3 PERICOLE DACA LUCREZI PE PFA 2023

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 15 окт 2024
  • In contextul impozitelor pe care trebuie sa le plateasca SRL-urile microintreprinderi incepand cu 2023, tot mai multi dintre voi alegeti sa va infiintati sau sa migrati catre PFA-uri. Oricum PFA-urile erau preferate de catre antreprenori inca dinainte de 2023 din cauza birocratiei reduse, comparat cu un SRL dar si din cauza ca la PFA legea nu te obliga sa ai contabil.
    Dar care sunt pericolele desfasurarii activitatii pe PFA in 2023 in contextul legislatiei actuale? Aducem in atentie 3 lucruri de care sa tii cont cand lucrezi pe PFA.
    WORK WITH ME:
    ✔️ Servicii contabilitate: Clientii nostri sunt in marea lor majoritate freelanceri si antreprenori care activeaza pe platforme online cum ar fi Upwork, Themeforest, Envato, RUclips, Patreon sau folosesc metode de plata Revolut, Netopia, PayPal & more.
    ✔️ Consultanta pe Skype: Discutam pe Skype despre probleme fiscale, contabile si legale pe care le intampini in activitatea ta. Fie ca esti la inceput de drum sau deja ai o afacere, cu siguranta te putem ajuta.
    ✔️ Email me at office@smartadvisors.ro
    ✔️ SKYPE ID: flavius.danila
    Facebook: / luiza.daneliuc
    Blog contabilitate: www.luizadaneli...
    #contabilitate #antreprenoriat #pfa2023

Комментарии • 88

  • @ionuturdes9423
    @ionuturdes9423 Год назад +1

    Vă felicit pentru tutoriale!
    Un pfa cod caen 9001- prestarea de activități artistice este obligat să dețină/utilizeze casă de marcat în cazul prestării de servicii către persoane fizice cu plata cash? Dar în cazul prestării serviciilor către un alt pfa?
    Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns!

  • @bogdangavrila6509
    @bogdangavrila6509 Год назад +2

    Buna Luiza! Multumesc pentru informatii. As dori sa ma ajuti cu o confirmare. Am un PFA cu norma de venit. Norma de venit pentru orasul meu este 36000, norma ajustata pentru ca am avut firma suspendata este 29490. Mai trebuie sa platesc contributia la pensie tinand cont ca sunt sub pragul de 30600? Contributia la sanatate nu mai este obligatorie dar nu sunt sigur de contributia la pensie. Multumesc!

  • @mirelaradu4382
    @mirelaradu4382 Год назад +1

    Bună ziua !
    Mulțumim pentru că ne oferiți multe informații utile !
    Aș vrea să vă întreb dacă la încasarea a 1000 Euro din AdSense You Tube pentru un PFA servicii fotovideo trebuie să emit eu chitanță sau bon ? Cum înregistrez această sumă ? Transform Euro in lei la cursul zilei ?

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  Год назад

      Buna ziua, da, emiteti factura catre Google (gasiti datele de facturare pe net, sau in terms & conditions pe care i-ati semnat si aveti in contul dvs. acest document). Factura se emite in valuta la cursul valutar din ziua emiterii.

    • @eugeniadocuz2337
      @eugeniadocuz2337 Год назад

      Multumesc foarte mult pentru raspuns ! Sunteti de un real ajutor !

  • @Maricuta-ql8sx
    @Maricuta-ql8sx 9 месяцев назад +2

    Bună ziua, as dori sa știu dacă am obligația sa depun declarația unica estimativa pe anul 2024 pana la sfârșitul lunii ianuarie, am început activitatea în luna noiembrie 2023?

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  9 месяцев назад

      Daca ati inceput activitatea in 2023 trebuie sa depuneti estimativa pentru 2023 in 30 de zile de la infiintare + pana la 25.05.2024 depuneti regularizare 2023+ estimare activitate 2024.

  • @HD85FGM
    @HD85FGM Год назад

    Buna .Vreau sa înființez un ii. Și sunt axact pe transporturi ( colete și persoane )România-Germania-Franța-Uk cum dovedesc veniturile anuale și cum îmi plătesc impozitul pe venit

  • @Favsdaria
    @Favsdaria Год назад +2

    Buna ziua, in primul rand ,multumesc pentru informatiile utile legate de persoanele fizice! as dori putina lumina daca se poate intre cotizatiile la asociatiile profesionale si contributiile profesioanale obligatorii platite de un avocat colaborator. taxa de inscriere in tablou av., taxa de curs INPPA, contributiile lunare care cum sunt deductile? Eventual daca imi puteti recomanda un ghid cu aceste cheltuieli deductibile integral sau limitat. multumesc mult!

