Domnule Damian Anfile, ador istoria povestită de dumneavoastră și, în general, vreau să vă comunic faptul că aveți un talent extraordinar în a povesti! Îmi place istoria, în general, dar dumneavoastră sunteți înzestrat cu mult talent să o explicați, pe scurt, fără plictiseală! Mulțumesc mult!🤗
Mulțumim mult pentru acest ghid ! Sunt născută și crescută pe Str. Maria Rosetti și nu știam aceste informații pentru că în manualele noastre școlare de istorie nu sunt prezentate. Bravo Dl. Anfile și la mai multe !
La 50:18 imi permit sa fac o mică remarcă vizavi de războaiele de agresiune ale României, anume că și la 27 iulie 1941 când gen Antonescu a ordonat trecerea Nistrului atacând teritorii care nu au fost niciodată românești inclusiv Odessa, am putea spune că a fost un război de agresiune. Mulțumim pentru acest valoros material, lui Damian cat și realizatorilor. Felicitari!
Omul asta merita toata stima, prezinta obiectiv si iti tragi tu singur concluziile, lucru foarte rar in ziua de azi deoarece oamenii ori sunt prea partinitori ori prezinta lucrurile mult prea mecanic si devine necaptivant. Damian este un profesor foarte foarte bun, parerea mea!
Doamne n-am cuvinte sa va laud 😊a-ți pierdut o zi întreaga sa filmați 😊😊când puteați sta bine ms Ia birou Respect și femeii care asista asa cu drag și transmite multa căldură Va mulțumesc anticipat 😊
Ce surpriza frumoasa!!! Dupa multe plimbari la pas prin oras, admirand curios si cautand informatii despre istoria dezvoltarii si evolutiei in timp a orasului...ma gandeam ca exact asta lipseste un ghid istoric, plus picanterii ale vremurilor trecute. Pacat totusi ca aceste autoritati locale nu exploateaza acest potential enorm al Bucurestiului din punct de vedere istoric si turistic
Daca as fi profesor de istorie, l-as ruga (cu bani) pe Dl Anfile sa imi duca copiii sa le explice ceea ce invata ca papagalii la orele de istorie. Multumim.
Felicitari!! Apreciem efortul considerabil al lui Damian ( si al vostru),ore bune de plimbat si vorbit incontinuu… nu e usor… Informatii f interesante, captivant, multumim mult! Am retinut “ femeia goala e femeia inarmata” 😂
Merci, Damian, pentru turul foarte interesant! O precizare: avocatul Toma Stelian a donat casa din Kiseleff nr. 10 pentru a fi muzeu de arta, nu muzeu al literaturii. Muzeul Toma Stelian a functionat intre 1926 si 1949, dupa care colectiile au fost preluate de Muzeul de Arta al RPR (actualul Muzeu National de Arta).
Ma bucur ca intrebati de rolul acestei domnisoare. Va stau la dispozitie cu cateva detalii despre respectiva domnisoara. Dupa cum vedeti acest canal se numeste GIUCLEA si puteti incepe orice comentariu felicitand acest canal fondat de "domnisoara" si de Giuclea, care a platit serviciile domnului Anfile ca sa cunoasteti mai bine istoria Bucurestiului (cost pe care multi oameni nu si-l permit si mai ales, cu atat mai mult incat este directionat catre cultura pentru ca alti oameni sa se bucure). Pana una alta nici macar domnul Anfile nu are canal de RUclips. De altfel nu-l vedeti pe Domnul Anfile facand aceste tururi filmate pe strazi cu prea multi oameni. Dupa ce ati felicitat acest canal pentru ca va pune la dispozitie Gratuit informatii care costa, felicitati pe cei doi oameni care au pus bazele acestui canal. Si aici ma refer la domnisoara despre care ati vorbit si la Giuclea, cel al carui nume este dat acestui canal de RUclips. Puteti sa faceti un exercitiu de imaginatie sa vedeti daca dumnevoastra ati putea face ce fac ei (inclusiv domnisoara), si anume: Sa cautati ghizi locali, sa-i contactati, sa le achitati suma ceruta, sa va luati liber de la munca ca sa puteti filma, sa stati in frig sau in caldura la filmari, sa va luati 3-4 zile libere de la munca pentru filmat nu pentru concediu, sa nu aveti weekenduri, sa lucrari multe ore pentru editarea video intr-un program de editare video, sa lucrati alte cateva ore pentru optimizarea video pe RUclips. sa cumparati aparatura video profesionista. Sa aveti cunostinte tehnice audio-video, sa aveti metode de a va deplasa usor prin intreaga Romanie. Si ce este cel mai important este ca domnisoara si Giuclea au copii si familie de intretinut in tot acest timp. Dupa acest exercitiu de imaginatie acceptam si scuzele de rigoare si aprecierile celor care vizioneaza aceste materiale. Si va multumim pentru ele!
