Mooi en eerlijk vergelijk. Ik vond de ACG in je eerdere video al erg positief. Dit lijkt voor de gemiddelde stoker toch echt een heel leuk apparaat te zijn.
Wederom een prima video, dank daarvoor! Ik ben nu zelf sinds een aantal weken ook blijde eigenaar van een (400v) ACG machine. Dat je met die 'flexible armen' enigszins de positie van het blok kan bepalen zorgt er inderdaad voor dat je meer maatwerk kan opleveren, resulterend in bijvoorbeeld wat plattere stukken. Je hoeft daarbij niet bang te zijn dat het blok zich verplaatst of verschuift, de armen houden e.e.a. zonder krachtsinspanning keurig op zijn plaats. Je vorige video hielp me over de streep...
Mooie en verrassende video Richard! Ik had ook niet verwacht dat de ACG sneller zou zijn, maar je uitleg is duidelijk en kloppend. Je bent met de ACG eigenlijk de kapitein van het kloof proces en dat verloopt daardoor veel efficiënter en gerichter. Haardhout is duur geworden (de overheid wil hout stoken ontmoedigen op grond waarvan Staatsbosbeheer het gekapte hout niet meer in Nederland mag verkopen en wij in Nederland de hoofdprijs betalen, terwijl het hout in het buitenland voor een spotprijs verkocht wordt blijkbaar), daarom is de aanschaf van een kloofmachine voor niet gekloofd haardhout inmiddels het overwegen waard geworden.
Idd verrassend, en beter voor mijn rug😇 Ja de prijzen zijn belachelijk geworden, vaak is het niet eens droog. Zo links en rechts een stammetje zoeken is ook leuk. Met een getraind oog zie ik toch op veel plekken hout liggen wat een bosbeheer maar gewoon laat liggen om weg te rotten. Onder het motto dat komt de micro organismen ten goede. Groet, de kapitein vh hout.
Hi Richard, om een stam van zwaar hout met een diameter van 60cm of meer te klieven is de kantelbare kliever wel een enorm voordeel. De stukken zijn te zwaar om te tillen en je rug niet te overbelasten namelijk. Je kan deze ook verzagen idd, maar dat is meer werk dan ze te kunnen klieven. In de andere gevallen bij dunnere stammen ben ik het helemaal eens dat op stahoogte werken veel aangenamer is. Bedankt voor je video, wat een heerlijke plek waar jij woont trouwens
Dankje! Ja dat klopt, je moet afwegen wat je het meeste doet. Heb je veel dik hout dan wordt het anders. Dus je hebt eigenlijk meerdere machines nodig net als motoren, daar is het ook altijd N+1…😃 groet!
Wat een leuke test was dit. En weer verrassende uitslag. Ik kijk altijd wel eens naar kloofmachines maar van die ACG druipt de klasse wel vanaf. Alles is over na gedacht en ik sta er van te kijken hoe die door het harde gedraaide kersen heen gaat. Heb wat eik gekloofd met een oude kloofbijl. Dat was echt mega zwaar. Wellicht met die fiskars kloofbijl van je eerdere filmpje dat het makkelijker zou gaan. Ook in een rijtjeshuis zou een elektrische kloofmachine een betere uitkomst hebben qua geluid. Wederom hebben we weer genoten van je video. Ga zo door ! Gr Mike en Sonja
Bedankt voor jullie bericht😃 Ja, een kloofmachine spaart een hoop energie tov de bijl🪓 De ACG kun je prima gebruiken zonder dat de buren er last van hebben. Een elektrische grasmaaier maakt meer herrie. Groet!
mooie video, ik draai altijd op aspen 4 blauw , deze benzine gaat nooit kapot , ook gebruik ik een vul tuit van aspen om er benzine in te doen dan mors ik niet
Weer een nuttige video! Als ik jou was zou ik de Guede lekker op marktplaats zetten, is er nu de goede tijd voor. Staat anders alleen maar oud te worden en je gaat toch alleen de ACG gebruiken als je tussen Guede en ACG moet kiezen. Om met de Jansen achter op het veld te kloven lijkt mij toch ook niet altijd handig. Je wilt het toch meteen in je houthok droog opstapelen, en dan is een paar stammen in je aanhanger gooien en bij het houthok kloven sneller dan op het veld kloven, de kleine stukken eerst in de aanhanger en dan nog een keer oppakken om in het houthok te stapelen.
