Yazılımcılık Öldü mü? Eskisi Kadar Çok Yazılımcıya İhtiyaç Var mı? | Bir Yazılım Müdürünün Yorumu

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 9 окт 2024
  • Selamlar,
    DANIŞMANLIK için:
    superpeer.com/...
    1 Ay geçerli %60 İndirim Kodu: ULU60
    🔔 Abone Olun: / @fuat_ulu
    👍 Beğendiyseniz Like atmayı unutmayın!
    💬 **Yorumlarınızı ve sorularınızı aşağıda bizimle paylaşın!
    Yazılım dünyası inanılmaz bir hızla evriliyor. Peki, bu evrim yazılım geliştiricilere olan ihtiyacı nasıl etkiliyor? Bu videoda, yazılımın gelişim sürecine ışık tutarak, geçmişten günümüze önemli milestonelardan bahsediyorum:
    IBM Mainframe: Dev bilgisayar sistemlerinin yazılım dünyasını şekillendirdiği dönem
    PC ve MS-DOS: Kişisel bilgisayarların yükselişi ve DOS'un rolü
    Windows: Grafiksel arayüzlerle yeni bir dönemin başlaması
    İnternet ve Mozaik Browser: İnternetin ilk günlerinden bugüne uzanan serüven
    Sosyal Medya (Facebook): Sosyal platformların yazılım dünyasına etkisi
    Mobil Devrim: Mobil cihazların yazılım ihtiyaçlarını nasıl dönüştürdüğü
    Kripto - Bitcoin: Blockchain ve kripto dünyasının yazılım üzerindeki etkisi
    Corona: Pandeminin yazılım sektörüne getirdiği yenilikler
    Yapay Zeka Devrimi (ChatGPT): Yapay zeka teknolojilerinin yükselişi
    Bu tarihi gelişmelerle birlikte yazılım sektörünün ne yönde evrildiğini ve şu an yazılımcılara gerçekten ne kadar ihtiyaç olduğunu değerlendiriyorum. Bir yazılım müdürü olarak kendi görüşlerimi ve sektörel analizlerimi bu videoda paylaşıyorum.
    Eğer yazılım dünyasının bugünü ve yarını hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, bu videoyu kaçırmayın!
    #remote #remotework #remotejobs #software #remotedevelopment #uzaktançalışma
    #yazılım #yazılımcı #AI #yapayzeka #yazılımgeleceği #chatgpt #yazılımsektörü #teknoloji #kripto #blockchain #yapayzekadevrimi

Комментарии • 101

  • @-Engineering01-
    @-Engineering01- 3 дня назад +4

    Fuat Abi bu piyasadaki en mantıklı çıkarimlari yapiyor, iyi ki varsin.

