3 Moduri prin care poți să îți asiguri o Pensionare Liniștită

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 28 май 2024
  • 3 MODURI PRIN CARE POȚI SĂ ÎȚI ASIGURI O PENSIONARE LINIȘTITĂ utilizând investiții care și-au demonstrat eficiența de sute de ani 📝 Pune-ți ordine în bani cu ajutorul unui Plan Financiar personalizat: bit.ly/Planificare-Financiara 👔 Programează o ședință de coaching: bit.ly/Coaching-1-to-1 👨‍🏫 Înscrie-te la „Provocarea 7 Pași până la Prima Ta Investiție într-un ETF, pentru Oameni Ocupați”: bit.ly/Investitii-in-ETF-uri
    🤝PARTENERI:
    📈 XTB - Investește în în companii și ETF-uri din întreaga lume FĂRĂ COMISION: bit.ly/3s7GepM
    📈 Interactive Brokers - Investește în companii și ETF-uri listate pe 135 BURSE: bit.ly/3VoHxwZ
    📈 Global Trader - Deschide-ți un Cont Demo GRATUIT și investește în instrumente listate la peste 90 de Burse din SUA, Europa și Asia: bit.ly/3r3SUhp
    📈 Trading 212 - Folosește codul promoțional OVIDIU când îți deschizi un cont și vei primi o ACȚIUNE GRATUITĂ ce poate valora PÂNĂ LA 100 EUR*: bit.ly/34PFUUp
    *Instrucțiuni: După ce te înregistrezi și îți activezi contul, completează codul OVIDIU în secțiunea Promo Code în aplicația web/mobilă. Odată ce ai făcut asta, o ACȚIUNE GRATUITĂ va fi repartizată în mod automat în contul tău de investiții în decurs de 3 zile lucrătoare.
    💱 Revolut - Deschide-ți un cont gratuit și schimbă bani la cursul valutar real: bit.ly/3OIi8fn
    🏠 Creditul Tău - Vrei un credit ipotecar? Contactează-l pe Răzvan: bit.ly/3lxYeqU
    🏢 InRento - Folosește acest link ca să obții un BONUS în valoarea de 20 EUR**: bit.ly/3AnKEMN
    ** Bonusul va fi plătit la două luni după deschiderea contului.
    ⌚ Konvi - Folosește codul promoțional OVIDIU ca să primești un DISCOUNT de 10 EUR pentru prima investiție: bit.ly/3o50UwW
    👨‍👨‍👧‍👦 DEVINO Membru al Canalului: bit.ly/MembriiCanalului
    📜 RESURSE GRATUITE: bit.ly/392Y704
    🎬 ECHIPAMENTUL PE CARE-L FOLOSESC: bit.ly/33mRHsW
    În 2019 am publicat pe canal un videoclip intitulat „ADEVĂRUL despre Pensia de Stat”. În cadrul lui, am prezentat cu date concrete de ce eu nu cred că Pensia de Stat este o soluție viabilă pentru a-ți asigura un stil de viață bun după momentul retragerii din activitate.
    Pe scurt, analizele mele au arătat că în prezent valoarea pensiei medii încasate de la Bugetul de Stat reprezintă aproximativ 40% din valoarea salariului mediu. Iar studiile efectuate de companii mari de consultanță arată că în viitor acest procent va scădea.
    Eu cred că responsabilitatea asigurării unui venit bun în viitor, când nu vom mai munci, este tot a noastră. De aceea, în videoclipul de astăzi vreau să-ți prezint 3 moduri prin care îți poți suplimenta sau chiar înlocui pensia pe care o vei încasa de la Stat astfel încât să-ți asiguri o pensionare liniștită.
    Vizionare plăcută!
    ⏲️ TIMESTAMPS ⏲️
    00:00 - Intro
    02:03 - Investiții la Bursă
    05:48 - Investiții imobiliare
    07:42 - Construirea unei afaceri
    09:27 - Cuvinte de încheiere
    📢RECOMANDATE PENTRU TINE:
    ➡️Adevărul despre pensia de stat: • ADEVĂRUL despre Pensia...
    ➡️Cum să faci PRIMA investiție imobiliară: • Cum să faci PRIMA Inve...
    ➡️Cum să devii investitor imobiliar: • Cum să devii investito...
    ➡️Cum să investești la bursă: • Cum să investești la B...
    🔺DISCLAIMER 1: Unele link-uri din această descriere reprezintă link-uri de afiliere de la partenerii cu care lucrez. Dacă folosești aceste link-uri pentru a cumpăra produse de la ei, vei susține canalul meu de RUclips prin faptul că eu voi fi recompensat cu un mic comision. Însă acest lucru nu presupune nici un cost adițional pentru tine.
    🔺DISCLAIMER 2: Videoclipurile publicate pe acest canal de RUclips au scop EDUCATIV și NU REPREZINTĂ recomandări de investiții. Dacă anumite companii sau ETF-uri sunt menționate în cadrul videoclipurilor ele au doar titlul de EXEMPLU.
    Orice investiție prezintă un anumit grad de risc. Nu există nici o garanție că vei câștiga bani atunci când investești. Există o șansă chiar să pierzi bani. De aceea trebuie să te educi și să te informezi cât poți de bine înainte de a investi bani. Doar așa vei putea lua cele mai potrivite decizii pentru TINE.
    #ovidiutarcu #pensie #pensionarelinistită

