Esti pasionat, inteligent si ai in spate cultura si rafinament. Este substratul pe care-ti cladesti postarile. Mai mult, ai un accentuat "ochi artistic" ce-ti deosebeste creatiile de chiciuri. Incepatori sau "experti" este o reala placere sa te urmarim. Si pentru oricine se afla surprize! Bravo, sincere FELLICITARI!
@@AquaGardenAquariums așa vrea sa te întreb ceva am un text permanent de CO2 dela eheim este bun mie îmi arată verde că furtunele lor dela filtre sau sa maduc pe unu din sticla
@@roby6277 Sincer nu stiu ce sa iti recomand. Cele din sticla sunt mai estetice insa functioneaza pe acelasi principiu ca si cele de la JBL sau altele (presupunand ca functioneaza corect). Conteaza si solutia din interior sa fie preparata ok (de obicei trebuie preparat cu apa KH 4 ca sa arate cat mai precis).
Ciclarea(ciclul azotului) totul din acvariu, pești, materie in descompunere, detritus, dejecții etc formează sau produce amoniac(forma toxică a azotului) forma care devină toxică la Ph 7> ( de aceea e mai bine să menții în ph ușor acid , adică sub 7, dar asta e alta treabă) acel amoniac este descompus de către o clasă de bacterii in nitriți(NO2), o alta formă a azotului mai puțin toxică dar care, in concentratie mai ridicată devine și ea nociva pt pești. O alta clasă de bacterii, descompun nitriții in nitrati(NO3) aceasta formă a azotului este benefica pt plante și chiar daca se acumulează în valori de până la 20-30mg/l in apa, nu este toxică precum celelalte două, iar plantele in folosesc în creștere. Acesta este ciclul azotului = ciclare Pt a îl accelera, porni acest ciclu, este suficient să adaugi un aditiv de bacterii pt ciclare.
Salut Silviu. O sa fac un video destul de amanuntit candva despre asta. Colegul de la Herb Aquatic ti-a explicat destul de bine ce inseamna "ciclarea" sau ciclul azotului din acvariu.
Am folosit un nisip crem necalcaros (pe baza de cvart/cuart), se foloseste si la piscine pe post de filtrare. Sincer nu mai stiu exact din ce magazin este, dar probabil gasesti saci mari de 50 kg la aproape orice furnizor de materiale de constructii (Dede, Leroy, Brico, Hornbach).
am un bazin de 100x39x50 in lucru, deocamdata lucrez la dulap si iluminare si adunat toata tehnica. mi a prins f bine acest filmulet .acum stiu ce maI Am nevoie si cum sa fac in continuare.multumesc.
Foarte faină asocierea povestii insulei Ada Kaleh cu aquascaping-ul. Merci de felicitări, felicitări și ție pentru loc și evoluție! Dacă o să ai timp pe viitor poate reușim sa facem și un video impreuna, dacă nu macar să stam de povești la o cafea sa mai invat și eu meserie ca la youtube nu ma pricep ca la acvarii 😂
Salut. Aproape ai cuprins toate modalitatile: de obicei cele mari sau le cumpar de la altii, sau de la magazin, in cazul ca vreau ceva mai exceptional. Cele mici, la fel, sau le confectionez eu. Pentru acvarii mari imi place sa am o garantie totusi.
@@AquaGardenAquariums deja am doua necunoscute :)) dacă ai putea sa faci un clip pe tema asta m ar ajuta mult, și nu doar pe mine! Faci o treaba excelenta și explicațiile tale sunt foarte clare!
Multumesc din suflet. Am intrebat pentru ca in video este vorba despre substratul activ, care este si fertil totodata, dar nu tot timpul intr-o masura semnificativa. Sa stii ca am in plan sa fac un video despre substraturi.
