alo domnu`.... te oprim si noi din vrajeala asta ieftina ? Firma aia infecta a fost data in judecata si a pierdut fix pe tema asta, iar voi salivati pt o inventie care nu exista, promovata de o companie care a pierdut in instanta procese fix pt produsul asta fiind dovedid ca nu sunt in stare sa produca asa ceva. ESTE FRAUDA !
In ce mizerie de societate traim... Un manelist ori un gunoi de pitipoanca semidezbracata obtin mii de Like-uri intr-o ora si omu' asta, extrem de inteligent si care prezinta subiecte extrem de interesante, fiind cam singurul roman care face asta, are 95 Like-uri. :( Mult succes, domnule Presura! Nu va descurajati, asteptam sa ne incantati cu alte subiecte interesante!
CREZI CA MULȚI CARE IL ASCULTA PRICEP CEVA ?? TREBUIE SA AI UN BAGAJ DE CUNOSTIINTE PLUS SCOALĂ FACUTA ADEVĂRATĂ NU CU PROFESORI CARE NU AU NICI EI PREA MULTE CUNOSTIINTE ! AM AVUT UN PROFESOR IN CLASA 5 A CARE VENEA CU VIOARA SA NE INVETE MUZICA ! DECI CA SA FII PROFESOR TREBUIE SA FII PROFESOR NU ACESTIA CARE TREC CU NOTE LA EVALUARE DE 6 ! PLUS COPII CARE DIN GENERATIE IN GENERATIE IES DIN CE IN CE MAI REDUȘI MENTAL ! IN CLASA 5 A AVEAM UN COLEG CARE DUPA CE PROFESORUL SCRIA O ECUAȚIE PE TABLA IN 2 MINUTE EL STIA RASPUNSUL ! DAR ERA UNUL SINGUR !
Eu cred că bateria aceasta, în forma actuală, ar prinde super bine în AirTag și dispozitive asemănătoare de tracking. Îmi ascund unul în bicicletă in teava de sub șa și o găsesc imediat când o fură. Cu o dimensiune mult mai mare și îngropată, ar fi fantastică în studierea vieții sălbatice pe termen lung fără a fi nevoie să te duci mereu în pădure să schimbi bateria și cardul de memorie. Imaginați-vă un Timelapse de 1 an sau mai mult…
@@adrianpogacean9409 cardul se poate formata automat periodic, tu salvand din card doar momentele importante printr-o aplicatie. Nu pare o tehnologie asa importanta, dar daca ar fi fiabila ar fi folosita si ar inlocui orice alt fel de baterie in mai putin de 20 de ani.
Eu m-am gândit să am încălzire centrală și apă caldă, folosind Plutoniu 238 pentru a crea un mic reactor/boiler pentru așa ceva să-mi asigur casa cu încălzire și apă caldă timp de 80+ ani. Problema este de prețul unui kg de plutoniu 238 care costă 2,5 milioane de $.
Daca cineva isi imagineaza ca aceste baterii in forma actuala ar putea inlocui bateriile pe baza de litiu din masinile electrice , am facut niste calcule rapide si ar fi necesare cam 100 000 de astfel de baterii pentru a inlocui o singura celula Li-Ion sau LiFePO4 , cam 1 000 000 000 ( un miliard ) pentru o masina . Probabil ca pretul ar fi de ordinul miliardelor de USD iar greutatea masinii destul de mare ca sa nu fie miscata de aceste baterii ( vreo 10 000 de tone ).
Sondele spatiale autonome pot fi ideale pentru aceste baterii alături de motorul ionic. Evident baterii mult mai puternice. Sau pot fi o soluție de backup pentru comunități mici de mii de oameni în locuri izolate sau pentru sistemele energetice mult mai vulnerabile bineînțeles urmând a fi stocate la adâncime medie pentru a nu fi deturnate în alte scopuri ( bombe murdare) . Oricum materialul prezentat e super❤❤❤. Totuși dacă țin minte la aceasta baterie de ex. după 63 de ani doar jumătate din materialul radioactiv s a dezintegrat. Apoi încă 63 de ani etc etc..
nu exista limite unde pot fi folosite aceste baterii cert este ca este un pas mare in tehnologie , sint convins ca visul va fi realitate in urmatorii citiva ani FELICITARI
O astfel de baterie, în cazul în care să spunem că s-ar putea dezvolta una cu putere similară celor dintr-un telefon mobil, nu cred să aibă sens de vreme ce în dispozitive de acest fel pașii tehnologici sunt mult mai rapizi. Chiar și o baterie de 10 ani e inutilă într-un telefon ce v-a deveni prea slab in 5 ani. O risipă. Și nu doar telefoane, în general dar acele dispozitive care se schimbă des din cauza avansului tehnologic. O mașină, poate, o baterie/generator care ar dura măcar 5 ani ar fi justificat, un avion, etc.
Nu neaparat, daca s-ar inventa una utila pentru un telefon se poate forta standardul pe toate telefoanele din viitor si doar iei bateria cu tine pe noul telefon. Cumperi telefonul fara baterie daca nu ai nevoie sau dai telefonul vechi la schimb si primesti o reducere. Ei scot bateria si o refolosesc la un telefon nou doar sa fie acelasi standard obligatoriu. Nimic imposibil de realizat doar sa vina bateria prima data.
Asemenea surse de energie ar putea ajuta la protejarea mediului înconjurător și ar putea scădea nivelul de emanații din atmosferă. Felicitări pentru video! Ca de obicei multă informație de calitate și bine documentată.
Interesanta inventie! Imi pot imagina ca ar putea fi combinata cu o baterie obisnuita pentru a stoca energia si a o elibera la nevoie in aplicatii care folosesc curent pentru perioade scurte, de exemplu un sistem cu senzori remote care sa trimita informatia o data pe ora sau la cateva ore. In felul asta, nu pierzi energia care oricum se elibereaza constant, sau este o metoda de a opri reactia? Presupun ca nu. Cu toate asta, este greu sa imi imaginez o versiune de cateva zeci de mii de ori mai puternica, deoarece ar putea deveni brusc mult mai periculoasa si pentru mediul inconjurator si pentru oamenii care le folosesc.
