Salut , foarte util ce faceti dumneavoastră aici , va multumim. Trebuie sa incep si eu sa renovez apartamentul dar din pacate nu gasesc un om asa ca dumneavoastră. Multa sanatate
Mulțumesc Doru! Cu ani in urma am descoperit ca oamenii te înțeleg mult mai bine daca ești simplu si nu folosești foarte multi termeni tehnici. Ideea este sa ajut oamenii sa poată face ei singuri multe operațiuni. Multa sănătate!
Bună ziua. Eu știu că țevile se lasă sub presiune cel puțin 24 de ore, dar cu alimentarea tăiată, altminteri orice pierdere e completată imediat cu presiunea din sistem. Acesta e de fapt rolul manometrului, de a indica pierderea, nu de a urmări presiunea din instalația cu apă rece. În timpul turnării șapei da, se lasă alimentarea deschisă și orice avarie a țevii se vede sub formă de baltă dacă ai uitat să mai verifici manometrul. Mulțumiri pentru clip.
Foarte buna! Daca este executat bine, sudat bine nu vor fi probleme. Doar ca este foarte rar ca un meșter sa aibă scule Pro de sudura si va lipi cu plita clasica ce uneori nu are nici timpul afisat, nici temperatura. Aici apar riscuri mari la racorduri... Pentru asta este de preferat multistrat ce se face o bucată întreagă fără întreruperi. Sănătate!
Salutare, imi place cum ai explicat despre sape, am aflat cateva ce nu stiam, trebuie sa recunosc ca faza cu tevile subpresiune nu mi-a trecut prin cap si e logica acu ca am aflat :)) imi place, am sa incerc si eu aceasta sapa, eu am folosit de la ceresit. Imi amintesc ca la primul ep ai spus ca in spatiile mici e mai greu de lucrat asa este, clipul asta e dovada ;)
Salutare! Ma bucur ca am fost de folos. Este o diferență mare intre o sapa pe baza de ciment si una pe sulfat de calciu. Eficienta termica este mult mai buna, mai rapida. Multa sănătate!
@@construieste-cu-Tonito Sa va dea Dumnezeu sanatate si forta. Sa vedem daca ii zice Nivello 4, imi iese din 2 nivele macar😁 deja mi-au livrat 17 saci inainte sa aflu de Alpha2000
Buna ziua. In locurile unde sapa autonivelanta nivelo quattro acopera tevile de caldura, nu va avea tendinta sa crape ? Sau face priza buna cu izolatia de la tevi ? Va intreb pt ca sunt in aceeasi situatie si imi este frica sa nu crape deasupra tevilor.
@@construieste-cu-Tonito aceasta sapa pe baza de sulfat de calciu merge si in bai si bucatarii sau pt baie si bucatarie e mai indicat sapa autonivelanta pe baza ce ciment ?
@@construieste-cu-Tonito multumesc, inca ceva, autoniv. se pot folosi de la marci diferite turnate una dupa si langa alta ? Mi-am dat seama ca am nevoie de 3cm intr-o parte, iar Nivello Q. (cel cumparat) merge pana la 2cm doar.
@@arncj18 Unde ai 3 cm ar trebuii sa torni alpha 2000. Merge pana la 5 cm.Poți turna in doua straturi dar aplici amorsă intre ele. După uscarea primului strat aplici un Primer g de la Mapei de ex iar după uscare vi cu al doilea strat din aceeași sapa. Nu este bine sa le amesteci ca pot reacționa. Nivelo quatro este anhidrida si nu este compatibila cu alt fel de sapa.
Buna seara! o întrebare, am ajuns la încălzirea în pardosea (dormitorul 17mp) și din câte am înțeles, sapa autonivelanta trebuie sa depășească 2,5 cm deasupra țevilor, cu baumit 2000 se poate realiza la 3cm turnarea deasupra țevilor?
În specificații scrie că se toarnă minim 3,5 cm față de tangenta superioară a țevilor. Primul strat până la suprafața țevilor, stratul 2 minim 3,5 cm. A pus cineva mai puțin?? Mulțumesc!