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  Год назад

      Parerea mea este ca toate sunt deductibile.

  • @MFC6351
    @MFC6351 Год назад +2

    Dar daca esti angajat si mai ai si un PFA al tau si ai un castig atunci se mai impoziteaza veniturile cu 45 %.La PFA ma refer?

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  Год назад

      Da, faptul ca esti angajat nu te scuteste de plata impozitelor aferente PFA in sistem real.

  • @kaylamoss291
    @kaylamoss291 Год назад +2

    Ador canalul tau! Imi poti spune te rog daca un vanzator de produse online care are PFA este vazut ca “individual/sole proprietorship’’ sau ca “incorporated”? Trebuie sa aleg o varianta cand configurez magazinul pe Etsy. Multumesc frumos❤😊

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  Год назад +1

      As bifa individual daca alegand aceasta optiune puteti pune CIF tva/intracomunitar si datele firmei.

    • @kaylamoss291
      @kaylamoss291 Год назад +1

      @@LuizaDaneliuc Pentru “individual” am doar campurile urmatoare: full legal name of the primary tax payer ID, VAT ID (optional) si shop owner information;
      iar pentru Incorporated/business am: name of legal entity (primary tax payer ID), VAT ID (optional), si campuri pentru detaliile despre business , respectiv, nume, tara, business registration number, adresa, business owner name.
      Crezi ca ar fi mai corect sa aleg varianta Incorporated atunci? MULTUMESC❤

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  Год назад +1

      Nu, la full legal name puneti numele PFA si la vat id cif-ul intracomunitar.

    • @kaylamoss291
      @kaylamoss291 Год назад +2

      @@LuizaDaneliuc Multumesc. Sunteti singurul ajutor real de pe RUclips. Am selectat INDIVIDUAL si totul e ok. Multumesc din suflet♥

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  Год назад +2

      Multumesc!

  • @florinzam6964
    @florinzam6964 Год назад +4

    Nu vreau sa fiu rautacios dar conferinta probabil era organizat de firmele astea de outsourcing din IT, care nu mai gasesc angajati la care sa le dea 2000 de euro si bonuri de masa, cand ei vand serviciile mai departe cu 5000 per developer. Fac lobby intens si pe Linkedin si prin media. Oricum, multumim de continut, e bine de stiut la ce sa fim atenti.

    • @mcrasus
      @mcrasus Год назад

      Asa o fi, dar daca tu primesti 2000 eur net + bonuri, firma plateste in jur de 3300 eur catre stat. Apoi, iti plateste concediul, timp in care tu nu produci nimic. De asemenea, cand esti pe concediu medical pana la 5 zile, firma iti plateste salariul desi CASS-ul nu deconteaza. Apoi, mai sunt cheltuieli legate de functionare HR, contabilitate, costuri cu calculatoare, licente, servicii internet, chirie sediu, intretinere, utilitati. Se mai plateste si impozit pe venit/profit/dividende si sa nu mai discutam ca poate sunt perioade cand nu se incaseaza din divese motive sau aplicatia are probleme, buguri care trebuie acoperite in perioada de garantie.
      Eu iti propun sa iti faci firma si sa iti dai salariul pe care ti-l doresti.. e simplu..

    • @florinzam6964
      @florinzam6964 Год назад +2

      @@mcrasus Pai aia facem cei cu SRL/PFA, firma noastra, si nu facem lobby nicaieri sa se creasca impozite la cei pe CIM sau sa mearga ANAF la verificari. Eu daca am concediu medical din exemplu tau stau pe bani mei, contabili si restu ce ai zis platim si noi

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  Год назад

      👍

    • @florinzam6964
      @florinzam6964 Год назад

      @@meonitelexdee3432 depinde de ce contract ai, de obicei pt freelance, concediul e neplatit esti platit x euro per ora, si cand nu muncesti, esti pe banii tai

    • @florinzam6964
      @florinzam6964 Год назад +1

      @@meonitelexdee3432 Vorbesti inainte sa semnezi cu ei despre asta, le zici, vara imi iau 2 sapt de ex, si iarna 2. Stabiliti de comun acord cand nu esti disponibil