Domul Anfile ne poartă printre oamenii și locurile de azi , printre umbre și amintiri vagi , dar , veritabile esențe culturale ale vremurilor trecute supraviețuind de la sine încleștărilor cu “modernizarea” oarbă , și care impresionează , prind viață ca străluciri de raze și trilurile unor păsări ce dispar și apar în sonorități , culori și nuanțele unei păduri străine , pe care fără erudiția povestitorului noi nu le-am ști proveniența , importanța ; și cu dublă vinovăție le-am refuza “adopția”; implacabil înstrăinând tocmai specificitatea noastră , la fel cum ne delimităm sau uităm oamenii determinanți și ideile lor care ne-au format , prezervat pentru mâine și ne-au pus în lumină cultura , românitatea : de fapt forme și fondul din creuzetul locului pe care am uitat să-l cercetăm iar “ciclul” vrea să treacă !
Dl Anfile a uitat sa spuna ca Ion Caramitru a facut ENORM pentru aromani, cultura aromana si prezervarea dialectelor aromane, finnd membru marcant sl Societatii de Cultura Macedo-Romana, una din cele mai vechi asociatii din Romania
@@giuclea 😃 Eu una nu-l voi ruga fiindcă sunt cam la 17.000km distanță și nu-l cunosc, dar mă aștept ca cei mai aproape de el sa să stăpânească perfect științele persuasiunii.
Am inteles (chiar si dl. Anfile mentioneaza sursa) ca exista niste carti foarte bune ale Victoriei Dragu Dimitriu pe tema asta. Planuiesc sa mi le cumpar si eu cand ajung in Romania
Poate ma insel dar Jokey Clubul sediu de masoni din cite stiu eu a fost retrocedat si se afla pe str. Gabriel Peri. Dar poate au avut o multime de sedii, ca nu de pomana sunt masoni. Povestiti interesant plin de amanunte si antrenant. Totusi nu as vrea sa fiu in locul nevestei dumneavoastra. Probabil nu apuca sa spuna nimic prin casa. Cu respect
Voi aduga dle Matei Petre o mentiune referitor la istorie in general ,inainte de de 1944 in scoli liceale obiectul * istorie era nelipsit * pt .fiecare tara ,iar profesorii care predau pe langa subiect povestea intamplari care iti starnea curiozitatea decitire si asa intrai inyr- o biblioteca cautand carti .Acum nu am gasit in cartile nepotului obiectul *istorie * .
Femeia aceasta nu a zis decat 3 cuvinte si in rest nici gesturi nu a schitat, zici ca nu intelegea limba romana. Nu i- a dat o mica pauza lui Damian, nu a pus nicio intrebare.
Documentat și bine livrată informația dar trotuarul ăla așa îngust nu este spatiul vostru privat, sunt momente când pietonii se chinuie să vă ocolească.
Damian, persoanele decedate nu mai trebuie mentionate cu apelativul domnul, sau doamna ci simplu pe numele lor.. E bizar sa-l mai numesti pe Caramitru domnul Ion Caramitru. Ceausescu nu mai e tov. Ceausescu ci simplu... Ceasca :-)
Am epuizat epitetele care descriu talentul și carisma domnului Damian Amfile! Este o enciclopedie " ambulantă", o bucurie să-l asculți, darămite să-l vezi!❤
Este o persoana nemaipomenita 😊ma bucur ca a ales safie un ghid istoric....
