arkadaşlar bir boğaziçili olarak söylüyorum bölümlerin %70 devam zorunluluğu var okulda 5. yılım şimdiye kadar kimsenin başkası adına imza attığını görmedim 70 kişilik dersler dahil olmak üzere. okulun ilk yılında derslere gitmediğim için sınavlarından aa getirdiğim dersten cb aldım yukarda konuşan arkadaş nasıl bu şekilde hayatını sürdürebilmiş bilmiyorum ama derslere gitmezseniz dersin hocası finalden "ben sizi tanımıyorum" deyip çatır çatır kovuyor. tamam, okulun marka değeri, ve çevresi akademik ortamından daha önemli olabilir bu tür uğraşları olmayan insanlar için ama azıcık aklınız varsa harvard mezunu olup size ders anlatmaya türkiyeye dönmüş insanların dersine de bir zahmet gidersiniz.
Sadece 1 yıl çalıştıysanız, kapasitenizi tam olarak zorladığınıza inanmıyorsanız, yeniden hazırlanın. Sonra ömür boyu pişman olabilirsiniz. Pişmanlık, çalışıp başarılamayanlardan değil, denenmeyenlerdendir. İnsan, elinde olmayana değil, elinde olup da kaçırdığına üzülür.
abi kusura bakmayın da bi odtüde en zor bölümde okuyup mezun olan biriyle video çekmişsiniz bi de bounde zor olmayan bi bölümde okuyan biriyle video çekmişsiniz tabi boun>odtü gibi olur keşke aynı bölümlerden insanlar seçseydiniz
Teknik okullarda muhendislik okumak daha zor ama yine de Boun muhendislik okuyan birinin de esit agirlik ya da sozel agirlik ogrencisi kadar rahat olacagini sanmiyorum. Derse gitmeden gecmek mumkun degildir bence.
konuştuğum herkes çift anadal yapmanın zor olduğunu kontenjanın az olduğunu ve özellikle mühendislik bölümlerinde rekabetin çok olduğunu söylüyor. çok kolaymış gibi bahsedilmiş videoda
Boğaziçi mezunu olarak bayıldım bu tanıtıma.. "bölüm seçme, üniversite seç -aynı alan için-". "üniversite kültürdür.", "hiçbir şey olmazsan en azından birilerinin sağında solunda olursun.", " zeki kişiler seni geliştirir." dikkatimi çeken ifadelerdi.
@@sema2372 ama kolej ögrencileri dilden rahat 60 yapabildikleri icin dil sinavina da giriyor.. iyi bir muh ya da tip gelmezse bari gideyim Bogazicinde okuyayim diye.. ondan dolayi bizim dil siralamasinin ilk 2ksi sayisalcidir..
çok akıcı konuşuyorsun ama sanki tam bilmediğin şeyleri çok eminmiş gibi söylüyorsun ve bu bana bazı konularda bilginin olmadığı ama fikrinin olduğunu ifade ediyor
Fazlı selam, fazlasıyla detaylı incelenebilecek bir konuda 12 dakikalık genel bilgiler veren bir video çektik. Haliyle eksiklikleri de çok oluyor. Söylediğim şeyleri genel bir çerçeve olarak düşün. Her vakanın farklı gerçekleri ve dolayısıyla farklı bir tercih mantığı olabilir. Kararını verirken muhakkak bölümler üzerine de detaylı düşünüp ona göre seçim yapman gerekiyor.
Ben de tercih yapacak arkadaşlarımız için birkaç öneride bulunayım bu vesileyle, videoya da şerh düşmüş olacağım: 1-) Üniversite değil bölüm seçin hatta meslek seçin. Ben bu üniversiteyi ne için istiyorum sorusunu mutlaka kendinize sorun. İstediğiniz okul/bölümden insanlara ulaşın. 2-) Çap yapmak videoda bahsettiğiniz kadar kolay/rahat değil. Sağlam bir ortalama gerekir ve dediğiniz gibi her bölüm için belirli olanaklar var. 3-) Boğaziçi sizi akıllı insanlarla tanıştıracaktır ama ortamdaki çeşitlilikten dolayı dikkatli olmak ve iyi arkadaşlar seçmek gerekir. Video için teşekkürler. 49W beğenerek izliyoruz :)
Ben de bölüm değil, üniversite seçin diyorum. O herkesin çalışmak istediği yabancı denetim şirketleri, danışmanlık şirketleri, yabancı tüketim ürünleri şirketleri, başvuruları süzüp birkaç üniversite dışında özgeçmişleri görmüyorlar bile. Bölüm, uzmanlık kazandırmıyor çünkü. İş işte öğreniliyor, bu nedenle adamlar, bölüme pek bakmıyor, etiketi olan üniversite olsun diyorlar. Pazarlama yönetimi, marka yönetimi, reklam yönetimi vs. konularında çalışacak kişi için bölümden çok okul adı önemli. Bölüm değil ama, meslek seçin görüşüne ise katııyorum. Örneğin makina mühendisliği gibi çok spesifik, doğa bilimi, ana alan konumunda olan, mezunu olmayanın yapamayacağı teknik alanlar, çok iyi bir üniversitede daha genel bir bölüme tercih edilir.
@@istanbulteknikuniekonomifo5629 İlk iş olarak, Bahçeşehir Ekonomi'yi elerdim. Çok ekonomi mezunu var. Bu nedenle, ODTÜ ve Boğaziçi'nin başka bölümleri tutarken, Bahçeşehir'e gitmezdim. Boğaziçi Turizm diyorum. Bu okulun hangi bölümü olursa olsun, kendi alanında veya başka alanlarda yönetici olma veya kendi işini kurma oranları çok yüksek. Kendi alanında tercih edilen bir kişi olursun. Turizm, belli başlı okullarda çok bulunan, çok mezunu olan bir bölüm de değil. Bir de üstüne Boğaziçi olması, çok avantaj. Boğaziçi, bünyesinde çok fazla bölüm bulunduran bir okul da değil. Çoğunlukla ihtiyaç duyulan bölümleri barındırıyor. Kamu Yönetimi'ne gelince, iş alanı dar bir bölüm. ODTÜ de, mühendislik dışında, muadili okullara göre, fazla tercih edilen bir okul değil. Bence, bu üçü arasında tercih net.
Boğaziçi'nde ve Almanya'da bir üniversitede okudum, çok farklı insanlar gördüm ve söylediklerini tasdikleyebilirim arkadaşın. Üniversitenin kültürü aslında üniversiteden alacağın şey. Farklılıkların farkına varmanın yeridir bence üniversite ortamı.
Beyler Ankara'da okumak istiyorum ve bilgisayar mühendisi olmak istiyorum hangi üniversiteyi seçeyim :d ODTÜ gözümden düştü ama onun bilgisayar mühendisliği ilk binde kazanabilir miyim bilmiyorum
Şunu farkettimki; Odtüye gidenler boğaziçini, Boğaziçine gidenler Odtüyü beğenmiyor. Özet: İkisinden biri tutuyor ise gidin, ikiside tutuyorsa hangisinde daha çok arkadaşınız varsa ona gidin.
Odtülüyüm ,boğaziçine de bayılıyorum .İkisi de muhteşem okullar. Bu arkadaş kime neyi kanıtlamaya çalışıyo yalan yanlış bilgilerle ve ön yargılarla onu da anlamadım açıkçası.
Böyle, sözde bilgili, entellektüel insanların dangur dungur konuştuğu şeylere göre tercih yapmayın genç arkadaşlar. Bunun, bir tercih videosu değil dikkat çekmek için yapılan gelişi güzel çekilmiş bir youtube içeriği olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Uniar araştırmalarına ve bu konuda uzman olan insanların söylediklerine bakın. sağlıklı bilgiler veren öğrenci ve mezunlarla da konuşmayı ihmal etmeyin elbette.
Katılıyorum. Böyle gelişi güzel video yapan insanlar Boğaziçi Üniversitesi'ni hedefleyen insanlar için moral bozucu oluyorlar. Bi kere adamın yaptığı videonun yaptığı yer ve yapılış tarzı akılllara zarar.
Üniversite kültürdür katılıyorum. Bir de okulların aldığı etiketler var. Bilkent podyum etiketini almış olabilir doğrudur ama bunun haber değeri olduğundan magazinel olduğundandır. Okulda podyumda yürürmüş gibi dolaşan insanlara maruz kalırsınız ama baskın kültür bu değildir. Bu etiketten dolayı Bilkent kültürünün böyle olduğundan bahsetmek talihsiz bi yorum olmuş. Giren herkesin fazlasıyla katma değerle ayrılacağı, vizyon aşılayan, hocaların kalitesinin zirve olduğu bir okuldur Bilkent. Bunu burssuz-paralı olarak aldığı 300k-500k sıralamalı öğrencileri de bu kültürde harmanlayarak başarmaktadır. Bu yüzden daha da değerlidir. Kendisi de benimle bir gün boyunca derslere girmişti farkındadır belki bunların ama sadece magazinel kısma değinip geçmek istedi muhtemelen. Seviyoruz kendisini :) P.s. Lübnan (ekonomi ağırlıklı) videosu istiyorum hocamdan
ODTÜ EE okuyan biri olarak yazıyorum bu arkadaşı dinleyerek tercih yapmayın hele hele bölüm değil universite secini dinleyerek kesinlikle seçim yapmayin
Öncelikle video ismi çok doğru, cidden aşırı farklı bir üniversite tanıtımı olmuş. “Evi arabayı sat oğlanı okut boğaziçine sok” temalı gibi :d. Şaka bir yana Boğaziçi bu ülkede öğrencisiyle ve hocalarıyla üst düzeyde olan, sektörlere ve kurumlara değer katan, Türkiye’nin tartışmasız en iyi okullarından biridir. Ancak video içinde yapılan yorumların bir çoğunda temel hatalar olduğunu ve genç kardeşlerimizi yanlış yönlendirdiğinizi düşünüyorum. Naçizane kendi düşüncemi şöyle açıklayabilirim; okulun ismi çok önemlidir ve bir markadır çok doğru, ancak seçilen bölümlere bir genelleme olarak bakılmamalı. Öncelikle bölümün sayısal mı, sözel mi, eşit ağırlık mı olduğu çok önemli. Çünkü eşit ağırlık ve sözel grubundaki öğrenciler ve mezunlar kendi mesleklerini bir bakıma mezun olduktan sonra şekillendirirken, sayısalcı arkadaşlar bölüm tercihinde seçmiş oluyorlar. Bir öğrenci bilgisayar mühendisliği okumak isterken Boğaziçi tutmuyor ama inşaata yetiyor puanım diye inşaata mı yönelmeli? Bu kişi mezun olduğunda yapacağı iş, çevre, şartlar tamamen değişmiş olmuyor mu? Söylediğiniz ODTÜ vs Boğaziçi bölüm değişikliği olayına kesinlikle katılmıyorum. Meslek tamamen değişiyor. Ben kişisel olarak şu şekilde tercih yapılması gerektiğini düşünüyorum: mesleği seç, meslekte en iyi okullar hangileriyse onları tercih et. Ben İTÜ Metalürji ve Malzeme Mühendisliğinden yeni mezun oldum. Sektörde başı çekenler İTÜ ve ODTÜ mezunu. Sektörde Boğaziçili yok çünkü orada o bölüm yok. Ne yani ben şimdi sevdiğim bölümü mü değiştirseydim :). Bunun dışında sözel ve eşit ağırlıkçı arkadaşlar için de Fakülte tercihi önemli diye düşünüyorum. Ayrıca son olarak “Yatay geçiş yaparım, çap yaparım” hikayelerini çok duyuyoruz ama olmuyor o iş öyle kolay değil, üniversitenin ilk senesi ders çalışmıyor bir çok insan :). Tüm bunları son derece bilinçli tercih yapan bir kardeşiniz olarak sizlerle paylaşmak istedim. Başarılar dilerim.
