Here are the facts of the Pegasus crash! (Error on error)
HTML-код
- Опубликовано: 7 фев 2025
- In Sabiha Gökçen last Wednesday, after the pegasus passenger plane landed on the runway, it could not slow down and went off the runway. Other developments are also reflected in the foreign press already know and not the name of this event .. Aircraft company in Title Turkey wrote. plane crash in Turkey .. This news may have tarnished the reputation of the Turkish airline companies at least some reason to see what the aircraft exiting the runway .So? Do radio conversations explain the incident? One-to-one Simulation images and questions waiting to be answered. You will definitely learn the facts at the end of this video.
Source: Bullbosphorus channel, Sully movie, Turkish airlines
Bullbosphorus channel►https: // / watch V = Aawv4O6VNvI
To take advantage of paid membership benefits
►►https: //ruclips.net/user/channe...
UN DON'T FORGET TO FOLLOW MY OTHER VIDEOS👍👍
Are we simulated or real? 👉 goo.gl/dUT56R
IS TRAVELING POSSIBLE AT TIME? 👉https: //goo.gl/piKP6e
ERRORS IN YEŞİLCAM FILMS 👉 goo.gl/Tek5cy
THE SECRET IN THE MONA LISA TABLE 👉https: //goo.gl/3krw31
IS IT OUT OF THE MOON - FACTS HERE 👉https: //goo.gl/UtYK9V
►To subscribe to my channel 👉 goo.gl/xfPwjv
My Nygma Instagram address
👍 / nygmayoutube
Contact & Cooperation:
I ►nygmayt@gmail.co
Video başarılı ama yanlışları sıralayacağım.
1- Knot ingilizcede nat diye okunur.
2- Sabiha Gökçen Havalimanı pist boyu dünya standartlarına uygundur. (Kısa değildir.)
3-Pist yorgunluğu diye bir şey yoktur düzenli bakımlar hep uygulanmaktadır örneğin Sabiha Gökçen'de 02:00-05:00 arası iniş kalkış engeli olduğundan dolayı pist bakımları günlük yapılmaktadır.
4-Yan tarafa yapılan pist antlaşması tamamlandı bitişi 2012 değil 2016 olarak belirlenmiştir. Ancak bazı mühendislik hataları yüzünden pist yapımına ara verilip günümüzde çalışmalar devam etmektedir.
5- Her hava koşulunda uçaklar rüzgara karşı iniş yapmak zorunda değildir.
6- Olay sizin bilgisayarınızdan Microsoft Flight Simulator da yaptığınız inceleme kadar kolay değil. NTSB (Ulusal Ulaşım Güvenlik Kurulu)' nun hazırlayacağı rapor sonrası açığa kavuşacaktır.
Amacım sizin videonuzu kötülemek değil bu bilgilerin farkına vararak insanlara video hazırlamanızdır.
3.maddeye katılmıyorum.
Havacılık eğitimi almış birisi değilim ama ben bile pistin kısa geldiğini farkettim , bence videoda ele alınan sebepler çok doğru. Videodaki tespitleri Doğru bulmamışsınız ama aksini iddia ettiğiniz sebeblerin açıklamasını da yapmamışsınız,siz anlatın o zaman birde
@@e.k2931 Havacılık eğitimi almadı iseniz pistin kısa olduğunu nasıl farkettiniz. Dünyanın her pistinde pilotaj, meteoroloji veya teknik hatadan dolayı uçaklar pistten çıkabilir. Siz bir kaza olunca pistin kısa geldiğini düşünüyorsunuz ama Sabiha Gökçen'e iniş yapan onlarca havayolu şirketi, pilot ve devlet bu pist kısadır inilmez demiyip 19 senedir hem uçaklarını hemde taşıdıkları insanların canlarını riske atıp burayı kullanmaya ve işletmeye devam mı ediyor ?
Sabiha Gökçenin pist uzunluğu 3000 metredir ve dünyada genel olarak her uluslarası uçuş yapan uçak için 3000 Metre yeterli olduğu değerlendirilir. Tabi bu deniz seviyesinde. Rakım yükseldikçe pisttinde uzaması gerekir. ( bunu sebebini açıklamaya gerek yok heralde )
Aynı piste AnadoluJet, THY inerken pistten çıkmıyorda neden son 2 yıldır Pegasus ta kazalar artmaya başladı ?
Videodaki tespitleri doğru bulmuşsunuz ama bu kanalın sahibi bir pilot, hava kontrolörü yada bu konuda bir uzman mı ? Size sağdan soldan derlediği bilgileri vermiş. Sizde bunları doğruymuş kabul ediyorsunuz. Yorumlamıyor yada araştırmıyorsunuz her denilene inanıyorsunuz.
Öncelikle bu olay ile ilgili haber, video yapılabilir ama kurumları, kişileri suçlamamak lazım. Kesin hata yaptı dememek lazım. Bunu öğrenmemiz lazım. Kim hatalı incelemeden sonra meydana çıkacak. Onuda açıklarlarsa öğreneceğiz.
Videodaki hata olarak düşündüğüm yerleri ben size sıralıyım bildiğim kadarı ile.
1- "Uçak kazası hakkında yurtdışı haberlerinde uçak firmasının ismi değil Turkiye yazmaktaydı"
Haberlerde Rusya'da uçak düştü, Amerika'da uçak kazası diyince rahatsız oluyormuyuz ? Peki neden yabancı basında Türkiye de uçak kazası diyince rahatsız oluyoruz ?
Aeroflot kaza yaptı diyince nerede olduğunu anlayacakmısınız ? Onun için Rusya'da uçak kazası diyoruz. Onlarında Türkiye'de uçak kazası demesi çok normal. Gereksiz alınganlık yapmayın.
2- Pist kısa değil. Ticari uçuşlar için havaalanları 2500 metre ile 4000 metre arasındadır.
3- Pistin sonunun çukur olması ? Dünyada örnekleri var. Amerika'dada var. Sonu deniz, uçurum olan pistlerde var. Risktir ama olmaz olmaz bir durum değil.
4. Pistin sonundaki güvenlik alanı ? Güvenlik alanları alan olarak hesaplanmaz uzunluk olarak hesaplanır. Sabiha gökçende iki pist içinde bu alan 60 metredir. Buda standartlar içerisindedir bildiğim kadarı ile.
5. Kulenin yanlış yönlendirmesi: Kule pisti herhangi bir sebeple pisti kapatmadığı sürece inip inmemek pilota kalmıştır. Kule Pilot a "efendim pas geçmenizi öneririm" diyemez. Kule elindeki bilgileri pilota aktarır kararı pilot verir. Pist yönünün değişmesi yönünde geç alınan bir karar olabilir bunu soruşturma açığa çıkartacak.
6. Uçaklar inerken ve kalkarken rüzgara karşı olmak zorundadır. Hayır, o uçak için belirlenmiş limitler dahilinde rüzgarı arkadan alabilirler.
7. "Normalde 15 knottan fazlası iniş için güvenli değil. Bu yasal sınırın üzerinde." Yasal sınır diye bir şey yoktur. 2 Tane sınır vardır. 1. Uçak üreticisinin o model uçak için belirlediği sınır. 2. Uçuş firmasının yani bu durumda Pegasus'un belirlediği sınır. Boeing 15 Knot dedi ise Pegasus 16 diyemez ama bunu 10 Knot a firma olarak düşürebilir. Uçağın taşıdığı yakıt, yolcu ve yük arka rüzgar hesaplamasında artı yada eksi olarak hesaplanabilir.