Cumva întra în istorie..care cumva a cam dispărut
Nu mai are altcineva carisma, știința de a povesti atât de fabulos ca Damian Anfile! Mulțumim din toată inima, sunteți minunat!
De acord. Personal, mi-aș fi dorit mai puține "pă" și "dă" în loc de "pe" și "de", însă.
Așa vorbim la București, get over it.
@@silviunastase5571 Get lost, nobody askes you something!
Domnule Damian Anfile, ador istoria povestită de dumneavoastră și, în general, vreau să vă comunic faptul că aveți un talent extraordinar în a povesti! Îmi place istoria, în general, dar dumneavoastră sunteți înzestrat cu mult talent să o explicați, pe scurt, fără plictiseală!
Mulțumesc mult!🤗
Respct, respect, respect la infinit pentru ceea ce sunteti si tot ce faceti dumneavoastra!!! Vă multumim ca existati, Dl ANFILE!
Mulțumim mult pentru acest ghid ! Sunt născută și crescută pe Str. Maria Rosetti și nu știam aceste informații pentru că în manualele noastre școlare de istorie nu sunt prezentate. Bravo Dl. Anfile și la mai multe !
Felicitări! Sunteți excepțional!
La 50:18 imi permit sa fac o mică remarcă vizavi de războaiele de agresiune ale României, anume că și la 27 iulie 1941 când gen Antonescu a ordonat trecerea Nistrului atacând teritorii care nu au fost niciodată românești inclusiv Odessa, am putea spune că a fost un război de agresiune.
Mulțumim pentru acest valoros material, lui Damian cat și realizatorilor. Felicitari!
Omul asta merita toata stima, prezinta obiectiv si iti tragi tu singur concluziile, lucru foarte rar in ziua de azi deoarece oamenii ori sunt prea partinitori ori prezinta lucrurile mult prea mecanic si devine necaptivant. Damian este un profesor foarte foarte bun, parerea mea!
Doamne n-am cuvinte sa va laud 😊a-ți pierdut o zi întreaga sa filmați 😊😊când puteați sta bine ms Ia birou
Respect și femeii care asista asa cu drag și transmite multa căldură
Va mulțumesc anticipat 😊
Dacă ar mai fi 100 de oameni ca tine în tara asta probabil ne,ar fi mai ușor.. mulțumesc
Ce surpriza frumoasa!!! Dupa multe plimbari la pas prin oras, admirand curios si cautand informatii despre istoria dezvoltarii si evolutiei in timp a orasului...ma gandeam ca exact asta lipseste un ghid istoric, plus picanterii ale vremurilor trecute. Pacat totusi ca aceste autoritati locale nu exploateaza acest potential enorm al Bucurestiului din punct de vedere istoric si turistic
Domnul Amfile ireproșabil cum ne a obișnuit!Succes cu acest canal și cu subiectele abordate!
Este un video de pus in rama.
Felicitari, si pe mai departe in toate colturile pline de istorie al Bucureştiului!
Superb documentarul! Felicitări si multe multumiri d.lui Anfile pentru efortul depus, e o încântare sa il asculți și... de abia aștept continuarea!
5*****❤💙💯La Multi Ani 2023....Tot inainte.
Multumim! La multi ani!
Bravo ,Damian Anfile !
Daca as fi profesor de istorie, l-as ruga (cu bani) pe Dl Anfile sa imi duca copiii sa le explice ceea ce invata ca papagalii la orele de istorie. Multumim.
Felicitari!!
Apreciem efortul considerabil al lui Damian ( si al vostru),ore bune de plimbat si vorbit incontinuu… nu e usor…
Informatii f interesante, captivant, multumim mult!
Am retinut “ femeia goala e femeia inarmata” 😂
Fara cuvinte.....
Mulțumesc!
Felicitări pentru podcast!
Merci, Damian, pentru turul foarte interesant! O precizare: avocatul Toma Stelian a donat casa din Kiseleff nr. 10 pentru a fi muzeu de arta, nu muzeu al literaturii. Muzeul Toma Stelian a functionat intre 1926 si 1949, dupa care colectiile au fost preluate de Muzeul de Arta al RPR (actualul Muzeu National de Arta).
