Excelente explicații! Mulțumim mult pentru interesul deosebit pe care-l depuneți cu atâta altruism! Fără nici o exagerare,cel puțin în ce mă privește,de fiecare dată îmi îmbunătățesc cunoștințele cu lucruri esențiale de la D-stră.
Va multumesc din suflet pentru toate informatiile, tocmai v-am gasit canalul si stiu ca am atat de multe de invatat, momentan vita de vie. Multa sanatate si ambundenta va doresc, spor in tot ce faceti!
Am o boltă de vie care anul acesta împlinește 43 de ani, îmi acoperă 80% din curte, pînă acum doi ani o curăța primăvara un vecin, care s-a prăpădit din păcate, strugurii pe care îî face bolta asta nu sunt buni nici de masă nici de vin, așa că merg la țuică direct, în primăvara trecută am curățat bolta singură fără să am habar cum s-o fac și constat acum că am mers pe varianta ”cepi” din pură întâmplare, am fost uimită ce mult a rodit. Dacă nu ar umbri curtea așa de frumos aș înlocui-o cu un soi bun de masă, dar, la vîrsta mea nu cred că mai am timp s-o văd rodind si acoperind o porțiune așa de mare ca vița asta veche. Vă urmăresc cu mare drag.
Taiatul la bolta de vita pare dificil, sunt criterii clare dar tine si de inspiratie.Multumesc mult, sper la mai multe detalii legat cultivarea vitei de vie.
Toata lumea a inteles ,numai eu...nu, vă rog ,cum adica mergem pe cep, formam cep, care -i cepul, cum arata?😂scuzati dar chiar nu stiu nimic, am plantat acum 3 ani 3 tulpini de vița ,(😀) in special pt frunza( pt sarmale) pot sa le las sa creasca cit vor sau trebuie sa le tai?va multumesc tuturor celor care -mi raspund, nu ma supar nici daca mă certati..😀
Mulțumim mult pentru frumoasa lecție predată astăzi. Am cerut cândva un video cu tăierea vitei de vie și formarea ei în boltă.....și iată , ne bucuram pentru și acest lucru . Mulțumim mult, Dumnezeu să vă de-a sănătate !
Bună dimineața, Mulțumesc foarte mult ca a-ți dat curs solicitării mele. Ca de obicei, informații foarte utile și foarte bine explicate și exemplificate.
Va multumim pentru tutorial! A fost clar, am inteles in sfarsit cum trebuie condusa, cati ochi trebuie lasati si de ce e bine sa facem asa. Asteptam cu mare interes urmatoarele episoade despre lucrarile viitoare la vita de vie, daca timpul va permite. Suntem incepatori si ne dorim sa invatam sa o ingrijim corect.
Pentru toate postările dumneavoastră am un singur comentariu - SĂ FIȚI SĂNĂTOS ! Puțini oameni sunt ca dumneavoastră , împărtășind și altora din învățătura lor . Mulțumesc !
Mulțumim, ce bine ar fi ca toți să înțelegem la fel de bine ca dumneavoastră bio-mecamica plantelor .Eu acum vrei 5ani ,am început să formez rapid o boltă, dintr-un soi probabil hibrid roșu și parfumat.Primavara am tăiat 2 cordițe pe care le-am plantat stânga-dreapta față de ăleia de acces spre casă. S-au prins frumos, și am improvizat din pari și crengi un sistem de susținere. În al 3-lea le-am creeat un alt suport mai arătos ( format din câte 1 stâlp pt fiecare butuc,pe care am montat câte o structura triunghiulara cu vârful în jos) cu gândul că atunci când se va indesi să aibă de unde să se agațe. Am făcut următoarele greșeli: Am lăsat din fiecare butuc plecate de la aprox. 60 cm ,vreo 5-6 cordițe ,care între timp au devenit cordoane și care sau dezvoltat zdravăn ,însă anul trecut am scăpat soția la curățat și le-a jumulit toți lastarii până la înălțimea la care a reușit să ajungă. Acum toți ochii sun doar la 2,5 M Nivel la care e stabilită înălțimea boltei. Întrebare: Cum se mai poate face ,regarnisirea inferioară ? Vă rog să nu-mi spuneți: cu incizii ca la cireș că nu o să vă cred ❤😂
Acum aleget doua coarde lungi de sus ,care au o pozitie orizontala sau cu o orientare in partea de jos,veniti cu ele in jos pana la nivelul la care doriti sa faceti primul cordon si din acel punct dirijatile pe orizontala (stanga ,dreapta ). Partea orizontala sa aiba 5/6 ochi cu orientare verticala si scurtata . Dupa ce apar lestarii ii lasati doar pe cei de pe partea orizontala si eventual inca cate unul pe fiecare coarda ,la nivelul urmator unde vreti sa formati al doilea etaj ,restul ii copiliti. In partea superioara de unde pornesc aceste coarde ,mai faceti si si acolo daca este nevoie al treilea etaj de cordoane ,din corzile ramase si doi cepi ,dirijand doua coarde pe urizontala stanga dreapta si scurtate la cca 70cm . Cu acest proiect puteti avea trei etaje de cordoane speronate ,dar ramane la aprecierea dumneavoastra nr etajelor .