Majoritatea planetei nu realizeaza ca tehnologic vorbind suntem de fapt foarte avansati....foarte avansati ...dar cum majoritatea nu inteleg industrii precum litografia (ASMC), tehnologic vorbind putem face foarte multe .. problema e alimentarea cu energie ... in ultimii 20 de ani asta a fost singura cursa tehnologica si inca e .... stocarea energiei si generarea ei ..(bateria)...litiu-ul ne-a oferit o solutie pentru asta (pentru scurt timp )... personal consider ca le vom avea pe piata in urmatorii 15 -20 de ani
O sursă "infinită" de energie este incompatibilă cu ideea de profitabilitate a "băieților deștepți". Nimic din ceea ce poate aduce sustenabilitate și independență pentru omul de rând nu va deveni "accesibil" populației. Pe Pământul acesta "trebuie" să existe vânători și "vânatul-prada"...totul se rezumă la principii morale și de etică, pe care un vânător nu le va avea niciodată...suntem totuși bipezi capabili să distrugem o Planetă! 🤕...așteptăm #taxapesoare
@@trainspottingtech23 păi și cum ți-ar conveni altfel: să fie doar 2,3 care extrag, rafinează, transportă, depozitează și iar transportă, apoi îți vând la ce preț vor ei, sau să ai o beterie proprie și sursa de energie "pe casă, în curtea ta" și să nu mai depinzi de "ăia 2,3 băieți deștepți"? 🤔 😊...stai să vezi cum va fi cu apa, sursă epuizabilă... 😢
O baterie care are 300 μW capacitatea este mica acum, dar gândiți-va ca si in anii 2000 aveam masini de spalat care consumau 4 kwh si acum daca depasesc 800w. Cu timpul si tehnologia avanseaza si gasim utilitatea bateriei. Iar pentru intrebarea domnului Presură, o baterie ar fi buna pentru incalzirea/ racirea caselor.
Cât de sigure sunt centralele atomice si pe ce suprafată se pot intinde efectele negative in caz de o eroare umană sau o defectiune gravă.Puterea centralei ramane la alegerea d-voastră. Mulțumesc
O astfel de baterie, puțin mai mare, capabilă să satisfacă o gospodărie din toate punctele de vedere pentru o perioadă de 50 de ani, ar intra in "conflict de interese" cu ceilalți producători de energie: petrol, gaze, electricitate😢
Daca ar fi ceva mai mari ca volum si putere ar fi utile pentru biciclete si trotinete electrice care sunt folosite ocazional pentru distante scurte. Eu cred ca am nevoie de cel mult un kwh pe luna. Pui o baterie din aceasta de cateva mii de ori mai mare care sa incarce mereu o baterie mica cu litiu sau chiar niste condensatori si ai mereu curent la trotineta fara sa o mai incarci. Chiar daca e mai voluminoasa cred ca se poate atasa unei trotinete sau biciclete. Problema este costul care probabil este exorbitant pentru o baterie mai voluminoasa care sa se apropie de 1W.
Smartwatch, baterii instalate pe platine de baza pentru firmware, baterii pentru termometre, lumini de stop pt bicicleta, LED-uri in diferite forme… sunt nenumarate aplicatiile uneinastfelnde baterii
Ar fi ceva bateria, dar sa se aplice principiul incarcatoarelor, tehnologia e foarte rapida si trecerea lor standardizat sa se faca pe cele care vin. Gen telefoane, masini, etc. ( ex; ce as face cu un telefon care dupa 2 ani ? Nu-l utilizez dar are baterie cu durata de viata de 50 de ani. )
Cred ca o astfel de baterie cu durata de viata de 50 de ani ar fi utila in senzori pentru cutremur care de multe ori sunt montati in locuri in care panourile solare nu sunt o solutie.
Asa e, senzorii pentru cutremur devin din ce in ce mai mult o necesitate in punctele vitale. Fie si cateva secunde iti ajung sa opresti instalatii vulnerabile.
da cred ca poate fi real , da nu ca baterie ci mai mult un generator incarcator pentru bateria actuala. un semiconductor se fabrica prin fotometrie cu expunere la gaze vaporoase .deci cu cat e mai gros stratul nuclear cu atat il arde pe cel absorbant, asta inseamna mii de straturi ca sa fie stabil.
Pentru multe ar fi bun ca rezerva de curent probabil folosite la cât mai multe unele de munca dar la lopeți la furci la roabe la bicicleta la utilaje care sa ajute suspensia de a ajuta forțele astfel am scapă de atâtea drumuri asfaltate?
Mă gândesc în felul următor, producătorii de telefoane pot face aceste baterii cât de durabile vor ei, asta însemnând că ești cam la mila lor, asta ar fi un minus al bateriilor radioactive.
Exact, sau is obligati de mafie sa o limiteze.....sau sa zica ca e periculoasa pentru telefoane...putin probabil sa puna in circulatie o baterie ca asta.
Imaginați-vă o alternativă la sursele de energie tradiționale pentru vehiculele agricole, similară cu cea din aceasta baterie, dar adaptată nevoilor și cerințelor specifice ale acestui domeniu.
Cu siguranță în micro sisteme de senzori radio, dar poate și pentru reciclarea unor reziduuri radioactive în galeriile unde se depozitează, unde s-ar recupera aceasta energie oricât de mică pentru utilizări umane.. ideea este ca bateria sa fie 100% reciclabila ulterior, posibil cu izotopi stabili, de aceea pila de hidrogen pare o soluție mai viabilă pe termen lung
aceasta baterie ar putea avea locuri bune in chestii precum camere, becuri slab, usi cu incuietoare electronica, senzori de tot felul, in castile wireless in special cele in ear ar fi super, ceasuri,
ar fi ceva daca aceste baterii sa se poata transfera ( sa se potriveasca )de la un model de telefon la altul ...adica ce telefon sta mai mult de 5 ani in posesia unei persoane....ce rost are sa ai un telefon cu o asemenea baterie daca schimbi telefonul la 2 ani....DECI TREBUIE CA ACESTE BATERII SA FIE REFOLOSIBILE MEREU SI NU RECICLATE / ARUNCATE ....DATIVA SEAMA CAT POT FI DE POLUANTE.... MAI DEGRABA AR FACE ACEASTA TEHNOLOGIE PENTRU BATERIILE DE MASINI ELECTRICE ....
Si chiar daca ar fi bateria pentru 50 ani sau mai mult ar fi ceva ca poti telefona dar, uitam ca , server -le pentru retea functioneaza totusi cu curent electric.
