Mısır Seyahati: Zâtlar I Mekânlar I İkramlar

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 19 окт 2024
  • Herkese merhabalar,
    Bu seyahatimizde Mısır'ı ziyaret ettik. Birçok zâtın huzurunda bulunduk, çok güzel yemekler denedik, tarihi yerler gördük, Nil Nehri'nin kıyısında keyifli vakitler geçirdik. Biz Mısır'ı çok sevdik sizlerle de paylaşmak istedik, iyi seyirler...

Комментарии • 12

  •  3 месяца назад +5

    Hanımlar için özel tavsiyeler:
    Çoğu büyük camiide kadınlar için özel abdest alma yerleri vardı, ve çoğunlukla temizdi, sadece yanlarında peçete, ıslak mendil, sabun gibi eşyalar taşımaları iyi olur.
    Abdest yerleri genelde camiinin iç tarafında ve ortak terlik kullanıyorlar bu yüzden ince bir terlik taşımanız sizin için iyi olur.
    İmam-ı Şafi Hazretlerinin makamında abdest alınacak yerde maalesef mahremiyet adına birtakım sıkıntılar var, inşallah çözülür.
    Askı, oturacak yer gibi şeyler abdest yerlerinde yoktu bir yakınınız da size eşlik edebilirse çok iyi olur.
    Birkaç küçük ekleme:
    Özellikle eski Kahire tarafında ciddi bir maddi yetersizlik söz konusu olmasına rağmen camileri ve kabirleri temiz tutmaya çalıştıkları için sevindik, halkın sürekli para istemesinin altında da bu maddi yetersizlik yatıyor yoksa tehlikeli insanlar oldukları ya da hayatlarını dilenerek geçindikleri için değil gerçekten büyük bir yoksulluk var, en küçük Mısır para birimini bile verseniz alıp hemen gidiyorlar, her yardımı (adres anlatma vs) da para ile yapmalarının sebebi de yoksulluğun açlık sınırlarında olması, yanınızda bir sürü 5 Egyptian pound bulundurursanız bu konuda da rahat edersiniz, veyahut daha fazlasını vermek de isteyebilirsiniz bu kısım size kalmış. İnsanlar tesettürüne ve namaz saatlerine karşı çok hassas gerçek zenginlik nedir sorusu üzerine düşünmek gerekiyor.
    Yeni Kahire taraflarında ise lüks bir yaşantı söz konusu, inşallah bu uçurum giderek artmaz Müslümanlar her yerde temiz ve güzel yaşayabilir, amin.
    Mısırlılar şöyle, Suriyeliler böyle gibi Müslüman insanlara yakışmayan söylemlerden lütfen uzak durmaya çalışalım, her halkın iyisi kötüsü vardır. İnsanları şartlar içinde de değerlendirmek gerekir. Bir Müslüman, Allahü Teâla’nın yarattığı ırklar ve insanlar adına konuşurken düşünerek konuşmalıdır. Kul hakkından çekinilmelidir.

  • @NURCANŞİMŞEK-v1k
    @NURCANŞİMŞEK-v1k 3 месяца назад +1

    Çok güzel çekilmiş videolar.❤Teşekkürler bizde ziyaret etmiş gibi olduk...❤

  • @MuhammedrFurkan
    @MuhammedrFurkan 3 месяца назад +2

    Öz Abim beeeee. Allah seni ziyaret ettiğin mübarek şahısların ilimleriyle ilimlendirsin inşâAllah.

    •  3 месяца назад +4

      Amin kardeşim, Allahü teâlâ razı olsun 😊

  • @ahmetakinci1752
    @ahmetakinci1752 3 месяца назад +1

    Hocam size tus ile ilgili bie soru sorabilirmiyim ?? cevaplarsanız sevinirim

  • @gulliss
    @gulliss 2 месяца назад +1

    Merhaba cevaplarsaniz sevinirim. Ben Cerrahpasa, Hacettepe, Istinye tip arasinda kaldim. Yurt disinda- Amerika da doktorluk yapmak istiyorum. Bunun icin de yurt disinda staj, erasmus, gonulluluk projeleri vs.Onemli old duymustum. Sizce hangi universite benim icin daha uygun olur? Istinye tip ozel old icin siralamasi daha dusuk ancak imkani daha fazla mi olur?

    •  2 месяца назад

      Merhabalar, Ankara'da yaşıyorsanız Hacettepe, başka bir şehirse Cerrahpaşa.İstinye'yi düşünmeyin bence buralara girebiliyorsanız.Aynı imkanlara siz kendi cabanızla da ulaşabilirsiniz.

  • @ayni_adam
    @ayni_adam 3 месяца назад

    Selamünaleyküm abi merak ettiğim ve beni sıkıntıya düşüren bir soruyu sana sormak istiyorum. Günde verimli bir şekilde ve sürekli olarak kaç saat çalışılabilir? Senin bu konudaki tecrüben ne? Açıkçası uzun süreler çalışma konusunda problemler yaşıyorum ve bir insanın sağlıklı bir şekilde ortalama günlük çalışma (yani bir şeyler okuma, bilgi öğrenme ve test çözme gibi aktif bir çalışma) süresi sınırı nedir? Bunu merak ediyorum, cevaplarsan çok sevinirim.

    •  3 месяца назад

      Aleykümselam kardeşim, kişiye göre değişir bu. Haftaiçleri en fazla 3-4 saat çalışabilirdim , haftasonları da 8 saati geçemezdim hiç. Saatten ziyade verimlilik önemli. Daha fazla çalışanlar da olabilir ama burada kendini tanıman önemli. Saate çok takılma, çalışman gereken kısmı çalışabiliyorsan gerisi mühim değil. O yüzden iyi planlama yapmak lazım.

    • @ayni_adam
      @ayni_adam 3 месяца назад +1

      Önem verip cevapladığın için teşekür ederim abi. Birde kanal hakkında da linkedin linki başka birisi olmuş, soy adından herhalde karıştırdın. 🙃

    •  3 месяца назад +1

      @@ayni_adam Teşekkürler kardeşim , düzelttim :)

  • @nurbanu8679
    @nurbanu8679 3 месяца назад

    Hocam merhaba, ben tıp fakültesi öğrencisiyim. maastricht üniversitesinde staj ile ilgili size sormak istediğim bir sorum var. Mail attım fakat görmediniz sanırım. Size nasıl ulaşabilirim?