Комментарии • 29

  • @danielacojocaru9951
    @danielacojocaru9951 3 года назад +2

    Eu mai folosesc: pensie facultativa, titluri de stat si alte tipuri de obligatiuni cu un randament cat de cat ok (eu am cu 8% dobanda dar exista si cu dobanzi superioare), un CAR, ceva bijuterii si obiecte de arta.
    Pe langa apartamente de inchiriat cred ca si terenurile agricole sunt o investitie buna, tinand cont de valoarea subventiilor si de cresterea preturilor efective in timp.

    • @ovidiutarcu
      @ovidiutarcu  3 года назад +1

      Felicitări!... Aveți o diversificare foarte bună!
      Terenurile agricole sunt bune dacă le folosești corespunzător sau le poți arenda. În plus, cred că dacă nu plantezi pe ele, nu primești subvenții. Nu mă pricep la terenuri în general, dar pentru cine este în domeniu și știe cum să profite de ele ca să obțină venit pasiv pot fi o alternativă bună ca să suplimenteze pensia.

  • @verdinian5417
    @verdinian5417 3 года назад +1

    Super video, multumim

  • @marianpopescu5841
    @marianpopescu5841 2 года назад +1

    Salut, ce trebuie sa inteleg prin Afacere Cladita pe Sisteme, Nu pe Oamenii ? Multumesc

    • @ovidiutarcu
      @ovidiutarcu  2 года назад

      Adică o afacere să funcționeze indiferent dacă tu ești implicat sau nu în conducerea ei. Pentru că cine te înlocuiește știe exact ce are de făcut.
      Spre exemplu, Mircea Bravo, are o afacere bazată pe oameni. Dacă el nu mai apare în videoclipuri, vizualizările o să scadă. Doza de Cultură Generală este un canal bazat pe sisteme. Chiar dacă se schimbă naratorul, canalul va avea cam la fel de multe vizualizări.

  • @mentfast
    @mentfast 3 года назад +1

    Salut Ovidiu! Ce brokeri folosesti pentru achizitii de actiuni si ETF-uri?

    • @dorelpopescu8479
      @dorelpopescu8479 3 года назад +1

      Și eu sunt interesat sa aflu! Care sunt motivele alegeri acelui broker?

    • @ovidiutarcu
      @ovidiutarcu  3 года назад +4

      Salut!
      În prezent folosesc Tradeville pentru investiții la Bursa de la București și XTB pentru cele internaționale.
      Am ales să încep cu ei deoarece sunt reglementați de autoritățile din România, sunt destul de ușor de folosit și îți oferă suport în limba Română. Pentru începători sau pentru cei care vor să fie investitori pasivi mi se par potriviți.

  • @bondorlucialiana4187
    @bondorlucialiana4187 3 года назад +1

    O altă metodă pe care am ales -o eu, este un Unite- Linked. Nu am timp sa ma informez, sa urmăresc acțiuni etf uri. Nu am educatia necesară. Încă nu am banii necesari pt investiție iar afacerea o am deja. Sunt la inceput de drum.

    • @bondorlucialiana4187
      @bondorlucialiana4187 3 года назад +1

      Pentru investiție imobiliară

    • @dorelpopescu8479
      @dorelpopescu8479 3 года назад +2

      @@bondorlucialiana4187 ,dar daca te razgandesti sau ai nevoie de acei bani îi poți retrage repede?