Dacă au reușit să obțină 100 microW. Nu ar putea să pună mai multe grame, pentru a obține o energie ceva mai mare? Q2. As fii că energia optimistă ar putea telefonul să o înmagazineze in ceva condensatoare in perioada când tel nu e folosit, și să o utilizeze cand e nevoie. Ce părere aveți? Poate totusi condensatorii sa fie in interiorul bateriei. Însă la masini, unde spatiu e ceva mai mare, ele s-ar încarcă singure cand sunt in parcare, și ar consuma cand mergem cu ele. Eu cred că si ca un backup/pentru cazuri de urgență, un sistem de genu de reîncărcare automată ar fii util acolo unde spațiul fizic nu e o problemă și energia consumată e mică. Eu mă gândesc la lampile cu leduri de acuma care au mini panouri solare, dacă ar avea o baterie de genu, ar merge si in beciuri 😊
Imi imaginez cand se va putea produce pentru camioane electrice si nu doar, atunciii ar fi cred ca o adevarata comoara! Si pentru telefonul mobil este foarte ok, dar oameni sunt obisnuiti sa schimbe foarte des telefoanele asa ca ar fi un mare pacat sa se foloseasca acest tip de baterie.
Daca nichelul este un deseu radioactiv, ma gandesc ca am putea face mai multe astfel de baterii dar mai mari pentru trenuri electrice si chiar avioane. Ma gandesc si la statii electrice de incarcare, in locuri unde nu exista racordare la electricitate dintr-un oras, cum ar fii in mijlocul muntilor sau in pustietate.
Pentru un tren s-ar putea gandi un sistem , asa cum erau trenurile pe aburi , la care carbunele sa fie inlocuit de material radioactiv . Desigur ar ramane problema securitatii materialului ca sa nu cada in mana unor teroristi .
Cam periculos pentru trenuri.. sunt accidente mai frecvente decât îți imaginezi. Lucrez în domeniu și mi se pare aproape imposibil… La câte măsuri de securitate și protecția muncii sunt, să mai pună și radioactivitatea pe listă, nu ar fi deloc rentabil…
@@Stefan.Voinea Comentariul meu a fost pentru cel anterior care spunea sa foloseasca asemenea baterii pentru trenuri si avioane . Sigur nu e o solutie mai ales ca multe linii sunt electrificate .
Parcă Tesla spunea ca pe viitor fiecare gospodărie va avea un soare personal în casă. Dar eu văd un viitor în care fiecare comunitate/oras va avea un “soare” central care sa producă suficientă energie pentru toți. Apoi ideea de a capta energia direct de la soarele nostru din centrul galaxiei este la doar un pas. Am auzit o teorie care spune ca soarele nu are nici lumina și nici căldura proprie ci este acoperit de apă care reacționează la exploziile interne - sonoluminiscență. Așa reacționează apa de pe suprafața pământului de acolo căldura și lumina. Astfel mă gândesc că energia produsă în interiorul acestor baterii prezentate mai sus să fie preluată de H2O și abia apoi transformată în energie electrică. Ar fi interesant de studiat efectele asupra apei. Poate vom avea telefoane “pe bază de apă” 🙂
Sigur peste maxim 10 ani această baterie va fi disponibilă si pe telefoanele mobile. La început doar pentru cele scumpe, dupa aceea si la celălalte "normale".
...dar în caz de un accident sau o deteriorare (corodare, topire) pe "timpu' viețzi", nu există pericolul poluări radioactive... ...un container plin cu bateri noi "căzut" în ocean...
O baterie care furnizează în mod constant putere mică pentru perioade de ani de zile ar putea fi folosită în tandem cu o baterie clasica, gen Li-ion, pe care să o reîncarce în perioadele de utilizare redusă. Însă tehnologia actuală pare inadecvată chiar și pentru o astfel de aplicație.
Imaginati telefonul legendar nokia 3310 din septembrie anul 2000, cu baterie neincarcata si azi la 100%, dezavantajul sa punem o baterie nucleara in telefoanele mobile. Plus telefoanele le tinem aproape de corpul nostru perioade de timp lungi (si cei care folosim doar pentru apeluri si strictul necesar). Oricum deja avem radiatii in viata noastra, multi senzori de fum de fapt contin elemente radioactive.
Până Nu Vor Fi Capabile, Aceste Generatoare Electrice, Să Alimenteze Un Camion De 16 Tone Sau Un Autocar Cu Etaj, Nici Nu Are Rost Să-mi Imaginez... Utopii, Povestiri SF, Desene Animate. 😉
Buna ziua. Interesanta prezentare. De ce nu se folosesc aceste baterii pentru autoturisme? Ar rezolva definitiv problema autonomiei si te-ai deplasa cu costuri ZERO....
ar fi tot degeaba, or sa apara surse mult mai consumatoare de energie si as mai presupune ca o sa apara o alta varianta de a stoca energia, altfel decat cele cunoscute in prezent
Cum ar fi sa lasi mostenire baterii ca mai tin 20 ani :)) Oricum e o idee interesanta care sigur se va dezvolta dar nu cred ca o sa apucam din generatiile astea sa le vedem in dispozitive
Daca bateria asta produce mai putin de zeci de ori decat ar avea nevoie un telefon. Oare ar putea fi combinata cu o baterie litiuion? Adica atunci cand telefonul e in standby sa incarce bateria litiuion?
Masina electrica cu baterie nucleara, combinatia perfecta. Un ‘plin’ odata la 50 de ani. Ba cand nu as merge cu masina i-as conecta bateria si la reteaua electrica sa nu mai fiu abonat la nimeni. Suna prea bine sa ajunga asemenea tehnologie la pulime.
Și Elon Musk lucrează la o baterie care este pe aceeași principiu și se numește NDB (Nuclear Diamond Batery) și va dura 28000 ani folosind alt material radioactiv
Păi...din cate am înțeles bateria asta ar fii posibila numai pt telefoane.Deoarece plutoniul când se dezintegrează natural emite energie de 1 w sau ceva de genul.... insuficient pt mașini dar destul pt telefoane
@@Niku225 Ar fi necesare cam 100 000 de astfel de baterii pentru a inlocui o singura celula Li-Ion , cam 1 000 000 000 ( un miliard ) pentru o masina . Probabil ca pretul ar fi de ordinul miliardelor de USD iar greutatea masinii destul de mare ca sa nu fie miscata de aceste baterii ( vreo 10 000 de tone ).
Curiozitatea mea este ce poate să pornească o astfel de baterie dacă are doar 100 microwatt și ce se întâmplă dacă se face scurt circuit sau are un consum mare ( o baterie normală ar exploda la scurt circuit).