    • @ahmetk.5017
      @ahmetk.5017 3 дня назад +1

      Abi ben de katılıyorum, diğerleri sanki hep benzer ağız birliği gibi

    • @Fuat_Ulu
      @Fuat_Ulu  3 дня назад +2

      Teşekkür ederim

    • @Montecristo9999
      @Montecristo9999 3 дня назад +1

      ​@@Fuat_Ulu Yani Yosun fuat Abiiii

  • @mutlubaris
    @mutlubaris 3 дня назад +15

    Merhaba, bugünün koşullarını dikkate alınca doğru bir değerlendirme ancak videoda bahsettiğiniz gibi her yaşanan yenilik, yazılımcı talebinde farklılıklar gösteriyor. Sosyal medya yokken firmaların sosyal medyada var olma ya da dijital pazarlama gibi kavramlar bu kadar net değildi ya da yoktu. Bu gelişme bu alanda firmalar için çalışan talebi oluşmaya başladı. Başka bir örnek mobil uygulama pazarı da yoktu mobil uygulama geliştirme gibi bir sektör açıldı ve ciddi istihdam oluştu, hatta sadece bu alan tek başına unicorn şirketler ortaya çıkardı. Web tasarım eskisi gibi ilgi görmediği için oradaki iş gücü hızlıca başka bir alana kaydı ancak web tasarıma olan talebin azalması dünya genelinde yazılımcı ihtiyacını azaltmadı aksine giderek artmaya devam etti. Diğer alanları bilmem ancak, pandemi döneminde yaşanan "hyper casual" oyun geliştirici talebi, yapay zekanın gelişimi ile değil Google'ın politika güncellemeleri sebebiyle bu kadar azaldı.
    Sözü fazla uzatmadan, demek istediğim şu: Sonraki gelişmeyi bilmediğimiz sürece; ai yazılımı bitirdi, durdurdu gibi şeyler söylemek pek doğru değil ve yakın gelecekte de pek gerçekleşecek şeyler değil gibi. Böyle devrimsel yenilikler korkutur, yazılım şekil değiştirir ama ne artış ne de talep azalmaz diye düşünüyorum. Teknolojinin hala emekleme döneminde olduğu söylenirken ve her sektörde dijital dönüşüm başlamışken yazılım ve teknoloji sektörlerinde nitelikli eleman ihtiyacının düşeceğini düşünmüyorum. Dünya genelinde var olan ekonomik darlık biraz rahatladığında nitelikli eleman ihtiyacı tekrar giderek artacaktır. Henüz hikaye bitmedi, bir kırılıma ihtiyaç var.
    Şahsi görüşüm bu yönde. Teşekkürler.

    • @-Engineering01-
      @-Engineering01- 2 дня назад

      @@mutlubaris Oyun sektörü öldü Türkiye de, halen LinkedIn de yüzlerce uzak yakın tanıdık işsiz arkadaşlarım var 3 senedir. Çünkü firmaların yarısından çoğu iflas etti. Yatırım yapılacak stabil bir sektör değil şu an, yine para business yazılım kısmında.

  • @medium_codezone
    @medium_codezone 3 дня назад +16

    15+ yıl tecrübesi olan bir yazılımcı olarak tüm yatırımımı toprağa yaptım. çocuklarımı da veteriner ve ziraat mühendisi olarak yetiştiriyorum. bakalım sonumuz ne olacak bende çok merak ediyorum 🤔

    • @pestispec4569
      @pestispec4569 3 дня назад +5

      Iyi aksamlar. 44 yasindayim. Topraga yatirim yapmaya calisiyorum ufak ufak ancak beni gecindirecek kadar para kazandirmaz gibi goruniypr.
      Normalde meslegim 18 senedir dir ticaret. Ancak tıkandım, ve dis ticareti yazilim ile destekleme fikri geldi ve boothcamp e yazildim.
      Hedef toprak tarim ve ayni anda spot yazilim. Hayirlisi. Bol sans dilerim

    • @mmc18mmc
      @mmc18mmc 3 дня назад +1

      Tarıma yatırım yapıyormuş gibi bir gözükmeyin. Hepimizin kafasında aldığın tarım arazisine imar çıkmasını beklemek. Yoksa ne Veteriner ne Ziraat karın doyurmuyor bunu herkes biliyor.

    • @doyourbestleavetherest
      @doyourbestleavetherest День назад

      Ne güzel🙂

  • @muhammetarli3817
    @muhammetarli3817 3 дня назад +14

    12 yıldır sektörün içindeyim. İlk yıllara göre en azından kod yazmanın öneminin azaldığını düşüyorum.

  • @hidayetersoz6447
    @hidayetersoz6447 3 дня назад +5

    Çok güzel bir şekilde yazılımın seyrüseferini özetlemişsiniz. Değerlendirme ve tespitler iniz de çok kıymetli. Paylaştığınız için teşekkürler 🙏

  • @Lasereyes87
    @Lasereyes87 2 дня назад +3

    Yazılımcılık bitti de yerine ne geldi diye sorgulamak lazım. Genel olarak tüm beyaz yaka işlerde düşüş var ama gene en geçer akçe olan yazılım bence.