8. "Kulenin pisti değiştirip değiştirmemede kararsız kalması uçağın rüzgarı arkasına alarak inmesine neden oldu." Hayır Kaptan rüzgarı arkasından alarak inmeyi kabul ettiği için uçak o şekilde indi. Pistin 2/3 une teker koymasıda yön ile yada kule ile alakalı bir durum değil. Bu tamamen pilotun bu şekilde yapması ile alakalı.
9- "Simulasyon Pegasus olayındada kullanıldı." Rayting ugruna bir kanal sipikeri bir simulatorde olayı yeniden canlandırması bize kimin hatalı olduğu hakkında bilgi vermez. En azından inanmamız gereken bir bilgi değildir. Onun rayting yapabilmesi için simulasyondada o uçağın pistten çıkması gerekir. Filimde bu testi yapan Havacılık Dairesiydi. Uçaktan alınan karakutu bilgileri ve o anki havadurumu bilgileri ile yapılan bir simulasyondu. Bizde ise bir sipikerin ve sosyal medyadan alınan bilgi ile simulasyon yapılmaz. ruclips.net/video/FkE6xVOLvzY/видео.html
10 - Pist yorgunluğu: Uçaklar kalkışta ve inişte sarsılırlar normaldir. Ama tahminimce pistin ne durumda olduğunu uçağın içindeki sarsıntıdan anlamaktan ziyade yakından inceleyerek anlamak daha bilimsel bir metoddur.
Bu kazada incelenmesi gereken
1- Sabiha GÖkçen işletme olarak pistin iniş yönünü değiştirmekte geç kalıp kalmadığı
2-Kule Operatorunun verdiği bilgilerde bir hata olup olmadığı
3- Kaptan pilotun verdiği/yaptığı kararlarda herhangi bir hata olup olmadığı
4- Yardımcı pilotun verdiği/yaptığı karar ve işlemlerde bir hata olup olmadığı
5- Pegasus un pilotlar üstünde bu kazaya meydan verecek bir baskısı yada bir eğitim eksikliği olup olmadığı
6- Uçakta herhangi bir teknik sorun olup olmadığı
durumları değerlendirilmeli ve hatası olanlar varsa tespit edilmeli ve bir daha olmaması için hatalı uygulamalar düzeltilmeli ve bu kazadan diğer pilotlar ve havayolu şirketleri için dersler çıkartılmalıdır.
Kolay Gelsin Ecem kaptan buraya kadar okuduysan.
Yağmurlu ve rüzgarlı havada uçak iniş hızları normalinkinden biraz daha fazla olmak zorundadır.Bunun 2 nedeni vardır.1.si zemin ıslak olduğu için biraz daha sert iniş olmalı ki sürtünme kuvveti artsın ve tekerler kaymasın. 2.nedeni ise her ihtimale karşı 1.Nedenden oluşacak olumsuzluklar yaşandığı zaman uçak,durmayıp tekrar tam hızla kalkış yapabilsin diye.Benim görüşüm ve gözlemlerim şu sekilde;Pilot bütün bu yazdıklarımı zaten biliyor ama kararsız kalmış gibi görünüyor en önemli nedeni ise pistin başında değilde ortasına yakın iniş gerçekleştirmesi olmuş.Kalan Mesafe de az olunca uçak da istediği gibi duramayınca bu sefer de kalkış için hızlanmaya çalışmış ama bu sefer de pistten çıkmış ve duramamış ve kontrolü kaybetmiş.Benim gözlemlediğim nacizane görüşüm bu.
@@elmasselcuk şahsen çok beğendim
İzlemeden beğeniyorum kardeşim çünkü kaliteli işler yapıyorsun.
Ayn
BEYFENDİ SPERM SİZE AİT AMA ÇOCUK BAŞKASININ ?! 😱😵
KİMERİZM SENDROMU : ruclips.net/video/4Fs_GsH70ZM/видео.html
bende
+1
Burda en az yalan yalnış 2 şey yakaladım
Arkadaşlar, uzun yıllardan beri Ticari pilot ve uçuş hocalığı (pilotaj) lisansım var. Eğitimimi İngilterede yaptım, soradan TC Hava Kurumunda uçup sınandıktan sonra, lisanslarımı T.C. lisanslarına da çevirdim. Video görsel olarak emek verilip güzel yapılmış. Ancak benim de hemfikir olmadığım video içeriği ve yanıtlar vardır. Sırasıyla açıklamak isterim:
Öncelikle Knots (deniz mili çoğul) Türkçede telafuz şekli "nats" değildir! Havacılık İngilizcesi İngiltere Ingilizcesi'ni baz alır fakat Amerika, Güney Afrika, Avustralya gibi farklı İngilizce telafuzları olan ülkelerde kulağa değişik gelebilir. Söyleniş şekli daha fazla "nots" şeklinde, ancak İngilizceniz iyi ise telafuzu bizde olmayan bir harf gibi yani "a" ile "o" arası başında hafif a harfine dokunarak "o" ya dönüşerek söylenir. Bu yüzden "nots" olarak telaffuz edilmesi en kolayıdır. Amerikanlar "nats" olarak telaffuz eder!
İkinci konu ise, "hava trafik kontroler"in pilotlara inişin meteorolojik şartlardan dolayı yapılamayacağını bildirme gibi bir görevi yoktur. Sadece iniş anındaki mevcut pist numarası, görüş mesafesi, rüzgar yönü ve şiddeti ile uçağın deniz seviyesinden olan yüksekliğiğini gösteren barometrik basınç değerini (QNH) veya pilot tarafından talep edilirse, meydan seviyesinden olan yüksekliği gösterecek basınç değerinin (QFE) ne olduğunu bildirir. İniş şartlarına göre (açık havada görüşle-VFR veya aletli meydan yaklaşma-IFR) bazı yer cihazlarının frekansları ile bilgileri iletebilir.
Pilotların karar vermesi gereken özel durumlarda, fırtına ortamı, pistte yoğun buzlanma/kar, ani değişken rüzgar sürati (windshear) gibi olaylar da meydan yaklaşmada pilotların dikkatine getirilir. Hava trafik kontrolerlerin iniş yapacak uçağın mevcut meteorolojik şartlarda iniş yapabilme veya yapamama kabiliyetini bilmesi ve pilotları uyarması beklenmez. Onların görevlerin kontrol alanlarındaki uçakları birbirinden uzak tutmak ve emniyetli bir şekilde pist başına yaklaşmalarını sağlamaktır - bir nevi hava trafik-polisliği yapıyorlar diyebiliriz.
Bu arada uçakların genelinde var olan ve fırtına bölgelerini gösteren meteorolojik radarlar haricinde, VOLMET adıyla anılan ve 4-5 çeşit hava raporu frekansını içeren, yüksek frekanslı radyolardan bütün gün yayın yapan, genelde 3, 4 veya 6 saatte bir güncellenen konuşan hava raporları vardır. Bunların bir tanesi de terminal bölgesindeki hava sahası hakkında rüzgar şiddeti ve yönü, görüş mesafesi ve benzeri bilgileri verir (TAF).
Meydan kontrol sahası dışındaki trafik için ise METAR veren frekanstan yine konuşan ve zaman dilimleri arasında güncellenen, rüzgar yön ve şiddetini de içeren, bölgedeki mevcut ve beklenen genel hava raporları verilir. Yine VOLMET yayınlarına dahil olan SIGMET frekansından uçak güvenliğini tehdit edebilecek FIR bölgesinde METAR raporlarında görülmeyen ve ani gelişen önemli fırtına, şiddetli türbülans, buzlanma, yoğun dolu, kötü görüş şartları v.s. gibi hava şartları 3-4 saatlik bir piriyodu kapsayacak şekilde verilip güncellenir.