Salut, te-am găsit din dorința de a învăța ceva mai mult despre plantele de acvariu, de atunci îți admir fiecare video. Am un acvariu de 200l cu filtru extern și o varietate de pești exotici . Din diverse motive orice planta introduc in acvariu nu rezista mai mult de o lună. Efectiv le mănâncă. Daca ai ceva sfaturi cu mare plăcere le voi citi. Toate cele bune
In acvariile plantate unul dintre motivele pentru care se folosesc pesti mai mici este sa nu consume din plante. Daca crezi ca pestii iti mananca plantele identifica care ar putea sa fie specia care iti consuma plantele si renunta la ea sau mut-o intr-un alt acvariu si vezi daca in cateva luni plantele supravietuiesc. Daca nu pestii sunt cauza, plantele se topesc pentru ca nu ai suficienta lumina si/sau fertilizare (micro, macro, CO2). A treia cauza la care ma pot gandi este ca ai prea multa "fertilizare" (NO3, PO4) de la pesti.
@@AquaGardenAquariums CO2 nu am și nu am folosit niciodată, nici măcar nu știu cu ce se "mănâncă". Cât despre micro sau macro sunt total pe dinafară. Recunosc că sunt in urmă cu aceste informații, vina mea. Dacă-mi poți oferii mai multe informații și care ar fi rolul lor as fi foarte recunoscător. Ți-aș trimite o poza cu acvariul doar ca să te crucești despre ce vezi dar nu mă lasă RUclips ul
Micro si macro sunt defapt fertilizarea. Microelementele sunt cele care se gasesc in cantitati mult mai mici fata de macroelemente, cu Fe (fier) la inceputul listei. Macroelementele sunt cele cu molecule mai mari precum NO3 (nitrati) PO4 (fosfati) K (potasiu) Mg (magneziu). Si de aici NPK, probabil ai auzit de la fertilizantii de plante terestre. De obicei un fertilizant All In One le are pe toate. Eu sunt suporter ai fertilizantilor Herb Aquatic made in Romania dar se gasesc multe altele. CO2 este la fel de important ca si fertilizantii de mai sus, deoarece este sursa de carbon pentru crestere, carbonul sta la baza vietii. Cea mai eficienta si ieftina varianta pe termen lung, chiar daca pare o imvestitie mai mare la inceput, este CO2 presurizat din butelie.
A tine pesti discus cred ca este o ramura separata si complicata a acvaristicii. Din ce am vazut eu pe la prieteni si alti hobbyist de obicei ii tin sau singuri sau cu alti pesti din aceasi regiunie (pesti din familia tetra, cory, etc.). Am mai vazut sa fie tinuti si cu alti pesti de talie mare dar mai pasnici. Eu daca as tine discusi i-as tine cu coridorasi, eventual cativa tetra nu prea colorati.
Foarte frumos. In loc sa invat scaping, te invidiez pentru ce poti face. La faza cu plicul parca vedeam cum scoti factura de electricitate si devii super serios :))) PS: cam multe reclame mid-roll (vro 8 a cate patru intreruperi).
Multumesc, scaping se invata usor, estetica e mai grea de invatat. Haha, buna idee cu factura de electricitate. 😂 Am o notita sa pregatesc un video despre asta. Se pare ca ii place la RUclips videoul si baga la greu reclame, dar chiar asa de multe? 😲
Incearca fara sa fii logat. Poate merge si cu logare. Cazul tau nu este unic. Orice canal care a permis mid-roll, are acum multe reclame. RUclips exagereaza ca sa impinga oamenii inspre abonamentul RUclips Premium. E un trend care se va vedea si pe alte platforme (nu-mi amintesc exemplele date in documentar).
Foarte frumos ! Felicitări ! Lemnele lei cumpărat ? Le-ai tratat sau au suferit vreun tratament inainte de a fi folosite in acvariu ? Sunt foarte frumoase ! Imi poti recomanda ,unde pot găsi niste ramuri asa de frumoase ? Sunt începător in domeniu ! Multumesc !
Salutare, si multumesc de apreciere. Lemnele le-am avut cumparate de ani de zile, sunt "spider wood" un lemn galben, care devine maro in apa. Mi-ar fi placut sa ramana mai galbene, deci as fi putut folosi si vita de vie ca si la scape-ul anterior. Cele cumparate din magazin de obicei sunt oarecum tratate, insa daca as fi folosit vita de via, daca ii stiam provenienta (ca nu s-au folosit substante daunatoare) nu le-as fi tratat. Este o perioada buna ca sa cauti vita de vie (radacini si ramuri).