Kadir selam, size katıldığım yerler var. Bu denli kapsamlı bir konuda çekilmiş bir video doğal olarak eksiklikler barındırıyor. Tekil örnekler üzerinden gidersek videoda söylediğimden daha doğru tercih şekilleri/mantıkları olabilir ama genel için söylediklerimin daha geçerli olduğunu düşünüyorum. Mühendislik hakkında çok bir fikrim yok ama şunu söyleyebilirim bir çok boun ee, endüstrici arkadaşım kod yazıyor, veri bilimi çalışıyor. Yani bölümler arası sınırlar çok da katı olmayabilir. Mesleki açıdan bakarsak da herkes işin çalışılan yerde öğrenildiği konusunda hemfikir gibi. Eğer 18 yaşında ne yapacağınızdan çok emin biriyseniz o zaman sizin için hikaye farklı olabilir. Ben değildim, birçok insan da değil diye tahmin ediyorum. Çap hikayesi çok konuşulur az yapılıra katılmıyorum. Yükselen bir trend var :) bence çok anlamlı değil ama insanlar yapıyor.
Ömer Selam, ee, kontrol otomasyon ve endüstriciler (İTÜ de matematik mühendisliği de var bu alanlarda çalışan) algoritma, veri analizi, yazılım gibi alanlarda zaten çalışırlar, onların iş olanakları arasında bunlar mevcut, ancak inşaat mühendisi çalışamaz maalesef ben bu kadar uçlardan bahsediyordum. Video içerisinde de makina ve inşaat vardı o yüzden iki ayrı uç olarak görüyorum. Bir fikir ve amaç yoksa dediğine katılıyorum en azından çok iyi bir üniversiteye git bir şey olursun cidden, en azından dediğiniz gibi arkadaşların o çevreden olur. Bu arada Boğaziçi ve İTÜ yü sosyal yaşam anlamda da biliyorum ve zaten bu konuda da çok iyi seviyede Boun, bunun gibi onlarca seçim kriteri de vardır dediğin gibi, tercih yapacak kişiye bağlı işte ne kadar konuşsak da boş :). Çap bence de anlamsız 😂
Boun Endüstri ve Bilgisayar tutmayanlar, Boun İnşaat'a gidiyor evet, ama bitirince İnşaat olarak çalışmak zorunda kalmıyorlar. Dünya kadar banka, sigorta, hızlı tüketim şirketi genel müdürü Boun İnşaat mezunu. Su akıp yolunu buluyor, okulun etiketi, kişinin kapasitesi olunca, her kapı açılıyor. Sizin mezun olduğunuz yer de güzel tabi, hayırlı olsun. Spesifik, teknik bir alan, İTÜ de olunca, o alanda en iyi olma imkanınız var.
Kadir Gök ben de itü metalurji ve malzeme mühendisliği bölümünü yazmayı düşünüyorum.Hangi sektörlere yönelmeyi düşünüyorsunuz? Çalışma ortamlarınız nasıl? Çalışma şartlarının zor olduğu söyleniyor bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Türkiye’deki iş olanakları açısından bölümü nasıl değerlendirirsiniz? Yanıtlarsanız çok sevinirim 🙂
İrem • bölümün iş olanakları güzel özellikle itüden mezunsan büyük ve kurumsal şirketlerde çalışma şansın artıyor. Bu bölümden mezun olursan demir-çelik, alüminyum, plastik,kompozit, beyaz eşya, otomotiv, savunma sanayii gibi alanlarda çalışabilirsin. Pozisyon olarak kalite, arge, satış, satın alma, üretim gibi yerlerde yer alabilirsin. Çalışma şartlarına gelecek olursak fabrika ortamında çalışmak kolay değil ancak sen bir mühendis olarak bir sorun olmadığı sürece üretime gitmeyeceksin. Onun dışındaki zamanın genel olarak ofis, iş seyahatleri, görüşmeler gibi yerlerde geçer. Bölümü önerir miyim diye soracak olursan öneririm çünkü keyif alıyorum bu meslekten. Ancak keyif almayan da bir çok insan var. Kendini iyi tanımalısın öncelikle, sonrası senin isteğine kalmış. Eğer bu mesleği tercih edecek olursan özellikle ingilizcen çok iyi olmalı. İlk sorulan sorulardan biridir bu. Ortalamamızı da soruyorlar şirketler. Onu da yüksek tutmalısın. Bunları sağlarsan çok güzel şirketlerde çok iyi yerlere gelirsin.
Liseli arkadaşlar size en büyük sırrı vereyim mi toplaşın bak... Eğer biri, okulu tarafından çok tokatlandıysa kendi okulunu yerer. Diğer türlü de Koç, Bilkent, Boğaziçi ve ODTÜ'lüler için en iyi okul kendilerinindir. Bu arkadaşın da muhabbeti keyifli ama bana sorarsanız da ODTÜ > Boğaziçi mesela :) Ve Bilkent de öyle tiki kampı değil. Herkes kendi okulunu övecek. Siz gidin gezin, içinize en çok sineni yazın. Hepsinde yaklaşık aynı verimi alacaksınız merak etmeyin.
@@turtletamer5386 itünün ismi bence diğer 3ünden geride onu son sıraya yazarım. ODTÜ-Bilkent arası farkta sosyal beklentiler daha önemli. Boğaziçi için de İstanbul faktörünü isteyip istememe + yönetici olma hedefinin olması önemli.
@@kingpenguin9351 ben isim açısından demedim ki mühendislik eğitimi açısından dedim, yoksa boğaziçi'nin ismi açık ara önde.söylediklerine katılıyorum genel olarak
@@turtletamer5386 eğitim kalitelerini o okulda okumadan bilmek zor ama fena bi sıralama değil o açıdan evet. Benim vurgulamak istediğim kısım üniversite seçerken eğitim kalitesi dışında çok fazla faktör var. Hangi okuldan mezun olursan ol "self-taught" gerçeği olduğu için sosyal faktörleri öncelemek lazım.
@@kingpenguin9351 herbirinde okuyan arkadaşım var, netten iki yazı okuyup sallayan ergen değilim. evet iş kişide biter,sosyal imkanlar da önemlidir katılıyorum.
05:40'tan itibaren söylediği şeye katılıyorum %100. Lise hayatım boyunca üniversitede makine mühendisliği okumak istemiştim, sınava girdim çıktım puan geldi İTÜ makine tutuyor ODTÜ makine tutuyor BOUN makine tutmuyor. BOUN inşaat yazdım girdim. Sonra ilk sene makineye geçmeye çalıştım olmadı çap falan da yapmadım vel hasılı paşa paşa okudum inşaat mühendisliğini. Şu an bir makine mühendisinin yapacağı işleri yaptığım bir mesleğim var. Neticede muradıma erdim, 6 sene de boğaziçinde okudum çok çok iyiydi. Ne iş yapmak istediğiniz konusunda inanılmaz kararlı değilseniz -ki ben makine konusunda baya kararlıydım esasen- bölüm seçmeyin okul seçin.
Uluslararası Bou ve Metu arasında çok fark yok bu adam tmci mühendisliği çok kolay göstermiş inşaat çift anadal elektrikle bouda yok \Teknik anlamda daha iyi anlamak ve kasmak istiyorsanız kesinlikle METU video çok bou fani gibi olmuş çok şahsi görüş katmış biraz araştırıp konusabilirmis
Selam, hocam bu yorumu benim odtulu arkadaslarımdan da duyuyordum. Eğer bounda istediğiniz bölümü kazanmanıza rağmen ODTÜ teknik vs diyip gittiyseniz saygı duyarım öteki durumda malesef ciddiye alınacak bir yorum olmuyor. İnsaat-elektrik şakaydı. Mühendislik hakkında bilgim sınırlı haklısınız o yüzden videoda da düzeltmeye çaliştım teknik bilgi vermiyorsa okulu seçin diyerek. Boun vs Metu Uİ farklı değil yorumunuzu neye göre yaptınız merak ediyorum. Mühendislikler için geçerli olmayan açık bir sınıf farkı var çünkü.
Üniversite okumayı turistik gezi için nereyi tercih etmeliyiz tadında anlatmışlar. Akıcı bir içerik olmuş ama üniversite eğitimi sadece bir gezi/deneyimin ötesinde belki de ömrünün sonuna kadar çalışacağın mesleği seçmek için bir fırsat. Sözün özü BOÜN de istediğiniz bir bölümü kazanabiliyorsanız okuyun ama sırf o okulda okumak için puanının yettiği bir bölümü seçmek aptallık olur.
Odtu elektrik bogazici makinaya bin basar . Odtu kimya mühendisliği bogazici kimya arasında dağlar kadar fark var. Mühendislik alnında odtu bogazicine göre çok gelişmiş bir universitedir. Tabu temel bilimler veya iibf için aynı şeyi söyleyemem.
Makina, elektrik vs gibi teknik bölümler geliyorsa ODTÜ ye gidin kesinlikle ben bir boğaziçiliyle görünüş olarak çok fark olacağını sanmam ama iç donanım olarak bir ODTÜ'lü kesinlikle daha donanımlı olur
arkadaşlar bölüm değil üni seçerseniz ki bu maaş kaygısıyla alınmış bir karar olacaktır pişman olursunuz. sevmediğiniz bir işten ne kadar para kazansanız da kar etmez araştırmalar orta sınıf ve sevdiği işi yapanların mutluluk oranlarının en üst düzey olduğunu söylüyor. Lütfen ama lütfen her duyduğunuzu kendi geleceğiniz gibi önemli işlerde uygulamayın
@@ahmetturkar5357 tabi öyle olur adında teknik var en basitinden. ayrıca ankara da. bi de 3ten 4e geçerken ortalaması 3 ve üstüyse aselsan teklifi de alır diğerlerini saymıyorum. en çok odtü den mühendis alıyorlar diye biliyorum
Videonun özeti : Videonun başı: Hem derslere gitme okul kolay (akademik açıdan) iki bölüm aynı anda rahat rahat çap yapılır. (hem mühendislik için hem diğerleri için) Videonun sonu :Kulüplere kendini fazla kaptırma akademik başarı olmaz okul uzar . Bu ne yaman çelişki birader Sonuç : kulüplere fazla kaptırma kendini, Derslere gitme Eeee yani sonuç olarak napıyoruz okey mi oynuyoruz napıyoruz Hee pardon kültürü nefes alarak içimize çekiyoruz
Çap sosyal bilimlerde iibfde yapması kolay. Benim arkadaş çevrem de buradan olduğu için etrafımdaki herkes yapıyordu. Boğaziçi'nde mühendisliklerde ne kadar yaygın bilemiyorum. Sabancı üniversitesinde mühendisler içinde de çok yaygın. Derslere kimse gitmez dediğim amfi dersleri için geçerli yoklamalı küçük sınıflı derse gideceksiniz. 3. sınıftan sonra okula gitmeme şansınız yoktu yani bizde. Tabi bu dediklerim de kendi çevrem ve gördüklerim üzerinden mühendisliği bilemem amfi dersi ne alırlar ne yaparlar. Derse gitmemek okul kolay anlamına gelmez okul kolay değildir oturup dersine çalışacaksın.
06:20 arkadaş çok haklı Neşeli bir insansın bu güzel ama iyi bir üniversite demek üst düzey bir ego demek değil karıştırma 08:41 Ubeydullah a da kurban olun onun için kanalı takipteyim shhdhd
Merhaba. Ben Azerbaycanlıyım ve burada yaşıyorum. Son günlerde nedense Boğaziçi ü.de okumak hayaline kapıldım. Zor üniversite mi? Yabancılar okuya biliyor mu? Ve bitirdikten sonra çalışa biliyor mu? Ben hukuk ve ya ingilizce bir şey okumak istiyorum. Ama buna dair çok ta bir bilgim yok. Aydınlatırsanız, çok mutlu olurum. Ha bide, ben 11yılın sonunda aldığım diplomayla gelmek istiyorum. Sınavla değil. Biliyorsunuz ki, böyle bir şey günümüzde mevcut ve buradakilerin çoğu yalnız diplomayla Türkiyeye ve ya başka bir ülkeye okumaya gidiyo. Türkçem kötü biraz, İnshAllah anlata bilmişimdir, kusura bakmayın:)
@@larasahin8639 Merhaba, zorluk bölümden bölüme ve kişiden kişiye değişebiliyor. Ben pek zorlanmadım. Yabancılar okuyabiliyor fakat yapılması gerekenleri bilmiyorum. Bu konuda en doğru bilgiyi okulun çalışanlarından yani öğrenci işlerinden veya tanıtım ofisinden alabilirsin. Ayrıca YÖK'ten de bilgi alabilirsin sanırım. Devlet üniversiteleri YÖK'e bağlı.