  • @dianatrif7085
    @dianatrif7085 Год назад +1

    Bună ziua, mulțumim de informații, foarte utile și cuprinzătoare.
    Eu aș dori să mă înregistrez ca traducător autorizat, ori ca PFA, ori ca liber profesionist, am înțeles că la liber profesionist nu ești obligat să ai registru de încasări, deci nu mai trebuie nici contabilitate, doar declarație pe venit la ANAF. Dar am auzit de la cineva că la PFA ar fi avantajul că poți cere suspendarea activității și nu știu la ce se referă asta. Suspendarea activității în ce sens? Eu mă gândeam să aleg forma asta de PFA sau LP tocmai ca să am un program făcut de mine, într-o săptămână iau mai multe lucrări, apoi trei săptămâni nu mai iau deloc dacă nu vreau, singurul inconvenient ar fi că pierd eu bani, dar aia ar fi problema mea. La ce se referă suspendarea asta și cum e diferită de a nu lua noi contracte, de exemplu?
    Mulțumesc.

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  Год назад +1

      Buna ziua, PFI-ul sau liberul profesionist este tot in PFA care nu e inregistrat la ONRC. Dar urmeaza aceleasi reguli contabile ca un PFA. El de fapt este un PFA inregistrat doar la Anaf.

  • @BiroticaHouse
    @BiroticaHouse Год назад +1

    Buna ziua,
    Bonul fiscal cuprinzand detaliile serviciilor sau bunurilor vandute, in cazul completarii facturii, este vreo problema daca se trece la "Denumire produse" doar "Conform bon fiscal nr. si data"?

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  Год назад +1

      Buna ziua, este ok daca pe bon produsele sunt detaliate corect si lizibile.

    • @BiroticaHouse
      @BiroticaHouse Год назад

      @@LuizaDaneliuc Va multumesc pentru raspuns.

  • @mihaibogdan2384
    @mihaibogdan2384 Год назад

    Buna, am și eu o întrebare..
    Ca si livrator tazz pe pfa, ce cheltuieli deductibile as putea avea?.. practic sunt la munca cu mașina personală.. ceea ce ar include piese și manopera pentru ea, dar as putea sa mi trec și mâncarea de zi cu zi pe firma? E legală treaba asta? Mersi

  • @vladNMP
    @vladNMP Год назад +1

    buna ziua! vrem cat mai multe detalii despre SRL si daca se poate sa ne tineti la curent cu ce se mai intampla legislativ. am inteles ca ciolacu vrea doar dividende 8% fara obligarea de angajare pt a nu trece la impozitare mare. multumim!

    • @Dan-ow9bs
      @Dan-ow9bs Год назад +1

      Pentru micro SRL acum există 8% impozit pe dividende, obligativitatea unui angajat sau administratorul să aibă mandat și plata CASS a 10% din 24 salarii brute pe economie dacă dividendele din anul precedent au trecut de pragul de 24 salarii brute

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  Год назад

      Buna ziua, pe canal am video-uri despre noua impozitare la SRL, acolo gasiti toate detaliile. Pe langa 8% impozit dividende mai trebuie sa platiti si impozit micro sau impozit profit. Pentru sistemul micro aveti obligatia sa aveti un salariat/ctr. mandat.

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  Год назад

      @Dan - da si adaugam si + 1% impozit dividende + la sanatate se datoreaza daca se depaseste plafonul de 6 salarii.

  • @gheorgheichim7454
    @gheorgheichim7454 Год назад +1

    Mulțumesc mult pentru informații. Am o rugăminte. Spune te rog trebuie trecut zilnic în registrul evidenta fiscala? Și la norma de venit trec doar venitul din încasări? Ar fi util o imagine cu o filă dintr-un registru evidenta fiscala pe norma de venit. Cum este completat. Mulțumesc frumos. O zi frumoasa

    • @mickeygt42
      @mickeygt42 Год назад +1

      Si pe mine ma intereseaza asta, de curand am inteles ca si PFA la norma de venit trebuie sa aiba registrul de evidenta fiscala completat doar ca nu am inteles exact cum si eventual un template standard. Multumim frumos!

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  Год назад +1

      Registrul de evidenta fiscala se completeaza o data pe an, cand se calculeaza venitul impozabil.