Bateriile beta voltaice nucleare nu explodează dar se pot încălzi foarte tare la scurtcircuit și ar putea să aibă scurgeri de material, lucru care bineînțeles nu ar fi deloc de dorit. Însă, mai mult ca sigur că ele au o siguranță ce le blochează, nefiind tocmai construite ca o baterie de litiu care e una chimică. Și dacă eu care nu sunt un expert m-am gândit că ai putea pune un strat lamelar care s-ar autodistruge la scurtcircuit întrerupând fluxul e energie, sunt sigur că acei ingineri s-au gândit la ceva care să le facă sigure.
Nefiind o baterie chimica , nu s-ar intampla nimic in caz de scurt-circuit pentru ca nu se pot accelera procesele nucleare asa ci doar prin cresterea masei materialului radioactiv .
ai putea avea televizoare fara cablu sau laptopuri, nu doar telefoane (asta daca ar functionea evoluarea produsului pana la acel nivel energetic), daca ar fii suficient de mari pana si la masini ai putea sa pui.
Probabil că mai durează până când se va descoperi un alt material semiconductor decât diamantul. Oricum, bateria va fi „muuult” mai scumpă decât smartphone-ul.
pe un tun laser, similar cu cel inventat de americani si folosit pe una din navele lor maritime de razboi, ar merge bine dar cu o capacitate a bateriei adaptata nevoi tunului respectiv. Ideei de energie ar fi cum sa micsoram si sa stabilizam reactia de fuziune atomica din reactoarele cu plasma magnetica, pt a obtine energie infinita.
Distrugatoarele Americane na nu toate au deja reactoare nucleare la bord ... Spre exemplu clasa Zumwalt Class Destroyer de la americani se dorea sa se monteze railgun-uri pe el .. deci nu ai avea de ce sa folosesti o baterie din aia si ce capacitate mai mare pentru un Laser ... Ai deja reactorul nuclear ... Da la partea cu daca ai inlocui reactorul nuclear cu un reactor pe fuziune magnetica da de merita dar mai dureaza pana reusesc japonezi cu reactoarele Tomahawk na au doborat recorduri dupa recorduri la cata energie putea sa produca
Eu nu prea as opta pentru chestiile militare da na aici apar toate chestiile de o sa le folosesti ma incolo aka cum a fost GPS .. folosit ca arma de razboi acuma te ajuta pe tine sa iti zica pe unde mergi ... Cu un reactor pe fuziune magnetica mai bine faci o sonda spatiala si folosesti detonarea nucleara sau sa faci un warp drive si sa o trimiti idk spre Alpha Centauri
Cu siguranță există ideii pentru dispozitive care generează energie , DAR acest lucru contravine celor care vor profit. A pățit-o și Tesla . Așa că 🤷♂ . Dictează 💪 . Nu 🧠
Se va putea face acest lucru sigur că doar asa poate apărea apocalipsa ,între apocalipsa si tehnologie este primul pas si ultimul pas deci tehnologia e mama apocaliosei.
Introdu codul “Presura” pentru a obține o ofertă excusivă i aceasta luna si până la 3 luni gratuite, de la Surfshark:👇 surfshark.deals/presura
alo domnu`.... te oprim si noi din vrajeala asta ieftina ? Firma aia infecta a fost data in judecata si a pierdut fix pe tema asta, iar voi salivati pt o inventie care nu exista, promovata de o companie care a pierdut in instanta procese fix pt produsul asta fiind dovedid ca nu sunt in stare sa produca asa ceva. ESTE FRAUDA !
In ce mizerie de societate traim... Un manelist ori un gunoi de pitipoanca semidezbracata obtin mii de Like-uri intr-o ora si omu' asta, extrem de inteligent si care prezinta subiecte extrem de interesante, fiind cam singurul roman care face asta, are 95 Like-uri. :(
Mult succes, domnule Presura! Nu va descurajati, asteptam sa ne incantati cu alte subiecte interesante!
Atentie, Cad Mere! Ce zice
Pai de ce sa se descurajeze?E un produs de “nișă”, plus ca are scoruri foarte bune.
CREZI CA MULȚI CARE IL ASCULTA PRICEP CEVA ?? TREBUIE SA AI UN BAGAJ DE CUNOSTIINTE PLUS SCOALĂ FACUTA ADEVĂRATĂ NU CU
PROFESORI CARE NU AU NICI EI PREA MULTE CUNOSTIINTE ! AM AVUT UN PROFESOR IN CLASA 5 A CARE VENEA CU VIOARA SA NE INVETE MUZICA ! DECI CA SA FII PROFESOR TREBUIE SA FII PROFESOR NU ACESTIA CARE TREC CU NOTE LA EVALUARE DE 6 ! PLUS COPII CARE DIN GENERATIE IN GENERATIE IES DIN CE IN CE MAI REDUȘI MENTAL ! IN CLASA 5 A AVEAM UN COLEG CARE DUPA CE PROFESORUL SCRIA O ECUAȚIE PE TABLA IN 2 MINUTE EL STIA RASPUNSUL ! DAR ERA UNUL SINGUR !
Pt. că fiecare caută ceea ce este, de-aia!
Da intradevar ar trebui sa aiba cele mai mari Aprecieri din Lume , dar oameni mizerabili sunt apreciati intro Lume a Pacatului
Vă mulțumesc pt.disponibilitatea și modul de a ne explica,pe înțelesul tuturor,aceste noi tehnologii.
Stimă și respect.
Eu cred că bateria aceasta, în forma actuală, ar prinde super bine în AirTag și dispozitive asemănătoare de tracking. Îmi ascund unul în bicicletă in teava de sub șa și o găsesc imediat când o fură. Cu o dimensiune mult mai mare și îngropată, ar fi fantastică în studierea vieții sălbatice pe termen lung fără a fi nevoie să te duci mereu în pădure să schimbi bateria și cardul de memorie. Imaginați-vă un Timelapse de 1 an sau mai mult…
Tare, deci nu mai mergi zilnic in padure sa schimbi bateria si cardul de memorie, dar, mergi zilnic sa schimbi doar cardul. Parerea mea.
bine, o sa ma uit in teava de sub sa, iti garantez ca gasesti locatia tot acolo :)
o sa o bag in folie de aluminiu si nu o mai gasesti
@@repege7695fgm de hot nenor0clt
@@adrianpogacean9409 cardul se poate formata automat periodic, tu salvand din card doar momentele importante printr-o aplicatie. Nu pare o tehnologie asa importanta, dar daca ar fi fiabila ar fi folosita si ar inlocui orice alt fel de baterie in mai putin de 20 de ani.
