Νικόλας Μαγαλιός: Μια αλλαγή στην καρδιά μπορεί να αλλάξει τα πάντα

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 12 янв 2025

Комментарии • 39

  • @miltiadisvagenas2942
    @miltiadisvagenas2942 27 дней назад

    Φοβερός ο κ.Μαγαλιος. Συγχαρητήρια!

  • @annazouganelli1295
    @annazouganelli1295 4 года назад +16

    Ανδριανη δεν εχω λογια για τις βαθεια ευαισθητες εκπομπες και τους χαρισματικους προσκεκλημενους που μας ανοιγουν δρομους στον ψυχοπνευματικο μας οριζοντα.Συνεχισε το εργο σου!Σου ειμαστε ευγνωμονες!!!!!!!

  • @nmagalios
    @nmagalios 4 года назад +16

    Στο 38ο λεπτό, αντί του συνδρόμου Τουρέτ (Tourette) που αναφέρω, εννοούσα το σύνδρομο Ρεϊνό (Raynaud).

  • @ΓιώταΝικολακοπούλου-δ9κ

    Σας ευχαριστώ από καρδιάς.Υπέροχη συζήτηση.Να είσαστε καλά

  • @ΚατεριναΜερκουρη-ξ7ε
    @ΚατεριναΜερκουρη-ξ7ε 3 года назад +6

    Συγχαρητηρια!! Τα θεματα που φερνετε η προσεγγιση σας εξαιρετικη!

  • @susurada100
    @susurada100 Год назад +1

    Ο καλεσμένος σας σε αυτό το βίντεο μίλησε στην καρδιά μου στον εγκέφαλο στην ψυχή μου.Είναι σαν να έχουμε μιλήσει και να με γνωρίζει καλά.
    Τι κρίμα να μην είμαι στην Κρήτη!

    • @ANDRIANIAGGELIDAKI
      @ANDRIANIAGGELIDAKI  Год назад

      Για την ιστορία ο κ. Μαγαλιός μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Κρήτης.

  • @mariatrika7698
    @mariatrika7698 3 года назад +1

    Πολλες φορες συμβαινει κατι εντελως δυσαρεστο αλλά παντοτε πρεπει να το αντιμετωπιζουμε με ευλαβεια ετσι ωστε να προσπερναμε την οποιαδηποτε στεναχωρια με υπομονη & συνεννοηση απολυτη με τους συνανθρωπους που μας στηριζουνε & μας κατευθυνουνε επαρκως!

  • @ntinavanian5197
    @ntinavanian5197 3 года назад +5

    Πολύ γλυκιά η παρουσιαστρια!
    Και ο κύριος συμπαθητικός. Απλά την κοπέλα την έχω παρακολουθήσει σε πολλές εκπομπές εδώ στο RUclips.

  • @BlioumisVaios
    @BlioumisVaios 4 года назад +10

    Εξαιρετική προσέγγιση, συγχαρητήρια!!
    Όσο για τους διαφωνούντες στα σχόλια απλά μία μεγάλη αγκαλιά τους ταιριάζει έτσι που να ακουμπήσουν οι καρδιές μας!!
    Εύγε και πάλι!

  • @Pennyfitness
    @Pennyfitness 5 лет назад +14

    Καταπληκτικός . Συγχαρητήρια για τις πολύ όμορφες και διάφορετικες με ουσία εκπομπές 💯👌👏👏👏👏👏

  • @evimavrogiannaki9055
    @evimavrogiannaki9055 4 года назад +4

    ωραίες οι ερωτήσεις της δημοσιογράφου!

  • @ntinavarela8993
    @ntinavarela8993 Год назад

    Συγχαρητήρια!!!!

  • @mirelakristai1299
    @mirelakristai1299 5 лет назад +6

    Σας ευχαριστώ για το βίντεο!!!!!! πολύ σοφό !!! ακριβώς έτσι είναι !έτσι νιώθουμε!!!!!

  • @antoniaplevri1770
    @antoniaplevri1770 2 года назад

    Υπέροχη προσέγγιση!

  • @ΠαρασκευηΜπασδανη-ι1π

    Τέλειο Βίντεο ευχαριστούμε πολύ για την προσέγγιση ενός θέματος που είναι η ίδια μας η ζωή...όλα μένα ο και από την καρδιά λειτουργούν το καλό η χαρά ευτυχία ότι καλό και ευλογημένο από την καρδιά. Ευχαριστώ και πάλι να είστε καλά !!!!!!

