Sanayide oto yedek parçacıyım. 😂 Sizin videonuzu görüp bolt.new ile iş yerim için iade takibi programı yaptım mükemmel iş çıkardı ücretsiz versiyonu bile çok işimi gördü bana uzun vadede çok kazanç sağlayacak bir program oldu.
Çok sevindim, çok seviyorum böyle çalışmaları :)) Elinize sağlık.
Месяц назад+17
Geliyor gelmekte olan. 😅 Yıllardır bir sürü kafamda fikir vardı. Tabi gençtim. Yazılımcı nazı cazın derken hiç birini hayata geçiremedim. Ama şimdi tek başıma yeni fikirlerimi hayata geçireceğim. Size de ayrı bir teşekkür borçluyum. RUclips'un dibi diye bir akım vardı. Sizi o zaman tanımıştım. Kolaylıklar dilerim.
Keşke gençken yazılım öğrenseydiniz de ertelemeseydiniz projelerinizi, işlerinizi. Hiçbir zaman çok geç değildir. Şimdi de öğrenebilirsiniz. Yoksa 3-5 sene daha bekleyebilirsiniz.
@@Sultan_Alparslan_HAN "Gençtim" dendiğine göre yeterince zaman olmuş. Seçip 3 dil ve platform öğrense her uygulamaya yeterdi. Şu an henüz YZ yazılım bilmeyenlerin isteklerini yapmaya, en azından her ölçek için %100 hazır değil. Ama 3-5 yıl içinde olacaktır. Onu beklemesi gerekecek ya da biraz bir şeyler öğrenilmesi gerekiyor. Tabii yazılımcıların emeklerinin ve yıllar süren yatırım ve özverilerinin, veya gördüğü teknik sorunlarla ilgili yorumlarının naz, caz vs. olarak değerlendirilmesi son derece bilgisizce. Bu halk yazılıma, özellikle de kendi yazılımcısına isteyerek ödeme yapmamıştır hiçbir zaman. Dev şirketler bile, yurtdışı şirketlerin hazır paket ürününe milyon dolarları seve seve dökerken, tamamen özel yazılım yaptıracağı, bünyesinde olsun olmasın kendi ülkesinin yazılımcısına vasıfsız işçi muamelesi yapmaktan çekinmez.
maalesef tembelleşmenin en büyük sorunu, beynimizi giderek daha az kullanmamız. eskiden işler manuel yapılırken, beynimizi zorlayarak bir nevi üst seviyelere çıkıyorduk. yapay zeka ile sadece tembelleşmiyoruz, aynı zamanda zekamız da geriliyor(!). "yapay zeka bize zaman kazandırıyor, yaratıcılığımızı artırıyor vs." gibi şeylerle kendimizi avutuyoruz, ama işin gerçeği öyle değil. birkaç yıl içinde en basit sorunları bile çözmekte zorlanacağız, çünkü zihnimiz yavaş yavaş hantallaşıyor. gidişat pek parlak görünmüyor...
@@YabghuKhan hayır tam aksine. Yeni teknoloji yeni problemler yarattığı için uzmanlaşılması gereken alanların sayısı artıyor. Hesap makinen varsa kafadan toplama pratiğin azalıyor ancak bu seferde makinenin kendi başına yapamadığı daha geniş çaplı işlemlere beyin gücünü harcıyorsun.
Elinize emeğinize sağlık. Videolarınız çok faydalı. Ben şunu gördüm yapay zeka konusunda. Aslında sadece yapay zeka değil de belki hayatın her alanı demek daha doğru. İyi kötü bir bilgisayarım var. Ancak fikirlerimi projeye dönüştürmek istediğim zaman karşıma çıkan para engeli nedeniyle her birini rafa kaldırmak zorunda kalıyorum. Ücretsiz araçlar bir yere kadar.
araştırmaların ve insanları akıcı dialoğunla bilgilendirmenden dolayı teşekkür ederim Erhan kardeşim. Aslına bakarsan 36 yıllık yazılımcı olarak, geriye dönüp baktığımda binlerce saat emek, onlarca çalışanla stres dolu bir yaşamla gelinen nokta, ülkemizin yazılım çıtasının istenen seviyelere yaklaşamadan yapay zeka ile daha da geriye düşeceği endişesi üzmekte beni.
Çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi olabilir ama bir yandan da bize daha uygun bir çok farklı kapı açabilir. Şunu demek istiyorum, okumayı araştırmayı çok sevmiyoruz ama izleyerek birşey öğrenmeyi seviyoruz. RUclips izlenmelerinde rekorlar kırıyoruz. Kod yazamıyoruz ama girişim konusunda iyi olabiliriz.
Erhan Bey, yine güzel bir araç tanıtmışsınız. Elinize sağlık. Şahsen "design pattern"lerle başlayan, yazılım geliştirmenin bir ezber süreci olmaya doğru hızla ilerlediği son 5 yılda ve günümüzde, yapay zekânın birçok yazılımı yapabilmesine şaşırmıyorum. İnsanlar da benzerini yapıyor. Bir yazılımcı olarak maksimum 3-5 yıl daha çalışma hedefim var. Genç arkadaşlar için üzgünüm, ama o ezberci yaklaşımlarla, belli patternleri değişkenlerin ismini değiştirip yazmanın yazılımcılık olduğunu kabullenmekle, özgün kodlar üretmemekle bu günlere biraz da onlar çanak tutmuş oldu. Tabii bunlar bugünkü yazılım ürünlerinin önemli bir kesimini oluşturan 'CRUD'dan başka işlevi olmayan yazılımlar için geçerli olacak. Yine endüstriyel alanda ve embedded tarafta geliştirme biraz daha komplike ve daha spesifik olduğu için devam eder diye düşünüyorum. Diyelim ki, 10 yıl. Ama sonra insan ihtiyacı bu alanda yine çok azalacak ve bu alanda iş bulmak çok daha zor olacak. Ama asla sıfır olmayacak. Sadece üstlendikleri roller değişebilir ve biraz daha güvenlik/denetim vb. tarafına kayabilir.
@@radresk34 Hiçbirşey olmaz korkma büyük orta ve bağlantılı imkanı yok yapamaz yardımcı rol zaten gelişimleri durdu gibi birşey yapay zekaların bakma reklam yapıyorlar anlayan anlar zaten.
Çok teşekkür ederim :) Çok doğru tespitler olmuş. Şunu da biliyoruz kod yazıyorum diyenlerin %99'u github'tan stack overflow'dan aldıkları kodları düzenliyorlar. Dediğiniz gibi şu an yapay zekanın yapabilmesi şaşırmıyor.
@@erhanmeydan Bir yanlış anlama olmaması için eklemek istiyorum. Design patternler, yani tasarım desenleri 1970'lerde yazılan bir kitapla ortaya atıldı. Ancak sektör hiç şu anda olduğu kadar bunlara bağımlı çalışmamıştı. Şu an yazılım şirketlerinin de farklı bir talebi yok maalesef. Her şey bunlara ve CRUD veritabanı işlemlerine indirgendi. Webde de Bootstrap varsa tamam. Tüm UI'lar tablolardan ibaret zaten. Daha fazlasını yapacak vakti yok kimsenin.
@@matchbaronmacbaronu561530 yıldır sektörde olan bir yazılımcı olarak söylüyorum, yanlış yoldasınız. Ben ChatGPT Plus o1-preview ile şimdiden mikroservisler, mobil uygulamalar ve ESP8266, ESP32 ya da başka microcontroller dahil birçok komplike şey yaptırmayı başardım. ChatGPT ile Claude bu konuda yarışıyor. Gemini çok geride ve belki de kasten geride tutuluyor. Asıl sorun farklı. Sektörde yeniden özgün kodlar ve özgün kod yazan yazılımcılar el üstünde tutulmaya başlamadıkça, yazılımların iş çeşitliliği de artmadıkça bu iş bitişe doğru gider. Daha fazlası için diğer yorumlarıma bakabilirsiniz. Değişime adapte olmayan yanar.
Yapay zekâda daha önce 10 senede olan gelişmeler şimdi 6 ayda oluyor. Bu süre 3 aya, sonra 1 aya, bir gün de 1güne inecek. Kartopu gibi başlayan ama sonra yuvarlanan dev bir gezegene dönüşen yapay zekânın altında ezilmemek için herkes kendini dönüştürmek zorunda.