    • @ovidiutarcu
      @ovidiutarcu  3 года назад +2

      Nu recomand nici unui investitor asigurări de tip unit-linked. Sunt foarte scumpe și restrictive. În plus, după cum a zis și Dorel Popescu, dacă vrei să retragi banii mai repede ești penalizat destul de tare.
      Nici eu nu urmăresc acțiuni și mă bazez pe ETF-uri de tip indice. Tot ce trebuie să faci este să-ți creezi un sistem semi-automatizat prin care să investești constant lună de lună. Durează maxim 15 minute pe lună dar te ajută să câștigi mult mai mulți bani în viitor. Iar între timp, poți să lucrezi în continuare la afacerea ta.
      Îți recomand să te abonezi la Newsletter-ul meu și să citești e-book-ul gratuit. Îți las aici link-ul: bit.ly/LinisteaFinanciara. Iar dacă ai întrebări specifice, poți să-mi scrii oricând un e-mail.
      Spor!

    • @bondorlucialiana4187
      @bondorlucialiana4187 3 года назад

      @@dorelpopescu8479 poti sa ii scoti după 3 ani

    • @dorelpopescu8479
      @dorelpopescu8479 3 года назад

      @@bondorlucialiana4187 , o asigurare de viață ar fi oarecum potrivită pentru capul familiei,pentru o siguranță pentru restul familiei,soție și copii. Pentru cineva,că și în cazul meu,care nu se va căsători niciodată și nu voi avea copii e mai bine sa nu am asigurare de viata. Cum spunea și Ovidiu mai sus e mai productiv sa te concentrezi pe crearea de venituri pasive. Fie o locuință închiriată,fie obligațiuni cu venit fix,fie dividende din acțiuni sau o afacere...

  • @alexburghelea3329
    @alexburghelea3329 3 года назад

    O intrebare ce ar trebuii sa urmaresti cand alegi un fond de pensie facultativa?
    Si in ce situatie ar trebuii sa schimbi fondul?

    • @ovidiutarcu
      @ovidiutarcu  3 года назад

      Salut! Te referi la pilonul 3?

    • @alexburghelea3329
      @alexburghelea3329 3 года назад +1

      @@ovidiutarcu Da la pilonul 3

    • @ovidiutarcu
      @ovidiutarcu  3 года назад

      Nu am studiat foarte mult Pilonul 3 pentru că nu este prea profitabil. Au comisioane mari și sunt gestionate. Eu recomand investiții prin fonduri mutuale de tip indice pentru că ai mai mult control asupra lor. Îți recomand să le studiez pe acestea mai întâi. Îți las aici câteva videoclipuri:
      Ce sunt Fondurile Mutuale: ruclips.net/video/XOb6VddXKxs/видео.html
      Cum investești într-un Fond Mutual: ruclips.net/video/gu17FB7j0to/видео.html
      Top 5 Fonduri Mutuale de tip Indice Românești: ruclips.net/video/OJX3h8KXnpE/видео.html
      Top 5 Fonduri Mutuale de tip Indice Internationale: ruclips.net/video/hrY1FNpkpTI/видео.html

  • @MihaiDima.
    @MihaiDima. 3 года назад +1

    Si cum faci sa nu ramai fara nici o actiune in portofoliul tau?Ma gandesc ca daca incepi sa vinzi din ele la un moment dat ramai fara actiuni !Sau cum se face mai exact cand ajungi sa ai un portofoliu bun,dupa 30 de ani de investit?
    Multumesc!

    • @ovidiutarcu
      @ovidiutarcu  3 года назад +1

      Există reguli legate de câți bani poți să retragi astfel încât să te țină toată viața. De exemplu dacă acum cumperi acțiuni la 2 RON și în 30 de ani o acțiune valorează 100 RON vinzi în fiecare an un număr relativ mic. În plus, acțiunile care nu sunt vândute se apreciază în continuare.

  • @dorelpopescu8479
    @dorelpopescu8479 3 года назад +1

    O persoană la 50 de ani ce poate face pentru a-și crea un venit suplimentar pe lângă pensie? Bănuiesc că depinde de situația personală a fiecăruia dar că idee generală care ar fi primii 3 pași de urmat?