Meydan yaklaşma ile irtibatta olan pilotlar zaten diğer uçakların konuşmalarına şahit olduklarından, gerek pas geçen gerekse başka meydanlara inmeyi tercih eden uçakların hava trafik kontroleriyle olan bilgi alış verişini duymaktadır. Bütün bu bilgilere sahip olan bir pilot, meydandaki ciddi durumun farkında olması gerekir.
İniş için yaklaşırken, diğer uçaklar ve kuleden duyduğu bilgiler ışığında, rüzgar yön ve hızında iyi bir gelişme olmadığı taktirde pas geçmesi, veya en yakın başka bir meydana yönelmesi gerekir (diğer uçakların yaptığı gibi). Duyulan bilgilerden güçlü bir arka rüzgar olduğunu bilen pilot, son yaklaşmada hava süratini değil yer süratini takip etmelidir. Güçlü arka rüzgarlarda yer sürati hava süratinden çok daha fazladır. Yüzeyin ıslak ve kaygan olduğu bir ortamda, örneğin 30 knot arka rüzgarı varsa ve uçağın 110 knot'ta teker koyması gerekirse, hava sürat göstergesi 110 gösterdiğinde yer sürati 140 knot'a yakın olacaktır. O süratle zaten normalde hedef aldığı iniş noktasına değil de çok daha arkasına teker koyacak ve dahası, normalden %25-30 daha fazla duruş mesafesine ihtiyacı olacaktır.
Burada kulenin hiçbir suçu yoktur, hava ve rüzgar durumu, diğer uçakların pas geçtiği zaten pilotlara belirtilmiş. Pist yönünün değişeceğini de duyan uyanık bir pilot, o şartlarda yaklaşmadan vazgeçip pas geçme seçeneğini uygulaması ve hava trafik kontrolerinin vereceği talimatlarla göre sıraya girip tekrar iniş denemesi yapması gerekirdi. Unutmayın, eğer piste yanlışlıkla başka bir uçak kalkış için girmemişse, bir önce inen uçak zamanında pistten çıkmışsa, piste insan, vasıta, köpek, ördek/gaz sürüsü gibi başka hayvanlar girmemişse, bir önce inen uçağın inişte gövde veya kanadından kopan bir parça pist üzerinde durmuyorsa v.s. gibi özel bir olay yoksa, kule inişe geçen bir uçağa pas geçmesini veya inişten vazgeçmesini önermez. İnip inmeme kararı ve sorumluluğu, kaptan pilotun o anki şartları değerlendirip vereceği bir karardır.
Vallaha aradığım yorum hocam havacılıktan bi haber kişilerin analiz yapması çok komik oluyor işi ve prosedürleri bilenin anlatması güzel olmuş bilgiler içinde teşekkürler :)
Dayı ne anlatıyor mshdkdfbdkfbdmfbdmxb
@@moruk3729 bende o yüzden buraya geldim 😂😂
Özer bey. Yorumunuza bakılırsa pilotaj hatası olduğu bariz. Sizden bir ricam var. Endonezya'da da geçtiğimiz gün bir uçak kazası oldu. Görgü tanıkları ve sosyal medyada bir sürü asılsız haberler dolaşıyor. Bununla ilgili yorum yapabilir misiniz? Uçağın yaşı 26 olduğu söyleniyor ki bundan daha yaşlı uçakların halen uçtuğunu ve hiç bir kazaya neden olmadıklarını görmekteyiz. Benim fikrim Endonezya bildiğiniz üzere aşırı dinci ve din le işi birbirine karıştıran bir ülke. Kaldıki düşüş saati öğle namazının olduğu zamanda. Ve uçağın kaptanı otomatiğe bağladıktan sonra namaz kılan bir kişilik. Herhangi acil durumda uçağı kontrol etmez yani öleceğini bilse o namazı bozmaz neyse diyeceğim o ki bu uçuştaki analizlerinizi yapabilirseniz çok sevinirim. Saygılar
@@moruk3729 saçmalama . gayet bilgili. Ve mantıklı şeyler söylemiş ama senin beynin idrak etmiyorsa o ayrı bir konu
Sizce hata kimde ya da neredeydi? (Bu videoda Pegasus hava yolu şirketine ait kesin ve net bir suçlama ve benzeri tavırlar sergilenmemiş olup sadece analiz ve kişisel görüşlere yer verilmiştir)
Güneş batıdan doğucakmış bunun hakkında video yaparmısın?
Bence hata havalimanın da ve kuledeydi
kulede
Kulede
Hata devlet de.
İçimden "belkide 2020 yılı değilde sadece ocak ayı kötü geçer" diyordum ama 2021de de devam ediyor.
marta kadar böyle
@@berkaykdemir martta ne olacak
Bu halk hatayı 2020 de değil 2002 de arayacak kardeşim
Kader fitrat nasip kismet bunlar. pravokotorluk yapmayin.istanbul kanali yapalim bunlarin hepsi gececek. Durmak yok Yola devam
@kemal Erdem tdk triggered
Medium ve çoğu heavy tip uçağın durma mesafesi genellikle 1.5km'yi geçmez.Sabiha'nın pisti de dünyadaki birçok standart pist gibi 3kmx45mt boylarında ki bu pistler bile durmak için fazlasıyla uzun.15kt sınırı dediğiniz şey de havacılığın değil boeing şirketinin 737 serisi için belirlediği limittir.Ayrıca şunuda belirteyim, birazcık araştıranlar bile bilebilir uçakların rüzgara karşı iniş/kalkış yapmalarının sebebi hız kontrolüdür.Karşınızdan gelen rüzgara göre hızınızı gayet iyi ayarlayabilirsiniz ancak arkanızdaki rüzgara güvenerek hız azaltamazsınız, rüzgar arkanızdan bir anda kesilip sizi yere çarpabilir çünkü.Kaldı ki arkadan yediğiniz rüzgarda uçak alçalmasını istediği gibi yapamaz ve motorları verimli derecede kontrol edemez çünkü rüzgar sürekli dalgalanma halindedir.Simülatörü yapan pilotunuza da geleyim, arkadan gusting 30-35 rüzgar vermek yerine x olarak arkadan 5 knot vermek gayet gülünç.Sanaldaki birçok kişiye saygım sonsuz ancak ben 7 yıldır sanalda uçmama, 1000+ saat kasmama rağmen hiçbir kazayı şuursuzca simüle etmedim.Benden kat be kat daha fazla saati olan tanıdıklarımın böyle kazalar hakkında yorum yaptığını, simüle ettiğini görmedim.Şu ana kadar bu kazayı simüle etmeye çalışmış kişilere tek bir lafım var.O gün o uçağın ne kadar yüklü olduğunu, uçağın kuru ağırlıklarını, reserve yakıtla ağırlığını, flap açılış pozisyonlarını, spoiler açılma pozisyonlarını vaktiyle birlikte bilmezken aptal aptal simülasyonlar yapmayın.Tek net ve kesin simülasyonlar kaza kırım ekiplerince FDR'dan veri çekilerek simülatör ortamına yüklenerek yapılan simülasyonlardır.Size son lafımda, şuana kadar pilot olmuş, elinde ATPL lisansları olmasına rağmen bu pilotlar yorum yapmazken, -işini kötülemek istemem ama- siz gibi bi prodüktörün oturduğu yerden sosyal medyada onu bunu yazanlardan gördüğünüz "sözde bilgilerle" bu tür kazalara yorum yapması trajikomik.
Haqlısınız. Digər səbəblər məntiqli deyil.