  • @stellakalabouka6090
    @stellakalabouka6090 5 лет назад +5

    Ευχαριστουμε για το βιντεο....!!! Και την ιδεολογία..,και την εκβανθυση.,τον σκέψεων του..!!!!! Μπραβο!!!!!!!!!!!!!!!

  • @Sunrisesunset13
    @Sunrisesunset13 3 года назад

    Εξαιρετικό βίντεο. Συγχαρητήρια!!

  • @mela43377
    @mela43377 3 года назад

    💎

  • @LinaDream
    @LinaDream 8 месяцев назад

    Μακάρι να έβλεπα τομ κύριο μαγαλιο με την κα Τζωρτζακάκη...θα ήταν η καλύτερη εκπομπή

    • @ANDRIANIAGGELIDAKI
      @ANDRIANIAGGELIDAKI  8 месяцев назад +1

      Λέτε Ε;;;; Για να το προτείνω !!!!

    • @LinaDream
      @LinaDream 8 месяцев назад

      @@ANDRIANIAGGELIDAKI ναι πιστεύω θα είναι φοβερός συνδυασμός!

  • @parmar4191
    @parmar4191 5 лет назад +6

    Αυτό που όλα πρέπει να καταμετρώνται για να τα εξασκήσουμε...
    Απλά και φυσικά, λειτουργεί η καρδιά θετικά όπως περιγράφετε, όταν ταπεινώνεται ο άνθρωπος και αφήνεται στη Χάρη του Θεού. Ό, τι ακριβώς έκανε ο γέροντας Πορφύριος. Ποιός τον εκπαίδευσε; Πόσο απαραίτητα τού ήταν οι μετρήσεις και τα επιστημονικά όργανα για να λειτουργήσει αγιαστικά και χαριτωμένα με τον εαυτό του και τους γύρω του; Δε νομίζω ότι μπορεί να βιώσει κάποιος αληθινή χαρά και ειρήνη στην καρδιά του χωρίς αναφορά στο πρόσωπο του Χριστού, όσο άρτια τεχνικά, ή μεθοδευμένα και αν το προσπαθήσει.

    • @nmagalios
      @nmagalios 4 года назад +1

      Στα πρώτα βήματα, σε κάποιους ανθρώπους, είναι χρήσιμη η καταμέτρηση!
      Η γιαγιά μου, μου τη δίδαξε με το κομποσχοίνι!
      Στην ψαλτική χρησιμοποιείται η κίνηση της χειρός!
      Κάποιοι γενναίοι, ερασταί του Θείου ή εν Χριστώ σαλοί, μπορεί να αφεθούν στη χάρη του Θεού!
      Μακάρι να είχαμε όλοι τον ζήλο και την αγάπη του Αγίου Πορφυρίου και των λοιπών ασκητών!
      Όσοι δεν τον έχουμε, ανάμεσα σε αυτούς κι εγώ, χρειαζόμαστε κάποια τεχνάσματα, κι αυτή η προσέγγιση είναι ένα από αυτά!
      «Αἰὼν παῖς ἐστι παίζων, πεσσεύων• παιδὸς ἡ βασιληίη - Ο Αιών (ο χρόνος) είναι ένα παιδί που παίζει πεσσούς• του παιδιού είναι η βασιλεία». Ηράκλειτος (fragmentum 52)!

    • @parmar4191
      @parmar4191 4 года назад +2

      @@nmagalios ο γέροντας Πορφύριος ποτέ δε μας μίλησε για τεχνάσματα. Ακόμα και τη νοερά προσευχή απέτρεπε να την εξασκούμε με τεχνικές και μεθόδους.
      Όταν αφηνόμαστε στο θέλημα και τη Χάρη του Θεού και προσευχόμαστε με ταπείνωση σ' Αυτόν, βιώνουμε αγάπη, χαρά, ειρήνη, τους καρπούς δηλαδή του Αγίου Πνεύματος. Κι αυτό αφορά όλους μας, όχι μόνο τους ασκητές, αφού όλοι είμαστε εν δυνάμει άγιοι μέσα στην Εκκλησία.