  • @gollumselamdiyor713
    @gollumselamdiyor713 2 дня назад +4

    Bilgisayar Mühendisliğinden yeni mezun bir junior olarak iş bulmak şu piyasada gerçekten zor. Asgari ücretle bir yere girmek bile zor ki biz mühendisler bunu hak etmiyoruz. Lisans dönemi boyunca boş durmayıp 2 farklı yerde çalıştım, birçok fullstack web projesi geliştirdim, gömülü tarafında da projelerim var ancak gel gör ki yeni mezun olduğum için iş tecrübem olmadığı için hiçbir yer işe almıyor. Birçok şirket senior arıyor veya 3-5 yıl tecrübeli yazılımcı istiyor. Her sabah 5 tane red mesajıyla uyanıyoruz. Hatta birçok şirkette patronlar yazılım bilmiyor ve çok mobing oluyor. Machine learning ve AI kısmına yönelmek isterdim ancak hiçbir yer kabul etmedikten sonra bu artık çok zor. Kendime nasıl bir yol haritası çizebilirim hangi alanda nasıl kayabilirim, bootcamp mantıklı olur mu inanın bilmiyorum.

    • @publicname
      @publicname 19 часов назад

      @@gollumselamdiyor713 Bootcamp'e gerek yok ama gerekirse günde 12 saat kapanıp hazır kütüphanelerle değil her şeyi baştan yazarak büyük bir proje geliştirmeli sonrasında aynısını farklı teknolojiler ve bu sefer kütüphaneler ile yapmalısınız her problemi kendiniz çözebilecek hale geldiğinizde zaten size kimse junior muamelesi yapamaz. Disiplin, özveri ve özgüven bu işin anahtarı.

  • @gkngrl
    @gkngrl 3 дня назад +4

    Güzel ve kısa bir özet olmuş. Benim düşüncemde şöyle; Düz yazılımcı ihtiyacı pek kalmadı çünkü çok fazla var. Düz yazılımcıdan kastım c# ve php gibi dilleri bilip istediği scripti yazabilen ama yeni teknolojileri takip etmeden işini götürenler. Yeni teknolojileri takip edip kendini geliştiren küçük yapılarla değilde, servisleri kullanıp büyük yapılarla iş yapanlara her zaman iş var. AI ilavesi burada kilit nokta.

  • @StromDart
    @StromDart 3 дня назад +11

    Abi ben 10 senedir C yazıyorum. Eğer iyi kod yazıyorsan piyasada her türlü iş bulunuyor. Hatta bazen sıkılıyorum C yazmaktan bu yıl biraz mobile kayıp Dart yazdım. Algoritmik zeka var ise bir insanda syntax değişse bile sonuç aynıdır. Çok çalışıp kendini geliştiremeyen insanlar sektöre ve yığılmaya suçu atıp uyumaya devam etmek istiyor. Dün gece herkes uyurken(Aramızda 5 saat fark olduğu için) Kanada'daki bir sertifika programa katılıp (Abi dolar ödedik) sertifika aldım. E ben bu kadar çalışıyorum, uğraşıyorum, sürekli öğreniyorum hiç bir şey yapmayan biriyle mülakata girsek ben girerim o giremez zaten. Sonrada sektörde iş yok der ...Herkes sözde Nasa kalitesinde ama çok ufak bir temel soruyu bile bilmekten aciz. Uzun yazıp vaktinide çok almak istemem. Misal sen yurtdışında çalışıyorsun bende çalışmak istiyorum abi. Ya eskiden kolaydı simdi alım yok falan diyip ağlamaktansa öğrenip işinde en iyisi olup farkındalık yaratarak oralara gelmeyi hedefliyorum. İş imkanları her zaman var önemli olan sen bu işi alabilecek bilgi ve donanıma sahip misin? Diye düşünüyorum.

    • @nonick123
      @nonick123 2 дня назад +1

      c'de hangi alanlarda nasıl iş buluyorsun

    • @yusufmanay9536
      @yusufmanay9536 2 дня назад +1

      Bir gün farkını göstermez sen, direk çöp tenekesine gönderirler.

