Acest videoclip este menit să vină in ajutorul începătorilor sau a celor ce vor să cocheteze cu acest domeniu și nu știu ori nu sunt siguri de ordinea operațiunilor de pregătire și vopsire. Explicațiile in unele segmente din videoclip sunt destul de explicite, iar în alte secțiuni doar arăt anumite acțiuni astfel încât să se observe procedeul de lucru continuu. Spor in toate!
Eu credeam ca se schimba duza de la vopsea la lac,am făcut o bara cu sprei 2k a ieșit misto și astăzi am luat un pistol finixa cc 500 si vopsea 2 k cu duza de 1,3 vedem ce iese
@@dinpasiunepentruvopsit nu știu eu am înțeles ceva de 1,3 probabil asa fac toți ce este acea nu știu,am timp sa învăț,eu cumpăr rable le fac ca mecanica și acum le mai fac și vopsea,magnific
Salut. Ce setări ai pt vopsea la pistolul Flg 5, Mia venit pistolul GT pro Lite e ok îmi place. Între timp mi-am luat și un Flg 5 Asi da vopsea cu pistolul Flg și cu GT pro Lite dau lacul
Salut, Deocamdată nu mai lucrez nicăieri. Voi pleca în afara să muncesc și nu o voi face ca vopsitor. Când voi avea ocazia voi ține cont și de recomandarea ta. Spor in toate!
Voi lucra tot în vopsitoria auto dar nu vreau să vopsesc, ci doar ca să pregatesc. În Olanda alegi sa lucrezi ori ca pregătitor ori ca vopsitor. Și nu vreau să stau toată ziua cu masca pe figură.
Un om de treabă care explică cum trebuie si te invata această meserie…eu nu sunt vopsitor auto dar imi place sa invat lucruri noi …felicitari pentru munca depusa si dăruirea oferită pentru a invata si pe alti…tot respectul
Mulțumesc de recunoștința arătată! Am nevoie de asemenea comentarii din când în când ca să pot continua cu această activitate ce necesită un efort mare din partea mea! Spor în toate!
Omule mie îmi place, ești meseriaș. A-și vrea tot așa cliuri sa faci, de la A la Z asa ca să înțeleg și sa învăț, te rog sa vorbești mai mult, și sa ne explici prin vorbe tot ce faci eu asa învăț asta mi-aș dori eu dacă poți, și clipuri cât mai multe de la A la Z. N-am ce face, din păcate trebuie sa ma apuc și de aceasta meserie,si vreau sa învăț cum lucrezi tu, îmi place. Mulțumesc
Încerc să pot face dar e destul de greu. Când se poate se poate. Dar unt f multe situații ce mă epuizează fizic dar și psihic având un timp limitat cu treburile mele atât personale cât și profesionale. Atât se poate și cred că ce ofer eu cu acest canal este cu mult peste așteptările multora sau a colegilor mei de breaslă.
Cum crezi tu asa fa. Eu sunt tinichigiu de 25ani, dar din păcate frățiorul meu drag de 25ani care era vopsitor și lucram înpreuna în atelierul nostru a decedat, și acuma trebuie sa învăț sa fac și vopsitorie,sa păstrez măcar câțiva clienți care nus îs asa pretențioși pana mai învăț sa vopsesc, la pregăti am mai lucrat, de vopsit nam vopsit niciodată. Asa ca spor în ce faci, și când ne faci clipuri fa de la A-Z chiar dacă sunt lucrări scurte. Mulțam
Dumnezeu să-l ierte! Tot ce îmi stă putere am făcut și am arătat aici pe canal. Săptămână asta va urma un videoclip explicat ca la carte vopsit lăcuit tot procesul de vopsire.
De mare ajutor videoclipul..ai putea te rog sa faci un conținut in care sa ne arați cum se izoleaza interioarele la usi de exemplu când vopsești cu portierele pe mașina ca in videoclipul de mai sus ..cum izolezi intre aripa de spate și ușă..cum se izoleaza corect pentru a nu pătrunde gazele la interior dar nici pentru a face o dunga când deschidem portiera sa se vada urât ..cel puțin eu când pun banda îmi iese dunga ca tot pătrund ceva gaze..mulțumesc anticipat
Mulțumesc pt interes! Am făcut și videoclipuri unde am arătat câteva ponturi cum mascăm interioarele sau anumite piese. Îți las un link cu un asemenea videoclip ruclips.net/video/o8ivLK6Ctbw/видео.htmlsi=4edoMaYGhrJqtNt- Deasemenea am playlist-uri cu diferite teme despre vopsitoria auto unde poți găsi mai ușor ce te interesează. Spor în toate!
