Tebrik ederim avrupalı bir çiftçi gibi modern tarım yapıyorsunuz. Okumak,öğrenmek,arge yapmak durmadan ilerlemek gerek. Kolay gele... videonuzu keyifle izledim. 10:45te yerdeki 3lü priz dikkatimi çekti. Dış mekandasınız herhangi bir ani taşkın ,yağmur,sel durumunda elektrik akımına kapılmamak için 3lü prizi yanındaki masanın ahşap ayağına yerden biraz yüksek vidalarsanız iş güvenliği açısından sağlıklı olur. Ufak bir ihtimal ama ihtimal.
Meslektaşım sizle gurur duyuyorum çünkü bu mesleği devlet sırrı ettiler yıllarca , hidroponik danışmanı olarak tebrik ediyorum sizi ... başarılar dilerim🌱
Serayı dolaşarak tek tek anlatmanız, evde üç beş bitki deneyen normal fakat bu konuya ilgili biri olarak bana da faydalı oluyor. Evde deneme yapılması konusunda heves kırılmasın diye doğru söylemişsiniz ancak şöyle bir düzeltme yapılmalı, evde bir anda değil de benim gibi üç beş bitkiyi mümkün olduğunca yaşatmaya çalışacak şekilde internetten video ve belge bulup izlemenin faydası kesinlikle var çünkü o bitkiyi yaşatayım derken belli bir aşamaya geldiğinde tekrar interneti karıştırıp ne yapılmasını bulmak çok öğretici oluyor. Bu şekilde ben geçen sene yemiş olduğum market biberinin sapından çimlenen biberin biber olduğunu bilmeden suladım, biraz büyüyünce internetten baktım ne bitkisi olabilir acaba diye, biber olduğunu buldum, sonra çiçek açtığını gördüm, çiçekleri birbirine kulak temizleme çubuğu ile sürttürdüm, ilk birkaç yaprağı neden budamak gerektiğini öğrendim, havalar soğuyunca balkonda üzerine şeffaf muşamba küçük sera yaptım, sonra bir de baktım şu an iki küçük yeşil biber oluştu, üzerine green stink bug denen yeşil böcek gördüm, yaprak sandım baştan, meğer yaprağın suyunu emiyormuş, o böceğin ne olduğunu ismini internetten öğrendim, zararlı olduğunu, şu an kavanozda yaşatıyorum böceği, kahverengi kokarca böceği her yıl bu vakitler milyonlarca lira zarar veriyormuş 300 çeşit bitkiye. Sonra lisedeki biyoloji bilgilerimi yabancı videolarla, bitki hormonlarını öğrenerek, sonra sıvı gübre içinde neler olduğunu, EC ve PH ölçümü gibi şeyleri hepsini vakit buldukça merakla izliyorum. Sera tasarımı gibi konuları, balkonda ne yapabilirim şimdilik diye araştırırken, artık normal sera için de bakıyorum belki ileride denerim neden olmasın. O sebeple, evde denemek fakat abartmamak bence önemli. Yani masrafa girmeden ama sizinki videoları izleyince o bilgileri özümseyecek şekilde küçük denemeler yapmak gerek, tarımdan hiç anlamayan benim gibiler için.
Kesinlikle haklısınz , bu denemelerde oyun modları gibi easy,medium ve hard. Sera koşulu kolay iken evde hard modda oynamak oldukça zor olmaktadır. Tabi herkesin şartları aynı değil fakat denemelerin maksimum iyi düzeyde sonuçlanması için çok bilgi gerek
zor oldugunu bilmek isime yaradi. yani benim motivasyonumu kirmiyor. evde denemek en azimdan bir problem oldugunda butun seranin nasil zarar gorecegini kucuk boyutta anlamak ve surekli ilgilenilemeyecekse maceraya atilmadan once dusunmek icin. ama dediginiz gibi zaten net kafaya koymus biri varsa sera daha kolaysa o vakit denemesi daha uygun olur. benim durumumda sera olmadigi icin, amacim ticari verimlilik olmadigi icin, ogrenme sureclerinde yol almak. yani evde sus bitkisi yerine zirai bitki deneyip tarim botanik etnoloji konularinda bir icerik gordugumde daha kolay anlamak. Tesekkurler. Sizin sera sistemini tek tek tanitmaniz onemli, bilgisayarda da oyle, sistem duzgun kurulduysa sonradan rahat ediliyor.