Pegasus ağına-bozuna baxmadan yükləyir, ağırlıq məsələsinə fikir vermir
Dostum aslında uçağın sert iniş yapması büyük bi problem ortaya cıkarmaz çünkü sert inişin nedeni yağışlı havalarda tekerlerin yeri daha iyi tutmasını sağlamaktır
ne alaka ya. sert inişte uçağın başına her şey gelebilir kırılabilir bilene tutunması.
salak mısın olum sen hangi havacılık kitabında böyle bir bilgi var atmasyon siklopedi, o zaman her iniş garanti olsun baya sağlam hard landing ile inelim babbooş
Güzel anlatım, emeğine sağlık.
Aga uçuş hakkında bir bilgisi olmayn internete arattığında ilk kaynaktan alıp videoya koyan kımıl zararlısı biri güvenme bunun gibilere
@@ruqersa1066 knk ama adam insanların daha aktif olduğu bir programa düzenleyip koymuş yinede emek var bence
@@erencbc5576 kanka verdiği bilgi tam anlamıyla doğru olmadığı sürece istediği kadar emek versin
reis o kadar çok emek veriyorsun ki bu emeğin bir karşılığı olmalı ve hemen katılacağım (:
Hala katilmamissin ;)
Nygma adamsın başarılar kardeşim en iyi yerlere gelirsin inşallah 😎
ASH VLOG YENİ VİDEOLAR ATIYOR
İnş gelemez aq
@@yusufates1834 sebeb 😂
@@ibrahim0738 sadece boş şeyler yapiyo dini kullaniyo yetmezmi
@@yusufates1834 arkaşim ben sabiha gökçen havalimanı perşembe günü gittigimde yıkılmış uçağı gördüm
Kulenin kesinlikle pas geçmeniz gerekiyor demesi lazımdı çünkü NYGMA nın da dediği gibi sınır 15 knot iken 37 knotda inmesi mümkün değil bence hata kulede.
FeArLeSs61 hata kulede olabilir ama bence bi o kadar da pilotlarda suçlu kule izin verdi eyvallah ama pilot bunu bilmiyor mu neden tamam dedi direk
ALI GEDIK işi gücü bırakıp kuleyle mi tartışsın
Flight sim de deneyecekseniz deneyin ben denedim uçak durmuyonormal durmam gereken yerde daha 50 knot hızım vardı havada push back yapsam bile rüzgar çok
Ortada üç hata var birincisi pilotun yüksek knota rağmen uçağı indirmesi , ikincisi kulenin buna ragmen inişe izin verilmesi veya kararı pilota bırakması üçüncüsü havalimaninin artık kullanıma uygun olmaması
@@lutficetin6835 aynn
Bazı görüntüler bu kazadan değil ama yine de oldukça bilgilendirici bir içerik. Özellikle 737NG serisi için biçilen kuyruk rüzgarı üst sınırının 15kt olması gibi bilgiler hayati önem taşıyor. Runway overrun bölgesi de önemli bir detay. Olumsuz olacak ama Madeira Havalimanı'na yer verilebilirdi bu konuda.
3 vatandaşımıza Allah tan rahmet yakınlarına engin sabırlar ,yaralılarımıza acil şifalar diliyorum😢😔
Allah hayatını kaybedenlere rahmet eylesin,ailelerine sabır ve yaralılara şifa versin. Amin
Amin
@shamills. Bana mı dedin adaş
Amin
Değerli Administer bizlere bu elim kazanın perde arkasını farklı bakış açısıyla bilgilendirici başarılı bir şekilde akıcı sunumunuz içün teşekkürler ederiz sizlere... Her Daim Başarılarınızın Devamını Dilerim Sizlerin...
Hani hic kimse olmemisti... Allah rahmet eylesin
3 kisinin oldugumu soylediler ztn
@@murathan9098 kime diyorsun
@@murathan9098 bebi etiketlemissin o yüzden kusura bakma
Dostum sivil havacılık kurallarını okusaydın kulenin pilota bu piste inemezsin diyecemecegini bilirdin....
Allah razı olsun, birisi sonunda hava trafik kontrolörünün sadece tavsiye bilgi vermekle yükümlü olduğunu yazmış. Çok aksi durumlar olmadıkça ( pist kapalılığı gibi) pilotun kararına karışma sorumluluğunu almaz ...
Ağzı olan konuşuyor. "KINOT" dedi adam. Ne bekleyebilirsin ki...
Ağzı olan konuşuyor :D ağzına sağlık bro
Aynen öyle bende şuan sivil hava ulaştırma işletmeciliği okuyorum kulenin böyle bir yetkisi yok
Çok biliyorsan sen yap o zaman
İzlemeden beyeniyorum cünki kaliteli vidyolar var
Bu konuda izlediğim en güzel video olmuş aydınlatıcı 👏🏼
Kesinlikle ihmaller zinciri öncelikle yapılması gereken en önemli şey pistin sonuna kum havuzu konulmasıydı eğer olsaydı bu kaza hiçbir kayıp verilmeden atlatılacaktı hadi kum havuzunu geçtim birde pistin sonunda sanki uçaklara tuzak kurulmuşcasına yapılmış 30-40 metrelik uçurum karışılıyor sanırım bir uçak oraya düşerse daha çok hasar alsın diye kasıtlı olarak yapılmış (!) böyle ciddi bir sektörde bu denli düşüncesizlik kabul bile edilemez insanların canı ortada ayrıca pistin kısa olması da başlı başına bir etken bu ihmallerin altında yeni hava limanı baronlarının olduğunu düşünüyorum anlayan anladı zaten çok detaya girmeye gerek yok (üst aklın kuklaları!)
o zaman sivas a hiç uçak inmesin !! malum. hava limanı dağın zirvesinde .!!!!!!
@@norsklion al işte yoruma bak cevaba bak dingil her boka illaki muhalefet olacaksınız ben dağa uçak inemez mi dedim velet? Denizin içinde de hava limanı var ne olmuş yani 0-6 yaş gurubu yorum yapmayın abicim
@@norsklion adam diyoki neden oraya yapmadılar sivasdakine yapmamışlar burdakine neden yapmadılar yapilabilirdi diyo
Kankam ben uçak kazası atlatmış biri olarak söylüyorum bu kazanın aynısını Trabzon’da yaşamıştım havayolu yine aynı ve burada ihmal uçağın pas geçmesi lazımdır eğer deneyimli bir pilot olsaydı pas geçerdi ve ayrıca en tehlikeli havalimanı da trabzondadır yine en iyi havalimanlarından biri bu pist 2300 m küsür ve Trabzon’da pistten çıkarsan çok sıkıntılı 👍
@@kemaltamturk5118 Anladığım kadarıyla Trabzon'daki Pegasus 737 kazasından bahdeiyorsun. Öncelikle pist 2300m değil 2640m bu da orada bir 737'nin kalkması ve inmesi için yeterli. Hatta Airbus A330'lar bile oradan kalkıp inebilir ki kalkıp iniyorlar da. Şimdi kazaya dönelim. O kazada yanlış hatırlamıyorsam 2 numaralı (sağ) motor kendisini havada ‘PAS geçiyor’ sandığı için tam güç açıldı ve uçak ani bir hızla sola doğru kaçış yaptı.
Sen bu işin hakkini veriyon krall izlemeden beğeniyorum böyle devam ke krall
abi corona videosunun devamini ne zaman cekersin merakla bekliyoruz SEVILIYORSUN
daha nesini ceksin olm acikladiya zaten herseyi
La Ca De Papel izleme yaşın yetmez
@@csdelkinligi2557 ayn dostum cahillerle konusmuyorum zevksiz geliyo
@@batu7302 o zaman kendin le konuşma
@@csdelkinligi2557 olm malmisin nie kendinle konusuyum
Izləmədən bəyəndim çünki bu adam çox bacarıqlıdır. SEVILIRSƏN🖤🌹
Senden baktigim ilk video bu. Cok basarili! Tesekkürler bilgilendirdigin icin. Video cok akici ve anlasilir olmus.