@@AquaGardenAquariums Va Multumesc ! Am sa caut vita de vie . Vita de vie trebuie fiarta sau pregătită într-un anume fel inainte de a o pune in acvariu ?
Este important sa stii daca s-au folosit pesticide sau nu. Daca nu s-au folosit atunci poti sa o pui intr-un butoi cu apa, apoi dupa ce s-a imbibat sa o transferi in acvariu. Daca s-au folosit anumite substante la vie atunci este recomandat sa stai departe de ele, sau sa le fierbi de mai multe ori cu apa curata, insa si asa poti sa ai surprize.
Salutare, ce părere ai despre acele lămpi de la JBL care le-ai folosit? Am de gând sa cumpăr cea de 37 de W pt un acvariu de 110 l (80 cm) cu Co2. Ce părere ai? Ar fi suficient de intensa lumina pt a folosi și Co2 în acvariu?
@@AquaGardenAquariums Am înțeles. Eu am deschis direct linkurile în drept cu lumina folosita, în descriere și m-a dus la lămpile jbl 😁 Mulțumesc de răspuns! 👍🙂
Neata lumeee . Mi-am cumparat nu de curand o pompa de 700 l dar e foarte zgomotoasa nu o mai suport aseara imi venea sa o arunc pe geam sunt foarte dezamagit e si mare ca forma fizica dar si zgomotoasa .Am zis sa ma reapuc de pestisori ca in copilarie nu aveam banuti multi sa-i intretin dar nici acum , nu doresc sa devin profesionist ci doar asa for funn caci imi plac mult problema este alta .Pt un acvariu de 55 de litri e normal sa am o poma de 700 l cum mi-a indicat vanzatorul ? pot sa caut doua mai mici care nu fac zgomot ? ce marca ? deci face o galagie ca daca as fi peste as trai pe uscat intre oameni sau in copaci ..eu personal am vrut sa o arunc pe geam ...cand porneste e foarte zgomoatoasa. Ce marca sa cumpar si sa nu mai fie asa mare ca volum fizic ..ca probabil astea mari fac si zgomot ..Nu am stiu nu mi-a s-a explicat deci am mers cu ochii inchisi .Multumesc ca mi-ai citit nebunia astept un raspuns concret pt ca am vazut ca esti ok :) si voi mai apela la tine din cand in cand poate nu ma va apuca nebunia pestisorilor pe care o aveam in tinerete : ) cu toate ca atunci nu aveam banuti dar nici acum sunt obisnuit cu limita ca sunt Roman ...hahah . Astept un raspuns din partea ta . Multa sanatate familiei tale care te sustine si pestisorilor tai care te admira in secret :P
Daca te referi la pompa ca si filtru atunci 700l/h este putin mare pentru acvariul de 50L, dar in mod normal nu ar trebui sa faca zgomot prea mult doar daca ai inca aer in canistra. Ce tip de filtru e (brand, model)?
Daca imi permiti si tu, hai sa ne tutuim! 😊 O sa vina vremea si membershipului, deocamdata nu consider ca am calitatea episoadelor atat de bune incat sa pot sa ofer membership. Crezi ca ar fi voitori?
fără supărare dar pentru mine si acvariumisti profesonali un acvariu de 300 L asta este încă puțin 😅😅 dar petru începători este bun încă se poate de spus pentru începători 300 L este încă prea bun si prea mult... deamu depinde asta de om dacă este în stare să îngrijească de un asa acvariu... Bun vidio 🤘🤙🌿🌿🦐🦐
😂 Adevarul este ca un acvariu mai mare se intretine mai usor ca nu apar brusc asa de multe schimbari in chimia apei. Probabil fizic e putin mai greu, dar, sincer, as recomanda acvarii mai mari pentru incepatori pentru ca succesul este mai mare. Pacat de costuri, ca acolo se blocheaza toata lumea...
