Göz Aşısı Nasıl ve Ne Zaman Yapılır, Göz Aşısı Çeşitleri (gözaşısı/1)

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 29 сен 2024
  • Göz aşısı nasıl yapılır, göz aşısı ne zaman yapılır, göz aşısı yaparken nelere dikkat edilir, göz aşısı nın püf noktaları nelerdir, göz aşısı çeşitleri nelerdir, hangi çeşit ağaçlar birbirine aşı yapılır, göz aşısı nda sürgün seçimi nasıl olmalıdır, göz aşıları nda aşı kalemi nin muhafazası nasıl yapılır, göz çıkarılırken nelere dikkat edilir gibi tüm sorularınıza yanıt bulabilirsiniz.
    Meyve ağaçlarında göz aşısı yaygın yapılan aşılardandır. Göz aşısı, tekbir göz içeren kabuğun odunsu tabakadan bozulmadan çıkartılıp aşı yapılacak diğer ağacın odunsu yapısına yama yapılması işlemine verilen isimdir.
    Göz aşısı ne zaman yapılır?
    Göz aşısı bölgelere göre farklılık gösterebilir. Doğu batı yönünde, kuzey güney yönünde 10-15 gün arayla farklılık gösterebilir. Genel itibari ile mayıs ayının 15’den eylül ayının 15’ine kadarki süreçte yapılabilir.
    Erken göz aşısı veya sürgün göz aşısı ne zaman yapılır?
    Sürgün göz aşısı mayıs ayının 15’den ağustos ayının başı ya da ağustos ayının 15’ine kadarki süreçte yapılır.
    Durgun göz aşıları ne zaman yapılır?
    Durgun göz aşısı ağustos başı ya da ağustos ayının 15’den, eylül ayının 15’ine kadarki süreçte yapılır.
    Hangi çeşit ağaçlar birbirine aşı yapılır?
    Gerek göz aşısı gerekse diğer aşı çeşitlerinde aynı çekirdek grubuna ait olan ağaçlar birbirine aşı yapılır. Yumuşak çekirdekli ağaçlar yumuşak çekirdeklilere (armut; elma ve ayvaya gibi), sert çekirdekli ağaçlarda sert çekirdeklilere aşı yapılır (kayısı şeftaliye gibi)
    Göz aşısında sürgün seçimi nasıl olur?
    Meyve ağaçlarında göz aşısı kalemi bir yıllık sürgünlerden alınır. Sürgün seçilirken meyve veren iki yıllık dalın uç kısmından süren bir yıllık sürgünlerden seçilir. Sebebi ise aşılanan gözün meyve veriminin iyi olması amaçlanır. Ağaç ortalarından süren obur dallar aşıda kullanılmaz.
    Göz aşılarında kaleminin muhafazası nasıl yapılır?
    Seçilen göz aşısı kalemleri kesildikten sonra aşı kalemlerinde su kaybını önlemek için hemen yapraklar alınıp sapları kalmış şekilde nemli bir havluya sarılıp muhafaza edilir ve aşı yapılacak yere götürülüp beklenmeden aşı yapılır.
    Göz aşısı yapılırken nelere dikkat edilir?
    Göz aşısı yapılacak dalda öncelikle aşı yuvası açılır, sonra aşı gözü çıkartılıp beklemeden yerine yerleştirilip aşı bitirilir. Aşı gözünün iç kısmında öz kısmı yani aşı gözüne suyun yürümesini sağlayan özün yer alması gerekir. Yoksa aşı tutmaz.
    Göz aşısı çeşitleri nelerdir?
    T göz aşısı, ters T göz aşısı, I göz aşısı, yarma göz aşısı, yonga göz aşısı gibi çeşitleri vardır.
    biz bu videomuzda düz T, ters T ve I göz aşısını yaptık.
    Yeni Videoları Kaçırmamak İçin:
    www.youtube.co...
    Üzüm Bağı ve Meyve Yetiştiriciliği:
    • Bağlarda İlkbahar Döne...
    Şifalı Bitkiler ve Şifalı Meyvelerin Faydaları:
    • Ebegümeci Faydaları Ne...
    Aşı Çeşitleri:
    • Kalem Aşılarında Aşı P...
    Budama Makasları ve Aşı Malzemeleri:
    • Aşı Malzemeleri Nelerd...
    Havai Köklendirme:
    • Havai Köklendirme Nası...
    Nasıl Yapılır:
    • Ocakbaşında Geleneksel...
    Doğayı Geziyorum:
    • Arıların İzinde, Kayal...
    Tarım:
    • Nohut Patozu , Nohut H...
    Merhaba HD Doğa kanalı takipçileri, doğal taşlar (kristal kuvars taşı, kuvars, kalsedon, akik, kırmızı akik, mavi akik, mavi kalsedon, mavi safir, mavi opal, kalsit, jasper, opal, dentritli opal, kan taşı, yeşim, obsidyen taşı, amatist, turkuaz ve agat taşı) bulma videoları, balık tutma (olta, ağ ve serpme), kamp yapma, doğa yürüyüşü, doğada yenilebilir bitkiler (mancar, tırşik otu, yılan yastığı, gavur pancarı, kekik, güvey otu, güvey çiçeği, güyeği çiçeği, madımak, karakavuk, semizotu, ısırganotu), koyun otlatma, çobanın bir günü, bitkilerin faydaları, ağaç ve bağ budama, bağ hastalıkları, bağlarda mildiyö hastalığı, bağlarda külleme hastalığı, bağlarda virüs hastalıkları, bağlarda yaprak kıvrılma hastalığı, aşı çeşitleri (yarma aşı, kalem aşısı, kabuk aşısı, çoban aşısı, dilcikli İngiliz aşısı, göz aşısı, yavsu aşı), topraklı havai köklendirme, havai köklendirme, sulu havai köklendirme, tarihi yerlerin tanıtımları (mağaralar, ören yerleri, nekropoller , tarihi evler, tarihi konaklar), doğada pan ile altın arama, pekmez yapımı (üzüm toplama, çiğneme ve şıra aşaması, kaynatma, toprağı katma, dinlendirme ve kaynatma), doğada piknik gibi konuların videolarını hazırlayarak sizleri hem bilgilendirmek hem de sizlerin yorum ve bilgilerini alabilmek amacıyla kanalı açtım.
    #gözaşısı #gözaşısınasılyapılır #gözaşısınezamanyapılır #gözaşısıyapımı #foryoupage #foryou #fyp #fypシ #keşfet #ankara #türkiye #türkey #güdül #beautiful #best #hddoğa #hddoga

Комментарии • 432