Multumim pentru aceste detalii importante
Fabulos!
felicitari pt ceea ce realizati! mult succes!
STIMA SI RESPECT.
Mulțumiiri!
Mulțumesc!
Felicitări domnule Anfile!
As vrea sa inteleg rolul acestei domnișoare tacute.
Nu are nici un rost in peisaj!
Ma bucur ca intrebati de rolul acestei domnisoare. Va stau la dispozitie cu cateva detalii despre respectiva domnisoara. Dupa cum vedeti acest canal se numeste GIUCLEA si puteti incepe orice comentariu felicitand acest canal fondat de "domnisoara" si de Giuclea, care a platit serviciile domnului Anfile ca sa cunoasteti mai bine istoria Bucurestiului (cost pe care multi oameni nu si-l permit si mai ales, cu atat mai mult incat este directionat catre cultura pentru ca alti oameni sa se bucure). Pana una alta nici macar domnul Anfile nu are canal de RUclips. De altfel nu-l vedeti pe Domnul Anfile facand aceste tururi filmate pe strazi cu prea multi oameni. Dupa ce ati felicitat acest canal pentru ca va pune la dispozitie Gratuit informatii care costa, felicitati pe cei doi oameni care au pus bazele acestui canal. Si aici ma refer la domnisoara despre care ati vorbit si la Giuclea, cel al carui nume este dat acestui canal de RUclips. Puteti sa faceti un exercitiu de imaginatie sa vedeti daca dumnevoastra ati putea face ce fac ei (inclusiv domnisoara), si anume: Sa cautati ghizi locali, sa-i contactati, sa le achitati suma ceruta, sa va luati liber de la munca ca sa puteti filma, sa stati in frig sau in caldura la filmari, sa va luati 3-4 zile libere de la munca pentru filmat nu pentru concediu, sa nu aveti weekenduri, sa lucrari multe ore pentru editarea video intr-un program de editare video, sa lucrati alte cateva ore pentru optimizarea video pe RUclips. sa cumparati aparatura video profesionista. Sa aveti cunostinte tehnice audio-video, sa aveti metode de a va deplasa usor prin intreaga Romanie.
Si ce este cel mai important este ca domnisoara si Giuclea au copii si familie de intretinut in tot acest timp.
Dupa acest exercitiu de imaginatie acceptam si scuzele de rigoare si aprecierile celor care vizioneaza aceste materiale. Si va multumim pentru ele!
Super interesant!
🎄 *Craciun fericit !* 🎄
🙏❤👍
Craciun Fericit si dumnevoastra!
Istorie la pas. 🗽🎩
La minutul 20:50 este fix invers.Prima sotie a lui Slavici ii pune patalamaua de nebun,iar cea de-a doua plânge când vede boala avansând
In podcastul lui Catalin Oprisan zice corect aceasta informatie, dar probabil de la atat plimbat si vorbit plus oboseala a spus invers.
Un istoric în adevăratul sens al cuvântului. Mulțumim pt informațiile pe care ni le dați. Singurul "reproș" - folosiți prea des "cumva".
O mențiune, Cuza nu mai e depus la Ruginoasa ci la Trei Ierarhi, în Iași.
Damian e excelent, domnisoara a reusit sa nu puna nicio intrebare vreme de 2 ore (nu doar in acest episod). Curaj, vorbeste! 🤣
Domul Anfile ne poartă printre oamenii și locurile de azi , printre umbre și amintiri vagi , dar , veritabile esențe culturale ale vremurilor trecute supraviețuind de la sine încleștărilor cu “modernizarea” oarbă , și care impresionează , prind viață ca străluciri de raze și trilurile unor păsări ce dispar și apar în sonorități , culori și nuanțele unei păduri străine , pe care fără erudiția povestitorului noi nu le-am ști proveniența , importanța ; și cu dublă vinovăție le-am refuza “adopția”; implacabil înstrăinând tocmai specificitatea noastră , la fel cum ne delimităm sau uităm oamenii determinanți și ideile lor care ne-au format , prezervat pentru mâine și ne-au pus în lumină cultura , românitatea : de fapt forme și fondul din creuzetul locului pe care am uitat să-l cercetăm iar “ciclul” vrea să treacă !