@@catalinmihai3474 da se poate și mai puțin eu am turnat-o la la 3 deasupra, in unele locuri poate 2,5(eram înălțat deja foarte sus cu camera), din cate am înțeles și din propria experiență ( la mine in dormitor) nu am absolut nici o problema. De menționat: se încălzește aproape instant pardoseala-pro, dar spre deosebire de sapele clasice se răcește mai repede daca una clasica(nu tine atât de mult timp căldură în pardoseala)-contra, după ce sa uscat sapa peste am pus folie (ceva mai scumpă recunosc) înainte de punerea parchetului, după care am pus parchet de 10 special pentru încălzirea în pardosea(Dedeman)
@@alexbarna1741, eu ma gandesc ca se compenseaza racirea asta mai rapida cu faptul ca pentru incalzire se foloseste agentul termic la temperaturi mai scazute, nu? La tine cum e, la cate grade e setata apa?
@@wisdomofafoton la mine e doar dormitorul cu încălzire în pardosea, dar apa dacă e la 32-35 de grade e suficient, eu am termostat separat și circuit separat de la centrala
@@construieste-cu-Tonito oare ce inseamna cand intr-o cutie de gresie lunga avem 3 semne diferite pe spate, una e cu sageata catre lungime, alta cu sageata catre latime, si una e marcata cu nr 1.
Buna, Imi plac mult clipurile dumneavoastra. Spor in continuare! Cum ar trebui sa procedez ca sa aduc toate camerele dintr-un apartament la acelasi nivel, din sapa autonivelanta? Cum le conectez? In cazul in care sunt diferente de pana la 5 cm intre nivelurile camerelor? Trebuie sa incarc asa de mult din autonivelanta? Multumesc
Mulțumesc Andrei! Unde ai peste 3 cm poți turna sapa clasica, ieși ceva mai ieftin. Dar poți folosii alpha 2000 de la baumit si acoperi diferența de 5 cm. Mult mai scump dar... Spor la munca!
Cat dureaza malaxarea unui sac de Alpha 2000, pana se poate turna, ca timp? La editare pe rapid informatia s-a pierdut :) -utila pentru cine vrea sa toarne manual in cantitate mai mare. Stiu ca trebuie facut si un test de vascozitate, dar aici nu e cazul . Interesant suportul si modul de turnare, partial incalzire in pardoseala, deci ar fi sapa flotanta si partial sapa in aderenta insa dilatarea e sub un milimetru la distante sub 10m ,deci neglijabila. Vad ca ati optat pentru o compozitie mai lichida, insa care teoretic scade din rezistenta sapei finale, dar clar nu conteaza aici. Aminteati de slefuirea sapei, e ok la 7 zile la o sapa de 3,5cm peste nivelul tevilor? Excelent modul detaliat in care explicati, poate fi considerat tutorial , acest lucru l-am regasit doar pe canalele de limba slava . Multumesc
Salutare Iorast! Cel mai important este sa se respecte cantitatea de apa recomandata de producător! Malaxarea este relativa in funcție de melcul utilizat... Cate spire, sensul spirelor... 3-4 minute aproximativ si la turație mica, după care se așteaptă 1 minut minim si se mai da o malaxare. Cel mai ușor se face in trei persoane la manual. Unu malaxează cate un sac minim, altul o varsă iar altul o ajuta la nivelare si scoate bulele. Este important sa nu aibă întreruperi. Începi o camera si o termini. Sănătate!
Este o regula cand se toarna şapa? Eu ma gandeam ca după ce se face tavanul si peretii, apoi se toarna sapa. Intreb pentru ca si eu vreau sa renovez apartamentul si nu stiu exact in ce ordine se lucrează. Am mai observat ca in balcon erau montate tevile pentru sistemul de incalzire pe perete si ma intrebam acolo cum dati glet sau cum varuiti peretele ? Si in camere am vazut ca pe pereti este acel var tip calciu stropit, nici nu stiu exact denumirea, acel strat nu a fost dat jos de pe pereti. Intreb din pura curiozitate.
Șapa are nevoie de uscare. Pentru fiecare cm de șapă e nevoie de 1 zi de uscare(din câte știu eu. Si aici baietii au turnat sa se elimine umezeala din șapă până gată ei pereții(asta ma gandesc eu). Poate ne dau ei mai multe detalii.
Salutare Bogdan! Nu exista o ordine precisa. Organizezi in funcție de situație. Noi am turnat înainte sapa ca sa aibă minim doua săptămâni de uscare. Va venii parchet peste ea si este foarte important sa nu mai aibă umiditate in ea. Plus ca aveam instalația sanitara si o parte din electrica prin sol si nu este indicat sa se calce pe instalații. După turnare avem timp sa ne ocupam de pereți, baie... Pereții vor fi șlefuiți sa îndepărtam stropul de calciu după care vom aplica gletul. Multa sănătate!