Hristos a înviat! Praf de control se numește și are rolul de a ajuta în observarea defectelor sau a zgârieturilor ce in mod normal sunt dificile de observat.
Buna ziua,Ce se poate face in cazul in care la o masina care a mai fost vopsita, la aplicarea noii vopsele face reactie?? O zi buna va doresc. Explicit si minunat videoul.
Salut. At când îți face reacție vopseaua sau lacul cu straturile vechi de fuller, vopsea sau lac, singura soluție sigură dar și cea mai eficientă este să se curețe totul până la tabla sau măcar până la vopseaua originală din fabrică. Reacțiile se întâmplă fiindcă substraturile vechi nu sunt bine uscate in profunzime datorită omogenizării deficitare, iar contactul cu solventul din fuller vopsea sau lac intră în reacție cu materialul vechi și îl umfla și încrețește.
2,5 orbitală este doar pt matuit și finisat. Dar poți face acest lucru și cu orbitală de 5 care se utilizează la șlefuit chituri și îndepărtat straturi de material, pe când invers nu se poate.
Bună seara, iar te deranjez. Am lacul Duxone 1048 și activator 1020, te întreb cum e dilutia 2:1, am înțeles ca diluant nu este nevoie, poate poți să faci o filmare despre diluție, mulțumesc frumos !
Salut imi place,cum pregatesti.. am o intrebare..pregatirea pieselor de ce le faci la uscat??eu la fuller dau 320 uscat si 1000 la apa (coala)si la piese care trebuie relacuire sau pierdere tot 1000 la apa dar muncesc mai mult...tu ai pregatit mai repede
Salut. Mulțumesc de apreciere! La uscat este mai rapid. Și cam peste tot se lucrează numai la uscat acesta fiind tehnologia zilelor noastre. Se poate lucra și la apă dacă cineva dorește dar doar după ce se aplica fuller pe zonele reparate. Nu este indicat sa se lucreze la apă înainte de fuller, fiindcă apa ajunge f repede la straturile de metal și intervine oxidarea. De aceea trebuie mai întâi făcută izolarea reparației cu fuller înainte de lucru cu apa. Spor in toate!
@@dinpasiunepentruvopsit te rog frumos cand ai timp sa faci un video cu o capota,care este in fuller si trebuie sa o vopsesti culoarea argintiu... mereu am probleme la capota si plafon la culori deschise imi raman norisori umbre...
@mihaitudor5714 Să ști că sunt asemenea videoclipuri făcute, trebuie doar să cauți in playlist-uri ce sunt făcute pe subiecte. Pagina de pornire a canalului este f bine organizată ca să vină in sprijinul vostru. ruclips.net/video/nSgOXkNuVIA/видео.htmlsi=p1w-ri3_edKQ4O5Y
Salut La minutul 49:49 arăt granulația rindelei ce este în colțul ei ștanțat și anume 320 Fullerul se șlefuiește la rindea manual cu granulația de P320 după care sufla f bine și se dă praf de control. Apoi fullerul se șlefuiește cu disc de P500 pe mașină orbitală. Se poate folosi și interfața după ce ai șlefuit prima dată fără interfață. După care se finisează la mâna cu burețel(pad pretăiat) de P600 dacă este vopsea pe solvent, sau P800 daca este vopsea pe apă. Sau finisezi la apă cu coala P800 dar sa ai grija să nu zgârii cu colțurile șmirghelul. Sau finisezi cu Foam 3M (burete)disc albastru pe mașină orbitală. Cu acest Foam se poate pregăti piesa și pt blanding/pierdere. Apoi se fac canturile și marginile cu scotch brite gri cu granulația de P1500 mai ales în zonele unde se va face blanding/lăcuire ca să nu se observe zgârieturi in lac. Spor în toate!