Eline sağlık yine faydalı bir içerik olmuş. elimde geliştirmem gereken 1200 satırlık bir kod vardı, gpt plus, claude vs. hiç biri bu kadar satırı desteklemiyordu bolt'un ücretsiz versionuyla bile sorunumu çözebildim. Sayende Erhan Meydan 🙂
Emeğinize sağlık. Sevgili Erhan meydan sizi inanılmaz keyfle takip ediyorum. Bu baş döndürücü gelişmeleri sizinle takip ediyor olmak ayrı müthiş bir deneyim. Teşekkürler. Uşaklı olarak eklemek istediğim birşey yok ama bilgiler yeterince doğru değil o kadar olur diyoruz di mi
Hocam Bana göre replit agır kalıyor ama düzenli çalışıyor 1 Uygulama Yadırmaya Kalkarsanız adam akıllı bolt ile kredileri çok çabuk tüketiyor hızlı fakat gereksiz kredi harcıyor emeginize sağlık sayenizde bir çok modele aşina olduk çok işimize yaradı
Teşekkür ederim, hepsini denemiş oluyoruz hep beraber. Bu yapay zekanın bu yanını seviyorum, yalan hemen belli oluyor. Abartılı açıklamalar yapay uygulamayı bir deneyip sonucu alıyoruz :))
Teşekkürler yine pek güzel bir oyuncak bulup getirmiştim. Bir önerim olacak: Token Sayacı🤓 Yapılan işler için ne kadar harcadığını görüp fikir sahibi olabiliriz.
Videolarınızı ve bilgilendirmelerinizi ilgiyle takip ediyorum. Bir sorum olacak. Yeni nesil lise vb öğrencileri arasından yazılımcı olmak isteyenler hala olmak istesin mi? Yoksa (yazılım konusunda bilgisiz ev kullanıcıları için) yapay zeka bu hızla ve bu şekilde her mecrada geliştikçe yazılımcı(lık) kavramı rafa mı kalkacak?
Şöyle bir durum okullar geride kaldı yeterli değil ama başka çare de yok. Yani bu işleri yapmak istiyorsanız okula gidilmeli, ama çokta takınılmamalı okula sınavları hızlıca tüketip işinize bakmakısınız. Yazılım konusu belli bir grubun elinden çıkıp genele yayılacak.
Erhan Bey, bu eğitici videonuz için çok teşekkürler. ben eğittiğim modeli kullandığım zaman hata alıyorum. eğitim sürecinde bir yanlışlık olduğu için olabilir mi? ancak gemini üzerinde eğittiğim model ile chat düzgün çalışıyor. internetten araştırdığıma ve yapay zekaya sorduğumda ise Vertex AI kullanmamı istiyor. siz bu sorunla karşılaştınız mı?
Selamlar. Yayınladığımızda aldığımız bağlantı yahut netlify a aktardığımızda edindiğimiz bağlantı ne kadar bir süre için geçerli? Çalışması için bolt üyeliğinin devam etmesi gerekiyor mu? Teşekkürler.
abi videoların harika özellikle yeni girişimler yapmak isteyenler için. yapay zeka ile uygulama yapan ai araçları için bir karşılaştırma yaparmısın replit vs bolt.new gibi aynı uygulamayı farklı farklı platformlarda yazdırma gibi
Ekleme hatta biraz daha komplike bir proje yaptırmaya çalışsan mesela gün gün onun videosunu izlesek hiç fena olmaz :) ne biliyim bir e-ticaret yazılımı gibi yada bir analiz aracı gibi yada basit bir butik mağaza gibi yada basit bir ön muhasebe programı gibi gelir gider takibi yapabilecek bir şey vs vs
Merhaba Erhan bey, Telefon üzerinden de yapabilir miyiz bu işlemi? Bir de bir soru daha sormak istiyorum izninizle, mesela ses üretebilen bir uygulama veya site yapabilir mi? Ses efekti yani.
Merhaba, video ilk çıktığında denedim ve harika işler çıkardı. Ancak ücretsiz versiyonda logout yapınca proje geçmişten silindi. Tekrar başladım projeye 2 gün içinde pekçok girişler yaptın token yettiğince, 3. gün logout yapmadığım halde beni logout yapmış ve yeniden girince geçmiş yine silinmiş. Çok pratik ve hızlı olmasına rağmen bu özelliği beni biraz üzdü. Bilginize ...
Erhan Bey verdiğiniz bilgiler çok kıymetli. Sizden çok şey öğrendim. Bolt.New ile bir oyun oluşturmaya çalışıyorum. Bir görsel üzerindeki bazı nesnelerin isimleri ile sürükle bırak esasına dayalı olarak eşleştirilmesini sağlamaya çalışıyorum. Her doğru eşleştirmenin bir puan değeri olacak. Ancak eklediğim görseli önizlemede imge olarak görüyor. png uzantılı bir görsel eklemiştim. Bu sorunun nasıl üstesinden gelebilirim? Kodlama bilmiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
@@erhanmeydan Erhan Bey cevap için teşekkürler. Chatbotu denedim ama olmadı. Fen bilimleri eğitimi alanında kullanılabilecek birkaç güzel simülasyon geliştirebildim. Gerçekten faydalı bir ürün oluşturmak çok keyifli. Tamamlayınca sizle de paylaşmak isterim. Repliti de bir deneyeceğim. Selam ve sevgiler.
@@nejlayuruk1085 Fen bilimleri ile ilgili ben de Claude üzerinde bir kaç deneme yapmıştım. ruclips.net/video/Ec0UWW_B_gU/видео.html belki faydası olur.
Aslında açık olarak kodları veriyor, ne ile yazdığını görebilirsiniz. Benim hayalim kodları da bizim hiç bilmediğimiz bir dilde yazması ve insanları bu kod yazma hamallığından kurtarması.
@@erhanmeydan Abi hiç bilmediğimiz bir dil olursa yapay zeka o dil için geliştirilen paketleri, frameworkleri, sdkleri kullanamaz. Zaten hali hazırda var olan ve yıllardır geliştirilen ve çok fazla kolaylık sağlayan paketler sayesinde yapay zeka bu kadar hızlı çalışıyor. Yoksa her şeyi en baştan yapması gerekecekti. Yani yapay zeka kendiliğinden keşfedip öğrenen bir şey değil abi. Öğrendiğini tekrarlıyor. Zaten sıfırdan başlayan ortalama anlama becerisine sahip biri bir kaç ay içinde projeler çıkarabiliyor ve yapay zekanın yaptığı tekrar işini çok daha iyi yapabiliyor. Örneğin ticimax gibi yıllardır geliştirilen ve güncellenen e ticaret sitesi oluşturan bir şirketten e ticaret hizmeti almak, tüm açık kaynak projeleri tekrar edip eticareti yapay zekaya yaptırmaktan çok daha avantajlı abi. Şu zamanda sadece borsa, sadece eticaret, sadece sosyal medya, sadece yapay zeka eklentili yazılımlar geliştirilen binlerce büyük şirket var. Zaten bir kaç yıllık deneyimli yazılımcılar da design patternları kullanıp en basitinden template patternla dahi yapılan projenin başka projelerde de kullanılabilecek kısmını dışarı çıkarıp paket haline dahi dönüştürüyor. Bu sayede yeni bir projeyi çok hızlı üretebiliyor. Ayrıca şimdiki yapay zeka kod üretimini bayağı hızlandırsa da kaliteden oldukça ödün veriyor. Okuduğum bir makalede yapılan açık kaynak kod incelemelerinde neredeyse %70 e yakın bir kalite düşüşü olduğu söyleniyordu. Ancak olumlu ve olumsuz yönünde düşünmek yerine bireye ne kadar katkısı olacak onu düşünmek gerek. Yani abi diyeceğim o ki sisteme herkes hızlıca ayak uyduruyor ve yapay zeka, yazılım üretiminde şu an kötü olsa da gelecekte iyi halecek ama bu da herkesin erişebileceği anlamına gelecek. Herkesin elinin altında olması da önemini azaltacak ve yapay zekaya uygulama yaptıran birinin rekabet ortamı artacak hatta kişi için daha kötü olacak. Çünkü hem yapay zekayı daha iyi kullanan hem de daha iyi kod yazan yazılımcılara ve yüksek pazarlama olanaklarına sahip büyük şirketler bireysel projeleri çalıp çok daha iyi haliyle piyasaya sürüp yine piyasayı kontrol edenlar olacaklar. Kolaylık yerine birey üzerine yapay zekayı düşündüğümüzde olumlu yönünden çok olumsuz yönleri daha fazla öne çıkıyor. Büyük şirketlerin de sadece daha fazla paraya önem verdiğini göz önüne alırsak şu anda yapay zekaya bu kadar fazla yatırım yapmalarının nedenini görebiliriz bence. Belki de kapital düzenden şirketlerin en üst sınıfı oluşturduğu feodal bir düzene geçişin en önemli sebebi yapay zeka olacak.