Salut! Am vazut ca sacul de sapa ALPHA 2000 de la Baumit are 40kg. M-am uitat pe fisa tehnica dar nu am gasit ce cantitate de apa se foloseste la un sac sau la o anumita cantitate. Ma puteti ajuta dvs cu aceasta informatie? Multumesc!
Mulțumesc! Munca multa dar si satisfacția este pe măsura. Când știu cat a fost de degradat apartamentul si va ieșii superb... Bani vor intra, dar va fi o renovare pentru multi ani... Multa sănătate!
Faceti o treaba minunata,as avea o intrebare daca se poate,pot turna sapa autonivelanta nivello quattro peste un adeziv vechi de gresie pusa acum 30 de ani?Gresia vine curata jos dar adezivul este prins bine.Multumesc frumos!Astept cu interes urmatoarele videoclipuri!!
Salutare Andrei! Mulțumesc! Da, poți fără probleme daca adezivul nu se desface. Înainte dai o amorsa diluata 2 lt amorsa si 1 lt de apa peste adeziv. După poți aplica sapa si nu vei avea probleme cu siguranță. Spor la treaba si o seara faina!
Am onoarea. Vă felicit pentru calitatea muncii și pentru dorința de a împărtăși cunoașterea și novicilor ca mine. Îmi permit o întrebare : vreau să plachez cu gresie o bucătărie decopertată de linoleum prinsă cu prenadez( vechime 40 ani). Cu suflanta nu am rezultate grozave. Credeți că o șapă m-ar ajuta? Altă variantă? Vă mulțumesc anticipat!
Va recomand sa ii setati video-ului acelasi nivel pt sonor de la cap la coada. Melodiile sunt la un volum mult mai mare si este deranjant sa tot lucrez la volum in timpul vizionarii. Spor!
Exista riscul ca aceasta sapa sa inunde vecinul de sub noi ? Intreb asta pt ca un “mester” asta mi-a spus si ca ar fi nevoie de nisip la sapa. Mentionez ca este un apartament la fel ca cel din imagine .
Salutare Lucian! Nu se baga nisip, se toarnă așa cum este, doar apa se pune. Înainte trebuie verificat sa nu fie gauri sa se piardă sapa, se pot astupa cu mortar ori spuma.
Nu înțeleg dece nu faceți lucrările în ordine, săriți de la una la alta si dupaia va întoarceți înapoi. Frumos si bine era să acoperiți țevile, si tuburile din păreți, tras glet și apoi turnat pardoseala
Salutare Romeo! Da a fost aplicata, dar in zona de încălzire in pardoseala unde stratul a fost de 4 cm. In restul casei a fost un strat de 1 cm aproximativ si acolo nu este nevoie. O zi faina!
Salutare Constantin! Data viitoare vom ști ... Dacă erau bine ingropate economiseam cel puțin 10 saci de sapa. Plus ça trebuia fixate mai bine sa nu le ridice sapa în sus... Asa invatam, din greseli. Multa sănătate!
Se putea fixsa cu niște coliere sa nu se ridice în sus sau mai ieftin cu bara de tabla care ii gaurita ii pentru tot feluri de prinderi pe tavan preteti ii la mp liniar garantat nu se mai ridica
Foarte frumos lucrat, curent/ apă/ căldură Dar am si eu o nedumerire, ca tot românul care isi baga nasul peste tot chiar daca nu se pricepe Oare clientul cand a cerut încălzire in pardoseală la terasa deschisa, a gandit logic? Si a doua preocupare, tot am urmărit reamenajări făcute la blocul prefabricate din anii in care comunismul era la putere....oare atunci cand tai masiv pentru a face loc instalației electrice, tai masiv pentru conductele de apă, tai masiv pentru a pune o ușă mai largă.... Din echipa meseriasilor ce lucreaza de nota 10, face parte si o persoană ce isi face meseria pe partea seismică....? Adica sa nu tai sa cada blocul pe tine peste doi ani....sau merge si asa....ca se vede la ochi ca nu e problema
Salutare! Mulțumesc pentru apreciere! Totul a fost făcut cu autorizație. In pardoseala a fost tăiat dar doar in sapa, placa de beton era la 10 cm sub sapa. Cat despre deschideri au fost studiate si aprobate de specialiști. Cat despre încălzire in balcon: Nu a fost spațiu de a pune un calorifer iar balconul este izolat iar ferestrele sunt eficiente energetic. Au mai fost si greșeli ca suntem oameni... Dar totul a fost studiat de specialiști. Multa sănătate:
Salut , foarte util ce faceti dumneavoastră aici , va multumim. Trebuie sa incep si eu sa renovez apartamentul dar din pacate nu gasesc un om asa ca dumneavoastră. Multa sanatate
Salutare! Mulțumesc de apreciere! Sunt oameni buni in fiecare oraș, trebuie doar sa ii descoperiți. O zi frumoasa!
se vede ca faceti cu placere si pasiune meseria aceasta.felicitari
Mulțumesc! In construcții daca nu ai pasiune si placere in ceea ce faci, te lași repede de meserie... Multa sănătate!