Abi her şey güzel hoş ama bu sebzelere vereceğimiz suyun içerisine hangi besinleri koyucaz azot vesaire bunla ilgili bir şey söylersen çok memnun olurum.
Bilgilendirici Video için çok teşekkür ederim. Güzel bir paylasim olmuş. Yıllardır gözümüzün önündeki fırsatı göremedik. Bakar kör olmuşuz. Birşey gözüme takıldı üçüncü sıradaki uzun hafifçe kalın ipe bağlı hangi bitki ?
Eski köy evi yarım metre taş duvardan yapılmış pencereleri olan bir ev kışın sıcak yazın serin oluyor. İç anadolu bölgesinde kışın yetiştirmede ısınma maliyeti ve başlangıç için sera kurulumuna masraf yapmamak adına ev içerisine ledli sistem kurulsa odaya havalandırma fanları konulsa ve dikey tarım olacak şekilde marul ekilse ticari anlamda başlangıç atmak için mantıklı olur mu ? Sonrasında bu şekilde kendisini amorti ettikçe bahçeye sera kurulumu yapılıp halihazırda kullanılan su deposuna bypass verilebilir. Duvar boyunca marulla doldursak odayı ne olurki hocam.
Hocam kolay gelsin bilgiler icin tesekkurler Dikey yapmayi dusunuyorum fikriniz nedir yerim cok genis degil Birde devirdayimda iki su tankinami ihtiyacimiz var acaba
hocam selam burada elektrik, motor için mi kullanılıyo sadece ? Yani atıyorum elektrik olmayan bir arazimiz olsa 3-5 tane güneş paneliyle zaten o motoru çalıştıracak elektrik üretilebilir sanırım..bi de hani bi arazi alıcaz..almadan önce orda su olup olmadığını nasıl anlıcaz ?
Daha önce zemindeki otları kesmek yerine neden yoketmek gerektiğini sormuştum, bu videoda böcek çekiyor demişsiniz, kendim de anladım evin içinde marketten alınmış semizotunu topraksız olarak yaşattım, halen yaşıyor ama üzeri yaprak biti oldu ve sinek gelip onları yiyerek büyümeleri için larvalarını koyuyor herhalde ve oradan düşenleri toplamak için ise örümcek ağ yapmış. Sadece üç beş yapraklı bir adet semizotu gövdesi bile üç çeşit böceğe sebep oldu. Aynı topraksız kapta tohumdan tere yetişti ve ona hiç bulaşmadılar. Bitkilerin türüne göre de değişiyor demek ki, tere acı ve etsiz olduğu için ona birşey yapamıyorlar galiba.
Abi 2 sorym, var 1-boru aralarına kontrol için nasıl yada hasat zamanı nasıl giriyorsun? 2-suyun, devir daimi herzamanmı yoksa pirize takılı olan zamanlayıcı çalıştuğı zamanmı sadece sirkülasyon oluyor?
tavsiye etmiyorsunuz ama yine de hobi seti iyidir... tarımı herkes sever ama herkes yapamaz, kimi hiç başlayamaz... Bu bağlamda hobi seti falan bence iyi bile olur. Tabi ışık, su, besin değerlerine dikkat edecek.
Selamün Aleyküm öncelikle verdiğin bilgiler için Allah razı olsun senden inşaAllah. Kanalını bir kaç gün önce farkettim bir çok videonu izleyip bilgiler edindim hakkını helal et. WhatsApp grubunuz aktif mi hala ? Boş yeriniz var ise bende katılmak bilgi edinmek isterim.