Foarte interesante si f utile , toate explicatiile ! Multumim tare mult !! Cred ca , o sa-mi fac si eu o bolta de v de vie , cat de curand ....dupa model !!😉Multa sanatate si sarbatori fericite !!
Cine se v-a tine si v-a invata tutorialele mele ,poate sa faca o meserie din asta ! O meserie care duce catre libertate si in afara grijii banilor ! Si nu e putin !
Excelent! Mulţumesc frumos. Mi-aţi împlinit dorinţa cu tăierea viţei pe boltă. Am înţeles secretul numărului de ochi, cât poate duce viţa şi, de asemenea, viţa trebuie reînnoită. Dar la plivitul în verde a boltei, de ce trebuie să ţinem cont?
Buna seara!Va multumesc mult pentru toate informatiile pe care le transmiteți pe canalul dumneavoastra!As dori daca i-mi puteti spune cum sa fac sa remediez lisa de sunet la videoclipul cu tăierea la bolta de vita de vie.Vreau sa menționez ca am urmărit acest videoclip si anterior,de doua ori chiar,si atunci a avut sonor,dar astăzi cand am vrut sa îl reurmăresc am constatat aceasta problema.Va multumesc inca o data si sper ca ma puteti ajuta!Va doresc multa sănătate si putere de munca!Sunteți un om deosebit!
Va salut ! Problema ramane ca nu stiu deci eu am verificat si merge normal . Vorbiti cu un tanar mai priceput ,catrebuie sa fie o chestia simpla acolo !
Hristos a inviat ! Lastarii care cresc din cepii de la primul nivel ( 1-2 m sau poate mai mult ) nu se duc peste cei de la urmatorul nivel ? Cum legam acesti lastari ,nu aglomeram nivelul doi ? Felicitari si multumim pentru tot ce ne daruiti !
Va salut! O intrebare: de ce pomii din spatele dvs se toaleteaza in acel fel? Adica 2-3 sarpante foarte viguroase aproape verticale si cu rodul situat aproape in totalitate in partea superioara?
Este o dirijare in palmeta ,iar ce vedeti dumneavoastra ,nu e rodul ci nuieluse si zicele ! Am lasat mai multe pemtru a nu creia un dezechilibru intre rod si vegetatie !
Tăierea pe cre o practici ,în termeni populari se numește '' buturugă'', este cel mau adaptat pentru clima de la noi, semi pergola, pergola, sunt riscante pentru ger!
Buna ziua! Spuneti-mi, va rog, ce soiuri de vita de vie (eventual cu struguri de masa) sunt mai potrivite pt umbra (pt bolta) si, totodata, nu foarte pretentioase (avand in vedere ca verile sunt cam secetoase aici, in NE tarii). Multumesc!
Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns! Daca la pomii fructiferi a trecut perioada cu floare si nu am apucat sa fac primele stropiri si daca sa presupupunem ca fructul a ajuns cat maslina,ce mai pot face din momentul asta?VA MULTUMESC ANTICIPAT!
Am o rugăminte la dumneavoastră vă rog să-mi spuneți am plantat an primăvară 2 butuci de vie soiul Moldova și au crescut cate 2 lăstari groși și lungi la vreo 3 metri coarda pot să formeze boltă direct din ei sau trebuie să ai scurtez mai de jos va mulțumesc mult
Va salut ! Pana la pornirea sevei, in primavara ,esctiunea se face la doi trei cm deasupra ochilui ! Daca incepe sa circule seva ,sectiunea se face exact pe ochiul urmator de sus !