Harika bir anlatım tebrik ederim umarım tekrar yaşanmaz bu tür kazalar
Yine çok iyi bir vidyo ulmuş. Gelecek vidyolarında insan klonlama, Operation Mockingbird, MK Ultra ya da Reptilian Humanoid'lerden bahsedebilirmisin lütfen?
@@itsmesunshine0 Internette çok vidyo ve vidiyo yazıldığı için bu yanlışı yapmış oldum. Umarım RUclips da gördüğünüz her yorumu böyle kibar düzeltirsiniz 🙃
@@itsmesunshine0 Ben internette insanların yazım yanlışlarını düzeltmek ya da lisansız kişilerden Türkçe öğrenmek için girmiyorum. Insanların yanlışlarını da benimsemiyorum. Web sitelere bakarsanız çoğunluğu 'video' ve 'vidyo' kelimelerini doğru olarak kabul ettiğini görebilirsiniz . Tabiki ben Türkiyede yaşamadığım için sadece web sitelere danışabiliyorum.
Reptillians in the world
OBJEKTİF bir anlatım...teşekkürler....
3:05 'de gösterdiğin iniş 2 hafta önce inen ve pisten çıkan pegasus'un uçağı 5 Subatta olan değil, yanlış bilgi verme .
+++
5:55 de diyorki uçak 7 ocak ta duşmus, fakat 7 şubatta duşmusdu :D
@@koekeloer-mf9en 7 ocakta yine aynı sekılde kaza oldu onları yazmıs
Yanlış bilgi değil, görüntü olsun diye koymuş bence. (savunmuyorum)
@@nese9772 sallama
Sizden öncekilerin pas geçti demesine rağmen pilotun o zorlu koşullarda uçağı indirmeye çalışmasıdır ayrıca kuleninde iniş izni vermemesi gerektiğini düşünüyorum. Vefat edenlerin yakınlarına sabır yaralananlara da acil şifalar diliyorum allah beterinden korusun.
Eline sağlık NYGMA.
Bakı küləklər şəhəridi. Təsəvvür edin, il boyu 50-75 m/saniyə sürətlə əsir külək. AZAL pilotları da nə ora-bura təyyarə çırpır, nə də hoqqa verir.
05.02.2012 azı 1 metr qar yağmışdı. Gecə təyyarə ilə qalxmalı idik. Aeroportu fenləmişdilər, ay kişi. Yer qupquru idi eee.
Hərdən belə qəzaları görəndə deyirəm, AZALın pilotları dünyanın ən yaxşılarıdı ❤️
Her şeyi bilen bir "youtuber" daha! "KINOT" ifadesi ile olaya ne kadar hakim olduğunuzu da öğrenmiş olduk. Tebrik ederim!!!
*Reis yüzünü göstersende göstermesende ben hep takipdeyim ve seni asla unutmam.Çok gizemli videoların var👍👍👍*
@@brunettebunnydoll Bencede.Ama eminlikle söylemek olmaz dimi
@@brunettebunnydoll Reise güvenim tam.Onun söyledikleri hazırladıkları videolarında gerçek var dimi?
bu olayla ilgili çekilmiş en güzel video emeğine sağlık
1 - Şiddetli kuyruk rüzgarı ve yan rüzgarlar
2 - Pistin bakımsız veya kötü derecede yıpranmış olmasına bağlı sorunlar ve su birikmesi
3 - Pilotun inmeye çalışırken pistin maksimum iniş noktasını geçtikten sonra piste teker koyması
4 - Havayolu şirketinin pilotlara rötar ve pisti pas geçmek gibi ek maliyetlere neden olacak hareketlerden kaçınmalarını öğütlemesi ya da baskı yapması.
Bu saydığım olası hatalar zincirinden bir ya da bir kaçı neden oldu bu kazaya. Eğer uçaklara biraz ilginiz varsa ve Uçak kazası raporu serilerini izlediyseniz bu kazanın daha önce yaşanan aynı tipteki kazalarla büyük benzerlikler taşıdığını göreceksiniz. 2005 yılında Toronto Uluslararası Havaalanına inmeye çalışan Air France'a ait bir A340 hemen hemen aynı koşullarda pistten çıktı. Pilot şiddetli kuyruk ve yanal rüzgarlar varken şirket baskısı ve politikası yüzünden uçağı indirmeye çalıştı. Fakat pistin neredeyse ortasında teker koydu ve duramadı. Sonuç olarak uçak pistten çıktı ve yanmaya başladı. 90 sanite içerisinde tahliye başarısı kimsenin hayatını kaybetmemesini sağladı.
Yorumlarin 95% i 1 milyonda nygma yuzunu gostericeksin
5% i mantikli yorumlar
seninki hangisine giriyor
@@nightwing6296 ne biliyim kanka😂
bro yüzdeyi nereye koyuyon 😂
@@erdem170 😆😂
En buyuk hata pist boyu. Her ihtimale karşı o pistin yarısı kadar daha uzun olmalı bence ve pilotta geç inmiş simülatörde uzmanın dediği gibi 3/1 geride kalıp 3/2 sine iniyorsa büyük bir mesafeyi geride bırakmış demektir. Yeni yapılacak olan pistin boyu da eskisiyle aynı görünüyor bence bu olaydan ders alınmalı.
Bildirim gelince anında tıklayan bizdendir
Yanlış bi analiz.Bu kazada pistin,kulenin hiçbir suçu yoktur.Tamamen pilotaj hatası.Olay şöyle başlıyor;Uçak uçuşa çıkmadan önce thrust reverserlardan bir tanesi çalışmadan uçuşa çıkıldı.Bu arıza uçuş kesmeyen bi arıza ve pilotların bundan haberi vardı.İkinci pilot pas geçme kararını uygulayacaktı fakat kaptan pilot itiraz etti ve uçağı iniş rotasına koydu ve ikinci pilot tekrar kumandaları aldı.Çok süratli bi iniş yaptığı için thrust reverserları açtı bitanesi çalışmayınca pilot uçağın stabilitesini sağlayamadığı için uçak pistten çıktı.Sonuç olarak pilotaj hatası ve dikkatsizlik.
Yanlış bir bilgi Sabiha Gökçen havalimanı standart uzunluktadır. Pistler yapılırken sonunda stopway adıyla anılan emniyet mesafeleri vardır ki bunu kimse kafaya göre yapamaz bunun da standart minimum ölçüsü vardır. Ayrıca havacılıkta yorgun pist diye bir kavram yoktur. Zamanla pist yüzeyinde kullanımdan kaynaklı lastik izleri oluşur. Bu durumda yağışlı havalarda pist kayganlaşır. Bunun da bir standart limiti vardır ve o limit geldiğinde o lastik izleri temizlenir. Gerekirse bu işlem için pist notamlanır yani geçici bir süre kapatılır. Bu işlemler çok cidddi bir şekilde yapılır. Fakat her ne olursa olsun pistin her iki tarafından ilk 2000_3000 feetlik bölgede genellikle buralara iniş yapıldığından lastik izleri daha yoğundur. Pilotlar bunu bilmek ve frenlemelerini bu kısıma bırakmamak zorundadır. Saygılar
Güzel video ve insanları bilinçlendirip bilgi veriyor :))
En objektif analiz- sentezdi beyninize sağlık harikasınız👏👏👏👏
Araştırma süper olmuş Güzel bilgiler toplamissin nygma eline sağlık
Abi Güneş Kayıyormuş Dogru Mu Veya Bi Araştırma Yapabilirmisin
😁güneş değil dünyanın manyetik alanı hızla yer değiştiriyor, güneşin batıdan doğacağı söz konusu ama ne zaman doğacağı konusunda kesin bir tarih yok.