Reis Merhaba. Ben 21 yaşında üniversiteyi gelecek kaygılarımdan dolayı bırakmış hir gencim. Seracılık araştırırken senin bu videona denk geldim ben bir şeyler yapmak istiyorum geleceğim için çok kaygılarım var bir işin ucundan tutmak istiyorum günlerdir araştırıyorum seracılık kafama çok yattı. Bana yardımcı olabilir misin siz tecrübeli insanlardan öğrenmem gerekiyor. Yumurta işine girdim olmadı bırakmak zorunda kaldım ama pes etmiycem başarmak için elimden geleni yapıcam. Çok güzel anlatmışsın reis ama daha çok araştırmam gerekiyor bana bir yol gösterir misin? Ben bu işi yapmak istiyorum üretmek istiyorum.
@@guneydogutopraksiztarim iki parça düşünüyorum arasında tohum büyüdükçe kendini yukarı atar genişledikçe de plastikle arasındaki boşluğu alarak sıkışır
Şu ana kadar gördüğüm en açıklayıcı video diyebilirim mesut bey elinize ağzınıza saglık
Ne demek faydamız olsuysa ne mutlu bize
Tebrik ederim avrupalı bir çiftçi gibi modern tarım yapıyorsunuz. Okumak,öğrenmek,arge yapmak durmadan ilerlemek gerek. Kolay gele...
videonuzu keyifle izledim. 10:45te yerdeki 3lü priz dikkatimi çekti. Dış mekandasınız herhangi bir ani taşkın ,yağmur,sel durumunda elektrik akımına kapılmamak için 3lü prizi yanındaki masanın ahşap ayağına yerden biraz yüksek vidalarsanız iş güvenliği açısından sağlıklı olur. Ufak bir ihtimal ama ihtimal.
Meslektaşım sizle gurur duyuyorum çünkü bu mesleği devlet sırrı ettiler yıllarca , hidroponik danışmanı olarak tebrik ediyorum sizi ... başarılar dilerim🌱
Eyvallah dostum
Kaç yere baktım şunun nasıl çalıştığı hakkinda bir video bulamamıştım çok net baştan sona anlattınız teşekkür ederim
Teşekkürler kardeşim, çok güzel bir anlatım olmuş darısı başımıza, başarılar dilerim 💐👍
Kolay gelsin mesut kardeşim işin gücün rast gelsin inşaAllah
Mehmet bey çok teşekkürler
Allah'ına kurban olayım Allah razı olsun yolunu ve bahtını acık etsin ayagına taş degmesin
Kolay anlaşılır bir video olmuş emeğine sağlık
Şu ana kadar izlediğim en verimli video teşekkürler En kısa zamanda kurulum yaparak üretim yapmak istiyorum
Emeğine, yüreğine sağlık üstadım
Mesut hocam siz insanlara yaptiginiz iyligin farkendamisiniz bilmiyorum alah sizden razi olsun kalbiniz cok buyuk yolun hep acik olsun
Çok teşekkürler
@@guneydogutopraksiztarim selamünaleyküm malatyadan yazıyorum 100 m2 sera yapmak istiyorum yardımcı olurmusunuz
Maşallah kolay gelsin
Hocam Tek Kelime Kralsın...
Samsundan selamlar...
Tşk Allah kolaylık versin bereket versin sağol varol krds.
Tek tek anlatmışsın eyvallah dostum teşekkürler
İşte bilgilendirme böyle olur
Bereketli olsun kolay gelsin
Çok teşekkürler
Serayı dolaşarak tek tek anlatmanız, evde üç beş bitki deneyen normal fakat bu konuya ilgili biri olarak bana da faydalı oluyor.