Excelent explicat că întotdeauna.Va întreb dacă pot amesteca fungicide sistemice gen score , insecticid sistemic coragen cu silwet top. Pot să mai pun și amalgerol . Acaricid pot să pun sau trebuie dat separat. O zi buna și aștept răspuns.
Cel mai bine este sa le facem separat ,dar ar trebui sa stam numai pe tratamente ! Si atunci falosim n-ai multe la un loc ,dar daca nu cunoastem compatibilitatea intre substante ,atunci trebuie facuta clar !
Mai ales in primul caz, al vitei formate cu doua niveluri, nu vom avea probleme din cauza polaritatii, cum ati spus la final, si riscam ca pe primul nivel sa avem cresteri anemice si chiar degarnisiri? Asa am incercat eu sa formez vitele pentru o semibolta, dar am inteles ca nu e bine si am renuntat la al doilea nivel. Astfel, voi face doar un etaj cu 1 guyot bilateral la fiecare vita (practic toate vitele vor avea forma literei T), dar le voi intercala. Adica o vita cu guyourile pe prima sarma, apoi o vita cu guyourile pe a doua sarma, apoi una pe a treia sarma, apoi din nou pe prima sarma, etc. Lastarii ii voi conduce pe verticala pana la urmatorul rand de sarme si apoi ii voi lasa sa atarne in jos, pentru a nu supraglomera. Ce parere aveti despre acest model de formare?
Aveti liber la imaginatie ,mimic nu e batut in cuie ! La un moment dat sa-mi spuneti si mie ce a-ti facut si daca e bine sau nu ! Succes si Zile frumoase va doresc ! 🤝
Să trăiți, lucruri folositoare ca de obicei ne învățați. Spuneți-mi vă rog, ce metodă recomandați să propagăm vița de vie prin butași pe lemn de 2 ani?!
in urmä cu multi ani ;dupä venirea oltenilor in banat ,ZAIBÄR ! Si acum am in memoria gustativä ,cu slanä,ceapä si pitä udat cu 1litru ,femeile erau mult mai frumoase . Päcat . Sänätate si Paste in prietenie !
Salut!🙋♂️ Te urmăresc de ceva timp și îmi place ceea ce faci. Te invit să arunci o privire și pe canalul meu,când ai timp bine înțeles.L-am pornit de puțin timp și mi-ar prinde bine o părere avizată.Îți mulțumesc și îți doresc mult spor în ceea ce faci!
Va multumesc pentru explicatiile dvs, clare si pentru ca ne impartasiti din experienta dumneavoastra !
Cu mare drag !
Foarte bine explicat. Nu am gasit pe nimeni care sa ne spuna atat de clar cum se fac taierile la vita de vie. Va multumim!
Ma bucur ! Zile frumoase va doresc !
@@pomicolanalbant ăaawwawwwșä3äă
28llkv
Să trăiți Domnule profesor!
Cea mu buna prezentare la taierea vitei de vie pe bolta .
Ma bucur ! 👍🤝
Mare profesor, mai rar asa ceva.
Mii de mulțumiri, domnule!
🤝
Excelente explicații! Mulțumim mult pentru interesul deosebit pe care-l depuneți cu atâta altruism! Fără nici o exagerare,cel puțin în ce mă privește,de fiecare dată îmi îmbunătățesc cunoștințele cu lucruri esențiale de la D-stră.
Ma bucur sa aud asta ! 👍🤝
Acum am găsit postarea lecție de profesor universitar, MULTA SĂNĂTATE
Va multumesc din suflet pentru toate informatiile, tocmai v-am gasit canalul si stiu ca am atat de multe de invatat, momentan vita de vie. Multa sanatate si ambundenta va doresc, spor in tot ce faceti!
Bun venit in Liga profesionistilor !🤝
Cel mai așteptat video! Mulțumim pentru explicații și așteptăm lucrările în verde ! Să aveți un an bogat !!👏👍
Vremuri bune si pe la dumneavoastra !
Am o boltă de vie care anul acesta împlinește 43 de ani, îmi acoperă 80% din curte, pînă acum doi ani o curăța primăvara un vecin, care s-a prăpădit din păcate, strugurii pe care îî face bolta asta nu sunt buni nici de masă nici de vin, așa că merg la țuică direct, în primăvara trecută am curățat bolta singură fără să am habar cum s-o fac și constat acum că am mers pe varianta ”cepi” din pură întâmplare, am fost uimită ce mult a rodit. Dacă nu ar umbri curtea așa de frumos aș înlocui-o cu un soi bun de masă, dar, la vîrsta mea nu cred că mai am timp s-o văd rodind si acoperind o porțiune așa de mare ca vița asta veche. Vă urmăresc cu mare drag.
