Katar'dan sonra Bangladeş'te GEMİ SİPARİŞİ verdi, Ares 150 Hercules | Türkiye ve Sanayi

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 13 сен 2024
  • Ares Tersanesi'nin ürettiği Ares 150 Hercules sahil güvenlik botu Katar'dan sonra şimdi de Bangladeş'te. Bangladeş 9 adetlik sipariş verdi.
    #Ares #Milgem #Katar #Bangladeş #Aselsan #Havelsan #STM #Hercules
    Katar'dan sonra Bangladeş'te GEMİ SİPARİŞİ verdi, Ares 150 Hercules | Türkiye ve Sanayi
    Ares Tersanesi (Türkçe: Ares Tersanesi), 2006 yılında Türkiye'nin güneyindeki Antalya'da kurulmuş bir Türk tersanesidir. Savunma ve kolluk kuvvetleri için hızlı devriye botları inşa ediyor. [1]
    Ares Tersanesi, ata denizci Trabzon'da Sürmeneli Kalafatoğlu Ailesi tarafından gezi tekneleri ve yatlar inşa etmek üzere kurulmuştur. Tersane Antalya'nın Serbest Ekonomik Bölgesi'nde yer almaktadır ve toplam 40.000 m2 (430.000 sq ft) alana sahip beş kapalı binaya sahiptir. Şirket savunma sanayine girdi ve 2014'ten beri Bahreyn,[2][3] Umman,[4] ve Katar,[5] Türk Sahil Güvenlik ve Polisi,[6] ve Kuzey Kıbrıs Sahil Güvenlik Komutanlıkları için hızlı devriye botları ve açık deniz devriye gemileri inşa ediyor. [7]
    Devriye botlarının tasarımı için Ares, İngiliz Denizcilik Teknolojisi (BMT) ile işbirliği yapıyor. [8] Tersane 2021 yılının başlarında Türk Deniz Kuvvetleri için güdümlü füzelerle doldurulmuş silahlı bir insansız yüzey gemisi geliştirdi.
    MİLGEM ya da tam adıyla Millî Gemi, Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal bir savaş gemisi programıdır. Türk Deniz Kuvvetleri tarafından yönetilen proje, keşif, gözetleme, erken uyarı, denizaltı karşıtı savaş, yüzeyden yüzeye savaş, yüzeyden havaya savaş ve amfibi operasyonlar dahil olmak üzere bir dizi görevde kullanılabilecek çok amaçlı korvet ve fırkateynler geliştirmeyi hedeflemektedir.
    2018 yılı itibarıyla MİLGEM projesi, Türk Deniz Kuvvetleri'ne yönelik dört Ada sınıfı anti-denizaltı savaş korveti ve bir İstihbarat korveti, dört İstif sınıfı çok amaçlı fırkateyn ve dört + dört TF-2000 sınıfı hava savunma muhribi/destroyeri ile Pakistan Deniz Kuvvetleri için dört Cinnah sınıfı korvetin yapımını kapsamaktadır.
    Türkiye, MİLGEM projesini geliştirerek, yerel kaynakları mümkün olduğunca kullanarak bir savaş gemisi inşa etmeyi, ulusal askeri gemi inşa kapasitesini ve becerilerini geliştirmeyi amaçladı. Ada sınıfının hedefleri kıyı savaşları yeteneklerini geliştirmek ve Türk Deniz Kuvvetleri'nin operasyonel gereksinimlerini karşılamak üzere belirlenmiştir.
    2014 yılında, Türk savunma teknolojisi ve mühendislik şirketi STM, kalan Ada sınıfı gemilerin inşası için alt yüklenici olarak seçilmiştir. Aselsan ve Havelsan gibi Türk savunma şirketleri de dahil olmak üzere 50'den fazla yerel tedarikçi, komuta ve kontrol ve elektronik savaş yönetim sistemi için yerel alt bileşenler geliştirmede önemli rol oynadı.
    Karakteristik
    Gemiler bir RENK CODAG Cross Connect sevk tesisi tarafından tahrik edilmektedir. 23.000 kilovat (31.000 bg) değerinde bir gaz türbininden ve 4.320 kW (5.790 bg) değerinde iki dizel motordan oluşur. Her dizel motor, iki hızlı ana indirgeme dişlisi aracılığıyla bir kontrol edilebilir pervanesini çalıştırır. Çapraz bağlantı dişlisi, her iki ana redüksiyon dişlisi aracılığıyla gaz türbininden gelen gücü iki mile ayırır. Gemi, Dizel modunda, tek gaz türbini modunda veya dizel ve gaz türbininin 27.640 kW (37.070 hp) kombine güç sağladığı CODAG modunda çalıştırılabilir.
    İhracat
    5 Temmuz 2018'de Pakistan ordusunun ISPR'si, bir Türk firmasının Pakistan Donanması için dört MILGEM korvet inşa etme ihalesini kazandığını duyurdu. Türkiye Savunma Bakanı Nurettin Canikli anlaşmayı “bir anlaşmayla Türkiye'nin en büyük savunma ihracatı” olarak nitelendirdi.[7] 10 ila 15 gün içinde Eylül 2018'e kadar Pakistan Donanması korvetlerinin CODAG yerine CODAD tahrik sistemine sahip olacağı ve böylece deniz dayanıklılığının artırılacağı konusunda bazı detaylar ortaya çıktı. İlk geminin 54 ayda inşa edilmesi, kalan gemilerin ise sırasıyla 60, 66 ve 72 ayda inşa edilmesi planlanıyor.[8] IDEAS 2018 sırasında, Pakistan Deniz Kuvvetleri yetkilileri anlaşma kapsamında, dördüncü geminin tamamen, ilk Cinnah sınıfı fırkateyn olacak Pakistan'da tasarlanıp inşa edileceğini belirtti. Bu, dördüncü geminin yeni bir fırkateyn serisini teşvik edeceği fikrini güçlendirir.[9] 29 Eylül 2019 tarihinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı TCG Kınalıada'nın hizmete girme töreninde aynı zamanda Pakistan Donanması için ilk MİLGEM gemisinin çelik kesme töreni de yapıldı.[10]
    Faydalı Linkler;
    Ares Resmi Site: ares.global/
    Ares Wikipedia: en.wikipedia.o...

Комментарии • 6

  • @umitsuleyman6108
    @umitsuleyman6108 2 года назад +2

    Maşallah. Gurur verici.🇹🇷👍Hayırlı olsun.

  •  2 года назад +1

    9 gemiye teknoleji transferi olmamalı bence

    • @buyukprojeler2323
      @buyukprojeler2323  2 года назад

      Olmalı ki başkaları da gelip alsın. Bunlar ABD gibi değil desin.

    •  2 года назад

      @@buyukprojeler2323 bence adet çok düşük min 50 yada 60 olmalı

    • @buyukprojeler2323
      @buyukprojeler2323  2 года назад

      @ Bu gemilerden bizde o kadar yok.