Evde deneme yapılması konusunda heves kırılmasın diye doğru söylemişsiniz ancak şöyle bir düzeltme yapılmalı, evde bir anda değil de benim gibi üç beş bitkiyi mümkün olduğunca yaşatmaya çalışacak şekilde internetten video ve belge bulup izlemenin faydası kesinlikle var çünkü o bitkiyi yaşatayım derken belli bir aşamaya geldiğinde tekrar interneti karıştırıp ne yapılmasını bulmak çok öğretici oluyor. Bu şekilde ben geçen sene yemiş olduğum market biberinin sapından çimlenen biberin biber olduğunu bilmeden suladım, biraz büyüyünce internetten baktım ne bitkisi olabilir acaba diye, biber olduğunu buldum, sonra çiçek açtığını gördüm, çiçekleri birbirine kulak temizleme çubuğu ile sürttürdüm, ilk birkaç yaprağı neden budamak gerektiğini öğrendim, havalar soğuyunca balkonda üzerine şeffaf muşamba küçük sera yaptım, sonra bir de baktım şu an iki küçük yeşil biber oluştu, üzerine green stink bug denen yeşil böcek gördüm, yaprak sandım baştan, meğer yaprağın suyunu emiyormuş, o böceğin ne olduğunu ismini internetten öğrendim, zararlı olduğunu, şu an kavanozda yaşatıyorum böceği, kahverengi kokarca böceği her yıl bu vakitler milyonlarca lira zarar veriyormuş 300 çeşit bitkiye. Sonra lisedeki biyoloji bilgilerimi yabancı videolarla, bitki hormonlarını öğrenerek, sonra sıvı gübre içinde neler olduğunu, EC ve PH ölçümü gibi şeyleri hepsini vakit buldukça merakla izliyorum. Sera tasarımı gibi konuları, balkonda ne yapabilirim şimdilik diye araştırırken, artık normal sera için de bakıyorum belki ileride denerim neden olmasın. O sebeple, evde denemek fakat abartmamak bence önemli. Yani masrafa girmeden ama sizinki videoları izleyince o bilgileri özümseyecek şekilde küçük denemeler yapmak gerek, tarımdan hiç anlamayan benim gibiler için.
Kesinlikle haklısınz , bu denemelerde oyun modları gibi easy,medium ve hard. Sera koşulu kolay iken evde hard modda oynamak oldukça zor olmaktadır. Tabi herkesin şartları aynı değil fakat denemelerin maksimum iyi düzeyde sonuçlanması için çok bilgi gerek
zor oldugunu bilmek isime yaradi. yani benim motivasyonumu kirmiyor. evde denemek en azimdan bir problem oldugunda butun seranin nasil zarar gorecegini kucuk boyutta anlamak ve surekli ilgilenilemeyecekse maceraya atilmadan once dusunmek icin. ama dediginiz gibi zaten net kafaya koymus biri varsa sera daha kolaysa o vakit denemesi daha uygun olur. benim durumumda sera olmadigi icin, amacim ticari verimlilik olmadigi icin, ogrenme sureclerinde yol almak. yani evde sus bitkisi yerine zirai bitki deneyip tarim botanik etnoloji konularinda bir icerik gordugumde daha kolay anlamak. Tesekkurler. Sizin sera sistemini tek tek tanitmaniz onemli, bilgisayarda da oyle, sistem duzgun kurulduysa sonradan rahat ediliyor.
Allah razı olsun kardeşim guzel bilgilerin icin
Kıymetli hocam sizi tebrik ediyorum teşekkür ediyorum su kaynağı derken çeşme suyu olmazmı demek istediniz kuyu suyu olmak zorundamı
Abi her şey güzel hoş ama bu sebzelere vereceğimiz suyun içerisine hangi besinleri koyucaz azot vesaire bunla ilgili bir şey söylersen çok memnun olurum.