@@serbilkc3367 tarihin belli olmamasında fayda var ...kıyamet alametidir.
1:40 kıınot duydum gerisini seyretmedim
Murat Salaidinovich hahaha benimde baya kulağımı tırmaladı
daha knot'ın nasıl okunduğunu bilmeyenler kazayla ilgili "analiz" yapıyor. başka sözüm yok.
@@teamhunter9224 boşmu yaptın birazcık ingilizce global dil
cok komiksin -_-
anlıyorum insanların bazı kelimeleri söyleyememesi hoşunuza gidiyor eylenin çocuklar
Suçkimde?
1. Sabiha Gökçen havalimanının pistinde nedeni=kısa olması,sonunda çukur olması ve yenilenmemesi
2.pilotta nedeni=2 uçak pas geçmiş ve rüzgar fazla bir şekilde var neden pas geçmiyorsun
3.kulede nedeni=rüzgarın yüksek şekilde olduğunu söylemesine rağmen inişe izin vermesinde.
KINOT :D Köy soğanı seni :D
Adamsın NYGMA 👍.RUclips çöplüğünde saygı değer işler yapıyorsun.Challenge mallenge gibi saçmalıklardan bıktık
Bende Havalimaninda gorev yapan ARFF Memuru olarak suçun hem kule hem pilotta oldugu gorusundeyim.Kaza aninda yangin baslamis ve diger yerel ekipler gelinceye kadar olaya hizli bir sekilde mudehale edip yolculari tahliye eden ARFF Memuru arkadaslarimida kutlarim.Onlar sayesinde olasi can kayiplari azalmis oldu.
Sabiha Gökçe'nin tam 200 m ilerisinde oturuyorum bire bir gözüküyodu camı açmak için gittim de dumanları görmüştüm
Galatasaray Fanatiği aynen bende
Dua et tepene düsmemis ucak
turkishZaZa ediyorum zaten
@@nureski6150 aaa seni tanıyorum
@@nureski6150 nur özele gel de olayı anlat detaylı
bence bu gibi bazı kısa pistler için her türlü olumsuzluklar göze alınmalı ve pist en az yılda 1 kere tamir edilmeli ya da uçak üreticisi firmalar bir paraşüt koymalı her türlü acil durum için
paraşüt uçaklarda var fakat kullanılmıyor. Yani fazla büyük olmadığı için etki etmiyor
Paraşüt derken anlamadım insanlar atlasın diye mi?
Yolcular için değil ,uçağın arkasında açılır ve uçağın hızını azaltır.Bildiğim kadarıyla.
bakım faaliyetinin olmadığını nerden biliyorsun , onu geçtim hergün standart kapalılıklar oluyor gece bakım için
@@fatosturk645 hayır yolcular için değil
Kulenin boyle bir hatayı yapmaması gerekir. 34 knot uçağın inişi sırasında kısa pistler için çok tehlikeli üstelik havada yağışlı. Uçak zamanında durmaz. Birde Pist yeni ıslandı ise. Sabun gibi kayma ihtimali var. Yanlış karar. Kule inişe izin vermemeliydi veya daha uzun bir pist var ise ona yonlendirmeliydi. Diye düşünüyorum.
Bence senin bir araştırma grubuna alınman gerekli
Esma Batur olmadigini nerden biliyorsun
@@Berkedurmaz. teori olsa bile bir fikir ortaya atıyor ve ve konular hakında kafa yorarak bişeyler ortaya çıkarıyor bu bile yeterli
Esma batur yorum budur
@@gamzecelik6204 konular zaten bilindik farklı bir fikirlerle çıkmıyor ki karşımıza, ve zaten bu fikri sadece gizli dosyalarda mevcuttur kimseler bilemez. Bazen insanları yanlış yönlerede ve yanlış düşüncelere de sürükleyebilir bu tarz videolar ..
@@grandsir9810 yorum budur , çok bilimsel bir açıklama yapmış bea baksana yeni bir format attı olaya 😁 perspektif
GUNESİN BATİDAN DOGUCAGİNİ ACİKLAMİSLAR BUNUNLA ALAKALİ BİR VİDEO İSTİYORUZ LUTFENNNN(+1 leyin görsün )
yalan dolan o öyle bir şey yok yani
@@denizyavuzyuksel3889 ahirettede rüyadayim dersin
@@yigitalpevcil5269 kuran yalan mı dedim?sadece güneş batıdan doğmayacak
@@denizyavuzyuksel3889 nereden biliyosun ki eğer araştırırsan sebebini de aciklamislar
@@sevdasaglam412 Dünya'nın manyetik kutupları tersine dönmedi. Güneş batıdan doğmayacak; çünkü bunun olması için Dünya'nın manyetik kutuplarının değil, coğrafi kutuplarının yer değiştirmesi gerekirdi; yani Dünya'nın manyetik alanının değil, kendisinin baş aşağı dönmesi gerekirdi. Böylesine yıkıcı bir olay yalnızca devasa göktaşlarının ve başıboş gezegenlerle çarpışmanın etkisi altında yaşanabilir. Dünya, öngörülebilir milenyumlar boyunca aynı yönde dönecektir ve Güneş de doğudan doğup batıdan batmayı sürdürecektir.
Düşmüş olmasının nedenleri 1 break tutmamiş olabilir 2 aşırı rüzgar iniş te uçagi sirkelemiş olabilir 3 uçak iniyorken pek rastlanma sada uçağın spoiler sıkışmış olabilir çünkü çok etken var aşırı rüzgar bilgisi ATC ye gidiyor muhtemelen budur spoiler sıkışması
Ortalık yine herbokolok dolmuş, şu işi uzmanına bırakmasını bi bilemediniz arkadaş ya
Öyle deme kanka araştırmak lazım sırf insanlar korkmasın diye saklanan bir sürü gerçek olabilir.En taze olay olarak corono virusunu gosterebilirim sana.
@@nexohst daha çok insanlar korkmasın diye değil de dışarıdaki olaylardan haberimiz olmasın ve "Amerika bizi kıskaniyeh" sözüne inanmamız için yapılan bir şey(Türkiye'de)
Berbokolog
katılıyorum :D
biz ne zaman tam anlamıyla bir işi uzmanına bıraktık ki biz tamir etmek amacıyla bir makineyi söktüğümüzde geri takarken bu parça fazla olmuş diye takmayan bir milletiz ne bekliyorsun ki her konuda bir fikrimiz vardır bizim:D ama iyi video olmuş zaten çoğuda uzmanların söyledikleri ayrıca bizde karakutu konuşmaları yayınlanmadığından zaten tam olarak ne olup bittiğini Türkiye de olan uçak kazalarında hiçbir zaman öğrenemiyoruz sadece olanlardan tahmin yürüterek bir kanıya varmaya çalışıyoruz...
Herkes pilot olmuş uçuyor ne güzel
pilot olmaya ne gerek var al bir sise raki bak nasil ucuyorsun hahahaha
Halil Aykut 😁😁😁
Video iyi olmuş ama yanlışlar var 1. Pist kısa değildir uzundur. 2 rüzgar hızı knot değil nat diye okunur 3. 24 pistinin 06 pistine neredeyse 980 metre açıklığı bulunmaktadır.
NEDEN 1M DEĞİL BENCE DİĞER BOŞ YOUTBR 'DAN DAHA İYİ ❤❤❤NYGMA ❤❤❤
Kim o youtuber
@@CjDurden orkun ışıtmak.