    • @RaidenZ4
      @RaidenZ4 2 дня назад +1

      ​@@yusufmanay9536he aynen kanka yazılımcıları çöp tenekesine bi de 10 yıllık c yazan adamı😂😂 yazılımdan gram anlamıyorsun yazılım sadece işlevli bir kod yazmaktan ibaret değil o kod sonra da çakışmaya yol açar mı hangi güvenlik açıklarına sebeb olur sonraki yapılacak değişikleri zorlaştırır mı? Zorlaştıracaksa daha kolay şekilde nasıl çözülür, yazılım karmaşık problem çözmekdir insan en temel yetenği bunu yapabilen bir yaoay zekaya karşı diğer tüm olanlar da kaybettik demekdir ve diğer iş kollarî örneğin avukat ve nuhasebeci gibi işler daha fazla endişenmeli ama umurlarında değil herkes yazılımcılara baskı yapıyor

    • @StromDart
      @StromDart 2 дня назад +1

      @@nonick123 Ben gömülü yazılım ile uğraşıyorum. İş çok ilanlara başvuru yapan bile yok neredeyse

    • @StromDart
      @StromDart 2 дня назад +1

      @@yusufmanay9536 evet mesleğin ilk yıllarında tehlikeli özel sektör ama sonradan A şirketi olmaz B olur seviyesine gelince bir korkun kalmaz.

  • @ahmetk.5017
    @ahmetk.5017 3 дня назад +2

    Teşekkürler Yazılım istihdamı hakkında önemli bilgi. Ben de neden bu aralar ilanlar azaldı demiştim.

  • @volkanselimagaoglu2078
    @volkanselimagaoglu2078 3 дня назад +3

    ABAP danışmanlığı için ne düşünüyorsunuz? Sizce, bu son yıllardaki artış yazılımın hangi alanlarında daha fazla oldu, teşekkürler.

  • @erenakkaya117
    @erenakkaya117 3 дня назад +6

    peki abim 2. sınıf pc mühendisi bir öğrenci , ne yapmalı? çok geç bence öğrenciler için, kendini geliştirmeye çalış , staja git(bulabilirsen), başka yeteneklere geliştir, mezun olunca iş bak, onuda bulabilirsen , maaşı uygun olmucak. peki GERÇEKTEN değer mi?

    • @furkannarin2844
      @furkannarin2844 2 дня назад

      senior gelistiricilere talep azalmaz. juniorlarin isi cok zor. mezun oldugunda dunyada ekonomi iyi olacak ki ancak o zaman junior yazilimciya talep olsun

  • @akaJekyll
    @akaJekyll 2 дня назад +2

    YBS mezunuyum. Jr yazılımcıyım. Avrupa ve Amerika'da iş bulmak noktasında ne önerirsiniz? Network'e yönelmek mantıklı mı?

  • @happpy3012
    @happpy3012 3 дня назад +4

    Android geliştirmede iş imkanı nasıl bulunabilir mi ? başka bir alana mı yönelmek daha mantıklı mı yoksa sevdiğim alanda ilerlemelimiyim sektörde ki tecrübeli insanlar tavsiye verebilirmisiniz ?

  • @kurt773
    @kurt773 3 дня назад +4

    Yazılımcı olmak sadece bir aleti iyi kullanma becerisidir. Yanına bir Branşın bilgilerini, uzmanlığını koymazsanız yalnız Code yazarsınız. En iyi örnek SAP-ERP yazılımı, burda ABAP code ile yazılır, ama esas beceriniz bir işletmenin Work-Flow udur, buda ancak Üniversitede işletme bölümünde öğrenilir. SAP de genelde Junior değilde Senior yazılımcı Consultant aranır😊

  • @nonick123
    @nonick123 2 дня назад +2

    şu an bilgisayar mühendisliği okuyan birisine hangi alana yönelmesini önerirsiniz?

  • @ustaailesi
    @ustaailesi 3 дня назад +3

    konu dışı hocam mikrofona dış sesleri almaması için puf geçirmenizi tavsiye ederim

    • @Fuat_Ulu
      @Fuat_Ulu  3 дня назад +2

      Çok teşekkürler

  • @kumralgames
    @kumralgames 2 дня назад +2

    yıllardır bu sektörün içinde yer alan bir abiniz olarak söylüyorum, yazılımcı vs. olacağınıza gidin a101'de kasiyer olarak başlayın, emin olun daha net bir kariyeriniz ve geliriniz olur.