Heb je ook ervaring met kinetische kloofmachines? En dan op elektra. Ik heb veel relatief dunne berkenbomen tot mijn beschikking en heb dan geen enorme kloofkracht nodig. Wil ook graag dicht bij huis kloven.
Gelukkig heeft de Firma #Jansen ook staande klovers, die zowel liggend als staand te gebruiken zijn. Kwalitatief zijn de jansen machines toch iets beter, vind ik. En hun assortiment staande/liggende klovers is enorm, voor ieder wat wils. Weet niet of dat bij ACG ook zo is? En ik denk dat je voor elk soort/maat hout een klover moet kopen wat je zelf het beste bevalt, en met de juiste aantal ton kloofkracht. Interesante video in ieder geval👍🏼
de Gude is 220Volt maar hoeveel Watt vraagt ie? en horizontaal met benzine motor moet altijd buiten he (nadeel). laatste dingetje: wat kosten deze mooie machines? incl. de btw.
De Güde vraagt 3500w De prijzen van deze machines, oef, ik geloof dat de Jansen iets van 1700,- en de ACG is nu in de aanbieding voor 949,- in dat geval is wel duidelijk welke je het beste kunt nemen😇
Ik heb de zelfde Jansen, maar dan elektrisch. Dat maakt natuurlijk minder herrie, maar is nog steeds luidruchtig. Bij lichtere stukken hout is hij aan de lage kant. Bij grote zware stukken die je maar amper getild krijgt is het dan wel weer fijn dat je niet zo hoog hoeft te tillen. Die bout in het kloofkruis die kun je gewoon weglaten. Veel gemakkelijker wanneer je tussendoor het ding wilt weghalen of terugzetten. Daarnaast kun je dan net voor je het kruis door het hout laat gaan het kruis wat optillen indien nodig zodat hij op de juiste hoogte het blok klooft. Wij maken stukken van 50cm lang, kan dat ook met de Acg?
Ja dat klopt inderdaad je hoeft niet zo hoog te tillen. Daarnaast, en dat heb ik in de video niet uitgelegd, kun je met de Jansen natuurlijk met twee personen werken. De acg kan tm 50cm kloven.
Duidelijk verhaal en als je dan ook nog weet dat de Jansen het dubbele van de ACG machine kost , weet je het snel. Ben bij ACG geweest en kocht een 400 volt machine , die is nog sneller. Die ACG mannen denken goed na over hoe een machine gemakkelijk te bedienen is. Ook de scharnierpunten van de bedieningsarmen zijn robuust. Je kan zien dat hij door een machinebouwer ontworpen is.
Ik heb een zere rug en wil een kloofmachiene kopen. Ik twijfel tussen een scheppach 7ton, of de Acg super comfort.Aangezien ik niet veel kloof, is de scheppach van 400€ de betere koop. Maar voor mijn rug is de acg de betere ….. Acg verkoopt een gelijkaardige 7ton, maar die bediening achteraan staat me niet aan, daarom de keuze voor de scheppach 7ton. Wat denk jij …u heeft ook een zere rug😅😅😅 Ik kan niet kiezen, en voor de super comfort…,is het wachten tot Augustus …..!
Ik stook hout, eierkolen, en antraciet. Zal er ook eens zo'n ding in gooien. Kachel ETNA SUN 1024A. Ik woon op een boot en lig vrij dus weinig klachten en heerlijk warm aan boord
We hebben wel eens blokken van rond 60 cm. Die zijn nauwelijks te tillen. Hoe krijg je die op de ACG? Op een horizontale klover kan je ze nog erop rollen met een oprijplaat.
Tja die grote lompe stukken rol je ook niet zomaar op deze horizontale klover. Daar is eigenlijk een horizontale met hydraulische lift weer handig voor. Ik mep die dikke stukken met de bijl in twee en dan op de kloofmachine.