Ma bucur pentru mesajul dumneavoastra !
Vă recomand să altoiți vița de vie, desigur cu alte soiuri
Mulțumesc pentru sfaturi și explicații. Nimeni nu explică atât de clar ca dumneavoastră.
Va mulțumesc !
Am invățat. .. Sunteți un cerebral, logic, .. V- aș alege președinte in orice moment... D- zeu vă iubeste sigur. Și eu !!! Sănătate !!!
Va salut si va mulțumesc !
Multumim frumos!
Sa aveti sărbători linistite, cu pace și recolte bogate!
La multi ani!
Va mulțumesc !
Mulțumesc sunteți minunat cum explicați
Taiatul la bolta de vita pare dificil, sunt criterii clare dar tine si de inspiratie.Multumesc mult, sper la mai multe detalii legat cultivarea vitei de vie.
Cele bune !🤝
E pasionat in ceea-ce face,si multumim de lectie. Multa sanatate
Va salut !
Toata lumea a inteles ,numai eu...nu, vă rog ,cum adica mergem pe cep, formam cep, care -i cepul, cum arata?😂scuzati dar chiar nu stiu nimic, am plantat acum 3 ani 3 tulpini de vița ,(😀) in special pt frunza( pt sarmale) pot sa le las sa creasca cit vor sau trebuie sa le tai?va multumesc tuturor celor care -mi raspund, nu ma supar nici daca mă certati..😀
Excelent explicat, ca întotdeauna! Vă mulțumim!!!
Si eu va multumesc ! Zile bune !
Excepțional. Foarte bine explicat.Multumesc.
Si eu va mulțumesc !
Mulțumim mult pentru frumoasa lecție predată astăzi. Am cerut cândva un video cu tăierea vitei de vie și formarea ei în boltă.....și iată , ne bucuram pentru și acest lucru .
Mulțumim mult, Dumnezeu să vă de-a sănătate !
Ma bucur sa aud asta ! 👍🤝
Bună dimineața,
Mulțumesc foarte mult ca a-ți dat curs solicitării mele.
Ca de obicei, informații foarte utile și foarte bine explicate și exemplificate.
Zile frumoase va doresc ! 👍🤝
Foarte buna prezentare mulțumesc mult voiam să va salicit acest tutorial cu acest subiect
Da ,am avut mai multe astfel de solicitari 👍🤝
Multumesc pentru sfaturi Sa aveti sanatate
Si eu va multumesc ! 🤝
Va multumim pentru tutorial! A fost clar, am inteles in sfarsit cum trebuie condusa, cati ochi trebuie lasati si de ce e bine sa facem asa. Asteptam cu mare interes urmatoarele episoade despre lucrarile viitoare la vita de vie, daca timpul va permite. Suntem incepatori si ne dorim sa invatam sa o ingrijim corect.
Fac tot ce se poate sa fac tutoriale ,pe toate fazale !👍🤝
Mulțumesc mult pentru explicații și Sfaturi sunt foarte importante. @@pomicolanalbant
Profi, ca de obicei
O adevarata enciclopedie. Informatii la foc automat 👍
Va mulțumesc ! Gânduri bune va doresc ! 👍🤝
va multumesc frumos pentru tot . cu respect !
Va salut cu drag !
Bravo meștere! Să fii sănătos, mulțumim!
Va mulțumesc ! 👍🤝
Pentru toate postările dumneavoastră am un singur comentariu - SĂ FIȚI SĂNĂTOS ! Puțini oameni sunt ca dumneavoastră , împărtășind și altora din învățătura lor . Mulțumesc !
Va mulțumesc ! S-aveti fericire !
Mulțumim, ce bine ar fi ca toți să înțelegem la fel de bine ca dumneavoastră bio-mecamica plantelor .Eu acum vrei 5ani ,am început să formez rapid o boltă, dintr-un soi probabil hibrid roșu și parfumat.Primavara am tăiat 2 cordițe pe care le-am plantat stânga-dreapta față de ăleia de acces spre casă. S-au prins frumos, și am improvizat din pari și crengi un sistem de susținere. În al 3-lea le-am creeat un alt suport mai arătos ( format din câte 1 stâlp pt fiecare butuc,pe care am montat câte o structura triunghiulara cu vârful în jos) cu gândul că atunci când se va indesi să aibă de unde să se agațe.
