reis o kadar kisiden izledim fonksiyonları senin kadar dolu dolu, emin ve anlaşılır düzeyde anlatan birini görmedim keske eğitici kanalın izlenmesinin düşük olduğunu hiç anlamadım keske eğitici videolara devam etsen java gibi c# gibi.
Bir çok kişiden fonksiyonlar videosu izledim ve hiçbirini anlamadım çoğunlukla havada kaldı ancak en ince ayrıntısına kadar mantığıyla anlatan bir tek buldum, gerçekten teşekkürler.
bir yıldır, yarım yamalak anlatılmış, türkçesi bozuk, yapmış olmak için yapılmış eğitimlerle patinaj çekip duruyorum. bu kadar açıklayıcı, ayrıntılı ve öğretmek amacıyla hazırlandığı çok açık bir eğitimle ilk defa karşılaştım. çok teşekkür ederim. eğitimi baştan sona izleyeceğim.
Kaliteli bir içerik olmuş. Kafa karıştırmadan ve detayları es geçmeden anlatabiliyor olmak yetkinlik ve emek ister. Başarılar diliyor ve teşekkür ediyorum. Bu video sayesinde nerdeyse tüm eğitimcilerin söylediği "yerel(normal) değişkenler diğer fonksiyonlar tarafından erişilemez" önermesinin yanlış olduğunu ve doğrusunun aşağıdaki gibi olduğunu çok sayıda denemeler de yaparak öğrendim . Belki birinin işine yarar diye aşağıya yazıyorum NOT1:Kapsam deyince fonksiyon{ kapsamı } olduğunu düşünelim. NOT2: Değişkene erişmek demek. değişkenin bellek adresine erişmek demektir kapsamlar arasında büyüklük sırası vardır. Bir kapsam diğerini kapsayabilir. Aynı kapsamda tanımlanmış kapsamlar birbirini kapsamazlar. Birbirini kapsamayan kapsamlar birbiri içindeki tanımlanmış değişkenlere (Biri diğerine return etmediği sürece) erişemezler. Birbirini kapsayan kapsamlarda büyük kapsam küçük kapsamın değişkenine (küçüğü büyüğüne return etmediği sürece) erişemez Birbirini kapsayan kapsamlarda küçük kapsam, büyük kapsamda tanımlanmış değişkenlere(uygun yerde tanımlandığı sürece) erişebilir. örneğin: main içinde fonk1 tanımlansın, fonk1 içinde de fonk2 tanımlanmış olsun. fonk2 içinde x değişkenine erişmek isteyelim. X, ya fonk2 içinde, erişmek isteyen komuttan önce tanımlanmalı. ya fonk1 içinde fonk2 tanımının öncesine tanımlanmalı ya main içinde fonk1 tanımlanmadan önce tanımlanmalı. ya da global olarak main tanımlanmadan önce tanımlanmalı. Aksi halde derleyici hata verir." x' i ilkkez senden duyuyorum" der . X değişkeni yukardaki tüm kapsamların belirtildiği yerinde tanımlanmış olsun. Derleyici en küçük kapsamdan en büyüğe doğru kapsamları kontrol eder. gördüğü ilk int x=0; gibi bir tanımda artık o bellek adresli x'i alır x'e erişmek isteyen komuta kadar x'e atamalar olmuşsa güncel değerini getirir ve ona göre işlem yapar . Buyüzden yukardaki örnekteki gibi x her yerde tanımlansa da derleyici en düşük kapsamlı olan fonk2'deki int x; tanımına erişir. fonk2'de tanımlanmamış olsaydı sırayla fonk1'dekine erişirdi. fonk1'de de olmasaydı main'e erişirdi. mainde de olmasaydı global kapsamda tanımlanan x değişkenine erişirdi. Umarım okuyan birilerine yardımım dokunmuştur. Herkese başarılar.
