Den Fynske Landsby - En landsby fra H.C. Andersens tid.

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 16 июн 2016
  • Filmen giver en introduktion til et besøg i frilandsmuseet Den Fynske Landsby i Odense. Et besøg i Den Fynske Landsby er som en tur på landet i digteren H.C. Andersens tid.
    Museet består af en række gårde og huse, der alle oprindelig har stået i landsbyer rundt om på Fyn og øerne. Her er genskabt et miljø med de for Fyn så karakteristiske bindingsværksbygninger, med blomstrende haver, med hegn og husdyr, gadekær og bygade - alt sammen omgivet af dyrkede marker.
    Filmen fortæller om, hvordan den store udvikling i 1800-tallet forandrede livet for helt almindelige mennesker. 1800-tallet var et århundrede med en hastig udvikling, og for den enkelte bondedreng og pige, var der alverden til forskel på, om man var født i 1805 eller 1895. I de mellemliggende år skete der meget i Danmark. Med indførelse af grundloven i 1849 fik vi det første spæde demokrati. I 1814 kom skoleloven, der bestemte, at alle børn skulle undervises i syv år. Den teknologiske udvikling i århundredet lettede mangt et mark og køkkenarbejde og gav et større afkast fra marker og dyr med stigende levestandard til følge. Den forventede levealder steg i løbet af 1800-tallet fra knap 40 år til ca. 50.
    Filmen giver et indblik i denne udvikling og et blik ind i Den Fynske Landsby.
    Filmen er produceret af STV for Odense Bys Museer i 2005.

Комментарии • 2

  • @svgtrips8688
    @svgtrips8688 4 года назад +2

    прекрасный музей, сделан с любовью к своей стране, народу, к своей истории

  • @1d1ane
    @1d1ane 3 года назад

    One of my 4 Danish grandparents' family is from Taagense Lolland, a smallholder farmhouse in Frilandsmuseet Lyngby moved there in 1927.