Printre putinii meseriasi care au o aura smerita
Foarte frumos prezentat. Îmi place stilul tău natural.
Mulțumesc Doru! Cu ani in urma am descoperit ca oamenii te înțeleg mult mai bine daca ești simplu si nu folosești foarte multi termeni tehnici. Ideea este sa ajut oamenii sa poată face ei singuri multe operațiuni. Multa sănătate!
@@construieste-cu-Tonito Stimă. Tot respectul.
Spor in continuare! Ati prezentat informatii foarte utile.
Mulțumesc! Multa sănătate!
*Super prezentare și foarte util.. 🙏🙏🙏*
Mulțumesc! Multa sănătate!
Bună treabă. Aștept cu interes următoarele matriale 👍👍👍
Mulțumesc! Multa sănătate!
SUPER EXPLICAT 🙂👍
Mulțumesc! Multa sănătate!
Bună ziua. Eu știu că țevile se lasă sub presiune cel puțin 24 de ore, dar cu alimentarea tăiată, altminteri orice pierdere e completată imediat cu presiunea din sistem. Acesta e de fapt rolul manometrului, de a indica pierderea, nu de a urmări presiunea din instalația cu apă rece. În timpul turnării șapei da, se lasă alimentarea deschisă și orice avarie a țevii se vede sub formă de baltă dacă ai uitat să mai verifici manometrul. Mulțumiri pentru clip.
interesant, si felicitari, la noi in bloc imi aduce aminte ca la noi in bloc sistemul electric e in sapa vecinului :)
Mulțumim! Așa a fost si aici, instalația vecinului trecea pe la noi. O forma buna de a economisii curent, te legi la vecinul :)))
Incepe să prindă contur!!!👍👍👍
Încet, încet înaintam si pare tot mai aproape a casa de locuit... Seara frumoasa!
Buna ziua. Ce parere aveti de o instalatie pe calorifere, la un apartament, realizata din ppr trecut prin pardoseala?
Foarte buna! Daca este executat bine, sudat bine nu vor fi probleme. Doar ca este foarte rar ca un meșter sa aibă scule Pro de sudura si va lipi cu plita clasica ce uneori nu are nici timpul afisat, nici temperatura. Aici apar riscuri mari la racorduri... Pentru asta este de preferat multistrat ce se face o bucată întreagă fără întreruperi. Sănătate!
@@construieste-cu-Tonito Multumesc!
Salutare, imi place cum ai explicat despre sape, am aflat cateva ce nu stiam, trebuie sa recunosc ca faza cu tevile subpresiune nu mi-a trecut prin cap si e logica acu ca am aflat :)) imi place, am sa incerc si eu aceasta sapa, eu am folosit de la ceresit. Imi amintesc ca la primul ep ai spus ca in spatiile mici e mai greu de lucrat asa este, clipul asta e dovada ;)
Salutare! Ma bucur ca am fost de folos. Este o diferență mare intre o sapa pe baza de ciment si una pe sulfat de calciu. Eficienta termica este mult mai buna, mai rapida. Multa sănătate!
Frumoasă prezentare!Spor la treaba!👏👏👏👍👍👍
Mulțumesc! Multa sănătate!
Happy working day my dear take care
Thank you!
Frumos video. Apreciez mult.
Mulțumesc! Multa sănătate!
Sapa autonivelanta N. Quattro ati turnat-o a doua zi peste cea anhidrida dupa ce ati slefuit-o?
Ati mai dat o amorsa sau nu?
Spor si sanatate!
dvs puneti mai multa apa daca e recomandarea de 6l? sau urmati exact indicatiile producatorului?
Se urmează indicațiile producătorului tot timpul.
Spor la treabă în continuare👍felicitari 😍🤗
Mulțumim! Multa sănătate!