Eu amu asta vreu să spun petru ÎNCEPĂTORI cu cît acvariul este mai mare cu cît este mai isor de îngrijirea lui... De exemplu într-un acvariu de 20 L trebuie să fați tare tare des curat odată în săptămîna cel puțin dar în trun acvariu de 200 L dacă nai multi pesti se poate de făcut curat odată în lună... Concluzia mea este nu vă luați acvariuri de 20 30 sau 10 litri din cauza că des a să făceți curat în el si a să vă dispară plăcerea de a avea un acvariu vă stricate plăcerea mai bine de luat un acvariu de cel puțin 70 L dar în cele mai rele cazuti 50 L Eu asta vă spun din puctul meu de vedere că eu am experiență UNU)Ei acasă am acariu multe 70L 150L 200L 300L 500L acestea sunt acvariurile mele si DOI)Eu singur îngrijesc de toate acestea acvariuri TREI)Eu înmulțesc pesti si PATRU)Eu lucrez în magazin zoo si curăț acvariuri Astai e dovata că eu am experiență si este bine de ascultat de svatul meu
Multumesc. Acuma depinde din ce perspectiva privesti si ce asteptari ai. Daca ai vazut amenajarea acvariului mic unde ziceam ca mi-a ramas soil pentru inca 2 sau 3 amenajari... solul acela l-am folosit aici. Lemnele stateau in gradina de aproape 3 ani...de mult...nu le-am cumparat cu aceasta ocazie. Echipamentele costa, insa eu ma refer la amenajare. Oare se putea mai ieftin sa ajung la aceste rezultate?
Esti pasionat, inteligent si ai in spate cultura si rafinament. Este substratul pe care-ti cladesti postarile. Mai mult, ai un accentuat "ochi artistic" ce-ti deosebeste creatiile de chiciuri. Incepatori sau "experti" este o reala placere sa te urmarim. Si pentru oricine se afla surprize! Bravo, sincere FELLICITARI!
Multumesc. Ma simt flatat! 🤜🤛 Cheers man! 🍻
Super!!! Mulțumesc pt lecția de istorie. Am învățat/aflat ceva nou. Bravo!!
Cu drag! 🤜🤛 Multumesc si eu de suport!
santeti specialisti foarte buni Felicitari!!!🏆
Multumesc.
Frate, 👍🏽 esti creativ si atent la detalii bravo.
Thanks bro. Eu consider ca nu sunt deloc si mai am mult de evoluat.
Uau!!! Superb! Este multă muncă și dedicare... felicitări!
Mie abia îmi trăiesc pești, dar să îmi iasă ceva pe sfert ca acesta....
Multumesc. O sa incerc sa acopar tot in viitor cu videouri si sper sa iti iasa si tie!
Superb acvariul succes în continuare
Multumiri!
Felicitari pentru pozitia ocupata la concurs si felicitari pentru clip! Foarte frumos realizat !
Multumesc din suflet! De doua ori! 🙏
Foarte frumos. Felicitări!
Multumesc! Apreciez!
F.frumos și interesant!Felicitări!
Multumesc frumos! De doua ori! 😁
Arata super
Multumiri!
Felicitări foarte frumos
Multumesc din suflet!
@@AquaGardenAquariums așa vrea sa te întreb ceva am un text permanent de CO2 dela eheim este bun mie îmi arată verde că furtunele lor dela filtre sau sa maduc pe unu din sticla
@@roby6277 Sincer nu stiu ce sa iti recomand. Cele din sticla sunt mai estetice insa functioneaza pe acelasi principiu ca si cele de la JBL sau altele (presupunand ca functioneaza corect). Conteaza si solutia din interior sa fie preparata ok (de obicei trebuie preparat cu apa KH 4 ca sa arate cat mai precis).
@@AquaGardenAquariums ok multumesc
Foarte frumos prezentat, foarte frumos acvariul, felicitari!
Multumesc Rodo, felicitari si tie! Din cate imi amintesc ai luat loc mai bun?
Îmi place clipul .
Felicitari pentru clasare !
Multumesc din suflet!
foarte frumos episodul,si cel mai important,felicitari pt rezultat!!
Multumesc din suflet!
Salut , miasi dori din tot sufletul sa decoram un acvariu în preună
Cine stie, viata e lunga 😉
Multumim, un video foarte fain, istorie, arta!
Cu drag!