Yeme ve yemek konusunda sizin gibi olan iki insan tanıyorum. Onlara göre hap yeseler de olur, bisküvi de, İskender yeseler de.. Onlar için de fark etmiyor. Önemli olan beslenmekmiş. Ben hiç katılmıyorum. Keşkek için de teessüf ederim sevenleri adına. Ayrıca etli versiyonu olmak kaydıyla "darı haşılı" da tavsiye ederim. Not: Uşaklı değilim.
Başkan bir sorum olacak. Ülkenin çivisi çıktığı için aşırı teknoloji sevmeme rağmen hiç birşeyi takip edemiyorum artık. Senin videoları hemen açıyorum şimdilik. Sen bu heyecanı nereden buluyorsun? Norveçte mi yaşıyorsun yoksa?
Teşekkür ederim, sanırım yaşla ilgili 44 yaşındayım bu ülke hep böyle bir ülkeydi. Hiç bir zaman iyi olmadı. Alıştım sanırım zamanla, kendi adıma yaptığım işi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum.
muaazzam bir adamsın usta, ancak bunun chatgpt mini o/ o ve google colab ile de yapabilirizz gibi full ücretsiz. evewt uğraştırır ancak bence daha iyi olur belki. neyse hocam bir sorum var, google colab ın bize tanımaladığı gpu yu pc de herhangi bir açık kaynaklı programda kullana bilirmiym yani görüntü oluşturma ses oluşturma vs.
@@erhanmeydan Google colab içine nasıl entegre edeceğim hocam, bilginiz varsa madde madde anlata bilirmisiniz, ufak tefek detayları chat gpt ile çözerim
@@enestas7791 şurada nasıl yapılabileceğini gösterdim. Ben fooocus için anlattım ama siz ipny dosyasını bulduğunuz tüm uygulamaları kullanabilirsiiz. ruclips.net/video/9R5TtKgdm9c/видео.html
Homca yine ben :) şimdi bir chatbot yaptım gemini 1.5 kullanıyor. Ama güncel verilere erişemiyorum. Güncel verilere erişmem için gemini kaçı kullanmam gerekiyor veya önerdiğiniz bir ücretsiz api sistemi var mı?
Başkanım harhangi bir konuda tüm bilgileri çeşitleri kaynaklardan toplayıp yapay zekâyı konunun uzmanı yaptığımızda bunu soru cevap şeklinde app store uygulaması üzerinden bir sohbet uygulaması olarak nasıl sunabiliriz?
Hatta Şablon olacak şekilde bir websitesini referans göstererek herkes kendi web sitesini yapabilse keşke. Neyse parası ödeyelim gerekli herşeyi prompt ile yapıp sonra sadece içerik ve detaylar için düzenleme yapalım. Kağıda yazı yazar gibi her türlü web sitesi ve aplikasyonu yapmak istiyoruz artık. Çabuk ol yapay zeka…
Hosting aldığında çoğu firma cpanel üzerinden tek tıkla WordPress kurulumu yapıyor zaten. Sonrasında da hazır içerikli onlarca temadan birini tek yükleyip ihtiyacın olan kısımları düzenleyebilirsin. Kod yazmadan randevu eklentisinden tut, iletişim formu gibi bir çok ekleyi çok basit şekilde yükleyebiliyorsun. Daha neyin hazırını istiyorsunuz anlayamadım
@@keinallias sadece yazarak sıfırdan kuran bir sistem yine sadece yazarak tüm düzenlemeleri yapan sadece yazarak işin teknik kısmınıda yapan bir zeka bekliyoruz
@@oozTR görsel olarak tek tıkla seçmek veya sürükle bırak şeklinde site dizayn etmenin verimliliği ve kolaylığı varken, yazarak site oluşturmaya çalışmakta ilginçmiş. Bu kadar da tembel olmazsın.
@@keinallias kankam site kurmak falan gibi bir ihtiyacım yok anlattıklarını da biliyorum yazarak yanlış oldu zaten gpt konuşuyor mesela aynı bir programcı gibi konuşarak senle iletişime girerek fikir vererek tüm teknik kısımları halleder site yapması ya da uygulama yapması bence gayet güzel fikirler
@@erhanmeydan hocam fix probleme basıyorum düzeltildi diyor ancak daha sonra tekrar aynı şekilde hata veriyor limitiniz yok veya üyeliğinizi kontrol edin diye zaten gpt üyeliğim yeni. Bu sorunu çözmeyi denedim de pek olmadı şu anlık hocam.
Merhaba, sizin gösterdiğiniz siteyle bir Android uygulaması yapmak istiyorum ama nasıl yapıldığını bilmiyorum. Bu konuyla ilgili bir video çeker misiniz? Android uygulamalarının bu site üzerinden nasıl yapıldığını, indirildiğini, cep telefonuma nasıl yüklendiğini ve kullanıldığını anlatırsanız çok sevinirim. Teşekkürler!
"Uygulamamızı geliştirdikten sonra, sitenin verdiği QR kodunun ekran görüntüsünü alıp sürekli olarak uygulamamıza erişim sağlayabilir miyiz? Bu konuda bilgi verebilir misiniz?"
Hocam MyHeritage bu uygulama gibi fotoğrafı kaliteli netleştirme geliştirme programı var mı ücretsiz bu myheritage ücretli fotoları geliştiriyor önlerine ihtiyacım var
Üstad ben mobil geliştiriciyim native ve cross genel yazıyoruz aslında bu dönemde değil şuan daha kötü olduğunu düşünüyorum ben çok daha erken gelsek top belirli firmalar uygulamalar piyasaya çıktı gözükmek çok zor uygulama yapmak eskisi gibi değil üst düzey firmaların uygulamaları olduğu için zor şuanda bireysel bir yerlere gelmek fikirler bulmak 10 yıl önce çok fırsat vardı o zaman parayı kırmıştık bu dönemde tam tersi olduğunu düşünüyorum.Yapay zeka ise iş gücünü hafiflettiği için zamanla daralma olacaktır insan sayısında ve yapay zeka bizi tembelleştirip aptallaştırıyor kod yazmaktan uzaklaştırıyor bağımlı yapıyor alıştınız mı ona yöneliyorsunuz ve tümüyle hala doğru bir halde değil ama mecbur adapte olacağız zamandan kazandırıyor bundan önemli bir şey yok hayatta zaten sağlık zaman videolarınız sunum tümüyle harika gelişmeleri sizden takip ediyorum bunu özellikle deneyip kullanacağım gpt 4-o kullanıyorum bolt mobil için çok başarılı buldum ancak backend kısmınada zamanla bakacağım
free hesapda iyiydi. 3-4 komuta bitdi diye 20 dolar odeyib aldim. tek kelimeyle berbat. Ilerledikle sitemin dizaynini berbat etdi. geri getir dediyimde daha da batirdi. defalarca yeni proje olusturdum yinede ayni. hecur buna para vermeye deymezmis
Hocam tüm yorumlara yanıt verdiğinizi bildiğimden yazıyorum dakika 8:40 dan itibaren dediklerinizi harfiyen yapıp websiteme chat botunu yükledikten sonra beyaz ekran sorunu alıyorum
nativescript denen palatform native değil. Adına kanmayın hibrit JS baszlı uyuglama. 10 yıllık fullstack mobile geliştirici olarak tahminim , yapay zekanın tam bir mobil uygulama yapması şimdilik imkansız. Bende çok kullanıyorum işlerimi 10 kat hızlandırdı . Ama dediğim gibi işe hakim olmayanların orta ölçekli bir uygulama yapmasına daha çok zaman var
Abi pinokio ai indirdim ama ne flux yükleyebiliyorum ne de sd webui 1111 yükleyebiliyorum fluxda erişim engellendi diyor model dosyanın yoluyla 1111 de ise model yükleyemiyor hugging face login falan diyor ve onnx fail diyor hiç bir şekilde yükleyemedim amd gpu kullanıyorum Mac var onda kuruldu basit bir şekilde nolur yardım et
Hocam yaptım, promptu tekrar verdim sonra bu dosya boş bana yeniden yaz dedim, dosyalar oldu ama qr yine çıkmıyordu. Port yazıyor ve okunaklı hale getir yazan bir kutucuk çıkıyor ve hiçbir şeyi etkilemiyor. Çözümü var mıdır ?