@@construieste-cu-Tonito Mulțumesc la fel, O zi frumoasă să aveți❤️🤗
Watching here my friend.. keep it up
Thank you my friend!
oare la Baumit Nivello Quatro se poate turna fara banda perimetrala? multumesc
In principiu nu trebuie banda, dar daca se depășesc 2 cm va trebuii pusa.
@@construieste-cu-Tonito Sa va dea Dumnezeu sanatate si forta. Sa vedem daca ii zice Nivello 4, imi iese din 2 nivele macar😁 deja mi-au livrat 17 saci inainte sa aflu de Alpha2000
@@arncj18 Va ieșii perfect, fi sigur. Multa sănătate si spor la renovare!
Buna ziua. In locurile unde sapa autonivelanta nivelo quattro acopera tevile de caldura, nu va avea tendinta sa crape ? Sau face priza buna cu izolatia de la tevi ? Va intreb pt ca sunt in aceeasi situatie si imi este frica sa nu crape deasupra tevilor.
Salutare! Nu va crăpa acea sapa cu siguranță.
@@construieste-cu-Tonito aceasta sapa pe baza de sulfat de calciu merge si in bai si bucatarii sau pt baie si bucatarie e mai indicat sapa autonivelanta pe baza ce ciment ?
daca eu in bucatarie am o "vale" de 2cm sa zicem, pot turna doar pe mijlocul bucatariei sau e absolut necesar ca sa ajunga la margini peste tot?
Da poți fără probleme, poți turna doar in acea vale sa o umpli. Spor la treaba!
@@construieste-cu-Tonito multumesc, inca ceva, autoniv. se pot folosi de la marci diferite turnate una dupa si langa alta ? Mi-am dat seama ca am nevoie de 3cm intr-o parte, iar Nivello Q. (cel cumparat) merge pana la 2cm doar.
@@arncj18 Unde ai 3 cm ar trebuii sa torni alpha 2000. Merge pana la 5 cm.Poți turna in doua straturi dar aplici amorsă intre ele. După uscarea primului strat aplici un Primer g de la Mapei de ex iar după uscare vi cu al doilea strat din aceeași sapa. Nu este bine sa le amesteci ca pot reacționa. Nivelo quatro este anhidrida si nu este compatibila cu alt fel de sapa.
@@construieste-cu-Tonito ok, deci Quatro si Alpha nu se amesteca? 48h uscarea primului strat?
@@arncj18 Ba da, se pot amesteca, sunt anhidride amândouă. Este suficient si 24 de ore
Buna seara, in Franța ce marcă/tip folosiți? Și, dacă se poate, de la magazin ? Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Depinde de situatie... de obicei folosesc WEBER.NIV www.laplateforme.com/catalogue/produit/113440/weber.niv-for-25kg
Buna seara! o întrebare, am ajuns la încălzirea în pardosea (dormitorul 17mp) și din câte am înțeles, sapa autonivelanta trebuie sa depășească 2,5 cm deasupra țevilor, cu baumit 2000 se poate realiza la 3cm turnarea deasupra țevilor?
Salutare Alex! Da, fără probleme. Cu alpha 2000. Spor la treaba!
În specificații scrie că se toarnă minim 3,5 cm față de tangenta superioară a țevilor.
Primul strat până la suprafața țevilor, stratul 2 minim 3,5 cm.
A pus cineva mai puțin??
Mulțumesc!
@@catalinmihai3474 da se poate și mai puțin eu am turnat-o la la 3 deasupra, in unele locuri poate 2,5(eram înălțat deja foarte sus cu camera), din cate am înțeles și din propria experiență ( la mine in dormitor) nu am absolut nici o problema. De menționat: se încălzește aproape instant pardoseala-pro, dar spre deosebire de sapele clasice se răcește mai repede daca una clasica(nu tine atât de mult timp căldură în pardoseala)-contra, după ce sa uscat sapa peste am pus folie (ceva mai scumpă recunosc) înainte de punerea parchetului, după care am pus parchet de 10 special pentru încălzirea în pardosea(Dedeman)
@@alexbarna1741, eu ma gandesc ca se compenseaza racirea asta mai rapida cu faptul ca pentru incalzire se foloseste agentul termic la temperaturi mai scazute, nu? La tine cum e, la cate grade e setata apa?
@@wisdomofafoton la mine e doar dormitorul cu încălzire în pardosea, dar apa dacă e la 32-35 de grade e suficient, eu am termostat separat și circuit separat de la centrala
un mare like
Mulțumesc! Multa sănătate!
pe 8mp cu denivelari de 1,5cm oare cati saci am nevoie?