Un mare 👍🌷
De folos avem acvariu ,Ms de video🥰🌷👍
😚 Cu placere!
@@AquaGardenAquariums 😊
A iesit foarte frumos!
Multumesc frumos!
Foarte frumos 👍🏻👍🏻👍🏻
Multumesc 🍻
👏👏👏 E un loc foarte bun
Si eu asa cred... Cand ma gandesc cata munca depun altii, si cum bibilesc toata ziua chinezii acvariile si iau locuri mai bune...
@@AquaGardenAquariums sa nu uitam totuși si nu e doar parerea mea, ca cei de la ada nu sunt chiar impartiali..
De acord!
Thanks for sharing this awesome aquarium!
Any time!
Frumos acvariu! Felicitari!
Multumesc
Explicami te rog ce înseamnă ciclarea acvariului și cum pot sa o fac
Ciclarea(ciclul azotului) totul din acvariu, pești, materie in descompunere, detritus, dejecții etc formează sau produce amoniac(forma toxică a azotului) forma care devină toxică la Ph 7> ( de aceea e mai bine să menții în ph ușor acid , adică sub 7, dar asta e alta treabă) acel amoniac este descompus de către o clasă de bacterii in nitriți(NO2), o alta formă a azotului mai puțin toxică dar care, in concentratie mai ridicată devine și ea nociva pt pești. O alta clasă de bacterii, descompun nitriții in nitrati(NO3) aceasta formă a azotului este benefica pt plante și chiar daca se acumulează în valori de până la 20-30mg/l in apa, nu este toxică precum celelalte două, iar plantele in folosesc în creștere. Acesta este ciclul azotului = ciclare
Pt a îl accelera, porni acest ciclu, este suficient să adaugi un aditiv de bacterii pt ciclare.
Salut Silviu. O sa fac un video destul de amanuntit candva despre asta. Colegul de la Herb Aquatic ti-a explicat destul de bine ce inseamna "ciclarea" sau ciclul azotului din acvariu.
Ce tip de nisip ai folosit in partea din fata si daca imi poti spune te rog de unde l-ai achizitionat.
Am folosit un nisip crem necalcaros (pe baza de cvart/cuart), se foloseste si la piscine pe post de filtrare. Sincer nu mai stiu exact din ce magazin este, dar probabil gasesti saci mari de 50 kg la aproape orice furnizor de materiale de constructii (Dede, Leroy, Brico, Hornbach).
video senzational - Felicitari !!!!!
Multumesc "drusza"! 🍻
am un bazin de 100x39x50 in lucru, deocamdata lucrez la dulap si iluminare si adunat toata tehnica. mi a prins f bine acest filmulet .acum stiu ce maI Am nevoie si cum sa fac in continuare.multumesc.
Multumesc si ma bucur ca au fost de folos. 39 e inaltimea sau latimea, si de ce 39?
Frumos, interesant și accesibil 👏👏👏
Multumiri! Incerc tot timpul sa fac lucrurile accesibile in masura in care se poate...
Succes la IAPLC!
Multumesc, asta a fost anul trecut, doar acuma am terminat montajul. Sper sa pot sa particip si anul acesta. 🐟
:)))
Foarte faină asocierea povestii insulei Ada Kaleh cu aquascaping-ul. Merci de felicitări, felicitări și ție pentru loc și evoluție! Dacă o să ai timp pe viitor poate reușim sa facem și un video impreuna, dacă nu macar să stam de povești la o cafea sa mai invat și eu meserie ca la youtube nu ma pricep ca la acvarii 😂
Multumesc si eu. Da, ar fi o idee buna, mai invat si eu ceva aquascaping de la tine 😁
Fain
Esti bun.
Multumesc. Apreciez.
De unde cumperi acvariile sau le confecționezi tu
Salut. Aproape ai cuprins toate modalitatile: de obicei cele mari sau le cumpar de la altii, sau de la magazin, in cazul ca vreau ceva mai exceptional. Cele mici, la fel, sau le confectionez eu. Pentru acvarii mari imi place sa am o garantie totusi.
Te salut, poți te rog sa îmi explici un pic despre substratul fertil? Mersi mult!!
Te salut, despre substratul fertil sau substratul activ?
