universitaris he d'estudiar-me abans d'aprovar el C1?
3 года назад
Hola, Vicente! Una cosa és independent de l'altra, cosa que no passava, per exemple, amb la Capacitació (una de les vies per a poder obtindre-la era fer crèdits en valencià durant la carrera). Salutacions!
gràcies per el video m'ha aclarit moltes dubtes. Podries fer una altra classe magistral del pronoms relatius?
3 года назад
Espere tindre temps per a tot, malgrat que no explicaré gramàtica pura, sinó que la integraré en textos i activitats en futurs vídeos. Salutacions i gràcies per comentar!
Moltes gràcies!! però tinc un dubte amb el 'només' com a sentit d'immediatesa. La meua professora em digué que no es podia utilitzar amb eixe sentit, que sols quan significara: 'sols-solament'. Gràcies
2 года назад
Hola! Doncs lamente dir-te que en eixe cas en concret la teua professora tingué una errada humana. Si lliges l'accepció 5 del DNV (AVL) del mot "només", trobaràs la definició de "immediatament després de". Fa pocs anys que s'acceptà, però així és a hores d'ara. Sempre aprenem coses noves, i la teua profe té raó en això que abans estava malament! 😜 Salutacions ☺️
Dossier Món de llengua C1 (pròximament, també nivell C2!): www.arbena.net/tienda/Apte-M%C3%B3n-de-llengua-C1-p496710887
- Amazon: www.amazon.es/Apte-llengua-Alaitz-Zalbidea-Berenguer/dp/8412422252/ref=sr_1_1?__mk_es_ES=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&crid=5V1D0P63FGJU&keywords=m%C3%B3n+de+llengua+apte&qid=1664809778&qu=eyJxc2MiOiIxLjUyIiwicXNhIjoiMC4wMCIsInFzcCI6IjAuMDAifQ%3D%3D&s=books&sprefix=m%C3%B3n+de+llengua+apte%2Cstripbooks%2C85&sr=1-1
Moltes gràcies Alaitzu Zalbidea, eres molt bon professor. Les teues claases magistrals són molt útils.
Gràcies per les paraules, Francisco. El plaer és meu. Salutacions!
"UN molt bon professor"
Tant de bò hagués trobat aquest canal abans ! :) Gràcies.
Gran explicació!
Faré servir el teu vídeo entre els meus alumnes. Aquest és un dels seus punts febles en els comentaris de textos.
Abraçada.
Gràcies, company!
M'ha paregut molt senzill i bé expllicat. Moltes gràcies. Un gran recoltzament!
Recolzar no vol dir Sostenir en figurat.
Gràcies, mestre ara ho entenc, així és fàcil. Ara les redaccions.
Bona vesprada, Alberto! En l'apartat de "directes" del canal, pots trobar alguns tallers d'escriptura en els quals explique com estructurar els textos, amb totes les parts del procés de redacció.
Salutacions!
Moltes gràcies.Jo voldria un video sobre els pronoms febles .
Clar que sí, Ivan! De moment, tinc preparat un vídeo dels relatius, i més avant treballarem la qüestió dels febles. Salutacions!!!
@ Moltes gràcies!
@@ivanalferez6379 Ací tens el vídeo: ruclips.net/video/X41KH_NXsbc/видео.html
@ Moltes gràcies! Fes bondat hahaha
Gran, mestre!
Excel·lent. Clar, organitzat i rigorós. Aportacions com aquesta ens ajuden a salvar el nostre idioma. Explicacions Embafadores, pretencioses amb rigor no ens porten a enlloc. Tens seriositat sense deixar de ser amable i carismàtic. Representés a un professional excel·lent. Moltes Gràcies!
Moltes gràcies per les teues paraules, de veritat!!
pretenSioses. Instal·la el corrector ortogràfic i gramatical Languagetool.
Bon video, m'ha ajudat molt
Moltes gràcies per els videos.
A tu per les paraules. Salutacions!
"per + els" > 😊PELS
Hola, Alaitz, tens algun vídeo sobre l'ús correcte del "per" i "per a"? L'ús d'aquestes expressionsno és tan senzill com sembla. Moltes gràcies.
Bona vesprada! Vos recomane utilitzar el per/per a d'acord amb els usos valencians. És molt més senzill i no heu de pensar en el matís d'intencionalitat davant d'infinitiu. En les pàgines 203-205 de la Gramàtica Normativa Valenciana tens l'explicació de la diferència susdita:
Gramàtica normativa valenciana | AVL - UPV www.upv.es/entidades/SPNL/info/U0734521.pdf
Salutacions!
Bon dia, Alaitz i companys. És cert que si utilitze sempre "per" davant d'infinitiu és sempre correcte? Independentment de la intencionalitat del subjecte o si hi ha un verb com servir, utilitzar, etc. És a dir, que no m'ho podrien corregir en una redacció? Sé que hi ha algunes opcions amb este tema de per / per a, però trobe que és la més fàcil...
Moltes gràcies i salutacions
@@hicks5828 Bon dia, Hicks! Torne a referir-me al que et vaig dir en el missatge anterior, ja que l'última paraula sempre la té la prescripció de l'AVL. Sí, i tant que pots utilitzar eixa forma. T'assegure que jo mateix, que impartisc formacions a examinadors i correctors, faig molta insistència en això perquè després, en qualsevol revisió o reclamació, és l'organisme estatutari (AVL) qui resol l'ambigüitat en cas que hi haja una mala correcció o una penalització indeguda. En cas contrari, no s'estaria avaluant bé i el procediment no seria l'adequat. Sempre que ens emmarquen en el subestàndard nostre, el valencià, eixa forma és possible.