Bilgilendirici Video için çok teşekkür ederim. Güzel bir paylasim olmuş. Yıllardır gözümüzün önündeki fırsatı göremedik. Bakar kör olmuşuz. Birşey gözüme takıldı üçüncü sıradaki uzun hafifçe kalın ipe bağlı hangi bitki ?
Ejder meyvesi pithaya hocam
İç siyah plastik leri nerden bula bilirim
Eski köy evi yarım metre taş duvardan yapılmış pencereleri olan bir ev kışın sıcak yazın serin oluyor. İç anadolu bölgesinde kışın yetiştirmede ısınma maliyeti ve başlangıç için sera kurulumuna masraf yapmamak adına ev içerisine ledli sistem kurulsa odaya havalandırma fanları konulsa ve dikey tarım olacak şekilde marul ekilse ticari anlamda başlangıç atmak için mantıklı olur mu ? Sonrasında bu şekilde kendisini amorti ettikçe bahçeye sera kurulumu yapılıp halihazırda kullanılan su deposuna bypass verilebilir. Duvar boyunca marulla doldursak odayı ne olurki hocam.
Sabah ve akşam güneşlerini keser iyi olmaz
Hocam kolay gelsin bilgiler icin tesekkurler
Dikey yapmayi dusunuyorum fikriniz nedir yerim cok genis degil
Birde devirdayimda iki su tankinami ihtiyacimiz var acaba
Hastanede çalistigim için öncelik küçük bir alanda denemek istiyorum seninde tavsiyeni almak istiyorum
Abi agıznı diline saglık yapmak istiyorum bu işi ama önce evin damında 20 metrede dememek istiyorum ne dersin
Teşekkür ederizzz
Kolay gelsin
hocam selam burada elektrik, motor için mi kullanılıyo sadece ? Yani atıyorum elektrik olmayan bir arazimiz olsa 3-5 tane güneş paneliyle zaten o motoru çalıştıracak elektrik üretilebilir sanırım..bi de hani bi arazi alıcaz..almadan önce orda su olup olmadığını nasıl anlıcaz ?
Mesut hocam urunlerin ec ve ph listesini nerden temin edebilirim internete okadar cok var hangisi dogru pilmiyorum lutfen yardiminizi ihtiyacim var sagolun
İnstagramda profilimde doğrusu mevcut
Suyun iletkenlik değeri ne olmalı peki ?
Daha önce zemindeki otları kesmek yerine neden yoketmek gerektiğini sormuştum, bu videoda böcek çekiyor demişsiniz, kendim de anladım evin içinde marketten alınmış semizotunu topraksız olarak yaşattım, halen yaşıyor ama üzeri yaprak biti oldu ve sinek gelip onları yiyerek büyümeleri için larvalarını koyuyor herhalde ve oradan düşenleri toplamak için ise örümcek ağ yapmış. Sadece üç beş yapraklı bir adet semizotu gövdesi bile üç çeşit böceğe sebep oldu. Aynı topraksız kapta tohumdan tere yetişti ve ona hiç bulaşmadılar. Bitkilerin türüne göre de değişiyor demek ki, tere acı ve etsiz olduğu için ona birşey yapamıyorlar galiba.
Evet hocam her böcek farklı bitkilere lezzetlere gelir. Misal içerde biber de böcek varken salatalıkta olmayabilir.
Abi yerinde eğitim verebilir misin
Hocam 150m² kapalı dükkanda bitki ışığı ile aydınlatılan sistemde mantıklı ve karlı olur mu (marul)?
Abi 2 sorym, var
1-boru aralarına kontrol için nasıl yada hasat zamanı nasıl giriyorsun?
2-suyun, devir daimi herzamanmı yoksa pirize takılı olan zamanlayıcı çalıştuğı zamanmı sadece sirkülasyon oluyor?
tavsiye etmiyorsunuz ama yine de hobi seti iyidir... tarımı herkes sever ama herkes yapamaz, kimi hiç başlayamaz... Bu bağlamda hobi seti falan bence iyi bile olur. Tabi ışık, su, besin değerlerine dikkat edecek.