abi acaba balina google meta x apple gibi kelle başların getireceği kod ve program yazma oyun yazma uygulamaları neler olacak heyecanlan bekliyorum en iyi yapanı satın alırlar büyük ihtimalle
bildirim gönderecek ve webview ile site gösterecek bir uygulama istedim. önce webview'i yapamadı, sonra da sürekli beyaz ekran göstererek qr kodu gösteremedi. birkaç denememde de mobilde deneme kısmında hata mesajları verdi. tüm bunlara rağmen umit vaadiyor. bu değerli bilgi için çok teşekkürler erhan bey :)
Sanayide oto yedek parçacıyım. 😂 Sizin videonuzu görüp bolt.new ile iş yerim için iade takibi programı yaptım mükemmel iş çıkardı ücretsiz versiyonu bile çok işimi gördü bana uzun vadede çok kazanç sağlayacak bir program oldu.
Çok sevindim, çok seviyorum böyle çalışmaları :)) Elinize sağlık.
Geliyor gelmekte olan. 😅 Yıllardır bir sürü kafamda fikir vardı. Tabi gençtim. Yazılımcı nazı cazın derken hiç birini hayata geçiremedim. Ama şimdi tek başıma yeni fikirlerimi hayata geçireceğim. Size de ayrı bir teşekkür borçluyum. RUclips'un dibi diye bir akım vardı. Sizi o zaman tanımıştım. Kolaylıklar dilerim.
Çok teşekkür ederim :))
Keşke gençken yazılım öğrenseydiniz de ertelemeseydiniz projelerinizi, işlerinizi. Hiçbir zaman çok geç değildir. Şimdi de öğrenebilirsiniz. Yoksa 3-5 sene daha bekleyebilirsiniz.
@@radresk34 Her ihtiyaç duyulanı öğrenmeye ömür mü yeter?
Ne kadar yazılımcı varsa seni öpsün
@@Sultan_Alparslan_HAN "Gençtim" dendiğine göre yeterince zaman olmuş. Seçip 3 dil ve platform öğrense her uygulamaya yeterdi. Şu an henüz YZ yazılım bilmeyenlerin isteklerini yapmaya, en azından her ölçek için %100 hazır değil. Ama 3-5 yıl içinde olacaktır. Onu beklemesi gerekecek ya da biraz bir şeyler öğrenilmesi gerekiyor.
Tabii yazılımcıların emeklerinin ve yıllar süren yatırım ve özverilerinin, veya gördüğü teknik sorunlarla ilgili yorumlarının naz, caz vs. olarak değerlendirilmesi son derece bilgisizce.
Bu halk yazılıma, özellikle de kendi yazılımcısına isteyerek ödeme yapmamıştır hiçbir zaman. Dev şirketler bile, yurtdışı şirketlerin hazır paket ürününe milyon dolarları seve seve dökerken, tamamen özel yazılım yaptıracağı, bünyesinde olsun olmasın kendi ülkesinin yazılımcısına vasıfsız işçi muamelesi yapmaktan çekinmez.
Bir yazılımcı olarak kod yazmayı unutmaya başladım bu gelişmeler tembelleştiriyor ama yeni fikirler geliştirmek içinde vakit yaratıyor.
maalesef tembelleşmenin en büyük sorunu, beynimizi giderek daha az kullanmamız. eskiden işler manuel yapılırken, beynimizi zorlayarak bir nevi üst seviyelere çıkıyorduk. yapay zeka ile sadece tembelleşmiyoruz, aynı zamanda zekamız da geriliyor(!). "yapay zeka bize zaman kazandırıyor, yaratıcılığımızı artırıyor vs." gibi şeylerle kendimizi avutuyoruz, ama işin gerçeği öyle değil. birkaç yıl içinde en basit sorunları bile çözmekte zorlanacağız, çünkü zihnimiz yavaş yavaş hantallaşıyor. gidişat pek parlak görünmüyor...
Bu bir bende oluyor sanıyordum 😅 kendimi geri zekali hiss etmeye başladım.
@@YabghuKhan hayır tam aksine. Yeni teknoloji yeni problemler yarattığı için uzmanlaşılması gereken alanların sayısı artıyor. Hesap makinen varsa kafadan toplama pratiğin azalıyor ancak bu seferde makinenin kendi başına yapamadığı daha geniş çaplı işlemlere beyin gücünü harcıyorsun.
Yeni abonenizim, eğitim niteliğinde daha yeni yapay zeka videolarını görmek dileğiyle 🎉
Araçların herkes tarafından ulaşılabildiği, orijinal fikir ve ürünlerin çarpıştığı bir çağdayız. Paylaşım için teşekkürler Erhan bey.
Katılıyorum, fikirler hiç olmadığı kadar değerli hale geldi. Nasıl yapılacağını herkes biliyor, ne yapacağını bilmek çok daha önemli oldu.
Elinize emeğinize sağlık. Videolarınız çok faydalı. Ben şunu gördüm yapay zeka konusunda. Aslında sadece yapay zeka değil de belki hayatın her alanı demek daha doğru. İyi kötü bir bilgisayarım var. Ancak fikirlerimi projeye dönüştürmek istediğim zaman karşıma çıkan para engeli nedeniyle her birini rafa kaldırmak zorunda kalıyorum. Ücretsiz araçlar bir yere kadar.
araştırmaların ve insanları akıcı dialoğunla bilgilendirmenden dolayı teşekkür ederim Erhan kardeşim.
Aslına bakarsan 36 yıllık yazılımcı olarak, geriye dönüp baktığımda binlerce saat emek, onlarca çalışanla stres dolu bir yaşamla gelinen nokta, ülkemizin yazılım çıtasının istenen seviyelere yaklaşamadan yapay zeka ile daha da geriye düşeceği endişesi üzmekte beni.
Çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi olabilir ama bir yandan da bize daha uygun bir çok farklı kapı açabilir. Şunu demek istiyorum, okumayı araştırmayı çok sevmiyoruz ama izleyerek birşey öğrenmeyi seviyoruz. RUclips izlenmelerinde rekorlar kırıyoruz. Kod yazamıyoruz ama girişim konusunda iyi olabiliriz.
Erhan Bey, yine güzel bir araç tanıtmışsınız. Elinize sağlık.
Şahsen "design pattern"lerle başlayan, yazılım geliştirmenin bir ezber süreci olmaya doğru hızla ilerlediği son 5 yılda ve günümüzde, yapay zekânın birçok yazılımı yapabilmesine şaşırmıyorum. İnsanlar da benzerini yapıyor. Bir yazılımcı olarak maksimum 3-5 yıl daha çalışma hedefim var. Genç arkadaşlar için üzgünüm, ama o ezberci yaklaşımlarla, belli patternleri değişkenlerin ismini değiştirip yazmanın yazılımcılık olduğunu kabullenmekle, özgün kodlar üretmemekle bu günlere biraz da onlar çanak tutmuş oldu. Tabii bunlar bugünkü yazılım ürünlerinin önemli bir kesimini oluşturan 'CRUD'dan başka işlevi olmayan yazılımlar için geçerli olacak.
Yine endüstriyel alanda ve embedded tarafta geliştirme biraz daha komplike ve daha spesifik olduğu için devam eder diye düşünüyorum. Diyelim ki, 10 yıl. Ama sonra insan ihtiyacı bu alanda yine çok azalacak ve bu alanda iş bulmak çok daha zor olacak. Ama asla sıfır olmayacak. Sadece üstlendikleri roller değişebilir ve biraz daha güvenlik/denetim vb. tarafına kayabilir.
@@radresk34 Hiçbirşey olmaz korkma büyük orta ve bağlantılı imkanı yok yapamaz yardımcı rol zaten gelişimleri durdu gibi birşey yapay zekaların bakma reklam yapıyorlar anlayan anlar zaten.