    • @gheorgheichim7454
      @gheorgheichim7454 Год назад

      @@LuizaDaneliuc mulumesc frumos

  • @jhonweb4420
    @jhonweb4420 Год назад +1

    MS de video 🙂
    Partea cu lucrul in strainatate se extinde pe SRL?
    De exemplu daca stau timp indelungat in alta tara din EU dar iau salariu de administrator de SRL din Romania si respectiv platesc toate taxile in Romania

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  Год назад

      Da, daca se obtin venituri in acea alta tara sau munca de pe SRL se presteaza jn acea alta tara, da, se aplica.

    • @gabriela.j10
      @gabriela.j10 10 месяцев назад

      @@LuizaDaneliucSi daca tara respectiva nu stie nimic de legoslatia asta ciudata a Romaniei ce facem? Ei spun ca nu se face asa ceva si romanii ne imping sa facem PFA-ul in tara in care respecitvul locuieste, ce facem? Tarile vestice au alta legislatie fata de Romania care nu e aliniata la normele legislative europene.

  • @attila....
    @attila.... Год назад

    Un PFA incaseaza majoritatea veniturilor in cont bancar. Avand in vedere alin. (4) art.11 din Legea 70/2015 un PFA poate transfera sume din contul deschis pe numele PFA-ului in contul persoanelor fizice cu conditia existentei documentelor justificative legale. Care sunt aceste documente justificative pentru diverse transferuri de bani in vederea folosirii in interes propriu?

  • @nicoletanichita5808
    @nicoletanichita5808 Год назад +1

    Bună seara, CAS și CAS când un PFA trebuie sa depună ? Multumest

    • @nicoletanichita5808
      @nicoletanichita5808 Год назад

      Scuze CASS și CAS

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  Год назад

      Buna ziua, pentru 2022 trebuie sa depuneti declaratia unica cu impozit, cas si cass pana pe 25.05.2023. Si tot atunci este si termenul de plata.

    • @nicoletanichita5808
      @nicoletanichita5808 Год назад

      @@LuizaDaneliuc mulțumesc mult!

  • @ana-mariacruciat9724
    @ana-mariacruciat9724 Год назад +1

    Buna ziua,
    Multumesc mult pentru informații.❤
    As avea si eu o intrebare, doresc să revin inapoi in Ro din Germania si vreau sa lucrez in continuare pentru firma la care momentan sunt angajată. Dânșii doresc ca eu in urma sprestarii serviciilor mele trebuie sa le fac factura, deci e necesar sa fac un PFA. Dacă deschid un PFA imi trebuie sa activez si codul acela de Tva intercomunitar? Mentionez ca eu in urma contractului sunt plătită la ora care nu contine Tva. Cand va urma sa facturez atunci orele lucrate e necesar să trec 0%tva? Iar la declarația 390 valoarea va fi ceea facturata(fara tva)?
    Multumesc mult 😊😊

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  Год назад

      Da, pentru a factura in client din UE aveti nevoie de cod intracomunitar. Veti factura fara tva (nu cu tva zero, zero e in sine o cota de tva), veti trece in 390 valoarea facturata fara tva.

    • @ana-mariacruciat9724
      @ana-mariacruciat9724 Год назад

      @@LuizaDaneliuc Multumesc mult 💓.
      As mai avea o intrebare exista un plafon de încasări la PFA?
      Este nevoie de un contabil la un PFA dacă am o singura încasare pe luna in jur 2500€ prestări servicii, si posibil odata la câteva luni achiziționeze ceva(consumabile).?

  • @budeanuflorentina459
    @budeanuflorentina459 Год назад +1

    Bună ziua!Daca am un PFA ,pot lucra și vinde online din Italia ?Pentru că acolo locuiesc.Multumesc frumos!

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  Год назад

      Buna ziua, nu. Daca activitatea ae desfasoara efectiv din Italia atunci trebuie sa infiintati o entitate juridica acolo si sa va impozitati conform regulilor din Italia.

    • @budeanuflorentina459
      @budeanuflorentina459 Год назад

      Mulțumesc frumos!

  • @horizonhorizon9332
    @horizonhorizon9332 Год назад +1

    Buna ziua! La PFA norma de venit,se pot deduce cheltuielile?

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  Год назад

      Nu. Va recomand video-urile despre norma de venit de pe canal, acolo gasiti toate explicatiile necesare.