    • @Fuat_Ulu
      @Fuat_Ulu  2 дня назад +1

      Kafan daha rahat olur mu?🙂

    • @congratulationsft-tv4ck
      @congratulationsft-tv4ck 2 дня назад +4

      ​@@Fuat_Ulu12 saat ayakta çalışmayı kolay sanıyor heralde

    • @publicname
      @publicname 18 часов назад

      @@kumralgames Sanayide çırak deseniz anlarım da kasiyerlik yaparak kendini nasıl geliştirecek acaba 😅

  • @myb9367
    @myb9367 3 дня назад +3

    Abi 22 yaşındayım yazılım ile alakalı hiçbir bilgi ve birikimim yok. Yurtdışındayım ve üniveristeye başlayacağım. Benim düşüncem çağa ayak uydurma mantığı ile hareket edip yazılım bölümüne girip 3 4 sene de bir şeyler yapmak ama böyle videolar görünce de diyorum ki işten işten geçmiş atı alan Üsküdarlı geçmiş.. acaba hiç yazılım bölümüne bulaşmadan işletme okuyup bi yandan da yapay zeka ile alakalı kurslar okuyup sertifikalar alıp bu şekilde mi uniyi bitirsem ? Yani aşırı kararsizim engin tecrübelerinle bana bi ışık tutar mısın karar veremiyorum. Ayrıca matematiğim de yok. O yüzden yazılım bölümünün beni zorlaya ağını düşünüyorum. Cevap verirsen çok makbule geçer abi

    • @DG-if3gs
      @DG-if3gs 3 дня назад +2

      eger IT'ye merakin varsa, cyber secuirty ile ugras. yanina cloud ekle ve yoluna devam et.

  • @xxxretxxx914
    @xxxretxxx914 3 дня назад +3

    soft mu yoksa hard ware agırlık vermelıyız. ai ztn soft yapacaktır buyuzden siber guvenlık yada hard ware daha cok ihtiyac olucak gibi duruyor. ne dusunuyorsunuz

    • @publicname
      @publicname 3 дня назад +1

      Hardware tarafında ihtiyaç hep 70 yıldır var kolay kolay da bitmez. Güncel düzeyde işlemci, anakart vs tasarımı yapabilen biri çalışacağı şirketi kendi seçer, tabi böyle biri Türk üniversitelerinden çıkar mı orası meçhul.

    • @yusufetturki
      @yusufetturki 3 дня назад +1

      Siber güvenlik alanına ilgin varsa her türlü tutunursun

  • @yusufmanay9536
    @yusufmanay9536 2 дня назад +3

    Üstat yazılım şirketi açıpta sermayeyi tükettiğin videonu hiç unutamıyorum😂

    • @Fuat_Ulu
      @Fuat_Ulu  2 дня назад +1

      Hiç sorma :) Kârı kediye yükledik. Peki en çok hangi kısmı aklında kaldı?

    • @yusufmanay9536
      @yusufmanay9536 2 дня назад +1

      @@Fuat_Ulu çoğu yeri aklımda ama en çok muhasebeciye "müşteriye keseceğimiz faturada, Fuat Ulu mu yazsın😀 limited şirket olsun bizimki, daha büyük gözükürüz" fena koptum😀. Memleketimizde yazılım piyasasının acımasızlığını çok güzel yaşamış ve bunu çekinmeyerek anlatmışsınız ya takdir ettim sizi.

    • @Fuat_Ulu
      @Fuat_Ulu  2 дня назад +1

      Eyvallah, sonradan bakınca ben de çok gülüyorum 🙂

  • @doyourbestleavetherest
    @doyourbestleavetherest День назад

    Hocam senior yazılımcılar daha mutsuz geldi bana, şirketler seniora daha fazla maaş ödemek yerine juniorları tercih ediyor artık diyorlar. Birkaç yerde gördüğüm duyduğum bu.

  • @mehmet-ugur-nl
    @mehmet-ugur-nl День назад +3

    Bana biraz iddiali geldi.

  • @doyourbestleavetherest
    @doyourbestleavetherest День назад +3

    Hocam, günün sonunda herkes rızkını yiyecek. Bu hep böyle:)

  • @theia4296
    @theia4296 3 дня назад +6

    Lisedeyiz diyelim e ne yapacaz hiç yüzüne bakmayalım mı yazılımın sonuçta 5 10 sene içinde bir düşüş görünüyorsa

    • @publicname
      @publicname 3 дня назад +2

      Yazılım tarafında bunu artık tutku ile yapanlar tutunabilir, daha liseye dahi başlamadan ilgi duyup kendi kendine öğrenenlerden bahsediyorum. Ama yok ben üniversiteye gideyim orada sektörün 20 sene gerisinde kalmış akademisyeninden öğreneyim diyen pek bir yere gelemez.