Çok teşekkür ederim :) Çok doğru tespitler olmuş. Şunu da biliyoruz kod yazıyorum diyenlerin %99'u github'tan stack overflow'dan aldıkları kodları düzenliyorlar. Dediğiniz gibi şu an yapay zekanın yapabilmesi şaşırmıyor.
@@erhanmeydan Bir yanlış anlama olmaması için eklemek istiyorum. Design patternler, yani tasarım desenleri 1970'lerde yazılan bir kitapla ortaya atıldı. Ancak sektör hiç şu anda olduğu kadar bunlara bağımlı çalışmamıştı. Şu an yazılım şirketlerinin de farklı bir talebi yok maalesef. Her şey bunlara ve CRUD veritabanı işlemlerine indirgendi. Webde de Bootstrap varsa tamam. Tüm UI'lar tablolardan ibaret zaten. Daha fazlasını yapacak vakti yok kimsenin.
@@matchbaronmacbaronu561530 yıldır sektörde olan bir yazılımcı olarak söylüyorum, yanlış yoldasınız. Ben ChatGPT Plus o1-preview ile şimdiden mikroservisler, mobil uygulamalar ve ESP8266, ESP32 ya da başka microcontroller dahil birçok komplike şey yaptırmayı başardım. ChatGPT ile Claude bu konuda yarışıyor. Gemini çok geride ve belki de kasten geride tutuluyor. Asıl sorun farklı. Sektörde yeniden özgün kodlar ve özgün kod yazan yazılımcılar el üstünde tutulmaya başlamadıkça, yazılımların iş çeşitliliği de artmadıkça bu iş bitişe doğru gider. Daha fazlası için diğer yorumlarıma bakabilirsiniz.
Değişime adapte olmayan yanar.
Yapay zekâda daha önce 10 senede olan gelişmeler şimdi 6 ayda oluyor. Bu süre 3 aya, sonra 1 aya, bir gün de 1güne inecek. Kartopu gibi başlayan ama sonra yuvarlanan dev bir gezegene dönüşen yapay zekânın altında ezilmemek için herkes kendini dönüştürmek zorunda.
Yine çok faydalı bir video olmuş hocam. Elinize emeğinize sağlık👏🏼
Çok teşekkür ederim :)
@@erhanmeydan ya ben kendim için bir uygulama yaptım ama bu QR kod ile uygulamaya yansıtma olayını yapamadım sizin indirdiğiniz uygulamayı indirdim
Eline sağlık yine faydalı bir içerik olmuş. elimde geliştirmem gereken 1200 satırlık bir kod vardı, gpt plus, claude vs. hiç biri bu kadar satırı desteklemiyordu bolt'un ücretsiz versionuyla bile sorunumu çözebildim. Sayende Erhan Meydan 🙂
Çok sevindim bu çok iyi bir geri bildirim oldu. 👍
@@gokhanzaim758 ChatGPT'de o1-preview''u denediniz mi?
Bu video süper olmuş Erhan Bey Teşekkürler 🙏
Çok teşekkür ederim :)
12:45 abi keşkege laf etmişsin bir Manavgatlı olarak senı kınıyor ama verdiğin bilgilerden dolayı teşekkür etmeyi de ihmal etmiyorum. Seviliyorsun.
:))) söyledim tadım konusunda en yanlış adamım :))
Elinize sağlık emeginiz büyük.
Çok teşekkür ederim :)
Cok iyi hocam, projelerde kullanicam, tesekkurler
5 Yıl sonra Türkiye'den çıkacak olan milyonerlerin fikir babası olarak tarihe geçiceksin üstad. Umarım ben de onlardan biri olurum.
Umarım milyoner olunca beni hatırlarlar :)))
Emeğinize sağlık. Sevgili Erhan meydan sizi inanılmaz keyfle takip ediyorum. Bu baş döndürücü gelişmeleri sizinle takip ediyor olmak ayrı müthiş bir deneyim. Teşekkürler. Uşaklı olarak eklemek istediğim birşey yok ama bilgiler yeterince doğru değil o kadar olur diyoruz di mi
Çok teşekkür ederim :) Tahmin etmiştim zaten Gemini karıştırabiliyor :))
Erhan Bey daha sık video bekliyoruz. Teşekkürler
Çok vaktimi alıyor :) İlerde bir gün gelir kaynağım içerik üretmekten elde edebilirsem daha fazla video olur.
Erhan bey elinize sağlık hocam
Üstat, erken geldim diyorsun da, ben 1980'de kod yazmaya başladım ve 60+ yaşındayım. Sen yine erken gelmişsin :)
Bir Uşak'lı olarak şunu söyliyeyim. Söylediği yerlerin Uşak ile bir alakası yok. Ama Keşkek güzeldir ve Uşak'a aittir. Seviliyorsunuzzzzz
Tahmin etmiştim Gemini çok yapıyor bunu :)) Çok teşekkür ederim :))
Hocam Bana göre replit agır kalıyor ama düzenli çalışıyor 1 Uygulama Yadırmaya Kalkarsanız adam akıllı bolt ile kredileri çok çabuk tüketiyor hızlı fakat gereksiz kredi harcıyor emeginize sağlık sayenizde bir çok modele aşina olduk çok işimize yaradı
Teşekkür ederim, hepsini denemiş oluyoruz hep beraber. Bu yapay zekanın bu yanını seviyorum, yalan hemen belli oluyor. Abartılı açıklamalar yapay uygulamayı bir deneyip sonucu alıyoruz :))
Her zamanki gibi kaliteli video.
Çok teşekkür ederim :)
Devin yorumunuza sesli güldüm, 45 dakika başarısız sonuç bekleme olayı efsane olmuş. 🤣
Eziyet ya Devin :)
Harikasın teşekkürler!☺
Harika bir paylaşım daha🎉
Çok teşekkür ederim :)
Erhan abi NVIDIA nın Nemotron modelini test eder misin? Birde fine-tune videosunu hala merakla bekliyoruz.
:)) Bu hafta diyordum fine-tuning anlatayım Nemotron geldi, Llama 3.2, Gemma 27b, Owen gelmişti. Şimdi bunları anlatmayı düşüyorum :)))
Teşekkürler yine pek güzel bir oyuncak bulup getirmiştim. Bir önerim olacak: Token Sayacı🤓 Yapılan işler için ne kadar harcadığını görüp fikir sahibi olabiliriz.
O kadar haklısın ki abim çok erken geldik biz çoook ..Uşakta gece hayatı bulamayacak kadar erken geldik maalesef 😁😅
😂😂😂
Efsanesin abi teşekkürler😎
Çok teşekkür ederim :))
Videolarınızı ve bilgilendirmelerinizi ilgiyle takip ediyorum. Bir sorum olacak. Yeni nesil lise vb öğrencileri arasından yazılımcı olmak isteyenler hala olmak istesin mi? Yoksa (yazılım konusunda bilgisiz ev kullanıcıları için) yapay zeka bu hızla ve bu şekilde her mecrada geliştikçe yazılımcı(lık) kavramı rafa mı kalkacak?
Şöyle bir durum okullar geride kaldı yeterli değil ama başka çare de yok. Yani bu işleri yapmak istiyorsanız okula gidilmeli, ama çokta takınılmamalı okula sınavları hızlıca tüketip işinize bakmakısınız. Yazılım konusu belli bir grubun elinden çıkıp genele yayılacak.
Güzel teşekkürler sizi yeni keşfettim ve izlemeye devam edecem :) bu arada botinex bu işleri yapıyor türk yapay zekası
Çok teşekkür ederim :) Bakayım.
Erhan Bey, bu eğitici videonuz için çok teşekkürler. ben eğittiğim modeli kullandığım zaman hata alıyorum. eğitim sürecinde bir yanlışlık olduğu için olabilir mi? ancak gemini üzerinde eğittiğim model ile chat düzgün çalışıyor. internetten araştırdığıma ve yapay zekaya sorduğumda ise Vertex AI kullanmamı istiyor. siz bu sorunla karşılaştınız mı?