Aproximativ 8 saci. Intre 7 si 8
@@construieste-cu-Tonito oare ce inseamna cand intr-o cutie de gresie lunga avem 3 semne diferite pe spate, una e cu sageata catre lungime, alta cu sageata catre latime, si una e marcata cu nr 1.
Salutare , ne bucurăm că folositi materialele noastre Baumit . Va dorim spor și cât mai multe lucrări sa aveti .
Salutare! Le folosim cu încredere. Știm ce înseamnă calitate si eficienta. Noi ne bucuram ca avem de unde alege materiale bune. O zi frumoasa!
Buna,
Imi plac mult clipurile dumneavoastra. Spor in continuare!
Cum ar trebui sa procedez ca sa aduc toate camerele dintr-un apartament la acelasi nivel, din sapa autonivelanta? Cum le conectez? In cazul in care sunt diferente de pana la 5 cm intre nivelurile camerelor? Trebuie sa incarc asa de mult din autonivelanta?
Multumesc
Mulțumesc Andrei! Unde ai peste 3 cm poți turna sapa clasica, ieși ceva mai ieftin. Dar poți folosii alpha 2000 de la baumit si acoperi diferența de 5 cm. Mult mai scump dar... Spor la munca!
@@construieste-cu-Tonito Multumesc
Cat dureaza malaxarea unui sac de Alpha 2000, pana se poate turna, ca timp? La editare pe rapid informatia s-a pierdut :) -utila pentru cine vrea sa toarne manual in cantitate mai mare. Stiu ca trebuie facut si un test de vascozitate, dar aici nu e cazul . Interesant suportul si modul de turnare, partial incalzire in pardoseala, deci ar fi sapa flotanta si partial sapa in aderenta insa dilatarea e sub un milimetru la distante sub 10m ,deci neglijabila. Vad ca ati optat pentru o compozitie mai lichida, insa care teoretic scade din rezistenta sapei finale, dar clar nu conteaza aici. Aminteati de slefuirea sapei, e ok la 7 zile la o sapa de 3,5cm peste nivelul tevilor? Excelent modul detaliat in care explicati, poate fi considerat tutorial , acest lucru l-am regasit doar pe canalele de limba slava . Multumesc
Salutare Iorast! Cel mai important este sa se respecte cantitatea de apa recomandata de producător! Malaxarea este relativa in funcție de melcul utilizat... Cate spire, sensul spirelor... 3-4 minute aproximativ si la turație mica, după care se așteaptă 1 minut minim si se mai da o malaxare. Cel mai ușor se face in trei persoane la manual. Unu malaxează cate un sac minim, altul o varsă iar altul o ajuta la nivelare si scoate bulele. Este important sa nu aibă întreruperi. Începi o camera si o termini. Sănătate!
Salutare în cât timp se întărește? Umezeala nu a trecut prin placa na ajuns la vecinul de dedesupt?
Salutare! In 2 ore este tărișoara, in 12 poți călca pe ea. Nu are cum sa ajungă la vecini. Multa sănătate!
Salut!
Se poate malaxa cu o betoniera mare de 300 l ?
Adica bagi 30 l apa si 5 saci de alpha 200 si malaxezi.
Mulțumesc!
Se poate dar este dificil, când răstorni betoniera sare tot pe pereți… Doar să inventezi un jgheab ceva…
@@construieste-cu-Tonito Mulțumesc ! Se face afara și se golește din betoniera in recipiente mai mari 25-30 l și se golește manual.
Este o regula cand se toarna şapa? Eu ma gandeam ca după ce se face tavanul si peretii, apoi se toarna sapa. Intreb pentru ca si eu vreau sa renovez apartamentul si nu stiu exact in ce ordine se lucrează.
Am mai observat ca in balcon erau montate tevile pentru sistemul de incalzire pe perete si ma intrebam acolo cum dati glet sau cum varuiti peretele ?
Si in camere am vazut ca pe pereti este acel var tip calciu stropit, nici nu stiu exact denumirea, acel strat nu a fost dat jos de pe pereti. Intreb din pura curiozitate.
Șapa are nevoie de uscare. Pentru fiecare cm de șapă e nevoie de 1 zi de uscare(din câte știu eu. Si aici baietii au turnat sa se elimine umezeala din șapă până gată ei pereții(asta ma gandesc eu). Poate ne dau ei mai multe detalii.