@@AquaGardenAquariums deja am doua necunoscute :)) dacă ai putea sa faci un clip pe tema asta m ar ajuta mult, și nu doar pe mine! Faci o treaba excelenta și explicațiile tale sunt foarte clare!
Multumesc din suflet. Am intrebat pentru ca in video este vorba despre substratul activ, care este si fertil totodata, dar nu tot timpul intr-o masura semnificativa. Sa stii ca am in plan sa fac un video despre substraturi.
Forte frumos 🌿🐟
He-hey! Multumesc!
Am u acvariu acuma lam cumpărat cum să fac și eu sunt la început
Schimbi 30% apa in fiecare saptamana. 🙂 Daca vrei putem intra in detalii, doar intreaba.
Salut, te-am găsit din dorința de a învăța ceva mai mult despre plantele de acvariu, de atunci îți admir fiecare video. Am un acvariu de 200l cu filtru extern și o varietate de pești exotici . Din diverse motive orice planta introduc in acvariu nu rezista mai mult de o lună. Efectiv le mănâncă. Daca ai ceva sfaturi cu mare plăcere le voi citi. Toate cele bune
In acvariile plantate unul dintre motivele pentru care se folosesc pesti mai mici este sa nu consume din plante. Daca crezi ca pestii iti mananca plantele identifica care ar putea sa fie specia care iti consuma plantele si renunta la ea sau mut-o intr-un alt acvariu si vezi daca in cateva luni plantele supravietuiesc.
Daca nu pestii sunt cauza, plantele se topesc pentru ca nu ai suficienta lumina si/sau fertilizare (micro, macro, CO2).
A treia cauza la care ma pot gandi este ca ai prea multa "fertilizare" (NO3, PO4) de la pesti.
@@AquaGardenAquariums CO2 nu am și nu am folosit niciodată, nici măcar nu știu cu ce se "mănâncă". Cât despre micro sau macro sunt total pe dinafară. Recunosc că sunt in urmă cu aceste informații, vina mea. Dacă-mi poți oferii mai multe informații și care ar fi rolul lor as fi foarte recunoscător. Ți-aș trimite o poza cu acvariul doar ca să te crucești despre ce vezi dar nu mă lasă RUclips ul
Micro si macro sunt defapt fertilizarea. Microelementele sunt cele care se gasesc in cantitati mult mai mici fata de macroelemente, cu Fe (fier) la inceputul listei. Macroelementele sunt cele cu molecule mai mari precum NO3 (nitrati) PO4 (fosfati) K (potasiu) Mg (magneziu). Si de aici NPK, probabil ai auzit de la fertilizantii de plante terestre.
De obicei un fertilizant All In One le are pe toate. Eu sunt suporter ai fertilizantilor Herb Aquatic made in Romania dar se gasesc multe altele.
CO2 este la fel de important ca si fertilizantii de mai sus, deoarece este sursa de carbon pentru crestere, carbonul sta la baza vietii. Cea mai eficienta si ieftina varianta pe termen lung, chiar daca pare o imvestitie mai mare la inceput, este CO2 presurizat din butelie.
Poti lua legatura cu mine pe pagina Instagram sau Facebook.
@@AquaGardenAquariums nu te rețin acum, e târziu, revin mâine. Mulțumesc
Bună te rog poți să-mi zici cu ce pești sunt compatibili pești discus?
A tine pesti discus cred ca este o ramura separata si complicata a acvaristicii. Din ce am vazut eu pe la prieteni si alti hobbyist de obicei ii tin sau singuri sau cu alti pesti din aceasi regiunie (pesti din familia tetra, cory, etc.). Am mai vazut sa fie tinuti si cu alti pesti de talie mare dar mai pasnici. Eu daca as tine discusi i-as tine cu coridorasi, eventual cativa tetra nu prea colorati.
@@AquaGardenAquariums Mulțumesc
@@balintdenis4597 Cu drag.
Foarte frumos. In loc sa invat scaping, te invidiez pentru ce poti face.
La faza cu plicul parca vedeam cum scoti factura de electricitate si devii super serios :)))
PS: cam multe reclame mid-roll (vro 8 a cate patru intreruperi).