Am făcut următoarele greșeli:
Am lăsat din fiecare butuc plecate de la aprox. 60 cm ,vreo 5-6 cordițe ,care între timp au devenit cordoane și care sau dezvoltat zdravăn ,însă anul trecut am scăpat soția la curățat și le-a jumulit toți lastarii până la înălțimea la care a reușit să ajungă.
Acum toți ochii sun doar la 2,5 M
Nivel la care e stabilită înălțimea boltei.
Întrebare: Cum se mai poate face ,regarnisirea inferioară ?
Vă rog să nu-mi spuneți: cu incizii ca la cireș că nu o să vă cred ❤😂
Acum aleget doua coarde lungi de sus ,care au o pozitie orizontala sau cu o orientare in partea de jos,veniti cu ele in jos pana la nivelul la care doriti sa faceti primul cordon si din acel punct dirijatile pe orizontala (stanga ,dreapta ).
Partea orizontala sa aiba 5/6 ochi cu orientare verticala si scurtata .
Dupa ce apar lestarii ii lasati doar pe cei de pe partea orizontala si eventual inca cate unul pe fiecare coarda ,la nivelul urmator unde vreti sa formati al doilea etaj ,restul ii copiliti.
In partea superioara de unde pornesc aceste coarde ,mai faceti si si acolo daca este nevoie al treilea etaj de cordoane ,din corzile ramase si doi cepi ,dirijand doua coarde pe urizontala stanga dreapta si scurtate la cca 70cm .
Cu acest proiect puteti avea trei etaje de cordoane speronate ,dar ramane la aprecierea dumneavoastra nr etajelor .
@@pomicolanalbant Mulțumesc din suflet. Chiar nu credeam că ar putea exista o soluție
Foarte frumos explicati MULTUMIM
Zile bune ! 🤝
Excelent, ca de obicei!
Va salut si va mulțumesc !
Căt de simplu e ăn teorie,greu cu practica!oricum MINUNAT EXPLICAT
🤝
Mulțumirii din Zimnicea
Va salut si ma bucur !
Mulțumesc frumos
Cu placere !
Foarte interesante si f utile , toate explicatiile ! Multumim tare mult !! Cred ca , o sa-mi fac si eu o bolta de v de vie , cat de curand ....dupa model !!😉Multa sanatate si sarbatori fericite !!
Ma bucur ! Zile frumoase va doresc ! 🤝
Dvs ajutati foarte mult generatile dupa dvs,cine vrea sa invete...va invata si va apreciaa
Cine se v-a tine si v-a invata tutorialele mele ,poate sa faca o meserie din asta ! O meserie care duce catre libertate si in afara grijii banilor ! Si nu e putin !
Foarte frumos!
Zile bune ! 👍🤝
Super tutorial
Va mulțumesc ! 🤝
Excelent! Mulţumesc frumos. Mi-aţi împlinit dorinţa cu tăierea viţei pe boltă. Am înţeles secretul numărului de ochi, cât poate duce viţa şi, de asemenea, viţa trebuie reînnoită. Dar la plivitul în verde a boltei, de ce trebuie să ţinem cont?
In episodul urnator !
@@pomicolanalbant va multumim anticipat!
🌿🌿🌿🍇 Stima !
Zile bune !👍🤝
Buna seara!Va multumesc mult pentru toate informatiile pe care le transmiteți pe canalul dumneavoastra!As dori daca i-mi puteti spune cum sa fac sa remediez lisa de sunet la videoclipul cu tăierea la bolta de vita de vie.Vreau sa menționez ca am urmărit acest videoclip si anterior,de doua ori chiar,si atunci a avut sonor,dar astăzi cand am vrut sa îl reurmăresc am constatat aceasta problema.Va multumesc inca o data si sper ca ma puteti ajuta!Va doresc multa sănătate si putere de munca!Sunteți un om deosebit!
Va salut ! Problema ramane ca nu stiu deci eu am verificat si merge normal .
Vorbiti cu un tanar mai priceput ,catrebuie sa fie o chestia simpla acolo !
MULTUMIM.
Va salut !
👍
👍🤝
Hristos a inviat !
Lastarii care cresc din cepii de la primul nivel ( 1-2 m sau poate mai mult ) nu se duc peste cei de la urmatorul nivel ? Cum legam acesti lastari ,nu aglomeram nivelul doi ?