    • @nmagalios
      @nmagalios 4 года назад +7

      Αδελφέ μου,
      Το ότι ο Άγιος Πορφύριος δεν συνιστούσε, γενικώς, τα τεχνάσματα, αν και θεωρώ ότι δεν συνιστούσε την προσκόλληση σε τεχνάσματα, αυτό δεν σημαίνει ότι απαγορεύονται!
      Αν έχεις το χρόνο και τη διάθεση, σου παραθέτω απόσπασμα από παλαιότερο άρθρο μου σχετικά με την καρδιακή προσευχή και κάποια από τα, προς διευκόλυνση, τεχνάσματα:
      "Ας επανέλθουμε όμως στη φράση του Απ. Παύλου «αδιαλείπτως προσεύχεσθε» και ας διερευνήσουμε αν αυτό είναι εφικτό και με ποιο τρόπο μπορεί να επιτευχθεί.
      Οι ασκητές, έχοντας συνειδητοποιήσει την αξία της προσευχής και τη συνεχή παρέμβαση των διαφόρων παρασίτων (σκέψεων, φαντασίας κ.ά.) δημιούργησαν μια συγκεκριμένη μέθοδο ώστε να μπορούν να προσεύχονται συνεχώς και με καθαρό τρόπο.
      Η «ευχή» που χρησιμοποιούν είναι μονολόγιστη και επαναλαμβανόμενη, προφέρεται ενσυνείδητα και λατρευτικά, απευθυνόμενη προς τον Ιησού Χριστό: «Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ Θεού, Ελέησόν με».
      Αν και υπάρχουν πολλά κοινά σημεία μεταξύ της ευχής, της Γιόγκα και του Σουφισμού, σύμφωνα με τους ησυχαστές η ευχή δεν αποτελεί τέχνασμα για συγκέντρωση ή χαλάρωση, δεν είναι Χριστιανικό μάντρα, αλλά η ερωτική επίκληση του ασκουμένου προς τον ίδιο τον Ιησού.
      Οι ησυχαστές, δίνοντας σημασία στην αλληλεπίδραση ψυχικών και σωματικών δραστηριοτήτων, γνωρίζουν ότι το κατάλληλο περιβάλλον και η ρύθμιση κάποιων εκ των σωματικών λειτουργιών, μπορούν να υποστηρίξουν το έργο της προσευχής. Τα βασικά σημεία είναι τα εξής:
      1. Περιβάλλον: τόπος όπου δεν διεγείρονται οι αισθήσεις, ήσυχος και σκοτεινός.
      2. Σωματική Στάση: Ο Άγιος Γρηγόριος ο Σιναΐτης συνιστά να καθόμαστε σε ένα κοντό σκαμνί, να έχουμε κυρτωμένο το κεφάλι και τους ώμους, και τα μάτια μας να είναι προσηλωμένα προς το μέρος της καρδιάς, ενώ άλλοι ασκητές προτείνουν την προσήλωση στον ομφαλό. Προτείνονται και άλλες στάσεις, με τάση προς την κυκλικότητα του σώματος.
      3. Ρυθμική Αναπνοή: Η αναπνοή οφείλει να είναι αργή, ήσυχη και σε συγχρονισμό με το ρυθμό της προσευχής. Εισπνέοντας, προφέρουμε τη φράση «Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ Θεού» και εκπνέοντας τη φράση «Ελέησόν με». Έτσι, «πάσα πνοή αινεσάτω τον Κύριον», κάθε ανάσα μας αποτελεί το συντομότερο ύμνο-προσευχή προς τον Δημιουργό. Το κομποσκοίνι, θεωρείται απαραίτητο βοήθημα για τους αρχαρίους, όχι για την καταμέτρηση των ευχών, αλλά ως βοήθημα για την προσήλωση του νου και την πρόκληση ευρυθμίας.
      4. Εσωτερική Διερεύνηση: ο ησυχαστής εστιάζεται στην καρδιά, αναπνέοντας με ειδικό τρόπο και ερευνά το εσωτερικό της. Δεν υπάρχουν ακριβείς γραπτές οδηγίες, διότι η εποπτεία κάθε ασκητή είναι μοναδική και μπορεί να χαραχθεί μόνο από κάποιον πεπειραμένο «γέροντα». Αν δεν έχουμε τέτοιον καθοδηγητή, ο Όσιος Νικηφόρος ο Ησυχαστής, μας συμβουλεύει τα εξής:
      «Αν δεν έχεις οδηγό, πρέπει να τον αναζητάς με επιμονή. Αν όμως δεν βρίσκεις, τότε αφού επικαλεστείς τον Θεό και Τον ικετεύσεις με συντριβή πνεύματος και δάκρυα και ακτημοσύνη, κάνε αυτό που θα σου πω… Εσύ, λοιπόν, αφού καθίσεις και συγκεντρώσεις το νου σου, πέρασέ τον στην αναπνευστική οδό που αρχίζει από τη μύτη και οδηγεί τον αέρα στην καρδιά· και ώθησε το νου σου κι ανάγκασέ τον να κατεβεί μαζί με τον εισπνεόμενο αέρα στην καρδιά. Κι όταν εισέλθει εκεί, τα μετέπειτα δεν θα είναι πλέον χωρίς ευφροσύνη και χαρά. Όπως δηλαδή ένας άνδρας που είχε απουσιάσει μακριά από το σπίτι του, όταν επιστρέψει, δεν ξέρει τι κάνει απ’ τη χαρά του που αξιώθηκε να συναντήσει τα παιδιά του και τη γυναίκα του, έτσι και ο νους όταν ενωθεί με την ψυχή, γεμίζει από ανείπωτη ηδονή και ευφροσύνη. Λοιπόν, αδελφέ, συνήθισε το νου σου να μη βγαίνει γρήγορα από εκεί. Στην αρχή στενοχωρείται πάρα πολύ από το εκεί κλείσιμο και τον περιορισμό· όταν όμως συνηθίσει, δεν ανέχεται πια να περιφέρεται έξω. Γιατί η βασιλεία των ουρανών είναι μέσα μας, και καθώς ο νους την παρατηρεί εκεί και με την καθαρή προσευχή την επιδιώκει, νομίζει βδελυρά και μισητά όλα τα έξω.
      »Αν λοιπόν με την πρώτη προσπάθεια εισέλθεις με το νου σου στον καρδιακό τόπο που σου υπέδειξα, ευχαρίστησε και δόξασε τον Θεό, και σκίρτησε και εξακολούθησε αυτή την εργασία για πάντα. Αυτή είναι που θα σε διδάξει εκείνα που δεν γνωρίζεις. Πρέπει ακόμη να μάθεις και τούτο· όταν ο νους σου βρίσκεται εκεί, να μη σιωπά και να μην κάθεται αργός, αλλά να έχει ως έργο και ακατάπαυστη μελέτη του το ''Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ Θεού, ελέησόν με'', και να μην το σταματά ποτέ. Γιατί αυτό διατηρεί το νου συγκεντρωμένο, τον αναδεικνύει ανίκητο και απρόσβλητο κατά τις επιθέσεις του εχθρού και του αυξάνει καθημερινά την αγάπη και τον πόθο του Θεού.
      »Αν πάλι, αδελφέ, παρά τις εντατικές σου προσπάθειες, δεν μπορείς να εισέλθεις στην περιοχή της καρδίας καθώς σου περιέγραψα, κάνε αυτό που σου λέω τώρα, και με τη βοήθεια του Θεού θα βρεις ό,τι ζητάς. Γνωρίζεις ότι το λογιστικό μέρος της ψυχής κάθε ανθρώπου βρίσκεται στο στήθος. Εκεί, μέσα στο στήθος, και όταν σωπαίνουν τα χείλη, μιλάμε και σκεπτόμαστε και συνθέτουμε προσευχές και ψαλμούς και άλλα. Αφαίρεσε λοιπόν από το λογιστικό κάθε λογισμό -μπορείς, αν θέλεις- και δώσε σ’ αυτό το ''Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ Θεού, ελέησόν με''. Και ανάγκασέ το να φωνάζει εσωτερικά πάντοτε αυτό αντί οποιαδήποτε άλλη έννοια. Αν αυτό το τηρήσεις για αρκετό καιρό, αναμφίβολα θα σου ανοιχτεί μέσω αυτού και η καρδιακή είσοδος, όπως έχουμε γράψει και όπως κι εμείς από την πείρα έχουμε μάθει. Κι ακόμη, θα έρθει σε σένα, μαζί με την πολυπόθητη και τερπνή προσοχή, κι όλη η χορεία των αρετών, αγάπη, χαρά, ειρήνη κλπ., που θα ικανοποιήσουν όλα τα αιτήματά σου με τη χάρη του Ιησού Χριστού, του Κυρίου μας».
      Να είσαι καλά,
      Ν.

  • @konstantinav.9705
    @konstantinav.9705 5 лет назад +2

    👏👏👏👏👏👍🌹🦋

  • @primoschatzinousios9699
    @primoschatzinousios9699 5 лет назад +1

    Πως μπωρουμε να ερθουμαι σε επαφη με τον νικολα

    • @ANDRIANIAGGELIDAKI
      @ANDRIANIAGGELIDAKI  5 лет назад +2

      Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο 697 363 7454

  • @antrikostantinidou3154
    @antrikostantinidou3154 4 года назад +4

    Άχ αυτή η καρδια