  • @jubeikibagamai5323
    @jubeikibagamai5323 Год назад +1

    6:20 Hmmm. Deci daca imi fac PFA e teoretic ilegal sa lucrez pentru un client din SUA de exemplu? Sau asta se refera unde ma aflu eu fizic?

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  Год назад +1

      Nu este ilegal sa lucrati din Romania pentru un client din Sua. Este ilegal sa lucrati din afara Romaniei pe un PFA din Romania pentru oricine ar fi clientul. Daca locuiti in alta tara, acolo trebuie sa aveti si inregistrarea fiscala.

    • @jubeikibagamai5323
      @jubeikibagamai5323 Год назад

      Am inteles, multumesc.

  • @attila....
    @attila.... Год назад +1

    Buna Ziua, anul asta am ales la venituri din chirii in sistem real, am completat in decl unica-sistem real si punctul 3 cedare folosinta, dar nu pot bifa casuta in lei, oare de ce?
    Vad ca in sistem real nu se poate bifa nici lei nici valuta.

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  Год назад

      In sistem real automat contabilitatea se tine in lei, adica exact ca la PFA-uri.

  • @attila....
    @attila.... Год назад +1

    PFA poate transfera venit net din contul deschis pe numele PFA-ului in contul personal fara document justificativ ? legea 70/2015 art 11, alin 4- se refera doar la o alta persoana fizica ?

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  Год назад

      Da, se pot transfera bani din contul PFA in contul personal fara un document justificativ anume. De fapt documentele justificative sunt toata contabilitatea acelui PFA: facturi clienti, incasari, declaratia unica cu venitul impozabil etc.

  • @danielionut4738
    @danielionut4738 Год назад

    Buna ziua . Va multumim
    pentru informatii. Detin un pfa iar aceasta este pe
    minus vreo 15 000 ron , am dus multe chetuieli deductibile si prea putine facturi incasate , pur si simplu nu mi am dat seama... Mi s a recomandat ca pe viitor sa reduc cheluielile
    deductibile si sa aduc mai multe facturi. Acum avand o suma de 10 000 ron pe card as vrea totusi sa alimentez masina dar fara sa mai scot bon pe firma , sa fie o cheltuiala fara justificare.Este in regula ? si o alta intrebare , daca scot bani fizic de pe card , este o problema ? Multumesc frumos .

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  Год назад

      Buna ziua, va raspund punctual.
      1. daca doriti sa faceti anumite cheltuieli fara ca acele cheltuieli sa fie atribuite (inregistrate pe PFA) tot ce trebuie sa faceti este sa transferati din contul PFA in contul personal banii necesari pentru cheltuieli.
      2. puteti transfera din contul PFA in contul personal bani, oricand, orice suma, in orice moment, fara nici o justificare
      3. nu recomand scoaterea banilor direct de pe card din contul PFA, ci transferul lor in contul personal si de acolo ii puteti cheltui, scoate de pe card sau folosi cum doriti.

    • @danielionut4738
      @danielionut4738 Год назад

      @@LuizaDaneliuc Multumec mult ! O zi frumoasa va doresc .

  • @MFC6351
    @MFC6351 Год назад

    Intentionez sa-mi fac un PFA.Daca intr-o luna nu am lucrari si deci nici incasari ce obligatii am si ce taxe platesc?

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  Год назад

      Urmariti va rog videourile despre PFA din 2023 unde explic ce taxe se platesc si cum se calculeaza ele.

  • @mjay3105
    @mjay3105 Год назад

    Buna ziua! Sunt student si imi doresc sa mi deschid un magazin online pe care sa vand diferite accesorii. Initial ma gandesc sa imi deschid un PFA in cazul in care veniturile nu ar fi prea mari, iar daca depasesc plafonul pentru plata contributiilor sa trec pe SRL. Cum vedeti aceasta idee?

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  Год назад

      Este o idee prudenta financiar, desi logistic, o sa fie destul de birocratic (deschide PFA, inchide PFA, avut grija sa nu ramana marfa pe PFA la inchidere etc).

  • @drexdis
    @drexdis Год назад

    Buna ziua, avand atatea taxe la PFA m-am gandit sa il schimb cu un SRL. Este posibil sa fiu asociat unic in doua SRL-uri diferite?

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  Год назад

      Buna ziua, da, este posibil sa fiti asociat unic in mai multe SRL-uri.