    • @leventbaba8081
      @leventbaba8081 3 дня назад

      @@publicnamene yapsın bu gençler ozaman yazılım herşeyin içine kadar girdi en çok iş bence yine yazılımda sadece farklı fikirler üretmek lazım veya olan fikirleri geliştirmek .

    • @GetBackTrolling
      @GetBackTrolling 3 дня назад

      @@leventbaba8081 değil artık tek böyle düşünen sen değilsin. doktor olmak varken

    • @leventbaba8081
      @leventbaba8081 3 дня назад +1

      @@GetBackTrolling yapay zeka destekli robotlar çıkınca doktora ihtiyaç kalıcak sanıyor musun Cidden ?

    • @GetBackTrolling
      @GetBackTrolling 2 дня назад

      @@leventbaba8081 yav napsın diyosun sonra gelsin yazılmı doktor diyorsun, böyle bir şeyin 20 30 yıla çıkacağına inanıyor musun? her zaman doktor gerekecek yazılım bitti artık anlayın. insan beyni hakkında daha bilgimiz %1 bile değil

  • @emreipek20
    @emreipek20 3 дня назад +8

    Abi talep kalmadı diyorsun işten kafami kaldıramıyorum proje takvimlerim hep geriden geliyor.

    • @fpstesting3129
      @fpstesting3129 3 дня назад +3

      Türkiyeye mi iş yapıyorunuz yurtdışına mı?

    • @emreipek20
      @emreipek20 3 дня назад +1

      @@fpstesting3129 Türkiye içerisine. Web erp Crm ve veri analiz

    • @bugra320
      @bugra320 3 дня назад +1

      Onun sebebi 2 ya da 3 kisilik isi 1 kisiye yaptiran patronlar

    • @emreipek20
      @emreipek20 3 дня назад +2

      @@bugra320 o parton benim 🤣

    • @emreipek20
      @emreipek20 3 дня назад +2

      @@fpstesting3129 evet dostum.

  • @bakican1907
    @bakican1907 19 часов назад

    Yeni üniversiteye başlayacak arkadaşlara söylüyorum, çok iyi bir üniversitede ziraat mühendisliği okuyun. Özellikle susuz tarım tarafına yönelirseniz bundan 10-20 sene sonra para derdiniz olmaz. Arz talep dengesi bozuldu yazılım sektöründe.

  • @halukkoylu4943
    @halukkoylu4943 3 дня назад +3

    Sektörü çok iyi özetlemişsiniz

  • @-Engineering01-
    @-Engineering01- 3 дня назад +6

    Yazılım şirketi kurmak isteyen girisimciler icin firsat bu bence, hazir iş gücünün degeri azalmış iken.

    • @ahmetk.5017
      @ahmetk.5017 3 дня назад +1

      Abi sen olaylara gerçekten çok yaratıcı farklı bir açıdan bakıyorsun !

    • @yusufmanay9536
      @yusufmanay9536 2 дня назад +1

      Nerde teneke var onların değeri düşer, kalifiye adama teneke muamelesi yaparsan, oda senin şirkete işportacı muamelesi yapar.

    • @-Engineering01-
      @-Engineering01- 2 дня назад

      @@yusufmanay9536 Neden elektrik elektronik ve inşaat mühendislerinin maaşları her seviyede düşük ve bir yazılımcı kadar fazla değil bir araştır, bu teneke muhabbetini tekrar hesapla. Key word: "sektörel doymuşluk"

  • @saidcasavi967
    @saidcasavi967 3 дня назад +7

    Yazılımcıya ihtiyaç hiç bir zaman için ortadan kalkmaz. Önemli olan insanın kendini yetiştirmesi.

  • @ahmetk.5017
    @ahmetk.5017 3 дня назад +3

    'her üniversitede her bölüm olmaz' N-o-k-t-a

  • @chessfighter-r5g
    @chessfighter-r5g 3 дня назад +3

    abi seni görünce ilk aklıma gelen .1 almanya , 2 yazılım mühendisliği.