Deli mi ne
Enes batur
Kafalar
Olabilir mesela
@@benimhedefim1570 jhnonny sins
@Lil Prex Hklısın
Lil Prex tabi ya ne demezsin enes batur tam bir ÇOCUK KANALI bu yüzden saçma sapan küfürler ediyor .oyun videoları yükleyerek ve de küfürler ederek çocukların hayal gücünü geliştiriyor. BU DA Bİ ÇEŞİT “KATEGORİ” OLSA GEREK :/
Pisti uzun yapmak ve yedek pist yapmak çok mu zor acaba?
Yaratılış Gerçeği TV pist yeterince uzun zaten ve yedek pist diye bir şey yok BİLİP BİKMEDEN GÖTÜNÜZDEN SALLAMAYIN
Suriyeliler dahaönemli hani din kardesimiz neyse silivri soguktur
@@crazyboy9962 tekerleği geç ve sert koydu
@@TheExmadon oyle birini nasil pilot yptlr acaba
bir uçak b1 ve b2 teknisyeni olarak söylüyorum evet en güvenli lojistik uçaklardır, fakat insiyatif alınmaya başlanırsa hiçbir uçak güvenli değildir. Bu uçan tüpler son teknolojide olsa pilot insiyatif halinde bir hata yaparsa bunun anlamı kalmaz. burda otonomluğun önemini görüyoruz. yapay zeka insiyatif almaz. ayrıca kule uçağa piste inme diyemez eklemiş olalım. sağlıcakla kalın
Mükemmel olmus!!
Bence mümkünse pistin sonuna geldiklerinde tekrar havalanıp 2. bir deneme yapmaları gerekirdi
Pistin sonuna kadar uçağı durdurmaya çalışan pilot, pistin sonunu gördüğü zaman tekrardan havalanacak kadar hızlanabileceğini düşünmüyorum.
Herşey doğru dediniz. Ama yakit boşaltma oldumu, eyer yakit boşaltmasa durmasi zor olur
3:00 daki Pegasus Uçagı Görüntüsünün Bu Kazayla Alakası Yok Çünkü Kaza Uçagının İniş Anı Degil
Sabiha Gökçen Havalimanın Uzunlugu 3km Kısa Degil
Burdaki Hata Pilottadır 37 Knot Olmasına Rağmen Piste İniş İzni Veriliyor Ve Eşeoğlueşşek Pilotumuz Süt İçen Kedi Gibi Anlaşıldı Diyor
Normalde Pistlere En Fazla 70-80 Km Civarı Hızla Girilirki Daha Çabuk Uçak Dursun(Şimdi Diceginiz Arabayla 300 Le Girsem Pistin Ortasında Dururum Ama Arkadaşlar Uçağın Freni Motorda Motoru Durduruyorlar Önce Ama Tekerlek Dönüyor Hala Onun Durma Zamannıda Var Oyüzden En Fazla 70-80 Km Hızla Girilir)
Bu Pilot Anladıgım Kadarıyla 150-200 Km Hızla Girmiş Hatayı Anlamış Ama İş İşten Geçmiş 3KM Pistte Duramayan Uçak HOPPP Parçalanmış
Ayrıcada Uçak Piste Sert Çaptıgı İçin Yanmışda
Yani Yumuşak İnmen Lazım Yavaşça
Ama Pilotun Beynini S*kem
Hem Hızlı Hemde Sert Girmiş
Sanki Film Çekiyoz Aq
Minimum landing speed 180-200 knot, (nat diye okunur kınot denmez) yani ortalama 290 km/h. 70 80 km/h gerçek değildir ki uçaklar içindeki yüke bağlı olarak 108 ile 140 knot arası stall (havada tutunma kaybı) yaşarlar. Bu da 200 ile 260 km/h arası bir hızdır.
Lord salak herif bu oyuncak mı 70 km ile nasıl havada kalacak
70-80 km hızla 450-500 tonluk bir uçağı havada tutamazsın stalla girer olduğu gibi uçağı yere çakarsın rüzgarlı havada bunu hiç yapamazsın uçağın kontrolünü kaybedersin, inişte normal havada 120knot yani 220 km hızın altına düşemezsin ki bu rüzgarlı ve yağışlı bir hava
Özür dilerim minimum yazmışım ortalama hızdan bahsetmek istemiştim.
Senlik değil sorun ya ben senin dediğini anladım lord'a biraz anlarsa anlatmaya çalıştım 😂
Ölenlerin ailelerine sabır kendilerine rahmet dilerim Amin 🤲🇦🇿🇹🇷
BU PEGASUS 3 SENE ÖNCE ÖĞLE Bİ CANIMI YAKMIŞTI Kİ. HAVAALANINDA YETKİLİLERİN YÜZÜNE KARŞI ÇOK BEDDUA ETTİM.NASIL ETTİYSEM ARTIK:):):)
Barış özcan, ruhi çenet ve nygma sizler gerçekten hakkıyla yapıyorsunuz işinizi
Aynen haklısın
Ve Tuncer
haksızsın adam daha nat diye okunacak şeye knot diyo
Kınot mu, teşekkürler ama bu analizi yapabileceğinize olan inancımı kaybettim :(
Aynı kutsi gibi
ayni seye takildim bende. uyuz bi durum..
Ada hegerberg ne ssaasdaadas
kınot dedi beni bitirdi kapattım aga kalanını izlemem konuylaa alakası bile yok belli
Doğrusu nedir ben olayı TM çözemedim
sen konuşunca tüylerim diken diken oluyor
Pistin yorgun olmasının sebebi Havaalanı değil, ikinci pisti bir türlü bitiremeyenlerdir.
Ben terminaline 1 km uzağında oturuyorum. Çukur evimin 500 m önünde ve herşeyi gördüm
Sondaki simülasyonu defalarca izledim çok ürkütücü
01:39 bu saniyeden itibaren bu videoyu ciddiye alamıyorum.
Aynı yerde kapattım bende
@Seym adamın havacılık bilgisi sıfır. Knot, nat diye okunur kunot diye okunmaz. Herbokolok olduğu için herkes çok da yadırgamamak lazım
rica etsem 6 yıldır bulunamayan ve 200 küsür yolcuların bir parçası dahi bulunamayan MALEZYA UÇAGI ile ilgili bir video hazırlarmısın?
Ya birak allah askina bu adam daha knot u kinot diye okuyo git kerem gok ten falan izle
Adamın sesi ne kadar ürkütücü
Lutfen corona virusu konulu daha cok video gelsin.
Abi yüzünü görmek için hatim mi indirelim artık :)
BEYFENDİ SPERM SİZE AİT AMA ÇOCUK BAŞKASININ ?! 😱 😵
KİMERİZM SENDROMU : ruclips.net/video/4Fs_GsH70ZM/видео.html
Ne lan bu yüz merakınız yüzünü gösterince nolucak salın şu adamı artık
@@ketrxx sen yenimisin aslanım
Ag bu adamda insan adamın öğretti bikgilerden çok yüzünü merak ediyosunuz ülke gelişmeyince ağlıyosunzu sizin suçunuz
1 TUHAF BİLGİ Ulan sen bi salsana yorumlar kısmını
Hata Kesinlikle Kule Görevlisindeydi Rüzgarın 37 Knot Olmasına Rağmen İniş İzni Veriyor Ve Diğer 2 Uçağın Pas Geçtiğini Söylüyor Pilottada Hata Vardı Sorgulamadan Anlaşıldı Diyor
Bu #Pegasus firmasının 2018 den beri yaptığı 3.ucak kazası ama bu defa 3 kişi vefat etti.
Bilgisi yok ama fikri var klasik yurdum insanı...