    • @drexdis
      @drexdis Год назад

      @@LuizaDaneliuc Multumesc

  • @fcm9264
    @fcm9264 Год назад +1

    Buna ziua! Cu privire la licente - in cazul in care aceste licente (exemplu: Microsoft Office 365) sunt achizitionate de la o firma din Romania - ex: Emag banuiesc ca nu se aplica, aceste declaratii mentionate ca al 3lea pericol, nu? Multumesc!

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  Год назад

      Pericolul se referea mai mult la cum facand niste lucruri mecanic si neintelegand schimbarile legislative si fiscale, este posibil sa gresesti. Dar da, daca aveti achizitii din Romania nu trebuie depuse declaratiile 390 si 301.

    • @cristiang1991
      @cristiang1991 Год назад

      @@LuizaDaneliuc cred ca esti obligat sa depui declaratiile alea daca scazi achizitia intracomunitara, daca nu o scazi nu intereseaza pe nimeni ca ai cumparat tu ceva din uniune in cazul pfa acesta poate fi considerat un bun personal indiferent ca tu il vei folosi la pfa. Dar daca vreau sa cumpar ceva si nu am cod special de tva, dar nu vreau sa declar achizitia mai e nevoie de cod special de tva?

  • @elvisstefanescu7432
    @elvisstefanescu7432 Год назад

    O persoana cu handicap grad 2 beneficiază de facilitati fiscala dacă deține un ii?

  • @MissB-2_9
    @MissB-2_9 Год назад

    Status de independent sau salariat aduce confuzie din cauza faptului ca unele joburi sunt hybrid sau remote! Romanica...

  • @florintudorache7967
    @florintudorache7967 Год назад +1

    Bună ziua ca și pfa la normă de venit am obligativitatea de a avea pos în 2023

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  Год назад

      PFA-urile nu au obligatia din 2023 de a pune la dispozitia clientilor mijloc de plata cu cardul. Dar in functie de activitate pot avea obligatia de a avea casa de marcat.

    • @florintudorache7967
      @florintudorache7967 Год назад

      Vă mulțumesc . Ca si pfa functionez din anul 2010 de atunci detin casa de marcat ca si obiect de activitate caen 4520 servici din 2010 pana în prezent am ales doar norma de venit anul acesta nu știu daca mă pot mentine tot în norma de venit sa nu depasesc 25.000 euro . Dacă o depasesc de la anul voi intra automat în sistem real și acolo voi avea de plată 10% din cifra de afaceri excluzand cheltuielile pe diverse consumabile și impozit pt cas calculat la 24 salari minime de 25% și cass calculat la 24 salari minime de 10% s au voi avea de plată pratic per total din cifra de afaceri 45% excluzand cheltuielile pt diverse consumabile? Vă multumesc

  • @Florin_B_The_Official_One
    @Florin_B_The_Official_One Год назад +2

    ce recomandati unui programator care vrea sa lucreze remote din Romania pentru o firma din afara Romaniei?

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  Год назад

      Depinde de venitul sau si de cheltuieli, PFA sau SRL. In general la sumele castigate in IT se merge pe SRL.

    • @Florin_B_The_Official_One
      @Florin_B_The_Official_One Год назад

      @@LuizaDaneliuc pai la SRL, nu trebuie sa ai 3 angajați, minim?

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  Год назад +1

      Nu, urmariti video-urile din 2023 sa va puneti la curent cu noutatile.

  • @mamaiedelafetesti2595
    @mamaiedelafetesti2595 Год назад +1

    Multumiri pentru toate videoclipurile, ne ofera multe informatii de mare ajutor. As avea si eu o nelamurire, poate ma ajutati sa inteleg. Daca sunt salariat, si in paralel obtin venituri din adsense (de pe un blog), ce impozite trebuie sa platesc? Deci nu am PFA si nici SRL, veniturile din adsense sunt mici, dar banuiesc ca trebuie sa le declar. Platesc doar 10% impozit? Trebuie sa platesc si asigurari de sanatate? Repet, am contract de munca cu norma intreaga la un angajator privat.

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  Год назад

      Acest tip de activitate trebuie autorizata si veti plati impozitele conform cu forma de organizare aleasa.

    • @mamaiedelafetesti2595
      @mamaiedelafetesti2595 Год назад

      😂😂😂😂