#26 Frank Slaets: “Wij de Vlamingen zijn boeren”

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 26 сен 2024
  • IG: @mrfrankslaets
    TikTok: @franksweetlove
    In de podcast wordt Frank Slaets geïntroduceerd als een bekende zakenman en voormalige 'bad boy' van de zakenwereld, vooral bekend als de echtgenoot van Veronique De Kok. Frank vertelt over zijn carrière, die begon in de computerindustrie bij Atari, waar hij de jongste salesmanager in Europa werd, en evolueerde naar schoonmaakbedrijven en vastgoed. Hij benadrukt hoe belangrijk zijn netwerk was voor zijn succes, met name zijn contacten met Russische Joden na de val van de Berlijnse Muur. Frank bespreekt ook zijn jeugd en opvoeding, en hoe hij zelfstandig werd door zijn tijd op een internaat. Hij reflecteert op de veranderingen in ondernemerschap en de uitdagingen die hij tegenkwam, waaronder negatieve mediaberichten en gerechtelijke procedures.
    Frank deelt zijn ervaringen in de legendarische discotheek Zillion, waar hij een vaste gast was en geen moment aan de deur hoefde te wachten. Hij prijst Frank Verstraeten, de oprichter van Zillion, als een genie en vertelt hoe hij hem in de Carré introduceerde, wat uiteindelijk leidde tot de oprichting van Zillion. Frank bespreekt ook de waarden die hij zijn kinderen heeft bijgebracht, zoals hard werken en zelfredzaamheid, ondanks de moeilijkheden die hij zelf heeft ervaren. Hij geeft voorbeelden van zijn non-conformistische aanpak in zaken, zoals zijn successen in de parallelimportmarkt en vastgoedprojecten. Ondanks alle uitdagingen en mogelijkheden om elders te wonen, kiest Frank ervoor in België te blijven vanwege zijn diepe verbondenheid met de Vlaamse cultuur en gewoontes.

Комментарии • 4

  • @christophersmeets8791
    @christophersmeets8791 Месяц назад +1

    43:59 Ik geef Frank Slaets hierin toch gelijk. De reden waarom er minder clubs zijn dan vroeger (als het gaat over de traditionele ‘discotheek’), komt dit omdat er net veel meer te doen is dan vroeger. Dat is net de paradox. Het is een kwestie van vraag en aanbod. Vroeger gingen mensen op café en dan elk weekend naar dezelfde club (of 1 vd 3 of 4 clubs waar iedereen ging). Uitgaanscultuur is veranderd: mensen kiezen er minder voor om altijd hetzelfde te doen. Vroeger kozen mensen voor een club omwille van de club, nu kiezen mensen voor een event, en zullen ze eventueel nr een club gaan indien daar een specifiek event is. Ik heb de woorden ‘logica’en ‘gezond boerenverstand’ horen vallen. Het is eigenlijk heel simpel: er kan niet minder te doen zijn als vroeger als er meer mensen zijn dan vroeger. 30 jaar geleden was het eilandje in Antwerpen 1 groot leeg zwart gat waar niks te doen viel. Sommar, Bocadero, Strantwerpen etc bestond vroeger allemaal niet. Als er daar dan eventjes worden gegeven of op andere locaties zoals pakweg in Centraal Station of Havenhuis etc dan wordt het idd moeilijk voor clubs. De traditionele clubcultuur van vroeger is gewoon een achterhaal fenomeen. Ik vrees dat het verleden hier een klein beetje geromantiseerd wordt.

  • @barcamy
    @barcamy 3 месяца назад +2

    Tof manne . Probeer uw vragen iets beter voor te bereiden zo haal ja NOG meer uit jullie podcast! Succes 🎉

  • @Tonymacaroni298
    @Tonymacaroni298 3 месяца назад +1

    Zotte interssanten podcast geef nooit reactie of aboneer nergens maar hier heb ik het wel gedaan!
    Much love b