Hocam bu videoyu çekeli 2 yıl olmuş ama bence şuan youtubeda aktif olarak çekilmiş videolar arasında en kaliteli ve anlaşılır anlatıma sahip olan sizin videonuz, umarım kanalınız yeterli ilgi ve alakayı görebilir.
Hocam video serisi icin cok tesekkur ederım . Derste yazdığınız kodların dosyalarını paylaşabilir misiniz daha sonra tekrar etmek amacıyla çok faydalı olur
Öncelikle kod derleme kısmında kafam karıştı sadece header dosyası oluşturup kullanmak yeterli değil mi neden biz kodları derliyoruz? neden buna ihtiyaç duyuyoruz yani? ve kullanmazsam ne olur?
hocam burada math.h ekledik ve include ettiğimiz zaman sadece fonksiyonların protype'nı kodumuza yapıştırdı.Fonksiyonların gerçekleşmesi işi ise math.c de yapılıyor. program mat.c içindeki fonksiyonu otomatik olarak mı buluyor orası biraz kafamı karıştırdı cevaplarsanız teşekkür ederim.
hocam herkes beğenmiş ancak , 1 videoda her şeyi öğretmeye calışmak iyi değil bence örnekler üzerinde sakince durup ayrı video yüklemek daha iyi olurdu. ankayanlar daha önce fikri olan insanlar. Kolay gelsin seviliyorsunuz hocam.
Sayının karesini alıp onu yazdırmak istiyoruz. Dolayısıyla %d yerine gelecek olan şey karesini_al(sayi) işleminden dönecek olan değer yani sayının karesi olacak.
Selamun Aleykum hocam bi çalışma yapıyorum fakat kelimeyi yazsamda çalıştırınca ekrana yazdırmıyor nasıl çözebilirim printf("Ekleyeceginiz Urunun X Degerini Giriniz:");scanf("%d",&u.ui1); char urun[u.ui1]; for(int r=0;r
hocam merhabalar bende C proglamlama dili eğitimi görüyorum da size birşey soracaktım bu fonksiyonların felan toplu ve yazılı olduğu pdf dosyası varmı varsa link atar mısınız
Merhaba, videolarınızdan çok şey öğrendim teşekkür ederim. Bir sorum olacaktı, header dosyaları kısmında 7-5 örneğinde math.h dosyasını çağırmıştık ama math.h dosyasının içinde sadece fonksiyonların tanımları var. Sonrasında math.c dosyasına nasıl erişiyor? 7-5 örneğinde math.c'yi çağırmamız sonrasında math.c dosyasının da math.h dosyasını çağırması gerekmez miydi?
hocam, c proglama dilinin tüm cod terimlerinin ne anlama geldiğini açıklayan bir kitap varsa önerir misin? Yada internetten bir site varsada link gönderirseniz memun olurum. kolay gelsin
reis o kadar kisiden izledim fonksiyonları senin kadar dolu dolu, emin ve anlaşılır düzeyde anlatan birini görmedim keske eğitici kanalın izlenmesinin düşük olduğunu hiç anlamadım keske eğitici videolara devam etsen java gibi c# gibi.
1 dönemdir 14 saat c dersi aldım videonun yarısını izlediğimde bile daha çok şey öğrendiğimi,anladığımı hissettim teşekkürler hocam :)
Bir çok kişiden fonksiyonlar videosu izledim ve hiçbirini anlamadım çoğunlukla havada kaldı ancak en ince ayrıntısına kadar mantığıyla anlatan bir tek buldum, gerçekten teşekkürler.
Çok mantıklı ve akılda soru işareti bırakmayan bir anlatım biçiminiz var, teşekkürler.
fonksiyonları anlamak için gelmiştim. Hem fonksiyon hem pointer hem de kütüphane oluşturup kullanmayı öğrendim.
Teşekkürler.
Anlatımınız çok sade ve anlaşılır aklımda soru işaretleri kalmadan net bir şekilde anlayabiliyorum. Teşekkürler.
tek videoda bu kadar detayı vermek mükemmel. stack i de herkes anlatmaz bu arada süpersiniz
O kadar iyi anlatmışsınız ki video bitmeden bu yorumu yazma gereği duyuyorum, çok teşekkür ederim.