Mulțumim, domnule Profesor!
Eu m-am gândit să am încălzire centrală și apă caldă, folosind Plutoniu 238 pentru a crea un mic reactor/boiler pentru așa ceva să-mi asigur casa cu încălzire și apă caldă timp de 80+ ani. Problema este de prețul unui kg de plutoniu 238 care costă 2,5 milioane de $.
Eram interesat pana ai ajuns la pret :))
O ciuperca,doua ciuperci, ghici manastire intr-un picior ce-i .
Ia și matale mai puțin pt inceput și vezi cum merge ! Eu as lua pt 10 ani ! Și mai putem lua din russia la negru !
Va apreciez domnule Presura!
În sfârșit informații concrete și realiste despre această baterie. Mulțumesc!
Corect,numai că informațiile concrete nu sant realiste iar ălea realiste nu e concrete !
Daca cineva isi imagineaza ca aceste baterii in forma actuala ar putea inlocui bateriile pe baza de litiu din masinile electrice , am facut niste calcule rapide si ar fi necesare cam 100 000 de astfel de baterii pentru a inlocui o singura celula Li-Ion sau LiFePO4 , cam 1 000 000 000 ( un miliard ) pentru o masina . Probabil ca pretul ar fi de ordinul miliardelor de USD iar greutatea masinii destul de mare ca sa nu fie miscata de aceste baterii ( vreo 10 000 de tone ).
Sondele spatiale autonome pot fi ideale pentru aceste baterii alături de motorul ionic. Evident baterii mult mai puternice. Sau pot fi o soluție de backup pentru comunități mici de mii de oameni în locuri izolate sau pentru sistemele energetice mult mai vulnerabile bineînțeles urmând a fi stocate la adâncime medie pentru a nu fi deturnate în alte scopuri ( bombe murdare) . Oricum materialul prezentat e super❤❤❤. Totuși dacă țin minte la aceasta baterie de ex. după 63 de ani doar jumătate din materialul radioactiv s a dezintegrat. Apoi încă 63 de ani etc etc..
Exceptionale prezentari!!!Felicitari deosebite!!!
Felicitări Domnule Cristian Presură...💙💙💯💯👏👏👏
nu exista limite unde pot fi folosite aceste baterii cert este ca este un pas mare in tehnologie , sint convins ca visul va fi realitate in urmatorii citiva ani FELICITARI
O astfel de baterie, în cazul în care să spunem că s-ar putea dezvolta una cu putere similară celor dintr-un telefon mobil, nu cred să aibă sens de vreme ce în dispozitive de acest fel pașii tehnologici sunt mult mai rapizi. Chiar și o baterie de 10 ani e inutilă într-un telefon ce v-a deveni prea slab in 5 ani. O risipă. Și nu doar telefoane, în general dar acele dispozitive care se schimbă des din cauza avansului tehnologic. O mașină, poate, o baterie/generator care ar dura măcar 5 ani ar fi justificat, un avion, etc.
Se poate recicla...
Nu neaparat, daca s-ar inventa una utila pentru un telefon se poate forta standardul pe toate telefoanele din viitor si doar iei bateria cu tine pe noul telefon. Cumperi telefonul fara baterie daca nu ai nevoie sau dai telefonul vechi la schimb si primesti o reducere. Ei scot bateria si o refolosesc la un telefon nou doar sa fie acelasi standard obligatoriu. Nimic imposibil de realizat doar sa vina bateria prima data.
Nicio problemă...bateriile pot fi interschimbabile pentru orice generație de telefoane următoare, sau reciclate.
Pina la urma și dezvoltarea telefoanelor are o limita în perfectiune
Multumim,sa ne anunți când sunt pregătite spre vânzare
Asemenea surse de energie ar putea ajuta la protejarea mediului înconjurător și ar putea scădea nivelul de emanații din atmosferă.
Felicitări pentru video! Ca de obicei multă informație de calitate și bine documentată.
Mulțumesc 😊
Subiect nou explicat pe înțelesul tuturor oamenilor cu cunoștințe medii❤
Interesant, multumesc.
Bună seara !
O astfel de baterie ar fi extraordinară pentru casă !!!
Interesanta inventie! Imi pot imagina ca ar putea fi combinata cu o baterie obisnuita pentru a stoca energia si a o elibera la nevoie in aplicatii care folosesc curent pentru perioade scurte, de exemplu un sistem cu senzori remote care sa trimita informatia o data pe ora sau la cateva ore. In felul asta, nu pierzi energia care oricum se elibereaza constant, sau este o metoda de a opri reactia? Presupun ca nu.
Cu toate asta, este greu sa imi imaginez o versiune de cateva zeci de mii de ori mai puternica, deoarece ar putea deveni brusc mult mai periculoasa si pentru mediul inconjurator si pentru oamenii care le folosesc.
Bravo lor,eu ma gindeam cu citva ani in urma l-a aceste baterii darbptr.😅masini auto cu sistemele de siguranta necesare sistemului.
Felicitări 😃👍
Ce interesant!
Majoritatea planetei nu realizeaza ca tehnologic vorbind suntem de fapt foarte avansati....foarte avansati ...dar cum majoritatea nu inteleg industrii precum litografia (ASMC), tehnologic vorbind putem face foarte multe .. problema e alimentarea cu energie ... in ultimii 20 de ani asta a fost singura cursa tehnologica si inca e .... stocarea energiei si generarea ei ..(bateria)...litiu-ul ne-a oferit o solutie pentru asta (pentru scurt timp )... personal consider ca le vom avea pe piata in urmatorii 15 -20 de ani
Mulțumim
😂😅😂
O sursă "infinită" de energie este incompatibilă cu ideea de profitabilitate a "băieților deștepți". Nimic din ceea ce poate aduce sustenabilitate și independență pentru omul de rând nu va deveni "accesibil" populației. Pe Pământul acesta "trebuie" să existe vânători și "vânatul-prada"...totul se rezumă la principii morale și de etică, pe care un vânător nu le va avea niciodată...suntem totuși bipezi capabili să distrugem o Planetă! 🤕...așteptăm #taxapesoare
E, nu-i nimic! Acum o să fie totul pe baterii. Practic, în loc să avem "Big Oil", o să ne pricopsim cu "Big Battery"! 😬
@@trainspottingtech23 păi și cum ți-ar conveni altfel: să fie doar 2,3 care extrag, rafinează, transportă, depozitează și iar transportă, apoi îți vând la ce preț vor ei, sau să ai o beterie proprie și sursa de energie "pe casă, în curtea ta" și să nu mai depinzi de "ăia 2,3 băieți deștepți"? 🤔 😊...stai să vezi cum va fi cu apa, sursă epuizabilă... 😢
O baterie care are 300 μW capacitatea este mica acum, dar gândiți-va ca si in anii 2000 aveam masini de spalat care consumau 4 kwh si acum daca depasesc 800w. Cu timpul si tehnologia avanseaza si gasim utilitatea bateriei. Iar pentru intrebarea domnului Presură, o baterie ar fi buna pentru incalzirea/ racirea caselor.
