Episode 29 // Woke ja kristikunta - Timo Eskola
HTML-код
- Опубликовано: 28 ноя 2024
- Sosiaalista epätasa-arvoisuutta vastustava woke-ideologia tulee vastaan keskusteluissa ja uutisissa tämän tästä. Mitä se on? Entä mikä on sen suhde kristinuskoon? Kristillinen kirkko on historiallisesti ajanut myös pienen ihmisen asiaa, mutta onko tässä kyseessä perustavanlaatuinen arvoristiriita? Haastattelussa teologian tohtori ja dosentti Timo Eskola.
Kiitos paljon.Kiitos tämän ohjelman tärkeälle sanomalle.Tätä oikeaa sanomaa tässä ajassa tarvitsemme.Kiitos paljon silmäni ja korvani aukesi taas tosi paljon.T.Hilkka Impola
Kiitoksia paljon!
16:40 Surullista, että länsimaissa, kuten Suomessa, kristinusko vähenee. Kuitenkin hienoa, että esim. Kiinassa ja Iranissa kristinusko lisääntyy. Rukoillaan, että mahdollisimman moni löytäisi Jeesuksen.🙏
Kiitos.
Rohkeaa keskustelua 🎯 2.Timoteus 1:7
Amplified Biblen mukaan (jossa jakeisiin on liitetty selvennyksiä) 2Tim.1:7 kuuluu suomeksi käännettynä suunnilleen näin:
Sillä Jumala ei antanut meille arkuuden tai pelkuruuden tai pelon henkeä, vaan Hän on antanut meille voiman ja rakkauden ja terveen arvostelukyvyn hengen ja raittiin mielen [hengenlahjoja, jotka johtavat rauhalliseen, tasapainoiseen mieleen ja itsehillintään].
For God did not give us a spirit of timidity or cowardice or fear, but [He has given us a spirit] of power and of love and of sound judgment and personal discipline [abilities that result in a calm, well-balanced mind and self-control].
2 Timothy 1:7 AMP
bible.com/bible/1588/2ti.1.7.AMP
Woke-tyypit, jotka huutavat suvaitsevaisuudesta, ovat itse suvaitsemattomia.
"B"H) Ev.Lutikka kirkko on lähtenyt satasella mukaan nykyajan pervokulttuuriin. Odottelen mielenkiinnolla, että milloin kirkoihin perustetaan asera-karsikot ja sakasteihin tammuz-ishtar huoneet divaaneineen. Kirkkohenkilöillä on jo kalahiipat (daagon) ja ristit ylösalaisin. Palakoot gehennassa iäti.
Miksi uskovat ovat lähteneet kirkosta ja jättäneet sen ateisteille? Peiliin katsimisen paikka kirkosta eronneille. Kirkon kivittäminen ateistien kanssa yhdessä on typerintä mitä tiedän.
Vähemmistöjen syrjiminen on kivaa niin kauan kunnes huomaa itse olevansa vähemmistössä.
Ehkä ihmisistä jotka tykkää kiusaamisesta. Se kuuluuko vähemmistöön vai ei on aika irrelevanttia.
Kannattaa huomata että syrjintää voi nähdä helposti sellaisessa missä sitä ei ole. Eli tulkita syrjinnäksi sellaista kohtelua mikä on perusteltua tai oikeutettua. Emme voi pakottaa ihmisiä rakastamaan tai kunnioittamaan. Katse joskus sinne peiliinkin kiitos. Miten kohtelen itse muita kuuluu ihan jokaikiselle ja hyväksyy sen että kaikki hyvä ei palaa bumerangina takaisin.
Epäoikeudenmukaisuutta jää maailmaan aina, sellaista mille on huvin vaikea löytää ratkaisua koska kaikkea vajetta ei voi hyvittää. Emme voi kostaa syyttömille omia vajeitamme, siitä ei voi tehdä uutta lakia. Woke koettaa oikeuttaa vääryyttä hokemalla syrjintää ja hämärtämällä käsitystä omasta vastuusta. Siis uhriutumalla.
Syrjintä ei suosi moraalittomuutta
On jumalan siunaus elää yhdessä maailman sivistyneimmässä ja ateistisimmassa maassa.
Lasten ja nuorten mielenterveysongelmat ovat merkkinä siitä, samoin mm. vanhusten itsemurhat. Kyllä kannattaa kehuskella.
@@Mikado2100 mites tähän johtopäätökseen voi päätyä?
@@dannil9878 Niin. Mitenkähän mahtaa? Ö
@@Mikado2100 Niin, sitä tässä kysyin sinulta.
@@dannil9878 Minä taas totean, että sinun pitänee ajatella, ja varmistaa sitten osutko oikeaan. En yleensä lähde vastaamaan, jos joudun avaamaan asiaa tilanteessa, jossa toinen ei edes yritä tajuta.
Oletan, että olet nyt tutkinut pitääkö väitteeni nuorten ja vanhusten ahdingosta paikkaansa. Sen lisäksi olet tietysti analysoinut asiaa ja löytänyt joitain muita syitä. Silloin pääsemme keskustelemaan.