    • @ovidiutarcu
      @ovidiutarcu  3 года назад +3

      Într-adevăr depinde de mai mulți factori. Unul dintre ei este ce preferă ca investiții: Piața de Capital, Imobiliarele sau afacerile. În toate poți să începi să investești indiferent de vârstă. Dacă ai peste 18 ani poți oricând să investești la Bursă. Dacă ai un avantaj competitiv poți să apelezi la imobiliare. Iar dacă ai un spirit de antreprenor poți începe o afacere (preferabil online). Ray Kroc, fondatorul McDonalds, a început afacerea la 51 de ani. Deci, se poate.
      Trebuie doar luat în considerare că trebuie se compensezi lipsa timpului cu sume investite mai mari. Dacă cineva de 25 de ani poate începe cu 100 EUR pe lună și în 40 de ani să aibă un portofoliu valoros, cineva la 50 de ani probabil trebuie să investească de 7 ori mai mult. Pentru că are mai puțin timp până la retragerea din activitate.
      Primi 3 pași pe care i-aș urma eu (presupunând că nu am datorii de consum și am un fond de urgență) ar fi:
      1. Să aleg care alternativă vreau să o urmăresc. Fiecare dintre ele necesită un alt gen de abilități și alt nivel de implicare. Cel mai probabil aș merge spre Fonduri Mutuale de tip Indice pentru că sunt cele mai accesibile din punct de vedere al activității de investiție.
      2. Aș construi un portofoliu potrivit pentru mine. Cel mai probabil 3 fonduri mutuale care să conțină atât companii din România cât și Internaționale.
      3. Aș începe să investesc regulat și să profit de dobânda compusă. În 15 ani aș putea să-mi dublez banii și cu ajutorul lor să-mi suplimentez pensia.

  • @momo_the_duck
    @momo_the_duck 3 года назад +2

    Depozitele bancare pot fi o alta metoda dar nu prea iti aduc venituri deci nu e prea eficient

    • @ovidiutarcu
      @ovidiutarcu  3 года назад +5

      Ai spus-o perfect. Depozitele bancare nu aduc venituri reale deci nu pot fi considerate o alternativă serioasa. Folosește-le doar pentru a ține banii din Fondul de Urgență ca să ai acces rapid la ei.

    • @dorelpopescu8479
      @dorelpopescu8479 3 года назад +1

      @@ovidiutarcu ,sau fondul de siguranță! 😊

  • @anonymousssm730
    @anonymousssm730 2 года назад

    De sansa de a o "lua in mana" peste 30 de ani nu spune nimeni nici un cuvant, nici tu nici ceilalti "educatori financiari". Nuuu, dupa voi, peste 30 de ani toti vor fi milionari si atunci sa vezi problema: cine o sa mai sape santuri si fundatii cine o sa mai faca papuci de plaja pentru milionarii care vor sta numai in Tenerife si Dubai? :))) By the way, BT acum 30 de ani nici nu exista, dar garantezi TU ca peste 30 de ani te vei umple de bani din actiuni la BT!!! Si inca ceva (referire la McDonald's), ai auzit ca evolutia randamentelor din trecut nu garanteaza randamentele viitoare? Pai cum sa nu, ai auzit si tu si ceilalti "consilieri financiari", dar numai exemple de genul acesta dati! GARGARA!!! Ne-ai umplut de disclaimer-e care spun, de fapt, un singur lucru: nu ar trebui sa fii luat in serios, dar cei mai saraci cu duhul sa iti plateasca totusi, niste sedinte de "consiliere financiara" ca doar trebuie sa traiesti si tu!!!

    • @ovidiutarcu
      @ovidiutarcu  2 года назад +1

      Nu există nici o garanție că peste 30 de ani vei avea mai mult decât ai investit. Însă, datele istorice ne arată că sunt șanse rezonabile să se întâmple asta. Și dacă înțelegi ce presupun investițiile îți dai seama că este rezonabil să crezi că economia de piață va funcționa în continuare, oamenii vor consuma produse și servicii, vor avea nevoie de un loc unde să stea și companiile vor face profit.
      Să muncești 30 de ani ca să te poți retrage din activitate mi se pare total rezonabil. Dacă începi la 25 - 35 de ani, înseamnă că te retragi între 55 și 65 de ani. Deci ai suficient timp să aduci valoarea societății și să-ți construiești un portofoliu din care poți să trăiești. În timp ce alții vor intra în piața muncii. Cât va mai fi nevoie după ce vom automatiza din ce ce în ce mai mult.
      Ca să elimini riscul ca o companie să dispară și tu să pierzi tot poți apela la Fonduri Mutuale și ETF-uri de tip Indice care investesc în sute sau mii de companii. Ele îți oferă diversificare la un preț redus și minimizează riscul de a pierde tot. Și dacă nu e McDonalds sau BT, vor fi alte companii care le vor lua locul. Investițiile astea trebuie făcute și ele cu cap.
      Eu personal mă încred mai mult în economia de piață pentru a-mi asigura pensionare decât în stat. Însă fiecare persoană este liberă să acționeze cum crede că este mai potrivi pentru ea. 😉

    • @viorelbuzatu804
      @viorelbuzatu804 2 года назад

      Nu te obliga nimeni sa cumperi cursuri, cărți pentru a te educa. Ovidiu ți-a dat niște exemple. Recomandat este sa ai acțiuni la mai multe companii, ca în cazul în care o companie dispare, sa nu pierzi toți banii investiți.