Kesinlikle öyle Boğaziçi kalabalık olmamanın ekmeğini yiyecektir muhakkak ama teknik üniversite her zaman alanında daha iyi eğitim sunar bu su götürmez bir gerçek Boğaziçi isim ve marka değeri için tercih edilir itü odtü ise mühendis olmak içindir.
@@gizemli3222 aynı bölümde Boğaziçi derim ben teknik olmamasına rağmen eğitim kadrosuyla o farkı rahat kapatır. Prestij ve marka değeri de büyük bir etken.
Kuzenim Tijen Akdoğan Adana Anadolu Lisesi sonrası, Boğaziçi işletme okudu, 10 senedir Doğuş Holding'de Sigorta Genel Müdürüdür, öncesi 15 sene Garanti bankası Trakya Bölge Müdürüdür. Ayda 55.000 tl net maaş alır.
300 koyunu olan köylü de o parayı kazanıyor. 750 koyuna kadar da gelir vergisi almıyor devlet. Çocuğuna ve ailene daha çok vakit ayırıyorsun, bakıcı elinde büyümüyor çocuk.
Aga boğaziçiden soğudum senin yüzünden allah razı olsun. 😏 Küçümsemek yada sınıflandırmaktan başka bişey yapmıyosun yok ODTÜ böyle Boğaziçi şöyle bilkent iiy tukaka... Bence bu aşırı garip herkesi Boğaziçi ' ne teşvik etmenin daha mantıklı yolları da var.
Ted Ankara Koleji matematik fen 1990 mezunuyum, 1994 Bilkent universitesi işletme mezunuyum. 3 tane derse katılmazsanız o 2 okuldan da hem tedden hem Bilkentten atılırsın 3 derse girmezsen. 12 senedir işsizim Türkiyede ve dünyada. Kuzen hep Chief Finance Officer oldu Boğaziçi işletme mezuniyet sonrası Procter and Gamble, Pepsi Cola'da , 48 yaşında emekli oldu, P and G Cincinattiden atıldı kuzen, emekli maaşı 4600 tldir.
Boğaziçi, Amerika'daki college tipi bir yüksek okul ve Türkiye'nin çok iyi öğrencileri tarafından tercih ediliyor.Fakat ODTÜ, gerçek bir üniversite ve Türkiye'nin çok iyi ve iyi öğrencileri tarafından tercih ediliyor. ODTÜ, mühendislik ve temel bilimler konusunda Boun'un cok üstündedir ancak Boun un idari bölümleri iyidir. Bazıları İTÜ de bu iki üniversite ile karşılaştırmak ister ancak doğru değildir. ODTÜ ve Boun tamamıyla Amerikan sistemli universitelerdir Ancak İTÜ bir yerlidir ve universiten ziyade çok iyi bir mühendislik okuludur. Bazı bölümlerde İngilizce eğitime geçmesi bu durumu degistirmez. Dil konusunda homojen değil hibrit dir. Sonuçta Türkiye'nin en iyi devlet üniversitesi ODTÜ ve ayrıca Türkiye'nin en iyi vakıf üniversitesi de Bilkent Üniversitesi
Çok kötü video olmuş. Türkiye'de Boğaziçi mezunu olmayıp kaliteli olan yoktur demiş açık açık. En basitinden bir örnek, ODTÜ'nün size vereceği görüşü, kültürü, kolay kolay başka bir üniversite veremez. Boğaziçili olup etliye sütlüye karışmadan mezun olmaktansa; ODTÜ'lü olup üniversite hayatımı eleştirerek, karşı çıkarak, konuşarak geçirmeyi tercih ederim. :)
Abi iyi konuşuyosun da bence biraz fazla öznel konuşuyosun çünkü sen kendi düşüncene göre şöyle şöyle yapın diyosun mesela benim düşüncem seninle uyuyor ama başkasınınki uymayabilir başkasının beklentisi yada hedefi biraz farklı o yüzden bence biraz daha genel değerlendirme yapmalısın sadece kendi gözünden değil başka insanların biraz daha objektif bakarsan ona göre fikir sunarsan daha mantıklı olur
Cidden üniversitede kültür mevzusu çok çok önemli bu yüzden gaziye gelmeyin abi sizi gazili olmak ayrıcalıktır diye uyutacaklardır gazili olmak cidden utançtır desem belki abartı olur ama kesinlikle pişmanlıktır :')
@@begum3068 Çünkü gazidekiler ülkücü, ırkçı ve insanlara kendi fikirlerini dayatmak konusunda cahil cesaretine sahip insan yığınlarıyla dolu. En alakasız derste bile din hakkında ya da left kulvarındaki bir görüş hakkında kendilerini dersi mahfetme yetkisi görebiliyorlar. Ve bence gazinin en kötü yönü işe bir vizyonu yok. Yani insan haklarına uyan bir görüşleri yok.
ODTÜ Makina Mühendisliği bölümü 7 adet bina ve laboratuvar binasından oluşuyor. Tek başına kuzey ve güney kampüsten daha büyük. Başka sözüm yok hakim bey. Alın bunu al al al al.
@@overthink5658 estetik dediğin şey misyoner amerikalıların yaptığı kilise binaları ve rahip evleri olmasın. Makina Mühendisliği için kiliseden çok makina laboratuarı ve tesisi gerekli bilmem biliyor musun ?
usta boğaziçi mezunu yönetmen-yazar nuri bilge ceylan altın palmiye ödülünü aldı, boğaziçi mezunu gülse birsel çok önemli bir yazar, boğaziçi mezunu cem yılmaz yine çok önemli bir yazar ve komedyen daha bir sürü sanatçı mezunu var. bilimde ise şu an MIT'de uc berekley'de nothwestern'de princeton'ca ve dünyanın en iyi üniversitelerinde çalışan bilim adamı mezunları var ayrıca boğaziçi mezunu metin sitti max planck enstitüsünün ilk türk direktörüdür .
Boğaziçi üniversitesi mezunu zor işsiz kalır, herzaman Türkiyede 1 numaradır, Bilkent üniversitesi ile işletme, ekonomi bölümleri aynı amerikan kitapları okurlar. Boğaziçi üniversitesi diasporası farklı kültürde dünyada.
istanbul pendikte oturuyorum. Siyaset okumak istiyorum. Evime en yakın üni Medeniyet üni. o da yol 1 saat falan sürüyor. Medeniyette güzel üniversite ama boğazici daha kaliteli deniyor. Network açısindan falan filan. Siyaset ve uluslararasi ilişkiler için boğaziçi o kadar yol mu gitmek daha mantikli ? Medeniyete gitmek mi ?
Kader selam, ingilizceyi halledersin. Top okulların ingilizce seviyeleri hemen hemen aynıdır. Mezunları sorun yaşamaz. Üniversite öncesi benim ingilizce seviyem düşüktü (pre-int) şimdi gayet iyi :)
Merhaba. Ben Azerbaycanlıyım ve burada yaşıyorum. Son günlerde nedense Boğaziçi ü.de okumak hayaline kapıldım. Zor üniversite mi? Yabancılar okuya biliyor mu? Ve bitirdikten sonra çalışa biliyor mu? Ben hukuk ve ya ingilizce bir şey okumak istiyorum. Ama buna dair çok ta bir bilgim yok. Aydınlatırsanız, çok mutlu olurum. Ha bide, ben 11yılın sonunda aldığım diplomayla gelmek istiyorum. Sınavla değil. Biliyorsunuz ki, böyle bir şey günümüzde mevcut ve buradakilerin çoğu yalnız diplomayla Türkiyeye ve ya başka bir ülkeye okumaya gidiyo. Türkçem kötü biraz, İnshAllah anlata bilmişimdir, kusura bakmayın:)
@@larasahin8639 boğazicinde hukuk yok ama 2 yıla falan acilicakmis seneye olur büyük ihtimalle 11 yıllık diploma lise diploması mi anlamadm ayrıca yks sınavına girmeniz lazım diye biliyorum
@@deniz1867 evet. Lise diplomasi. YKS icin turkceyi iyi biliyorum. Ama matematige nefret ettigim icin matematigim cok zayif. Matematigi ne yapicam, bilmiyorum🤦🏻♀️
@@deniz1867 çok özür dilerim. YÖS yerine YKS demişim 🤦🏻♀️🤦🏻♀️ Yös'ü biliyorum. Ama YKS nedir? Ben yabancı olduğum için hangi sınava girmeliyim tam olarak?
Merhaba. Ben Azerbaycanlıyım ve burada yaşıyorum. Son günlerde nedense Boğaziçi ü.de okumak hayaline kapıldım. Zor üniversite mi? Yabancılar okuya biliyor mu? Ve bitirdikten sonra çalışa biliyor mu? Ben hukuk ve ya ingilizce bir şey okumak istiyorum. Ama buna dair çok ta bir bilgim yok. Aydınlatırsanız, çok mutlu olurum. Ha bide, ben 11yılın sonunda aldığım diplomayla gelmek istiyorum. Sınavla değil. Biliyorsunuz ki, böyle bir şey günümüzde mevcut ve buradakilerin çoğu yalnız diplomayla Türkiyeye ve ya başka bir ülkeye okumaya gidiyo. Türkçem kötü biraz, İnshAllah anlata bilmişimdir, kusura bakmayın:)
eğitim sistemi bir sayisalciya gereğinden fazla sözel öğretiyor ve sozelciyede gereğinden fazla sayısal öğretiyor herkes kendi alanında uzman olmalı her konuda bir işe yaramayacak kadr az bilgisi olunca bence bir işe yaramıyor
Eğitimi muadillerine göre kötüdür, ama ortamı sana katkı yapar, vizyon katar falan filan. Boun hakkında bu muhabbeti hep duyuyoruz. İyi de artık bilgi, seyahat ve internet çağında yaşıyoruz. Sen artık başka türlü de kendine vizyon yaparsın. Boun deyince ambalajı güzel ama içi boş kola kutusu imajı oluşuyor.
Peki 22 yaşında boğaziçine girilir mi ? Şuan sınava tekrar hazırlanıyorum seneye okullar başlayınca tam 22 yaşında olacağım. Geç yaşta mezun olmanın sektörde dezavantajları olur mu ya da okurken sosyal olarak herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım ?
Dezavantajı olacağını sanmam sadece benim bire bir tanıştığım 3 kişi vardı ilk üniversitelerini 3.sınıftayken bırakıp gelen. Sosyal sıkıntı sana bağlı bir şey. 18 yaşındakiler çocuk be abi diyorsan evet ama bu durumda bile yaşıtlarınla tanışacağın çok ortam var.
Ömer Gemalmaz benim gibi okulu yarıda bırakıp gelen birilerine bu konuda danışmak faydalı olacak gibi, en azından verebileceğin 1 isim var mı böyle geç boğaziçine başlayan ?
@@ssg6466 yakınen tanıdığım kişi berbat bir örnek onunla konuşsan hayattan soğursun. facebook.com/mahmut.yavuz.1675275 bu çocuk arkadaşım değil tanışmıyoruz ama bahsettiğin profilde buna yaz istersen.
