"Dragu-mi era satul nostru cu Ozana cea frumos curgătoare şi limpede ca cristalul, în care se oglindeşte cu mâhnire Cetatea Neamţului de atâtea veacuri" spunea ilustrul povestitor. Ce legătură are asta cu scurtmetrajul respectiv? Păi o legătură directă nu are, dar m-am gândit la acest fragment din arhetipalele "Amintiri" ...simțind regia scurtmetrajului semnată de Ozana Nicolau. Dacă are vreo importanță genul regizorului pentru produsul artistic final? Bineînțeles că are și încă o influență foarte puternică. Aceia care afirmă/consideră că filmul este slab probabil subînțeleg că scurtmetrajul este varianta în miniatură a filmului artistic propriu-zis. Filmul de scurtmetraj nu este un film artistic în miniatură, cel puțin nu în sensul în care să-i pretindem a avea toate "momentele subiectului" unei narațiuni, ca să ne exprimăm în termeni literari. Filmul de scurtmetraj este mai degrabă o variantă a poeziei lirice. Celebra idee (din literatură) că un gând devine liric dacă este spus pe jumătate, apoi se suspendă, se aplică și în cinematografie. Așadar filmul de scurtmetraj este mai degrabă o variantă a poeziei lirice transpusă cinematografic. Iar poezia prin natura ei inefabilă supune cititorul/spectatorul la un efort, mai mic sau mai mare, al decodificării figurilor de stil. "The Island aka Boat Trip" nu este încărcat cu simboluri, dar asta NU îi anulează valoarea artistică. Ceea ce ni se pare a-i lipsi este, de fapt, ceea ce i se potrivește și îi dă valoare, căci merge în siajul temei abordate, respectiv un aspect prozaic de moravuri și reflectarea lui tăcută în sufletul tinerei implicată ea însăși într-o relație erotică. A-i pretinde filmului un scenariu ori un fir narativ elaborate după tiparele clasice cinematografice înseamnă a amesteca genurile. Este ca și cum - după ce am lectura celebrele versuri ale ilustrului Nichita din "Emoție de toamnă": "A venit toamna, acoperă-mi inima cu ceva, cu umbra unui copac sau mai bine cu umbra ta..." - noi am întreba: "Păi, bre, Nichita, păi ne lași așa, în coadă de pește...? Păi ți-a mai acoperit iubita inima sau nu ți-a mai acoperit-o?".
Hai cu Dianaaaaaaaa! ❤️
mie mi a placut.... multumim!!!
Fain! Mi-a placut! Si fata principala e foarte expresiva
Slana Marianeeee!!!
😃😃😃😃
Mi-aș dori foarte mult ca acea casă să fie a mea. Locație frumoasă.
daca turcu' plateste nu vad nici o problema...
Frumos. Mi a plăcut!
Slana Mariane!
Frumos ! 👏👏👏
8/10.
Daca il scurtati la 10 min era mult mai ok. Asa parca prinde sindromul ciorbei.
Bun film.
Nu mi-a placut de Cocis niciodata ca tipologie umana, dar joaca bine.
Bunisor film mia placut
"mi-a" ce-ai cu miaua?
"Dragu-mi era satul nostru cu Ozana cea frumos curgătoare şi limpede ca cristalul, în care se oglindeşte cu mâhnire Cetatea Neamţului de atâtea veacuri" spunea ilustrul povestitor. Ce legătură are asta cu scurtmetrajul respectiv? Păi o legătură directă nu are, dar m-am gândit la acest fragment din arhetipalele "Amintiri" ...simțind regia scurtmetrajului semnată de Ozana Nicolau. Dacă are vreo importanță genul regizorului pentru produsul artistic final? Bineînțeles că are și încă o influență foarte puternică.
Aceia care afirmă/consideră că filmul este slab probabil subînțeleg că scurtmetrajul este varianta în miniatură a filmului artistic propriu-zis. Filmul de scurtmetraj nu este un film artistic în miniatură, cel puțin nu în sensul în care să-i pretindem a avea toate "momentele subiectului" unei narațiuni, ca să ne exprimăm în termeni literari. Filmul de scurtmetraj este mai degrabă o variantă a poeziei lirice. Celebra idee (din literatură) că un gând devine liric dacă este spus pe jumătate, apoi se suspendă, se aplică și în cinematografie. Așadar filmul de scurtmetraj este mai degrabă o variantă a poeziei lirice transpusă cinematografic. Iar poezia prin natura ei inefabilă supune cititorul/spectatorul la un efort, mai mic sau mai mare, al decodificării figurilor de stil. "The Island aka Boat Trip" nu este încărcat cu simboluri, dar asta NU îi anulează valoarea artistică. Ceea ce ni se pare a-i lipsi este, de fapt, ceea ce i se potrivește și îi dă valoare, căci merge în siajul temei abordate, respectiv un aspect prozaic de moravuri și reflectarea lui tăcută în sufletul tinerei implicată ea însăși într-o relație erotică. A-i pretinde filmului un scenariu ori un fir narativ elaborate după tiparele clasice cinematografice înseamnă a amesteca genurile. Este ca și cum - după ce am lectura celebrele versuri ale ilustrului Nichita din "Emoție de toamnă": "A venit toamna, acoperă-mi inima cu ceva, cu umbra unui copac sau mai bine cu umbra ta..." - noi am întreba: "Păi, bre, Nichita, păi ne lași așa, în coadă de pește...? Păi ți-a mai acoperit iubita inima sau nu ți-a mai acoperit-o?".
Ați explicat și argumentat foarte bine! Toți cei care urmăresc scurtmetraje și nu sunt mulțumiți ar trebui să citească acest comentariu.
Slab. Foarte slab! Sfarsitul este specific romanesc: in coada de peste.
De ce? Nu pleaca nimeni la Hollywood sa faca avere?
Prost sunet
Bubuie de ipocrizii si false virtuti relationale. Dialoguri de trei, pardon, doi lei. Slab. Foarte slab .