Selam, kod oluşturma ile ilgili bir hata olmuş olabilir. Eğer model Gemini içerisinde düzgün çalışıyorsa.
emeğinize sağlık
Çok teşekkür ederim :))
Selamlar. Yayınladığımızda aldığımız bağlantı yahut netlify a aktardığımızda edindiğimiz bağlantı ne kadar bir süre için geçerli? Çalışması için bolt üyeliğinin devam etmesi gerekiyor mu? Teşekkürler.
Selamlar, bu sınırlarda dahilinde ücretsiz kalabilir. www.netlify.com/pricing/
Her gün diyorum ki Erhan abi yarın ne çıkarabilir artik ama daha da sasiriyorum eline sağlık abi.
Çok teşekkür ederim :))
emeğine sağlık
Çok teşekkür ederim :))
abi videoların harika özellikle yeni girişimler yapmak isteyenler için. yapay zeka ile uygulama yapan ai araçları için bir karşılaştırma yaparmısın replit vs bolt.new gibi aynı uygulamayı farklı farklı platformlarda yazdırma gibi
Ekleme hatta biraz daha komplike bir proje yaptırmaya çalışsan mesela gün gün onun videosunu izlesek hiç fena olmaz :) ne biliyim bir e-ticaret yazılımı gibi yada bir analiz aracı gibi yada basit bir butik mağaza gibi yada basit bir ön muhasebe programı gibi gelir gider takibi yapabilecek bir şey vs vs
Daha fazla uygulama göstermek benim için daha değerli, bu 2 iki uygulamanın da yapabileceklerini anlattım, bundan sonrası yapmak isteyenlerde.
@@erhanmeydan abi peki sen olsan bolt mu kullanırsın replit mi tercihin hangisinden yana olur
@@muhammedenesavci web ise replite mobile ile bolt
Çok güzel bilgiler
Çok teşekkür ederim :))
Kaliteli video
Çok teşekkür ederim :))
Merhaba Erhan bey, Telefon üzerinden de yapabilir miyiz bu işlemi? Bir de bir soru daha sormak istiyorum izninizle, mesela ses üretebilen bir uygulama veya site yapabilir mi? Ses efekti yani.
Selamlar evet yapabilirsiniz. Ses üretebileni ChatGPT Api ile yapabilirsiniz.
@@erhanmeydan anladım, çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. sadece son olarak, ChattGPT Api ile yaparsak ücretli oluyor değil mi?
@@Creepypasta_Backrooms rica ederim ChatGPT'ye ödemeniz gerekiyor.
Erhan güzel anlatımın ve emeğin için teşekkürler fakat kafa yandı ,çok geçiş var . :)
Çok teşekkür ederim :) bölüm bölüm ilerleyebilirsiniz.
@@erhanmeydan dostum denedim fakat tarifi göstermedi.günlük kotoya doldurdum.başka gün devam
teşekkürler
Şahane. Birde playstore da yayınlamak için nasıl build alacağız ?
Yakında o özellikte gelir diye tahmin ediyorum, gelince paylaşırım.
yine mükemmel bir içerik
Çok teşekkür ederim :))
mükemmel
Merhaba, video ilk çıktığında denedim ve harika işler çıkardı. Ancak ücretsiz versiyonda logout yapınca proje geçmişten silindi. Tekrar başladım projeye 2 gün içinde pekçok girişler yaptın token yettiğince, 3. gün logout yapmadığım halde beni logout yapmış ve yeniden girince geçmiş yine silinmiş. Çok pratik ve hızlı olmasına rağmen bu özelliği beni biraz üzdü. Bilginize ...
Teşekkür ederim geri bildirim için
Erhan Bey verdiğiniz bilgiler çok kıymetli. Sizden çok şey öğrendim. Bolt.New ile bir oyun oluşturmaya çalışıyorum. Bir görsel üzerindeki bazı nesnelerin isimleri ile sürükle bırak esasına dayalı olarak eşleştirilmesini sağlamaya çalışıyorum. Her doğru eşleştirmenin bir puan değeri olacak. Ancak eklediğim görseli önizlemede imge olarak görüyor. png uzantılı bir görsel eklemiştim. Bu sorunun nasıl üstesinden gelebilirim? Kodlama bilmiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
Çok teşekkür ederim :) Ezbere bilmiyorum yine bolt chatbot'una sorarsanız yardımcı olacaktır. Çözülmezse replit'i de deneyebilirsiniz.
@@erhanmeydan Erhan Bey cevap için teşekkürler. Chatbotu denedim ama olmadı. Fen bilimleri eğitimi alanında kullanılabilecek birkaç güzel simülasyon geliştirebildim. Gerçekten faydalı bir ürün oluşturmak çok keyifli.
Tamamlayınca sizle de paylaşmak isterim. Repliti de bir deneyeceğim. Selam ve sevgiler.
@@nejlayuruk1085 Fen bilimleri ile ilgili ben de Claude üzerinde bir kaç deneme yapmıştım. ruclips.net/video/Ec0UWW_B_gU/видео.html belki faydası olur.
Uygulama hakkında bilgi, kod yazma şeklini, hangi modülleri, neleri kullandığını soruncada bakarsınız öyle karşınızdakine.
Aslında açık olarak kodları veriyor, ne ile yazdığını görebilirsiniz. Benim hayalim kodları da bizim hiç bilmediğimiz bir dilde yazması ve insanları bu kod yazma hamallığından kurtarması.
Onuda sorsan soyler bence
@@erhanmeydan Abi hiç bilmediğimiz bir dil olursa yapay zeka o dil için geliştirilen paketleri, frameworkleri, sdkleri kullanamaz. Zaten hali hazırda var olan ve yıllardır geliştirilen ve çok fazla kolaylık sağlayan paketler sayesinde yapay zeka bu kadar hızlı çalışıyor. Yoksa her şeyi en baştan yapması gerekecekti. Yani yapay zeka kendiliğinden keşfedip öğrenen bir şey değil abi. Öğrendiğini tekrarlıyor. Zaten sıfırdan başlayan ortalama anlama becerisine sahip biri bir kaç ay içinde projeler çıkarabiliyor ve yapay zekanın yaptığı tekrar işini çok daha iyi yapabiliyor. Örneğin ticimax gibi yıllardır geliştirilen ve güncellenen e ticaret sitesi oluşturan bir şirketten e ticaret hizmeti almak, tüm açık kaynak projeleri tekrar edip eticareti yapay zekaya yaptırmaktan çok daha avantajlı abi. Şu zamanda sadece borsa, sadece eticaret, sadece sosyal medya, sadece yapay zeka eklentili yazılımlar geliştirilen binlerce büyük şirket var. Zaten bir kaç yıllık deneyimli yazılımcılar da design patternları kullanıp en basitinden template patternla dahi yapılan projenin başka projelerde de kullanılabilecek kısmını dışarı çıkarıp paket haline dahi dönüştürüyor. Bu sayede yeni bir projeyi çok hızlı üretebiliyor. Ayrıca şimdiki yapay zeka kod üretimini bayağı hızlandırsa da kaliteden oldukça ödün veriyor. Okuduğum bir makalede yapılan açık kaynak kod incelemelerinde neredeyse %70 e yakın bir kalite düşüşü olduğu söyleniyordu. Ancak olumlu ve olumsuz yönünde düşünmek yerine bireye ne kadar katkısı olacak onu düşünmek gerek. Yani abi diyeceğim o ki sisteme herkes hızlıca ayak uyduruyor ve yapay zeka, yazılım üretiminde şu an kötü olsa da gelecekte iyi halecek ama bu da herkesin erişebileceği anlamına gelecek. Herkesin elinin altında olması da önemini azaltacak ve yapay zekaya uygulama yaptıran birinin rekabet ortamı artacak hatta kişi için daha kötü olacak. Çünkü hem yapay zekayı daha iyi kullanan hem de daha iyi kod yazan yazılımcılara ve yüksek pazarlama olanaklarına sahip büyük şirketler bireysel projeleri çalıp çok daha iyi haliyle piyasaya sürüp yine piyasayı kontrol edenlar olacaklar. Kolaylık yerine birey üzerine yapay zekayı düşündüğümüzde olumlu yönünden çok olumsuz yönleri daha fazla öne çıkıyor. Büyük şirketlerin de sadece daha fazla paraya önem verdiğini göz önüne alırsak şu anda yapay zekaya bu kadar fazla yatırım yapmalarının nedenini görebiliriz bence. Belki de kapital düzenden şirketlerin en üst sınıfı oluşturduğu feodal bir düzene geçişin en önemli sebebi yapay zeka olacak.
backend,frontend are slowly dying... Bu gerçeği göz ardı etmemek gerek hiç bir yazılımcı kabul etmese dahi 5 sene sonra esamesi okunmayacak!