Cred ca ar fi mai potrivita intr-un powerbank, ca alimenatare pt telefon, pt ca poate contine mai multe pastile din acestea
Cât de sigure sunt centralele atomice si pe ce suprafată se pot intinde efectele negative in caz de o eroare umană sau o defectiune gravă.Puterea centralei ramane la alegerea d-voastră. Mulțumesc
Buun! Multumim dle Presura!
Multumim pentru video !
Foarte interesant! Domnule profesor, pot să vă pun o intrebare din fizică despre ceva ce nu inteleg? Are legătură cu conservarea energiei!
O astfel de baterie, puțin mai mare, capabilă să satisfacă o gospodărie din toate punctele de vedere pentru o perioadă de 50 de ani, ar intra in "conflict de interese" cu ceilalți producători de energie: petrol, gaze, electricitate😢
Daca ar fi ceva mai mari ca volum si putere ar fi utile pentru biciclete si trotinete electrice care sunt folosite ocazional pentru distante scurte. Eu cred ca am nevoie de cel mult un kwh pe luna. Pui o baterie din aceasta de cateva mii de ori mai mare care sa incarce mereu o baterie mica cu litiu sau chiar niste condensatori si ai mereu curent la trotineta fara sa o mai incarci. Chiar daca e mai voluminoasa cred ca se poate atasa unei trotinete sau biciclete. Problema este costul care probabil este exorbitant pentru o baterie mai voluminoasa care sa se apropie de 1W.
Smartwatch, baterii instalate pe platine de baza pentru firmware, baterii pentru termometre, lumini de stop pt bicicleta, LED-uri in diferite forme… sunt nenumarate aplicatiile uneinastfelnde baterii
Multumesc frumos pentru video ❤🎉
Ar fi ceva bateria, dar sa se aplice principiul incarcatoarelor, tehnologia e foarte rapida si trecerea lor standardizat sa se faca pe cele care vin. Gen telefoane, masini, etc. ( ex; ce as face cu un telefon care dupa 2 ani ? Nu-l utilizez dar are baterie cu durata de viata de 50 de ani. )
Cred ca o astfel de baterie cu durata de viata de 50 de ani ar fi utila in senzori pentru cutremur care de multe ori sunt montati in locuri in care panourile solare nu sunt o solutie.
Asa e, senzorii pentru cutremur devin din ce in ce mai mult o necesitate in punctele vitale. Fie si cateva secunde iti ajung sa opresti instalatii vulnerabile.
Si ar fi utile sa ne tina activa memoria la cat mint cei pe care ii platim gras ...politicienii .
da cred ca poate fi real , da nu ca baterie ci mai mult un generator incarcator pentru bateria actuala. un semiconductor se fabrica prin fotometrie cu expunere la gaze vaporoase .deci cu cat e mai gros stratul nuclear cu atat il arde pe cel absorbant, asta inseamna mii de straturi ca sa fie stabil.
Te o baterie.am vazut la americani in filmul matrix.tu ce film ai vazut?😂😢😅😂
Întâlnire exploziva
Sau o nava spațială ar putea funcționa aproape 200 de anii evident cu o baterie mult mai mare
Pentru multe ar fi bun ca rezerva de curent probabil folosite la cât mai multe unele de munca dar la lopeți la furci la roabe la bicicleta la utilaje care sa ajute suspensia de a ajuta forțele astfel am scapă de atâtea drumuri asfaltate?
Am putea merge pe Marte fara sa mai oprim pe Luna
Are energie mica dar odata cu circuitele fotonice nu va mai fi o cale lunga de utilizare in dispozitivele noastre.
Mă gândesc în felul următor, producătorii de telefoane pot face aceste baterii cât de durabile vor ei, asta însemnând că ești cam la mila lor, asta ar fi un minus al bateriilor radioactive.
Exact, sau is obligati de mafie sa o limiteze.....sau sa zica ca e periculoasa pentru telefoane...putin probabil sa puna in circulatie o baterie ca asta.
@@ucsx sau pot sa faca telefoanele o idee mai scumpe
Imaginați-vă o alternativă la sursele de energie tradiționale pentru vehiculele agricole, similară cu cea din aceasta baterie, dar adaptată nevoilor și cerințelor specifice ale acestui domeniu.
Cu siguranță în micro sisteme de senzori radio, dar poate și pentru reciclarea unor reziduuri radioactive în galeriile unde se depozitează, unde s-ar recupera aceasta energie oricât de mică pentru utilizări umane.. ideea este ca bateria sa fie 100% reciclabila ulterior, posibil cu izotopi stabili, de aceea pila de hidrogen pare o soluție mai viabilă pe termen lung
aceasta baterie ar putea avea locuri bune in chestii precum camere, becuri slab, usi cu incuietoare electronica, senzori de tot felul, in castile wireless in special cele in ear ar fi super, ceasuri,
ar fi ceva daca aceste baterii sa se poata transfera ( sa se potriveasca )de la un model de telefon la altul ...adica ce telefon sta mai mult de 5 ani in posesia unei persoane....ce rost are sa ai un telefon cu o asemenea baterie daca schimbi telefonul la 2 ani....DECI TREBUIE CA ACESTE BATERII SA FIE REFOLOSIBILE MEREU SI NU RECICLATE / ARUNCATE ....DATIVA SEAMA CAT POT FI DE POLUANTE....
MAI DEGRABA AR FACE ACEASTA TEHNOLOGIE PENTRU BATERIILE DE MASINI ELECTRICE ....