Selamün Aleyküm öncelikle verdiğin bilgiler için Allah razı olsun senden inşaAllah. Kanalını bir kaç gün önce farkettim bir çok videonu izleyip bilgiler edindim hakkını helal et.
WhatsApp grubunuz aktif mi hala ? Boş yeriniz var ise bende katılmak bilgi edinmek isterim.
Reis kolay gelsin
Su tankının yerin altında olması şartmı
Wp grubu halen var mı bende katılabilir miyim
Bilgilendirme nasıl olur ögrensinler
Yapraklar neden sararmıs kardes
serasızda yapılabiliyor mu ?
Sistemdeki su sürekli mi dönüyor ?
üstad ağzına sağlık.
2. dakika içinde EC ölçer dedin ilk cihazı ama ikinciyi söylemedin :(.
Ph metre hocam adwa ad 11
Ec ölcer adwa ad 32
Peki abi suyu içine ne koycaz ph ne olcak ve hangi aralikda sulucaz teşekkürler
Her bitkinin ph ve dönemine göre EC değerleri farklıdır.
Danışmanlık ücreti ne kadar
Hocam sizle iletişime geçip detaylı şekilde destek alabilir miyim yeni başlayacağım bilgi toplama aşamasındayım
05442621112 yarın arayabilirsin
Reis Merhaba. Ben 21 yaşında üniversiteyi gelecek kaygılarımdan dolayı bırakmış hir gencim. Seracılık araştırırken senin bu videona denk geldim ben bir şeyler yapmak istiyorum geleceğim için çok kaygılarım var bir işin ucundan tutmak istiyorum günlerdir araştırıyorum seracılık kafama çok yattı. Bana yardımcı olabilir misin siz tecrübeli insanlardan öğrenmem gerekiyor. Yumurta işine girdim olmadı bırakmak zorunda kaldım ama pes etmiycem başarmak için elimden geleni yapıcam. Çok güzel anlatmışsın reis ama daha çok araştırmam gerekiyor bana bir yol gösterir misin? Ben bu işi yapmak istiyorum üretmek istiyorum.
İnstagramdan ulaş bana kardeşim
abi ben 5 lt damacana kesip içine tohum attım durgun suda bu işi yapabilir miyiz
Kayayünü ile yapabilirsiniz
@@guneydogutopraksiztarim boğaz kısmı için mi?
Kök ve bogaz hocam
@@guneydogutopraksiztarim iki parça düşünüyorum arasında tohum büyüdükçe kendini yukarı atar genişledikçe de plastikle arasındaki boşluğu alarak sıkışır
banada yardımcı olurmusunuz
Merhaba, bilgilendirme için teşekkürler. Bir sorum olacak. 10 metrelik kanalın iki ucu arasında ne kadar seviye farkı var acaba?
Masanın 1 ayagı 85 ise son ayagı 80 cm olacak
@@guneydogutopraksiztarim Teşekkürler
WhatsApp ortamına benide alirmisiniz
İyi günler..
İrtibat numaranızı paylaşabilirmisiniz
Merhaba 0544 262 11 12
Ben sulama işini anlamadım devamlı şu motoru çalışıyormu
Hayır 60 dakikada 15 dk açık 45 dk kapalı
Merhabalar hocam sizinle nasıl iletişime geçebiliriz
0544 262 11 12 yarın arayabilirsiniz
Abi Marul Yetiştiriciliğini Bıraktın mı ?
Evet şuan salatalık yetiştiriyorum
Satış sürekli mümkün mü ?
Evet
Fakültelere birifing vermelisin
Eğim drenaj için gerekli değil mi?
evet
Wassap gurubundan bahsediyorsunuz wassap numarası yazarmisin
chat.whatsapp.com/Dw6towhcjFDJWaVPsZmZiH