Felicitari si multumim pentru tot ce ne daruiti !
Adevarat a inviat !
Nu se intampla nimic ,ii dati pe dupa sarma si mer nelegati !
Va salut! O intrebare: de ce pomii din spatele dvs se toaleteaza in acel fel? Adica 2-3 sarpante foarte viguroase aproape verticale si cu rodul situat aproape in totalitate in partea superioara?
Este o dirijare in palmeta ,iar ce vedeti dumneavoastra ,nu e rodul ci nuieluse si zicele !
Am lasat mai multe pemtru a nu creia un dezechilibru intre rod si vegetatie !
Tăierea pe cre o practici ,în termeni populari se numește '' buturugă'', este cel mau adaptat pentru clima de la noi, semi pergola, pergola, sunt riscante pentru ger!
Vă salut stimate domn!! Soiurile Victoria și/sau Afuz Ali se pot folosi la o boltă? Mulțumesc mult!!
Pentru boltile inalte de peste 3 m, pentru a nu bloca accesul sub bolta, se poate dirija vita de vie fara prag? Multumesc!
Sigur ca da !
Buna ziua! Spuneti-mi, va rog, ce soiuri de vita de vie (eventual cu struguri de masa) sunt mai potrivite pt umbra (pt bolta) si, totodata, nu foarte pretentioase (avand in vedere ca verile sunt cam secetoase aici, in NE tarii). Multumesc!
Buna seara ! Dupa parerea mea ,Moldova cu bobul mare !
Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns! Daca la pomii fructiferi a trecut perioada cu floare si nu am apucat sa fac primele stropiri si daca sa presupupunem ca fructul a ajuns cat maslina,ce mai pot face din momentul asta?VA MULTUMESC ANTICIPAT!
Da faceti tratamenele in continuare conform programului ,nu le suprapuneti !
@@pomicolanalbant Mulțumesc frumos!🙏
Salutare,muscatul de hambug se taie in cepi??am inteles ca merge pe taiere mai lunga
Va salut ! Merge mai bine pe guyote !
@@pomicolanalbant multumesc,dar am un butuc pe bolta si de-asta intrebam!
Unii recomanda taierea direct pe nod . Este corect sau sectionarea se face dupa nod? Mulțumiri si sănătate.
Daca taierile se fac aproape de pornire sau chiar in seva ,taierile se fac pe nod !
Daca taierile se fac msi inainte ,taierease face intre noduri !
Am o rugăminte la dumneavoastră vă rog să-mi spuneți am plantat an primăvară 2 butuci de vie soiul Moldova și au crescut cate 2 lăstari groși și lungi la vreo 3 metri coarda pot să formeze boltă direct din ei sau trebuie să ai scurtez mai de jos va mulțumesc mult
Merge oricum !
Cu ce îngrășământ putem sa fertilizam vita de vie la o bolta, daca nu avem gunoi de grajd? Multumesc!
NPK 20-20-20 +ME solubil in apa !
Despre Mur, când ne faceți un material, d-le profesor.
Sa vedem !
Spuneți-mi vă rog tăierea lăstarului de unde se face ,la nivelul ochiului sau mai sus?. Mulțumesc.
Va salut ! Pana la pornirea sevei, in primavara ,esctiunea se face la doi trei cm deasupra ochilui !
Daca incepe sa circule seva ,sectiunea se face exact pe ochiul urmator de sus !
Excelent explicat că întotdeauna.Va întreb dacă pot amesteca fungicide sistemice gen score , insecticid sistemic coragen cu silwet top. Pot să mai pun și amalgerol . Acaricid pot să pun sau trebuie dat separat. O zi buna și aștept răspuns.
Cel mai bine este sa le facem separat ,dar ar trebui sa stam numai pe tratamente !
Si atunci falosim n-ai multe la un loc ,dar daca nu cunoastem compatibilitatea intre substante ,atunci trebuie facuta clar !
Va salut ,eu nu am sonor Daca a mai avut cineva probleme sa-mi spuna si mie ce este de facut .. ms
Da la alte tutoriale ,aveti ?
@@pomicolanalbant am rezolvat multumesc... Sarbatori fericite alaturi de familie...multa sanatate
Buna ziua pot intinde o polta de vie 12 metri lungime
Sigur ca da !