Si chiar daca ar fi bateria pentru 50 ani sau mai mult ar fi ceva ca poti telefona dar, uitam ca , server -le pentru retea functioneaza totusi cu curent electric.
multumim
Bine explicat D-ule.Profesor !👍🙂
Ești super.
Dacă au reușit să obțină 100 microW. Nu ar putea să pună mai multe grame, pentru a obține o energie ceva mai mare?
Q2. As fii că energia optimistă ar putea telefonul să o înmagazineze in ceva condensatoare in perioada când tel nu e folosit, și să o utilizeze cand e nevoie. Ce părere aveți? Poate totusi condensatorii sa fie in interiorul bateriei.
Însă la masini, unde spatiu e ceva mai mare, ele s-ar încarcă singure cand sunt in parcare, și ar consuma cand mergem cu ele.
Eu cred că si ca un backup/pentru cazuri de urgență, un sistem de genu de reîncărcare automată ar fii util acolo unde spațiul fizic nu e o problemă și energia consumată e mică.
Eu mă gândesc la lampile cu leduri de acuma care au mini panouri solare, dacă ar avea o baterie de genu, ar merge si in beciuri 😊
Super interesant
Imi imaginez cand se va putea produce pentru camioane electrice si nu doar, atunciii ar fi cred ca o adevarata comoara! Si pentru telefonul mobil este foarte ok, dar oameni sunt obisnuiti sa schimbe foarte des telefoanele asa ca ar fi un mare pacat sa se foloseasca acest tip de baterie.
Daca nichelul este un deseu radioactiv, ma gandesc ca am putea face mai multe astfel de baterii dar mai mari pentru trenuri electrice si chiar avioane.
Ma gandesc si la statii electrice de incarcare, in locuri unde nu exista racordare la electricitate dintr-un oras, cum ar fii in mijlocul muntilor sau in pustietate.
Pentru un tren s-ar putea gandi un sistem , asa cum erau trenurile pe aburi , la care carbunele sa fie inlocuit de material radioactiv . Desigur ar ramane problema securitatii materialului ca sa nu cada in mana unor teroristi .
Cam periculos pentru trenuri.. sunt accidente mai frecvente decât îți imaginezi. Lucrez în domeniu și mi se pare aproape imposibil… La câte măsuri de securitate și protecția muncii sunt, să mai pună și radioactivitatea pe listă, nu ar fi deloc rentabil…
@@Stefan.Voinea Comentariul meu a fost pentru cel anterior care spunea sa foloseasca asemenea baterii pentru trenuri si avioane . Sigur nu e o solutie mai ales ca multe linii sunt electrificate .
Parcă Tesla spunea ca pe viitor fiecare gospodărie va avea un soare personal în casă. Dar eu văd un viitor în care fiecare comunitate/oras va avea un “soare” central care sa producă suficientă energie pentru toți. Apoi ideea de a capta energia direct de la soarele nostru din centrul galaxiei este la doar un pas. Am auzit o teorie care spune ca soarele nu are nici lumina și nici căldura proprie ci este acoperit de apă care reacționează la exploziile interne - sonoluminiscență. Așa reacționează apa de pe suprafața pământului de acolo căldura și lumina. Astfel mă gândesc că energia produsă în interiorul acestor baterii prezentate mai sus să fie preluată de H2O și abia apoi transformată în energie electrică. Ar fi interesant de studiat efectele asupra apei. Poate vom avea telefoane “pe bază de apă” 🙂
Tu vezi PSD-ul si PNL-ul de la noi in stare sa gandeasca orase cu soare in Romania? Astia tot in evul mediu ne vor tine.
Sigur peste maxim 10 ani această baterie va fi disponibilă si pe telefoanele mobile. La început doar pentru cele scumpe, dupa aceea si la celălalte "normale".
Asta mai ne trebuia!!
...dar în caz de un accident sau o deteriorare (corodare, topire) pe "timpu' viețzi", nu există pericolul poluări radioactive...
...un container plin cu bateri noi "căzut" în ocean...
Fie si utilizata doar in domeniul dispozitivelor medicala, si este suficient ca această baterie sa fie considerată un pas uriaș înainte!
O baterie care furnizează în mod constant putere mică pentru perioade de ani de zile ar putea fi folosită în tandem cu o baterie clasica, gen Li-ion, pe care să o reîncarce în perioadele de utilizare redusă. Însă tehnologia actuală pare inadecvată chiar și pentru o astfel de aplicație.
Imaginati telefonul legendar nokia 3310 din septembrie anul 2000, cu baterie neincarcata si azi la 100%, dezavantajul sa punem o baterie nucleara in telefoanele mobile. Plus telefoanele le tinem aproape de corpul nostru perioade de timp lungi (si cei care folosim doar pentru apeluri si strictul necesar). Oricum deja avem radiatii in viata noastra, multi senzori de fum de fapt contin elemente radioactive.
Până Nu Vor Fi Capabile, Aceste Generatoare Electrice, Să Alimenteze Un Camion De 16 Tone Sau Un Autocar Cu Etaj, Nici Nu Are Rost Să-mi Imaginez...
Utopii, Povestiri SF, Desene Animate. 😉
Chiar și la tel poate fi folosită. Voltaj mai mare și poate reîncărca bateria telefonului pe timpul nefolosirii acestui dispozitiv
felicitari
Nu se va pune niciodata in practica aceasta metoda , di motive de siguranta !
Acesta este viitorul, din pacate nu va mai fi disponibil in timpul vietii noastre, dar aceasta este tehnologia viitorului
Bun😊
Buna ziua. Interesanta prezentare. De ce nu se folosesc aceste baterii pentru autoturisme? Ar rezolva definitiv problema autonomiei si te-ai deplasa cu costuri ZERO....
Dacă ai plutoniu in gradina de la țară că la oraș e mai greu !
ar fi tot degeaba, or sa apara surse mult mai consumatoare de energie si as mai presupune ca o sa apara o alta varianta de a stoca energia, altfel decat cele cunoscute in prezent
cand o busi bateri sari in sus 10 metri sa nu vb daca mai traiesti la alte perosane la busit telefonu in buzunar si sau ranit grav la picior
Genială idee ! O baterie fără moarte pt un telefon care moare după 5 ani si proprietarul după 10 !