Çok sakin, açıklayıcı ve anlaşılabilir anlatıyorsun hocam, emeğine sağlık.
Kaç video izledim, kaç kaynak okudum fonksiyonları anlamamıştım. Siz bana gerçekten öğrettiniz. Çok teşekkürler. Başarılarınızı dilerim.
İnanılmaz iyi bir anlatım keşke daha önce görseydim.
Uzaktan eğitimin hakkını sonuna kadar vermişsiniz hocam çok teşekkür ederim.
youtube üzerindeki en kaliteli kanal şakasız
Merhaba ,hoşz bulduk
c dili bir insan olmuş olsaydı ve ondan kendisini bizlere anlatması istenilseydi bu adam olurdu.
hocam o kadar açıklayıcı anlatıyorsunuz ki... bu videolar için çok teşekkür ederim.
bu kadar kaliteli bir eğitimin bu kadar az izlenilmesi şaşırtıcı gerçekten harika bir anlatıma sahipsiniz.
hocam merhaba isvicrede elektroteknik müh ögrencisiyim eksik kaldigim kisimlari türkce bakiyorum sizi kesif ettim harikasiniz tesekurler emeginize saglik saygilar
bir yıldır, yarım yamalak anlatılmış, türkçesi bozuk, yapmış olmak için yapılmış eğitimlerle patinaj çekip duruyorum. bu kadar açıklayıcı, ayrıntılı ve öğretmek amacıyla hazırlandığı çok açık bir eğitimle ilk defa karşılaştım. çok teşekkür ederim. eğitimi baştan sona izleyeceğim.
hocam ağzınıza sağlık valla, o kadar video izledim böyle kalite görmedim
Kaliteli bir içerik olmuş. Kafa karıştırmadan ve detayları es geçmeden anlatabiliyor olmak yetkinlik ve emek ister.
Başarılar diliyor ve teşekkür ediyorum.
Bu video sayesinde nerdeyse tüm eğitimcilerin söylediği "yerel(normal) değişkenler diğer fonksiyonlar tarafından erişilemez" önermesinin yanlış olduğunu ve doğrusunun aşağıdaki gibi olduğunu çok sayıda denemeler de yaparak öğrendim .
Belki birinin işine yarar diye aşağıya yazıyorum
NOT1:Kapsam deyince fonksiyon{ kapsamı } olduğunu düşünelim.
NOT2: Değişkene erişmek demek. değişkenin bellek adresine erişmek demektir
kapsamlar arasında büyüklük sırası vardır. Bir kapsam diğerini kapsayabilir.
Aynı kapsamda tanımlanmış kapsamlar birbirini kapsamazlar.
Birbirini kapsamayan kapsamlar birbiri içindeki tanımlanmış değişkenlere (Biri diğerine return etmediği sürece) erişemezler.
Birbirini kapsayan kapsamlarda büyük kapsam küçük kapsamın değişkenine (küçüğü büyüğüne return etmediği sürece) erişemez
Birbirini kapsayan kapsamlarda küçük kapsam, büyük kapsamda tanımlanmış değişkenlere(uygun yerde tanımlandığı sürece) erişebilir.
örneğin:
main içinde fonk1 tanımlansın, fonk1 içinde de fonk2 tanımlanmış olsun.
fonk2 içinde x değişkenine erişmek isteyelim.
X, ya fonk2 içinde, erişmek isteyen komuttan önce tanımlanmalı.
ya fonk1 içinde fonk2 tanımının öncesine tanımlanmalı
ya main içinde fonk1 tanımlanmadan önce tanımlanmalı.
ya da global olarak main tanımlanmadan önce tanımlanmalı.
Aksi halde derleyici hata verir." x' i ilkkez senden duyuyorum" der .