Bună ziua am o rugăminte, am găsit diluant Duxone dx32 și dx34 doar la 5L la 1L nu am găsit, poți să-mi recomanzi un diluant la fel de bun ca Duxone, dar la 1L,,mulțumesc frumos !
Salut La orice magazin de vopsele auto poți găsi diluant acrilic. Nu contează ce brand este doar să fie diluant acrilic sau universal. Cu acești diluanți se pot dilua toate tipurile de fullere, vopsele și lacuri.
Daa. Am pus 700 ml lac și 350 ml intaritor. Se poate face și pe cântar dar la ce folos dacă am căni gradate? Pe cântar trebuie sa ți cont și de densitățile materialelor. Adică ca și exemplu(nu sunt date reale), dacă lacul are densitate 1,1 iar întăritorul 0,9 asta înseamnă că pe cantar trebuie sa pui în grame 770g(700 ml) lac și 315g(350 ml) întăritor. Am să fac și un videoclip pe tema aceasta fiindcă sunt vopsitori cu experiență care nu înțeleg că trebuie ținut cont și de densitățile materialelor at când mixezi pe cantar și că 1litru de vopsea nu este egal cu 1 kg de vopsea. Noi vopsim la volum și nu la greutate iar de cele mai multe ori dacă mixăm in greutate pierdem din volum, adică avem mai puțină vopsea și nici mixarea nu este una corectă între vopsea/lac și întăritor. Dacă lacul nu recomandă diluție cu diluant nu se pune deoc. Dacă recomandă dilutie at poți să pui atât cât recomandă.
Eu de la început nu sunt de acord cu punctatorul ala deoarece dacă dau fata de usa jos pe interiorul ușii pot vedea urmele de la el și nu mi se pare ok
Este un punct de vedere care ți-l respect. Dar acel punctator are reglaje de intensitate a lovirii, iar dacă îl polizezi în vârf să ii faci capul puțin teșit este că și dornul ce îl bați cu ciocanul, în schimb operațiunea cu punctatorul este una f rapidă și ușoară fata de clasicul dorn și ciocan. Până la urmă este doar o modalitate diferită de abordare a lucrării iar alegerea modalității de lucru stă doar la lucrător, fiecare după experiența și nivelul lui de înțelegere ori acceptare. Spor in toate!
Acest videoclip este menit să vină in ajutorul începătorilor sau a celor ce vor să cocheteze cu acest domeniu și nu știu ori nu sunt siguri de ordinea operațiunilor de pregătire și vopsire.
Explicațiile in unele segmente din videoclip sunt destul de explicite, iar în alte secțiuni doar arăt anumite acțiuni astfel încât să se observe procedeul de lucru continuu.
Spor in toate!
Eu credeam ca se schimba duza de la vopsea la lac,am făcut o bara cu sprei 2k a ieșit misto și astăzi am luat un pistol finixa cc 500 si vopsea 2 k cu duza de 1,3 vedem ce iese
Sper să nu confunzi duza cu fluturele fiindcă sunt două piese diferite cu rol diferit fiecare.
@@dinpasiunepentruvopsit nu știu eu am înțeles ceva de 1,3 probabil asa fac toți ce este acea nu știu,am timp sa învăț,eu cumpăr rable le fac ca mecanica și acum le mai fac și vopsea,magnific
ruclips.net/video/37ugt76934g/видео.htmlsi=NzvNylOQkx01-yji
În acest link spun totul despre setările pistolului de vopsit
Salut.
Ce setări ai pt vopsea la pistolul Flg 5,
Mia venit pistolul GT pro Lite e ok îmi place.
Între timp mi-am luat și un Flg 5
Asi da vopsea cu pistolul Flg și cu GT pro Lite dau lacul
poti sa faci un video cum proportionezi vopseaua cum o alegi cum sa facem sa nu avem diferente de culoare te am la favorit astept vdeo ul multumesc
Salut,
Deocamdată nu mai lucrez nicăieri.
Voi pleca în afara să muncesc și nu o voi face ca vopsitor.
Când voi avea ocazia voi ține cont și de recomandarea ta.
Spor in toate!