25 yaşındayım şu an hacettepede İngiliz dil bilimi okuyorum. Geç diye bir şey yok. 30 yaşında keşke diyeceğinize, şimdiden atılın derim. Hayat bir kere yaşanıyor imkanınız varsa hakkını verin ve ben artık yaşımı umursamıyorum bile. İyi ki gelmişim diyorum
Video cok iyi olmus. Omer gercekten cok iyi detaylara deginmis. Kurgu da cok basarili tamamini rahatlikla izledim. Lakin Bilkent kulturunun disaridan bakildiginda cok iyi anlasildigini dusunmuyorum. oncelikle hem okulun bu konudaki dikkati hem de burssuz gelen -akil’i videodaki gibi sinav puanina baglarsak- “akilsizlar”in turkiyenin sayili ozel liselerinden gelmis olmasi sebebiyle entelektuel seviyesi cok yuksek bir ortamdir. Okudugu alanda cok kotu duzeyde mezunlar vardir muhakkak. ama alanindaki duzeyi dusuk olan insanlarin bile bilkent kulturunun agirligi sayesinde yontuldugunu gorursunuz. bu kulturu “hissetmek” icin de burada okumak gerekir biraz. ek olarak bogazici’ne kiyasla “akilli” ogrenciler azdir ama bu insanlar ozel okulda olmanin getirdigi bir firsatla cok iyi hocalarla cok yakin temasta bulunurlar ve gunun sonunda diger ogrencilerle hocalar arasinda saglam bir kopru olustururlar. bogazicinden farkli olarak bilkent’de hocalar lisedeki gibi yogun sekilde hayatin icindedir ve bilkent’deki kulturun olusumu ve surdurulebilmesinde onemli olcude emekleri vardir. neticede bogazici superdir. bence de girisimci ruhlu herkes bogazici’nde (istanbul’da) olmalidir. ama idealist insanlar icin -bogazicinde maalesef okumamis bir insan olarak- bilkent daha iyi bir secenektir diye dusunuyorum. sececeginiz bolume karsi bir tutkunuz varsa bilkent size cok sey katacaktir :)
Merhaba. Ben Azerbaycanlıyım ve burada yaşıyorum. Son günlerde nedense Boğaziçi ü.de okumak hayaline kapıldım. Zor üniversite mi? Yabancılar okuya biliyor mu? Ve bitirdikten sonra çalışa biliyor mu? Ben hukuk ve ya ingilizce bir şey okumak istiyorum. Ama buna dair çok ta bir bilgim yok. Aydınlatırsanız, çok mutlu olurum. Ha bide, ben 11yılın sonunda aldığım diplomayla gelmek istiyorum. Sınavla değil. Biliyorsunuz ki, böyle bir şey günümüzde mevcut ve buradakilerin çoğu yalnız diplomayla Türkiyeye ve ya başka bir ülkeye okumaya gidiyo. Türkçem kötü biraz, İnshAllah anlata bilmişimdir, kusura bakmayın:)
@emin Çünkü Boğaziçi'ni Boğaziçi yapan şey özgür olması. Hiç kimseye sormadan istedikleri kişiyi atadıklarına göre istedikleri şey üniversitenin gelişmesi değil kendi kafalarına göre müdahalelerde bulunmak.
Ahahahahahah abim sağol,hazır seni bulmuşken sorayım.Odtü endüstri müh e mi gideyim tıpa mı?Tıpa yoğun bi ilgim yok tamamen gelecek kaygısı.Etrafımdakiler asgari ücrete muhtaç kalırsın,kapı kapı iş ararsın diyolar.Sen yetkin bi abiye benziyosun,senin bu konudaki görüşün nedir?saygılar
@@palaspandras9247 endüstri mühendisliği piyasaya adam yetiştiriyor. İşletme/ekoncunun önünde değerlendirilir. Ceo'ların çoğu boun endüstridir mesela. Piyasaya iş yapacaksan istanbul'da olman önemli ama staj imkanlarından dolayı, onu da düşün. Endüstriden yüksek doktorada iibf'ye de geçiş kolay.
Bu arkadaş bir bok bilmeden konuşuyor belli. Sakın ama sakın 1000 li sıralamalar yapıp Odtü Bilgisayar Elektrik yerine Boğaziçi makine yazmayın. Işe başladığınızda 2 3 yılınız öğrenmekle geçer. Bilgisayar hocalarını ise geçen sene kaptırdılar özellere. Lab imkanlarına bakın mühendisliklerin, üniversitede ilk akademik eğitim gelir sonra bireysel eğitim gelir. Sözel bölümler için boğaziçi bir tık önde olabilirdi fakat Sabancı Koç size daha iyi fırsatlar sunar. Eğer iyi bir sıralama yaptıysanız iyi üniversiteler arasında bölüme bakarak seçim yapın.
Ben de para kaygısıyla okumayı doğru bulmuyorum. Çünkü sonunda resmen para uğruna geçiyor insanın hayatı. Ama bir yandan da para sıkıntım olmadığı için bunu diyebildiğimi, yoksa diyemeyeceğimi çok iyi biliyorum.
abi siz devam edin ya,valla sürüyle boğaziçi videosu izledim böylesi yok. Boğaziçi hakkında 1 saat sohbet edin,izlenir. Kesinlikle devamı gelsin
Merhaba Kazo,
Üniversite tercihleriyle ilgili videolarımız gelecek, bundan sonraki videolarda yoklama alacağız. :)
49W selam reisler, siz yeter ki boğaziçi hakkında konuşun ben gelirim :)
49W sözünüzü tutmadınız
@@49W hocam odtü boğaziçi bekliyoruz
@@49W itü gelsin
arkadaşlar bir boğaziçili olarak söylüyorum bölümlerin %70 devam zorunluluğu var okulda 5. yılım şimdiye kadar kimsenin başkası adına imza attığını görmedim 70 kişilik dersler dahil olmak üzere. okulun ilk yılında derslere gitmediğim için sınavlarından aa getirdiğim dersten cb aldım yukarda konuşan arkadaş nasıl bu şekilde hayatını sürdürebilmiş bilmiyorum ama derslere gitmezseniz dersin hocası finalden "ben sizi tanımıyorum" deyip çatır çatır kovuyor. tamam, okulun marka değeri, ve çevresi akademik ortamından daha önemli olabilir bu tür uğraşları olmayan insanlar için ama azıcık aklınız varsa harvard mezunu olup size ders anlatmaya türkiyeye dönmüş insanların dersine de bir zahmet gidersiniz.
Gördüğüm en haklı yorum 👏🏻
Sen neden gitmedin ? Gittin mi ?
@@zahitt ilk sene ailevi sebepler yüzünden gidememiştim. sonrakilerin neredeyse hepsine gittim elbette.
@@meselator Nerede veriliyor bu dersler. Katılmak için ne yapmak gerek
Bölümün nedir?
Videonun "Boğaziçi Tutmuyorsa" kısmı ne zaman gelir?
mezuna kalıp bounu zorlayın dermişim .ddd
Ömer Gemalmaz dermişim değil büyük ihtimalle dersin :d
Ben kalacağım yapacak bir şey yok
sjzhhdxhjef 7kdan kaldım sırf boğaziçi için
cnaas 2.813den kaldım boü için
Sadece Ömer'in Boğaziçi'ni sevdiği kadar sevilmek istiyorum.....
fazla itedin
Keske o kadar sevilsem bende . ;(
Sen kimsin ki?
@@ahmetyucel8328 ne alaka
@@ahmetyucel8328 SUS
Bogazici tip mi ODTÜ tıp mı diye arada kalmıştım... Bu videoya rast geldim teşekkürler...
Aynen ya bende ODTÜ hukuk düşünüyordum bu videoyu gorene kadar boğaziçi hukuğa gideceğim şimdi.
@Ceren Durmaz Merhaba Ceren,
Galiba bizim de sana kötü bir haberimiz var. :(
Sadece 1 yıl çalıştıysanız, kapasitenizi tam olarak zorladığınıza inanmıyorsanız, yeniden hazırlanın. Sonra ömür boyu pişman olabilirsiniz. Pişmanlık, çalışıp başarılamayanlardan değil, denenmeyenlerdendir. İnsan, elinde olmayana değil, elinde olup da kaçırdığına üzülür.
İkisinde de Tıp yok aga :D
Kanka bunu da yapma be
Bu ikilinin muhabbeti on numara, konu farketmez :D
Katılıyorum. İbrahim ile Ömer konuşsun. Biz dinleyelim...Başında Faruk yoksa, ömer çok zor bir isim.
:-[
sanırım izlediğim en yararlı boğaziçi videosuydu... güzel bir 12 dakikaydı.
Bu gözlüklü elemanı her dinlediğimde moralim düzeliyor
Harbi muhabbeti iyi sarıyor
abi kusura bakmayın da bi odtüde en zor bölümde okuyup mezun olan biriyle video çekmişsiniz bi de bounde zor olmayan bi bölümde okuyan biriyle video çekmişsiniz tabi boun>odtü gibi olur keşke aynı bölümlerden insanlar seçseydiniz
Aynı bölümlerden seçseler de aynı sonuç gözükürdü büyük ihtimal. ODTÜ daha zor bir okul olduğu için insanı yoruyor
Teknik okullarda muhendislik okumak daha zor ama yine de Boun muhendislik okuyan birinin de esit agirlik ya da sozel agirlik ogrencisi kadar rahat olacagini sanmiyorum. Derse gitmeden gecmek mumkun degildir bence.
@@berkebayrak9198 lan burda da mı jsjsjsjsjsjsjs
@@liberkod kanka bounda muhendislik okuyorum fizik derslerine girmedim suan rushluyorum arsivleri tariyorum 1. Sinifim halledicem ama sonrasinda halledilmez harbi
Kanıtlanamaz ama inandırıcı hitabet yeteneği. Tam bi siyaset öğrencisi sjdkskxksk
konuştuğum herkes çift anadal yapmanın zor olduğunu kontenjanın az olduğunu ve özellikle mühendislik bölümlerinde rekabetin çok olduğunu söylüyor. çok kolaymış gibi bahsedilmiş videoda
Z kuşağı yokuşu görünce ağlama iyi dinle burayı
Boğaziçi mezunu olarak bayıldım bu tanıtıma.. "bölüm seçme, üniversite seç -aynı alan için-". "üniversite kültürdür.", "hiçbir şey olmazsan en azından birilerinin sağında solunda olursun.", " zeki kişiler seni geliştirir." dikkatimi çeken ifadelerdi.
Ve bu videoyu ara ara Yks dil ogrencilerime atiyorum.. emeginize saglik..
Keşke dil secseydim... Bogazici kazanabilirdim o zaman inanıyorum. Ama bölüm daha önemli sayısal seç demislerdi 🥲
@@sema2372 ama kolej ögrencileri dilden rahat 60 yapabildikleri icin dil sinavina da giriyor.. iyi bir muh ya da tip gelmezse bari gideyim Bogazicinde okuyayim diye.. ondan dolayi bizim dil siralamasinin ilk 2ksi sayisalcidir..
@@sema2372 bölüm ne ve neresi paylasmak istersen???
@@neversurrenderism şu an mezunum bu kararsızlık çalışmamı da engelledi ve hala bilmiyorum açıkçası hangi alandan sinava gireceğimi.
Şu videonun yenisini çekin artık be! Haftada en az 1 defa açıp izlerim.
çok akıcı konuşuyorsun ama sanki tam bilmediğin şeyleri çok eminmiş gibi söylüyorsun ve bu bana bazı konularda bilginin olmadığı ama fikrinin olduğunu ifade ediyor
Fazlı selam, fazlasıyla detaylı incelenebilecek bir konuda 12 dakikalık genel bilgiler veren bir video çektik. Haliyle eksiklikleri de çok oluyor. Söylediğim şeyleri genel bir çerçeve olarak düşün. Her vakanın farklı gerçekleri ve dolayısıyla farklı bir tercih mantığı olabilir. Kararını verirken muhakkak bölümler üzerine de detaylı düşünüp ona göre seçim yapman gerekiyor.
Ömer Gemalmaz ağzı olan konuşuyor boşver şunun gibileri
@@omergemalmaz6710 hocam burcunuz nedir acaba?
@@Mazor55 büyük ihtimalle ikizler
Ben de tercih yapacak arkadaşlarımız için birkaç öneride bulunayım bu vesileyle, videoya da şerh düşmüş olacağım:
1-) Üniversite değil bölüm seçin hatta meslek seçin. Ben bu üniversiteyi ne için istiyorum sorusunu mutlaka kendinize sorun. İstediğiniz okul/bölümden insanlara ulaşın.