@@vokaldirenis "slowly dead" yapma ya, gelecek hakkında tahmin yapmayı ne seviyoruz
Nefis video...
Çok teşekkür ederim :)
bu eller öpülür.
Yeme ve yemek konusunda sizin gibi olan iki insan tanıyorum. Onlara göre hap yeseler de olur, bisküvi de, İskender yeseler de.. Onlar için de fark etmiyor. Önemli olan beslenmekmiş. Ben hiç katılmıyorum. Keşkek için de teessüf ederim sevenleri adına. Ayrıca etli versiyonu olmak kaydıyla "darı haşılı" da tavsiye ederim. Not: Uşaklı değilim.
:))) ben de öyleyim her gün sandwiç yiyebilirim. Keşkek bir kere yedim etsizdi ondan sevmemişim demek ki.
Efsane🎉
Çok teşekkür ederim :)
Başkan bir sorum olacak. Ülkenin çivisi çıktığı için aşırı teknoloji sevmeme rağmen hiç birşeyi takip edemiyorum artık. Senin videoları hemen açıyorum şimdilik.
Sen bu heyecanı nereden buluyorsun? Norveçte mi yaşıyorsun yoksa?
Teşekkür ederim, sanırım yaşla ilgili 44 yaşındayım bu ülke hep böyle bir ülkeydi. Hiç bir zaman iyi olmadı. Alıştım sanırım zamanla, kendi adıma yaptığım işi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum.
muaazzam bir adamsın usta, ancak bunun chatgpt mini o/ o ve google colab ile de yapabilirizz gibi full ücretsiz. evewt uğraştırır ancak bence daha iyi olur belki. neyse hocam bir sorum var, google colab ın bize tanımaladığı gpu yu pc de herhangi bir açık kaynaklı programda kullana bilirmiym yani görüntü oluşturma ses oluşturma vs.
Çok teşekkür ederim :) yok sadece Google Colab içerisinde kullanabilirsiniz.
@@erhanmeydan Google colab içine nasıl entegre edeceğim hocam, bilginiz varsa madde madde anlata bilirmisiniz, ufak tefek detayları chat gpt ile çözerim
@@enestas7791 şurada nasıl yapılabileceğini gösterdim. Ben fooocus için anlattım ama siz ipny dosyasını bulduğunuz tüm uygulamaları kullanabilirsiiz. ruclips.net/video/9R5TtKgdm9c/видео.html
@@erhanmeydan biz adam diyoruz gelecek nesiler atam diyecekk. TÜRKİYENİN BİR NUMARALI YAPAY ZEKA KANALI.
Homca yine ben :) şimdi bir chatbot yaptım gemini 1.5 kullanıyor. Ama güncel verilere erişemiyorum. Güncel verilere erişmem için gemini kaçı kullanmam gerekiyor veya önerdiğiniz bir ücretsiz api sistemi var mı?
Selam, :)) şu an için ücretsiz yok maalesef.
bugün denedim süper birşey ya.
Uşaklıyım. Doğruya doğru, biraz daha gömseydin gerçeğe daha yakın olurdu :)
:))))
Başkanım harhangi bir konuda tüm bilgileri çeşitleri kaynaklardan toplayıp yapay zekâyı konunun uzmanı yaptığımızda bunu soru cevap şeklinde app store uygulaması üzerinden bir sohbet uygulaması olarak nasıl sunabiliriz?
Bu videoda gösterdiğim şekilde olabilir.
@@erhanmeydan teşekkürler üstad 👍
tek sayfalik bir site yap dedinmi yapiyor, ilerledinmi batiyor
Güzel içerik❤
Çok teşekkür ederim :)
Kanalın gerçekten yutupta büyük bir açığı kapatıyor, başka kanallarda bu bilgileri seyrekte olsa veriyor ama senin gibi düzenli veren yok.
Çok teşekkür ederim :)
komutan logar bir cisim yaklasiyor efendim :D
İçerikler gün geçtikçe arşa çıkıyor
Çok teşekkür ederim :)
Hatta Şablon olacak şekilde bir websitesini referans göstererek herkes kendi web sitesini yapabilse keşke. Neyse parası ödeyelim gerekli herşeyi prompt ile yapıp sonra sadece içerik ve detaylar için düzenleme yapalım. Kağıda yazı yazar gibi her türlü web sitesi ve aplikasyonu yapmak istiyoruz artık. Çabuk ol yapay zeka…
iki yıla en fazla olucak kesinlikle
Hosting aldığında çoğu firma cpanel üzerinden tek tıkla WordPress kurulumu yapıyor zaten. Sonrasında da hazır içerikli onlarca temadan birini tek yükleyip ihtiyacın olan kısımları düzenleyebilirsin. Kod yazmadan randevu eklentisinden tut, iletişim formu gibi bir çok ekleyi çok basit şekilde yükleyebiliyorsun. Daha neyin hazırını istiyorsunuz anlayamadım
@@keinallias sadece yazarak sıfırdan kuran bir sistem yine sadece yazarak tüm düzenlemeleri yapan sadece yazarak işin teknik kısmınıda yapan bir zeka bekliyoruz
@@oozTR görsel olarak tek tıkla seçmek veya sürükle bırak şeklinde site dizayn etmenin verimliliği ve kolaylığı varken, yazarak site oluşturmaya çalışmakta ilginçmiş. Bu kadar da tembel olmazsın.
@@keinallias kankam site kurmak falan gibi bir ihtiyacım yok anlattıklarını da biliyorum yazarak yanlış oldu zaten gpt konuşuyor mesela aynı bir programcı gibi konuşarak senle iletişime girerek fikir vererek tüm teknik kısımları halleder site yapması ya da uygulama yapması bence gayet güzel fikirler
hem gpt plus üyeliğim var hem de gemini plus üyeliğim tüm bunlara rağmen apileri girince hata veriyor üstelik dün üyelik yeniledim chat gpt'de...
Fix problem uyarısı çıkmadı mı?
@@erhanmeydan hocam fix probleme basıyorum düzeltildi diyor ancak daha sonra tekrar aynı şekilde hata veriyor limitiniz yok veya üyeliğinizi kontrol edin diye zaten gpt üyeliğim yeni. Bu sorunu çözmeyi denedim de pek olmadı şu anlık hocam.
@@vokaldirenis anladım, bir yerde takılmış olmalı, sonra tekrar deneyebilirsiniz.
Uygulamayı yazdı ve ücretsiz tokenler bitmedi ancak Prevew QR kodu çıkmıyor? Deneyemedik.
Bir yerde takılmıştır, tekrar deneyebilirsiniz.
geminiye fazla gvenebiliriz çünkü fazladan bilgi veriyor. mesela sapancadaki eşme beldesini uşak eşme ilçesi olarak algılamış . iyidir iyi :D
:))))
Replit mi Bolt mu daha hizli ve gzuel calisiyor
bence web için replite, mobil için bolt.
Uygulama mı mobil site mi ? Bolt@@erhanmeydan
Uzun menzil iyi. Ama o fiyatlara seçenek var. Daha uygun olmazsa işi zor.
replite var rakibi $25, bolt $20 daha uygun.
Hocam, önünüze keşkek koyarlarsa bana haber verin, gelir yerim.
olur :))
lütfen apk ya hangi programla veya siteyle çevirebiliriz paketleme vs emeğinize sağlık
Bildiğim direkt bir program yok denk gelirsem paylaşırım.
Merhaba, sizin gösterdiğiniz siteyle bir Android uygulaması yapmak istiyorum ama nasıl yapıldığını bilmiyorum. Bu konuyla ilgili bir video çeker misiniz? Android uygulamalarının bu site üzerinden nasıl yapıldığını, indirildiğini, cep telefonuma nasıl yüklendiğini ve kullanıldığını anlatırsanız çok sevinirim. Teşekkürler!
Gösterdiğim site uygulamayı paketlemiyor henüz, bekliyoruz :))
teşekkür ederim
"Uygulamamızı geliştirdikten sonra, sitenin verdiği QR kodunun ekran görüntüsünü alıp sürekli olarak uygulamamıza erişim sağlayabilir miyiz? Bu konuda bilgi verebilir misiniz?"