Salutare Bogdan! Nu exista o ordine precisa. Organizezi in funcție de situație. Noi am turnat înainte sapa ca sa aibă minim doua săptămâni de uscare. Va venii parchet peste ea si este foarte important sa nu mai aibă umiditate in ea. Plus ca aveam instalația sanitara si o parte din electrica prin sol si nu este indicat sa se calce pe instalații. După turnare avem timp sa ne ocupam de pereți, baie... Pereții vor fi șlefuiți sa îndepărtam stropul de calciu după care vom aplica gletul. Multa sănătate!
Edgar, ai dreptate. Cine este constructor înțelege. Multa sănătate!
@@construieste-cu-Tonito multumesc frumos pentru raspuns. Are sens acum. Va doresc numai bine si va urmaresc in continuare.
@@bogdanclenci1500 Cu toata plăcerea! Când ai nevoie de informații poți apela fără retineri.Multa sănătate!
Bună. Cu ce slefuiti sapa? Merge cu girafa? Mulțumesc. Multa sănătate și putere de munca pe meleagurile românești.
Salutare Ioan! Multumesc! Da,cu girafa merge perfect si repede. Zi faina!
Salut! Am vazut ca sacul de sapa ALPHA 2000 de la Baumit are 40kg. M-am uitat pe fisa tehnica dar nu am gasit ce cantitate de apa se foloseste la un sac sau la o anumita cantitate. Ma puteti ajuta dvs cu aceasta informatie? Multumesc!
Salutare! In jur de 6.4 l de apa la sac. Sanatate multa!
Multă muncă. Nu-i ușor. Si sunt lucruri care conteaza. Sigur multi bani intra în apartamentu asta :))). Spor la treaba!!
Mulțumesc! Munca multa dar si satisfacția este pe măsura. Când știu cat a fost de degradat apartamentul si va ieșii superb... Bani vor intra, dar va fi o renovare pentru multi ani... Multa sănătate!
Faceti o treaba minunata,as avea o intrebare daca se poate,pot turna sapa autonivelanta nivello quattro peste un adeziv vechi de gresie pusa acum 30 de ani?Gresia vine curata jos dar adezivul este prins bine.Multumesc frumos!Astept cu interes urmatoarele videoclipuri!!
Salutare Andrei! Mulțumesc! Da, poți fără probleme daca adezivul nu se desface. Înainte dai o amorsa diluata 2 lt amorsa si 1 lt de apa peste adeziv. După poți aplica sapa si nu vei avea probleme cu siguranță. Spor la treaba si o seara faina!
Am onoarea. Vă felicit pentru calitatea muncii și pentru dorința de a împărtăși cunoașterea și novicilor ca mine.
Îmi permit o întrebare : vreau să plachez cu gresie o bucătărie decopertată de linoleum prinsă cu prenadez( vechime 40 ani). Cu suflanta nu am rezultate grozave. Credeți că o șapă m-ar ajuta? Altă variantă?
Vă mulțumesc anticipat!
O amorsa puternica si o sapa autonivelanta va salvează. In video am avut aceeași situație. Multa sănătate!
Va recomand sa ii setati video-ului acelasi nivel pt sonor de la cap la coada. Melodiile sunt la un volum mult mai mare si este deranjant sa tot lucrez la volum in timpul vizionarii. Spor!
Mulțumesc! La următoarele video așa va fi. Am mai primit observații cu sonorul... Multa sănătate!
Super! Ce amorsa a fost folosita mai exact de la Mapei?
Salutare Catalin! Mapei Primer G. O gasesti la Dedeman. O zi faina!
@@construieste-cu-Tonito Multumesc, asemenea!
Exista riscul ca aceasta sapa sa inunde vecinul de sub noi ? Intreb asta pt ca un “mester” asta mi-a spus si ca ar fi nevoie de nisip la sapa. Mentionez ca este un apartament la fel ca cel din imagine .
Salutare Lucian! Nu se baga nisip, se toarnă așa cum este, doar apa se pune. Înainte trebuie verificat sa nu fie gauri sa se piardă sapa, se pot astupa cu mortar ori spuma.
Cam cati saci de autonivelants întra la 25mp?
Depinde la ce grosime o torni si ce denivelări ai... Este dificil de apreciat. Cu un sac de Alpha faci 1m2 la 2cm.
Nu înțeleg dece nu faceți lucrările în ordine, săriți de la una la alta si dupaia va întoarceți înapoi. Frumos si bine era să acoperiți țevile, si tuburile din păreți, tras glet și apoi turnat pardoseala
Cînd o să aveți totul gata va trebui să curățați pardosiala
Poti incarca mai multe straturi sau numai unul?