Wel een verrassende uitkomst want ik had ook idd de Jansen als winnaar verwacht maar zou hem nooit kopen omdat ik een grote voorstander van verticaal kloven ben , ik kloof al heel wat jaren en ben nu begonnen om een zelfbouw verticale klover te bouwen voor in de hef van een tractor en met pompaandrijving op de aftakas omdat er 2 hydraulische cilinders op komen dus een grote oliestroom nodig heeft , verder komt er een ruime werktafel op met aan de zijkant een lift waar ik echt grote blokken mee omhoog kan brengen , ook moet het mes automatisch omhoog gaan als ik de bedieningshandel los laat want dan kan ik in de tussentijd een nieuw blok pakken Het voordeel van zelf maken is niet direct goedkoper maar je kunt wel de dingen die je zelf handig vind er op maken , ik moet wel toegeven dat er over de acg wel nagedacht is Bedankt weer voor je leuke filmpje 👊
@henkjansen3872 dat wordt een tof apparaat🪵👍 ben benieuwd. Zeker gijn als je alles naar wens kunt maken. De ACG lijkt wel alsof je hem zelf bedacht hebt omdat alles op de juiste plek zit en werkt. Héél fijn apparaat💯 Bedankt voor je bericht. Groet!
Mooi en eerlijk vergelijk. Ik vond de ACG in je eerdere video al erg positief. Dit lijkt voor de gemiddelde stoker toch echt een heel leuk apparaat te zijn.
Dankje👍 Ja zeker een aanrader👌
Bedankt voor het vergelijken. Inderdaad verrassende winnaar qua tijd, dit had ik ook niet verwacht.
Ik zie dat er ook een 400v versie is, die gaat twee keer ze snel naar beneden, en ook iets sneller omhoog. Dan helemaal een snellere klover😀
Aha ik wist niet dat de 400v nog sneller was😃👍
Wederom een prima video, dank daarvoor!
Ik ben nu zelf sinds een aantal weken ook blijde eigenaar van een (400v) ACG machine. Dat je met die 'flexible armen' enigszins de positie van het blok kan bepalen zorgt er inderdaad voor dat je meer maatwerk kan opleveren, resulterend in bijvoorbeeld wat plattere stukken. Je hoeft daarbij niet bang te zijn dat het blok zich verplaatst of verschuift, de armen houden e.e.a. zonder krachtsinspanning keurig op zijn plaats.
Je vorige video hielp me over de streep...
Leuk om te horen👍😃 ACG is inderdaad een fijne machine. Groet!
Mooie en verrassende video Richard! Ik had ook niet verwacht dat de ACG sneller zou zijn, maar je uitleg is duidelijk en kloppend. Je bent met de ACG eigenlijk de kapitein van het kloof proces en dat verloopt daardoor veel efficiënter en gerichter. Haardhout is duur geworden (de overheid wil hout stoken ontmoedigen op grond waarvan Staatsbosbeheer het gekapte hout niet meer in Nederland mag verkopen en wij in Nederland de hoofdprijs betalen, terwijl het hout in het buitenland voor een spotprijs verkocht wordt blijkbaar), daarom is de aanschaf van een kloofmachine voor niet gekloofd haardhout inmiddels het overwegen waard geworden.
Idd verrassend, en beter voor mijn rug😇 Ja de prijzen zijn belachelijk geworden, vaak is het niet eens droog. Zo links en rechts een stammetje zoeken is ook leuk. Met een getraind oog zie ik toch op veel plekken hout liggen wat een bosbeheer maar gewoon laat liggen om weg te rotten. Onder het motto dat komt de micro organismen ten goede. Groet, de kapitein vh hout.
Hi Richard, om een stam van zwaar hout met een diameter van 60cm of meer te klieven is de kantelbare kliever wel een enorm voordeel. De stukken zijn te zwaar om te tillen en je rug niet te overbelasten namelijk. Je kan deze ook verzagen idd, maar dat is meer werk dan ze te kunnen klieven. In de andere gevallen bij dunnere stammen ben ik het helemaal eens dat op stahoogte werken veel aangenamer is. Bedankt voor je video, wat een heerlijke plek waar jij woont trouwens
Dankje! Ja dat klopt, je moet afwegen wat je het meeste doet. Heb je veel dik hout dan wordt het anders. Dus je hebt eigenlijk meerdere machines nodig net als motoren, daar is het ook altijd N+1…😃 groet!