@@tekin9031 yok hayır kullanamazsınız.
Afiyet olsun 😅
bununla üst düzey uygulamalar-web siteleri yapabilir miyiz?
Üst düzeyden kastınız nedir ama denenebilir.
@@erhanmeydan mesela ekşi sözlük gibi bir platform olabilir veya wipikedia gibi bir üst düzey makale yeri gibi
@@slacks1458 bence replite bunları yapabilir ama ben denemedim.
@@erhanmeydan hocam peki denemeyi düşünüyor musunuz
@@slacks1458 olabilir bakayım
bu aı ıle ınternet sayfasından veri çekme botu yapabılırmıyız
Denemedim daha önce deneyebilirsiniz.
Merhaba çok iyi site ama geliştirmesi gereken çok şey var ücretli de olsa bu tarz bir site var mı?
Şu videoda anblattığım replit var. ruclips.net/video/nkZ7DXy06y8/видео.html
@@erhanmeydan deniycem teşekkürler
Replit mi bu mu daha mantıklı (web uygulaması için)
Web uygulaması için replite daha uygun bence.
Merhaba, Wordpress blog sitesine Gemini api key kullanarak bir chat sayfası açmamız mümkün mü?
Selamlar, bolt yapamaz wordpress PHP ile çalıştığı için ama ChatGPT'ye sorarsanız kodlarını yazacaktır.
@@erhanmeydan Çok teşekkürler.
Hocam MyHeritage bu uygulama gibi fotoğrafı kaliteli netleştirme geliştirme programı var mı ücretsiz bu myheritage ücretli fotoları geliştiriyor önlerine ihtiyacım var
Bildiğim ücretsiz yok bildiklerimin hepsi ücretli oldu.
Çok güzel araçlar bunlar ama bir yandan da tabi veri gizliği gibi şeyler ortadan kalkmış oluyor. Video için teşekkürler.
Tabi doğru, orası öyle
Üstad ben mobil geliştiriciyim native ve cross genel yazıyoruz aslında bu dönemde değil şuan daha kötü olduğunu düşünüyorum ben çok daha erken gelsek top belirli firmalar uygulamalar piyasaya çıktı gözükmek çok zor uygulama yapmak eskisi gibi değil üst düzey firmaların uygulamaları olduğu için zor şuanda bireysel bir yerlere gelmek fikirler bulmak 10 yıl önce çok fırsat vardı o zaman parayı kırmıştık bu dönemde tam tersi olduğunu düşünüyorum.Yapay zeka ise iş gücünü hafiflettiği için zamanla daralma olacaktır insan sayısında ve yapay zeka bizi tembelleştirip aptallaştırıyor kod yazmaktan uzaklaştırıyor bağımlı yapıyor alıştınız mı ona yöneliyorsunuz ve tümüyle hala doğru bir halde değil ama mecbur adapte olacağız zamandan kazandırıyor bundan önemli bir şey yok hayatta zaten sağlık zaman videolarınız sunum tümüyle harika gelişmeleri sizden takip ediyorum bunu özellikle deneyip kullanacağım gpt 4-o kullanıyorum bolt mobil için çok başarılı buldum ancak backend kısmınada zamanla bakacağım
Paylaşımınız ve beğeniniz için çok teşekkür ederim.
free hesapda iyiydi. 3-4 komuta bitdi diye 20 dolar odeyib aldim. tek kelimeyle berbat. Ilerledikle sitemin dizaynini berbat etdi. geri getir dediyimde daha da batirdi. defalarca yeni proje olusturdum yinede ayni. hecur buna para vermeye deymezmis
Geldik geldik
Çok teşekkür ederim :)
Ben uşaklıyım protesto ediyoruz sizi 😂😂😂
Yapmayın :)))))
Hocam Replit Acent mi daha başarılı yoksa Bolt.new mi? Fiyat, verimlilik açısından da değerlendirebilirsiniz.
Replit daha kararlı görünüyor. Ama Bolt.new de mobil kodlama yapabiliyor. Mobil değilse konu replit diyebilirim.
@@erhanmeydan Peki Windows uygulamaları için
Caldue sonnet 3.5 mi?
Gpt nin herhangi bir modeli Plus üyesiyim
Yokta replit mi hocam
Hocam tüm yorumlara yanıt verdiğinizi bildiğimden yazıyorum dakika 8:40 dan itibaren dediklerinizi harfiyen yapıp websiteme chat botunu yükledikten sonra beyaz ekran sorunu alıyorum
Süper denk geldi, bu soruyu direkt bolt.new'e sorabilirsiniz. Kontrol edip bir cevap verecektir.
@@erhanmeydan Evet hocam düzeltmeler yapsa da maalesef sorun aynı kalıyor :)
"Noldu Gemini, Uşak'da 9 gün zorladı mı ?" 🤣
:)))
✌✌👍👍
nativescript denen palatform native değil. Adına kanmayın hibrit JS baszlı uyuglama. 10 yıllık fullstack mobile geliştirici olarak tahminim , yapay zekanın tam bir mobil uygulama yapması şimdilik imkansız. Bende çok kullanıyorum işlerimi 10 kat hızlandırdı . Ama dediğim gibi işe hakim olmayanların orta ölçekli bir uygulama yapmasına daha çok zaman var
Teşekkür ederim katkınız için.
Abi pinokio ai indirdim ama ne flux yükleyebiliyorum ne de sd webui 1111 yükleyebiliyorum fluxda erişim engellendi diyor model dosyanın yoluyla 1111 de ise model yükleyemiyor hugging face login falan diyor ve onnx fail diyor hiç bir şekilde yükleyemedim amd gpu kullanıyorum Mac var onda kuruldu basit bir şekilde nolur yardım et
Nedenini bilmiyorum ama AMD'lerde sorun çıkabiliyor. Intel veya Mac üzerinden devam edebilirsiniz.
@@erhanmeydan cevapladığın içi saol abi de mac m1 8gb olduğu için 20 steps görsel yarım saatte çıkıyor :(
Hocam preview kısmında sorunlar yaşıyorum. qr gözükmüyor
Baştan başlatın
Hocam yaptım, promptu tekrar verdim sonra bu dosya boş bana yeniden yaz dedim, dosyalar oldu ama qr yine çıkmıyordu. Port yazıyor ve okunaklı hale getir yazan bir kutucuk çıkıyor ve hiçbir şeyi etkilemiyor. Çözümü var mıdır ?
@@pro_gamer4558 tek bildiğim ve denediğim her seferinde baştan başlatmak.
Bu video ile de Tesla kullanıcısı olduğun açığa çıkmış bulunmakta.
Deşifre oldum :))
abi acaba balina google meta x apple gibi kelle başların getireceği kod ve program yazma oyun yazma uygulamaları neler olacak heyecanlan bekliyorum en iyi yapanı satın alırlar büyük ihtimalle
Olabilir kendileri de yapabilirler. Google başlamıştı zaten, ruclips.net/video/t0gKmDT-We8/видео.html Chat GPT canvas ile ilk adımı attı. banalım
Peki uygalamayi yayinlamayi nasil yapicaz 😢
Henüz oralara gelemedik :)) Native script kodlarını indirip android veya ios'a dönüştürülebilir ama ben denemedim.
@@erhanmeydan ❤️❤️❤️
Böyle giderse herkes kendi oyununu oynayacak
.ts dosyası boş ve preview çıkmıyor
Baştan başlatın
"Kendi eğittiğiniz yapay zeka" diyor bende o kadar zeka olsa zaten kendimi eğitirim abi 😅😅
😂😂😂
13:01 Sapanca Gölü / Sakarya :)) gerçekten sallamış.
abi siz de bir tane yapın da görelim
Videoda detaylı anlattım aslında her şeyi ama neyi yapayım?
bildirim gönderecek ve webview ile site gösterecek bir uygulama istedim. önce webview'i yapamadı, sonra da sürekli beyaz ekran göstererek qr kodu gösteremedi.
birkaç denememde de mobilde deneme kısmında hata mesajları verdi.
tüm bunlara rağmen umit vaadiyor.
bu değerli bilgi için çok teşekkürler erhan bey :)
Çok teşekkür ederim :)) geri bildirim için de ayrıca teşekkürler