X değişkeni yukardaki tüm kapsamların belirtildiği yerinde tanımlanmış olsun.
Derleyici en küçük kapsamdan en büyüğe doğru kapsamları kontrol eder.
gördüğü ilk int x=0; gibi bir tanımda artık o bellek adresli x'i alır x'e erişmek isteyen komuta kadar x'e atamalar olmuşsa
güncel değerini getirir ve ona göre işlem yapar .
Buyüzden yukardaki örnekteki gibi x her yerde tanımlansa da derleyici en düşük kapsamlı olan fonk2'deki int x; tanımına erişir. fonk2'de tanımlanmamış olsaydı sırayla fonk1'dekine erişirdi.
fonk1'de de olmasaydı main'e erişirdi.
mainde de olmasaydı global kapsamda tanımlanan x değişkenine erişirdi.
Umarım okuyan birilerine yardımım dokunmuştur. Herkese başarılar.
Hocam bu videoyu çekeli 2 yıl olmuş ama bence şuan youtubeda aktif olarak çekilmiş videolar arasında en kaliteli ve anlaşılır anlatıma sahip olan sizin videonuz, umarım kanalınız yeterli ilgi ve alakayı görebilir.
çok kaliteli iyiki bu seri karşıma çıkmış teşekkürler :)
işin rastgitsin kral. emeğine sağlık
Hocam mukemmel anlatiyosun ya 👏
Hocam video serisi icin cok tesekkur ederım . Derste yazdığınız kodların dosyalarını paylaşabilir misiniz daha sonra tekrar etmek amacıyla çok faydalı olur
Çok faydalı oldu emeklerinize sağlık
Müthiş anlatım ,emeklerinize sağlık hocam.
Hocam çok güzel anlatmışsınız teşekkürler.
çok sakin ve anlaşılır anlatıyırsunuz hocam emeğinize sağlık
çok iyi anlatmışsınız elinize sağlık çok teşekkürleer
cok sakin cok profesyonel
hocam çok iyisiniz allah razı olsun vizelere sizinle çalışıyorum
çok teşekkür ederim
Çok güzel anlatmışsınız çook iyi anladım teşekkürler :)
Çok açıklayıcı oldu Hocam çok teşekkürler yardımcı oldunuz :)
Teşekkürler hocam çok işime yaradı .
Çok iyi anlatmışsın
tesekkurler
dk:8 return x kısmını anlamadım açıklayabilirseniz sevinirim
Hocam kendimi denerken bir şey fark ettim : 7.1 örneğinde pritotipte (int x) tanımlamak yerine sayi değişkenini tanımlayıp, fonksiyonda yaptığınız işlemin aynısını sayi değişkenin de yapsanız da oluyor. Açıklar mısınız lütfen?
programı açtığında en başta bir iki kütüphane otomatik yazılmış olarak geliyor. kütüphane içinde çarpma işlemi tanımlı ondan kaynaklıdır
harika anlatım
Öncelikle kod derleme kısmında kafam karıştı sadece header dosyası oluşturup kullanmak yeterli değil mi neden biz kodları derliyoruz? neden buna ihtiyaç duyuyoruz yani? ve kullanmazsam ne olur?
hocam burada math.h ekledik ve include ettiğimiz zaman sadece fonksiyonların protype'nı kodumuza yapıştırdı.Fonksiyonların gerçekleşmesi işi ise math.c de yapılıyor. program mat.c içindeki fonksiyonu otomatik olarak mı buluyor orası biraz kafamı karıştırdı cevaplarsanız teşekkür ederim.
hocam herkes beğenmiş ancak , 1 videoda her şeyi öğretmeye calışmak iyi değil bence örnekler üzerinde sakince durup ayrı video yüklemek daha iyi olurdu. ankayanlar daha önce fikri olan insanlar. Kolay gelsin seviliyorsunuz hocam.
by value by reference kısmını çok uzatmışsın abi ama genel olarak çok çok iyi teşekkürler
fonksiyonlarla ilgili örnek araştırıyorum ama pek bulamadım nerelerden alıştırma yapabilirim
kafama bir şey takılıyor.
printf("%d
" ,karesini_al(sayi));
yapıyoruz ya.
printf in içine niye karesini_al(sayi) yazıyoruz?