2-) Çap yapmak videoda bahsettiğiniz kadar kolay/rahat değil. Sağlam bir ortalama gerekir ve dediğiniz gibi her bölüm için belirli olanaklar var.
3-) Boğaziçi sizi akıllı insanlarla tanıştıracaktır ama ortamdaki çeşitlilikten dolayı dikkatli olmak ve iyi arkadaşlar seçmek gerekir.
Video için teşekkürler. 49W beğenerek izliyoruz :)
Merhaba Mertcan,
Faydalı yorumun için biz teşekkür ederiz.
Ben de bölüm değil, üniversite seçin diyorum. O herkesin çalışmak istediği yabancı denetim şirketleri, danışmanlık şirketleri, yabancı tüketim ürünleri şirketleri, başvuruları süzüp birkaç üniversite dışında özgeçmişleri görmüyorlar bile. Bölüm, uzmanlık kazandırmıyor çünkü. İş işte öğreniliyor, bu nedenle adamlar, bölüme pek bakmıyor, etiketi olan üniversite olsun diyorlar. Pazarlama yönetimi, marka yönetimi, reklam yönetimi vs. konularında çalışacak kişi için bölümden çok okul adı önemli. Bölüm değil ama, meslek seçin görüşüne ise katııyorum. Örneğin makina mühendisliği gibi çok spesifik, doğa bilimi, ana alan konumunda olan, mezunu olmayanın yapamayacağı teknik alanlar, çok iyi bir üniversitede daha genel bir bölüme tercih edilir.
@@emrebilgi sence odtü kamu yönetimi mi bogaziçi turizim mi yoksa bahçeşehir ekonomi mi
@@istanbulteknikuniekonomifo5629 İlk iş olarak, Bahçeşehir Ekonomi'yi elerdim. Çok ekonomi mezunu var. Bu nedenle, ODTÜ ve Boğaziçi'nin başka bölümleri tutarken, Bahçeşehir'e gitmezdim. Boğaziçi Turizm diyorum. Bu okulun hangi bölümü olursa olsun, kendi alanında veya başka alanlarda yönetici olma veya kendi işini kurma oranları çok yüksek. Kendi alanında tercih edilen bir kişi olursun. Turizm, belli başlı okullarda çok bulunan, çok mezunu olan bir bölüm de değil. Bir de üstüne Boğaziçi olması, çok avantaj. Boğaziçi, bünyesinde çok fazla bölüm bulunduran bir okul da değil. Çoğunlukla ihtiyaç duyulan bölümleri barındırıyor. Kamu Yönetimi'ne gelince, iş alanı dar bir bölüm. ODTÜ de, mühendislik dışında, muadili okullara göre, fazla tercih edilen bir okul değil. Bence, bu üçü arasında tercih net.
@@emrebilgi hukuk için ne dersin peki
saçmalamış , ama sempatik saçmaladığından insanlar sevmiş.
son derece katılıyorum
Boğaziçi'nde ve Almanya'da bir üniversitede okudum, çok farklı insanlar gördüm ve söylediklerini tasdikleyebilirim arkadaşın. Üniversitenin kültürü aslında üniversiteden alacağın şey. Farklılıkların farkına varmanın yeridir bence üniversite ortamı.
ODTU mühendislik tutturup boğaziçine daha düşük bölüme gitmekte ne biliyim .
ODTÜ Kimya Müh. > Boğaziçi Sosyoloji > ODTÜ Maden Müh.
Direkt saçmalamış işte kimya müh hakkında hiçbir şey bilmediği belli
@@karya1137 bogazici kimya muhendisligi nasil sence
Beyler Ankara'da okumak istiyorum ve bilgisayar mühendisi olmak istiyorum hangi üniversiteyi seçeyim :d ODTÜ gözümden düştü ama onun bilgisayar mühendisliği ilk binde kazanabilir miyim bilmiyorum
@@xshepherd_8404 tyt denemesinden kaç net çekiyorsun şu an
Şunu farkettimki; Odtüye gidenler boğaziçini, Boğaziçine gidenler Odtüyü beğenmiyor.
Özet: İkisinden biri tutuyor ise gidin, ikiside tutuyorsa hangisinde daha çok arkadaşınız varsa ona gidin.
Odtülüyüm ,boğaziçine de bayılıyorum .İkisi de muhteşem okullar. Bu arkadaş kime neyi kanıtlamaya çalışıyo yalan yanlış bilgilerle ve ön yargılarla onu da anlamadım açıkçası.
Aynen öyle ikisi de çok güzel okullar tek farkı İstanbul >Ankara
açık ve net valla izlediğim en iyi tanıtım
Böyle, sözde bilgili, entellektüel insanların dangur dungur konuştuğu şeylere göre tercih yapmayın genç arkadaşlar. Bunun, bir tercih videosu değil dikkat çekmek için yapılan gelişi güzel çekilmiş bir youtube içeriği olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Uniar araştırmalarına ve bu konuda uzman olan insanların söylediklerine bakın. sağlıklı bilgiler veren öğrenci ve mezunlarla da konuşmayı ihmal etmeyin elbette.
Boğaziçiliyim ve çok haklısınız. Buna ciddi değildir gibi bişey ekleseler de liseli tercih yapanlar falan etkilenmeseymiş bari :d
Tam buna benzer bi yorum yapacaktım. Aynen katılıyorum dediklerine.
Evet ben de videonun yarısında hareketlerinin saçmalığından izleyemedim.Hazır boğaziçili olduk etkileşim kasalım videosu olmuş bu.
Katılıyorum. Böyle gelişi güzel video yapan insanlar Boğaziçi Üniversitesi'ni hedefleyen insanlar için moral bozucu oluyorlar. Bi kere adamın yaptığı videonun yaptığı yer ve yapılış tarzı akılllara zarar.
Üniarın güvenilirliği yok
Üniversite kültürdür katılıyorum. Bir de okulların aldığı etiketler var. Bilkent podyum etiketini almış olabilir doğrudur ama bunun haber değeri olduğundan magazinel olduğundandır. Okulda podyumda yürürmüş gibi dolaşan insanlara maruz kalırsınız ama baskın kültür bu değildir. Bu etiketten dolayı Bilkent kültürünün böyle olduğundan bahsetmek talihsiz bi yorum olmuş. Giren herkesin fazlasıyla katma değerle ayrılacağı, vizyon aşılayan, hocaların kalitesinin zirve olduğu bir okuldur Bilkent. Bunu burssuz-paralı olarak aldığı 300k-500k sıralamalı öğrencileri de bu kültürde harmanlayarak başarmaktadır. Bu yüzden daha da değerlidir.
Kendisi de benimle bir gün boyunca derslere girmişti farkındadır belki bunların ama sadece magazinel kısma değinip geçmek istedi muhtemelen.
Seviyoruz kendisini :)
P.s. Lübnan (ekonomi ağırlıklı) videosu istiyorum hocamdan
Bilkent de okuyorsunuz sanırım. Hangi bölüm
İlk defa boğaziçi videosunu bu kadar gerçekçi ve komik bir şekilde anlatan biri gördüm harikaaa hakaşdmdçxmxmx
En azından video nun en sonunda bir Güney Kampüs edebiyatı yapılması iyi olmuş :))
ODTÜ EE okuyan biri olarak yazıyorum bu arkadaşı dinleyerek tercih yapmayın hele hele bölüm değil universite secini dinleyerek kesinlikle seçim yapmayin
tıp seçmediğin için pişman mısın
@@nazllina8641 hayır hatta tıp seçen arkadaslarimdan pişman olan var
@@oguzhankocmar4252 yani o illaki vardır da iyi mühendisliklerdeki düşük maaş korkusu tipa yönlendiriyor
@@nazllina8641 Slikon vadisindeki bir bilgisayar m. 150k$ almıyorsa fakir sayılıyor.
@@goimoddogfx7353 verdiğin örnek çok ekstram bir örnek her odtü lü slikon vadisinde çalışmıyor ama hemen hemen her doktor 10k ve hatta üstü alıyor
Öncelikle video ismi çok doğru, cidden aşırı farklı bir üniversite tanıtımı olmuş. “Evi arabayı sat oğlanı okut boğaziçine sok” temalı gibi :d. Şaka bir yana Boğaziçi bu ülkede öğrencisiyle ve hocalarıyla üst düzeyde olan, sektörlere ve kurumlara değer katan, Türkiye’nin tartışmasız en iyi okullarından biridir. Ancak video içinde yapılan yorumların bir çoğunda temel hatalar olduğunu ve genç kardeşlerimizi yanlış yönlendirdiğinizi düşünüyorum. Naçizane kendi düşüncemi şöyle açıklayabilirim; okulun ismi çok önemlidir ve bir markadır çok doğru, ancak seçilen bölümlere bir genelleme olarak bakılmamalı. Öncelikle bölümün sayısal mı, sözel mi, eşit ağırlık mı olduğu çok önemli. Çünkü eşit ağırlık ve sözel grubundaki öğrenciler ve mezunlar kendi mesleklerini bir bakıma mezun olduktan sonra şekillendirirken, sayısalcı arkadaşlar bölüm tercihinde seçmiş oluyorlar. Bir öğrenci bilgisayar mühendisliği okumak isterken Boğaziçi tutmuyor ama inşaata yetiyor puanım diye inşaata mı yönelmeli? Bu kişi mezun olduğunda yapacağı iş, çevre, şartlar tamamen değişmiş olmuyor mu? Söylediğiniz ODTÜ vs Boğaziçi bölüm değişikliği olayına kesinlikle katılmıyorum. Meslek tamamen değişiyor. Ben kişisel olarak şu şekilde tercih yapılması gerektiğini düşünüyorum: mesleği seç, meslekte en iyi okullar hangileriyse onları tercih et. Ben İTÜ Metalürji ve Malzeme Mühendisliğinden yeni mezun oldum. Sektörde başı çekenler İTÜ ve ODTÜ mezunu. Sektörde Boğaziçili yok çünkü orada o bölüm yok. Ne yani ben şimdi sevdiğim bölümü mü değiştirseydim :). Bunun dışında sözel ve eşit ağırlıkçı arkadaşlar için de Fakülte tercihi önemli diye düşünüyorum. Ayrıca son olarak “Yatay geçiş yaparım, çap yaparım” hikayelerini çok duyuyoruz ama olmuyor o iş öyle kolay değil, üniversitenin ilk senesi ders çalışmıyor bir çok insan :). Tüm bunları son derece bilinçli tercih yapan bir kardeşiniz olarak sizlerle paylaşmak istedim. Başarılar dilerim.
Kadir selam, size katıldığım yerler var. Bu denli kapsamlı bir konuda çekilmiş bir video doğal olarak eksiklikler barındırıyor. Tekil örnekler üzerinden gidersek videoda söylediğimden daha doğru tercih şekilleri/mantıkları olabilir ama genel için söylediklerimin daha geçerli olduğunu düşünüyorum. Mühendislik hakkında çok bir fikrim yok ama şunu söyleyebilirim bir çok boun ee, endüstrici arkadaşım kod yazıyor, veri bilimi çalışıyor. Yani bölümler arası sınırlar çok da katı olmayabilir. Mesleki açıdan bakarsak da herkes işin çalışılan yerde öğrenildiği konusunda hemfikir gibi. Eğer 18 yaşında ne yapacağınızdan çok emin biriyseniz o zaman sizin için hikaye farklı olabilir. Ben değildim, birçok insan da değil diye tahmin ediyorum. Çap hikayesi çok konuşulur az yapılıra katılmıyorum. Yükselen bir trend var :) bence çok anlamlı değil ama insanlar yapıyor.