Krijg je statiegeld terug op die benzine kanen en hoe veel
Wat een leuke test was dit. En weer verrassende uitslag. Ik kijk altijd wel eens naar kloofmachines maar van die ACG druipt de klasse wel vanaf. Alles is over na gedacht en ik sta er van te kijken hoe die door het harde gedraaide kersen heen gaat.
Heb wat eik gekloofd met een oude kloofbijl. Dat was echt mega zwaar. Wellicht met die fiskars kloofbijl van je eerdere filmpje dat het makkelijker zou gaan. Ook in een rijtjeshuis zou een elektrische kloofmachine een betere uitkomst hebben qua geluid. Wederom hebben we weer genoten van je video. Ga zo door ! Gr Mike en Sonja
Bedankt voor jullie bericht😃 Ja, een kloofmachine spaart een hoop energie tov de bijl🪓 De ACG kun je prima gebruiken zonder dat de buren er last van hebben. Een elektrische grasmaaier maakt meer herrie. Groet!
mooie video, ik draai altijd op aspen 4 blauw , deze benzine gaat nooit kapot , ook gebruik ik een vul tuit van aspen om er benzine in te doen dan mors ik niet
Ja die vultuit is briljant, gebruik hem voor de kettingzaag.
Weer een nuttige video! Als ik jou was zou ik de Guede lekker op marktplaats zetten, is er nu de goede tijd voor. Staat anders alleen maar oud te worden en je gaat toch alleen de ACG gebruiken als je tussen Guede en ACG moet kiezen.
Om met de Jansen achter op het veld te kloven lijkt mij toch ook niet altijd handig. Je wilt het toch meteen in je houthok droog opstapelen, en dan is een paar stammen in je aanhanger gooien en bij het houthok kloven sneller dan op het veld kloven, de kleine stukken eerst in de aanhanger en dan nog een keer oppakken om in het houthok te stapelen.
Ja, daar zat ik ook aan te denken. Eerst nog even verzinnen waar ik al het hout ga laten. Dat past namelijk niet in het houthok.
Wat is een beetje de maximale doorsnee wat zo’n acg aankan of maakt dat niet zoveel uit?
Wat je erop getild krijgt, split hij ook. Zo moet je het ongeveer zien.
Heb je ook ervaring met kinetische kloofmachines? En dan op elektra. Ik heb veel relatief dunne berkenbomen tot mijn beschikking en heb dan geen enorme kloofkracht nodig. Wil ook graag dicht bij huis kloven.
Grappige test! Gespleten hout niet meteen in de aanhanger? Scheelt je weer een keer bukken.
Dankje! Normaliter wel in de aanhanger, maar voor de video wilde ik de twee stapels vergelijken.
Gelukkig heeft de Firma #Jansen ook staande klovers, die zowel liggend als staand te gebruiken zijn.
Kwalitatief zijn de jansen machines toch iets beter, vind ik. En hun assortiment staande/liggende klovers is enorm, voor ieder wat wils. Weet niet of dat bij ACG ook zo is? En ik denk dat je voor elk soort/maat hout een klover moet kopen wat je zelf het beste bevalt, en met de juiste aantal ton kloofkracht.
Interesante video in ieder geval👍🏼
de Gude is 220Volt maar hoeveel Watt vraagt ie?
en horizontaal met benzine motor moet altijd buiten he (nadeel).
laatste dingetje: wat kosten deze mooie machines? incl. de btw.