Cum ar fi sa lasi mostenire baterii ca mai tin 20 ani :))
Oricum e o idee interesanta care sigur se va dezvolta dar nu cred ca o sa apucam din generatiile astea sa le vedem in dispozitive
Daca bateria asta produce mai putin de zeci de ori decat ar avea nevoie un telefon.
Oare ar putea fi combinata cu o baterie litiuion?
Adica atunci cand telefonul e in standby sa incarce bateria litiuion?
Pai si nu e periculos sa se foloseasca astfel de baterii?
Masina electrica cu baterie nucleara, combinatia perfecta. Un ‘plin’ odata la 50 de ani. Ba cand nu as merge cu masina i-as conecta bateria si la reteaua electrica sa nu mai fiu abonat la nimeni. Suna prea bine sa ajunga asemenea tehnologie la pulime.
Gh. Dej confirma ca a avut o astfel de baterie sovietica in birou. Pana sa-i faca retur a fost iradiat definitiv.
Nu le convine sa faca o astfel de baterie, cum mai castiga ei bani din "consum"?
Din punctul meu de vedere ar fi prea periculos , telefoanele se mai sparg și se pot fisura. Ne-am radia singuri
cu timpul ar putea schimba total energia care o avem acum in case...
N-ar fi rentabilă pentru dar ar fi supr tare
Și Elon Musk lucrează la o baterie care este pe aceeași principiu și se numește NDB (Nuclear Diamond Batery) și va dura 28000 ani folosind alt material radioactiv
Poate error musk
Ar fi super... imaginativă o mașină electrică cu o baterie cu viața lungă de 50 de ani,,,
Păi...din cate am înțeles bateria asta ar fii posibila numai pt telefoane.Deoarece plutoniul când se dezintegrează natural emite energie de 1 w sau ceva de genul.... insuficient pt mașini dar destul pt telefoane
la dimensiunea unei monede @@alexandrugalan5
E suficient si pentru masini...se pun mai multe in paralel si in serie exact ca in cazul celor li-ion
fie si un an, ca schimbi bateria la revizia masinii
@@Niku225 Ar fi necesare cam 100 000 de astfel de baterii pentru a inlocui o singura celula Li-Ion , cam 1 000 000 000 ( un miliard ) pentru o masina . Probabil ca pretul ar fi de ordinul miliardelor de USD iar greutatea masinii destul de mare ca sa nu fie miscata de aceste baterii ( vreo 10 000 de tone ).
Cu asemenea baterie putem spunem pa la ideea ca in cazul unei revolte 🤖 ii scoatem din priză și gata.
Intr-o era a consumului, nu cred ca vor face ceva sa tina mult
Bateria da, viața nu !
baliverne cam greu de crezut
daca ar avea asa ceva masinile electrice ar fi foarte tare ( infinite range )
Curiozitatea mea este ce poate să pornească o astfel de baterie dacă are doar 100 microwatt și ce se întâmplă dacă se face scurt circuit sau are un consum mare ( o baterie normală ar exploda la scurt circuit).
Bateriile beta voltaice nucleare nu explodează dar se pot încălzi foarte tare la scurtcircuit și ar putea să aibă scurgeri de material, lucru care bineînțeles nu ar fi deloc de dorit. Însă, mai mult ca sigur că ele au o siguranță ce le blochează, nefiind tocmai construite ca o baterie de litiu care e una chimică. Și dacă eu care nu sunt un expert m-am gândit că ai putea pune un strat lamelar care s-ar autodistruge la scurtcircuit întrerupând fluxul e energie, sunt sigur că acei ingineri s-au gândit la ceva care să le facă sigure.
Nefiind o baterie chimica , nu s-ar intampla nimic in caz de scurt-circuit pentru ca nu se pot accelera procesele nucleare asa ci doar prin cresterea masei materialului radioactiv .
@@danm94 aiurea !
ai putea avea televizoare fara cablu sau laptopuri, nu doar telefoane (asta daca ar functionea evoluarea produsului pana la acel nivel energetic), daca ar fii suficient de mari pana si la masini ai putea sa pui.
Dar o baterie nucleara pt auto care sa o lasi mostenire cand masina va rugini , cand o sa apara, sa dispara Dubaiul petrolului asa cum a aparut?!
Probabil că mai durează până când se va descoperi un alt material semiconductor decât diamantul. Oricum, bateria va fi „muuult” mai scumpă decât smartphone-ul.
Diamantul e cel "mai tare" ! Siliciul nu e bun de nimic ! Doar la tăiat geamuri .
Ca. Șii cum ai sta.in Cernobîl :)
Pacemakere mai vechi aveau baterie cu izotopi radioactivi. Nu este o noutate.
Sa faca pentru masinile electrice
👍👌👏
Un cas de mînă care poate sa masore pulsu și pași
pe un tun laser, similar cu cel inventat de americani si folosit pe una din navele lor maritime de razboi, ar merge bine dar cu o capacitate a bateriei adaptata nevoi tunului respectiv. Ideei de energie ar fi cum sa micsoram si sa stabilizam reactia de fuziune atomica din reactoarele cu plasma magnetica, pt a obtine energie infinita.
Distrugatoarele Americane na nu toate au deja reactoare nucleare la bord ... Spre exemplu clasa Zumwalt Class Destroyer de la americani se dorea sa se monteze railgun-uri pe el .. deci nu ai avea de ce sa folosesti o baterie din aia si ce capacitate mai mare pentru un Laser ... Ai deja reactorul nuclear ... Da la partea cu daca ai inlocui reactorul nuclear cu un reactor pe fuziune magnetica da de merita dar mai dureaza pana reusesc japonezi cu reactoarele Tomahawk na au doborat recorduri dupa recorduri la cata energie putea sa produca
Eu nu prea as opta pentru chestiile militare da na aici apar toate chestiile de o sa le folosesti ma incolo aka cum a fost GPS .. folosit ca arma de razboi acuma te ajuta pe tine sa iti zica pe unde mergi ... Cu un reactor pe fuziune magnetica mai bine faci o sonda spatiala si folosesti detonarea nucleara sau sa faci un warp drive si sa o trimiti idk spre Alpha Centauri
Cu siguranță există ideii pentru dispozitive care generează energie , DAR acest lucru contravine celor care vor profit.
A pățit-o și Tesla . Așa că 🤷♂ . Dictează 💪 . Nu 🧠
Se va putea face acest lucru sigur că doar asa poate apărea apocalipsa ,între apocalipsa si tehnologie este primul pas si ultimul pas deci tehnologia e mama apocaliosei.