Sayının karesini alıp onu yazdırmak istiyoruz. Dolayısıyla %d yerine gelecek olan şey karesini_al(sayi) işleminden dönecek olan değer yani sayının karesi olacak.
@@UzaktanAkademi teşekkürler
Ağzınıza sağlık çok açıklayıcı ve farklı bir anlatım. 45
ya sevicem şu videoları niye kalitesiz çekiyosun 360 dahiçbir şey gözükmüyo 720 de de int yetmiyo ne ucube iş
teşekkürler :)
Hocam ben bu videodan hiç bir şey anlayamadım kafam mı basmıyor nedir.Herşey birbirine girdi
*x yerine static kullansak olur mu
Selamun Aleykum hocam bi çalışma yapıyorum fakat kelimeyi yazsamda çalıştırınca ekrana yazdırmıyor nasıl çözebilirim
printf("Ekleyeceginiz Urunun X Degerini Giriniz:");scanf("%d",&u.ui1);
char urun[u.ui1];
for(int r=0;r
hocam merhabalar bende C proglamlama dili eğitimi görüyorum da size birşey soracaktım bu fonksiyonların felan toplu ve yazılı olduğu pdf dosyası varmı varsa link atar mısınız
Merhabalar. Malesef toplu yazdığımız bir pdf bulunmuyor. Fakat videolarda yazdığımız kodlara açıklamadaki linkten erişebilirsiniz.
global değişkende x=1 i tanımladığımız bölümü videoda bulamadım bi tek bi ara tanımlamıştık diye belirtmişsiniz tam olarak videonun neresinde bu kısım
Kodun en üst kısımlarında görebilirsiniz. 27. dakikadan itibaren bakarsanız 11. satırda görebilirsiniz.
Merhaba, videolarınızdan çok şey öğrendim teşekkür ederim. Bir sorum olacaktı, header dosyaları kısmında 7-5 örneğinde math.h dosyasını çağırmıştık ama math.h dosyasının içinde sadece fonksiyonların tanımları var. Sonrasında math.c dosyasına nasıl erişiyor? 7-5 örneğinde math.c'yi çağırmamız sonrasında math.c dosyasının da math.h dosyasını çağırması gerekmez miydi?
Selamlar. eğer anlamadığınız nokta hala devam ediyorsa discord kanalımızda yardımcı olmaya çalışalım.
hocam sen çok güzel anlatıyon da ben hiçbir şey anlamıyorum ya
Hocam vs code da nasıl c yazabiliyorsunuz
Kurulum videomuzu izleyebilirsiniz
hocam, c proglama dilinin tüm cod terimlerinin ne anlama geldiğini açıklayan bir kitap varsa önerir misin? Yada internetten bir site varsada link gönderirseniz memun olurum.
kolay gelsin
Deitel C Programlama
30:35 olmuş abi ya olmuş sdhgfhsdgf ben tamamladım hocam
merhaba fonksiyonun için scanf kullanabiliyormuyuz ?
Evet kullanabilirsiniz
@@UzaktanAkademi teşekkür ederim
@@UzaktanAkademi Hocam şu return olayıyla iligli bi video çekermisiniz ? Anlaşılır bir kaynak bulamadım değer döndürme olayı ile ilgili kafam karışık
En yakın zamanda çekilecekler arasına koyduk. Eğer kısa vadede bir açıklama isterseniz discord kanalımızdan yardımcı olmaya çalışabiliriz.
discord.gg/z2CZ9Rsn Bu linki deneyebilir misiniz?
pass by value ve pass by reference farkını hiç anlayamadım
header olayı biraz karışık ya
Ben anlamıyorum
eni vici voke invoke invoke