    • @Fuat_Ulu
      @Fuat_Ulu  2 дня назад

      3. Maddeyi de beraber belirleyelim 🙂

    • @chessfighter-r5g
      @chessfighter-r5g 2 дня назад +1

      @@Fuat_Ulu eyvallah üstat data alanı için görüşleriniz nedir danışmanlık hizmeti nasıl oluyor bir video yapabilir çekebilir misiniz matematik konusunda epey iyiyim rbf kernel fonksiyonunu dönüştürerek güzel inovatif fonksiyonlarım datadan monitötring e kadar

  • @cant_sleeeep
    @cant_sleeeep 3 дня назад +8

    yazilim bitti king

    • @leventbaba8081
      @leventbaba8081 3 дня назад

      Bitmedi saçmalama .

    • @0o_AZE_o0
      @0o_AZE_o0 2 дня назад

      Bitmedi, bitemez. Sadece en iyiler bu alanda ekmek bulabilecek,vesselam. Orta seviyelilerin çoğu işsiz kalabilir

    • @leventbaba8081
      @leventbaba8081 2 дня назад

      @@0o_AZE_o0 neye göre diyorsunuz bunu ? Hala işe giren juniorlar görüyorum bu adamlar nasıl giriyor peki ? Şirket bunları 1 2 yıl çalıştırıp kovmak için almıyor heralde işe ?

    • @0o_AZE_o0
      @0o_AZE_o0 2 дня назад +1

      @@leventbaba8081 o anlamda demedim. Herkes yazılımcılığa junior olarak başlar zaten. Yani en iyi öğrenen, en hevesli, sürekli kendini geliştiren anlamında

  • @sukursukur3617
    @sukursukur3617 2 дня назад +3

    2 uşağım var. Büyüğünü kaportacı salim ustanın yanına verdim. Eğitimine harcayacağım parayı altın yapıp kenara koyuyorum. 5 sene sonra dükkan açacam ona. Arkadaşları ipsiz sapsız iş ararken benim uşak evini, arabasını almış olur. Küçüğü de lastik tamircisinin yanına verecem. 1 paket kısa vida 350 tl. Bir lastik tamiri 500 tl. Ortalama paket başına 5 araç gelse allah bereket versin.
    Üniversiteye harcayacakları zamanı nereye harcasalar başarılı olurlar. Önemli olan yatırımın geri dönüşü. Yazılım mazılım boş işler.

  • @khansigh6742
    @khansigh6742 3 дня назад +5

    Yapay Zeka kaliteli kod uretemiyor. Buyuk sirketler insana dönüyor. Yine de piyasada niteligi dusuk yazilimci cok. Onlarin hic sansi yok.

    • @-Engineering01-
      @-Engineering01- 3 дня назад +4

      Kardeşim neden bunun 3-5 sene sonrasını düşünemiyorsunuz.

    • @erenakkaya117
      @erenakkaya117 3 дня назад +1

      @@-Engineering01- ne demek yani , anlamadım

    • @khansigh6742
      @khansigh6742 3 дня назад

      @@-Engineering01- 3-5 sene sonra niteliği düşük yazılımcılar bile iyi işlerde çalışacak anlamına geliyor bu. Ama ne olacak da bu öngörüyü yaptınız? Benim gördüğüm 3D tasarım, meta dünyalar yaratmada işçiler gerekeceği.

    • @almanduku9043
      @almanduku9043 2 дня назад

      ​@@khansigh6742 Meta ve 3D olaylarının önü açık diyorlar söylediğin gibi.

  • @emrahhakan5462
    @emrahhakan5462 3 дня назад +3

    ❤❤❤

  • @bugra320
    @bugra320 3 дня назад +4

    Bitti

  • @DevopsDevp
    @DevopsDevp 2 дня назад +3

    ölmedi

  • @michaeIbonq
    @michaeIbonq 3 дня назад +1

    selam abi 🤙

    • @Fuat_Ulu
      @Fuat_Ulu  3 дня назад +2

      aleyküm selam

    • @michaeIbonq
      @michaeIbonq 3 дня назад +1

      @@Fuat_Ulu mailiniz var mı ulaşabileceğimiz?