Evocări necesare pentru cei de astazi...
Pamfile.Dar ai frumoasă companie.Salutare!
Caragiu nu a murit la bl.Dunarea,ci in bl.cu barul de noapte "Continental"( acolo locuia)!
Toma Caragiu a murit la cutremurul din 1977 in blocul Continental, nu in blocul Dunarea, e o scapare acolo…
,, politicieni pentru binele țării " !?🗽🎩
Dl Anfile a uitat sa spuna ca Ion Caramitru a facut ENORM pentru aromani, cultura aromana si prezervarea dialectelor aromane, finnd membru marcant sl Societatii de Cultura Macedo-Romana, una din cele mai vechi asociatii din Romania
Fffff interesant
Cât costă turul și cât durează?
Există o carte cu conținutul ăsta sau trebuie să-l strângem cu ușa pe d-l Anfile să scrie una?
Nu exista carte si da, puteti sa-l rugati pe domnul Anfile sa scrie.
@@giuclea 😃 Eu una nu-l voi ruga fiindcă sunt cam la 17.000km distanță și nu-l cunosc, dar mă aștept ca cei mai aproape de el sa să stăpânească perfect științele persuasiunii.
Am inteles (chiar si dl. Anfile mentioneaza sursa) ca exista niste carti foarte bune ale Victoriei Dragu Dimitriu pe tema asta. Planuiesc sa mi le cumpar si eu cand ajung in Romania
Poate ma insel dar Jokey Clubul sediu de masoni din cite stiu eu a fost retrocedat si se afla pe str. Gabriel Peri. Dar poate au avut o multime de sedii, ca nu de pomana sunt masoni. Povestiti interesant plin de amanunte si antrenant. Totusi nu as vrea sa fiu in locul nevestei dumneavoastra. Probabil nu apuca sa spuna nimic prin casa. Cu respect
Voi aduga dle Matei Petre o mentiune referitor la istorie in general ,inainte de de 1944 in scoli liceale obiectul * istorie era nelipsit * pt .fiecare tara ,iar profesorii care predau pe langa subiect povestea intamplari care iti starnea curiozitatea decitire si asa intrai inyr- o biblioteca cautand carti .Acum nu am gasit in cartile nepotului obiectul *istorie * .
Statuia lui Carol I are calul cu un picior ridicat pentru că a murit (10 oct 1914) in timpul primului război mondial (28 iul 1914 - 11 nov 1918)
Austria stăpânea si Banatul!
Salut bomnu Damian eu sunt alin am fost cu școala atunci cu domnul grosu mai mă țineți minte
atenție, Spiru Haret este de origine armeană,nu aromână
Super tare
Meanwhile, Raluca Turcan e Ministru al Culturii 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Femeia aceasta nu a zis decat 3 cuvinte si in rest nici gesturi nu a schitat, zici ca nu intelegea limba romana. Nu i- a dat o mica pauza lui Damian, nu a pus nicio intrebare.
Si daca îl întreruperea va plangeati ca de ce l-a întrerupt si l-a deviat de la subiect
Un picior ridicat inseamna ca a murit in timpul războiului, 2 picioare ridicate înseamnă că a murit pe campul de lupta
Documentat și bine livrată informația dar trotuarul ăla așa îngust nu este spatiul vostru privat, sunt momente când pietonii se chinuie să vă ocolească.
Asta e, aia sa fie problema. De masini nu se mai plange nimeni.
La cat de batran sunt,am prins Muzeul Simu !
Damian, persoanele decedate nu mai trebuie mentionate cu apelativul domnul, sau doamna ci simplu pe numele lor.. E bizar sa-l mai numesti pe Caramitru domnul Ion Caramitru. Ceausescu nu mai e tov. Ceausescu ci simplu... Ceasca :-)
Am epuizat epitetele care descriu talentul și carisma domnului Damian Amfile! Este o enciclopedie " ambulantă", o bucurie să-l asculți, darămite să-l vezi!❤
Mulțumesc!