@@pomicolanalbant doar dintro tulpina de vie
Mai ales in primul caz, al vitei formate cu doua niveluri, nu vom avea probleme din cauza polaritatii, cum ati spus la final, si riscam ca pe primul nivel sa avem cresteri anemice si chiar degarnisiri? Asa am incercat eu sa formez vitele pentru o semibolta, dar am inteles ca nu e bine si am renuntat la al doilea nivel. Astfel, voi face doar un etaj cu 1 guyot bilateral la fiecare vita (practic toate vitele vor avea forma literei T), dar le voi intercala. Adica o vita cu guyourile pe prima sarma, apoi o vita cu guyourile pe a doua sarma, apoi una pe a treia sarma, apoi din nou pe prima sarma, etc. Lastarii ii voi conduce pe verticala pana la urmatorul rand de sarme si apoi ii voi lasa sa atarne in jos, pentru a nu supraglomera. Ce parere aveti despre acest model de formare?
Aveti liber la imaginatie ,mimic nu e batut in cuie !
La un moment dat sa-mi spuneti si mie ce a-ti facut si daca e bine sau nu !
Succes si Zile frumoase va doresc ! 🤝
Bună seara. În ce perioada a anului se poate tăia via în uscat? Mulțumesc
Cel mai bine in primavara incepand de pe 15 martie si pana pe 15 aprilie !
Prima data se taie soiurile timpurii si la urma cele tarzii !
Mulțumesc mult pentru sfaturi.
Dacă începe să curgă după taiere se mai poate?. Din cauza vremii am intirziat anul acesta. Mulțumesc
Intrebare: ce meserie ati avut ? Foarte bine explicat
Nici una !
@@pomicolanalbant autodidact
Mulțumim pentru informatii,
dar va rog mergeti mai aproape cu camera de filmat
Ok
La taierea cordon speronat pe spalier la cât timp se înlocuiește cordonul?
La patru /cinci ani e f bine !
@@pomicolanalbant mulțumesc!
Să trăiți, lucruri folositoare ca de obicei ne învățați. Spuneți-mi vă rog, ce metodă recomandați să propagăm vița de vie prin butași pe lemn de 2 ani?!
Cum se pun trandafirii marcotaj? Si când? Trandafiri agățători
Marcotajul se face acum si pana in luna iunie !
Ce tratamente facem la vita de vie?
Vine tutorialul imediat ?
Pe o vită puternica citi cepi putem lăsa per total , exista o regula ptr acest lucru .
La inceput mai putine ,dupa care mergem si la 30 de cepi !dar depinde de soi !
@@pomicolanalbant Mulțumesc ptr răspuns este soi de ananas.
Vreau si eu 30 butuci de vie pt o bolta de 15 m lungime
In cit timp ii obtin ca sa stiu cind comand
Va rog sami recomandati si soiùri
Va multumesc
Va recomand soiul Moldova ,dupa 20 oct !
@@pomicolanalbant va multumesc
in urmä cu multi ani ;dupä venirea oltenilor in banat ,ZAIBÄR ! Si acum am in memoria gustativä ,cu slanä,ceapä si pitä udat cu 1litru ,femeile erau mult mai frumoase . Päcat . Sänätate si Paste in prietenie !
Ehe ce vremuri ! Acum nici unul la mie nu stie ce-i libertatea,sunt multe de spus !
este vita de vie Moldova?
Da !
Da !
Pentru umbrar tai în cepi și ultima coardă o las cu 6-6 ochi!
Da dar depinde si cate coarde aveti ,sa nu aglomerati prea tare !
Salut
Va salut !
Sunet slab (pe telefon)
Mai trebuie innoite si ele :))
@@pomicolanalbant adevărat!😂
Cordonul speronat e valabil si la strugurele de masa sau recomandati alta schema de taiere?
Esta valabil !
Salut!🙋♂️
Te urmăresc de ceva timp și îmi place ceea ce faci.
Te invit să arunci o privire și pe canalul meu,când ai timp bine înțeles.L-am pornit de puțin timp și mi-ar prinde bine o părere avizată.Îți mulțumesc și îți doresc mult spor în ceea ce faci!
👍🤝
sanatate o intrebare am o bolta cu acoperire totala as vrea sa o reintinersc este posibil sa las numai coarda batrina ?
Via se regenereaza numai din cepi de rezerva ! Coardele batrane nu genereaza lastari !
Dar puteti aduce corzi de sus ,in partea de jos !