Salutacions!
@ Moltes gràcies! Ja em quede tranquil i no em complique. Jo també demanaria un vídeo sobre això, per demanar 😂
Hola! Un dubte, creus que podria suspendre l'examen de la JQCV per posar la data de l'examen malament? Gràcies
@@mario.90 Bon dia. No crec...
Ets molt gran. Tinc un problemeta amb la fraseologia. Ben bé que potser perquè jo pense en castellà. Ausades que les teues classes magistrals m'ajuden a montó. Moltíssimes gràcies.
A tu per les paraules!!!
Salut!
Moltes gràcies per la classe! Jo necessite practicar més els exercicis de l'examen... A veure si les properes setmanes ens poses més material per practicar ;)
Hola, Olga! Has vist el meu últim vídeo? En les carpetes del Google Drive teniu material propi de Món de llengua amb exercicis i models d'examen. Ja els has acabat?
A banda, pots trobar-ne uns quants al web de la CIEACOVA: www.cieacova.com. En tot cas, a poc a poc aniré penjant-ne més.
Salutacions i gràcies per comentar!
@ l'he vist just després!! Moltes gràcies!!
*a veure > vejam
*les properes setmanes > les setmanes (prop)vinents, que venen
bon dia, com és el llibre del qual parles?
Hola! Pots concretar en quin minut esmente això? Ara no ho veig.
Salutacions!
Gràcies, des de La Pobla de Vallbona !!
Un bon poble on he treballat alguns anys fent classe i on tinc molts familiars. Gràcies a tu, de veritat! Salutacions!
Gràcies!
Moltes gràcies, per favor podríes penjar un vídeo amb monòleg i diàleg?. Moltes persones hem de fer l' examen de ciacova el Dijous, i ens animaría molt.
Hola, Verónica! Aguns vídeos que he fet en el canal han sigut propostes dels subscriptors que em comenten ací mateix. Per tant, per mi no hi ha cap problema, però heu de dir-m'ho amb prou de temps per a poder compaginar-ho amb els meus horaris del treball i preparar el vídeo.
Salutacions!
@ moltes gràcies, ho comprenc, m' agrada molt el teu canal
Després de "Bon dia ,Senyor es posa dos punts i no coma, és així?
Després de la salutació es pot posar tant la coma com els dos punts, tot i que l'ús de la coma està més estés en els llibres d'estil i els manuals de documentació administrativa. Te n'adjunte un: www.avl.gva.es/documents/31987/58581/MANUALS_01_AVL_5a-ed.pdf
Salutacions!
Ei, Alaitz, soc Raimon (em donaves classe a l'EPA de la Pobla). Dir-te que he aprovat el C1 i aprofitant el cabal del riu aniré a pel C2 en 2021.
Ei, Raimon! Enhorabona i avant amb el C2! Salutacions i cuida't!
Bon dia, moltes gràcies pel video.
M'ha sorgit un dubte respecte al video i hem faries un favor si me'l pogueres resoldre.
En l'oració primera poses una coma davant de l'element de subordinació (Alex m'ha preguntat per l'examen, ja que no tenia ni idea).
En canvi, no poses coma davant de l'element de subordinació quan expliques les CASUALS (Julián esta content ja que ha rebut un sou...). No entenc perquè no és així: "Julián esta contet, ja que ha rebut un sou..."
Moltes gràcies una altra vegada pels teus videos!
Hola!
Eixa és una coma estilística i no sintàctica, de manera que es pot posar o no.
Salutacions!
@ Moltes gracies per la resposta!
Salutacions!
"EM faries"
Instal·la el corrector ortogràfic i gramatical Languagetool
Quins graus universitaris he d'estudiar-me abans d'aprovar el C1?
Hola, Vicente!
Una cosa és independent de l'altra, cosa que no passava, per exemple, amb la Capacitació (una de les vies per a poder obtindre-la era fer crèdits en valencià durant la carrera).
Salutacions!
👏👍
gràcies per el video m'ha aclarit moltes dubtes. Podries fer una altra classe magistral del pronoms relatius?
Espere tindre temps per a tot, malgrat que no explicaré gramàtica pura, sinó que la integraré en textos i activitats en futurs vídeos.
Salutacions i gràcies per comentar!
Moltes gràcies!! però tinc un dubte amb el 'només' com a sentit d'immediatesa. La meua professora em digué que no es podia utilitzar amb eixe sentit, que sols quan significara: 'sols-solament'. Gràcies
Hola! Doncs lamente dir-te que en eixe cas en concret la teua professora tingué una errada humana. Si lliges l'accepció 5 del DNV (AVL) del mot "només", trobaràs la definició de "immediatament després de". Fa pocs anys que s'acceptà, però així és a hores d'ara. Sempre aprenem coses noves, i la teua profe té raó en això que abans estava malament! 😜
Salutacions ☺️
@ Gràcies!!prenc nota
És un castellanisme, com *Hola.
@@paubc3748"EN prenc nota"
Instal·leu el corrector ortogràfic i gramatical Languagetool, que té l'opció de les formes valencianes.
És alimentat per voluntaris.