Ömer Selam, ee, kontrol otomasyon ve endüstriciler (İTÜ de matematik mühendisliği de var bu alanlarda çalışan) algoritma, veri analizi, yazılım gibi alanlarda zaten çalışırlar, onların iş olanakları arasında bunlar mevcut, ancak inşaat mühendisi çalışamaz maalesef ben bu kadar uçlardan bahsediyordum. Video içerisinde de makina ve inşaat vardı o yüzden iki ayrı uç olarak görüyorum. Bir fikir ve amaç yoksa dediğine katılıyorum en azından çok iyi bir üniversiteye git bir şey olursun cidden, en azından dediğiniz gibi arkadaşların o çevreden olur. Bu arada Boğaziçi ve İTÜ yü sosyal yaşam anlamda da biliyorum ve zaten bu konuda da çok iyi seviyede Boun, bunun gibi onlarca seçim kriteri de vardır dediğin gibi, tercih yapacak kişiye bağlı işte ne kadar konuşsak da boş :). Çap bence de anlamsız 😂
Boun Endüstri ve Bilgisayar tutmayanlar, Boun İnşaat'a gidiyor evet, ama bitirince İnşaat olarak çalışmak zorunda kalmıyorlar. Dünya kadar banka, sigorta, hızlı tüketim şirketi genel müdürü Boun İnşaat mezunu. Su akıp yolunu buluyor, okulun etiketi, kişinin kapasitesi olunca, her kapı açılıyor. Sizin mezun olduğunuz yer de güzel tabi, hayırlı olsun. Spesifik, teknik bir alan, İTÜ de olunca, o alanda en iyi olma imkanınız var.
Kadir Gök ben de itü metalurji ve malzeme mühendisliği bölümünü yazmayı düşünüyorum.Hangi sektörlere yönelmeyi düşünüyorsunuz? Çalışma ortamlarınız nasıl? Çalışma şartlarının zor olduğu söyleniyor bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Türkiye’deki iş olanakları açısından bölümü nasıl değerlendirirsiniz? Yanıtlarsanız çok sevinirim 🙂
İrem • bölümün iş olanakları güzel özellikle itüden mezunsan büyük ve kurumsal şirketlerde çalışma şansın artıyor. Bu bölümden mezun olursan demir-çelik, alüminyum, plastik,kompozit, beyaz eşya, otomotiv, savunma sanayii gibi alanlarda çalışabilirsin. Pozisyon olarak kalite, arge, satış, satın alma, üretim gibi yerlerde yer alabilirsin. Çalışma şartlarına gelecek olursak fabrika ortamında çalışmak kolay değil ancak sen bir mühendis olarak bir sorun olmadığı sürece üretime gitmeyeceksin. Onun dışındaki zamanın genel olarak ofis, iş seyahatleri, görüşmeler gibi yerlerde geçer. Bölümü önerir miyim diye soracak olursan öneririm çünkü keyif alıyorum bu meslekten. Ancak keyif almayan da bir çok insan var. Kendini iyi tanımalısın öncelikle, sonrası senin isteğine kalmış. Eğer bu mesleği tercih edecek olursan özellikle ingilizcen çok iyi olmalı. İlk sorulan sorulardan biridir bu. Ortalamamızı da soruyorlar şirketler. Onu da yüksek tutmalısın. Bunları sağlarsan çok güzel şirketlerde çok iyi yerlere gelirsin.
Liseli arkadaşlar size en büyük sırrı vereyim mi toplaşın bak...
Eğer biri, okulu tarafından çok tokatlandıysa kendi okulunu yerer. Diğer türlü de Koç, Bilkent, Boğaziçi ve ODTÜ'lüler için en iyi okul kendilerinindir. Bu arkadaşın da muhabbeti keyifli ama bana sorarsanız da ODTÜ > Boğaziçi mesela :) Ve Bilkent de öyle tiki kampı değil. Herkes kendi okulunu övecek. Siz gidin gezin, içinize en çok sineni yazın. Hepsinde yaklaşık aynı verimi alacaksınız merak etmeyin.
ne seçeğine de bağlı ama bence mühendislik açısından bakacaksak bilkent> itü,odtü > boğaziçi
@@turtletamer5386 itünün ismi bence diğer 3ünden geride onu son sıraya yazarım. ODTÜ-Bilkent arası farkta sosyal beklentiler daha önemli. Boğaziçi için de İstanbul faktörünü isteyip istememe + yönetici olma hedefinin olması önemli.
@@kingpenguin9351 ben isim açısından demedim ki mühendislik eğitimi açısından dedim, yoksa boğaziçi'nin ismi açık ara önde.söylediklerine katılıyorum genel olarak
@@turtletamer5386 eğitim kalitelerini o okulda okumadan bilmek zor ama fena bi sıralama değil o açıdan evet. Benim vurgulamak istediğim kısım üniversite seçerken eğitim kalitesi dışında çok fazla faktör var. Hangi okuldan mezun olursan ol "self-taught" gerçeği olduğu için sosyal faktörleri öncelemek lazım.
@@kingpenguin9351 herbirinde okuyan arkadaşım var, netten iki yazı okuyup sallayan ergen değilim. evet iş kişide biter,sosyal imkanlar da önemlidir katılıyorum.
05:40'tan itibaren söylediği şeye katılıyorum %100. Lise hayatım boyunca üniversitede makine mühendisliği okumak istemiştim, sınava girdim çıktım puan geldi İTÜ makine tutuyor ODTÜ makine tutuyor BOUN makine tutmuyor. BOUN inşaat yazdım girdim. Sonra ilk sene makineye geçmeye çalıştım olmadı çap falan da yapmadım vel hasılı paşa paşa okudum inşaat mühendisliğini. Şu an bir makine mühendisinin yapacağı işleri yaptığım bir mesleğim var. Neticede muradıma erdim, 6 sene de boğaziçinde okudum çok çok iyiydi. Ne iş yapmak istediğiniz konusunda inanılmaz kararlı değilseniz -ki ben makine konusunda baya kararlıydım esasen- bölüm seçmeyin okul seçin.
Uuu sen neredeysen orda olmak lazım
Arkadaşlar böyle kişi 1000 kişiden 1 kişi olur sadece böyle istisnalara kanıp da hayallerinizi bırakmayın.
Videomuzun sponsoru Boğaziçine teşekkür ediyoruz demedigin kaldı
12 dislike Ubeydullah ve kuzenleri
Uluslararası Bou ve Metu arasında çok fark yok bu adam tmci mühendisliği çok kolay göstermiş inşaat çift anadal elektrikle bouda yok \Teknik anlamda daha iyi anlamak ve kasmak istiyorsanız kesinlikle METU video çok bou fani gibi olmuş çok şahsi görüş katmış biraz araştırıp konusabilirmis
Selam, hocam bu yorumu benim odtulu arkadaslarımdan da duyuyordum. Eğer bounda istediğiniz bölümü kazanmanıza rağmen ODTÜ teknik vs diyip gittiyseniz saygı duyarım öteki durumda malesef ciddiye alınacak bir yorum olmuyor. İnsaat-elektrik şakaydı. Mühendislik hakkında bilgim sınırlı haklısınız o yüzden videoda da düzeltmeye çaliştım teknik bilgi vermiyorsa okulu seçin diyerek. Boun vs Metu Uİ farklı değil yorumunuzu neye göre yaptınız merak ediyorum. Mühendislikler için geçerli olmayan açık bir sınıf farkı var çünkü.
@@omergemalmaz6710 Uluslararası arenada demek istedim.Sevgiler
Ömerin videoları benim ufkumu aşırı açıyo.
Harika bir vidyo olmuş ellerinize sağlık ilk fırsatta gireceğim.!
Üniversite okumayı turistik gezi için nereyi tercih etmeliyiz tadında anlatmışlar. Akıcı bir içerik olmuş ama üniversite eğitimi sadece bir gezi/deneyimin ötesinde belki de ömrünün sonuna kadar çalışacağın mesleği seçmek için bir fırsat. Sözün özü BOÜN de istediğiniz bir bölümü kazanabiliyorsanız okuyun ama sırf o okulda okumak için puanının yettiği bir bölümü seçmek aptallık olur.
Odtu elektrik bogazici makinaya bin basar . Odtu kimya mühendisliği bogazici kimya arasında dağlar kadar fark var. Mühendislik alnında odtu bogazicine göre çok gelişmiş bir universitedir. Tabu temel bilimler veya iibf için aynı şeyi söyleyemem.
Bu kadar kaliteli bir video olabilir müthiş samimi seviyorum sizi ama bu gidişle okuduğum bölümü bıraktırcanız az kaldı
Makina, elektrik vs gibi teknik bölümler geliyorsa ODTÜ ye gidin kesinlikle ben bir boğaziçiliyle görünüş olarak çok fark olacağını sanmam ama iç donanım olarak bir ODTÜ'lü kesinlikle daha donanımlı olur
arkadaşlar bölüm değil üni seçerseniz ki bu maaş kaygısıyla alınmış bir karar olacaktır pişman olursunuz. sevmediğiniz bir işten ne kadar para kazansanız da kar etmez araştırmalar orta sınıf ve sevdiği işi yapanların mutluluk oranlarının en üst düzey olduğunu söylüyor. Lütfen ama lütfen her duyduğunuzu kendi geleceğiniz gibi önemli işlerde uygulamayın
Kesinlikle çok boş bir sohbet yapmışlar ciddiyet sıfır
her an bir Binali Yıldırım görseli fırlayacak diye bekledim sağdan soldan :))
ODTÜ de mühendislik > boğaziçi mühendislik
Boğaziçi TM bölümleri > ODTÜ TM bölümleri
(ODTÜ makina öğrencisiyim)
Nedense odtu muhendislik alaninda daha iyi gibi
@@ahmetturkar5357 tabi öyle olur adında teknik var en basitinden. ayrıca ankara da. bi de 3ten 4e geçerken ortalaması 3 ve üstüyse aselsan teklifi de alır diğerlerini saymıyorum. en çok odtü den mühendis alıyorlar diye biliyorum
@@haticegulsak8210 Zaten Top universities adlı dünya geneli üniversite sıralayan kurumlara göre mühendislikte Türkiye'de en yüksek sırada Odtü var.
Hocam merhaba ODTÜ Makina yazmayı düşünüyorum tavsiye eder misiniz
Merhaba boun bilgisayar mı odtü bilgisayar mı?
Akademi düşünmüyorum
Videonun özeti : Videonun başı: Hem derslere gitme okul kolay (akademik açıdan) iki bölüm aynı anda rahat rahat çap yapılır. (hem mühendislik için hem diğerleri için) Videonun sonu :Kulüplere kendini fazla kaptırma akademik başarı olmaz okul uzar . Bu ne yaman çelişki birader
Sonuç : kulüplere fazla kaptırma kendini,
Derslere gitme
Eeee yani sonuç olarak napıyoruz okey mi oynuyoruz napıyoruz
Hee pardon kültürü nefes alarak içimize çekiyoruz
Çap kolay değil bu arada o kısım yalan olmuş, en zor okullardan biri çap yapması. Kulüp olayı da %100 doğru bi yaklaşım değil ikisi bi arada gidiyor.
Çap sosyal bilimlerde iibfde yapması kolay. Benim arkadaş çevrem de buradan olduğu için etrafımdaki herkes yapıyordu. Boğaziçi'nde mühendisliklerde ne kadar yaygın bilemiyorum. Sabancı üniversitesinde mühendisler içinde de çok yaygın. Derslere kimse gitmez dediğim amfi dersleri için geçerli yoklamalı küçük sınıflı derse gideceksiniz. 3. sınıftan sonra okula gitmeme şansınız yoktu yani bizde. Tabi bu dediklerim de kendi çevrem ve gördüklerim üzerinden mühendisliği bilemem amfi dersi ne alırlar ne yaparlar. Derse gitmemek okul kolay anlamına gelmez okul kolay değildir oturup dersine çalışacaksın.
0:25 -0:45
2:45-3:10
3:55-4:25
9:05-9:35
12:00
Boğaziçi videosundan sonra odtüyü izledim ve tmci olmak + boun = 🤴
Odtü videosunda mühendis bunda eşit ağırlıkçı olunca böyle taraflı nişey olmuş bence
Odtü videosunda mühendis bunda eşit ağırlıkçı olunca böyle taraflı nişey olmuş bence
06:20 arkadaş çok haklı
Neşeli bir insansın bu güzel ama iyi bir üniversite demek üst düzey bir ego demek değil karıştırma
08:41 Ubeydullah a da kurban olun onun için kanalı takipteyim shhdhd
Boğaziçinde herhangi bir bölümde okuyan birini ODTÜ'ye alın koyun, okulu 2 yıl uzatır.