Birincisi "knot" diye yazılır "nat" diye okunur ikincisi videoda "çok geç teker koyuyor" dediğin video bir önceki pistten çıkan uçağın videosudur ayrıca 3 km lik bir pistin 1. Km sine kadar teker koyma hakkı vardır ve son olarak pist kesinlikle kısa değil kısa olması durumunda ICAO bu terminal için operasyon izni vermez. Üçüncüsü hiç bir pilot kule iniş izni vermediği takdirde iniş gerçekleştiremez, ancak kule iniş izni verdikten sonra pilot engel bir durum sezerse kendi isteği ile rapor ederek pas geçme hakkına sahiptir. O sebepten dolayı şirketin baskı yaptığı bile düşünülse uçağı kumanda eden kişi pilottur ve o istemediği müddetçe o uçak piste teker koymaz. Ayriyeten şirket baskısı çabuk in yakıt bitiyor tarzında değildir. Kalkış yaptığı limandan aksi bir durumu göz önünde bulundurarak hesaplamalar yapılır ona göre yakıt verilir. Ekstra yakıt isteyemez bir pilot bunun sebebide uçağın iniş yapabilmesi için belirli bir ağırlığa sahip olması gere bundan dolayı uçak iniş yapmadan önce yakıtını havaya bırakır. Sırf en önce içeriği ben ekleyeceğim diye saçma sapan bilgiler veripte insanlarında kafasını bulandırmayın en azından biraz olsun araştırın.
"Knot" degil "nat" diye okunur o
Sadece buna mı takıldın
Nah diye okunur cahiller
@@zeynel2906 bundan not un haberi var mı
@@prodbk nat diye okunur
ne çok takmışşsınız buna peki know ile knight okunuşunu tam bilen var mı ülkemizde:D eminim birçok kişide televizyonlardan öğrenmiştir uçak kazalarında knot un nasıl okunduğunu takıldığınız yerin bu değil videonun içeriği olmalıydı bence
3:15 de görünen video 1 ay öncesine ait bir iş yapıyosunuz düzgün yapın
Terminal 37 knot ve önceki uçak pas geçti diyor. Terminal görevini yapmıştır. Pilot 15 knot üzeri inme yasak ise ki sanmıyorum böyle bir durumda pist kapanır. Benim bildiğim belli şartlarda mesela yandan gelen rüzgarlarda bazı pilotlar inmeyi dener baktı olmuyor tekrar havalanır. Burda o günü Türk hava yolları hava şartlarından uçmuyor inmiyor Pegasus iniyor, neden. Bundan birkaç sene önce İstanbul Trabzon THY sis nedeniyle uçmuyor Pegasus sis kalkar diye uçtu ordu dan geri döndü. THY neden riske girmiyorda hep Pegasus giriyor.
Bildirim+NYGMA=MUTLULUKK
sesin çok ilham verici senden korkmuyorum aksine hayranınım seni çok seviyorum nygma
Çok Kaliteli Işler Yapiyorsun Kardeşim , Inşallah 1milyon Olursun
pilot duramayacagını nasıl anlamamış.? ve neden tam gaz vererek tekrar kalkmamış..?
20 sene önce türk pilotlari dünyanin en iyisiydii cünkü hepsi askeriyedendiler ama sagolsun reisiniz pilotlarida bozdu
@@gulsenkundig8700 siz benim tayyubi cemaatinden zannettiniz herhalde..? akp bu ülkeye gelmiş en büyük beladırr ve tabiki rte
Biraz geç ama pilot uçağı pistin sonuna indiriyor tam gaz verse bile kalkamaz kalkamaması durumunda motorun fırmalası çalışmaya devam etmesi büyük bir tehlike yaratırdı.
ulan 1 dk olmadan 37 yorum atmak nedir insafsızlar
Kesin hepsi "ilk yorum" dur 😂
Kral güzel bı sekilde anlatmışsın fakat medyanın ve hava yolunun sakladığı şeylerde var ben ukraynada plotaj okuyorum 3. Sınıftayım ve hayatım boyunca 3 kere pegasusla uçtum bugünde 4. Olacak pegasusun ucaklarinin bakımları gerekenden daha geç yapılıyor uçaklarda tam bı bakım onarım çalışması yok denecek kadar az kazaya karışan ucakta buna bağlı olarak "uçak bakımları ve lastik kontrollerinin göz ardı edildiğini soyleyebilirim"
5:38 yanliş olmuş. pas geçmeleri için deil geçmemeleri için baskı yapılmiştır.
Aylar sonra Cesaretimi Toplayıp izlemek istedim Gene Olmadı Bu Kaza Çook Şeyimi aldı benden
Geçmiş olsun yakınınızı mı kaybettiniz
Benim arkadaşlarım o uçaktaydı. Kesinlikle emniyet kemerlerini çözmediler ve her birisi yerinden fırlamış kendilerini başka yerlerde bulmuşlardı ve bebekleri de kayıptı. Hostes bebeklerini 6-7 m ileleride yerde bulup almış sağolsun. Kesinlikle bu havayolunun uçaklarında sıkıntı var.
Reis oyle bir sestonuyla anlatiyorsunki sanki ortalik ta gizemli bir gucvar mis gibi oluyor
"KAZA VE KADERİN HAYIR VE ŞERRİN ALLAH'TAN GELDİĞİNE İNANMAK" BUNU HİÇ UNUTMAYIN
Evet,allah bize akıl verdi ve bunu doğru yerlerde kullanmak gerekir,bu yüzden kazaların önüne geçmek için beynimizi kullanırız ama kullanmamız dahilinde bile kaza yaşanıyorsa bu allahtan gelmiştir ama tedbir ve akıl kullanılmadan kaza varsa bu TEDBİRSİZLİK VE İHMAL'dir bunun sakın unutma!!!
@@erdihanturak4194 aynen öyle ve tedbirsizliğin burada olduğu gibi ahiretde de hesabı vardır👍
Knot : hız belirten bir birimdir. Havacılık ve denizcilikte kullanılır ve bu sektörlerde bir çok milletten ve bir çok bayrağa mensup araçların aynı anda aynı noktada bulunabileceğinden seyrü sefer düzenlenme ihtiyacından dolayı beynelmilel lisan İngilizce kolaylığından dolayı seçilmiştir. 1 knot = 1 deniz mili = 1.852 km dir. Rüzgarda, araç süratide knot ile ifade edilebilir. Denizde genelde rüzgar şiddeti knot, araç hızı mil diye ifade edilir. Eğer sektörle alakalı teknik bir yayın yapacaksınız, en temel ifadeleri yanlış telaffuz etme lüksünüz yoktur. Kaldıki bu içerik üzücü bir sonuç doğurmuş teknik bir hadisedir yayıncının video seslendirmesinde KINOT şekliyle yanlış ifade lüksü yoktur ve bunuda izleyenler olarak görmezden gelmek iyilik değil aksine kötülüktür. Yayıncı arkadaşı tebrik eder iyi niyetli çalışmalarına daha bir özveri ve dikkatle devam etmesini dilerim.
1 milyon aboneyi bekliyenler
Çünkü yüzünü gosterecek
Gostermicek
Oldu bile
@@the86kid11 göstermedi ve göstermiyecek de istemiypr adam zaren de
Evet
İşiniz ne adamın yüzünü görünce ne olacak sanki
3:00 bu görüntü pegasus'un sabiha gökçen'de sadece pistten çıktığı olayın görüntüsü.Edit güzel de içerikleri seçerken dikkat et linç yeme sonra :)
Ayn
adam normalde aylar hatta bazen yıllar süren kaza/kırım araştırmasını evde bilgisayarının başında yapmış. elindeki tek veri google'a pegasus kaza yazıp buldukları. böyle şaklabanların dediklerini ciddiye almayıp resmi açıklamayı beklemenizi tavsiye ediyorum.
Nerede o Ankara asfaltına koskoca Boing'i indiren eski pilotlar...