Multumesc, scaping se invata usor, estetica e mai grea de invatat. Haha, buna idee cu factura de electricitate. 😂 Am o notita sa pregatesc un video despre asta. Se pare ca ii place la RUclips videoul si baga la greu reclame, dar chiar asa de multe? 😲
Incearca fara sa fii logat. Poate merge si cu logare.
Cazul tau nu este unic. Orice canal care a permis mid-roll, are acum multe reclame. RUclips exagereaza ca sa impinga oamenii inspre abonamentul RUclips Premium.
E un trend care se va vedea si pe alte platforme (nu-mi amintesc exemplele date in documentar).
Intr-un fel e bine, intr-un fel nu... nici nu stiu!
Salut! Ce dimensiuni are acvariul?
Salutare. Este un acvariu 120x50x50 cm
Foarte frumos !
Felicitări !
Lemnele lei cumpărat ? Le-ai tratat sau au suferit vreun tratament inainte de a fi folosite in acvariu ? Sunt foarte frumoase !
Imi poti recomanda ,unde pot găsi niste ramuri asa de frumoase ?
Sunt începător in domeniu !
Multumesc !
Salutare, si multumesc de apreciere. Lemnele le-am avut cumparate de ani de zile, sunt "spider wood" un lemn galben, care devine maro in apa. Mi-ar fi placut sa ramana mai galbene, deci as fi putut folosi si vita de vie ca si la scape-ul anterior. Cele cumparate din magazin de obicei sunt oarecum tratate, insa daca as fi folosit vita de via, daca ii stiam provenienta (ca nu s-au folosit substante daunatoare) nu le-as fi tratat.
Este o perioada buna ca sa cauti vita de vie (radacini si ramuri).
@@AquaGardenAquariums
Va Multumesc !
Am sa caut vita de vie .
Vita de vie trebuie fiarta sau pregătită într-un anume fel inainte de a o pune in acvariu ?
Este important sa stii daca s-au folosit pesticide sau nu. Daca nu s-au folosit atunci poti sa o pui intr-un butoi cu apa, apoi dupa ce s-a imbibat sa o transferi in acvariu. Daca s-au folosit anumite substante la vie atunci este recomandat sa stai departe de ele, sau sa le fierbi de mai multe ori cu apa curata, insa si asa poti sa ai surprize.
Salutare, ce părere ai despre acele lămpi de la JBL care le-ai folosit? Am de gând sa cumpăr cea de 37 de W pt un acvariu de 110 l (80 cm) cu Co2. Ce părere ai? Ar fi suficient de intensa lumina pt a folosi și Co2 în acvariu?
Nu am folosit JBL, sunt Dennerle. Am o parere impartita despre ele. JBL nu am folosit insa cred ca sunt cu o clasa mai prejos de Dennerle.
@@AquaGardenAquariums Am înțeles. Eu am deschis direct linkurile în drept cu lumina folosita, în descriere și m-a dus la lămpile jbl 😁
Mulțumesc de răspuns! 👍🙂
Da asa e, ai dreptate, din pacate cand nu gasesc produsul exact caut sa pun link cu cel mai apropiat produs la care ii gasesc link.
Neata lumeee . Mi-am cumparat nu de curand o pompa de 700 l dar e foarte zgomotoasa nu o mai suport aseara imi venea sa o arunc pe geam sunt foarte dezamagit e si mare ca forma fizica dar si zgomotoasa .Am zis sa ma reapuc de pestisori ca in copilarie nu aveam banuti multi sa-i intretin dar nici acum , nu doresc sa devin profesionist ci doar asa for funn caci imi plac mult problema este alta .Pt un acvariu de 55 de litri e normal sa am o poma de 700 l cum mi-a indicat vanzatorul ? pot sa caut doua mai mici care nu fac zgomot ? ce marca ? deci face o galagie ca daca as fi peste as trai pe uscat intre oameni sau in copaci ..eu personal am vrut sa o arunc pe geam ...cand porneste e foarte zgomoatoasa. Ce marca sa cumpar si sa nu mai fie asa mare ca volum fizic ..ca probabil astea mari fac si zgomot ..Nu am stiu nu mi-a s-a explicat deci am mers cu ochii inchisi .Multumesc ca mi-ai citit nebunia astept un raspuns concret pt ca am vazut ca esti ok :) si voi mai apela la tine din cand in cand poate nu ma va apuca nebunia pestisorilor pe care o aveam in tinerete : ) cu toate ca atunci nu aveam banuti dar nici acum sunt obisnuit cu limita ca sunt Roman ...hahah . Astept un raspuns din partea ta . Multa sanatate familiei tale care te sustine si pestisorilor tai care te admira in secret :P
Daca te referi la pompa ca si filtru atunci 700l/h este putin mare pentru acvariul de 50L, dar in mod normal nu ar trebui sa faca zgomot prea mult doar daca ai inca aer in canistra. Ce tip de filtru e (brand, model)?