În ce domeniu lucrezi în străinătate?
Voi lucra tot în vopsitoria auto dar nu vreau să vopsesc, ci doar ca să pregatesc.
În Olanda alegi sa lucrezi ori ca pregătitor ori ca vopsitor.
Și nu vreau să stau toată ziua cu masca pe figură.
Esti incredibil de specific,sant incepator o fac cu mare drag si de la tine am invatat foarte multi pasi inportanti, Maestre respecte mele❤❤❤❤
Sănătate multă și numai bine!
Mă bucur să citesc asemenea rânduri!
Nici din fabricà nu venea asa. Este o muncà foarte migàloasà, dar cine o face din pasiune si dragoste , àstà este rezultatul. Top 10
Mulțumesc de apreciere!
Sănătate multă!
Lucian nu pot spune decât atât TOP și respectele mele pentru tine!
Mulțumesc pt apreciere!
Mult spor și succes tuturor!
Mulțumesc frumos și felicitări. Sărbători frumoase si multă sănătate.
Mulțumesc!
Sărbători fericite alături de cei dragi!
Un om de treabă care explică cum trebuie si te invata această meserie…eu nu sunt vopsitor auto dar imi place sa invat lucruri noi …felicitari pentru munca depusa si dăruirea oferită pentru a invata si pe alti…tot respectul
Mulțumesc de recunoștința arătată!
Am nevoie de asemenea comentarii din când în când ca să pot continua cu această activitate ce necesită un efort mare din partea mea!
Spor în toate!
Respect MAXIM
Tot respectul meu pentru tine!!
Mulțumesc de apreciere!
Sănătate multă!
Bravo!
Super👏, spor 👍
Mulțumesc la fel!
Toate cele bune!
Foarte fain toate cele bune lucii❤
Mulțumesc la fel!
Doamne ajută!
WOOW!!
Bravoo
Omule mie îmi place, ești meseriaș.
A-și vrea tot așa cliuri sa faci, de la A la Z asa ca să înțeleg și sa învăț, te rog sa vorbești mai mult, și sa ne explici prin vorbe tot ce faci eu asa învăț asta mi-aș dori eu dacă poți, și clipuri cât mai multe de la A la Z.
N-am ce face, din păcate trebuie sa ma apuc și de aceasta meserie,si vreau sa învăț cum lucrezi tu, îmi place.
Mulțumesc
Încerc să pot face dar e destul de greu.
Când se poate se poate.
Dar unt f multe situații ce mă epuizează fizic dar și psihic având un timp limitat cu treburile mele atât personale cât și profesionale.
Atât se poate și cred că ce ofer eu cu acest canal este cu mult peste așteptările multora sau a colegilor mei de breaslă.
Cum crezi tu asa fa.
Eu sunt tinichigiu de 25ani, dar din păcate frățiorul meu drag de 25ani care era vopsitor și lucram înpreuna în atelierul nostru a decedat, și acuma trebuie sa învăț sa fac și vopsitorie,sa păstrez măcar câțiva clienți care nus îs asa pretențioși pana mai învăț sa vopsesc, la pregăti am mai lucrat, de vopsit nam vopsit niciodată.
Asa ca spor în ce faci, și când ne faci clipuri fa de la A-Z chiar dacă sunt lucrări scurte.
Mulțam
Dumnezeu să-l ierte!
Tot ce îmi stă putere am făcut și am arătat aici pe canal.
Săptămână asta va urma un videoclip explicat ca la carte vopsit lăcuit tot procesul de vopsire.
De mare ajutor videoclipul..ai putea te rog sa faci un conținut in care sa ne arați cum se izoleaza interioarele la usi de exemplu când vopsești cu portierele pe mașina ca in videoclipul de mai sus ..cum izolezi intre aripa de spate și ușă..cum se izoleaza corect pentru a nu pătrunde gazele la interior dar nici pentru a face o dunga când deschidem portiera sa se vada urât ..cel puțin eu când pun banda îmi iese dunga ca tot pătrund ceva gaze..mulțumesc anticipat
Mulțumesc pt interes!
Am făcut și videoclipuri unde am arătat câteva ponturi cum mascăm interioarele sau anumite piese.