Odtü yüzünden 20 yaşında saçlarım beyazladı
Odtü daha zor bence
Abi çok güzel bir video olmuş teşekkür ederim.
Çok süslü giyinen bir adam sizi geliştirmez. - bu abi
"Bir ortamda en akıllı sen isen, muhtemelen yanlış ortamdasın" süper espri..
Marmara okudum diye balkondan atlamayı düşünüyorum. Allah cezanızı vermesin 😒
Çok doğru ve akıcı anlatmışsınız. Mezun olarak hepsine imzamı atabilirim. Video için teşekkürler.
Merhaba. Ben Azerbaycanlıyım ve burada yaşıyorum. Son günlerde nedense Boğaziçi ü.de okumak hayaline kapıldım. Zor üniversite mi? Yabancılar okuya biliyor mu? Ve bitirdikten sonra çalışa biliyor mu? Ben hukuk ve ya ingilizce bir şey okumak istiyorum. Ama buna dair çok ta bir bilgim yok. Aydınlatırsanız, çok mutlu olurum. Ha bide, ben 11yılın sonunda aldığım diplomayla gelmek istiyorum. Sınavla değil. Biliyorsunuz ki, böyle bir şey günümüzde mevcut ve buradakilerin çoğu yalnız diplomayla Türkiyeye ve ya başka bir ülkeye okumaya gidiyo. Türkçem kötü biraz, İnshAllah anlata bilmişimdir, kusura bakmayın:)
@@larasahin8639 Merhaba, zorluk bölümden bölüme ve kişiden kişiye değişebiliyor. Ben pek zorlanmadım. Yabancılar okuyabiliyor fakat yapılması gerekenleri bilmiyorum. Bu konuda en doğru bilgiyi okulun çalışanlarından yani öğrenci işlerinden veya tanıtım ofisinden alabilirsin. Ayrıca YÖK'ten de bilgi alabilirsin sanırım. Devlet üniversiteleri YÖK'e bağlı.
@@eminimamoglu3072 tamam, anladım. Çok teşekkür ederim
Diş hekimliği için Boğaziçini önerirmisin
@@eminimamoglu3072 tamam teşekkür ederim, peki diş hekimliği için Marmara üniversitesi nasıl bilgin varmı?
ODTÜ inşaat okuyan biri olarak söylüyorum ODTÜ EE gelirse gözünü kapat gel bölüme Boğaziçi makineyle kıyaslamak nedir ya
Reis ODTÜ ve Boğaziçi EE 2si arasında hangisi iyi veya İTÜ de olabilir hangisi daha iyi? İTÜ ELEKTRİK MÜH de en iyisiymiş galiba?
Şamil Buğra Coşkuner teşekkürler
Şamil Buğra Coşkuner peki itü olmazsa ytü hakkında ne düşünüyorsun?
Kesinlikle öyle Boğaziçi kalabalık olmamanın ekmeğini yiyecektir muhakkak ama teknik üniversite her zaman alanında daha iyi eğitim sunar bu su götürmez bir gerçek Boğaziçi isim ve marka değeri için tercih edilir itü odtü ise mühendis olmak içindir.
@@gizemli3222 aynı bölümde Boğaziçi derim ben teknik olmamasına rağmen eğitim kadrosuyla o farkı rahat kapatır. Prestij ve marka değeri de büyük bir etken.
Adam ayaklı manipülasyon yemin ederim pazarlamacı tam
Teknik bir soru: Açıkhavada sesi bu kadar iyi nasıl aldınız? Hiç ortam sesi yok, rüzgar vs. de. Neler kullanıyorsunuz?
Yakından bak, miktofon yakasına takılı, ses kameradan değil çenesinin hemen altından alınıyo
Yakından bak, miktofon yakasına takılı, ses kameradan değil çenesinin hemen altından alınıyo
@@teonanhilton2512 evet ama yine de çok zor değil mi?
Konuşan abi çok iyi anlatıyor edit de baya güzel tebrik ediyorum
Kuzenim Tijen Akdoğan Adana Anadolu Lisesi sonrası, Boğaziçi işletme okudu, 10 senedir Doğuş Holding'de Sigorta Genel Müdürüdür, öncesi 15 sene Garanti bankası Trakya Bölge Müdürüdür. Ayda 55.000 tl net maaş alır.
A. Hakan Ozcan totelde 25 sene sonunda bu maaşı almış,keşke maaşını söylemeseydiniz.kişinin özelidir maaşı
Maşallah
300 koyunu olan köylü de o parayı kazanıyor. 750 koyuna kadar da gelir vergisi almıyor devlet. Çocuğuna ve ailene daha çok vakit ayırıyorsun, bakıcı elinde büyümüyor çocuk.
İbo'nun tarzına bayıldım
Aga boğaziçiden soğudum senin yüzünden allah razı olsun. 😏 Küçümsemek yada sınıflandırmaktan başka bişey yapmıyosun yok ODTÜ böyle Boğaziçi şöyle bilkent iiy tukaka... Bence bu aşırı garip herkesi Boğaziçi ' ne teşvik etmenin daha mantıklı yolları da var.
9.28’de ünlü etmişsiniz bizi teşekkürler
9:28
Baba naptın ya okulu 5 yıl uzatasım geldi Güney yokusu öpe öpe çıkıcam
hahahaha kıymetini bilin bence :)
Ömer Gemalmaz bro muhabbetin çok iyi ya kanalına hemmen abone oldum😉
Ted Ankara Koleji matematik fen 1990 mezunuyum, 1994 Bilkent universitesi işletme mezunuyum. 3 tane derse katılmazsanız o 2 okuldan da hem tedden hem Bilkentten atılırsın 3 derse girmezsen. 12 senedir işsizim Türkiyede ve dünyada. Kuzen hep Chief Finance Officer oldu Boğaziçi işletme mezuniyet sonrası Procter and Gamble, Pepsi Cola'da , 48 yaşında emekli oldu, P and G Cincinattiden atıldı kuzen, emekli maaşı 4600 tldir.
aah allahım tekrar hazırlanıcam gözlerimde yaşlarla
Boğaziçi, Amerika'daki college tipi bir yüksek okul ve Türkiye'nin çok iyi öğrencileri tarafından tercih ediliyor.Fakat ODTÜ, gerçek bir üniversite ve Türkiye'nin çok iyi ve iyi öğrencileri tarafından tercih ediliyor. ODTÜ, mühendislik ve temel bilimler konusunda Boun'un cok üstündedir ancak Boun un idari bölümleri iyidir. Bazıları İTÜ de bu iki üniversite ile karşılaştırmak ister ancak doğru değildir. ODTÜ ve Boun tamamıyla Amerikan sistemli universitelerdir
Ancak İTÜ bir yerlidir ve universiten ziyade çok iyi bir mühendislik okuludur. Bazı bölümlerde İngilizce eğitime geçmesi bu durumu degistirmez. Dil konusunda homojen değil hibrit dir. Sonuçta Türkiye'nin en iyi devlet üniversitesi ODTÜ ve ayrıca Türkiye'nin en iyi vakıf üniversitesi de Bilkent Üniversitesi
Mustafa Boztaş akademik kadroya vs. Göre mi ODTÜ?
YTÜ dağcılık kulübü K2'ye çıkıyor, Boğaziçi dağcılık kulübü abant yedi göller gezisi yapıyor.
intro müziği; baby face KIID PERKY
Çok kötü video olmuş. Türkiye'de Boğaziçi mezunu olmayıp kaliteli olan yoktur demiş açık açık. En basitinden bir örnek, ODTÜ'nün size vereceği görüşü, kültürü, kolay kolay başka bir üniversite veremez. Boğaziçili olup etliye sütlüye karışmadan mezun olmaktansa; ODTÜ'lü olup üniversite hayatımı eleştirerek, karşı çıkarak, konuşarak geçirmeyi tercih ederim. :)
Peki boğaziçinde etliğe sütlüğe karıştığımızda hangisi?
Abi iyi konuşuyosun da bence biraz fazla öznel konuşuyosun çünkü sen kendi düşüncene göre şöyle şöyle yapın diyosun mesela benim düşüncem seninle uyuyor ama başkasınınki uymayabilir başkasının beklentisi yada hedefi biraz farklı o yüzden bence biraz daha genel değerlendirme yapmalısın sadece kendi gözünden değil başka insanların biraz daha objektif bakarsan ona göre fikir sunarsan daha mantıklı olur
Cidden üniversitede kültür mevzusu çok çok önemli bu yüzden gaziye gelmeyin abi sizi gazili olmak ayrıcalıktır diye uyutacaklardır gazili olmak cidden utançtır desem belki abartı olur ama kesinlikle pişmanlıktır :')
Neden öyle dedin?
@@begum3068 Çünkü gazidekiler ülkücü, ırkçı ve insanlara kendi fikirlerini dayatmak konusunda cahil cesaretine sahip insan yığınlarıyla dolu. En alakasız derste bile din hakkında ya da left kulvarındaki bir görüş hakkında kendilerini dersi mahfetme yetkisi görebiliyorlar. Ve bence gazinin en kötü yönü işe bir vizyonu yok. Yani insan haklarına uyan bir görüşleri yok.
@@begum3068 öyle çünkü
Ya adama bayıldım çok doğal çok iyi
ODTÜ Makina Mühendisliği bölümü 7 adet bina ve laboratuvar binasından oluşuyor. Tek başına kuzey ve güney kampüsten daha büyük. Başka sözüm yok hakim bey. Alın bunu al al al al.
Ankara köy ama
@@ErenCanErol 6 milyonluk köy fdhfjdsjsdf öğrencilerle 8 milyona yakın diye biliyorum
güneyin estetiği odtü'nün 100 binasını yıkar geçer :D beton kent ankara'nın öğrencisinin övündüğü şey de yine beton oluyor haliyle
@@overthink5658 estetik dediğin şey misyoner amerikalıların yaptığı kilise binaları ve rahip evleri olmasın. Makina Mühendisliği için kiliseden çok makina laboratuarı ve tesisi gerekli bilmem biliyor musun ?
@@muhendiseksper7026 boş avuntulara devam dostum
Boğaziçini kazanabiliyordum ve memur ailem hukuk fakültesine gitmezsem işsiz kalacağımı söyledi. Şimdi mutsuz bir avukatım. Teşekkürler türkiye😄
Boğaziçi ne üretmiş bilimde sanatda edebiyatta ne yapmış ??? Merak amaçlı soruyorum
usta boğaziçi mezunu yönetmen-yazar nuri bilge ceylan altın palmiye ödülünü aldı, boğaziçi mezunu gülse birsel çok önemli bir yazar, boğaziçi mezunu cem yılmaz yine çok önemli bir yazar ve komedyen daha bir sürü sanatçı mezunu var. bilimde ise şu an MIT'de uc berekley'de nothwestern'de princeton'ca ve dünyanın en iyi üniversitelerinde çalışan bilim adamı mezunları var ayrıca boğaziçi mezunu metin sitti max planck enstitüsünün ilk türk direktörüdür .
Boğaziçi üniversitesi mezunu zor işsiz kalır, herzaman Türkiyede 1 numaradır, Bilkent üniversitesi ile işletme, ekonomi bölümleri aynı amerikan kitapları okurlar. Boğaziçi üniversitesi diasporası farklı kültürde dünyada.
Bu videoyu izledikten sonra kesinlikle boğaziçine gitmeyin:)))
Tekrar tekrar izliyorum baya eğlenceli video olmuş
En önemli şey etrafınızdaki ınsanların sizden akıllı olması 3:05
istanbul pendikte oturuyorum. Siyaset okumak istiyorum. Evime en yakın üni Medeniyet üni. o da yol 1 saat falan sürüyor. Medeniyette güzel üniversite ama boğazici daha kaliteli deniyor. Network açısindan falan filan. Siyaset ve uluslararasi ilişkiler için boğaziçi o kadar yol mu gitmek daha mantikli ? Medeniyete gitmek mi ?