Salutare! Se poate si in mai multe straturi dar este recomandat sa aplici o amorsa intre straturi. Seara faina!
Nu crapă dacă se pornește căldura?😘 Felicitări!🤟
Multumesc! Nu va crăpa. O sapa anhidrida nu crapa! Multa sanatate!
tre sa fie o zona f faina cu verde mult in apropiere ca proprietaru sa faca asa investitie intr-un apartament "mic"
Este o zona buna si linistita.
CUM SE ȘLEFUIEȘTE ?
Salutare! Cu girafa si abraziv de 25 a mers super ușor si rapid. Multa sănătate!
Salutare,in fisa tehnica a sapei e specificat "La contactul dintre pardoseală şi pereţi se vor monta benzi marginale". A fost aplicata?
Salutare Romeo! Da a fost aplicata, dar in zona de încălzire in pardoseala unde stratul a fost de 4 cm. In restul casei a fost un strat de 1 cm aproximativ si acolo nu este nevoie. O zi faina!
Lucrat bine șanțurile mai mari la instalație sa fie îngropate bine în rest foarte bine
Salutare Constantin! Data viitoare vom ști ... Dacă erau bine ingropate economiseam cel puțin 10 saci de sapa. Plus ça trebuia fixate mai bine sa nu le ridice sapa în sus... Asa invatam, din greseli. Multa sănătate!
Se putea fixsa cu niște coliere sa nu se ridice în sus sau mai ieftin cu bara de tabla care ii gaurita ii pentru tot feluri de prinderi pe tavan preteti ii la mp liniar garantat nu se mai ridica
👏👍
💖💖💖
Problema cu sapele astea este pretul. Autonivelanta clasica am dat si cu adeziv de BCA, dar la asta nu stiu daca merge...
🏆👍
👍🍺🍺
Salut .
Rola cu suport pentru servit la nivelare.
Nu mătura!
👍🍺🍺
👍
👍🥂🥂
👌👍🍺
🍺🍺🍺
Tălpici cu ghiare să te poți deplasa pe porțiunea turnată
Cu rola de nivelare si extras
Bulele de aier.
Corect! Multa sanatate!
Pacat de explicatiile tehnice, daca este asa deranjanta muzica tare si vorbitul incet.
vad ca 2 saci la 12 l de apa
cred ca e o investitie min de 300 mil. lei , 7000 euro usor cu gresie cu tot
Depinde ce gresie alegi, depinde foarte mult de calitatea materialelor.
@@construieste-cu-Tonito adevarat eu am luat la 250 ron/mp de la Ragno imitatie lemn, rectificata Sper ca podeaua sa imi iasa doar dreapta
@@arncj18 Eu am un principiu:O dată in viata renovezi un apartament. Daca faci ceva fa bine. La 250 trebuie sa fie calitate buna. Spor la munca!
De cati cm e sapa din dormitoare?
In medie 2 mm.
Foarte frumos lucrat, curent/ apă/ căldură
Dar am si eu o nedumerire, ca tot românul care isi baga nasul peste tot chiar daca nu se pricepe
Oare clientul cand a cerut încălzire in pardoseală la terasa deschisa, a gandit logic?
Si a doua preocupare, tot am urmărit reamenajări făcute la blocul prefabricate din anii in care comunismul era la putere....oare atunci cand tai masiv pentru a face loc instalației electrice, tai masiv pentru conductele de apă, tai masiv pentru a pune o ușă mai largă....
Din echipa meseriasilor ce lucreaza de nota 10, face parte si o persoană ce isi face meseria pe partea seismică....?
Adica sa nu tai sa cada blocul pe tine peste doi ani....sau merge si asa....ca se vede la ochi ca nu e problema
Salutare! Mulțumesc pentru apreciere! Totul a fost făcut cu autorizație. In pardoseala a fost tăiat dar doar in sapa, placa de beton era la 10 cm sub sapa. Cat despre deschideri au fost studiate si aprobate de specialiști. Cat despre încălzire in balcon: Nu a fost spațiu de a pune un calorifer iar balconul este izolat iar ferestrele sunt eficiente energetic. Au mai fost si greșeli ca suntem oameni... Dar totul a fost studiat de specialiști. Multa sănătate:
👍👍👍🍺🍺🍺
Salutare Valentin! 🍺🍺🍺