Îți las un link cu un asemenea videoclip
ruclips.net/video/o8ivLK6Ctbw/видео.htmlsi=4edoMaYGhrJqtNt-
Deasemenea am playlist-uri cu diferite teme despre vopsitoria auto unde poți găsi mai ușor ce te interesează.
Spor în toate!
Și eu folosesc același pistol de 10 ani ..Bomba
Da, este un pistol f bun, cu nimic mai prejos față de pistoalele de top.
Cum se numeste aceea crema neagra care ati aplicat-o peste chit inainte de slefuire?
Hristos a înviat!
Praf de control se numește și are rolul de a ajuta în observarea defectelor sau a zgârieturilor ce in mod normal sunt dificile de observat.
Buna ziua,Ce se poate face in cazul in care la o masina care a mai fost vopsita, la aplicarea noii vopsele face reactie?? O zi buna va doresc. Explicit si minunat videoul.
Salut.
At când îți face reacție vopseaua sau lacul cu straturile vechi de fuller, vopsea sau lac, singura soluție sigură dar și cea mai eficientă este să se curețe totul până la tabla sau măcar până la vopseaua originală din fabrică.
Reacțiile se întâmplă fiindcă substraturile vechi nu sunt bine uscate in profunzime datorită omogenizării deficitare, iar contactul cu solventul din fuller vopsea sau lac intră în reacție cu materialul vechi și îl umfla și încrețește.
Salut
Mulțumesc de apreciere!
Sănătate multă!
MAESTRE jos Palaria! Atat!
Care mașină se folosește la șlefuit luciu de 2,5 sau de 5?
2,5 orbitală este doar pt matuit și finisat.
Dar poți face acest lucru și cu orbitală de 5 care se utilizează la șlefuit chituri și îndepărtat straturi de material, pe când invers nu se poate.
Cu ce granulație trebuie șlefuit praimerul, mulțumesc. !
P320 la rindea apoi P500 pe mașina de șlefuit.
Bună seara, iar te deranjez. Am lacul Duxone 1048 și activator 1020, te întreb cum e dilutia 2:1, am înțeles ca diluant nu este nevoie, poate poți să faci o filmare despre diluție, mulțumesc frumos !
Ar fii la 2 litri de lac - 1 litru de activator
Și de aici putem scade 1litru de diluant - 0,50ml activator
Nu înțeleg ce vrei sa spui?
Diluant cu întăritor???
Fi mai explicit te rog!
Salut imi place,cum pregatesti.. am o intrebare..pregatirea pieselor de ce le faci la uscat??eu la fuller dau 320 uscat si 1000 la apa (coala)si la piese care trebuie relacuire sau pierdere tot 1000 la apa dar muncesc mai mult...tu ai pregatit mai repede
Salut.
Mulțumesc de apreciere!
La uscat este mai rapid.
Și cam peste tot se lucrează numai la uscat acesta fiind tehnologia zilelor noastre.
Se poate lucra și la apă dacă cineva dorește dar doar după ce se aplica fuller pe zonele reparate.
Nu este indicat sa se lucreze la apă înainte de fuller, fiindcă apa ajunge f repede la straturile de metal și intervine oxidarea.
De aceea trebuie mai întâi făcută izolarea reparației cu fuller înainte de lucru cu apa.
Spor in toate!
@@dinpasiunepentruvopsit te rog frumos cand ai timp sa faci un video cu o capota,care este in fuller si trebuie sa o vopsesti culoarea argintiu... mereu am probleme la capota si plafon la culori deschise imi raman norisori umbre...
@mihaitudor5714 Să ști că sunt asemenea videoclipuri făcute, trebuie doar să cauți in playlist-uri ce sunt făcute pe subiecte. Pagina de pornire a canalului este f bine organizată ca să vină in sprijinul vostru.
ruclips.net/video/nSgOXkNuVIA/видео.htmlsi=p1w-ri3_edKQ4O5Y
Bună ziua, nu am înțeles înainte de a vopsi, praimerul cu cât trebuie șlefuit, mulțumesc frumos!
Salut
La minutul 49:49 arăt granulația rindelei ce este în colțul ei ștanțat și anume 320
Fullerul se șlefuiește la rindea manual cu granulația de P320 după care sufla f bine și se dă praf de control.