Öyle bir anlatıyor ki zaten ne dese inanırım
6:39 Çift Anadalın bug olduğunu düşünen tek kişi değilmişim :) Başka bir Ömer daha varmış 😅
Evet eğlenceli ama boş lakırtı... Mezun olun, 20 sene iş ve hayat tecrübeniz olsun, ondan sonra keskin yorumlar yapın.
Kesinlikle katılıyorum ,bu ne özgüven?
Ingilizceniz nasıldı okula girerken ve ne kadar geliştirdiniz? Bunun hakkında da bilgi verir misiniz?
Kader selam, ingilizceyi halledersin. Top okulların ingilizce seviyeleri hemen hemen aynıdır. Mezunları sorun yaşamaz. Üniversite öncesi benim ingilizce seviyem düşüktü (pre-int) şimdi gayet iyi :)
Merhaba. Ben Azerbaycanlıyım ve burada yaşıyorum. Son günlerde nedense Boğaziçi ü.de okumak hayaline kapıldım. Zor üniversite mi? Yabancılar okuya biliyor mu? Ve bitirdikten sonra çalışa biliyor mu? Ben hukuk ve ya ingilizce bir şey okumak istiyorum. Ama buna dair çok ta bir bilgim yok. Aydınlatırsanız, çok mutlu olurum. Ha bide, ben 11yılın sonunda aldığım diplomayla gelmek istiyorum. Sınavla değil. Biliyorsunuz ki, böyle bir şey günümüzde mevcut ve buradakilerin çoğu yalnız diplomayla Türkiyeye ve ya başka bir ülkeye okumaya gidiyo. Türkçem kötü biraz, İnshAllah anlata bilmişimdir, kusura bakmayın:)
@@larasahin8639 boğazicinde hukuk yok ama 2 yıla falan acilicakmis seneye olur büyük ihtimalle 11 yıllık diploma lise diploması mi anlamadm ayrıca yks sınavına girmeniz lazım diye biliyorum
@@deniz1867 evet. Lise diplomasi. YKS icin turkceyi iyi biliyorum. Ama matematige nefret ettigim icin matematigim cok zayif. Matematigi ne yapicam, bilmiyorum🤦🏻♀️
@@deniz1867 çok özür dilerim. YÖS yerine YKS demişim 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Yös'ü biliyorum. Ama YKS nedir? Ben yabancı olduğum için hangi sınava girmeliyim tam olarak?
Boğaz içi ünide okumayanlar olarak ağlayarak izliyoruz teşekkür ederim 😂😂
Merhaba. Ben Azerbaycanlıyım ve burada yaşıyorum. Son günlerde nedense Boğaziçi ü.de okumak hayaline kapıldım. Zor üniversite mi? Yabancılar okuya biliyor mu? Ve bitirdikten sonra çalışa biliyor mu? Ben hukuk ve ya ingilizce bir şey okumak istiyorum. Ama buna dair çok ta bir bilgim yok. Aydınlatırsanız, çok mutlu olurum. Ha bide, ben 11yılın sonunda aldığım diplomayla gelmek istiyorum. Sınavla değil. Biliyorsunuz ki, böyle bir şey günümüzde mevcut ve buradakilerin çoğu yalnız diplomayla Türkiyeye ve ya başka bir ülkeye okumaya gidiyo. Türkçem kötü biraz, İnshAllah anlata bilmişimdir, kusura bakmayın:)
Adam aşırı gerçekçi ve samimi
Ubeydullahla ne konusacaksin baska??? Ubeydullah fans dislike
Harika bir video reizz
eğitim sistemi bir sayisalciya gereğinden fazla sözel öğretiyor ve sozelciyede gereğinden fazla sayısal öğretiyor herkes kendi alanında uzman olmalı her konuda bir işe yaramayacak kadr az bilgisi olunca bence bir işe yaramıyor
2 sene bilkent’te okumus birisi bilkent hakkinda soylenenlere tamamen katiliyorum
Eğitimi muadillerine göre kötüdür, ama ortamı sana katkı yapar, vizyon katar falan filan. Boun hakkında bu muhabbeti hep duyuyoruz. İyi de artık bilgi, seyahat ve internet çağında yaşıyoruz. Sen artık başka türlü de kendine vizyon yaparsın. Boun deyince ambalajı güzel ama içi boş kola kutusu imajı oluşuyor.
Abi seninle sohbet ne güzel olur ya otur sıkılmazsın
Peki 22 yaşında boğaziçine girilir mi ? Şuan sınava tekrar hazırlanıyorum seneye okullar başlayınca tam 22 yaşında olacağım. Geç yaşta mezun olmanın sektörde dezavantajları olur mu ya da okurken sosyal olarak herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım ?
Dezavantajı olacağını sanmam sadece benim bire bir tanıştığım 3 kişi vardı ilk üniversitelerini 3.sınıftayken bırakıp gelen. Sosyal sıkıntı sana bağlı bir şey. 18 yaşındakiler çocuk be abi diyorsan evet ama bu durumda bile yaşıtlarınla tanışacağın çok ortam var.
Ömer Gemalmaz benim gibi okulu yarıda bırakıp gelen birilerine bu konuda danışmak faydalı olacak gibi, en azından verebileceğin 1 isim var mı böyle geç boğaziçine başlayan ?
@@ssg6466 yakınen tanıdığım kişi berbat bir örnek onunla konuşsan hayattan soğursun. facebook.com/mahmut.yavuz.1675275 bu çocuk arkadaşım değil tanışmıyoruz ama bahsettiğin profilde buna yaz istersen.
Ömer Gemalmaz çok teşekkür ederim.
25 yaşındayım şu an hacettepede İngiliz dil bilimi okuyorum. Geç diye bir şey yok. 30 yaşında keşke diyeceğinize, şimdiden atılın derim. Hayat bir kere yaşanıyor imkanınız varsa hakkını verin ve ben artık yaşımı umursamıyorum bile. İyi ki gelmişim diyorum
Video cok iyi olmus. Omer gercekten cok iyi detaylara deginmis. Kurgu da cok basarili tamamini rahatlikla izledim.
Lakin Bilkent kulturunun disaridan bakildiginda cok iyi anlasildigini dusunmuyorum. oncelikle hem okulun bu konudaki dikkati hem de burssuz gelen -akil’i videodaki gibi sinav puanina baglarsak- “akilsizlar”in turkiyenin sayili ozel liselerinden gelmis olmasi sebebiyle entelektuel seviyesi cok yuksek bir ortamdir. Okudugu alanda cok kotu duzeyde mezunlar vardir muhakkak. ama alanindaki duzeyi dusuk olan insanlarin bile bilkent kulturunun agirligi sayesinde yontuldugunu gorursunuz. bu kulturu “hissetmek” icin de burada okumak gerekir biraz.
ek olarak bogazici’ne kiyasla “akilli” ogrenciler azdir ama bu insanlar ozel okulda olmanin getirdigi bir firsatla cok iyi hocalarla cok yakin temasta bulunurlar ve gunun sonunda diger ogrencilerle hocalar arasinda saglam bir kopru olustururlar. bogazicinden farkli olarak bilkent’de hocalar lisedeki gibi yogun sekilde hayatin icindedir ve bilkent’deki kulturun olusumu ve surdurulebilmesinde onemli olcude emekleri vardir.
neticede bogazici superdir. bence de girisimci ruhlu herkes bogazici’nde (istanbul’da) olmalidir. ama idealist insanlar icin -bogazicinde maalesef okumamis bir insan olarak- bilkent daha iyi bir secenektir diye dusunuyorum. sececeginiz bolume karsi bir tutkunuz varsa bilkent size cok sey katacaktir :)
Allahım boğaziçi de okumayı nasip et be
Merhaba. Ben Azerbaycanlıyım ve burada yaşıyorum. Son günlerde nedense Boğaziçi ü.de okumak hayaline kapıldım. Zor üniversite mi? Yabancılar okuya biliyor mu? Ve bitirdikten sonra çalışa biliyor mu? Ben hukuk ve ya ingilizce bir şey okumak istiyorum. Ama buna dair çok ta bir bilgim yok. Aydınlatırsanız, çok mutlu olurum. Ha bide, ben 11yılın sonunda aldığım diplomayla gelmek istiyorum. Sınavla değil. Biliyorsunuz ki, böyle bir şey günümüzde mevcut ve buradakilerin çoğu yalnız diplomayla Türkiyeye ve ya başka bir ülkeye okumaya gidiyo. Türkçem kötü biraz, İnshAllah anlata bilmişimdir, kusura bakmayın:)
Bu olaylardan sonra bu videonun güncellenmesi gerekecek
Artık rahatlıkla gelirse gidersiniz diyemiyorum :/
@@omergemalmaz6710 Boğaziçi'nde mühendislik okumak için ilk 20 binden mezuna kalmıştım :(
@@ertugrill ODTÜ'de de rektör uzun zamandır sıkıntılı
@@ertugrill Bilmiyorum. Sabancı, Boğaziçi, İTÜ, ODTÜ arasındayım.
@emin Çünkü Boğaziçi'ni Boğaziçi yapan şey özgür olması. Hiç kimseye sormadan istedikleri kişiyi atadıklarına göre istedikleri şey üniversitenin gelişmesi değil kendi kafalarına göre müdahalelerde bulunmak.
izlediğim en iyi üniversite hakkında bilgi videosu
realistik ve komik :
Aa abi kitap okumama ve espiri muhabbetlerini cok sevdim
O değilde abiyi çok sevdim benim gibi boun fanboyları seviyorum
Atatürk anadolu mezunuyum,boğaziçi tutmuyo küme düşmüş gibi hissediyorum
Kısmet. Herkesin tecrübesi benimki gibi geçmiyor belki gelsen bu kadar sevmeyecektin. Hayırlısı olsun.
Ahahahahahah abim sağol,hazır seni bulmuşken sorayım.Odtü endüstri müh e mi gideyim tıpa mı?Tıpa yoğun bi ilgim yok tamamen gelecek kaygısı.Etrafımdakiler asgari ücrete muhtaç kalırsın,kapı kapı iş ararsın diyolar.Sen yetkin bi abiye benziyosun,senin bu konudaki görüşün nedir?saygılar
Ömer Gemalmaz (:)
@@palaspandras9247 endüstri mühendisliği piyasaya adam yetiştiriyor. İşletme/ekoncunun önünde değerlendirilir. Ceo'ların çoğu boun endüstridir mesela. Piyasaya iş yapacaksan istanbul'da olman önemli ama staj imkanlarından dolayı, onu da düşün. Endüstriden yüksek doktorada iibf'ye de geçiş kolay.
Ömer Gemalmaz sence bir bounlunun yanında fark yaratmak için bir odtülü ne yapabilir
Bu arkadaş bir bok bilmeden konuşuyor belli. Sakın ama sakın 1000 li sıralamalar yapıp Odtü Bilgisayar Elektrik yerine Boğaziçi makine yazmayın. Işe başladığınızda 2 3 yılınız öğrenmekle geçer. Bilgisayar hocalarını ise geçen sene kaptırdılar özellere. Lab imkanlarına bakın mühendisliklerin, üniversitede ilk akademik eğitim gelir sonra bireysel eğitim gelir. Sözel bölümler için boğaziçi bir tık önde olabilirdi fakat Sabancı Koç size daha iyi fırsatlar sunar. Eğer iyi bir sıralama yaptıysanız iyi üniversiteler arasında bölüme bakarak seçim yapın.
para kaygısıyla okumayı doğru bulmuyorum.
Ben de para kaygısıyla okumayı doğru bulmuyorum. Çünkü sonunda resmen para uğruna geçiyor insanın hayatı. Ama bir yandan da para sıkıntım olmadığı için bunu diyebildiğimi, yoksa diyemeyeceğimi çok iyi biliyorum.
bu arkadas adhd sanırsam, güzel video respect
Aga Atatürk Anadolu’dan da Meral’den de bahsettin Gazi’nin de adını geçirseydin kflwmfşşq
Gazi demeyince ben de üzülmedim değil
gazilinin yüzü gülür mü