Cum mentin apa de 24 grade pt Betta
Cu un incalzitor adecvat pentru marimea acvariului tau. Cati L are acvariul tau?
Trebuie sa puneti membership la canal pentru a putea sa te sponsoriza canalul.
Daca imi permiti si tu, hai sa ne tutuim! 😊 O sa vina vremea si membershipului, deocamdata nu consider ca am calitatea episoadelor atat de bune incat sa pot sa ofer membership. Crezi ca ar fi voitori?
Te asteptam sa participi si la campionatul mondial de paintball & airsoft!
Dati-mi pusca si vin oricand! 🔫
Legenda spune că; un an mai târziu îl vei desfiinţa.
🤣 M-ai prins.
Nice work nice video love that and channel its appreciated new subacriber here😃👍🐟💖
Thanks a lot. I subscribed too! You have nice chiclids!
fără supărare dar pentru mine si acvariumisti profesonali un acvariu de 300 L asta este încă puțin 😅😅 dar petru începători este bun încă se poate de spus pentru începători 300 L este încă prea bun si prea mult... deamu depinde asta de om dacă este în stare să îngrijească de un asa acvariu...
Bun vidio 🤘🤙🌿🌿🦐🦐
😂 Adevarul este ca un acvariu mai mare se intretine mai usor ca nu apar brusc asa de multe schimbari in chimia apei. Probabil fizic e putin mai greu, dar, sincer, as recomanda acvarii mai mari pentru incepatori pentru ca succesul este mai mare. Pacat de costuri, ca acolo se blocheaza toata lumea...
Eu amu asta vreu să spun petru ÎNCEPĂTORI cu cît acvariul este mai mare cu cît este mai isor de îngrijirea lui...
De exemplu într-un acvariu de 20 L trebuie să fați tare tare des curat odată în săptămîna cel puțin dar în trun acvariu de 200 L dacă nai multi pesti se poate de făcut curat odată în lună...
Concluzia mea este nu vă luați acvariuri de 20 30 sau 10 litri din cauza că des a să făceți curat în el si a să vă dispară plăcerea de a avea un acvariu vă stricate plăcerea mai bine de luat un acvariu de cel puțin 70 L dar în cele mai rele cazuti 50 L
Eu asta vă spun din puctul meu de vedere că eu am experiență UNU)Ei acasă am acariu multe 70L 150L 200L 300L 500L acestea sunt acvariurile mele si DOI)Eu singur îngrijesc de toate acestea acvariuri TREI)Eu înmulțesc pesti si PATRU)Eu lucrez în magazin zoo si curăț acvariuri
Astai e dovata că eu am experiență si este bine de ascultat de svatul meu
Studio equipment by Foto Loco
Thanks a lot Locos!
Felicitari pt clasare, scape frumos, dar nu poti zice ca e pe bani putini !!! Sub nici o forma !!!
Multumesc. Acuma depinde din ce perspectiva privesti si ce asteptari ai. Daca ai vazut amenajarea acvariului mic unde ziceam ca mi-a ramas soil pentru inca 2 sau 3 amenajari... solul acela l-am folosit aici. Lemnele stateau in gradina de aproape 3 ani...de mult...nu le-am cumparat cu aceasta ocazie. Echipamentele costa, insa eu ma refer la amenajare. Oare se putea mai ieftin sa ajung la aceste rezultate?