Apoi fullerul se șlefuiește cu disc de P500 pe mașină orbitală.
Se poate folosi și interfața după ce ai șlefuit prima dată fără interfață.
După care se finisează la mâna cu burețel(pad pretăiat) de P600 dacă este vopsea pe solvent, sau P800 daca este vopsea pe apă.
Sau finisezi la apă cu coala P800 dar sa ai grija să nu zgârii cu colțurile șmirghelul.
Sau finisezi cu Foam 3M (burete)disc albastru pe mașină orbitală.
Cu acest Foam se poate pregăti piesa și pt blanding/pierdere.
Apoi se fac canturile și marginile cu scotch brite gri cu granulația de P1500 mai ales în zonele unde se va face blanding/lăcuire ca să nu se observe zgârieturi in lac.
Spor în toate!
@@dinpasiunepentruvopsit Mulțumesc frumos și toate cele bune !
Bună ziua, te deranjez iar, ce lac să folosesc pe timp de vară DX48 sauDX44 , am înțeles că trebuie întăritor
Pentru lacul DX48 sau Dx44 se pate folosi diluant sau nu este nevoie, mulțumesc !
Din câte știu nu se pune diluant în acele lacuri.
În orice lac se pune diluant doar dacă specifică în fișa tehnică a acelui produs
Bună ziua am o rugăminte, am găsit diluant Duxone dx32 și dx34 doar la 5L la 1L nu am găsit, poți să-mi recomanzi un diluant la fel de bun ca Duxone, dar la 1L,,mulțumesc frumos !
Salut
La orice magazin de vopsele auto poți găsi diluant acrilic.
Nu contează ce brand este doar să fie diluant acrilic sau universal.
Cu acești diluanți se pot dilua toate tipurile de fullere, vopsele și lacuri.
@@dinpasiunepentruvopsit Mulțumesc frumos !
2:1 ai pus 700 lac si 350 întăritor?nu faci pe cântar?se mai pune si diluant?
Daa. Am pus 700 ml lac și 350 ml intaritor.
Se poate face și pe cântar dar la ce folos dacă am căni gradate?
Pe cântar trebuie sa ți cont și de densitățile materialelor.
Adică ca și exemplu(nu sunt date reale), dacă lacul are densitate 1,1 iar întăritorul 0,9 asta înseamnă că pe cantar trebuie sa pui în grame 770g(700 ml) lac și 315g(350 ml) întăritor.
Am să fac și un videoclip pe tema aceasta fiindcă sunt vopsitori cu experiență care nu înțeleg că trebuie ținut cont și de densitățile materialelor at când mixezi pe cantar și că 1litru de vopsea nu este egal cu 1 kg de vopsea.
Noi vopsim la volum și nu la greutate iar de cele mai multe ori dacă mixăm in greutate pierdem din volum, adică avem mai puțină vopsea și nici mixarea nu este una corectă între vopsea/lac și întăritor.
Dacă lacul nu recomandă diluție cu diluant nu se pune deoc.
Dacă recomandă dilutie at poți să pui atât cât recomandă.
Ce duza folositi
Salut
La pistolul DeVILBISS FLG 5 duza de 1,4 folosesc
Eu de la început nu sunt de acord cu punctatorul ala deoarece dacă dau fata de usa jos pe interiorul ușii pot vedea urmele de la el și nu mi se pare ok
Este un punct de vedere care ți-l respect.
Dar acel punctator are reglaje de intensitate a lovirii, iar dacă îl polizezi în vârf să ii faci capul puțin teșit este că și dornul ce îl bați cu ciocanul, în schimb operațiunea cu punctatorul este una f rapidă și ușoară fata de clasicul dorn și ciocan.
Până la urmă este doar o modalitate diferită de abordare a lucrării iar alegerea modalității de lucru stă doar la lucrător, fiecare după experiența și nivelul lui de înțelegere ori acceptare.
Spor in toate!
sal ai si polisat la sf lucrarii//
Salut
Acea mașină nu a fost polisata deloc la sfârșitul lucrării.
Mai sunt unele mașini din când în când ce polisez cate un gunoi mai mare....