De Güde vraagt 3500w De prijzen van deze machines, oef, ik geloof dat de Jansen iets van 1700,- en de ACG is nu in de aanbieding voor 949,- in dat geval is wel duidelijk welke je het beste kunt nemen😇
Ik heb de zelfde Jansen, maar dan elektrisch. Dat maakt natuurlijk minder herrie, maar is nog steeds luidruchtig. Bij lichtere stukken hout is hij aan de lage kant. Bij grote zware stukken die je maar amper getild krijgt is het dan wel weer fijn dat je niet zo hoog hoeft te tillen. Die bout in het kloofkruis die kun je gewoon weglaten. Veel gemakkelijker wanneer je tussendoor het ding wilt weghalen of terugzetten. Daarnaast kun je dan net voor je het kruis door het hout laat gaan het kruis wat optillen indien nodig zodat hij op de juiste hoogte het blok klooft. Wij maken stukken van 50cm lang, kan dat ook met de Acg?
Ja dat klopt inderdaad je hoeft niet zo hoog te tillen. Daarnaast, en dat heb ik in de video niet uitgelegd, kun je met de Jansen natuurlijk met twee personen werken. De acg kan tm 50cm kloven.
Duidelijk verhaal en als je dan ook nog weet dat de Jansen het dubbele van de ACG machine kost , weet je het snel.
Ben bij ACG geweest en kocht een 400 volt machine , die is nog sneller.
Die ACG mannen denken goed na over hoe een machine gemakkelijk te bedienen is.
Ook de scharnierpunten van de bedieningsarmen zijn robuust.
Je kan zien dat hij door een machinebouwer ontworpen is.
Inderdaad de prijs vd ACG maakt het erg aantrekkelijk. Value for money👌😃
Door jou een prima ACG 240v besteld en met plezier in gebruik genomen.
Hé dat is leuk om te horen👍 Het zijn heerlijke machines, veel plezier ermee🔥🪓👍
heb nog een kleine vraag over de kippen hoeveel kippen heb je nou eigelijk ?
Met de kuikens erbij 20🐓
Ik heb een zere rug en wil een kloofmachiene kopen.
Ik twijfel tussen een scheppach 7ton, of de Acg super comfort.Aangezien ik niet veel kloof, is de scheppach van 400€ de betere koop.
Maar voor mijn rug is de acg de betere …..
Acg verkoopt een gelijkaardige 7ton, maar die bediening achteraan staat me niet aan, daarom de keuze voor de scheppach 7ton.
Wat denk jij …u heeft ook een zere rug😅😅😅
Ik kan niet kiezen, en voor de super comfort…,is het wachten tot Augustus …..!
Ik stook hout, eierkolen, en antraciet. Zal er ook eens zo'n ding in gooien. Kachel ETNA SUN 1024A. Ik woon op een boot en lig vrij dus weinig klachten en heerlijk warm aan boord
We hebben wel eens blokken van rond 60 cm. Die zijn nauwelijks te tillen. Hoe krijg je die op de ACG? Op een horizontale klover kan je ze nog erop rollen met een oprijplaat.
Tja die grote lompe stukken rol je ook niet zomaar op deze horizontale klover. Daar is eigenlijk een horizontale met hydraulische lift weer handig voor. Ik mep die dikke stukken met de bijl in twee en dan op de kloofmachine.
Wel een verrassende uitkomst want ik had ook idd de Jansen als winnaar verwacht maar zou hem nooit kopen omdat ik een grote voorstander van verticaal kloven ben , ik kloof al heel wat jaren en ben nu begonnen om een zelfbouw verticale klover te bouwen voor in de hef van een tractor en met pompaandrijving op de aftakas omdat er 2 hydraulische cilinders op komen dus een grote oliestroom nodig heeft , verder komt er een ruime werktafel op met aan de zijkant een lift waar ik echt grote blokken mee omhoog kan brengen , ook moet het mes automatisch omhoog gaan als ik de bedieningshandel los laat want dan kan ik in de tussentijd een nieuw blok pakken
Het voordeel van zelf maken is niet direct goedkoper maar je kunt wel de dingen die je zelf handig vind er op maken , ik moet wel toegeven dat er over de acg wel nagedacht is
Bedankt weer voor je leuke filmpje 👊
@henkjansen3872 dat wordt een tof apparaat🪵👍 ben benieuwd. Zeker gijn als je alles naar wens kunt maken. De ACG lijkt wel alsof je hem zelf bedacht hebt omdat alles op de juiste plek zit en werkt. Héél fijn apparaat💯 Bedankt voor je bericht. Groet!